Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-30, 22:41   #1351
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Tyle osób uważa, że białe rajstopy nadają się tylko dla dzieci, bo co? A teraz w ogóle dzieci nosza białe rajstopy czy podkolanówki? Nie, chyba od końca lat sześćdziesiątych to nie jest dziecięcy strój. Każdy ma inne skojarzenia, na przykład ja nie znoszę dwóch kitek lub dwóch warkoczyków u dorosłych kobiet i innych infantylnych fryzur, wg mnie to wygląda tragicznie, ale rozumiem, że to jest moje osobiste skojarzenie, a dla ludzi to po prostu fryzura jak każda, więc trudno. A dla mnie białe rajstopy są klasyczne nie mniej niż czarne, a nawet bardziej uniwersalne. Nie podoba mi się, jak kobiety noszą czarne rajstopy do wszystkiego - wg mnie wcale nie pasują do wszystkiego. Albo kolor "opalony" czyli średniobrązowe w brzydkim odcieniu, ani to przekonująco cieliste ani nasycony brązowy kolor.
Z innych rzeczy, które ja uważam za ładne, a wiele osób uznaje za niepasujące: białe buty do czarnych rajstop i czarne do białych, skarpetki (oczywiście w odpowiednim stylu) do wyciętych butów, szpilek, sukienki. Jak dla mnie albo coś wizualnie się komponuje, albo nie i wszelkie zasady typu "nie nosi się ciemnych rajstop do jasnego obuwia" itp można sobie o kant d. rozbić. Liczy się ostateczny efekt, piękno ocenia się "na oko", nie według jakichś regułek.

Sorki za lament, ale przypomniały mi się wszystkie momenty, kiedy ktoś taką uwagą potrafił zepsuć nastrój. Też tak miewałyście, że skomponowałyście fajny dtój, a ktośpotem próbował was przekonać, że "tak się nie nosi"? Najlepsze jest jak pare lat później ci ludzie sami tak zaczynają nosić i już nie pamiętają swoich zastrzeżeń...

Co do noszenia różnych, często niezbyt fajnie wyglądających rzeczy ze względu na jakąś dolegliwość - wydaje mi się, że jednak czasem lepiej założyćmniej ładnączy lubianą, a wygodniejszą rzecz, szczególnie keidy czekamy aż dolegliwość minie. Wydaje mi się, że przy problemach skórnych lepiej by robiło w upały lekkie, przewiewne ubranie niż grube dżinsy.

A co do rajstop w lecie, kupiłam ostatnio pończochy uciskowe i dzisiaj w nich wyszłam na miasto - wcale nie jest w nich gorąco, może minimalnie czasem się czuje, że coś grzeje. Mama wrażenie, że one są ażurowe, w każdym razie mają fakturę drobniutkiej siateczki. Są bardzo kryjące i w jasnobeżowym kolorze, na tyle podobnym do mojej karnacji, że nie rzuca się w oczy. To sa pończochy, i do tego bez palców, więc tylko środkową część nogi grzeją i wyglądają ok do sandałów. Bardzo są wygodne, mam ostatnio problemy z puchnięciem nóg, szczególnie w upały, więc to dla mnie spora ulga. W dodatku nogi wyglądają zgrabniej
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:16   #1352
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się że po kilku godzinach porządnego łażenia po górach człowiek zapomina o własnym wyglądzie i walczy I też uważam że ubieranie japonek na jakiekolwiek wyjście w góry jest nieodpowiedzialne - nigdy nie wiadomo co się może w górach zdarzyć, a przezorny zawsze ubezpieczony (czyli minimum w adidasach)
A ja białe rajstopy lubię i noszę - ale faktycznie częściej w zimowych stylizacjach, z kozakami lepiej wyglądają. Jak się wszystko kolorystycznie i stylistycznie dopasuje wcale nie wygląda to jak stara maleńka.
Zgadzam się
Przykład na tak:
http://www.nittygrittynow.com/wp-con...ite-Tights.jpg

Przykład na nie:
http://secondhandshopper.files.wordp...8/02/polka.jpg

Cytat:
A tak z innej beczki rozwaliło mnie jedno zdjęcie z groszków - lookbook COS'a na nowy sezon http://bi.gazeta.pl/im/50/41/ba/z12206416Q,COS.jpg

Czy tylko mi się wydaje że te włosy wyglądają jak na kimś po kataklizmie?
Nie tylko włosy! Ja mam wrażenie, że to kolekcja dla topielców, przeznaczona na ostatnią drogę, do trumny.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Tyle osób uważa, że białe rajstopy nadają się tylko dla dzieci, bo co? A teraz w ogóle dzieci nosza białe rajstopy czy podkolanówki? Nie, chyba od końca lat sześćdziesiątych to nie jest dziecięcy strój. Każdy ma inne skojarzenia, na przykład ja nie znoszę dwóch kitek lub dwóch warkoczyków u dorosłych kobiet i innych infantylnych fryzur, wg mnie to wygląda tragicznie, ale rozumiem, że to jest moje osobiste skojarzenie, a dla ludzi to po prostu fryzura jak każda, więc trudno. A dla mnie białe rajstopy są klasyczne nie mniej niż czarne, a nawet bardziej uniwersalne.
(...)
Jak dla mnie albo coś wizualnie się komponuje, albo nie i wszelkie zasady typu "nie nosi się ciemnych rajstop do jasnego obuwia" itp można sobie o kant d. rozbić. Liczy się ostateczny efekt, piękno ocenia się "na oko", nie według jakichś regułek.

Sorki za lament, ale przypomniały mi się wszystkie momenty, kiedy ktoś taką uwagą potrafił zepsuć nastrój.
Ok, po prostu funk_you wyraziła swoje zdanie.
Stary 2012-07-30, 23:18   #1353
Juś
Raczkowanie

Cytat:
Sorki za lament, ale przypomniały mi się wszystkie momenty, kiedy ktoś taką uwagą potrafił zepsuć nastrój. Też tak miewałyście, że skomponowałyście fajny dtój, a ktośpotem próbował was przekonać, że "tak się nie nosi"? Najlepsze jest jak pare lat później ci ludzie sami tak zaczynają nosić i już nie pamiętają swoich zastrzeżeń...
Oooo tak.. często znajoma komentuje mój strój, że "babciny" albo jakiś inny, a jakiś czas później ubiera się tak samo, bo taka jest moda.. Kiedyś dostałam od babci fajne jazzówki granatowe (ok 4 lata temu). Koleżanki dziwnie się zawsze uśmiechały, a teraz same w takich śmigają
Stary 2012-07-30, 23:21   #1354
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
W przykładzie "na nie" wszystko jest tam na nie: i groszkowa sukienka, i bolerko, a jednak te rzeczy same w sobie nie są złe.

Moje inne przykłady "na tak" (źródło: lookbook.nu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1714566_photo (3).jpg (32,7 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1942055_IMGP6907.jpg (26,3 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1816.jpg (50,1 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1985476_FEB27LB1.jpg (42,7 KB, 178 załadowań)
Stary 2012-07-30, 23:25   #1355
blackandblue
Rozeznanie

A oglądałyście Gossip Girl? Blair Waldorf nosiła białe rajstopki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf.jpg (17,8 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf (2).jpg (37,0 KB, 138 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf (3).jpg (24,9 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf (4).jpg (23,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf (5).jpg (20,9 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Blaire_waldorf (6).jpg (94,2 KB, 107 załadowań)

Edytowane przez blackandblue
Czas edycji: 2012-07-30 o 23:27
blackandblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-30, 23:28   #1356
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
W przykładzie "na nie" wszystko jest tam na nie: i groszkowa sukienka, i bolerko, a jednak te rzeczy same w sobie nie są złe.

Fajne! Kilka z nich sobie zapisałam w folderze z inspiracjami
Stary 2012-07-30, 23:46   #1357
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Rozumiem, że wiele osób ma problemy ze skórą nóg, ale teraz jeansy można zastąpić legginsami, cygaretkami z bawełny, chinosami z cienkiego materiału. Do łask wróciły sukienki i spódnice maxi. Jeansy w prawie 40-sto stopniowy upał dla podrażnionej skóry z problemami nie mogą być dla niej niczym dobrym.
Odnośnie odkrytych butów, to nie rozumiem ludzi, którzy uważają, że bosa stopa jest obrzydliwa. Była tu już kiedyś dyskusja na ten temat. Zadbana kobieca stopa wygląda świetnie w sandałkach np. Klapki z kolei uznaję tylko na plaży/basenie/hotelowej łazience i też uważam, że zakładanie pełnych butów w miejsca, gdzie jest to niewskazane ze względu na wygodę własną i osób towarzyszących, jest dziwne :P
Jak wcześniej wspominałam, dla mnie maxi odpada z 2 powodów... Jestem za niska i nie podobają mi się Ogólnie w luźnych portkach czuję się źle, chinosów też bym raczej nie założyła, jedynie dresy albo bojówki, które uwielbiałam a nie ma ich już w sklepach Ale jakby nie patrzeć to teraz jest więcej możliwości niż jakieś 3 lata temu... Chociaż to tak niedawno w sumie

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

[1=e5f8e1654645f7f709e372d 7f739a8569d1c32e2;3559133 4]No i znacznie bardziej się przekonałam do depilatora Muszę go w końcu kupić... ale to już po powrocie z wakacji, bo teraz w ciągu kilku dni nic nie znajdę.[/QUOTE]

Depilator to na prawdę dobra sprawa, aż sama nie wierzę, że to piszę bo kiedyś wydawało mi się, że to mordercza maszyna, która wyrywa włoski razem ze skórą (nieprzyjemne wspomnienia po pierwszej w życiu depilacji ). Do maszynki już raczej nie wrócę.. Ewentualnie może kiedyś skuszę się na laser ale przed laserem muszę miesiąc nie depilować nóg tylko je golić, co wiąże się z powrotem krwi, podrażnień i strupów. Zakup plastrów veeta średnio się opłaca bo ja na całe nogi zużyłam 2,5 opakowania plastrów... Czyli ok 50 zł. A, że włoski wcale tak powoli mi nie odrastają, praktycznie co póltora tygodnia muszę depilować bo odrasta już ich zbyt dużo więc plastry to strata pieniędzy. Póki co to depilator jest najlepszą jak dla mnie metodą depilacji a jestem osobą o dość grubym włosiu -.-

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Tyle osób uważa, że białe rajstopy nadają się tylko dla dzieci, bo co? A teraz w ogóle dzieci nosza białe rajstopy czy podkolanówki? Nie, chyba od końca lat sześćdziesiątych to nie jest dziecięcy strój. Każdy ma inne skojarzenia, na przykład ja nie znoszę dwóch kitek lub dwóch warkoczyków u dorosłych kobiet i innych infantylnych fryzur, wg mnie to wygląda tragicznie, ale rozumiem, że to jest moje osobiste skojarzenie, a dla ludzi to po prostu fryzura jak każda, więc trudno. A dla mnie białe rajstopy są klasyczne nie mniej niż czarne, a nawet bardziej uniwersalne. Nie podoba mi się, jak kobiety noszą czarne rajstopy do wszystkiego - wg mnie wcale nie pasują do wszystkiego. Albo kolor "opalony" czyli średniobrązowe w brzydkim odcieniu, ani to przekonująco cieliste ani nasycony brązowy kolor.
Z innych rzeczy, które ja uważam za ładne, a wiele osób uznaje za niepasujące: białe buty do czarnych rajstop i czarne do białych, skarpetki (oczywiście w odpowiednim stylu) do wyciętych butów, szpilek, sukienki. Jak dla mnie albo coś wizualnie się komponuje, albo nie i wszelkie zasady typu "nie nosi się ciemnych rajstop do jasnego obuwia" itp można sobie o kant d. rozbić. Liczy się ostateczny efekt, piękno ocenia się "na oko", nie według jakichś regułek.

Co do noszenia różnych, często niezbyt fajnie wyglądających rzeczy ze względu na jakąś dolegliwość - wydaje mi się, że jednak czasem lepiej założyćmniej ładnączy lubianą, a wygodniejszą rzecz, szczególnie keidy czekamy aż dolegliwość minie. Wydaje mi się, że przy problemach skórnych lepiej by robiło w upały lekkie, przewiewne ubranie niż grube dżinsy.

