|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mówi, że mnie kocha, ale słabo to okazuje...
Witam Was serdecznie!
Jestem od roku w związku. Chłopak mówi, że mnie kocha, ale za bardzo tego nie okazuje. Ja potrzebuje czułości. Chce żeby mnie przytulał, całował, mówił miłe słowa. TŻ mówi, że nie lubi się przytulać. Czasem trochę się poprzytulamy, ale on to bardziej robi z obowiązku (tak mi się przynajmniej wydaje). Pyta mnie czy zostanę jego żoną, a za parę dni mówi, że nie chce się żenić. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mówi, że mnie kocha, ale słabo to okazuje...
Z Twojego opisu wynika, ze facet ewidentnie nie jest dla Ciebie. Co to za głupie wymówki w stylu ,,nie chce się przytulać, bo mam zmartwienia". Ewidentnie chce Cię zbyć. Okazywanie sobie czułości jest waznym elementem związku. Jezeli dwie osoby nie chcą się przytulać, calować - nie ma problemu, ale jeśli jedna chce, a druga nie to wtedy nigdy nie będzie dobrze.
W łózku tez nie jesteś z nim spełniona. Kolejny istotny element związku, w którym widac niedopasowanie. Poza tym facet sam nie wie czego chce, jest infantylny - raz mówi, ze chce się żenić, a potem nie. Obawiam się, ze nigdy nie bedziesz z nim szczęsliwa. Wiem, że chcesz, ale nic na siłę. Trafiłas na takiego typa, który raczej się nie zmieni. Wyraźnie mówisz mu o swoich potrzebach, a on i tak nie chce się zmienić. Jest uparty jak osioł. Zawsze bedzie Cię to męczyć. On nie pasuje do Ciebie. Mnie też by nie odpowiadał taki facet, bo jestem bardzo czuła, uwielbiam się pieścić, tulić, itp. Jesli się kogoś kocha - takie rzeczy sa na porządku dziennym. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-07-31 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po ile Wy macie lat?
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a ja wierze ze on naprawdę może nie potrzebuje dużo tulenia. Mój pierwszy facet też tego nie lubił a jestem pewna, że mnie kochał.
Ja za bardzo lubie sie tulić i mój facet tez bedzie musial to lubic bo inaczej go zamęcze :P
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
25 lat to wcale nie tak mało. Niejeden 18latek potrafi stworzyć lepszy związek od niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Z mojego wyszło przytulnie
![]() Co do autorki. On może po prostu taki jest. Wybierając partnera akceptujemy to jakim jest, prawda? ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Ty tak na serio???
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może pozuje na macho, ktoś mu kiedyś wmówił, że okazywanie uczuć to oznaka słabości i zbierasz pokłosie. No i pewnie jest zakompleksiony stąd pokazuje, że niby mu nie zależy czasami - dlatego to chwiejne stanowisko co do uczuć, ślubu i dzieci. Patrzy jak reagujesz i jak bardzo zależy Tobie na tym/na nim. Tak sobie podbudowuje ego. Nie zmienisz tego, bo niby jak. Na siłę tulić się nie będziesz, mówisz mu otwarcie o swoich potrzebach, na co on reaguje tak jak reaguje. Co możesz więcej zrobić. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-07-31 o 19:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się skąd takie podejście facetów? Może On nie wie jak przedłużyć, albo jest taki napalony? Ewentualne dwa podejścia. Niech sobie raz dojdzie a potem niech Ją zaspokoi?
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-07-31 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Go tak rodzice wychowali??? No tak, bo brak uczuć ze strony faceta to słabość.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Albo się męczyć albo odejść.
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
O BOSH, to najgorsze!!! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
To może (nie musi) być przyczyną. W końcu uczymy się przez obserwację rówieśników, a znajomi mają na niektórych duży wpływ. Dziwi mnie jednak fakt, że jego rówieśnicy pomimo wieku są wiecznie bez pary i nie mają żadnego doświadczenia. I to w dodatku wszyscy . :P
Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2012-07-31 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Jeszcze nie wiem. Przed chwilą do mnie dzwonił i powiedział, że teraz to mógłby się ze mną poprzytulać. Ja na to: "teraz byś mógł, a jak ja chce to z łaską to robisz, jakby z przymusu". On na to: "może akurat wtedy nie mam na to ochoty. Nie lubię się przytulać".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
rzuciło mi się w oczy to zdanie. czyli furiat wrzeszczy na ciebie bez jakiegoś powodu??
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Jak mi coś nie odpowiada i o tym mówię to on zamiast spokojnie porozmawiać podnosi głos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Podnosi na Ciebie głos - 4 znacząca wada. Czyżby choleryk ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
zachowuje się jak egoista i tyran, bo musi być wszystko po jego myśli. Chyba nigdy nie dojdziecie do kompromisu., albo będziesz potulna i go słuchała. Tylko wtedy to już nie jest związek na równych zasadach.W świetle tego faktu, uważam, że brak czułości z jego strony jest najmniejszym problemem.
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Po prostu Autorko on taki jest. Zanim zaczeliście być razem musiałaś to zauważyć. Nie każdy facet jest misiowaty
![]() ![]() Co do podnoszenia głosu.. jeśli Cię przy tym wyzywa to źle(brak szacunku itd wtedy bym olała kawalera ). Ja na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że też miałam często przypadki podnoszenia głosu bo miał np. jakiś problem i był rozdrażniony<porywczy charakter>, ale nigdy mnie nie wyzwał ani mną nie pomiatał. A może on z natury jest taki głośny? Może jest powód konkretny, że podnosi na Ciebie głos? I jeszcze jednooo..my kobiety mamy taki zwyczaj- non stop pytać czy facet nas kocha ...jeśli powie nie albo coś nie po naszej myśli to się fochamy.. liczba wymówionych' kocham Cię' nie świadczy o tym jak bardzo lub mało nas ktoś kocha. Pozdrawiam ![]()
Zapraszam na mój wątek wymiankowy ![]() OFERUJĘ m.in Dumę i uprzedzenie Austen, Pani Bovary , Dama Kameliowa i inne WANTED: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=636589 -> SH https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post38420455 ->ksiązkowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=631720 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ty uprawiasz z nim seks z obowiazku, a on sie do Ciebie przytula z obowiazku. Remis?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
sissy that walk
|
Jeśli chodzi o Twoje pytania typu "kochasz mnie?" albo "tęsknisz za mną?"... Według mnie skoro Twój TŻ odpowiada "nie" a potem mówi, że "przecież wiesz", to dobrze byłoby, gdybyś po prostu przestała je zadawać. Jeśli masz potrzebę, żeby częściej wyznawał Ci miłość, to powiedz mu to, ale nie naciskaj na wyznania w konkretnym momencie - niektórych ludzi to irytuje, bo wychodzą z założenia, że takie słowa wypowiada się wtedy, kiedy odczuwa się osobiście taką potrzebę
![]() Co do przytulania, to wydaje mi się, że po prostu nie dobraliście się pod tym względem. Trudno to przeskoczyć, bo po co facet ma się męczyć a Ty masz się dopraszać o czułość, skoro dla niego to zapewne męczące, a dla Ciebie pewnie po prostu przykre..? Skoro mówisz mu, że potrzebujesz tego, a on mówi, że kiedy ma problemy to nie ma ochoty się przytulać, to albo pozostaje to uszanować (faceci też mają sferę intymną i też mają prawo nie mieć ochoty na kontakt fizyczny w danym momencie albo w ogóle, tak samo jak kobiety mają prawo odmówić czegoś, co nie sprawia im przyjemności), albo poszukać partnera, który będzie misiem i w trudnych chwilach będzie miał potrzebę właśnie poprzytulać się do swojej dziewczyny. Ludzie są różni i nie z każdym da radę pogodzić takie sprawy. Naciski chyba nie za bardzo mają tu jakikolwiek sens. Dla mnie to nie byłaby przyjemność, gdyby TŻ przytulał mnie tylko i wyłącznie z poczucia obowiązku, a myślami był 100 lat świetlnych ode mnie. Jedyna sprawa, która według mnie jest alarmująca, to ta gra wstępna. Mówiłaś mu o tym? Bo napisałaś tylko, że "chciałabyś" żeby trwała dłużej. Jeśli nie mówiłaś nic, to czym prędzej to zrób, to bezdyskusyjne. A jeśli mówiłaś, a on ma to gdzieś, to według mnie nie jest to materiał na dobrego partnera.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Raczej frustrat.
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Ja nie mam takiego zwyczaju. Jak raz na jakiś czas mój połowic sam to powie, to mi wystarczy. Nie widzę w sensu w zadręczaniu go takimi pytaniami, gdy swoje uczucia okazuje mi na wiele, wiele sposobów, które mi mówią o jego uczuciach o wiele więcej niż słowa. Ba, gdyby mi ktoś zadawał to pytanie non stop, to bym zaczęła gryźć, bo dla mnie by to znaczyło, że albo nie jest pewien moich uczuć mimo moich starań, albo pomiata tymi słowami, albo ma jakąś emocjonalną pustkę, którą musi wypełniać moim kosztem. Możliwe, że też bym w końcu się zezłościła i coś odpowiedziała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Faceci tak mają, jedni mniej, drudzy bardziej, że nie potrzebują takiego okazywania uczuć.
Dla niego oznaką tego, że cię kocha, z pewnością jest to, że pracuje, robi wszystko, żeby było dobrze tak materialnie, a tulenie to jakiś babski wymysł. Moj tz też czesto przechodzi na taki tryb, kiedy ma dużo pracy, wtedy nie ma mowy o czułości, jest skoncentrowany tylko na "wielkich sprawach" Trzeba się z tym pogodzić, że oni tacy są. Gorzej, kiedy taka sytuacja staje się patologiczna - czyli zero czułości STALE...... Cytat:
Koncentrując się na rzeczach, które chciałbyś mieć, lub tych, któryś byś nie chciał, zapominasz o tym, co masz. Edytowane przez gath Czas edycji: 2012-08-01 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.