|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII
Ja tu gadu gadu, a przed dwudziestoma minutami wskoczyłam w 22 tydzień.
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie
![]() Już większa połowa za nami!! Ale teraz nam brzuchy powywala ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Matko kochana która godzina, a miałam książkę poczytać!! Lece spać, papa
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Kiedyś pisałyście o roztargnieniu itp, a nie macie problemów z pamięcią? Bo mnie się ostatnio zdarza - nie chodzi mi o jakieś ważne sprawy, tylko np. jestem w sklepie, chcę po coś iść, idę i zapominam co chciałam albo idę do kuchni i nie pamiętam po co. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.
|
|
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
sola gratulacje , czyli w czwartek bedziesz miala 22+1 czyli zaczniesz 23 tydzień,czyli 6 miesiac
![]() ![]() papa Misti my jestesmy jak długa powiesc, od ktorej ciezko sie oderwac
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-08-01 o 00:30 |
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie - większa część ciąży już za nami, a większe brzuchy jeszcze przed nami ![]() Cytat:
Według tych kalkulatorów internetowych tak, ale powiem Ci, że ja się trzymam tych skończonych tygodni. Mojego ginka interesują tylko skończone tygodnie i jak dla mnie liczenie rozpoczętych tygodni wprowadza za duży chaos. Ale wiem, że każdy liczy po swojemu. Może moja córcia doceni na starość, że nie postarzałam jej od poczęcia, hehe ![]() Chociaż chyba nie bardzo, bo jak się urodzi to licznik się wyzeruje i będzie się liczyło wiek od nowa
|
||
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
To tak jak ja
a w czwartek zaczynamy 6 miesiącSola- termin mamy taki sam ciekawe która z nas urodzi pierwsza
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-08-01 o 00:45 |
|
|
|
#4747 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pierwszy raz usłyszałam jak mój synek połyka wody płodowe, było słychac taki dzwiek jak przy polykaniu duzej ilosci wody taki gardlowy a teraz sobie bryka
|
|
|
|
#4749 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nigdy nie miałam problemów z pamięcią. A od jakiegoś czasu czuję się jak stara baba ze sklerozą. Na szczęście o ważnych sprawach póki co pamiętam. ![]() Cytat:
Ja też jestem ciekawa. Z tego co pamiętam to tak jak ja termin wg USG też masz wcześniej. ![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Cytat:
![]() A te kosmetyki ponoć takie przetestowane i chyba nawet rekomendowane przez IMiD. Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-08-01 o 00:50 |
|||
|
|
|
#4751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze poprosic Mysti zeby mi zmienila na pierwszej stronie ![]() Ja tez nie wiedzialam ze mozna uslyszec i az sie zdziwilam co to bylo a po chwili zdalam sobie sprawe ze to ,,to"
Edytowane przez perelka_np Czas edycji: 2012-08-01 o 00:56 |
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero ten wydruk z połówkowego dostanę jak będę na wizycie u lekarza 14-go. Być może u mnie też się zmieni w którąś stronę ( choć pewnie już bardziej cofać się w kierunku listopada nie będzie)
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobra ja uciekam spac bo czuje jakby ktos mi piasku do oczu nasypal |
|
|
|
|
#4754 |
|
Zadomowienie
|
no dobra dziewczynki, uciekam,bo tz wrocil i zaraz sie kladziemy
dobranoc jutro bede z Wami dopiero poznym popoludniem,to pewnie nowy watek bedzie słodkich snow bez kalorii
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
ja spałam może z 3 godziny dziś, od rana wyję jak rozhisteryzowane dziecko... A co do takich chwilowych "zaników" pamięci to ja mam to samo, od jakiegoś czasu np trzymając telefon w ręce szukam go po całym mieszkaniu... Albo idę coś zjeść i jak otwieram lodówkę to zastanawiam się czemu ją otwieram ![]() właśnie się dowiedziałam, że ta oszustka ze sklepu wyleciała za kradzież poginęły alkohole... A inna babka (tez jej nie lubiłam, bo mi M podrywała) wzięła pieniądze z kasy i uciekła
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-01 o 06:59 |
|
|
|
#4756 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczynki
Landi współczuję przeżyć, bo nawet nie chcę sobie wyobrażać takiej sytuacji.. Nie chcę Cię też urazić, ale czy nie za bardzo pospieszyliście sie z oddaniem psa? Decyzja o wyjeździe nawet na dobre nie zapadła, a piesek oddany w kilka dni.. Pisałaś, że boisz się jak zareaguję na dziecko, a nowa właścicielka też ma dzieci i mówisz, że będzie miał z nimi wesoło Nie chcę prawić morałów, to wasza decyzja, ale MOIM ZDANIEM bardzo szybko uporaliście się z pozbyciem się psiaka w sumie bez żadnych powodów.. Bo psa można wychować i przygotować do spotkania z dzieckiem.. Zresztą pisałyście o programach Cezara, więc powinnaś doskonale zdawać sobie z tego sprawę. Serce pęka, bo wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale szczerze to nie znam powodu dla którego Ty i co najważniejsze to biedne zwierze musi tak cierpieć..
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu wiem, ale my już od jakiegoś czasu nad tym myśleliśmy. Czas ucieka, a naszego psa niestety raczej nie da się wychować. Zresztą pomieszkałabyś jeden dzień z nim i byś się przekonała niestety. Kobieta ma swoje dzieci, ale już większe, chodzące do szkoły. Ciężko nam go oddać, z całego serca chciałabym go tutaj zatrzymać ale niestety, szkód coraz więcej, piesek nie daje się okiełznać, i owszem, jest kochany i uroczy, ale na dłuższą metę pewnie skończyłoby się tragedią.
Nie wspominając o tym, że niestety - mój piesek jest dość złośliwy. Nie pogłaszczę go wtedy, kiedy tego chce, albo wyjdę z domu na 10 minut - już kupa na samym środku pokoju. Nie da się go tego oduczyć... Wychodzimy z nim czasem nawet naście razy dziennie, i dalej to samo. Wystarczy że pójdę śmieci wyrzucić (z okna widzę śmietnik) i jak wracam kolejny kawałek tapety zerwany, albo łóżko znowu rozgryzione. Nie daj Boże kiedyś wyjdę choćby do toalety, i jak wrócę to zobaczę, że coś zrobił dziecku z zazdrości... Tego bym sobie nie darowała. Robimy to ze względu na Kubusia, gdybym wiedziała że zajdę w ciążę tak szybko to pewnie byśmy nie mieli dziś takiego problemu, bo byśmy nie brali psiaka
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-01 o 07:40 |
|
|
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My swojego buldożka kupiliśmy dwa lata temu w listopadzie (na moje urodziny), ale z myślą o dziecku bo wtedy też rozpoczęliśmy starania. Przed nami ciężkie wyzwanie, bo teraz też jest oczkiem w głowie, ale zna swoje miejsce i wierzę, że pokocha Nelę. A miłość dziecka do psa i psa do dziecka to najprawdziwsze i najpiękniejsze z uczuć Moja uwielbia dzieci i jak jestem u rodziców to nie rozstaje się z moją trzyletnią siostrzenicą - co napawa mnie wielkim optymizmem. A wam szczerze współczuję i mam nadzieje, że piesek znajdzie dobry dom.
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że to też kwestia wychowania, niestety... ale nie da się ukryć że po prostu ma taki temperament. On kocha się uczyć... Szybko łapie nowe komendy, jest cholernie inteligentnym psem. Ale niestety nie lubi być sam, BARDZO nie lubi, i potem są tego efekty... A niestety czasem trzeba wyjść choćby do sklepu. Może ta kobieta lepiej się nim zajmie niż my. Widocznie tak miało być...
Moja siostra miała bardzo dobrze wychowanego psa, po tresurach. I jak urodziła syna, piesek się zaczął na dziecko rzucać. A to nie był mały pies - moskiewski stróżujący. Nie chcę ryzykować, kiedyś musiała nadejść ta chwila i zdawaliśmy sobie z tego sprawę... Nie wiedziałam tylko, że zaraz po wystawieniu ogłoszenia będzie odzew. Nie byłam na to przygotowana, dlatego chyba mi tak ciężko
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-01 o 07:58 |
|
|
|
#4762 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam sie dziewczynki! Dzisiaj samopoczucie lepsze i przebrnęłam przez wasze posty odnośnie butelek, materacy itd. Sama jeszcze nie wiem co wybrać nie interesowałam się jeszcze tym (wiem tylko żeby kupić butelkę antykolkową;-)))) ale bardzo przydatne są wasze spostrzeżenia
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, czytałam ze w ciazy na którymś etapie mozna mieć słabsza pamięć krotkotrwalaJuz wczoraj nie pisałam bo późno wróciliśmy i byłam z tych emocji padnieta, a więc polowkowe udane, wszystkie parametry dobre, widziałam na 4d jak cos tam glamie, uśmiecha sie czy cos
|
|
|
#4764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wybór psa to nie jest łatwa sprawa i mimo, że jestem całym sercem za braniem psiaków ze schroniska czy przygarnianiem kundelków, to rozum mówi co innego. Zanim podjęliśmy decyzję o psie to przeczytałam dużo książek i artykułów na ten temat, a w większości, że należy wybrać rasę zgodną z naszym stylem życia. I tak ludzie leniwi, mało aktywni, mieszkający w bloku nie poradzą sobie z np. owczarkiem niemieckim, który potrzebuje dużo ruchu, ale też bardzo dużo dyscypliny. I odwrotnie. My zdecydowaliśmy się na buldożka francuskiego, bo naszym priorytetem było, żeby pies lubił dzieci i był mega przyjazny; nie wykazywał nawet najmniejszych objawów agresji; był mały (żeby można go wziąć na ręce); nie potrzebował długich spacerów i intensywnego wysiłku itp.. Po prawie dwóch latach z czystym sumieniem mogę polecić Buldożka, bo to rozkoszny pies ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko jedno jest teraz pewne - dzisiejszy dzień utkwi w naszej pamięci do końca naszych dni. Od dziecka marzyłam o psie, a teraz tak szybko muszę się z nim pożegnać. Wiele się przy nim nauczyłam, aż ciężko w to uwierzyć, że taki mały rozbójnik może tak zmienić czyjeś życie. Najgorzej będzie dać kobiecie tego psa i iść w swoją stronę... I sprzątać po nim zabawki. Cały czas mam przed oczami to, jak kradł mi pranie z wieszaka i namiętnie się bawił moimi skarpetkami... Cięzko będzie się przyzwyczaić, ale nie mamy wyjścia ;(ok nie smęcę Wam już tutaj, trudno takie jest życie. Lepiej, że znajdzie nowy dom, niż mielibyśmy go uspać jakby zrobił coś Kubusiowi.
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Landi będzie dobrze, a piesek na pewno znajdzie dużo miłości w nowym domu
A wy na pewno jeszcze będziecie mieli pieska Będzie dobrze Poza tym przyjeżdża dziś do mnie siostrzenica (10lat) i o 12 muszę ją odebrać z autobusu. Będę miała kompankę Aerien kupiłam wczoraj konika z Fishera
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
ja od 10 tygodnia puszczam Kubusiowi kołysanki
mam maskotkę taką ze sznureczkiem grającą i kładę ją na brzuchu co wieczór to już taki mój rytuał
|
|
|
|
#4768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dopiero Aerien mnie uświadomiła
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BTW- przypadkiem dziecko nie zaczyna słyszeć dopiero koło 20 t.c. ![]() Ja mam nadzieje, że będę miała tyle samozaparcia, żeby słuchać tych kołysanek, bo na razie dziecięce piosenki, bajeczki i inne pierdółki mnie lekko drażnią Zaraz spadam do domu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

Chociaż chyba nie bardzo, bo jak się urodzi to licznik się wyzeruje i będzie się liczyło wiek od nowa
ale pukam wtedy palcami w brzuch i probuje go przegonic.no i tez rozpycha sie glowka w kroczu i wtedy czuje takei dziwne uczucie