A co do rajstop w lecie, kupiłam ostatnio pończochy uciskowe i dzisiaj w nich wyszłam na miasto - wcale nie jest w nich gorąco, może minimalnie czasem się czuje, że coś grzeje. Mama wrażenie, że one są ażurowe, w każdym razie mają fakturę drobniutkiej siateczki. Są bardzo kryjące i w jasnobeżowym kolorze, na tyle podobnym do mojej karnacji, że nie rzuca się w oczy. To sa pończochy, i do tego bez palców, więc tylko środkową część nogi grzeją i wyglądają ok do sandałów. Bardzo są wygodne, mam ostatnio problemy z puchnięciem nóg, szczególnie w upały, więc to dla mnie spora ulga. W dodatku nogi wyglądają zgrabniej
Mi się strasznie nie podoba jak kolor cielistych rajstop jest dużo ciemniejszy od karnacji kobiety. Ja zawsze staram się dobrać kolor rajstop do obecnego koloru skóry żeby nie mieć ciemniejszych nóg od reszty ciała... Na pewno wolałabym jaśniejsze niż ciemniejsze. A co do białych rajstop... Mam w szafie taką białą sukienkę w kropki, taka trochę retro i jak nałożyłam do niej jasne, praktycznie białe rajstopy to każdy chwalił, że świetnie to wygląda i, że dobrze, że nie nałożyłam cielistych a nie byłam do nich przekonana

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 00:53   #1358
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
A tak z innej beczki rozwaliło mnie jedno zdjęcie z groszków - lookbook COS'a na nowy sezon http://bi.gazeta.pl/im/50/41/ba/z12206416Q,COS.jpg

Żeby tylko włosy...dla mnie niestety wygląda jak uciekinierka z domu dziecka.
Cytat:

Całą jesień ubierałam się tak, jak drugie zdjęcie, często nosząc jeszcze (ale to już do ciemniejszych rajstop) wełniane podkolanówki. Moją największą miłością są białe/kremowe jakby dziergane rajstopy...mój TŻ nazywa je firankowymi

Tak prewencyjnie chciałabym się spytać - jutro idę na pogrzeb mojego profesora i zdałam sobie sprawę, że moja mała czarna została w rodzinnym domu. W związku z tym mam do wyboru albo czarną sukienkę w kwiaty, albo jakby w kolorze brudnego beżu z ciemnym paskiem. Co jest mniejszym faux pas?
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 02:11   #1359
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Tak prewencyjnie chciałabym się spytać - jutro idę na pogrzeb mojego profesora i zdałam sobie sprawę, że moja mała czarna została w rodzinnym domu. W związku z tym mam do wyboru albo czarną sukienkę w kwiaty, albo jakby w kolorze brudnego beżu z ciemnym paskiem. Co jest mniejszym faux pas?
Ja bym wybrała czarną w kwiaty, jeśli kwiaty są ciemne.
Stary 2012-07-31, 10:38   #1360
pepita
Rozeznanie

Ja chyba bym wybrała ciemny beż z paskiem jeśli jest bez żadnych wzorów

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 10:55   #1361
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na Skrzycznym, wyjechałyśmy z córą kolejką... Mimo, że kolejka to jednak to są góry, więc pełne buty, spodenki, bluzki, w plecaku bluzy i wiatrówki. Idziemy sobie do schroniska a tam 2 panie z córką jak moja (około 3 lat). Córka w sandałkach i białych skarpetkach, do tego sukienka do połowy łydki. Mamusia i koleżanka w mini, jedna w płaskich sandałkach, druga w niskich koturenkach i do tego oczywiście torebeczki;-) Sporo potrafię zrozumieć, sama nie bardzo miałam na siebie założyć, więc wszystko było z innej beczki, ale w razie awarii kolejki dałabym radę zejść nawet jakby się rozpadało....
To jest dobry rozwalacz.. albo jak ludzie w jeansach, czy właśnie japonkach pchają się na Giewont, czy Kasprowy no ludzie..
nawet jak jednego razu wchodziłam na Kasprowy to gdzieś w połowie może drogi w kamieniach leżał opuszczony japonek chyba ktoś już miał dość i poszedł dalej boso

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Zgadzam się że po kilku godzinach porządnego łażenia po górach człowiek zapomina o własnym wyglądzie i walczy I też uważam że ubieranie japonek na jakiekolwiek wyjście w góry jest nieodpowiedzialne - nigdy nie wiadomo co się może w górach zdarzyć, a przezorny zawsze ubezpieczony (czyli minimum w adidasach)

A ja białe rajstopy lubię i noszę - ale faktycznie częściej w zimowych stylizacjach, z kozakami lepiej wyglądają. Jak się wszystko kolorystycznie i stylistycznie dopasuje wcale nie wygląda to jak stara maleńka.

jakby ich nie myła z miesiąc

btw szkoda, że sesje z modelkami nie są kreowane na bardziej optymistyczne te modelki zawsze takie złe, ponure, jakby miały zwymiotować waciki, albo patrzą jakby fotograf wcinał hamburgera :P
nie lubię takiego ponuractwa i zawsze jakoś mnie irytują miny modelek

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
A oglądałyście Gossip Girl? Blair Waldorf nosiła białe rajstopki
ona ma zawsze dobrze dobrane rajstopy, czy czarne, czy białe..

A ja dzisiaj widziałam babkę (przed 50tką może) w takich butach:
http://desmond.imageshack.us/Himg828...pg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg707...pg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg217...pg&res=landing

http://desmond.imageshack.us/Himg845...pg&res=landing

Edytowane przez Paulima
Czas edycji: 2012-07-31 o 10:58
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 11:06   #1362
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś poważne problemy ze skórą na nogach i nie mogłam używać maszynki do golenia a depilatora jeszcze nie miałam, więc zazwyczaj nie miałam wyjścia i musiałam chodzić w długich spodniach, przez co przeryczałam prawie całe każde lato z zazdrości, że inne mogą a ja nie. Chociaż wtedy nie było aż takich upałów jak teraz ale i tak czułam się tragicznie w długich portkach bo odparzało mi w nich tyłek, gotował się. Na szczęście już drugie lato mogę cieszyć się wolnością od jeansów. Cieszę się jak dziecko I jak widzę kogoś w długich spodniach w takiej temperaturze to zawsze przechodzi myśl to, że ta osoba może coś chce ukryć, ma jakiś problem ze skórą i też z chęcią nałożyłaby coś krótkiego. Ale mimo wszystko conversów bym nie nałożyła w taki upał, nawet jak bym miała. Tzn na pewno nie do długich spodni.
Mnie to kiedyś też ruszało. Mam naprawdę DUŻE podrażnienie na nogach od golenia właśnie, więc te nogi niejednokrotnie wyglądają no cóż.. różnie.
I tak przez chyba dwa lata - latem właśnie - chodziłam w długich spodniach/ rajstopach (sic!). Ale potem stwierdziłam, że OSTATNI RAZ. Ani one nie były posiniaczone, ani krzywe, wszystko z nimi okej, tylko o nieszczęsne podrażnienie (bydle wielkości traktora )... No od dwóch lat nie wyobrażam sobie, jak mogłam zakładać długie spodnie. Kto o podrażnieniu wie, to wie, kto nie wie, to nawet nie zauważy... Poza tym, kto w upał patrzy na czyjeś podraznione nogi. a ja tego zrozumieć naprawdę długo nie mogłam. I z dwojga złego, wolę już w upał wyjść nieraz z tymi rankami, niż w jeansach - po ściągnięciu spodni, a już tym bardziej rurek, miałam taki armagedon na łydkach, taki ból, że nie mogłam np. w nocy zasnąć. Także ja uważam, że naprawdę, trzeba przełamać wstyd. Ostatecznie naprawdę nikt nie jest idealny, a z fotoszopem na nogach się wyjść, cóż, nie da. :P (aczkolwiek słyszałam o ludziach, którzy na codzień robią sobie makijaż... na nogach właśnie. )
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:13   #1363
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja używam depilatora 2 lata. Nie zamieniłabym tego na nic innego. Jedynie, jak gdzieś jadę i wiem, że nie będzie za bardzo gdzie go ładować, to biorę zwykłą maszynkę.

Co do zmian stylu względem mody. Mnie to zawsze rozwalało. Od zawsze miałam swój styl, który nie dyktowały trendy i mnie zawsze śmieszyły osoby, które naaagle polubiły styl rockowy, potem retro a na końcu pastele .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:22   #1364
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

To jest obrzydliwe wręcz :/

Co do białych rajstop - NIGDY, ZA NIC. Nie podobają mi się w żadnej kombinacji. Tym bardziej do ciemnych butów! Nawet jeśli Blair Waldorf takie nosiła

Ejjjj przypomniał mi się rozwalacz!! Krąże sobie po Deichmannie z okazji wyprzedaży a tam... baleriny z futrem w środku Niestety nie znalazłam ich na stronce... Taka wersja na jesień?

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:26   #1365
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://s1.kozaczek.pl/2012/07/jessica-gomes-02.jpg wszędzie widzę te buty!
Stary 2012-07-31, 12:32   #1366
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ejjjj przypomniał mi się rozwalacz!! Krąże sobie po Deichmannie z okazji wyprzedaży a tam... baleriny z futrem w środku Niestety nie znalazłam ich na stronce... Taka wersja na jesień?
Takie?

Rok temu już były, to chyba dla tych co samochodem do pracy w zimę podjeżdżają
Stary 2012-07-31, 12:34   #1367
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.zeberka.pl/art.php?id=18523 moda na proste nosy?
Stary 2012-07-31, 12:55   #1368
funk_you
Wtajemniczenie

Hmm, klamerka do bielizny też nieźle mogłaby posłużyć
http://4.bp.blogspot.com/-ebML3bdC2g...atkany+nos.jpg
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:07   #1369
Zioło
Raczkowanie

Ciezarna_zakonnica, dziewczyny które mają problem z podrażnieniami nóg po goleniu - ja ostatnio znalazłam świetny sposób na podrażnienia spowodowane goleniem nóg maszynką Zawsze po goleniu miałam nogi całe czerwone, piekące i w krostki przez jakieś 3 dni, więc kiedy wyglądały już normalnie, to musiałam je znowu golić... i tak się błędne koło zamykało Dopiero niedawno, kiedy przed którymś weselem byłam zdesperowana, postanowiłam nasmarować nogi po goleniu czymkolwiek, byle tylko złagodziło pieczenie... szczęście chciało, że była to akurat oliwa z oliwek i wystarczyło pół godziny, by nogi kompletnie zbladły, a pieczenie zniknęło Od tej pory po każdym goleniu smaruję nogi oliwą z oliwek (tylko trzeba nałożyć jej na tyle dużo, by nie trzeć mocno skóry) i żadne podrażnienia się już nie pojawiają. Dla mnie to wybawienie od przymusu noszenia długich spodni w lecie, gorąco wam polecam wypróbować

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:27   #1370
ciezarna_zakonnica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Ciezarna_zakonnica, dziewczyny które mają problem z podrażnieniami nóg po goleniu - ja ostatnio znalazłam świetny sposób na podrażnienia spowodowane goleniem nóg maszynką Zawsze po goleniu miałam nogi całe czerwone, piekące i w krostki przez jakieś 3 dni, więc kiedy wyglądały już normalnie, to musiałam je znowu golić... i tak się błędne koło zamykało Dopiero niedawno, kiedy przed którymś weselem byłam zdesperowana, postanowiłam nasmarować nogi po goleniu czymkolwiek, byle tylko złagodziło pieczenie... szczęście chciało, że była to akurat oliwa z oliwek i wystarczyło pół godziny, by nogi kompletnie zbladły, a pieczenie zniknęło Od tej pory po każdym goleniu smaruję nogi oliwą z oliwek (tylko trzeba nałożyć jej na tyle dużo, by nie trzeć mocno skóry) i żadne podrażnienia się już nie pojawiają. Dla mnie to wybawienie od przymusu noszenia długich spodni w lecie, gorąco wam polecam wypróbować
DZIĘKI! wypróbowałam zdaje się wszystko, co było możliwe. Nawet nie chodzi o kropki owe, tylko to, że mnie to podrażnienie po prostu perfidnie BOLI. I to jest sęk. Ale oliwy nie próbowałam, pomysłu nie słyszałam, wiec chyba trzeba wypróbować. dziękuje za nowy pomysł
ciezarna_zakonnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:42   #1371
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciezarna_zakonnica Pokaż wiadomość
DZIĘKI! wypróbowałam zdaje się wszystko, co było możliwe. Nawet nie chodzi o kropki owe, tylko to, że mnie to podrażnienie po prostu perfidnie BOLI. I to jest sęk. Ale oliwy nie próbowałam, pomysłu nie słyszałam, wiec chyba trzeba wypróbować. dziękuje za nowy pomysł
Jak już wypróbujesz to koniecznie daj znać, czy działa Im szybciej na nogi po goleniu nakładam, tym lepiej i szybciej moim zdaniem działa.
Wcześniej myślałam, że dla moich nóg nie ma ratunku, bo np. po balsamie nawilżającym Ziaji (masło kakaowe bodajże) tak mnie piekło, że siedziałam pod zimnym prysznicem z pół godziny potem Pomysł przyszedł mi do głowy po natrafieniu na bloga o naturalnej pielęgnacji, gdzie zauważyłam, że wszystkie naturalne balsamy do ciała są na bazie olejów i maseł i że nawet atopowcy ich używają

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:56   #1372
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
może poczytaj o zapaleniu mieszków włosowych + co się stosuje.
Stary 2012-07-31, 14:45   #1373
funk_you
Wtajemniczenie

Ja też mam problem z czerwonymi krostkami na nogach po depilacji. Nie znikają mimo wcześniejszego peelingu, i mimo obfitego smarowania nóg balsamem.

Czytałam w Joyu o tym, żeby golić nogi maszynką na balsam do włosów, podobno poślizg jest lepszy, a włosy stają się miękkie.

Wypróbuję oba sposoby i ten z odżywką i z oliwą.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:54   #1374
Paulima
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wydają się być strasznie niewygodne

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Takie?

Rok temu już były, to chyba dla tych co samochodem do pracy w zimę podjeżdżają
może to takie papcie do domu :P

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Hmm, klamerka do bielizny też nieźle mogłaby posłużyć
http://4.bp.blogspot.com/-ebML3bdC2g...atkany+nos.jpg
DIY
Paulima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:12   #1375
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
To nie były aby kapcie?
Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Ja też mam problem z czerwonymi krostkami na nogach po depilacji. Nie znikają mimo wcześniejszego peelingu, i mimo obfitego smarowania nóg balsamem.

Czytałam w Joyu o tym, żeby golić nogi maszynką na balsam do włosów, podobno poślizg jest lepszy, a włosy stają się miękkie.

Wypróbuję oba sposoby i ten z odżywką i z oliwą.
Ja próbowałam z odżywką i działa tylko mam poczucie, że to mimo wszystko mało wydajne...

Rozwalacz niestety z pogrzebu - młoda dziewczyna (na oko 16 lat) w czarnych, strasznie zmechaconych legginsach, za dużych koturnach z cienkich paseczków, czarnej, powiewającej bluzce (odkrywającej pośladki) z cienkiej bawełny z koronkową wstawką na plecach, pokazującą jadowicie niebieski stanik do bokserek. Plus bardzo mocny makijaż oczu i czerwona szminka. Ogarniam, młodzieńczy bunt, ale na pogrzeb...? Nawet jeśli była ubrana na czarno, ten strój był co najmniej nie na miejscu

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-07-31 o 17:13
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:01   #1376
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Mnie to kiedyś też ruszało. Mam naprawdę DUŻE podrażnienie na nogach od golenia właśnie, więc te nogi niejednokrotnie wyglądają no cóż.. różnie.
I tak przez chyba dwa lata - latem właśnie - chodziłam w długich spodniach/ rajstopach (sic!). Ale potem stwierdziłam, że OSTATNI RAZ. Ani one nie były posiniaczone, ani krzywe, wszystko z nimi okej, tylko o nieszczęsne podrażnienie (bydle wielkości traktora )... No od dwóch lat nie wyobrażam sobie, jak mogłam zakładać długie spodnie. Kto o podrażnieniu wie, to wie, kto nie wie, to nawet nie zauważy... Poza tym, kto w upał patrzy na czyjeś podraznione nogi. a ja tego zrozumieć naprawdę długo nie mogłam. I z dwojga złego, wolę już w upał wyjść nieraz z tymi rankami, niż w jeansach - po ściągnięciu spodni, a już tym bardziej rurek, miałam taki armagedon na łydkach, taki ból, że nie mogłam np. w nocy zasnąć. Także ja uważam, że naprawdę, trzeba przełamać wstyd. Ostatecznie naprawdę nikt nie jest idealny, a z fotoszopem na nogach się wyjść, cóż, nie da. :P (aczkolwiek słyszałam o ludziach, którzy na codzień robią sobie makijaż... na nogach właśnie. )
A co, w upał ludzie gorzej widzą?

Jak ktoś ma jakieś niewielkie niedoskonałości, których szczególnie nie widać i "nikt nie zauważy", to o czym my tu mówimy?

Jeżeli ktoś ma jakieś bardzo widoczne niedoskonałości, czy chociażby bardzo "zaawansowany" cellulit i się tego wstydzi, to moim zdaniem lepiej wyjść w tych jeansach, jeżeli nie powodują podrażnień, niż się cały dzień czuć skrępowanym, zestresowanym i zawstydzonym odkrytymi nogami... Nie da się czymś przestać przejmować na zawołanie.

Jak ktoś ma potężny cellulit na nogach i chodzi w szortach, to ja to momentalnie widzę i uważam to za niefajny widok. Mam kilku takich bezpośrednich kumpli, którym się zdarzyło powiedzieć do koleżanki (niby w żartach, ale jednak), że ma cellulit i musi poćwiczyć. Dziewczyna faktycznie ma, ale też się chciała "nie przejmować".

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-07-31 o 19:03
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:09   #1377
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
Jak ktoś ma potężny cellulit na nogach i chodzi w szortach, to ja to momentalnie widzę i uważam to za niefajny widok. Mam kilku takich bezpośrednich kumpli, którym się zdarzyło powiedzieć do koleżanki (niby w żartach, ale jednak), że ma cellulit i musi poćwiczyć. Dziewczyna faktycznie ma, ale też się chciała "nie przejmować".
Czyje jak czyje, ale komentarze facetów na temat cellulitu uważam za wysoce niestosowne - kobiecy cellulit wiąże się tylko z hormonami, dopiero bardzo otyli faceci z zaburzeniami hormonalnymi go mają. I naprawdę ciężko się go pozbyć - ja ćwiczę dosyć intensywnie a wciąż go mam nad kolanami i pod pośladkami - i mogłabym jęczeć i stękać a nic na to nie poradzę.
Stary 2012-07-31, 20:42   #1378
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Czyje jak czyje, ale komentarze facetów na temat cellulitu uważam za wysoce niestosowne - kobiecy cellulit wiąże się tylko z hormonami, dopiero bardzo otyli faceci z zaburzeniami hormonalnymi go mają. I naprawdę ciężko się go pozbyć - ja ćwiczę dosyć intensywnie a wciąż go mam nad kolanami i pod pośladkami - i mogłabym jęczeć i stękać a nic na to nie poradzę.
Amen.

A w ogóle absolutnie niestosowne są od kogokolwiek komentarze typu "masz to brzydkie, nie pokazuj", taki coś to ewentualnie ujdzie jako szczera rada od najbliższych i to też jeśłi jest taktownie ujęte.
Takie komentarze są po prostu szczytem arogancji... to, co wyznacznikiem, jakączęść ciała można pokazać są czyjeśwyśrubowane wymagania... Na takie coś aż się ciśnie na usta "A ty masz brzydką twarz, powinieneś/powinnaś nosić kominarkę, bo nieładnie epatować takim nieestetycznym widokiem". Ale oczywiście to nie przejdzie przez usta przeciętnie taktownej osobie, bo okrutne... żeby jeszcze te mądrale miały podobną wrażliwość.

Mnie śmieszą takie komentarze z ust facetów, bo na ogół ci, kórzy móiwą takie rzeczy nie są jakimiś wyfircykowanymi metroseksualistami bynajmniej... Uważająże kobiety powinny być zawsze wydepilowane, zrobione, uczesane a sami golą twarz od święta a fryzurę mają "czasem ścinam, czasem odrasta" a nawet często wyraźnie unikają grzebienia i szamponu.
Szczególnie młodzi faceci maja skłonność do wygadywania takich głupot... nie ma co się tym przejmować.
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 21:03   #1379
Dzejd
Raczkowanie

Musze to napisać po prostu, widziałam dzisiaj dziewczynę ubraną w czarne prześwitujące legginsy, takie rajtkowo praktycznie a pod spodem czarne wycięte koronkowe stringi i do tego obowiązkowo tego lata króciutka bluzka. Niesmacznie to wyglądało, dziewczyna chociaż w miarę była szczupła to miała natomiast dół sylwetki masywniejszy dużo od góry i do tego nie jędrny, bo jej nogi i odkryte praktycznie pośladki latały sobie swobodnie we wszystkie strony świata Nie rozumiem tego jak można się tak nosić, ja sama lubię nosić legginsy i nosze je bardzo często, ale zawsze do nich nosze tonikę, która mi zakrywa pupę, bo nie mam potrzeby eksponowania swoich pośladków na ulicy każdemu, nawet jak mamy upały po 35 stopni.
Stary 2012-07-31, 21:15   #1380
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Zwłaszcza, że cellulit ma większość, kobiet, nawet tych szczupłych.
Panowie za to zawsze idealni
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości