Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 08:42   #4351
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to moze chca jakos bardziej zachecic lub wypromowac szkole no i co wybieracie sie ??
Wybieramy się chociaż wiem że czasem będe sama na zajęciach bo są dwa razy w tygodniu a jak mój mąż ma II zmiane to nie ma szans żeby mi towarzyszył.

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
ps.

co do przeczucia ze to dziewczynka, to moze troche sie sugeruje tym, ze 3 x w zyciu bylam u wrozek i za kazdym razem, przewidywali mi 2 dzieci, ale 1 dziewczyna ... chyba dlatego czuje ze to dziewczyna .... Poza tym zbrzydlam strasznie, cala w syfach, wiec wierzac w przesady, zabiera mi groszka urode
Co do wróżek to moja mama miała jakąś "poważną" sesje z wróżką i ta jej powiedziała że ja będę miała córke dopiero za 3 lata, to było zanim powiedziałam jej jeszcze o ciąży, i jak się dowiedziała że już jestem to na początku była przerażona że jak to jak wróżka mówiła że za 3 lata. Ja mówię no to teraz pewnie będzie syn . i jeszcze u Tżtowego rodzeństwa zawsze pierwsza rodziła się dziewczynka, a drugie dziecko chłopak, i tak wszyscy mają, a Tż ma juz pierwsza córkę więc teraz stawia na syna

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
AAAAAAAA Saga o ludziach lodu.... Swego czasu- z tegho co pamiętam to w liceum- przerobiłam ją jak huragan, czasami do 3 nad ranem siedziałam bo musialam skonczyc ksiązkę.......
Ja tak samo

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dla mnie to trochę niezrozumiałe bo co jak co ale seks jest ważny
może libido w ciąży spada ale nie wyobrażam sobie,że mogłabym zaniedbać potrzeby mojego mężczyzny bo ja nie mam ochoty

czytałam gdzieś tu w poczekalni,że laska pisała,że kochała się z mężem do III trymestru może ze dwa razy
dla mnie to straszne- patrząc ze strony partnera
potem jeszcze po porodzie nie wolno przez minimum 6 tygodni a naprawdę po porodzie to dopiero libido spada
znam osobiście dwa małżeństa co nie przeszły takie próby
Mój Tż by chyba oszalał. Na szczęscie libido lepsze teraz niż za czasów tabletek anty. Zawsze można też coś innego mężowi zaproponować

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja przez pierwszy miesiąc nie miałam w ogóle ochoty na mojego, ale i tak o niego dbałam, bo się zgadzam z Marsi - nie jestem jego niewolnicą, ale jesteśmy parą i trzeba myśleć o sobie nawzajem, on mnie nigdy nie zaniedbuje, w żadnej kwestii, więc ja postępuję tak samo wobec niego.
Teraz mam takie libido, jak przed ciążą, czyli wszystko w normie - mniej więcej co 2 dni. :P Zawsze tak u nas było, 3-4 razy w tygodniu nam wystarcza.
O boże mój jak by mógł to chciałby z 5 razy dziennie zwłaszcza teraz jak jestem w ciązy i troszkę mi brzuszek zaczął odstawać. może chce tak na zaś się nawierzyć
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:45   #4352
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nie no chyba chodzi o to że jak już będzie obecny to żeby wiedział jak pomagać, a nie zemdlał i sam potrzebował pomocy

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Ja mam 13 bo mój gin tez na urlopie i nie wiem jak wytrzymam.
Pewnie małe szanse żeby w 13 tygodniu płeć zobaczyć???

ehehe a to wiesz...to i tak po odbytych zajęciach w szkole rodzenia może zemdleć, w końcu tam nie ma żywej krwi
a facet sobie może zawsze np. na youtubie luknąć porody i już będzie wiedział jak pomagać...bo za dużo to on i tak nie pomoże, trzymając za rękę albo mówiąc pozytywne słowa, albo masując plecy w niektórych przypadkach... i tyle ;D
Stary 2012-07-31, 08:48   #4353
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witam kobitki!!! Ja też już na nogach. Dzisiaj o 16.20 wizyta u gina i badania prenatalne, ufff jakoś siakoś stres mnie ogarnia. Ale o dziwo nocka przespana całkiem słodziutko.

Mój lekarz też pracuje w szpitalu, w którym będę rodziła i jest tam ordynatorem.

Boże!!!! Ja też chcę nad morze...
Zobaczysz jaka radocha będzie po wizycie! Czymam kciuki

Witam się z rana-ja już po krwi w przychodni, myślę co na śniadanko a tu Marsi wyjeżdża z jajecznicą więc jajecznica
Kupiłam Vitaminer-bardzo korzystna cena 16 zł na 2 miesiące.
Trochę mnie wczoraj ulewa złapała i dziś mnie boli gardło. Wyobraźcie sobie, że w aptece mi nic nie chciały sprzedać na gardło Miłe kobiety w sumie, powiedziały żebym lepiej malin sobie kupiła
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:51   #4354
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

Lady no właśnie, miałaś USG?? dowiedziałaś się coś?
Delicjanko mi ten syrop tez nie pomogl

a co do lekarza prowadzącego w pierwszej ciąży chodziłam do ordynatora szpitala ale jak rodziłam to On akurat był na urlopie więc i tak inny lekarz odbierał mój poród
a teraz moja lekarka tez pracuje na tym oddziale, tak sie tylko zatanawiam co na porodowce powie ordynator jak mnie zobaczy hehe mam nadzieje ze Go nie bedzie, w sumie najbardziej bym chciala tego lekarza co przy pierwszym porodzie no ale kto bedzie to bedzie
U Nas nie można umawiać się na poród ze swoim lekarzem, także tak czy siak idę na żywioł

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:52   #4355
Hosenka*
Zakorzenienie

Co do Sagi: też w liceum czytałam, wtedy własnie pierwszy raz, potem na studiach a po studiach kupiłam całą serię na Allegro i mam swoją

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:53   #4356
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Fajne fajne, wzielam to imie na bierzmowaniu

Ja tez jestem molem ksiazkowym (w koncu absolwentka filologii polskiej, ale nie nauczyciel jak niektore z Was ).
Uwielbiam kryminaly - szczegolnie Cobena, Mankella, Marininy i Agathy Christie
Ja tez Cobena kolekcjonuję, do tego Kinga i jeszcze Wilbur Smith - fajnie pisze o Afryce.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 08:56   #4357
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35598796]
Kupiłam sobie 2 włóczki dzisiaj, na sweterki dla Zimorodka [/QUOTE]
AAa druty czy szydełko, bo jak szydełko to podeslij jakis wzor na sweterek dla maluszka, w sumie druty tez mogą być najwyżej babcię zaangażuję (w sensie moją mamę )
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 08:56   #4358
badziabadzia
Zakorzenienie

a powiem Wam, że wczoraj spotkalam koleżankę z liceum i pytała gdzie będę rodzić, no i poradziła mi nasz miejski szpital podobno bardzo dobre warunki tam teraz mają - bo kiedyś to różne opinie chodziły
Stary 2012-07-31, 08:59   #4359
hope01
Zakorzenienie

Hej Wam,
Ja mam dziś takie nudy tu w pracy, że masakra, nawet pacjentów w przychodni za bardzo nie ma.
Oglądnęłabym jakiś film, ale nie mam pomysłu
I TŻ mnie od rana wkurza

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 08:59   #4360
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Zobaczysz jaka radocha będzie po wizycie! Czymam kciuki

Witam się z rana-ja już po krwi w przychodni, myślę co na śniadanko a tu Marsi wyjeżdża z jajecznicą więc jajecznica
Kupiłam Vitaminer-bardzo korzystna cena 16 zł na 2 miesiące.
Trochę mnie wczoraj ulewa złapała i dziś mnie boli gardło. Wyobraźcie sobie, że w aptece mi nic nie chciały sprzedać na gardło Miłe kobiety w sumie, powiedziały żebym lepiej malin sobie kupiła
też go biorę
Stary 2012-07-31, 09:00   #4361
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Co do Sagi: też w liceum czytałam, wtedy własnie pierwszy raz, potem na studiach a po studiach kupiłam całą serię na Allegro i mam swoją
Moja mama ma wszystkie, jak byłam malutka to kupowała Chyba przejmę je jako mój posag
A tak w ogóle to dzień dobry, przyszło mi 2 kg ciekawe tylko, czy to dzidzia, czy smalec Bo jeśli smalec, to mam dosyć swojego już w zapasie Byłam już na spacerku z psami, a teraz idę zajrzeć do lumpa, czy mają coś ciekawego
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:03   #4362
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalu gdzie będziecie rodzić czy nie???
Tak
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 09:03   #4363
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
a powiem Wam, że wczoraj spotkalam koleżankę z liceum i pytała gdzie będę rodzić, no i poradziła mi nasz miejski szpital podobno bardzo dobre warunki tam teraz mają - bo kiedyś to różne opinie chodziły
A ja o wszelkich pobliskich szpitalach słyszę skrajne opinie Jedna znajoma bardzo poleca, druga tylko przeklina

Hope - gdzie myślisz rodzić:?

Instagram

Stary 2012-07-31, 09:07   #4364
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
AAa druty czy szydełko, bo jak szydełko to podeslij jakis wzor na sweterek dla maluszka, w sumie druty tez mogą być najwyżej babcię zaangażuję (w sensie moją mamę )
Druty ale z głowy robię, tu masz mniej więcej opis:

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...-pierwszy.html

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...patologia.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:07   #4365
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wiecie co, nie pomaga mi ten syrop na zaparcia;/ ...
Ja też mam ten problem i jestem przerażona bo zawsze wszystko było oki. piłam kilka dni rano wode z cytryną przygotowana wieczorem poprzedniego dnia, i coś jakby lepiej było, ale teraz zapominam sobie to przygotować i znowu problemy.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 09:07   #4366
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
od rana mi słabo, a na termometrze już 30 stopni więc pewnie dlatego

Jutro wizyta po południu, już się nie mogę doczekać i chyba zaczynam się stresować. O ile się dzidziulek odwróci dobrze to poznam płeć, ale stres mam czy wszystko w porządku...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:10   #4367
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
A ja o wszelkich pobliskich szpitalach słyszę skrajne opinie Jedna znajoma bardzo poleca, druga tylko przeklina

Hope - gdzie myślisz rodzić:?
ja też słyszę takie opinie no i właśnie nie wiem, w sądeckim pracuje moja gin, a znowu słyszałam że personel w Krynicy lepszy, ale że nie dają ci piłki ani nic z tych rzeczy

Stary 2012-07-31, 09:12   #4368
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Jutro wizyta po południu, już się nie mogę doczekać i chyba zaczynam się stresować. O ile się dzidziulek odwróci dobrze to poznam płeć, ale stres mam czy wszystko w porządku...
Nie stresuj się, na pewno wszystko jest w porządku.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:14   #4369
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ehehe a to wiesz...to i tak po odbytych zajęciach w szkole rodzenia może zemdleć, w końcu tam nie ma żywej krwi
a facet sobie może zawsze np. na youtubie luknąć porody i już będzie wiedział jak pomagać...bo za dużo to on i tak nie pomoże, trzymając za rękę albo mówiąc pozytywne słowa, albo masując plecy w niektórych przypadkach... i tyle ;D
Mi wystrczy jak będzie to własnie robił
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 09:15   #4370
Lenova
Wtajemniczenie

nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym szpiatelm, to trzeba przed porodem pojechać do konkretnego szpitala i jakoś sie zapisac czy cos zeby tam rodzić czy po prostu gdy zacznie się rodzić to jedzie sie do jakiegos szpitala ktory sie podoba? I co jesli okaze sie ze nie ma miejsca to następny ?
U mnie w warszawie tych szpitali to w sumie sporo ale takich z dobrą opinią to może 3
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:15   #4371
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35605499]Druty ale z głowy robię, tu masz mniej więcej opis:

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...-pierwszy.html

http://www.szajajaba.blogspot.com/20...patologia.html[/QUOTE]
Dzięki podrzucę mamuśce
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-07-31, 09:20   #4372
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja też słyszę takie opinie no i właśnie nie wiem, w sądeckim pracuje moja gin, a znowu słyszałam że personel w Krynicy lepszy, ale że nie dają ci piłki ani nic z tych rzeczy
Jedna znajoma 4 dzieci urodziła w Krynicy i mówi z podnieceniem, że "tylko tam!", druga: "weź mi nie mów nawet ").
Inna gorąco poleca Gorlice, a kolejna nie chce o nim słyszeć nawet ...
O naszym Sądeckim też różne krążą opinie, z przewagą tych negatywnych, że położne nie pomagają, nie chcą pokazywać jak ubierać maleństwo ("bo z poprzedniej zmiany na pewno pani pokazała").
O Limanowej ... Afera była ostatnio, jak dziewczyna straciła bliźniaki, bo lekarze nie przejęli się niepokojem matki, która mówiła, ze dzieci się mniej ruszają itp. Wiec też tak trochę mam brak zaufania.
Porodówki w Medikorze już nie ma parę lat, a też podobno nie było tak kolorowo.

Popularny staje się ostatnio szpital w Roztoce - żona kolegi tam rodziła i jest zachwycona lekarzami, opieką, pomocą itp Ale z kolei daleko ...

Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę Mama dobrego kolegi TŻ jest tam położną (już wypytała TŻ do kogo chodzę itp), ale kto wie, czy akurat trafię na nią

Instagram

Stary 2012-07-31, 09:24   #4373
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc
alescie się wczoraj wieczorem rozpędziły, ze hohoho
zdążyłam całe śniadanie zjesc, czytając Was i jeszcze batonikiem poprawic
co do gina prowadzącego to mój pracuje w wybranym przeze mnie szpitalu, bardzo często ma dyżury wiec ejst szansa trafic na niego, a jeszcze na ostatniej wizycuie daje pacjentkom numer koma i kaze dzwonic jesli to juz i się zjawia sąsiadka mi opowiadala jak byłą w ciązy z synem i tez chodziła do niego na wizyty na NFZ- miała problemy z ciążą i jak ją w sobotę wieczorem zaczął brzuch bolec to z działki przyjechal do niej do domu- w koszulce umazanej błotem bo nie chciał tracic czasu na takie błahostki jak przebieranie się!
Takze jestm tym podbudowana

Co do libido, hmmm ja juz dwa tygodnie poszcze ze wzgledu na ta paskudę infekcję az mmnie skręca, ale wizyte mam wczwartek kontrolną więc moze pokaże zielone światło a jeszcze wczesniej wywaliło mi zimno na ustach i tż nuie chciał sie całowac a co to za seks bez całowania tu i tam pytam się??? wiec w sumie to juz chyba ze trzy tyg nic nie było
ale jak wroce od gina z pozowoleniem to go chyba do grzejnika kajdankami przypnę zeby nie zwiał ze strachu jak zacznę szalec

bo ogółnie to ja seks uwielbiam i wczesniej mogłam zawsze i wszędzie w I trym. troche mnie zacięło- ogólne zmęczenie i porzygówki wcale do tego nie zachęcały, poza tym często zdążyłam zasnąc zanim TŻ skończył toaletę ale teraz ochota jest więc trzeba nadrobic stracony czas i wiadomo, że pod koniec III trym. to juz chyba nawet siły nie będzie, a i myśli zajęte czym innym....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:26   #4374
badziabadzia
Zakorzenienie

ja jeśli chodzi o szpital to doszłam do wniosku, że chyba wszędzie lekarze i położne na pierwszym miejscu muszą stawiać zdrowie nasze i dziecka więc nawet jak nie będą super przyjemni, ale zadbają o to co najważniejsze to ja będę zadowolona
Stary 2012-07-31, 09:26   #4375
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna znajoma 4 dzieci urodziła w Krynicy i mówi z podnieceniem, że "tylko tam!", druga: "weź mi nie mów nawet ").
Inna gorąco poleca Gorlice, a kolejna nie chce o nim słyszeć nawet ...
O naszym Sądeckim też różne krążą opinie, z przewagą tych negatywnych, że położne nie pomagają, nie chcą pokazywać jak ubierać maleństwo ("bo z poprzedniej zmiany na pewno pani pokazała").
O Limanowej ... Afera była ostatnio, jak dziewczyna straciła bliźniaki, bo lekarze nie przejęli się niepokojem matki, która mówiła, ze dzieci się mniej ruszają itp. Wiec też tak trochę mam brak zaufania.
Porodówki w Medikorze już nie ma parę lat, a też podobno nie było tak kolorowo.

Popularny staje się ostatnio szpital w Roztoce - żona kolegi tam rodziła i jest zachwycona lekarzami, opieką, pomocą itp Ale z kolei daleko ...

Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę Mama dobrego kolegi TŻ jest tam położną (już wypytała TŻ do kogo chodzę itp), ale kto wie, czy akurat trafię na nią
no więc właśnie ile tych opinii.. O sądeckim to właśnie na położne narzekają, tzn argumentują: "zależy na jaką zmianę trafisz". No i, że jak są te gburzyska to łaskę ze wszystkim robią itp A co do położnej to właśnie ja też mam tam mamę znajomego, która już lata pracuje i świetna jest. Kwestia, jak wspomniałaś "trafienia"
NO i też to, że do naszego rzut beretem

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2012-07-31 o 09:28
Stary 2012-07-31, 09:36   #4376
marsi11
Zakorzenienie

kurde Wy już o szpitalach myślicie

ja swojego pierwszego rodziłam pod wrocławiem-bo tam był porody w wodzie- do dziś mi nie może wybaczyć,że ma miejsce urodzenia inne niż Wrocław
a teraz mówię ok mój gin pracuje w szpitalu gdzie niedawno leżałam, warunki kiepskie ale opieka zarąbista- okazuje się,że szpital idzie pod młotek ale on przenosi się za Wrocław i będzie tam ordynatorem, a ja za nim wszędzie pojadę- i znowu mi drugie dziecko będzie miało za złe,że nie Wrocław hehehe
a najgorsze jest to,że jak potrzeba akt urodzenia to trzeba do innego miasta jechać
ale wymyślam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 09:40   #4377
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
kurde Wy już o szpitalach myślicie

ja swojego pierwszego rodziłam pod wrocławiem-bo tam był porody w wodzie- do dziś mi nie może wybaczyć,że ma miejsce urodzenia inne niż Wrocław
a teraz mówię ok mój gin pracuje w szpitalu gdzie niedawno leżałam, warunki kiepskie ale opieka zarąbista- okazuje się,że szpital idzie pod młotek ale on przenosi się za Wrocław i będzie tam ordynatorem, a ja za nim wszędzie pojadę- i znowu mi drugie dziecko będzie miało za złe,że nie Wrocław hehehe
a najgorsze jest to,że jak potrzeba akt urodzenia to trzeba do innego miasta jechać
ale wymyślam
i jak wrażenia z porodu w wodzie?

Stary 2012-07-31, 09:47   #4378
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
i jak wrażenia z porodu w wodzie?
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką

nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić
w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny
szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść
ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze

wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto

może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje
Stary 2012-07-31, 09:51   #4379
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką

nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić
w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny
szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść
ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze

wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto

może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje
masakra!!!

Stary 2012-07-31, 10:01   #4380
marsi11
Zakorzenienie

wiesz ale większość kobiet z porodów w wodzie jest zadowolona

mnie po prostu potraktowała jak gówniarę z wpadki i tyle

szmata tfuuuu..... nigdy jej nie zapomnę

za to lekarz odbierający pamiętam był cudowny i pocieszał i żartował
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości