Próbować do skutku!!!!!!! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-29, 11:31   #2851
adatka
Zakorzenienie

Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!

w takim razie madziu czekam na wiesci -jak to bylo z tym laserem

Pysiu dzieki za informacje hihiih
Stary 2007-01-29, 12:37   #2852
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez adatka Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno- troche to dziwne co oni gadali ,bo przeciez zazwyczaj poród z ciażą mnogą odbywa się przez cesarkę -czy moze sie mylę zgłupiałam.
adatko, cesarka odbywa się na życzenie lub gdy jest jakieś zagrożenie, a gdy nie ma żadnych przeciwskazań to kobiety rodzą bliźniaki siłami natury
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 12:42   #2853
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziorka Pokaż wiadomość
adatko, cesarka odbywa się na życzenie lub gdy jest jakieś zagrożenie, a gdy nie ma żadnych przeciwskazań to kobiety rodzą bliźniaki siłami natury
w takim razie tym bardziej podziwiam tamtą kobiete (babcie-mame) jeju ale to dziwne
Stary 2007-01-29, 12:47   #2854
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
"Poród mnogi jeśli dzieci położone są główkowo odbywa się w kolejności . Najpierw wyskakuje pierwsze maleństwo a kilkanaście minut po nim drugie. Jeśli pierwsze dziecko jest położone pośladkowo to istnieje wskazanie do cięcia cesarskiego. Każda mama, która spodziewa się się mnogiego potomstwa musi liczyć się z tym, że istnieje możliwość porodu poprzez cesarskie cięcie lub z użyciem przyrządów lekarskich".

żródło: http://www.naobcasach.pl/rodzina.php?id=651

Cytat:
w takim razie tym bardziej podziwiam tamtą kobiete (babcie-mame) jeju ale to dziwne
ja też ją podziwiam, nawet rozmawiałam dzisiaj z mamą na jej temat i moja mama jest w szoku że babina zdecydowała się na dzieci w takim wieku

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-01-29 o 12:48 Powód: post pod postem
Stary 2007-01-29, 14:26   #2855
schmetterling
Raczkowanie

Hi,dziewczyny,mialam do przebrniecia 4 strony,tyle napisalyscie przez weekend. Ja nie wchodzilam tutaj,bo mialam przez caly weekend gosci,kuzyn mojego TZ z zona i 6 letnim synkiem,ale ten chlopczyk ulozony i taki madry,mowie wam,tylko pozazdroscic.

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Dziwczyny w weekend kupiłam z mężem książkę "Ciąża" Poradnik dla rodziców ............i prczeczytałam, że plemniki mają długą i ciężką drogę do przebycia, ale są pewne czynniki, które mogą pomóc plemniką.

A to między innymi orgazm u kobiety podczas stosunku, rytmiczne skurcze pochwy wciągają nasienie do szyjki macicy.....

A i jeszcze z takich statystycznych danych to wśród młodych kobiet 25% zachodzi w ciąże po miesiącu, 60% w ciągu pół roku, a 90% w ciągu osiemnastu miesięcy.

No to dziewczynki jeszcze raz życzę szybkiego zafasolkowania i częstego wspomagającego czynnkia zaczynającego się na o.....
Pysiam,dzieki za takie optymistyczne informacje,to oznacza,ze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc
Stary 2007-01-29, 15:41   #2856
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Hej własnie wróciłam od lekarza

miałam zrobione usg dopochwowe i pęcherzyk już jest i ma 16 mm
od jutra przez 3 dni mam robic testy owu 2 razy dziennie jak tylko pokażą sie 2 krechy mam dzwonic do doktorka i powie kiedy staranka
juz po starankach umówimy się na test PCT.
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 16:16   #2857
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

witam was dziewczyny, wróciłam od nowej pani doktor i jestem zadowolona. zbadała mnie od góry do dołu powiedziała ze wyniki mam oki prolaktyna jest troszke za wysoka ale nie duzo zapisała bromka pół tabletki na noc, powiedziała ze to mąż najpierw powinien zrobic badania a nie ja bo tendencja sie teraz zmieniła i teraz więcej mężczyzn ma problemy z zapłodnieniem wiec najpierw ich trzeba badać, zaleciła badanie spermogram posiew i antybiogram. jeżeli cos wyjdzie nie tak to wtedy do androloga trzeba męża zgłosić. Mi powiedziała ze miedzy 11-12dc powinnam zrobic USG a ja mam dzis 11dc wiec udało mi sie wcisnąć na jutro na USG wszystko na ubezpieczenie doktor jest miła konkretna i nic nie boli przy badaniu.
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-29, 17:35   #2858
*misia*
Zakorzenienie

Ja też od początku grudnia chodzę dzielnie do dentysty. Troszkę ząbki zaniedbałam,ale kiedy było co raz bliżej starań postanowiłam zacząć naprawiać ząbki i tak się zawzięłam w sobie i chodzę jeszcze tylko zostało mi leczenie kanałowe jednego ząbka i już praktycznie koniec. Teraz gdy chodzę do dentysty to leczę zęby na znieczuleniu nie wyobrażam sobie inaczej, dlatego zależało mi by wyleczyć wszystkie ząbki nim zajdę w ciąże bo potem nie chciałabym brać znieczulenia. U mnie dziś 20d.c. drugi dzień temp 36,5 więc już prawie pogodziłam się z faktem iż ten cykl mogę uznać za stracony owulacji najprawdopodobniej nie było wcale. Teraz tylko pozostaje mi czekać na @ potem udać się do doktorowej i zobaczymy co ona powie, mam nadzieję, że wszytsko jest ok i uda się.
Stary 2007-01-29, 17:59   #2859
jaga_2001
Zakorzenienie

Dziewczyny, napisze cos, co powiedzial mi ostatnio znajomy, ktory ma gabinet metod naturalnych

Otoz przyszla do niego kobieta, ktora przez wiele lat starala sie zajsc w ciazy, jednak bezskutecznie. Chodzila nawet do jakiegos swietnego profesorka na zabiegi in vitro, ale i to nie zaskutkowalo. W koncu chwytajac ostatnia deske ratunku zaszla do mego znajomego. Ten na nia popatrzyl i pwiedzial, aby pojechala z mezem na odpoczynek, najlepiej w cieple kraje, typu Turcja, Grecja, itp. Zrobila tak jak znajomy zalecil. I wiecie co? Wrocila juz jako ciezarowka

Okazuje sie, ze zmiana klimatu bardzo pomaga. Wtedy kobieta sie odpreza, bo widzi cudne widoczki. Robi sie romantycznie. A sloneczko jak wiadomo dziala pobudzajaco jesli chodzi o sex (ten widok polnagich cial... ).

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 18:11   #2860
KasikB
Rozeznanie

GG do KasikB

Cześć dziewczyny!

Ostatnio dostać się tutaj graniczy z cudem Korzystam wiec z okazji, źe mi się udało

Chyba od tych Waszych rozmów o dentyście zaczęły mnie boleć zęby. Wstyd się przyznać, ale dawno nie byłam u stomatologa. Raczej nic mi się tam nie psuje, stawialabym na ciasnotę i problemy z ósemką. Planuję w lutym iść sprawdzić co sie tam dzieje i nie wykluczam, ze - jeżeli nie zajdę - pozbędę się tej ósemki. Mój mąż tez tak miał, że bolały go zęby ale sam nie wiedział które i po usunięciu ósemki bóle się skończyły

Co do danych statystycznych podanych przez pysięmn to nawet mój gin mi mówił że prawdopodobieństwo zajści w jednym cyklu wynosi kilkanascie procent więc należy się uzbroić w cierpliwość. Dokładnie nie pamietam ile to było % ale siódmego lutego idę na wizytę, jak nie zapomnę to zapytam.

Chciałam uprzedzić, że przez najbliższy tydzień będę tu rzadko bywała. Spowodowane jest tym, że w najbliższą sobotę mam egzamin próbny z angielskiego. Musze się jeszcze trochę do niego poduczyć, bo od jego wyniku uzależniam decyzję czy będę podchodzić do tego normalnego egzaminu w czerwcu. Trzymajcie kciuki !

Jukolku, jak tam beta? Jeżeli ostatecznie rozwiała Twoje wątpliwości (w sensie negatywnym) chyba powinnas skontaktować się z lekarzem, czy nie będzie trzeba wywołać @

Madziorka, gdzie robią takie tanie aparaty? Pytam serio, bo z tego co ja wiem to tu góra kosztuje 1500 zł, dól tak samo. Chyba że ty mówisz o cenie z sam dół lub górę?

A tak kobieta co urodziła bliźniaki nie miała czasem 67 lat? Tak mi powiedziano dzisiaj w pracy, ja tego materiału nie widziałam Podobno odmłodziła się o 12 lat, bo in vitro można robić do 55 r.ż.

http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png
KasikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 18:23   #2861
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasikB Pokaż wiadomość

A tak kobieta co urodziła bliźniaki nie miała czasem 67 lat? Tak mi powiedziano dzisiaj w pracy, ja tego materiału nie widziałam Podobno odmłodziła się o 12 lat, bo in vitro można robić do 55 r.ż.
dokladnie Ogladalam wczoraj TV i mowiono dokladnie to samo

Zal mi tylko tych dzieciaczkow

Wczoraj nawet powiedziano, ze ta kobieta obecnie szuka odpowiedniego mezczyzny, ktory pomoglby jej w opiece nad dziecmi, bo jak sama mowi to ciezkie zadanie i ledwo daje rady (autentycznie tak miwilo w TV ). Ja sie pytam, czemu o tym nie pomyslala zanim nie zaszla w ciaze? (pytanie retoryczne)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-29, 18:54   #2862
frida26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, napisze cos, co powiedzial mi ostatnio znajomy, ktory ma gabinet metod naturalnych

Otoz przyszla do niego kobieta, ktora przez wiele lat starala sie zajsc w ciazy, jednak bezskutecznie. Chodzila nawet do jakiegos swietnego profesorka na zabiegi in vitro, ale i to nie zaskutkowalo. W koncu chwytajac ostatnia deske ratunku zaszla do mego znajomego. Ten na nia popatrzyl i pwiedzial, aby pojechala z mezem na odpoczynek, najlepiej w cieple kraje, typu Turcja, Grecja, itp. Zrobila tak jak znajomy zalecil. I wiecie co? Wrocila juz jako ciezarowka

Okazuje sie, ze zmiana klimatu bardzo pomaga. Wtedy kobieta sie odpreza, bo widzi cudne widoczki. Robi sie romantycznie. A sloneczko jak wiadomo dziala pobudzajaco jesli chodzi o sex (ten widok polnagich cial... ).
Ciepłe klimaty bardzo dobrze wpływaja na sex. Wiem cos o tym , bo takich rozkoszy jak na wczasach w ciepłych krajch nigdy nie doświadczyłam W razie co jak będzie ciężko zajść to wiem co zrobić

Kupiłam sobie ta gazetę "Rodzice" z płytą CD. Jka obejrze zdam relacje czy warto było. Nie myślałam ,że się skuszę.Ale mi się porobiło

Filmik obejrzałam. Całkiem fajny, ale nie tyle pouczający co zabawny

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-01-29 o 21:00
frida26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 20:04   #2863
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

niestety na problemy zdrowotne zmiana klimatu nie wystarczy

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 20:22   #2864
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

KasikB dzis mam 38dc i jutro ide robic bete.Chyba sie stresuje ...

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 20:25   #2865
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
KasikB dzis mam 38dc i jutro ide robic bete.Chyba sie stresuje ...
Jukolku nie stresuj sie zobaczysz bedzie dobrze zrobisz bdanie i bedzie wszystko jasne
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 20:47   #2866
adatka
Zakorzenienie

Tak faktycznie ta kobieta ma 67 lat -moj błąd -sorki
Ale to i tak nie wyklucza faktu ze jest stara...

co do zmiany klimatu...
Łatwo sie mowi wez i wyjedz na wczasy do cieplych krajów-bo zmiana klimatu to najleprzy sposob na fasolcie -
Wszystko fajnie i ładnie tylko za co tam wyjechac - niestety nas nie stac na takie wycieczki - na podróz poslubna pojechalismy nad nasze morze i to na dodatek na pare dni
ehhh...

Jukolku trzymam kciuki za badanko -napewno bedzie wszystko ok.
Stary 2007-01-29, 20:59   #2867
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Adatko - nie martw się tą podróżą, jeszcze kiedyś pojedziecie na wymarzona wycieczkę
My też nie wyjezdzalismy daleko - w Bieszczady na 10dni (ledwo wydębiłam urlop w pracy korzystając z długiego weekendu). Wczesniej planowaliśmy Karpacz albo Zakopane ale Bieszczady są bliżej, szkoda nam było czasu na dojazd, chcielismy wiecej czasu poswiecic na łazeniu po gorach
A w ciepłych krajach to bym sie chyba zanudziła leżąc non stop na plazy, chyba że byłoby duzo zwiedzania w programi a lezenie plackiem na plazy tylko od czasu do czasu
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-29, 21:08   #2868
adatka
Zakorzenienie

no własnie i na dodatek wiecznie jest problem z urlopem mojego TZ-a choc by sie nawed mialo kase na wycieczke to urlopu nie dadzą i to takie zycie -

Postaramy sie o fasolcie w domu - wycieczki nie sa potrzebne
Stary 2007-01-29, 21:25   #2869
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Próbować do skutku!!!!!!!

No i byłam u dentysty mam 3 małe dziurki , niestety nie miałam leczonych zębów laserowo ponieważ moje ubytki nie nadają się do laseru bo były już leczone wcześniej tradycyjnie,także miałam dzis borowany jeden ząbek i powiem wam że nic mnie nie bolało teraz muszę umówić się do ortodonty żeby orzekł ile mam wyrwać zebów do aparatu. Mam do was pytanie , coś takiego nasuneło mi się dzisiaj na myśl a mianowicie czy jest sens zakładać aparat planując ciąże??? bo słyszałam że w ciąży psują się starsznie zęby.

Cytat:
Napisane przez KasikB Pokaż wiadomość

Madziorka, gdzie robią takie tanie aparaty? Pytam serio, bo z tego co ja wiem to tu góra kosztuje 1500 zł, dól tak samo. Chyba że ty mówisz o cenie z sam dół lub górę?

no i takie są ceny u nas aparat na górę kosztuje około 1000-1500 i na dół tyle samo, mówiłam o jednym, bo góra i dół to już są dwa aparaty

Cytat:
Tak faktycznie ta kobieta ma 67 lat -moj błąd -sorki
Ale to i tak nie wyklucza faktu ze jest stara...

co do zmiany klimatu...
Łatwo sie mowi wez i wyjedz na wczasy do cieplych krajów-bo zmiana klimatu to najleprzy sposob na fasolcie -
Wszystko fajnie i ładnie tylko za co tam wyjechac - niestety nas nie stac na takie wycieczki - na podróz poslubna pojechalismy nad nasze morze i to na dodatek na pare dni
ehhh...

Jukolku trzymam kciuki za badanko -napewno bedzie wszystko ok.
my w podróż poślubną pojechaliśmy do Włoch, mieszkają tam nasi znajomi którzy zaprosili nas do siebie więc za pobyt nic nie płaciliśmy tylko za paliwo i jedzenie, niestety byliśmy tam tylko kilka dni.

Jukolku, trzymamy kciuki i wysyłamy pozytywne fluidy

co do babci która urodziła bliźniaki, adatko nieźle babce dodałyśmy lat hihihihihihi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-29, 21:35   #2870
adatka
Zakorzenienie

Cytat:

co do babci która urodziła bliźniaki, adatko nieźle babce dodałyśmy lat hihihihihihi
No troszke hhahahaha a zreszta czy to 10 lat w tą czy w tą , to chyba nie robi zbytnio roznicy

A ja musze sie wkoncu zapisac ale jakos mi schodzi -nie cierpie chodzic do dentysty, miałam okazję chodzic tam co miesiac przez prawie półtora roku brrrrrr straszne ale w sumie juz bylam przyzwyczajona do zastrzykow ze znieczuleniem których nie znosze -boje sie igły teraz znowu czeka mnie ziuk w dziąsełka
Stary 2007-01-29, 21:37   #2871
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Próbować do skutku!!!!!!!

Nikito, Yoolio,może teraz się w końcu wam uda i przerwiecie tę złą passę, tak bym chciała żeby wam się udało.

Cytat:
No troszke hhahahaha a zreszta czy to 10 lat w tą czy w tą , to chyba nie robi zbytnio roznicy

no właśnie hahahahaha miałam dokładnie to samo napisać
Stary 2007-01-29, 21:39   #2872
adatka
Zakorzenienie

No właśnie dziewczyny może wkoncu posypią się dobre nowinki -bo tu zator w drogowskazie sie robi

Madziorku czy mi się tylko wydaje czy dzis znowu masz dobry humorek ?
Stary 2007-01-29, 21:41   #2873
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:

Madziorku czy mi się tylko wydaje czy dzis znowu masz dobry humorek ?
adatko, nie wydaje ci się hihihihihi.
Stary 2007-01-29, 21:47   #2874
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
adatko, nie wydaje ci się hihihihihi.
Ahahhahahahhaahahahahah jak ja cie juz dobrze znam A co dzis wynajdziesz za wąteczek ?
Stary 2007-01-29, 21:51   #2875
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Ahahhahahahhaahahahahah jak ja cie juz dobrze znam A co dzis wynajdziesz za wąteczek ?
nie wiem czy dam rade coś znaleźć bo TZ prosi mnie żebym go uśpiła także za chwilę będe musiała was na jakiś czas opuścić
Stary 2007-01-29, 21:53   #2876
adatka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy dam rade coś znaleźć bo TZ prosi mnie żebym go uśpiła także za chwilę będe musiała was na jakiś czas opuścić
ahahahhahahaahha no chyba wiem co twoj TZ potrzebuje moj tez zawsze chce zeby go uspić
Stary 2007-01-29, 21:57   #2877
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
ahahahhahahaahha no chyba wiem co twoj TZ potrzebuje moj tez zawsze chce zeby go uspić

hihihihihih
Stary 2007-01-29, 22:17   #2878
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Hej dziewczątka
mnie też już dentysta wzywa, aż płakać! Ale powiem wam, że od zawsze mam taki awers do stomatologów, że szok! Zadnego lekarza tak się nie boję, nawet do ginekologa było mi łatwiej iść...No ale muszę się przemóc, bo zostanę szczerbata!
Co do podrozy i relaksu...U mnie to nie podziałalo. Byliśmy w Potugalii tydzien czasu, akurat wypadały dni najlepsze na staranka, więc się nie oszczędzaliśmy. Październik, super pogoda, krótki rękaw, słoneczko, Atlantyk...i nic!. Jak cos jest nie tak, to i takie klimaty nie pomogą. Trzeba zacząć od badań i jak wszystko ok, wtedy można się odprężać...zarówno w tropikach, jak i nad Bałtykiem
Babcia-mama mnie wkurzyła niemiłosiernie. Rozumiem - instynkt, ale to już przesada. Ciekawe, kto wychowa te dzieci, jak w każdej chwili ona może umrzeć?? "Osiemnastki" to ona pewnie z nimi nie będzie obchodzić...Samolubne to było...

U mnie dziś 28 dc. @ nadal ani śladu. Temp. ponad 36,85. I dziś potwornie swędzą mnie piersi (szczeólnie brodawki). Normalnie skórę bym zdrapała! Dziwoląg ze mnie, nie ma co

Jukol, trzymamy kciuki. Daj znać, jak już będziesz coś wiedziała.
Miłej nocki!
A.
Stary 2007-01-29, 22:33   #2879
adatka
Zakorzenienie

To widze ze wszystkie mamy proble z dentystami - czemu ludzie sie go boją przeciez nie bije a jednak na sama mysl mi ciary przechodza.
Moj TZ tak panicznie boi sie dentysty ze szok- zeby ma zepsute jak kilka lat temu robili mu na uspienie jeden po drugim to od tej pory nie był nigdzie i powiedział ze nie pojdzie ,od 3 dni boli go zab jak mu mowie szeby szedł to sie na mnie wkurza- no i parze mu szałwie i przepłukuje sobie po kazdym szczotkowaniu reszte sam musi zrobic-ból sam go zmusi.

Ale co my tu bedziemy o zebach gadac

Ja jeszcze tylko 9 tableteczek i .................... bzykanko na calego
i do lekarza sie musze zapisac w tym tygodniu ale zleciało- dopiero był listopad jak pisałam ze musze brac anty a tu juz koncóweczka- mam nadzieje ze to bylo pierwsze i ostatnie. Bede sie modlic zeby wszystko było dobrze -chyba jak pojde na wizyte to bede sie trzęś jak galareta ze strachu.
Boje się troche ze usłysze złe wiesci od pani doktorowej ...
eh nie ma co trzeba wierzyc w cuda
Stary 2007-01-29, 22:44   #2880
adatka
Zakorzenienie

Ale odlotowa tabliczka, chyba zacznę z niej korzystać hahahhahah

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości