Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 12:19   #901
sara 85
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No, my mamy tak samo. Mój tz to czasem mowi, ze się jej "boi", bo dla niego to nie jest normalne, żeby dziecko pamiętało/ wiedziało takie rzeczy jak ona... czasem jak coś powie to kopara do ziemi...

u nas to "r" już jestekie typowe, twarde "r"... ale to sz,cz... to takie dziwne. Własnie raczej obserwuje u dzieci coś takiego jak u Twojej Lenki czemu- cemu, żaba- zaba, a moja to jakiś odmieniec palec- palecz
Zosia też pamięta dużo rzeczy, które zdarzyły się dawno. Ale to chyba normalne. Do wierszykow czy piosenek też ma super pamięć, oby to jej zostało jak pojdzie do szkoły

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:24   #902
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

zagonię tż to przymocuje te regały
mały zjadł krupnik, jaj z niespodzianką i zasnął, ja wzięłam magnez i nospę i g..o pomaga skurczy nie mam, jedynie te przepowiadające co jakiś czas...mnie to boli od tego jak nogą wczoraj pchnęłam ciężki kosz z praniem - wtedy coś mi strzykło w tej pachwinie i teraz cała kość łonowa boli do szpitala nie pojadę, bo mnie zostawią, a co ja z dzieckiem zrobię muszę wytrzymać, moze minie po jakimś czasie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:25   #903
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Zosia też pamięta dużo rzeczy, które zdarzyły się dawno. Ale to chyba normalne. Do wierszykow czy piosenek też ma super pamięć, oby to jej zostało jak pojdzie do szkoły
No własnie jak dla mnie to nie jest takie normalne, że cos co wydarzylo się prawie poł roku temu, taki mały szczególik o czym nie mówiło się juz nigdy, ona teraz sobie przypomina i o tym mówi... mnie to zadziwia mimo, że może faktycznie nie ma co...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 12:52   #904
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

dziewczyny myślę wziąć to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S89857541/
to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19873733/
i to: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...69/#/S59873731
na razie myślę bo nie mam kasy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:00   #905
megi-megi
Zakorzenienie

Bao - jak Kuba śpi, połóż się i nie rób nic. Absolutnie nic. Trzymam kciuki
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:14   #906
evitka21
Zakorzenienie

bao, one na żywo są bardzo ładne, ale malutkie takie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:15   #907
megi-megi
Zakorzenienie

Zupełnie nie w temacie - zjadłam pączka a do tego korniszona i gdyby był do tego żurek to byłoby idealnie. Bosz... życie bywa piękne.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:17   #908
evitka21
Zakorzenienie

megi

Stary 2012-07-31, 13:23   #909
ASIULEK_23
Zakorzenienie

laseczki, za miesiąc robimy remont w pokoju Werci. na razie ma tylko taką prowizorkę. Wyniesliśmy duże nasze łózko, wtsawiliśmy zabawki i tyle... w sierpniu wymieniamy okna, malujemy i... no wlaśnie, jak zagospodarować ten malusi pokoik. Dodam, ze ta szafa na razie musi tam być bo nie mieścimy się w tym co mamy w naszym pokoju i w przedpokoju. tam sa wzystkie rzeczy tż-ta.

Ja myslałam, żeby lóżko ktore kupię (coś takiego np. http://allegro.pl/lozko-parterowe-dl...402230774.html ale biale) postawić pod oknem, blizej tej ściany gdzie zabawki. Wtedy kawałek prawej strony (tam gdzie teraz stoi jej lóżeczko ) zostanie pusty. No i właśnie co dalej. Myślalam, żeby do szafy dostawić regał z półkami i tam poukladac te skrzynie i zabawki... czy myślicie ze lepiej się sprawdzi to co bao wklejała z rózowymi skrzyniami? Help me!! Ja nie mam pomyslu na ta jej klitkę...

zdjęcia w załaczniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1820.jpg (46,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1821.jpg (44,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1822.jpg (43,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1823.jpg (31,8 KB, 38 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 13:30   #910
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

evi Zosia przechodzi przez wszystkie etapy mówienia (tak mi się wydaje). Niby nie ma jakichś dziwnych niezrozumiałych określeń (ja ją rozumiem i Tż też) ale tak słodko mówi. I z jednej strony zazdroszczę że Lanka i inne dziewczynki mówią "jak stare" a z drugiej się bardzo cieszę z dziecięcego mówienia typu - "ciem ogać piłą tatusiom Malekom" - chcę grać w piłkę z tatusiem Markiem
- jedzimy na Zialt (jedziemy na Żar)

Megi
Ja tak lubię jeść czasem .

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
zagonię tż to przymocuje te regały
mały zjadł krupnik, jaj z niespodzianką i zasnął, ja wzięłam magnez i nospę i g..o pomaga skurczy nie mam, jedynie te przepowiadające co jakiś czas...mnie to boli od tego jak nogą wczoraj pchnęłam ciężki kosz z praniem - wtedy coś mi strzykło w tej pachwinie i teraz cała kość łonowa boli do szpitala nie pojadę, bo mnie zostawią, a co ja z dzieckiem zrobię muszę wytrzymać, moze minie po jakimś czasie
Koniecznie zagoń Tż.
Leż spokojnie a jak nie przejdzie to siły nie ma trza doktora.
Stary 2012-07-31, 13:35   #911
ASIULEK_23
Zakorzenienie

a moja wlasnie mam wrażenie, że omijała pewne etapy. jak nie mówila to nie mowiła (poza tata, baba, dziadzia, mama itp) a jak zaczęła powtarzac to od razu prawidłowo (tylko na początku zjadała pierwsze litery- czapa- apa, szalik- alik itp), potem od razu łączyła po 2-3 wyrazy i tak poszło. Nie miala swoich nazw na dane przedmioty, tak jak niektóre dzieci maja, że tylko rodzice wiedza o co chodzi... a tego mi właśnie brakowało.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 13:39   #912
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia nie ustawiaj łóżka zbyt blisko kaloryfera. No i jak chcesz pod oknem to już dziś pomyśl o zabezpieczeniach na okno coby Wercia nie chciała np. sama wyglądać przez nie. Łóżko pod oknem sprzyja temu. Jak zamierzacie wymieniać okno to możecie to zamówić w komplecie, tzn. zabezpieczenia żeby sama nie mogła otworzyć. Haczyk na "lufcik" i zdejmowane klamki. Wogóle można poczytać co oferują w firmach okiennych, warto poczynić inwestycję. Można też samemu coś zamontować ale jak to zrobisz przed upływem gwarancji to w razie czego nie uznają reklamacji.
Co do mebli co coś przestrzennego żeby optycznie nie zmniejszać pokoju i ograniczyć się do niezbędnego minimum. Szafę też można przemalować na biało skoro chcesz białe meble. Można ją przestawić w przeciwny kąt ? czy są drzwi ?

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:41
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:39   #913
evitka21
Zakorzenienie

asia, ja bym koniecznie dołożyła coś na zabawki-najfajniejszy by był chyba ten regał z ikei z pudłami-w ogóle jego są różne wersje-nie tylko schodki, ale też pionowy lub poziomy równy. Po mojemu będzie to wygodniejsze niż "normalny" regał i przypadkowe pudła.
Ja bym chyba łóżko zostawiła tam gdzie stare, a regał postawiła na tej ścianie co zabawkarnia

i przepraszam z góry, że ja znów swoje (tak na to zwracam uwagę po tym jak mieliśmy szczebelkowe z tego typu szufladą)-ale zastanów się nad tą szufladą-tą odległością od ramy łóżka-czego tam nie włożysz nie będzie to ukryte tylko na "widok publiczny" wystawione.
Te szuflady są tam takie od czapy położone jakoś, w sensie niezamocowane i niskie takie jakoś

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:44
Stary 2012-07-31, 13:42   #914
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asia nie ustawiaj łóżka zbyt blisko kaloryfera. No i jak chcesz pod oknem to już dziś pomyśl o zabezpieczeniach na okno coby Wercia nie chciała np. sama wyglądać przez nie. Łóżko pod oknem sprzyja temu. Jak zamierzacie wymieniać okno to możecie to zamówić w komplecie, tzn. zabezpieczenia żeby sama nie mogła otworzyć. Haczyk na "lufcik" i zdejmowane klamki. Wogóle można poczytać co oferują w firmach okiennych, warto poczynić inwestycję. Można też samemu coś zamontować ale jak to zrobisz przed upływem gwarancji to w razie czego nie uznają reklamacji.
Co do mebli co coś przestrzennego żeby optycznie nie zmniejszać pokoju i ograniczyć się do niezbędnego minimum. Szafę też można przemalować na biało skoro chcesz białe meble
O zabezpieczeniach juz myślałam, na pewno będą a jaka farbą maluje się takie meble- to z jakiejś plyty chyba sa, takie dośc śliskie... cos to pokryje??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 13:43   #915
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asiulek to moja teraz tak zjada,r mowi dosc ladnie np nie mowi jeden tylko raz jak liczy, radek,robert to jej wychodzi super, no w kazdym badz razie nawet jak nic nikt do niej mowi to idzie i
"to moje,to taty,mamy,moje to moje to moje to moje, to meli,to od Gabi,to cioci o audi cioci (przez swoje okno jak patrzy to mojej cioci audi stoi) cioci auto no mowie cioci, o jest nasz pies, on jest moj albo meli ....." i tak ciagle a my po prostu sikamy!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:45   #916
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
asia, ja bym koniecznie dołożyła coś na zabawki-najfajniejszy by był chyba ten regał z ikei z pudłami-w ogóle jego są różne wersje-nie tylko schodki, ale też pionowy lub poziomy równy. Po mojemu będzie to wygodniejsze niż "normalny" regał i przypadkowe pudła

i przepraszam z góry, że ja znów swoje (tak na to zwracam uwagę po tym jak mieliśmy szczebelkowe z tego typu szufladą)-ale zastanów się nad tą szufladą-tą odległością od ramy łóżka-czego tam nie włożysz nie będzie to ukryte tylko na "widok publiczny" wystawione.
Te szuflady są tam takie od czapy położone jakoś, w sensie niezamocowane i niskie takie jakoś
No wlasnie na zabawki dolożone będzie coś na pewno tylko własnie co? nie wiem czy to z ikei mi nie pomieści mniej niż taki zwykly regal... sama nie wiem...
A co do szuflady pod lózko to zapamiętalam i zwracam na to uwagę bardzo a ten link to taki przypadkowy był

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 13:46   #917
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my tez myslelismy czy odwrotnie nie zrobic,maluchom mniejszy poko j nam wiekszy,ale nie da sie cholera szans nie ma, gdzie ja ich rzeczy pochowam?:Ppozniej jak beda mialy 2 osobne pokoje to tez nie beda jakies b,male. ale nawet czlowiek nie wie ile sie nazbiera przez 2 lata co???
a te regaly z ikei sa swietne!!!
A.Camus
Stary 2012-07-31, 13:53   #918
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie na zabawki dolożone będzie coś na pewno tylko własnie co? nie wiem czy to z ikei mi nie pomieści mniej niż taki zwykly regal... sama nie wiem...
A co do szuflady pod lózko to zapamiętalam i zwracam na to uwagę bardzo a ten link to taki przypadkowy był
wiesz co asia, mi się wydaje (jak oglądałam w sklepie) ze te pudła ikeowe dość przepastne są, ale to może niech się wypowiedzą dziewczyny, które je w domach mają załadowane już.

A łóżko to myślałam że to już to twoje wybrane

Stary 2012-07-31, 13:53   #919
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
sami, sami, my z frakcji wesela=potomstwo u babci (but let's not go there )
biedny malutki

moja często mówi że się boi, a jak się pytam czego to zawsze odopowiada "pająka"

pamięć moja też ma taką i za każdym razem kopara w dół i tak

a wiesz że u nas na odwrót-"r" mówi wyraźne (dalej takie śmieszne niemiecko-francuskie "rrhhyy", ale właśnie nie mówi "cz", "sz", , "ż" ("c","s" "z")

trauma do końca życia będzie
bawcie sie dobrze na weselu

tez o tej traumie pomyslalam, ale my czesto wyglupiamy sie w lozku , z dzieciakmi, sami, taka ala wojny to tego bede sie trzymac on chyba tez mysli ze to bylo to

Cytat:
u nas to "r" już jestekie typowe, twarde "r"... ale to sz,cz... to takie dziwne. Własnie raczej obserwuje u dzieci coś takiego jak u Twojej Lenki czemu- cemu, żaba- zaba, a moja to jakiś odmieniec palec- palecz

Evitka, Asiulek ale wy sie chyba tym jakos specjalnie nie przejmujecie co? , ze wam dziewczynki jeszcze nie do konca wypowiadaja pewne dzwieki, bo maja czas - wicie to wiecie ta? . Tak tylko sie upewniam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zupełnie nie w temacie - zjadłam pączka a do tego korniszona i gdyby był do tego żurek to byłoby idealnie. Bosz... życie bywa piękne.
smcznego

Bylam dzis drugi raz na akupunkturze , mialam miec dzis 20 min , zostalo mi 4 min z iglami i babeczka poszla cos wypelnic. Bylam z mlodym. Nagle czuje ze chyba padne, goraco mi sie zrobilo, ciemno przed oczami , zdarzylam jeszcze mlodemu powiedziec, zeby polecial po pania. Zlecialy sie dwie i probowaly mnie ocucic , polozyly na lozku, rozebraly, potem zaczelam cos slyszec , jedna poleciala dzwonic po karetke bo nie moglam dojsc do siebie hehe . Jak uslyszlam "dzwon po ambulans" zdolalam powiedziec i m back .
Wiecej mi nie zrobi, powiedzialam ze wiecej juz nie chce wystraszylam sie strasznie . Dopiero doszlam do siebie ufff .

Asiulek potem zlukam na fotki . Nie mam teraz glowy do myslenia hehe

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-07-31 o 13:55
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 13:56   #920
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co asia, mi się wydaje (jak oglądałam w sklepie) ze te pudła ikeowe dość przepastne są, ale to może niech się wypowiedzą dziewczyny, które je w domach mają załadowane już.

A łóżko to myślałam że to już to twoje wybrane
No własnie, czekam na info
A łóżko mam zapisane z wtedy co je już wklejalam i dlatego teraz zapodalam. szukam koniecznie białego jednak i z trochę niższymi barierkami... ciężko jednak mi zaleźć takowe z szufladą na szynach w przystępnej cenie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 13:59   #921
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
tez o tej traumie pomyslalam, ale my czesto wyglupiamy sie w lozku , z dzieciakmi, sami, taka ala wojny to tego bede sie trzymac on chyba tez mysli ze to bylo to

Evitka, Asiulek ale wy sie chyba tym jakos specjalnie nie przejmujecie co? , ze wam dziewczynki jeszcze nie do konca wypowiadaja pewne dzwieki, bo maja czas - wicie to wiecie ta? . Tak tylko sie upewniam

Bylam dzis drugi raz na akupunkturze , mialam miec dzis 20 min , zostalo mi 4 min z iglami i babeczka poszla cos wypelnic. Bylam z mlodym. Nagle czuje ze chyba padne, goraco mi sie zrobilo, ciemno przed oczami , zdarzylam jeszcze mlodemu powiedziec, zeby polecial po pania. Zlecialy sie dwie i probowaly mnie ocucic , polozyly na lozku, rozebraly, potem zaczelam cos slyszec , jedna poleciala dzwonic po karetke bo nie moglam dojsc do siebie hehe . Jak uslyszlam "dzwon po ambulans" zdolalam powiedziec i m back .
Wiecej mi nie zrobi, powiedzialam ze wiecej juz nie chce wystraszylam sie strasznie . Dopiero doszlam do siebie ufff .
no pewno że się nie przejmuję wcale (mam nadzieję, że nie zabrzmiało jednak jakbym się przejmowała ), tak informacyjnie pisałam

z "traumą" też żartowałam ofkors

ale przeżycia miałaś, nakłuwania się zachciało...

Stary 2012-07-31, 13:59   #922
ASIULEK_23
Zakorzenienie

monka- to miałaś przejście... odpoczywaj, odpoczywaj...

A co do pytanie- no przeca, że się nie martwimy tak "se" tylko piszemy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 14:00   #923
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Asia można kupić farbę do malowania mebli. Nie raz tak robiłam. Nie polecam tylko matowej (do wyboru jest mat, półmat i połysk) bo jest tragiczna w utrzymaniu, ciężko umyć, paluchy tłuste znać wszystkie, jakieś plamy itp. Przed malowaniem trzeba dokładnie zmatowić powierzchnię i odtłuścić. Na jednych meblach wystarczy ręcznie drobnym papierem ściernym a inne wymagają szlifowania wiertarką (szybko i wygodniej). Później wałeczek z gąbki i zależy od farby ale trzeba ze 2 warstwy położyć. Bardzo lubiłam takie robótki
Stary 2012-07-31, 14:01   #924
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, czekam na info
A łóżko mam zapisane z wtedy co je już wklejalam i dlatego teraz zapodalam. szukam koniecznie białego jednak i z trochę niższymi barierkami... ciężko jednak mi zaleźć takowe z szufladą na szynach w przystępnej cenie
a w jakiej cenie szukasz?
bo wiesz, lepiej więcej dać za całe drewniane.
Lenki wyro, jakkolwiek ładne jest, to szczyty ma z płyty i jednak nie wróżę im tak długiej przyszłości jak wróżyłabym gdyby drewniane były... (wiecie jak to okleina-ranty takie są i wcześniej czy później się "skubią")
ja miałam w obserwowanych jeszcze takie: http://allegro.pl/lozko-sosnowe-f-dz...511834950.html no i tu masz materac pianka kokos-ten z naszego (co był w komplecie) mi nie leżał i dokupiłam inny z ikei
i szersze 80x160 http://allegro.pl/lozko160-80-bajkow...499280932.html
(rozważałam je póki nie okazało się że musi być 70cm u nas)

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:15
Stary 2012-07-31, 14:07   #925
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Asia można kupić farbę do malowania mebli. Nie raz tak robiłam. Nie polecam tylko matowej (do wyboru jest mat, półmat i połysk) bo jest tragiczna w utrzymaniu, ciężko umyć, paluchy tłuste znać wszystkie, jakieś plamy itp. Przed malowaniem trzeba dokładnie zmatowić powierzchnię i odtłuścić. Na jednych meblach wystarczy ręcznie drobnym papierem ściernym a inne wymagają szlifowania wiertarką (szybko i wygodniej). Później wałeczek z gąbki i zależy od farby ale trzeba ze 2 warstwy położyć. Bardzo lubiłam takie robótki
To zapraszam do nas Bo ja mam dwie lewe do takich rzeczy, mój tż w sumie tyż

Cytat:
a w jakiej cenie szukasz?
Tak do 600 zł z materacem

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Nie wiem co myślec o tym... no i ta dlugośc... 140 cm to chyba ciut krotkie co?? http://allegro.pl/producent-lozko-14...498217757.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-07-31, 14:15   #926
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asiulek ja sie nie znam,ja sie napalilam na to z ikei i takie mloda ma,nie ma szuflady ani nic ale jest rozsuwane no i wizualnie mi se strasznie podoba, to wydaje sie ok,wizualnie jest b.ladne.
A.Camus
Stary 2012-07-31, 14:15   #927
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
To zapraszam do nas Bo ja mam dwie lewe do takich rzeczy, mój tż w sumie tyż

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Nie wiem co myślec o tym... no i ta dlugośc... 140 cm to chyba ciut krotkie co?? http://allegro.pl/producent-lozko-14...498217757.html
Gdybyście gdzieś bliżej mieszkali to bardzo chętnie

Poszukajcie może w Waszych sklepach meblowych czy czegoś fajnego nie ma. Na żywo się lepiej ogląda.
Wszystkie łóżka są fajne ale później różnie wygląda z funkcjonalnością. Te szuflady wydają się być takie płytkie no i to ze nie jest zasuwana od góry. Ciekawe czy poduszka się zmieści a co dopiero kołdra
Stary 2012-07-31, 14:18   #928
monka23
Zakorzenienie

Evitka Asiulek a tak "se" napisałam A co hehe

Asiulek mi sie ten pierwszy link nie wyświetli , to drugie fajne, ale nie czytałam opisu .
Tez mam białe dla chłopaków ale piętrowe , juz mi starszy je podpisał BED markerem !!! , nie wiem jak to zmyc . Jakaś ma fazę i podpisuje wszystko co może.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 14:25   #929
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asiulek ja sie nie znam,ja sie napalilam na to z ikei i takie mloda ma,nie ma szuflady ani nic ale jest rozsuwane no i wizualnie mi se strasznie podoba, to wydaje sie ok,wizualnie jest b.ladne.
Ja niestety musze patrzec praktycznie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-07-31 o 14:35
Stary 2012-07-31, 14:27   #930
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:

e, to spokojnie znajdziesz coś fajnego.

140 to zdecydowanie za mało wg mnie. No bo co, za chwilę zaś będziesz kupować? tanie te łóżka nie są, to wiesz...

Iza, wiesz co, lenki wyrko jest raczej niskie a zdziwiłam się jak szuflada pojemna. Ale fakt, faktem na podstawie zdjęcia ciężko ocenić. Można jedynie z miarką pomierzyć.

Ale u nas, mimo że duże miasto itd, to na ten nasz wymiar nic nie znaleźliśmy w meblowych (tylko w ikei jeszcze były). Raczej pełnowymiarowe wszędzie...

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

to (już wyżej wklejałam) mi wygląda bardzo solidnie i jeśli chodzi o stelaż i o materac http://allegro.pl/lozko-sosnowe-f-dz...511834950.html

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości