|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
dzień dobry
![]() u nas przyjemnie, chłodniej (Inutil pewnie niezadowolona, hihi). Chyba znalazłam sukienkę na wesele ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymaj się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Doczytałam, że już masz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czemu oddajesz malucha ? Idziesz do pracy ? Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3213 | |||
Zakorzenienie
|
HEJKA!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35598116]A w pracy - brak słów na ten czajnik. Umyłam go trochę, wlewam tej wody z sodą, podłączam do prądu i jeeeee* ![]() ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() to sa własnie dzieci- nieprzewidywalne! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
wczoraj byłam tak padnięta, że jak tylko miałam chwilę wolną to się położyłam. byłam u endo, euthyrox 50 teraz mam brać, chyba, że będę się źle czuła (endo mówiła głównie o objawach sercowych) to wrócić do 25. 50 wzięłam dzisiaj rano dopiero. ALE od ok tygodnia nie mogę spać w nocy, budzę się ok 2-3 i nie mogę zasnąć przez 1-2 godz, mimo, że chce mi się spać, jestem zmęczona, potem trochę przysypiam i znowu się budzę. rano jestem strasznie zmęczona i niewyspana. nie wiem czy wiązać to z euthyroxem, po prostu z ciążą, stresem i nerwami, czy upałami (chociaż dzisiaj było chłodniej a też nie mogłam spać). chyba zacznę pić meliskę przed snem, można w ciąży, prawda?
dzisiaj byłam u gina, widziałam i słyszałam bijące serduszko, niesamowite ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli coś w okolicach 20 marca... ![]() Edytowane przez aganieszkab Czas edycji: 2012-07-31 o 13:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze przykra sytuacja z chrześniakiem Kooocurku
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny w carrefour są lody carte dore (nie wiem czy dobrze piszę) 14zł/l, drugi litr za 1gr ![]()
![]() |
#3217 |
Rozeznanie
|
Monika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | ||
Zakorzenienie
|
wie. szczerze pogratulowla. ale nie odpuscila sobie komentarza ze kto to widzial lezec w ciazy. ona do 8 miesiaca w fabryce pracowala. w dwoch ciazach
![]() ale, o dziwo, splynelo po mnie ![]() dziś OK. cos tambrudze, ale to nie sytuacja z ostatnich dni ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wspolczuje owrotu do pracy kiedy idziecie? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Monia - tak się ciesze, ze widziałaś serduszko!!
Eh najpiekniejsze wspomnienie.. ![]() Pani - leż i olej wszystkich! Moja mama z nami bliźniakami pracowała tez do 8 miesiąca i pod koniec lekarz usłyszał dwa bijace serca. Wysłala moja mamę 200 km dalej do dużego miasta na USG i okazało się, ze bedzie nas DWOJE! To były czasy..teraz jedno dziecko urodzić spokojnie to wyczyn ![]() No dziewczynki nie byłam z nim sama tylko z siostra i szwagrem....Kazdy popatrzył po sobie i pelna konsternacja. Bolało jak cholera... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |
Rozeznanie
|
Panika to dobrze, że jest już lepiej, jeszcze troszkę i będzie czyściutko a kropeczka się na dobre zadomowi
![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry...
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ile ty masz wzrostu ze z takiej wagi chcesz się odchudzać ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
W końcu jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() uffff!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() idę kąpać chłopców, Maksiu taki brudny wrócił ze spaceru... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam wyniki: PRL 5.31 (norma 1,2-25) ![]() ![]()
![]() |
#3227 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojej Kasi prawie nikt na ręce nie bierze- goście ją czasem biorą nie pytając mnie o zgodę, domownicy nie biorą bo rozpuszczać nie chcą to raz, dwa- trochę się boją bo dawno małego dziecka w domu nie było, a trzy to ja jej na krok nie odstępuję i nie mają okazji, raz Brat ją zabrał na rączki ale go opierniczyłam, że źle trzyma...potem Siostra mi mówiła, że się skarżył i przykro mu było i od tego czasu każdy się bał... moja Mama(mieszka na parterze- zerka do nas kilka razy dziennie na piętro) a my tam też jesteśmy chociaż raz dziennie- wzięła Kasię na ręce po 3 tygodniach...mój Tata - wyczekanej i Kochanej wnuczki jeszcze na rękach nie miał...ostatnio do mnie to dotarło, że ja nieświadomie nikogo prócz Tz-eta do niej tak blisko nie dopuszczam i chyba im przykro z tego powodu...bo oni chętnie z nią przebywają- mówią, śmieją się do niej... zaczynam to zmieniać! Cytat:
Cytat:
![]() za 2 tygodnie wyruszamy na spacery ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- fioluś- poradzisz sobie!
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
jakaś cisza nastała... ja się pakuję... wyjeżdżam na szkolenie
![]() ![]() ![]()
#3229 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A w jakim wieku i stanie cywilnym jest Twoje rodzeństwo? za chwilę mam jechać po granitowe parapety do łazienki, czekam na telefon. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |||||
Konto usunięte
|
Cześć.
Ja po pracy, cmentarzu, zakupkach w Lidlu, obiedzie (wegetariańskie tortille, tzn. tortille+wkład: cieciorka, fasolka, sałata lodowa, z serem feta, w jogurcie) - standard. Teraz odpoczywam, a zaraz biorę się za pranie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A co do macierzyńskiego - te 2 miesiące naprawdę nazywają się urlop połogowy i mi nawet w szpitalu powiedziano, że to jest czas na dojście do siebie. Nic się nie przejmuj. A powrót do pracy dla mnie okazał się zbawienny, mam się czym zająć, kupuję nowe ciuchy, kosmetyki. No i stanęliśmy na nogi z kasą. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja piłam w ciąży melisę, bo miałam wysokie ciśnienie. I w ciąży spałam do oporu, kilkanaście godzin na dobę, tak mnie muliło. Cytat:
![]() Uwielbiam takie teksty. Jak stałyśmy w kilka ciężarnych w kolejce do laboratorium, to jak jeden gość coś tam wypalił w żartach niby, że ciąża to nie choroba (bo któraś tam dziewczyna wchodziła bez kolejki), to wszystkie dziewczyny się tylko popatrzyły na niego z totalnym politowaniem... A jedna koleżanka (z którą leżałam na oddziale) spytała, że skoro to nie choroba, to dlaczego leżała z jej powodu w szpitalu? ![]() Ja jestem ekstremistką w tej kwestii i jestem za tym, żeby dziewczyny szły na L4 kiedy chcą. Jak chcą pracować - i mogą, a mają fajną pracę - to ok, niech pracują. Ale jak nie chcą - niech idą na zwolnienie. Ciążą jest męczącym dla organizmu stanem, już nawet nie wspominam o zagrożonej. A te pół roku niepracowania naprawdę świata nie zrujnuje, na więźniów też idą nasze podatki, to nie rozumiem, dlaczego ciężarne nie mogą iść na zwolnienie. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Rozeznanie
|
Super wynik
![]() Cytat:
![]() ZEBERKO pewnie po części masz rację ale ona dawał mi go na ręce wręcz sama wpychała jak miał 2 tygodnie i był taki malutki a ja z nią darłam koty a teraz on ma 2 m-ce i zaczęłam zmieniać do niej stosunek to go nie pozwala nawet dotknąć w przeciwieństwie do jej męża który sam podsuwa żeby chociaż cmoknąć w główkę. Dziwna jest... no cóż nie pozostaje mi nic innego jak poczekać na swoje aby troszkę poprzytulać takiego maluszka ![]() ALFA co u ciebie i Wiktorka? KOCURKU bardzo niezręczna sytuacja ale dałaś radę i to najważniejsze ![]() PANI dobrze że u ciebie już lepiej bo tak się o ciebie martwię ![]()
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
o imprezie nic nie wiem. to jest szkolenie wielu firm z Polski, więc integracja nie miała by racji bytu. zazdrość tż chyba nawet przez myśl nie przechodzi
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883]Cześć. Ja jestem ekstremistką w tej kwestii i jestem za tym, żeby dziewczyny szły na L4 kiedy chcą. Jak chcą pracować - i mogą, a mają fajną pracę - to ok, niech pracują. Ale jak nie chcą - niech idą na zwolnienie. Ciążą jest męczącym dla organizmu stanem, już nawet nie wspominam o zagrożonej. A te pół roku niepracowania naprawdę świata nie zrujnuje, na więźniów też idą nasze podatki, to nie rozumiem, dlaczego ciężarne nie mogą iść na zwolnienie.[/QUOTE] ![]()
#3233 |
Wtajemniczenie
|
Monika - gratuluję serducha
![]() Fiol - jak trzeba się kłuć to trzeba, będzie OK. Natalia - ja chętnie, 27 wracam do pracy, a gdzie będziesz konkretnie? mam dobre wieści - schudłam 3 kg ![]() Daria waży 7 kg - czy to dużo na początek 7 miesiąca?
![]() |
#3234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do noclegu to nie pomogę, sporo ich we Wrocławiu, ale opinii ani nawet cen nie znam. Jakoś nigdy ani ja ani moi znajomi nie korzystali. młody coś mi drugi dzień zaczyna marudzić i płakać, złośliwe bąble (powietrza w jelitach) go męczą, się zastanawiam czyżby już kolki ![]() nocki spokojne a w dzień drzemki po 15 minut i coś go wybudza, pręży się a później płacz... ukojenie w piersi drzemka z cyckiem w buzi, zabiorę to albo śpi 20 minut albo od razu się pręży i płacze i taki mam już 2 dzień
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-07-31 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35619883]Ja jestem ekstremistką w tej kwestii i jestem za tym, żeby dziewczyny szły na L4 kiedy chcą.
Jak chcą pracować - i mogą, a mają fajną pracę - to ok, niech pracują. Ale jak nie chcą - niech idą na zwolnienie. Ciążą jest męczącym dla organizmu stanem, już nawet nie wspominam o zagrożonej. A te pół roku niepracowania naprawdę świata nie zrujnuje, na więźniów też idą nasze podatki, to nie rozumiem, dlaczego ciężarne nie mogą iść na zwolnienie.[/QUOTE] Też mam takie zdanie, lecz niestety u mnie w pracy są inne tradycje - pójście w ciąży na L4 to jakby zamach przeciwko pracodawcy (a firma jakby państwowa), o wychowawczym nie wspomnę, moja szefowa obie swoje ciąże chodziła do pracy do 8 miesiąca, ledwo ją lekarz na l4 wygonił pod koniec, jak się wypowiada o innych zaciążonych to też nie pochwala siedzenia w domu - bo co te ciężarne w domu będą robić?? inne koleżanki z innych biur to samo, do końca w pracy, ale ja nie mam zamiaru się pier... jak uda nam się zafasolkować idę od razu! niech gadają co chcą, mam inne priorytety! |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 |
Zakorzenienie
|
wiecie jak tak sobie patrzę na mojego synka to nie chce mi się wierzyć, że taki cud mnie spotkał
![]() ![]() poniżej zdjęcie: perfekcyjne 5 paluszków (i mistrz 2 planu kropla mleka na policzku)
#3237 | |
Wtajemniczenie
|
mój ma 10 mies i waży 8.5 kg
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3239 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym sobie z tego zdjęcia zrobiła tapetę. Bożeeee, jak ja bardzo pragnę takiego cudu...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35621741]
Bożeeee, jak ja bardzo pragnę takiego cudu......[/QUOTE] doczekasz ![]() my mamy po prostu trochę dłuższą i bardziej krętą drogę to tego cudu...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.