|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część II
też albo w drogeriach
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zostają jeszcze apteki, sklepy internetowe ;-) |
|
|
|
|
#694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#695 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#696 |
|
Rozeznanie
|
Po około 3 miesięcznej przerwie zaczynam ponowną delikatną kurację na porost i wypadanie ^^ Badania krwi na cynk wyszły mi w normnie, więc mogę go spokojnie połączyć z biotyną i omega-3. Myślałam, żeby dodać jeszcze drożdże piwne do kuracji, ale obawiam się trochę o cerę
dlatego nie wracam też do picia pokrzywy. Zaczynam od 1.08 i dodaję do tego wcierkę Kaminomoto i olejek łopianowy od GP.
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
a jak działanie kuracji?
|
|
|
|
#698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Dziewczyny, wiecie może gdzie w Warszawie znajdę odżywki b/s Joanny?? Jestem tu od niedawna i w sumie mam jeszcze zapas, no ale niedługo trzeba będzie zakupić nową.
|
|
|
|
|
#700 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
Mam pewien długotrwały problem. Wiem że częste mycie szkodzi włosą ,a moje się tak przetłuszczają że to jakiś szok(muszę myć codziennie). Teraz w wakacje to nie problem ,wstaje myje i czekam aż wyschną. Ale w roku szkolnym kiedy umyje rano oczywiste jest że trzeba wysuszyć ,bo w mokrych do szkoły raczej się nie pójdzie. I nie ma mowy o myciu wieczorem ,bo jak rano wstaje to są z powrotem tłuste ![]()
|
#701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i nic mi się nie stało, sa zdrowe, normalnie wypadają, też codziennie sie przetuszczają że jak normalnie gdzieś wyjść to nie ma mowy bym wyszła bez mycia.. źle sie wtredy czuje i w ogóle. Włosy trzeba myć w tedy kiedy są nieświeże, a jesli rano sie wstaje i pół głowy to jusz tłuszcz ;p to trzeba przecież.. Możesz wypróbować suchych szamponów, ale to też nie na długa mete... Więc jeśli naprawde masz jakiś taki wewnętrzny problem, że chcesz coś zaradzić, to chyba można iść w tej sprawie do dermatologa i powiedzieć że skóra głowy nadmiernie się przetłuszcza, może wypisac jakiś szampon lub leki... Ale czy to konieczne...? Ja tam wole myć codziennie
|
|
#702 |
|
Przyczajenie
|
Z tym że od września ,codzienne mycia wiąze się z codziennym suszeniem włosów i to jest ten problem...
|
#703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zimny nawiew mam taki słaby że pół dnia bym suszyła i niestety ja też zmuszam je zawsze do tortur gorącym nawiewem, ratować można się tylko sprayem termoochronnym
|
|
#704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja poprosiłam swojego TŻ i bd mi podcinać ok 5mm co 2miesiące
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny byłam wczoraj u fryzjera by podciąc , a właściwie odświezyc końcówki. Bardzo wolno mi rosną włosy, więc ważny jest dla mnie każdy cm wczoraj pozbyłąm się ok 7 cm
czyli ok. 8 miesięcy zapuszczania dziewczyny znacie dobre serum na końcówki, które zabezpiecza końcówki przed rozdwajaniem albo chociaz troche je opóźnia? chodząc co 2 miesiące do fryzjera nigdy nie zapuszcze włosów!!
Edytowane przez Nogala1 Czas edycji: 2012-07-31 o 16:30 |
|
|
|
#707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#708 |
|
Raczkowanie
|
dzięki masz cudowne włosy
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Ściełam włoskii
2 cm ... nie ma to jak iść do zaufanej fryzjerki w pełni zadowolona jestem z cięcia Załączam zdjęcia włoski sa wyprostowane .. ciekawe jak krótkie bd po umyciu .. lekko pofalowane
21.08.12 - piję pokrzywe ![]() 19.03.13 - łykam CP ![]() Włosy rośnijcie szybko ![]() Odchudzam się: ![]() 20.03 - 98,6 27.03 - 95,1 04.04 - 93,6 12.04 - 91,6 06.05 - 86,5 13.05 - 85,4 20.05 - 84,4 27.05 - 82,9 ......... - 80 ----> I cel |
|
|
|
#710 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny coś mnie tknęło i zrobiłam dzisiaj rano test ciążowy. Jestm w ciąży ,termin mam tak na oko na 17.03. Ja pieprze...
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaa! Ale super! Gratuluję!
Mam nadzieję, że nie jesteśmy pierwszymi, którym o tym powiedziałaś ![]() Do Twojego porodu będę mieć czuprynę z 66 cm ;P |
|
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!
|
|
|
|
#713 |
|
Przyczajenie
|
Nie ,nie. Mama i TŻ już wiedzą i teraz martwimy się jak pogodzić to ze studiami które w tym roku zaczynam
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
A co zaczynasz studiować?
|
|
|
|
#715 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
Gratulacje!!!! ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
zawsze możesz załatwic sobie IOS (indywidualna organizacja studiów), chodzisz i zaliczasz, zdajesz egzaminy kiedy chcesz polecam |
|||
|
|
|
#716 |
|
Przyczajenie
|
Finanse i zarządzanie przedsiębiorstwami
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
No to spokojnie, kierunku nie zamkną. Jak dasz radę zdrowotnie/ siłowo to możesz podejść do sesji zimowej (jeśli na I roku taką masz), potem brać dziekankę na semestr letni, albo nawet na cały rok. Myślę, że dziekan zezwoli z uwagi na specyfikę sprawy. Albo zaplanuj studia na za rok. Widzę, że jestem od Ciebie o rok starsza, studiuję prawo i widuję czasem na swoim roku ludzi pod 40, czasem nawet 50, którzy potrzebują tylko "papier" do pracy. Więc nie bój się, że będziesz za stara. Jeśli masz rozliczenie roczne na studiach, to warto je choćby "podjąć", żeby mieć ubezpieczenie zdrowotne, jeśli nie pracujesz. Każdy student takie ma, wtedy do następnego października jesteś pod taką bezpłatną opieką, a jeśli masz rozliczenie semestralne i za niezaliczenie przedmiotów wywaliliby Cię po I semestrze, to do marca. Warto o tym pomyśleć, bo pewnie czeka Cię masa morfologii czy innych badań (nie wiem, nie znam się).
Więc: wszystko na spokojnie. Myśl teraz o sobie, odpoczywaj, czytaj książki, jak mawiają moje ciotki: "wyśpij się, bo to ostatni moment w życiu", poczytaj wizaz, obejrzyj filmy, jeszcze raz odpoczywaj. Eh... i legalnie możesz teraz wcinać cukierki bez wyrzutów, że przytyjesz! My tu o włosach, a ludziom życie się zmienia! |
|
|
|
#718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że masz wsparcie najbliższych, na pewno dacie sobie radę |
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że jesteś dwa lata młodsza ode mnie? Ja już mam dwoje dzieci Macierzyństwo to piękna sprawa, choć nie zawsze jest kolorowo. Masz wsparcie rodziny, na pewno dasz radę
7.11.2011- nie farbuję i zapuszczam włosy 2.12.2011- olejuję https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956 Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze... Edytowane przez Kamila_Blondi Czas edycji: 2012-07-31 o 23:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

dlatego nie wracam też do picia pokrzywy. Zaczynam od 1.08 i dodaję do tego wcierkę Kaminomoto i olejek łopianowy od GP.

czyli ok. 8 miesięcy zapuszczania 
Gratulacje!!!!