|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VII
Kupiłam akurat Merz bo koleżanka była w Niemczech i w cenie w jakiej małe opakowanie jest w PL tam jest duże, więc wyszło ekonomicznie... stosuje teraz regularnie od 2 miesięcy ale na razie efektów na włosach brak( paznokcie są mocniejsze, ale ogólnie nie mam z tym problemów) więc raczej odstawie merz jak skończe właśnie na rzecz biotyny
#3062 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, tak szczerze. Na opakowaniu tak jest napisane, ale pewnie zewnętrznie można trochę dłużej. Tak, jak jest z olejem lnianym.
![]()
![]() |
#3063 |
Raczkowanie
|
Drugie hennowanie- henna jamila z mazideł trzymana 8 h
![]() ![]() ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo proszę Was o pomoc w dobraniu jeszcze jakichś tabletek/kaspułek żeby popchnąc włosy do rośnięcia. Co polecacie?
Tylko tak, wiadomo, żeby składy się nie gryzły ![]() te panth... coś tam? Czy coś co ma wiecej drożdży/pokrzywy/skrzypu ? Hmm ![]() Pielęgnacja:
#3065 |
Zakorzenienie
|
Calcium Panthotenicium to kwas pantotenowy zaliczany do witamin z grupy B. więc nie zaszkodzi jak będziesz to brać dodatkowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a lepiej pokrzywa działa picie czy drozdże? jak do tego humawitu będę pić pokrzywę to nie przesadzę? ![]()
![]() |
#3067 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miesieczny przyrost wlosow. tak tak, bierze sie 4. Calcium Panthotenicium - wpkisalam w google i pokazalo mi tylko 4 wynik iwyszukiwania.. jak to dokladnie sie nazywa? to sa rozne odmiany tego Calcium Panthotenicium ? jak zajdę do apteki to mam co powiedzieć? moge prosić o link do tego produktu np z dozu albo obojetnie jakiej apteki? chcialabym zobaczyc opakowanie
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-07-23 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
Calcium Panthotenicum jak powiesz to wystarczy, babki w aptece będą wiedziały co Ci dać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Przyczajenie
|
Witam,
od miesięcy walcze z wypadaniem włosów i przy okazji testowania różnorakich preparatów i mazideł naturalnych trafiłam na takie, po których włosy rosły znacznie szybciej: - ocet ziołowy - dobroczynny wpływ płukanek zakwaszających zna każdy, ale ten specyfik zawiera jeszcze rozmaryn, szałwię, lawendę, tymianek - u mnie przy okazji wyleczył łupież, nadaje ładny połysk włosom i poprawia ukrwienie skóry głowy (można go stosować też do twarzy w formie toniku) - cococin -proszek otrzymywany z wody kokosowej, prócz aminokwasów, witamin i białek i minerałów zawiera kinetynę (zwaną hormonem wzrostu) - moim zdaniem dzięki niemu moje włosy zaczeły szybciej rosnać (wcierany w skóre głowy), a przy okazji świetnie sie sprwdza jako dodatek do odżywek (na całe włosy). Do twarzy stosuje na podrażnioną peelingami skóre i drobne ranki (goi i łagodzi) |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pomogłyście mi w wielu sytuacjach, i mam nadzieję, że teraz również pomożecie
![]() Przez sierpień chciałabym maksymalnie zwiększyć porost włosów. Na razie biorę Skrzypolen w tabletkach i piję pokrzywę. W sierpniu chciałabym rozpocząć moją pierwszą kuracje drożdżową i zacząć brać CP. I właśnie mam takie pytanie: czy to nie będzie przesada, jeżeli będę przyjmować to wszystko naraz? Czy lepiej zrezygnować z czegoś? Mam 15 lat i nie chcę, bym w przyszłości miała przez to problemy ze zdrowiem. Będę wdzięczna za każdą odpowiedź ![]()
#3072 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co mogę brać jeszcze prócz Humavit Z, tabletki, drożdże ze skrzypem i z pokrzywą
<skład na 1 dzień: Drożdże piwne 1,1 g Skrzyp polny (ekstrakt) 50 mg Pokrzywa (ekstrakt) 30 mg > ? ![]() ![]()
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrz na sklad... a teraz patrz co ja kupilam (oooj szukanie zajelo mi troche ale udalo sie! ![]() drovit: drozdze 200 mg (jedna tabletka, a mozna brac 3-5 trzy razy dziennie, wiec patrz jaki zastrzyk drozdzy dajesz wlosom) - kosztuja okolo 8 zł. skrzyp plus - olimpu: jedna tabletka ma 200 mg skrzypu (bierze sie 2 tabletki dziennie) biotyna (wplywa na porost wlosow) 5 mg ---> kupisz na allegro. polecam firmy puritan prides bo za 60 sztuk zaplacilam 18 zl. a w aptekach jest nasza polska biotyna i 30 sztuk kosztuje 30 zl. ja bym Ci odradzala humawit skoro są LEPSZE produkty ![]() no i tansze. ja za drovit + skrzyp olimu zaplacilam 15 zł ![]() mi starczy to na 15 dni bo drovitu biorę maksymalna dawkę ![]() czyli polecałabym Ci:
![]() tylko tu nie masz pokrzywy, wiec mozesz pic herbatki, albo kupic sama pokrzywe do lykania. ja tam jej nie chcę, bo dziala moczopędnie i znudzilo mi sie chodzenie to toalety co 20 minut ;/ a jak nie chcesz i nie wierzysz to pochwalę Ci się jak mi uzupelnia się braki w organizmie na te suplementy i jak rusza mi włosy :P tutaj dokladnie napisalam jak nazywaja sie produkty i jaka cena i ilość w opakowaniu: * blog * --- klik
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-07-26 o 17:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie mi pomogłaś ![]() Z pokrzywą postaram się pomęczyć ![]() Aaaa i chętnie zajrzę na bloga ![]() Edit: mam jeszcze pytanie ![]() Znalazłam na doz'ie biotynę o smaku ananasowym do ssania o smaku ananasowym <nie mogę wkleić linka niestety ![]() Czy w takiej postaci też będzie dobra? ![]()
John Frusciante ![]() Edytowane przez atilav Czas edycji: 2012-07-26 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podaj firme , skopiuj mi nazwe dokladna tej biotyny, zobaczę jaki ma skład ![]() jak ma mniej niz 3 mg to zlekceważyłabym ![]() bo w tej co Ci proponuję masz aż 5 mg ![]() podczas gdy dzienna dawka zapotrzebowania organizmu to jest coś koło 2 mg ![]() ![]()
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-07-26 o 23:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1 pastylka zawiera: biotyna 100 µg (66% zalecanego dziennego spożycia). <zażywa się 2 pastylki dziennie> Więc chyba zdecyduje się na Twoją ![]() Dziękuję za pomoc ![]() ![]()
![]() |
#3077 |
Zakorzenienie
|
Kurcze ja chciałam ten drovit sobie kupić i nawet w dozowych aptekach nie mieli.
![]() |
#3078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale pamietam jakies pol roku temu szukalam to nie mieli przez dlugi okres w zikoaptece w hutowniach tego nawet ![]() i na dozie tez nie. a potem nagle sie pojawilo, takze dowiadywalabym sie na Twoim miejscu regularnie ![]()
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co polecicie na porost włosów, jeśli patrzeć na skład?
Olejek do włosów z 18 ziół Sesa Khadi Olejek STYMULUJĄCY WZROST WŁOSÓW ? .. zastanawiam sie, bo jednak ten khadi jest trochę drogi ..
#3080 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to który lepszy zależy od indywidualnych preferencji. Ja wybrałabym Khadi, bo ma dość wysoko w składzie olej rycynowy, który mi przyspiesza porost. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
jakiś czas temu próbowałam przejść kurację drożdżami, ale po pierwszym wypitym kubku, stwierdziłam, że nigdy w życiu, a dałam tam mnóstwo dodatków m.in. mleka, kakao, cukier i nic. ohyda ; )
dlatego zastanawiam się nad tabletkami. ten preparat drovit wydaję się być całkiem korzystny i w dodatku niedrogi. efekty będą podobne? a może nawet lepsze? zastanawiałam się też nad CP. jak sądzicie co będzie lepsze? a może zrobić zmasowany efekt i brać oba?
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znam na rynku innego preparatu który ma tak wysoko drożdże. za tak niską cenę. jest jeszcze dromin - też ma 400 mg w 1 tabletce, ale kosztuje ok 24 zł za 100 tabletek a dromin kosztuje ok 7 zł za 200 tabletek. czy lepsze to nie wiem, bo nie wiem ile jest w tej kostce którą piłaś, czy 1/4 kostki dziennie czy 1/2 piłaś? tzn próbowałaś. Ale drożdze chyba mają te np babuni 2 mg ? nie wiem. a tu dostarczasz drovitem dzinnie 6 mg drożdży
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2012-07-28 o 21:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze przy okazji rozejrzeć się za tym drovitem, może u siebie do jakiejś apteki zajrzę.
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ja mam pytanie trochę z innej beczki. Stosowała może któraś z Was płukanki z tataraku? Znalazłam na necie przepis na odwar do płukania. "Tatarak poprawia ukrwienie skóry, hamuje wypadanie i pobudza porost. "Niby ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Witam Włosomaniaczki,
czytam Was od dawna a teraz chciałam się przedstawić ![]() h t tp://w w w. kamiwaza - dangerous . p l/ generalne przesłanie mówi o wysokiej szkodliwości tego specyfiku, jak wasze spostrzeżenie w tym temacie ?
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypowiedziałam się już na ten temat w wątku "Walka...". Tekst napisany jest jak idealny atak konkurencji. Brak nazwy domniemanego syntetyku. Poza tym niektóre aminokwasy, z których jesteśmy zbudowani też są pochodnymi benzenu, a nie są rakotwórcze. Nie wszystko, co pochodzi z rakotwórczego substratu jest szkodliwe. Chromatogramy nie są opisane, więc mogą być wynikiem analizy jakiegokolwiek specyfiku. Nie ma nic o akredytacji laboratorium, które ponoć zrobiło te analizy. I same chromatogramy nie wyglądają profesjonalnie. Kłania się dawny członek wątku, będę wracać ![]()
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
1.
a) Ok dzięki za info ![]() b) stosowałaś ? jak efekty ? 2. KAMINOMOTO skoro główne składniki aktywne to -Olejek rozmarynowy - Ekstrakt z lukrecji - ekstrakty z papryki to czy teoretycznie dodanie tych substancji do nowego Seboradinu FORTE nie przyniesie podobnych efektów ? (chodzi mi o zmątowanie wcierki na bazie seboradinu + olejek rozmarynowy+lukrecja) Rozmaryn : ze strony apteki : "Olejek rozmarynowy jest bardzo często polecany przy pielęgnacji włosów. Eliminuje łupież i hamuje proces przetłuszczania się włosów. Ma działanie antybakteryjne i antygrzybicze. W kosmetologii wykorzystuje się ściągające i normalizujące właściwości olejku rozmarynowego. Jest on polecany osobom posiadającym cerę tłustą oraz cerę z rozszerzonymi porami. Olejek rozmarynowy przyczynia się także do rozjaśniania blizn, dlatego można go wykorzystywać w łagodzeniu zmian trądzikowych. Jakkolwiek olejek rozmarynowy ma działanie lecznicze, należy pamiętać, że istnieją pewne przeciwwskazania do jego stosowania. Są to: ciąża, nadwrażliwość skóry, uczulenie na rozmaryn, wiek poniżej 12 lat. Jako jeden z nielicznych olejków eterycznych, olejek rozmarynowy nie ma działania uspokajającego" Lukrecja: "Posiada silne właściwości łagodzące, przeciwalergiczne, stymulujące układ immunologiczny i przeciwpodrażnieniowe. - Łagodzi stany zapalne skóry, podrażnienia, swędzenie i działa przeciwobrzękowo, przy mało nasilonych zmianach może zastępować środki steroidowe (hydrokortyzon). - Polecany jako środek wspomagający leczenie zmian atopowych skóry, egzemy, łuszczycy. - Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i antywirusowo. - Zmniejsza zaczerwienie skóry i wzmacnia naczynka krwionośne. - Wspomaga regenerację komórkowką oraz przyśpiesza gojenie ran, drobnych uszkodzeń skóry i wyprysków. - Wspomaga ochronę anty-UV oraz zmniejsza zaczerwienienie i podrażnienie powodowane poparzeniem promieniowaniem słonecznym UVB. - Jest skutecznym składnikiem nawilżającym; glicyryzyna posiada silne własności wiązania wody w skórze. - Dzięki obecności flawonoidów i izoflawonów wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, porównywalne do syntetycznego antyoksydanta – BHT (butyl-hydroxytoluene). - Wspomaga walkę z trądzikiem; działa antybakteryjnie oraz zmniejsza produkcję sebum, poprzez hamowanie działania enzymu 5-LOX (5-lipooksygenazy). - Dzięki własnościom immunostymulującym i antyoksydacyjnym, wzmaga regenerację komórek skóry, która obniża się wraz z wiekiem, dlatego jest polecany także jako składnik przeciwzmarszczkowy. - Hamuje aktywność tyrozynazy, enzymu, który przyczynia się do tworzenia brązowego barwnika skóry. Nadmierna aktywność tyrozynazy powoduje tworzenie przebarwień skóry. Ekstrakt z lukrecji jest zaliczany do składników o charakterze depigmentacyjnym. - Jest dobrze tolerowany przez skórę i łatwo penetruje w głąb skóry."
KREATYWNA strona sesji ZDJĘCIOWYCH makijaże - stylizacje - scenografia https://www.facebook.com/pages/Creat...60147987346766 ![]() Edytowane przez Agatakokoszka Czas edycji: 2012-07-31 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swój sukces porostowy mam na poziomie 4 cm na miesiąc. Co do dodawania do gotowej wcierki ekstraktu - bałabym się interakcji.
![]() |
#3089 |
Raczkowanie
|
kolejna seria :
http://w w w. elfa-pharm. p l /oferta/ czerwona-papryka/ kolejny produkt do włosów z papryką w składzie + sok z łopianu ( do którego mam osobiście przekonanie, moja mam kilka lat temu uratowała nim włosy - w jej mniemaniu tylko to pomogło) czy Waszym zdaniem można go zmiksować np z olejkiem rozmarynowym lub/i lukrecją ? skład : OLEJEK ŁOPIANOWY Z CZERWONĄ PAPRYKĄ: Olej roślinny, ekstrakt z łopianu większego, ekstrakt z papryki, BHT (konserwant) ps. Kascysko czym smarujesz wlosy że TAAAK szybko rosną ? ![]()
#3090 |
Zakorzenienie
|
Mam ten olejek z GP z papryczką chilli i nie działa na mnie w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.