|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
mały pokój - ten co dla małej będzie i właśnie ta kanapa zostaje
![]()
#872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
salon - jedna ściana, bo łóżko jeszcze nie pościelone
![]()
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo mówię "Werusiu, umyjemy raczki" ona- "nie, boję się", ja- "ale czego"? ona- "wody" ![]() Oczywiście wszystko to czego w jednej chwili się boi, za chwilę robi bez problemu. Znalazła sobie sposób, że jak czegoś nie chce zrobić to można udać, że się boi ![]() Dzis nas małpiszon zaskoczył swoją pamięcią. Tż jak kupował jej konia do skakania (jakieś 4-5 miesiące temu) to szedł z nią. Dziś "przyskoczyła" do mnie na koniu do łózka. Pytam jej "ty chyba lbisz tego konika, prawda"? na co ona "tak, pani dala mi cukierka w sklepie". Ja myślałam, ze gada od rzeczy bo wczoraj pani jej dala cukierka jak bylam z nią na zakupach i mowię "nie, to dzisiaj pani dała cukierka" na co mój tż się wtraca "nie, jak kupowałem jej tego konia to pani w następnym sklepie dala jej cukierka" ![]()
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-07-31 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Bao podoba mi się bo jest tak normalnie. Kubuś ma całkiem spory pokoik ![]() I muszę się przyczepić bom przewrażliwiona ale co tak nisko robi ten domestos. Nie wierzę w to zabezpieczenie, robiłam test na pustej i umytej butelce po innym środku. Zosia otwiera po wielkich trudach i wysiłkach ale jednak otwiera. Evi masz fajnie z babcią i tym że Lenka u niej zostaje
#875 | |
Zakorzenienie
|
Jeszcze pochwale moje dziecko. Od jakiegoś czasu mowi juz tak pięknie "r", że ja jestem w szoku. Normalnie ładniej ode mnie
![]() ![]() ![]() Za to słabo mówi s,c, z w niektórych wyrazach,np. zając- żającz, nic- nicz itd. czy któreś dziecko też tak ma?? ![]() No tak jak tak chwalę to jeszcze napisze, że wczoraj czytałam jej "na straganie" po raz już chyba setny, a ona całe ze mną powiedziała ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Asiulek to u nas inna sytuacja , wydaje mi sie, ze on zaczyna bac sie ciemnosci bo z tego co zauwazylam to te akcje "boje sie" zdarzaja sie jak jest polmrok, szaro, noc.
Ja to w szoku jestem jak moj starszy czasem powie cos co zdarzylo sie jak mial 2-3 lata, a mi wydawalo sie ze nie bedzie o tym pamietal. Tak ze trzeba uwazac co sie robi przy dzieciach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To na pewno zapamięta do końca życia ![]()
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Asiulek
![]() ![]() ![]() Np: it tont = idz stad , i lo juu = i love you ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy dziecku kupić malutką lampeczkę ledową do gniazdka i już nie ma zupełnej ciemności. Wiele dzieci boi się ciemności "bez powodu", wystarczy ze nic nie widzą i tracą poczucie bezpieczeństwa
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Asia brawa dla Werci.
Ja muszę sporo zaczekać na "r". I tak bardzo się cieszę że jest już na tyle komunikatywna że potrafię się z nią porozumieć. Im więcej mówi tym bardziej spokojna się robi (żeby nie zapaszyć ![]() W czytaniu dzieciom bardzo mi się to podoba że one bardzo szybko zapamiętują co się czyta a później po swojemu "czytają". Zosia dostała takie króciutkie bajeczki i te śmiesznie powtarza. Niedokładnie ale wie jaki powinien być tekst na jakiej stronie. Przezabawne sytuacje ![]()
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mi sie przypomnialo, ze kiedys w wiadomosciach pokazywali reportaz o jakims panstwie i tam czolgi byly wystrzaly. Ja cos z nimi robilam na podlodze i chcialam posluchaac co mowia , jak maly zobaczyl te czolgi to przylecial do mnie i mowil ze sie boji, a w nocy byl przerazliwy krzyk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
moja tez sie budzi w nocy juz kiedys pisalam,budzi sie z placzem nie wiem czemu....
teraz sie budzi bo chce zeby tata dal jej reke,ona jest tak steskniona za nim,ze on z domu nie moze wyjsc,baaa on sam nie chodzi siku ona stoi pod drzwiami,jak go nie ma to tej tesknoty az tak nie widac ale jak on wraca to ...nie do opisania ja jej nawet skarpetek zdiac nie moge bo musi zrobic to TATAAAA"ejjjjj tata,tata oc,tata ejjjj no chodz" -Oliwcia a ty kochasz mamusie ?-pytam O: takkk -A bardzo?? O ![]() kochane dziecko ![]()
![]() |
#884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
meble nie są zamocowane do ściany, na szczęście mały się nie wspinał nigdy, nie ma takich pomysłów ![]() ![]() evi - zfśs - to zakłądowy fundusz świadczeń socjalnych, to na co miesięcznie nam kasę odciągają, a zopis - to zespół obsługi przedszkoli i szkół - u nas jest to odrębna instytucja gdzie są kadry, ksiegowość, kasa itp. jedna dla wszystkich szkół i przedszkoli w naszym powiecie, jak są duże miasta to pewnie ksiegowość i kadry macie w szkołach ![]() O tych wczasach powinniście mieć gdzieś zapisane ![]() ale faktycznie masz ciemnotę w tej waszej szkole ![]() ![]() Nie uwierzycie: mój ojciec właśnie przyszedł i sam z siebie zabrał małego na huśtawki! szok ![]() ![]()
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Darusia pamietam jak pisałas czyli wychodzi ze to jakiś etap , może nie wszystkie bedą tak reagować akurat na nasze trafiło hehe
Asiulek co do tego ze nas mały przylapal to chyba nie skuma haha ( chyba) nie nooo nie skuma bo byliśmy pod koldra i już było zalewanie betonu także jedynie co mógł widzieć to nas ruszajacych się normalnie bez ekcesow hehehe |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Bao Zosia ma starszego brata i ten jej pokazał jak wleźć na meble i sięgnąć na wyższą półkę
![]() Ja kiedyś byłam za grosze na wczasach z jakiegoś nauczycielskiego związku. Siostra kolegi (nauczycielka) miała już opłacone a później się okazało że jest poważnie chora nie nie mogła pojechać. Ja jej tylko zwróciłam koszty ![]()
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie wiem jak to zrobiłam ale nie widziałam zdjęć Oliwki, zobaczylam tylko małą Nataszke i Oliwke, musiałam się wracać i znalazłam ![]() Oliwka ma fryzurke podobną do Zosi ![]() ![]() ![]() Zosia też zaczyna r wymawiać, ale nie we wszystkich wyrazach Bao fajne macie mieszkanko, najważniejsze że własne i nikt wam nie będzie marudził ![]() te regały z ikei są fajne, możesz dokupić jakaś komode
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
Ja się tych regalow tez boje, dziecko nie musi się wspinać wystarczy raz ze będzie chciało coś ściągnąć to są dzieci i racjonalnie nie myślą, odpowiedzialnie . Albo natchnie go ni z tego i owego zeby się wspinac. Oczywiście nie musi , ale kto to wie co mu do głowy przyjdzie.
To zamien pokoje jak wolisz zeby mała miała większy póki mały nie zwraca na to uwagi. Dziewczynki potrzebują wiecej miejsca ![]() Udało mi się tz ta zwalić z wyrka i idę na drzemke godzinna jupiii musze tylko budzik nastawic. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-07-31 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Zakorzenienie
|
monka no nie jest to jakies strasznie upierdliwe obudze sie i tyle zaraz sie poloze i juz.
moja nie mowi wyaznie,mowi tak ze my wiemy o co chodzi ale stara sie jak umie,rozgadala sie ostatnio barddddzoooo u niej roznie slowa brzmia deleć-widelec oć-chodź laudia-klaudia masiu-masło ewentualnie masiu-mateusz ![]() mela-Amelia beta-beata dań-daj nie mowi nie chce tego tylko nie chce to,to nie chce ![]() joo-zoo:P itd itp ale dumna strasznie z niej jestem ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- no monka masz racje ze dziewczynki wiecej miejsca potrzebuja, moje na razie maja jeden pokoj na pol ale pokoj jest wieeeeeelki.
![]() |
#890 |
Zakorzenienie
|
Witam,
U mnie Tz na urlopie ale oczywiście nie wytrzymał i pojechał do pracy. Dobrze ze zabrał z sobą Oliwke ![]() Jeszcze raz dziękuje za komplementy. Oliwka jak widać dba o swoja figurę od dziecka - mała bulimiczka ![]() Megi - ja obcinam a Tz albo wujek trzyma i jakoś nam się udaje ja obciąć. Bao - fajne mieszkanko. Kuchnia mi się podoba. aneczkka - ja tez chce zobaczyć resztę mieszkania. Asiulek - Wercia to nie tylko ładna ale i madra ![]() Moja nie mowi wyraźnie. Dużo śpiewa tylko zrozumiec nie można co. Czasami po melodi. R nie mowi wcale. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Macie moze dywan akrylowy? Jak to się czyści? Chciałam kupić jakiś do pokoju Oliwki a te które mi się podobają to właśnie akrylowe. Ja to tylko welniane znam bo sztucznych nie lubie. Trudno się sierść odkurza. I nie wiem jak z tych akrylowych.
#891 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, strasznie mnie napier... ta kość łonowa! dzowniłam do mojej gin, ale kazała mi wytrzymać do wizyty bo ona jest na urlopie gdzieś pod poznaniem u znajomych
![]() ![]() ![]()
#892 |
Zakorzenienie
|
Bao tylko spokojnie
![]() Włącz Kubusiowi bajki w razie co. Chyba niebawem idzie spać. Jak będziesz niespokojna to biegisiem do szpitala nawet z Kubusiem.
#893 |
Zakorzenienie
|
Pop ja nie miałam nigdy takiego dywanu, niestety nie pomoge. My w naszym pokoju i u Zosi mamy włochacze, na nim w ogóle brudu nie widać
![]() Bao odpoczywaj Znalazłam na all fajne ubranka dla lalek i nie drogie, zamówie jej kilka bo mi truje już kilka dni ![]() Zastanawiam się czy nie sprzedać Zosi wózka dla lalek tego hello kitty, ona w ogóle się nim nie bawi. Wczoraj dostała spacerówke od babci, bo tą co miała rozwaliła w górach.
#894 |
Zakorzenienie
|
Sara ja co jakiś czas chowam zabawki Zosi (te bezczynne) na jakiś czas a później wyciągam. Jak się bawi to się bawi a jak nie to do sprzedania lub oddania idą.
#895 |
Zakorzenienie
|
bao- połóż się, włącz Kubulkowi bajki... a jak tz wróci z pracy to może pojedźcie do szpitala?? Niech sprawdzą co się dzieje...
![]()
#896 |
Zakorzenienie
|
Bao prawdopodobnie jest to roZchodzenie sie spojenia lonowego . Powiedz o tym lekarzowi , może zaleci ci noszenie takiego specjalnego pasa. Nie jest to groźne dla dziecka, ciąży tylko ty sie męczysz . Najlepiej jak byś jak najwiecej leżała . Miałam to w drugiej ciąży , czasem po schodach nie mogłam wejść bo tak bolało , kladlam sie na ziemi, zwijalam z bólu i czekałam aż przejdzie.
Jak najmniej robić , dużo leżeć, odpoczywać. Jak masz kogoś do pomocy mama tata mąż to niech robią jak najwiecej ![]() Gowno sie wyspalam bo czuby sie darly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Bao to to
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/ do tego możesz kupić też przewijak doczepiany jakoś tam do mebli no i komode ma z zestawu dla dorosłych,a nie dzieciowych,bo one wszystkie takie małe są.
![]() |
#898 | ||||||||
Zakorzenienie
|
bao, ale kubi ma duży pokoik, fajnie.
Najbardziej mi się kuchnia podoba Cytat:
ja też go od razu wychwyciłam, ale ta "sprawa" już wyjaśniona ![]() Cytat:
![]() ![]() biedny malutki ![]() Cytat:
![]() pamięć moja też ma taką i za każdym razem kopara w dół i tak Cytat:
w ogóle ona odkąd zaczęła gadać to wszystko co mówiło przypomniało normalne wyrazy-wiadomo na początku trochę pokracznie mówiła (skągnąć=ściągnąć), ale nie miała takich swoich dziecięcych określeń, i troszkę szkoda, bo to takie słodkie Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jest progres, dziadek się przejął. Może relanium ma zbawienną moc i działanie typu prolongatum ![]() dziękuje ![]() Cytat:
na all jest mnóstwo wzorów i rozmiarów ja kupowałam u tego http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=12663981 a ten ma taniej ale nie miał "mojego" wzoru http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10309516
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas to "r" już jestekie typowe, twarde "r"... ale to sz,cz... to takie dziwne. Własnie raczej obserwuje u dzieci coś takiego jak u Twojej Lenki czemu- cemu, żaba- zaba, a moja to jakiś odmieniec ![]() ![]()
![]() |
#900 |
Zakorzenienie
|
evi,nie nie zalezy mi na kontakcie z nia a wiem ze tak czy siak sie odezwie wiec jej powiem wtedy co mysle , wyczekam sytuacji kiedy bedzie chciala sie czegos dowiedziec oczywiscie po to by "podac dalej"
nie potrzebuje kontaktu z takimi ludzmi,gdyby mi sie cos nie podobalo powiedzialabym jej prosto z mostu nie wpadlabym na to zeby takie klamstwa w ogole wymyslac a po 2 na to zeby zadzwonic do faceta ktory jest 1000km na rodziny,trzeba byc zdrowo je>>nietym....;/ w zyciu wiekszych bzdor nie slyszalam niz to ze o dzieci nie dbam.... a to ze picia nie biore to juz w ogole... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- laski ale spojrzcie wy w przeszlosc co pamietacie tak dokladnie, ja np mam taki moment wesolego miasteczka,pamietam bialego labedzie,1 raz bylam wtedy na wesolym miasteczku,jezdzilam na tym labedziu i kolejce bylam z ciocia ktora pozniej zmarla na raka,mama mowi ze niemozliwe zebym pamietala ale ja to dokladnie pamietam a mialam 2 lata...nic innego migawki pzedszkolne itd ale to bylo widocznie takie przezycie ze mi gdzies utkwilo.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.