Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 12:01   #4411
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich kochane brzuszki - styczeń luty 2013 - cz.II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
no ja właśnie też się wprowadziłam w stan takiej niepewności, że nie potrafię uwierzyć, że wjedziesz im na izbę, a oni Cię tak z otwartymi ramionami przyjmą, odbiorą poród, zaopiekują się Tobą i maluchem i jeszcze wszystko bezpłatnie, niezależnie od ubezpieczeń i innych świstków.
No i te formalności... Myślisz że sajgon by z nimi był?

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

nam chodzi o to że jak im wparujesz tam nagle i ani me ani be, a my ciocie jeszcze ze sącza spod szpitala pod nosem się przytoczymy do nich
to nie jest ważne, oni mają przecież kasę za to co co im zależy czy Ty z Sącza, z Tarnowa czy Zakopanego. Formalności wyglądają tak, że Dajesz im kartę ciąży i badania (grupę krwi, hiv oryginały) i ostatnie jakieś, wypełniają formularz, Ty podpisujesz i rodzisz (trwa to kilka godzin). Po porodzie mąż/partner w Twojej gminie odbiera akt urodzenia dziecka, bo to jest przesyłane. A akt urodzenia dziecka które w tym wypadku trzeba będzie odebrać w tarnowie to dopiero przy ślubie dziecka za kilkanaście lub więcej lat i dziecko sobie samo pojedzie (o ile się przepisy nie zmienia). Ja musiałam jechać do Limanowej bo się tam urodziłam.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:02   #4412
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale nie ma czegoś takeigo jak umawianie się na poród, poza CC. Zaczyna się akcja porodowa to jedziesz do szpitala i muszą Cię przyjąć. Przecież nie wiesz kiedy się akcja zacznie więc jak się masz umówić?
Mi nie chodziło o konkretną datę, a ogólnie o zasygnalizowanie, że ktoś taki się pojawi.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:05   #4413
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Mi nie chodziło o konkretną datę, a ogólnie o zasygnalizowanie, że ktoś taki się pojawi.
nie, napewno nie ma takiej potrzeby

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

uciekam na spacerek z Niunią
Stary 2012-07-31, 12:05   #4414
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej lachony
nie dam rady was przeczytać tylko daję znaka, ok wszystko, tylko mam leżeć i leżeć i leżeć i nic nie robić! ciśnienie mimo tabletek na obniżenie dalej na granicy więc muszę brać, zmniejszył jedynie luteinę. Zdjęcia nie mam, ale za 2 tygodnie kolejna wizyta i już dostanę ogółem dostałam kolejne L-4 i receptę, potem pojechaliśmy na zakupy i padam straszliwie, taka wyprawa teraz to dla mnie szczyt moich możliwości hehe mimo że tylko do auta i z powrotem.
Buziaki i do jutra
cieszę się, że jest wszystko dobrze. Odpoczywaj sobie, ja już tyle nie leżę i przyznam, że strasznie się męczę jak coś mam zrobić więc rozumiem jak musiałaś się czuć po całym dniu.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to dobrze ze wszystko dobrze !!
czyli jeszcze niewaidomo czy dziołcha czy chopok ?:P

Ja dziś kupiłam 10 ciuszków za 40 zł jestem z siebie dumna :P

I byliśmy też z tż oglądnąć obrączki i jutro idziemy prawdopodobnie zamówić tylko nie wiem czy matowe czy błyszczące.....

Dobranoc
Fajnie , a co do obrączek to my mamy matowe, takie szczotkowane lekko i powiem, że strasznie się rysują, gdybym wiedziała nie brałaby, takich.

Cytat:
wpadłem, doczytałem chyba faktycznie za dużo wrażeń, bo się jakieś rozdwojenie jaźni Ci włączyło dobranoc
to ten mój wredny tablet, ma podpowiadanie wyrazów włączone i jak nie zauważę to mi wychodzą cyrki w tekście :p, a ze wczoraj byłam padnięta to nawet nie zauważyłam hehehehe

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ach!!... Mówie Wam ale mi brzuchol urósł, normalnie muszę zrobić zdjęcie to Wam szczeny opadną:d haha joke
a poza tym dzidzia mnie kopie i tak bardzo lubie to uczucie ... a mój brat dzisiaj w takim szoku do mnie : Łooooo ale Ci wywaliło brzuch, już widać!! hahah ciekawa jestem ile przybrałam na wadze teraz opchnęłam dwie zapiekaneczki ide zaraz po trzecią mniam mniam
Czekamy na fotki w takim razie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
No ciężkie są, ale z racji tego, że rzadko jem takie jedzenie to sobie pozwoliłam ))

wiecie co, nie pomaga mi ten syrop na zaparcia;/ ...
Mi też nic nie pomagało za bardzo, syropu nie próbowałam co prawda, ale inne sposoby. Na początku jeszcze śliwki działały. Teraz odkąd mam infekcję pęcherza i piję hektolitry wody problem z nikł, najwyraźniej za mało się nawadniałam. Może też mniej pijesz wody ?

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,
ja już od 6 nie śpię, bo mnie sikanie obudziło,
wpadam do wc taka półprzytomna a tam tak samo półprzytomna na kiblu moja teściowa
zaczęłam krzyczeć ( to już któryś raz jak się wystraszyłam w ciąży) jakbym ducha zobaczyła a zaraz żeśmy się śmiały do rozpuku

mam ochotę na jajecznicę z pomidorami, dzidziol głodny i się domaga

miłego dnia!
Nie no posikałam się hahaha heheheh

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:06   #4415
hope01
Zakorzenienie

W ciągu dwóch tygodni od pojawienia się dziecka na świecie jeden z rodziców lub inna osoba obecna przy porodzie powinna zgłosić ten fakt w urzędzie stanu cywilnego w miejscu, w którym dziecko się urodziło. Jeśli jednak narodziny miały miejsce w innej miejscowości niż ta, w której mieszkają rodzice, zgłoszenia można dokonać USC w miejscu zamieszkania (obojga lub jednego z nich). Kierownik USC sporządzi protokół zgłoszenia urodzenia i przekaże go do USC w miejscu urodzenia dziecka tam zostanie sporządzony akt narodzin.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:06   #4416
---AgA---
Raczkowanie

Cytat:

Sama już nie wiem ... Do naszego w zasadzie mam 2 kroki, samochodem może minutę Mama dobrego kolegi TŻ jest tam położną (już wypytała TŻ do kogo chodzę itp), ale kto wie, czy akurat trafię na nią
No nie wiem ale ja bym chyba na Twoim miejscu wybrała ten o ile mówisz że tam jakaś znajoma położna pracuje, bo nawet jeżeli na nią nie trafisz to ona ma tam przecież znajome którym powie że Jesteś jej znajomą i żeby zwróciły na Ciebie uwagę. A Limanowskiego nie polecam ale nie ze swojego doświadczenia ale z doświadczenia wielu znajomych.

co do zapisywania w szpitalu to chyba nie trzeba się zapisywać ale zawsze lepiej się zapytać "na wszelki wypadek".

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Ja będę rodzić w przeworsku, podobno dobre opieni ma ten szpital, w sierpni rodzi znajoma więc będa wiadomości z pierwszej ręki. Dodatkowo ciotka Tz jest tam położną, ale straszna hadra, drze się i wogóle. Tż mówi że do rodziny może inaczej się będzie odnośić. Najczęsciej ma tekst: ja pięcioro dzieci urodziłam i się nie darłam i przeżyłam... A tak na prawde to nie ma dzieci i nie rodziła.
mi położna mówiła własnie że mogę drzeć się ile wlezie kląć ile tylko mam siły bylebym tylko ją słuchała i robiła co mi każe

Cytat:
No nie wiem

Dziecko zgłasza się do UC w miejscu urodzenia, zatem potem trzeba będzie tam jeździć jak będzie potrzebne świadectwo urodzenia, np. przed slubem.

Najlepiej niech się wypowie któraś, która ma doświadczenie w tej kwestii
potwierdzam
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:07   #4417
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
W ciągu dwóch tygodni od pojawienia się dziecka na świecie jeden z rodziców lub inna osoba obecna przy porodzie powinna zgłosić ten fakt w urzędzie stanu cywilnego w miejscu, w którym dziecko się urodziło. Jeśli jednak narodziny miały miejsce w innej miejscowości niż ta, w której mieszkają rodzice, zgłoszenia można dokonać USC w miejscu zamieszkania (obojga lub jednego z nich). Kierownik USC sporządzi protokół zgłoszenia urodzenia i przekaże go do USC w miejscu urodzenia dziecka tam zostanie sporządzony akt narodzin.
no, czyli tak jak mówiłam, jedziesz do swojej gminy (u mnie to mąż robił)...
Stary 2012-07-31, 12:10   #4418
eff8
Zakorzenienie

ja urodziłam w tym samym miescie co mieszkałam , choc nie powiem bo myslelismy o dalszych szpitalach no ale po odejsciu wód juz nie bylo czasu

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:10   #4419
hope01
Zakorzenienie

prawda jest też taka, że wszystko w praniu wyjdzie

Stary 2012-07-31, 12:11   #4420
eff8
Zakorzenienie

aa no i dzis zaczynam II trymestr

Stary 2012-07-31, 12:22   #4421
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja jeśli chodzi o szpital to doszłam do wniosku, że chyba wszędzie lekarze i położne na pierwszym miejscu muszą stawiać zdrowie nasze i dziecka więc nawet jak nie będą super przyjemni, ale zadbają o to co najważniejsze to ja będę zadowolona
Ja też żyję w tym przekonaniu.

Cytat:
generalnie skandal
Samuel był duży bo prawie 4500 g ważył wiem,że w wodzie rodzą się większe dzieci ale do tego trzeba zaangażowania personelu a położna ze zmiany okazała się prawdziwą suką

nic nie pomogła, ciągle wrzeszczała na mnie- urodziłam o 15.55 a ona miała po 15.30 iść do domu i słyszałam jak bluzga pod nosem,że nie zdąży czegoś tam załatwić
w końcu powiedziała,że ona nie ma siły i mam wyłazić z wanny
szok ,potem myślałam nawet żeby na nią skargę złożyć bo zachowywała się tragicznie, łącznie z tym,że podczas skurczu partego potrafiła wyjść
ale potem stwierdziłam,że zdrowe dziecko jest dla mnie najważniejsze

wydałam 500 zł i dzieki uprzejmosci położnej pieniądze poszły w błoto

może teraz bym nie pozowliła na coś takiego, a wtedy byłam strasznie młoda i głupia, nie chciałam przy sobie TZ i tel wyłączyłam- teraz tego żałuje
Głupia małpa, nie lubię ludzi którzy traktują swoją pracę jak karę i się to odbija na pacjętach. Boję się, że trafię na takiego babsztyla właśnie, ale będzie ze mną mój TŻ, a on bojowy jak widzi takie zachowanie więc będzie moim obrońcą

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aa no i dzis zaczynam II trymestr
Gratulacje

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:23   #4422
---AgA---
Raczkowanie

A ja jestem prawie na 100% pewna że Tż zgłaszał małą w tam gdzie się urodziła , więc zbiłyscie mnie z tropu.... :/ ale jeszcze tylko jako ciekawostkę powiem że imię dziecka można zmienić do 6 miesięcy od urodzenia
---AgA--- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:28   #4423
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nareszcie ktoś kto nie lubi spać z oknem na wschód! U mnie t wszyscy twierdzili, że to widzimiś jakiś mój, a jak się człowiek obudzi t po prostu wstaje. Spoko, tylko ja się budziłam przed 5 i już nie mogłam zasnąć czasem jak duchota była straszna. A po co wstawać o takiej godzinie jak do roboty na 12 szłam... Teraz nie wejdę do sypialni jak nie mam jakiejś zasłonki na oczy bo po prostu mnie słońce oślepia i też się rozglądam za roletami, tylko kurczę tylko tego jest, że nie wiem jak wybrać, żeby były dobre. A nie da się wziąć do noc i wypróbować
My mamy sypialnie z oknem na wschód, masakra szczególnie w lato jak słońce prazy... Nie wyobrażam sobie życia/spania bez rolet My zakładaliśmy kilka lat temu, są jednokolorowe, p0rzykręcane do okna. Wiem że teraz są na doklejane do ramy, nie trzeba nic wiercić ale jak z wytrzymałością to nie wiem. Mamy takie w łazience ale to malutkie/wąskie okno wiec i roleta jest lekka. Nie polecam takich w paski bo chyba słońce przez takie mogłoby się przebijać. Zobaczysz, jak zainstalujesz to odetchniesz z ulga

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:35   #4424
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że dwa
Tak przypuszczalam, ze wlasnie 2-3 dni. W takim razie niedlugo sie wybiore

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:36   #4425
elllmi
Zakorzenienie

hej
wczoraj miałam dzień wolny i jak dzisiaj wróciłam do pracy, to jakoś mnie wszystko wkurza zaczęłam odliczanie do urlopu, ale to jeszcze 4 tygodnie

Cytat:
hej kochane,
ja już od 6 nie śpię, bo mnie sikanie obudziło,
wpadam do wc taka półprzytomna a tam tak samo półprzytomna na kiblu moja teściowa
zaczęłam krzyczeć ( to już któryś raz jak się wystraszyłam w ciąży) jakbym ducha zobaczyła a zaraz żeśmy się śmiały do rozpuku
nie ma to jak miłe przebudzenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu
dlatego jak jest taki upał, to lepiej jest nie otwierać żadnych okien w domu i zaciągnąć zasłony, to wtedy jest dużo chłodniej; a tak jak otworzysz wszystkie, to tylko to gorące powietrze wpuszczasz; u nas w biurze dziewczyny za cholerę nie dadzą sobie tego pzretłumaczyć i zawsze okna pootwierają i idzie się ugotować

Cytat:
ja swojego pierwszego rodziłam pod wrocławiem-bo tam był porody w wodzie- do dziś mi nie może wybaczyć,że ma miejsce urodzenia inne
własnie miałąm pytać o wrażenia, ale hope mnie uprzedziła

Cytat:
Nareszcie ktoś kto nie lubi spać z oknem na wschód! U mnie t wszyscy twierdzili, że to widzimiś jakiś mój, a jak się człowiek obudzi t po prostu wstaje. Spoko, tylko ja się budziłam przed 5 i już nie mogłam zasnąć czasem jak duchota była straszna. A po co wstawać o takiej godzinie jak do roboty na 12 szłam... Teraz nie wejdę do sypialni jak nie mam jakiejś zasłonki na oczy bo po prostu mnie słońce oślepia i też się rozglądam za roletami, tylko kurczę tylko tego jest, że nie wiem jak wybrać, żeby były dobre. A nie da się wziąć do noc i wypróbować
my jak kupowaliśmy rolety na poddasze, to zastanawiałam się nad takimi, które od jednej strony mają powłokę, która odbija światło słoneczne i nie wpuszcza w ogóle dziennego, ale szkoda mi było kasy, a teraz to w sumie żałuję, bo jak przypiecze słońce, to nie idzie się tej rolety dotknąć, taka gorąca

Cytat:
Zastanawia mnie jednak, jak to potem jest z dokumentami, jak się dziecko urodzi w innej miejscowości, czy w ogóle w innym województwie. Chyba w tamtejszych urzędach się załatwia dokumenty (np. przed ślubem).
ja urodziłam się w Krynicy, a mieszkam gdzie indziej i odpis aktu urodzenia muszę tam załatwiać zawsze; ale to nie ma większego problemu, bo wszystko listownie i przychodzi ci do domu

Cytat:
nam chodzi o to że jak im wparujesz tam nagle i ani me ani be, a my ciocie jeszcze ze sącza spod szpitala pod nosem się przytoczymy do nich
no ale w sumie do każdego szpitala wparujesz nagle i znienacka więc chyba bez różnicy, czy to szpital bliżej czy dalej od domu

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:42   #4426
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ---AgA--- Pokaż wiadomość
A ja jestem prawie na 100% pewna że Tż zgłaszał małą w tam gdzie się urodziła , więc zbiłyscie mnie z tropu.... :/
No bo tak się robi.

Hope znalazła info o ułatwieniu, ze można zgłosić tam gdzie się mieszka, ale i tak akt ostatecznie będzie tam gdzie sie dziecko urodzi.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dlatego jak jest taki upał, to lepiej jest nie otwierać żadnych okien w domu i zaciągnąć zasłony, to wtedy jest dużo chłodniej; a tak jak otworzysz wszystkie, to tylko to gorące powietrze wpuszczasz; u nas w biurze dziewczyny za cholerę nie dadzą sobie tego pzretłumaczyć i zawsze okna pootwierają i idzie się ugotować
Dokładnie Zamykać od słońca, otwierać od cienia, a jak nie ma cienia to nie otwierać W OGÓLE.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:54   #4427
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeszcze chwilka i będzie trzeba przenieść się do następnej części kto miał go prowadzić, delicjanka? Dobrze pamiętam?
Jakieś pomysły na tytuł?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:04   #4428
hope01
Zakorzenienie

Najlepiej to na spokojni się wszystkiego dowiedzieć i przeanalizować wszystkie za i przeciw, żeby podjąć decyzję chociaż i tak kurczę jak się akcja zacznie to wszystko może spalić na panewce

Stary 2012-07-31, 13:29   #4429
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
;/ w zimie nieciekawy dojazd - szczególnie przez just ;/
Ja dlatego zrezygnowałm z Kliniki w Rzeszowie gdzie moja bratowa rodziła i była super zadowolona. Ale 40 km w zimie - różnie może być.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:34   #4430
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
to dobrze ze wszystko dobrze !!
czyli jeszcze niewaidomo czy dziołcha czy chopok ?:P
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no właśnie a nie udało się podglądnąć kto tam siedzi?
robił usg ale tylko takie żeby zobaczyć czy serduszko bije, 20 sek?! Mówił, że tak co 2 tygodnie nie ma co dziecka męczyć i sprawdzi 13 sierpnia

Cytat:
No nie wiem

Dziecko zgłasza się do UC w miejscu urodzenia, zatem potem trzeba będzie tam jeździć jak będzie potrzebne świadectwo urodzenia, np. przed slubem.

Najlepiej niech się wypowie któraś, która ma doświadczenie w tej kwestii
mhmm... Ja się urodziłam w Kamieniu Pomorskim w zachodniopomorskim a mieszkam na Śląsku, fakt, akt urodzenia i chrztu do ślubu musieli mi dziadkowie podsyłać pocztą

Ja mam zamiar rodzić w Rudzie Śląskiej, tam pracuje mój ginekolog, ale niestety on pracuje w 4 różnych miejscach więc podejrzewam, że ciężko na niego będzie trafić akurat na poród. Podobno Bytom to mordownia

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:02   #4431
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Super w takim razie ze o tym napisalam, a czy moze skanczyc we mnie ...strasznie mi glupio o takie cos pytac, ale wole was niz moja ginekolog, bo pomysli ze jakis zbok jestem
oczywiście że możę

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny Wasi lekarze prowadzący pracują w szpitalu gdzie będziecie rodzić czy nie???
mój nie

jego żona pracuje (do niej chodziłąm z synkiem) ale co z tego jak i tak przy porodzie jej nie było bo dyżuru nie miała. Dla mnie to nie ma znaczenia

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
ja też pożarłam zapiekanki
mniami aż mi ślinka pociekła

czy Wy też ciągle czujecie głód?????????

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
hmm, może się przyzwyczaicie mój TŻ jak się bierze do pracy to mówi, że małego ulula przy okazji
a mój mói "pokołyszemy dzidzię?"
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:03   #4432
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze chwilka i będzie trzeba przenieść się do następnej części kto miał go prowadzić, delicjanka? Dobrze pamiętam?
Jakieś pomysły na tytuł?
Taki jak 1 wątek
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:04   #4433
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

czy Wy też ciągle czujecie głód?????????

a mój mói "pokołyszemy dzidzię?"
ja non stop czuję się głodna i to jest dla mnie zguba!!!

pokołysać też można

Stary 2012-07-31, 14:07   #4434
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
nie da się spać w tym domu, słońce wali w okna od świtu wszystkie pootwierane a tu nadal taki skwar chyba czas pomyśleć o roletach. Jeszcze na rzygańsko mi się wzięlo to juz któryś dzień z kolei a przez jakieś 2 tyg był spokój i znowu

Właśnie dziewczyny jak to jest z tym szpiatelm, to trzeba przed porodem pojechać do konkretnego szpitala i jakoś sie zapisac czy cos zeby tam rodzić czy po prostu gdy zacznie się rodzić to jedzie sie do jakiegos szpitala ktory sie podoba? I co jesli okaze sie ze nie ma miejsca to następny ?
U mnie w warszawie tych szpitali to w sumie sporo ale takich z dobrą opinią to może 3
ja się nigdzie nie zapisywałam, zaczeło się , pojechałam, i urodziłąm
Stary 2012-07-31, 14:08   #4435
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Taki jak 1 wątek
i zaznaczyć: część III

Stary 2012-07-31, 14:10   #4436
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
ja jeśli chodzi o szpital to doszłam do wniosku, że chyba wszędzie lekarze i położne na pierwszym miejscu muszą stawiać zdrowie nasze i dziecka więc nawet jak nie będą super przyjemni, ale zadbają o to co najważniejsze to ja będę zadowolona
dobrze powiedziane!!!

ja tam na opiekę przy i po porodzie nie narzekam, wiadomo nie każdy jest miły ale co się dziwić, przecież naskakiwać nam nie muszą. ich zadaniem jest nam pomóc i się nami zająć, i tyle.
Stary 2012-07-31, 14:12   #4437
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Taki jak 1 wątek
Cytat:
jestem za

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:14   #4438
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
taki i mi sie najbardziej podoba tez jestem za !
pedzimy dziewczyny, pedzimy

Stary 2012-07-31, 14:14   #4439
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

I ja chyba będę rodzić w szpitalu bez mojej lekarki, ale jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji
A gdzie? ja zastanawiam się albo nad łubinową, albo nad bogucicami podobno super tam odnowili oddział.

powiedz mi Twój tż ma może dredy ?

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
robił usg ale tylko takie żeby zobaczyć czy serduszko bije, 20 sek?! Mówił, że tak co 2 tygodnie nie ma co dziecka męczyć i sprawdzi 13 sierpnia

mhmm... Ja się urodziłam w Kamieniu Pomorskim w zachodniopomorskim a mieszkam na Śląsku, fakt, akt urodzenia i chrztu do ślubu musieli mi dziadkowie podsyłać pocztą

Ja mam zamiar rodzić w Rudzie Śląskiej, tam pracuje mój ginekolog, ale niestety on pracuje w 4 różnych miejscach więc podejrzewam, że ciężko na niego będzie trafić akurat na poród. Podobno Bytom to mordownia
Też tak słyszałam

a my w końcu zamówiliśmy obrączki cieszę się bo chciałam to szybko załatwić już takie jak w załączniku tylko złote

Byłam wczoraj przymierzać spodnie ciążowe, niby fajne ale cena 199 zł..... chyba jednak kupie na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg altravision-40wr.jpg (20,0 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-07-31, 14:15   #4440
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
bo generalnie jest taki przepis, że kobieta w ciąży i dziecku przysługuje darmowa opieka lekarska (w tym poród) bez względu na to czy masz ubezpieczenie czy nie. Koleżanka w maju tam rodziła i zachwycona była.
no tak Konstytucja RP nam to gwarantuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości