|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
. i jeszcze u Tżtowego rodzeństwa zawsze pierwsza rodziła się dziewczynka, a drugie dziecko chłopak, i tak wszyscy mają, a Tż ma juz pierwsza córkę więc teraz stawia na syna ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
|
|
#4352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehehe a to wiesz...to i tak po odbytych zajęciach w szkole rodzenia może zemdleć, w końcu tam nie ma żywej krwi ![]() a facet sobie może zawsze np. na youtubie luknąć porody i już będzie wiedział jak pomagać...bo za dużo to on i tak nie pomoże, trzymając za rękę albo mówiąc pozytywne słowa, albo masując plecy w niektórych przypadkach... i tyle ;D |
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czymam kciuki![]() Witam się z rana-ja już po krwi w przychodni, myślę co na śniadanko a tu Marsi wyjeżdża z jajecznicą więc jajecznica ![]() Kupiłam Vitaminer-bardzo korzystna cena 16 zł na 2 miesiące. Trochę mnie wczoraj ulewa złapała i dziś mnie boli gardło. Wyobraźcie sobie, że w aptece mi nic nie chciały sprzedać na gardło Miłe kobiety w sumie, powiedziały żebym lepiej malin sobie kupiła
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Lady no właśnie, miałaś USG?? dowiedziałaś się coś? Delicjanko mi ten syrop tez nie pomogl ![]() a co do lekarza prowadzącego w pierwszej ciąży chodziłam do ordynatora szpitala ale jak rodziłam to On akurat był na urlopie więc i tak inny lekarz odbierał mój poród ![]() a teraz moja lekarka tez pracuje na tym oddziale, tak sie tylko zatanawiam co na porodowce powie ordynator jak mnie zobaczy hehe mam nadzieje ze Go nie bedzie, w sumie najbardziej bym chciala tego lekarza co przy pierwszym porodzie no ale kto bedzie to bedzie ![]() U Nas nie można umawiać się na poród ze swoim lekarzem, także tak czy siak idę na żywioł
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
Co do Sagi: też w liceum czytałam, wtedy własnie pierwszy raz, potem na studiach a po studiach kupiłam całą serię na Allegro i mam swoją
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez Cobena kolekcjonuję, do tego Kinga i jeszcze Wilbur Smith - fajnie pisze o Afryce.
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35598796]
Kupiłam sobie 2 włóczki dzisiaj, na sweterki dla Zimorodka [/QUOTE]AAa druty czy szydełko, bo jak szydełko to podeslij jakis wzor na sweterek dla maluszka, w sumie druty tez mogą być najwyżej babcię zaangażuję (w sensie moją mamę )
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
a powiem Wam, że wczoraj spotkalam koleżankę z liceum i pytała gdzie będę rodzić, no i poradziła mi nasz miejski szpital
podobno bardzo dobre warunki tam teraz mają - bo kiedyś to różne opinie chodziły
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam,
Ja mam dziś takie nudy tu w pracy, że masakra, nawet pacjentów w przychodni za bardzo nie ma. Oglądnęłabym jakiś film, ale nie mam pomysłu I TŻ mnie od rana wkurza
|
|
|
|
#4360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba przejmę je jako mój posag A tak w ogóle to dzień dobry, przyszło mi 2 kg Bo jeśli smalec, to mam dosyć swojego już w zapasie Byłam już na spacerku z psami, a teraz idę zajrzeć do lumpa, czy mają coś ciekawego
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hope - gdzie myślisz rodzić:?
|
|
#4364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale z głowy robię, tu masz mniej więcej opis:http://www.szajajaba.blogspot.com/20...-pierwszy.html http://www.szajajaba.blogspot.com/20...patologia.html |
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam ten problem i jestem przerażona bo zawsze wszystko było oki. piłam kilka dni rano wode z cytryną przygotowana wieczorem poprzedniego dnia, i coś jakby lepiej było, ale teraz zapominam sobie to przygotować i znowu problemy.
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() od rana mi słabo, a na termometrze już 30 stopni więc pewnie dlatego Jutro wizyta po południu, już się nie mogę doczekać i chyba zaczynam się stresować. O ile się dzidziulek odwróci dobrze to poznam płeć, ale stres mam czy wszystko w porządku... |
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i właśnie nie wiem, w sądeckim pracuje moja gin, a znowu słyszałam że personel w Krynicy lepszy, ale że nie dają ci piłki ani nic z tych rzeczy
|
|
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar
chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu Właśnie dziewczyny jak to jest z tym szpiatelm, to trzeba przed porodem pojechać do konkretnego szpitala i jakoś sie zapisac czy cos zeby tam rodzić czy po prostu gdy zacznie się rodzić to jedzie sie do jakiegos szpitala ktory sie podoba? I co jesli okaze sie ze nie ma miejsca to następny ? U mnie w warszawie tych szpitali to w sumie sporo ale takich z dobrą opinią to może 3 |
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35605499]Druty
ale z głowy robię, tu masz mniej więcej opis:http://www.szajajaba.blogspot.com/20...-pierwszy.html http://www.szajajaba.blogspot.com/20...patologia.html[/QUOTE] Dzięki podrzucę mamuśce
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inna gorąco poleca Gorlice, a kolejna nie chce o nim słyszeć nawet ... O naszym Sądeckim też różne krążą opinie, z przewagą tych negatywnych, że położne nie pomagają, nie chcą pokazywać jak ubierać maleństwo ("bo z poprzedniej zmiany na pewno pani pokazała"). O Limanowej ... Afera była ostatnio, jak dziewczyna straciła bliźniaki, bo lekarze nie przejęli się niepokojem matki, która mówiła, ze dzieci się mniej ruszają itp. Wiec też tak trochę mam brak zaufania. Porodówki w Medikorze już nie ma parę lat, a też podobno nie było tak kolorowo. Popularny staje się ostatnio szpital w Roztoce - żona kolegi tam rodziła i jest zachwycona lekarzami, opieką, pomocą itp Ale z kolei daleko ... Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() alescie się wczoraj wieczorem rozpędziły, ze hohoho ![]() zdążyłam całe śniadanie zjesc, czytając Was i jeszcze batonikiem poprawic ![]() co do gina prowadzącego to mój pracuje w wybranym przeze mnie szpitalu, bardzo często ma dyżury wiec ejst szansa trafic na niego, a jeszcze na ostatniej wizycuie daje pacjentkom numer koma i kaze dzwonic jesli to juz i się zjawia Takze jestm tym podbudowana ![]() Co do libido, hmmm ja juz dwa tygodnie poszcze ze wzgledu na ta paskudę infekcję![]() a jeszcze wczesniej wywaliło mi zimno na ustach i tż nuie chciał sie całowac ![]() ale jak wroce od gina z pozowoleniem to go chyba do grzejnika kajdankami przypnę zeby nie zwiał ze strachu jak zacznę szalec bo ogółnie to ja seks uwielbiam i wczesniej mogłam zawsze i wszędzie ale teraz ochota jest ![]() więc trzeba nadrobic stracony czas i wiadomo, że pod koniec III trym. to juz chyba nawet siły nie będzie, a i myśli zajęte czym innym....
|
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeśli chodzi o szpital to doszłam do wniosku, że chyba wszędzie lekarze i położne na pierwszym miejscu muszą stawiać zdrowie nasze i dziecka
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NO i też to, że do naszego rzut beretem Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-07-31 o 09:28 |
|
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
kurde Wy już o szpitalach myślicie
ja swojego pierwszego rodziłam pod wrocławiem-bo tam był porody w wodzie- do dziś mi nie może wybaczyć,że ma miejsce urodzenia inne niż Wrocław ![]() a teraz mówię ok mój gin pracuje w szpitalu gdzie niedawno leżałam, warunki kiepskie ale opieka zarąbista- okazuje się,że szpital idzie pod młotek ale on przenosi się za Wrocław i będzie tam ordynatorem, a ja za nim wszędzie pojadę- i znowu mi drugie dziecko będzie miało za złe,że nie Wrocław hehehe a najgorsze jest to,że jak potrzeba akt urodzenia to trzeba do innego miasta jechać ale wymyślam |
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje |
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ale większość kobiet z porodów w wodzie jest zadowolona
mnie po prostu potraktowała jak gówniarę z wpadki i tyle szmata tfuuuu..... nigdy jej nie zapomnę za to lekarz odbierający pamiętam był cudowny i pocieszał i żartował |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

no i co wybieracie sie ??
. i jeszcze u Tżtowego rodzeństwa zawsze pierwsza rodziła się dziewczynka, a drugie dziecko chłopak, i tak wszyscy mają, a Tż ma juz pierwsza córkę więc teraz stawia na syna
bo ja nie mam ochoty
22.05.2008
14.08.2011
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i właśnie nie wiem, w sądeckim pracuje moja gin, a znowu słyszałam że personel w Krynicy lepszy, ale że nie dają ci piłki ani nic z tych rzeczy
chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu
podrzucę mamuśce