![]() |
#2851 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
w takim razie madziu czekam na wiesci -jak to bylo z tym laserem
![]() Pysiu dzieki za informacje hihiih ![]()
#2852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
"Poród mnogi jeśli dzieci położone są główkowo odbywa się w kolejności . Najpierw wyskakuje pierwsze maleństwo a kilkanaście minut po nim drugie. Jeśli pierwsze dziecko jest położone pośladkowo to istnieje wskazanie do cięcia cesarskiego. Każda mama, która spodziewa się się mnogiego potomstwa musi liczyć się z tym, że istnieje możliwość porodu poprzez cesarskie cięcie lub z użyciem przyrządów lekarskich".
żródło: http://www.naobcasach.pl/rodzina.php?id=651 Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-01-29 o 12:48 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Raczkowanie
|
Hi,dziewczyny,mialam do przebrniecia 4 strony,tyle napisalyscie przez weekend. Ja nie wchodzilam tutaj,bo mialam przez caly weekend gosci,kuzyn mojego TZ z zona i 6 letnim synkiem,ale ten chlopczyk ulozony i taki madry,mowie wam,tylko pozazdroscic.
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
Hej własnie wróciłam od lekarza
![]() miałam zrobione usg dopochwowe i pęcherzyk już jest i ma 16 mm ![]() od jutra przez 3 dni mam robic testy owu 2 razy dziennie jak tylko pokażą sie 2 krechy mam dzwonic do doktorka i powie kiedy staranka ![]() juz po starankach umówimy się na test PCT. |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 |
Zakorzenienie
|
witam was dziewczyny, wróciłam od nowej pani doktor i jestem zadowolona. zbadała mnie od góry do dołu powiedziała ze wyniki mam oki prolaktyna jest troszke za wysoka ale nie duzo zapisała bromka pół tabletki na noc, powiedziała ze to mąż najpierw powinien zrobic badania a nie ja bo tendencja sie teraz zmieniła i teraz więcej mężczyzn ma problemy z zapłodnieniem wiec najpierw ich trzeba badać, zaleciła badanie spermogram posiew i antybiogram. jeżeli cos wyjdzie nie tak to wtedy do androloga trzeba męża zgłosić. Mi powiedziała ze miedzy 11-12dc powinnam zrobic USG a ja mam dzis 11dc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
Ja też od początku grudnia chodzę dzielnie do dentysty. Troszkę ząbki zaniedbałam,ale kiedy było co raz bliżej starań postanowiłam zacząć naprawiać ząbki i tak się zawzięłam w sobie i chodzę jeszcze tylko zostało mi leczenie kanałowe jednego ząbka i już praktycznie koniec. Teraz gdy chodzę do dentysty to leczę zęby na znieczuleniu nie wyobrażam sobie inaczej, dlatego zależało mi by wyleczyć wszystkie ząbki nim zajdę w ciąże bo potem nie chciałabym brać znieczulenia. U mnie dziś 20d.c. drugi dzień temp 36,5 więc już prawie pogodziłam się z faktem iż ten cykl mogę uznać za stracony owulacji najprawdopodobniej nie było wcale. Teraz tylko pozostaje mi czekać na @ potem udać się do doktorowej i zobaczymy co ona powie, mam nadzieję, że wszytsko jest ok i uda się.
#2859 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napisze cos, co powiedzial mi ostatnio znajomy, ktory ma gabinet metod naturalnych
![]() Otoz przyszla do niego kobieta, ktora przez wiele lat starala sie zajsc w ciazy, jednak bezskutecznie. Chodzila nawet do jakiegos swietnego profesorka na zabiegi in vitro, ale i to nie zaskutkowalo. W koncu chwytajac ostatnia deske ratunku zaszla do mego znajomego. Ten na nia popatrzyl i pwiedzial, aby pojechala z mezem na odpoczynek, najlepiej w cieple kraje, typu Turcja, Grecja, itp. Zrobila tak jak znajomy zalecil. I wiecie co? Wrocila juz jako ciezarowka ![]() Okazuje sie, ze zmiana klimatu bardzo pomaga. Wtedy kobieta sie odpreza, bo widzi cudne widoczki. ![]() ![]() ![]() ![]()
#2860 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ostatnio dostać się tutaj graniczy z cudem ![]() ![]() Chyba od tych Waszych rozmów o dentyście zaczęły mnie boleć zęby. Wstyd się przyznać, ale dawno nie byłam u stomatologa. Raczej nic mi się tam nie psuje, stawialabym na ciasnotę i problemy z ósemką. Planuję w lutym iść sprawdzić co sie tam dzieje i nie wykluczam, ze - jeżeli nie zajdę - pozbędę się tej ósemki. Mój mąż tez tak miał, że bolały go zęby ale sam nie wiedział które i po usunięciu ósemki bóle się skończyły ![]() Co do danych statystycznych podanych przez pysięmn to nawet mój gin mi mówił że prawdopodobieństwo zajści w jednym cyklu wynosi kilkanascie procent więc należy się uzbroić w cierpliwość. Dokładnie nie pamietam ile to było % ale siódmego lutego idę na wizytę, jak nie zapomnę to zapytam. Chciałam uprzedzić, że przez najbliższy tydzień będę tu rzadko bywała. Spowodowane jest tym, że w najbliższą sobotę mam egzamin próbny z angielskiego. Musze się jeszcze trochę do niego poduczyć, bo od jego wyniku uzależniam decyzję czy będę podchodzić do tego normalnego egzaminu w czerwcu. Trzymajcie kciuki ! Jukolku, jak tam beta? Jeżeli ostatecznie rozwiała Twoje wątpliwości (w sensie negatywnym) chyba powinnas skontaktować się z lekarzem, czy nie będzie trzeba wywołać @ Madziorka, gdzie robią takie tanie aparaty? Pytam serio, bo z tego co ja wiem to tu góra kosztuje 1500 zł, dól tak samo. Chyba że ty mówisz o cenie z sam dół lub górę? A tak kobieta co urodziła bliźniaki nie miała czasem 67 lat? Tak mi powiedziano dzisiaj w pracy, ja tego materiału nie widziałam ![]()
#2861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zal mi tylko tych dzieciaczkow ![]() Wczoraj nawet powiedziano, ze ta kobieta obecnie szuka odpowiedniego mezczyzny, ktory pomoglby jej w opiece nad dziecmi, bo jak sama mowi to ciezkie zadanie i ledwo daje rady (autentycznie tak miwilo w TV ![]() ![]()
![]() |
#2862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupiłam sobie ta gazetę "Rodzice" z płytą CD. Jka obejrze zdam relacje czy warto było. Nie myślałam ,że się skuszę.Ale mi się porobiło ![]() Filmik obejrzałam. Całkiem fajny, ale nie tyle pouczający co zabawny ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-01-29 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
niestety na problemy zdrowotne zmiana klimatu nie wystarczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
KasikB dzis mam 38dc i jutro ide robic bete.Chyba sie stresuje ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 |
Zakorzenienie
|
Tak faktycznie ta kobieta ma 67 lat -moj błąd -sorki
![]() Ale to i tak nie wyklucza faktu ze jest stara... co do zmiany klimatu... Łatwo sie mowi wez i wyjedz na wczasy do cieplych krajów-bo zmiana klimatu to najleprzy sposob na fasolcie - Wszystko fajnie i ładnie tylko za co tam wyjechac ![]() ![]() ehhh... Jukolku trzymam kciuki za badanko -napewno bedzie wszystko ok. ![]()
#2867 |
Zakorzenienie
|
Adatko - nie martw się tą podróżą, jeszcze kiedyś pojedziecie na wymarzona wycieczkę
![]() My też nie wyjezdzalismy daleko - w Bieszczady na 10dni (ledwo wydębiłam urlop w pracy korzystając z długiego weekendu). Wczesniej planowaliśmy Karpacz albo Zakopane ale Bieszczady są bliżej, szkoda nam było czasu na dojazd, chcielismy wiecej czasu poswiecic na łazeniu po gorach ![]() A w ciepłych krajach to bym sie chyba zanudziła leżąc non stop na plazy, chyba że byłoby duzo zwiedzania w programi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2868 |
Zakorzenienie
|
no własnie i na dodatek wiecznie jest problem z urlopem mojego TZ-a choc by sie nawed mialo kase na wycieczke to urlopu nie dadzą i to takie zycie -
![]() Postaramy sie o fasolcie w domu - wycieczki nie sa potrzebne ![]()
#2869 | ||
Zakorzenienie
|
Próbować do skutku!!!!!!!
No i byłam u dentysty
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jukolku, trzymamy kciuki i wysyłamy pozytywne fluidy ![]() co do babci która urodziła bliźniaki, adatko nieźle babce dodałyśmy lat hihihihihihi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja musze sie wkoncu zapisac ale jakos mi schodzi -nie cierpie chodzic do dentysty, miałam okazję chodzic tam co miesiac przez prawie półtora roku brrrrrr straszne ale w sumie juz bylam przyzwyczajona do zastrzykow ze znieczuleniem których nie znosze -boje sie igły ![]() ![]()
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Próbować do skutku!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dziewczyny może wkoncu posypią się dobre nowinki -bo tu zator w drogowskazie sie robi
![]() Madziorku czy mi się tylko wydaje czy dzis znowu masz dobry humorek ![]()
#2873 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Ahahhahahahhaahahahahah jak ja cie juz dobrze znam
![]() ![]() ![]() ![]()
#2875 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczątka
mnie też już dentysta wzywa, aż płakać! Ale powiem wam, że od zawsze mam taki awers do stomatologów, że szok! Zadnego lekarza tak się nie boję, nawet do ginekologa było mi łatwiej iść...No ale muszę się przemóc, bo zostanę szczerbata! Co do podrozy i relaksu...U mnie to nie podziałalo. Byliśmy w Potugalii tydzien czasu, akurat wypadały dni najlepsze na staranka, więc się nie oszczędzaliśmy. Październik, super pogoda, krótki rękaw, słoneczko, Atlantyk...i nic!. Jak cos jest nie tak, to i takie klimaty nie pomogą. Trzeba zacząć od badań i jak wszystko ok, wtedy można się odprężać...zarówno w tropikach, jak i nad Bałtykiem ![]() Babcia-mama mnie wkurzyła niemiłosiernie. Rozumiem - instynkt, ale to już przesada. Ciekawe, kto wychowa te dzieci, jak w każdej chwili ona może umrzeć?? "Osiemnastki" to ona pewnie z nimi nie będzie obchodzić...Samolubne to było... U mnie dziś 28 dc. @ nadal ani śladu. Temp. ponad 36,85. I dziś potwornie swędzą mnie piersi (szczeólnie brodawki). Normalnie skórę bym zdrapała! Dziwoląg ze mnie, nie ma co ![]() Jukol, trzymamy kciuki. Daj znać, jak już będziesz coś wiedziała. Miłej nocki! A. |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 |
Zakorzenienie
|
To widze ze wszystkie mamy proble z dentystami - czemu ludzie sie go boją przeciez nie bije a jednak na sama mysl mi ciary przechodza.
Moj TZ tak panicznie boi sie dentysty ze szok- zeby ma zepsute jak kilka lat temu robili mu na uspienie jeden po drugim to od tej pory nie był nigdzie i powiedział ze nie pojdzie ,od 3 dni boli go zab jak mu mowie szeby szedł to sie na mnie wkurza- no i parze mu szałwie i przepłukuje sobie po kazdym szczotkowaniu reszte sam musi zrobic-ból sam go zmusi. Ale co my tu bedziemy o zebach gadac ![]() Ja jeszcze tylko 9 tableteczek ![]() ![]() ![]() i do lekarza sie musze zapisac w tym tygodniu ale zleciało- dopiero był listopad jak pisałam ze musze brac anty a tu juz koncóweczka- mam nadzieje ze to bylo pierwsze i ostatnie. ![]() Boje się troche ze usłysze złe wiesci od pani doktorowej ... eh nie ma co trzeba wierzyc w cuda ![]()
#2880 | ||
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.