Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-31, 16:30   #931
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
cudowne strrrasznie zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Śliczniusie

baw się dobrze

W moim życiu tydzień bez siary to tydzień stracony
Wpadłam do tego boskiego sklepu w Sosnowcu w koszyku maska miodowa AP, marion kuracja parafinowa do rąk x3, kuracja do stóp x2, szampon Eva z aloesem, maseczki mariona do blondów... pani skasowała a ja grzebe w portfelu i grzebe... już mnie powoli krew zalewa... nie mam karty... i myśl mi zaświtała że wsadziłam w sobotę przed kinem kartę do portfela TŻta Ciężko mi było to oddać, ale cóż było począć... spaliłam buraka... przeprosiłam i wyszłam
dziękuję
mam często podobne sytuacje, już się przyzwyczaiłam

dzisiaj, w ostatni dzień włosowego bana złamałam zakaz u kupiłam olej z pestek winogron.. mam teraz kaca moralnego
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:39   #932
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj, w ostatni dzień włosowego bana złamałam zakaz u kupiłam olej z pestek winogron.. mam teraz kaca moralnego
ja kilka dni temu tez złamałam zakaz i kupiłam najpierw szampon Timotei, później ocet jabłkowy (bynajmniej nie do jedzenia ). Ale jakoś nie mam moralniaka i Tobie też zakazuję mieć siostro włosomaniaczko, wszelkie winy są Ci odpuszczone gdyż działasz w jedynej słusznej wierze czyli w trosce o swoje włosiska
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:43   #933
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

dziękuję
mam często podobne sytuacje, już się przyzwyczaiłam

Pomyśl, że kupiłaś go do kuchni i tylko czasem uzyjesz na włosy

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:51   #934
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caarroolliinnee Pokaż wiadomość

kascysko ja też czekam na coś nowego do poczytania o porowatości, sama wiem, że jestem wybitnym wysokoporem, włosy schną mi meeega szybko, ale co dziwne służy mi Vatika, co jest odrobinę mylące, ale pewnie co włosy to inne odchylenia :P
Może masz jak ja - domniemana wysoka porowatość z początku pielęgnacji wynikała ze zniszczeń i braku wcześniejszej pielęgnacji.
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 16:54   #935
Kaveri
Spaceroholiczka

Stan po miesiącu pielęgnacji (CG). Jest gorzej niż przed Dopiero teraz widzę, jak one wyglądają

Po lewej - zdjęcie z wczoraj
Po prawej - zdjęcie sprzed miesiąca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30.07.12.jpg (95,7 KB, 101 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.06.12 (1).jpg (126,3 KB, 91 załadowań)

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2012-07-31 o 16:58
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:00   #936
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Stan po miesiącu pielęgnacji (CG). Jest gorzej niż przed Dopiero teraz widzę, jak one wyglądają

Jeśli mam być szczera, to rzeczywiście te z przed miesiąca wygladają lepiej

- 25 kg
Stary 2012-07-31, 17:00   #937
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

o kurde, rzeczywiście coś nie halo Może problem jest w tym, czego użyłaś dzisiaj czy tam wczoraj przed zrobieniem zdjęcia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 17:10   #938
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Jeśli mam być szczera, to rzeczywiście te z przed miesiąca wygladają lepiej
Wiem
Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
o kurde, rzeczywiście coś nie halo Może problem jest w tym, czego użyłaś dzisiaj czy tam wczoraj przed zrobieniem zdjęcia...
Zdjęcie robiłam wczoraj i w tym dniu nie myłam włosów. Nie wiem czy w tym leży przyczyna, bo po nocy wstaję zawsze jak wściekły Chopin i jedynie trochę udało mi się je rozczesać palcami
Umyję włosy jutro, dam im spokojnie wyschnąć, bez dotykania łapami i wtedy zrobię zdjęcie
Stary 2012-07-31, 17:10   #939
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Kaveri a jak dokładnie pielęgnujesz włosy? olejujesz? przepraszam może pisałaś wcześniej, a jeśli nie to napisz dokładnie co stosujesz, włosy nie wyglądają źle ale są wyraźnie przesuszone i potrzeba im nawilżającego kopa albo czegoś wygładzającego bo u mnie czasami po nawilżaniu też jest efekt siana.. zresztą sama nie wiem, są tu lepsze specjalistki ode mnie niech się wypowiedzą :P

Edytowane przez Caarroolliinnee
Czas edycji: 2012-07-31 o 17:11
Caarroolliinnee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 17:17   #940
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Kaveri a jak dokładnie pielęgnujesz włosy? olejujesz? przepraszam może pisałaś wcześniej, a jeśli nie to napisz dokładnie co stosujesz, włosy nie wyglądają źle ale są wyraźnie przesuszone i potrzeba im nawilżającego kopa
Włosy myję codziennie (z wyjątkiem wczorajszego, felernego dnia, bo odłączyli mi wodę) zazwyczaj szampon BD lub Facelle, a czasami myję je Isaną. Po myciu odżywka Isana, sporadycznie Gloria, b/s to Joaśka z miodem i cytryną. Raz w tygodniu nakładam maskę Bingo z proteinami kaszmiru i kolagen (dziś np. zmieszałam ją z olejkiem BD i Isaną), ok. 2 razy w tygodniu nakładam oliwę z oliwek bądź olejek BD.
Po umyciu nie trę ich ręcznikiem (chociaż przez ostatni tydzień dostały po . Byłam u cioci i wujka, którzy mieszkają na wsi, wyłączyli im wodę, bo jakaś awaria była i włosy myłam Nałęczowianką, a nawet się dowiedziałam, że raz użyłam deszczówki, ponadto używałam tam tylko szamponu BD, Isany i masakrycznego ręcznika do wycierania. Pogoda też dawała mi się we znaki - paliło masakryczne słońce, nieraz byłam zmuszona wychodzić w mokrych włosach, a one prażyły się na tym upale ), czasami "odgniotę" je w dłoniach.

Wszystkie idziecie do przodu, a u mnie regres, tak dla równowagi pewnie

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2012-07-31 o 17:29
Stary 2012-07-31, 17:28   #941
Caarroolliinnee
Raczkowanie

kurcze to nie wiem w sumie już sama, ja od siebie mogę Ci jeszcze polecić wprowadzenie eliksiru GP, który z moimi włosami cuda robi, i zawsze jak chcę uniknąć "sianka" to używam odżywkę Alterry z pszenicą, bo świetnie wygładza

teraz też się napaliłam na nowy Biovax z jedwabiem i keratyną i myślę, że u Ciebie też mógłby się sprawdzić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 17:31   #942
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
kurcze to nie wiem w sumie już sama, ja od siebie mogę Ci jeszcze polecić wprowadzenie eliksiru GP, który z moimi włosami cuda robi, i zawsze jak chcę uniknąć "sianka" to używam odżywkę Alterry z pszenicą, bo świetnie wygładza

teraz też się napaliłam na nowy Biovax z jedwabiem i keratyną i myślę, że u Ciebie też mógłby się sprawdzić
Dziś zaczęłam używać Jantaru. Do Alterry i Biovaxu jakoś mnie nie ciągnie, ale może w najbliższej przyszłości...
Teraz myślę co jest nie tak i żyję z nadzieją, że to jednak dlatego, iż nieumyte i po nocy...
Stary 2012-07-31, 17:33   #943
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Włosy myję codziennie (z wyjątkiem wczorajszego, felernego dnia, bo odłączyli mi wodę) zazwyczaj szampon BD lub Facelle, a czasami myję je Isaną. Po myciu odżywka Isana, sporadycznie Gloria, b/s to Joaśka z miodem i cytryną. Raz w tygodniu nakładam maskę Bingo z proteinami kaszmiru i kolagen (dziś np. zmieszałam ją z olejkiem BD i Isaną), ok. 2 razy w tygodniu nakładam oliwę z oliwek bądź olejek BD.
Po umyciu nie trę ich ręcznikiem (chociaż przez ostatni tydzień dostały po . Byłam u cioci i wujka, którzy mieszkają na wsi, wyłączyli im wodę, bo jakaś awaria była i włosy myłam Nałęczowianką, a nawet się dowiedziałam, że raz użyłam deszczówki, ponadto używałam tam tylko szamponu BD, Isany i masakrycznego ręcznika do wycierania. Pogoda też dawała mi się we znaki - paliło masakryczne słońce, nieraz byłam zmuszona wychodzić w mokrych włosach, a one prażyły się na tym upale ), czasami "odgniotę" je w dłoniach.

Moim zdaniem brakuje odżywki d/s po każdym myciu i za mało nawilżaczy w pielęgnacji.
Cytat:

Na dłuższą metę psikanie tym po całych włosach może powodować przesuszenie
Stary 2012-07-31, 17:41   #944
Caarroolliinnee
Raczkowanie

na całe włosy psikam sporadycznie lub pod olej, bardziej używam na skalp, ale dziękuję za radę

Stary 2012-07-31, 17:45   #945
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
ja kilka dni temu tez złamałam zakaz i kupiłam najpierw szampon Timotei, później ocet jabłkowy (bynajmniej nie do jedzenia ). Ale jakoś nie mam moralniaka i Tobie też zakazuję mieć siostro włosomaniaczko, wszelkie winy są Ci odpuszczone gdyż działasz w jedynej słusznej wierze czyli w trosce o swoje włosiska
amen

Cytat:
Pomyśl, że kupiłaś go do kuchni i tylko czasem uzyjesz na włosy
na was zawsze mogę liczyć siostry włosomaniaczki

Cytat:

ja tak miałam na początku pielęgnacji po odstawieniu prostownicy i silikonów... ale później było już lepiej, więc staraj się nie załamywać dziewczyny doradziły Ci trochę z tym większym nawilżaniem - też tak mi się wydaje
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 17:48   #946
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Moim zdaniem brakuje odżywki d/s po każdym myciu i za mało nawilżaczy w pielęgnacji.
Na dłuższą metę psikanie tym po całych włosach może powodować przesuszenie
Używam Isany z babassu i sporadycznie Glorii.
Cytat:
ja tak miałam na początku pielęgnacji po odstawieniu prostownicy i silikonów... ale później było już lepiej, więc staraj się nie załamywać dziewczyny doradziły Ci trochę z tym większym nawilżaniem - też tak mi się wydaje
Prostownicę odstawiłam 1 maja. A silikony właśnie miesiąc temu
Niemniej jednak dziękuję!

O ile mogę zwiększyć olejowanie? Żeby znów nie popaść w drugą skrajność
Stary 2012-07-31, 17:53   #947
visionAM
Zakorzenienie

Aa przepraszam, jakoś mi umknęła ta Isana i Gloria.
Czyli może coś innego na zmianę? Może Bingo z masłem shea? ja używam jako odżywki d/s, jako maskę po prostu trzymam dłużej. To jest dobry nawilżacz.
Stary 2012-07-31, 17:56   #948
Caarroolliinnee
Raczkowanie

ja też na początku po odstawieniu silikonów miałam fatalne włosy, byłam załamana i chciałam się poddać, jednak dalej upracie pielęgnowałam bez silikonów i teraz jest rewelka.. potrzebujesz pewnie jeszcze troszkę czasu.

a teraz ja mam pytanie to wytrwaniejszych niż ja włosomaniaczek. Który z tych trzech Biovaxów powinnam wybrać? Który jest najlepszy i "najzdrowotniejszy" dla włosów? Czy może żaden i dalej polować np. na Glorię ??
http://www.lbiotica.pl/strona,produk...WAB_250ml.html
http://www.lbiotica.pl/strona,produk...ych_250ml.html
http://www.lbiotica.pl/strona,produk...zne_250ml.html
na dole każdej strony są składy

Stary 2012-07-31, 18:15   #949
Redhaired Witch
Nindżopesz

Kaveri, ja bym radzila jakas inna odzywke (tresciwsza) bo wg mnie i Gloria i Isana nie robily szalu. Z takich latwodostepnych bardzo podpasowal mi Garnier AiK. Albo czesciej uzywaj Bingo. I moze czesciej olejuj...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-31, 18:29   #950
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Używam Isany z babassu i sporadycznie Glorii.
Ja isany używam po każdym myciu na kilka minut a poza tym od czasu do czasu (ok 2-3 razy w tygodniu) wieczorem na dłużej nakładam stuningowaną maskę bingo albo waxa. Jak mam to z Apteczki Babuni z miodem albo jajeczną
Może issana i gloria to za mało

A dodajesz do nich jakies półprodukty?

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Kaveri, ja bym radzila jakas inna odzywke (tresciwsza) bo wg mnie i Gloria i Isana nie robily szalu. Z takich latwodostepnych bardzo podpasowal mi Garnier AiK. Albo czesciej uzywaj Bingo. I moze czesciej olejuj...
Dokładnie się zgadzam

- 25 kg
Stary 2012-07-31, 19:10   #951
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:

jakby bardziej przesuszone są po lewej... kurcze, faktycznie dziwna sprawa mam taką obawę (przyznam szczerze), że moje też po miesiącu pielęgnacji będą wyglądac gorzej niz na początku hihi i to fatalne przesuszenie..... chciałam nakładac Khadi cassię (bezbarwną hennę), ktora niby odżywia i mam cały czas obawę a co do pielęgnacji Twoich, to najlepiej niech wypowiedzą się większe ekspertki

Edytowane przez Dum pugnas victor es
Czas edycji: 2012-07-31 o 19:17
Dum pugnas victor es jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:42   #952
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
ehh szkoda "sprzedawać" swojej wiedzy na takich ignorantów nic się na to nie poradzi... moje koleżanki łapią się za głowę, jak im mówię, że biosilk to żadna odżywka no ale skąd ja mogę wiedzieć, przecież nawet Hanka Mostowiak je swoją twarzą promuje

ostatnio miałam wrzucić fotkę po papilotach, ale że równie dobrze mogłabym wtedy pokazać wam zdjęcie barana i nie zauważyłybyscie różnicy, dzisiaj pokazuję pierwszy sukces w tworzeniu pseudofal efekt po koczku ze skarpetki, jak na razie mi się całkiem podoba pewnie za godzinę już będą znowu proste, ale co tam. zdjęcie przycięte, bo wyobrażam sobie, że są dłuższe
Ale blask i kolorek Om nom nom...

Cytat:
bo mi się kończy

Ja wcześniej stosowałam go SPECJALNIE w ramach zabezpieczacza przed prostowaniem używałam tego z chi

Śliczniusie

baw się dobrze

Wpadłam do tego boskiego sklepu w Sosnowcu w koszyku maska miodowa AP, marion kuracja parafinowa do rąk x3, kuracja do stóp x2, szampon Eva z aloesem, maseczki mariona do blondów... pani skasowała a ja grzebe w portfelu i grzebe... już mnie powoli krew zalewa... nie mam karty... i myśl mi zaświtała że wsadziłam w sobotę przed kinem kartę do portfela TŻta Ciężko mi było to oddać, ale cóż było począć... spaliłam buraka... przeprosiłam i wyszłam
Moja droga, chodzi o Jaśminową? Byłam tam dzisiaj z TŻ ok 14 i wzięłam właśnie maseczkę mariona do blond. W koszyku widziałam już tylko dwie sztuki. Byłaś przede mną i je zostawiłaś?
Żałuję, że znowu lepiej się nie rozejrzałam, ale miałam masę spraw do załatwienia, i to u boku TŻ...

Cytat:

Tak jak dziewczyny wyżej napisały: Gloria i Isana to za mało. Glorii nie używałam, ale raczej mało treściwa jest, a Isana wg mnie to dobra odżywka, ale lepiej wypada Garnier AiK, dla mnie to niemal KWC odżywkowe no i treściwsza od Isany

A robisz jakieś psikacze? Bo pochwalę się, że dziś wyjątkowo jestem zadowolona z włosów. Wczoraj poszła mieszanka humektantów i emolientów, czyt. troszkę Pottersa aloesowego, 2-3 krople gliceryny, ziarenko grochu maści sutkowej i 3 kropelki olejku Alterry migdał i papaja. Całość dopełniłam wodą do 30 ml i potrząsałam. Popsikane 4 h przed myciem i voila!
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:53   #953
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Witam zbiorczo Pamietacie mnie jeszcze, normalnie lezka w oku
Wlosami chwilowo nie powinnam sie chwalic bo moze na zdjeciach tego nie widac ale sa przesuszone. Za to dlugosc mnie zadowala, zaraz startuje z pielegnacja, bedzie dobrze Tylko wypadlam z obiegu co jest teraz "na pielegnacyjnym topie". Ide sprawdzic co to za nowy olej TZ kupil.
I widze, ze moja opalenizna odbija na zdjeciach swiatlo! Ale bajer

Dzieki, mi chyba tez nie bardzo pasuje (podkresla niedoskonalosci cery wiec tapetuje sie jak szalona) ale co tam

Dzieki, moje chociaz malo aktualne
ale piękne i urosły dużo!

Cytat:
ehh szkoda "sprzedawać" swojej wiedzy na takich ignorantów nic się na to nie poradzi... moje koleżanki łapią się za głowę, jak im mówię, że biosilk to żadna odżywka no ale skąd ja mogę wiedzieć, przecież nawet Hanka Mostowiak je swoją twarzą promuje

ostatnio miałam wrzucić fotkę po papilotach, ale że równie dobrze mogłabym wtedy pokazać wam zdjęcie barana i nie zauważyłybyscie różnicy, dzisiaj pokazuję pierwszy sukces w tworzeniu pseudofal efekt po koczku ze skarpetki, jak na razie mi się całkiem podoba pewnie za godzinę już będą znowu proste, ale co tam. zdjęcie przycięte, bo wyobrażam sobie, że są dłuższe
cudowne masz te włosy pod kazdym względem
Cytat:

nie załamuj sie tylko i pielęgnuj dalej, poprostu musisz utrafic w pielęgnacje trzymam kciuki i licze na to ze kiedys nam sie tu pochwalisz jakie masz piękne włosy!

a ja dzisiaj miałam miesznkę z bd fur mama nafty i jogurtu

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:53   #954
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

A ja będę królikiem doświadczalnym bo zamówiłam dwie nowości

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...in-elixir.html

ten elixir użyła ostatnio moja fryzjerka i ma tak obłędny zapach że wiedziałam że muszę go kupić i choćby nic nie robił to będę używać dla zapachu, ale z tego co wywęszyłam w necie to chyba składowo nie jest źle

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oist-care.html

a to biorę trochę w ciemno, ze stapiza sleek line byłam bardzo zadowolona więc mam nadzieję że będzie ok

aaaa i na stronce Lady Spa napisałam do nich z prośbą o skład produktów, ciekawe czy odpiszą
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:55   #955
little_thing
Raczkowanie

wróciłam najpierw mi internety zjadło, a potem mnie remonty od wizażu odciągały za kare nadrobiłam cały wątek i poprzedni odkąd zniknęłam

Redhaired Witch bossskie włosy zawsze mi się taki kolor marzył o skręcie nie wspomne bo na moje druciaki nic nie działa

say-hello też tylko zazdrościć mogę

Kaveri glutka lnianego może spróbuj

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Za poglądy Bo uważam, że parafina zapycha
I nie śpiewam peanów pochwalnych na cześć Physiogelu i Cethapilu
Cethapil jest be jak dla mnie, przynajmniej ten do suchej skóry i zapycha, Physiogel taki se, wole facellem ryjek myć

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
say-hello jaki blask piękne

Mam pytanie, warto zainwestować w szczotkę z włosia dzika? można na niej suszyć? chcę dużą płaską szczotkę i się zastanawiam jaką kupić...
wg mnie warto od jakiegoś pół roku używam tylko takiej (znalazłam w łazience kiedyś ) czasami jeszcze plastikowego grzebienia, nie elektryzuje włosów i ciężko taką powyrywać chyba że się mocno szarpie
do suszenia się nada moja jest nawet taka półokrągła, o ile dobrze pamiętam to moja rodzicielka jej swego czasu do podkręcania włosów używała

edit:
zaczynam powoli rozkminiać moje włosy muszę się w więcej nawilżaczy zaopatrzyć i znowu zakupy ehh

przedwczoraj zaolejowałam na noc kokosem i rycynką na isane intensywnie pielęgnującą została mi taka odrobinka że tylko do tego się nadawała rano zrobiłam peeling cukrowy umyłam barwą ziołową, na chwile nałożyłam isane z babssem, potem maske z glutka lnianego na chyba 2 godziny już przy spłukiwaniu miałam wow takie takie mięsiste były, jak wyschły to już w ogóle miałam ochotę skakać z radości bo te moje przesuszone, wiecznie napuszone końcówki wcale suche nie były i nie odstawały nigdzie dzisiaj ide za ciosem i glutka daje na noc

btw chyba mi się porowatość zmienia bo zamiast wysychać w niecałą godzinę teraz potrzebują ze trzy no i po raz pierwszy kokos na noc mnie nie spuszył... możliwe to to

Edytowane przez little_thing
Czas edycji: 2012-07-31 o 20:12
little_thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 19:58   #956
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Twoja historia mi przypomniała, że w sobotę TŻ dał mi swój dowód do portfela i ciągle go mam, a on teraz na drugim końcu Polski, mam nadzieję, że nie będzie mu potrzebny

Cytat:
Jeśli Cie to pocieszy, to ja też widzę u siebie zmianę na gorsze ale u mnie to wynik zmiany szamponu , tak myślę nie wiem co Ci poradzić bo sama chciałabym wiedzieć co zrobić, żeby u mnie było lepiej

Cytat:
Mi on na przykład w ogóle nie przypadł do gustu
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:00   #957
Caarroolliinnee
Raczkowanie

Dziewczyny a ta odżywka Garniera AiK jak wygląda składowo? nada się do naturalnej pielęgnacji bez silikonów?? bo się chyba napaliłam ale jakoś mi się wierzyć nie chce , że Garnier mógł zrobić coś typu "natural" bo wszystkie te firmy stawiają raczej na efekt natychmiastowy = silikon

Stary 2012-07-31, 20:03   #958
Aleksandriiia
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasciwie ten Chantal nie jest jakis super, na odrosty ok ale kiedys zrobilam po calosci i wyszedl ciemno, smutno, brazowawo. Ale u mnie wiekszosc rudych farb daje na dlugosci taki smutny efekt, jedynie wycofana Belle Color Jasna Intensywna Miedz czynila cuda Jednak chyba jestem wyjatkiem bo na watku o rudych farbach dziewczyny wrzucaja zdjecia cudnych jasnych rudosci po Chantalu wlasnie i innych drogeryjnych.

Poranna pokrzywa obalona
A w rzeczywistości wychodzi Ci jaśniejszy niż na zdjęciach, czy to ten blond tak przyciemnia, bo oglądałam ich palete i zakochałam sie w ciemnym tycjanie, poprostu boski, ale bałabym się, że na włosach wyszedłby mi ciemny, brązowy wręcz, a ten b. jasny tycjan jest naprawdę bardzo jasny, mi niestety w jasnych rudościach nie jest ładnie, właśnie chodze w wypłukanej rudości, mało komfortowe i twarzowe w moim przypadku

Głusi nie gęsi, swój język mają

Denko??? (48)
d/s - 24
b/s - 2
próbki/saszetki - 4
szampony - 9
wcierki - 4
serum - 2
oleje - 3
Aleksandriiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:04   #959
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ta odżywka Garniera AiK jak wygląda składowo? nada się do naturalnej pielęgnacji bez silikonów?? bo się chyba napaliłam ale jakoś mi się wierzyć nie chce , że Garnier mógł zrobić coś typu "natural" bo wszystkie te firmy stawiają raczej na efekt natychmiastowy = silikon
Ta akurat jest piękna pod względem składu

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-31, 20:09   #960
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
A ja będę królikiem doświadczalnym bo zamówiłam dwie nowości

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...in-elixir.html

ten elixir użyła ostatnio moja fryzjerka i ma tak obłędny zapach że wiedziałam że muszę go kupić i choćby nic nie robił to będę używać dla zapachu, ale z tego co wywęszyłam w necie to chyba składowo nie jest źle

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oist-care.html

a to biorę trochę w ciemno, ze stapiza sleek line byłam bardzo zadowolona więc mam nadzieję że będzie ok

aaaa i na stronce Lady Spa napisałam do nich z prośbą o skład produktów, ciekawe czy odpiszą
O tej masce argande ktoś pisał na wątku o pokazywaniu swoich kosmetyków włosowych, opinia była średnia ale i ja mam chęć na tą maskę więc koniecznie daj znać jak jej użyjesz

Cytat:
Napisane przez little_thing Pokaż wiadomość
wg mnie warto od jakiegoś pół roku używam tylko takiej (znalazłam w łazience kiedyś ) czasami jeszcze plastikowego grzebienia, nie elektryzuje włosów i ciężko taką powyrywać chyba że się mocno szarpie
do suszenia się nada moja jest nawet taka półokrągła, o ile dobrze pamiętam to moja rodzicielka jej swego czasu do podkręcania włosów używała
Tylko kurcze taka szczotka to jest wydatek 40-50zł, nie wiem czy faktycznie warto aż tyle wydać...
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości