Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 08:44   #4771
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Super sprawa, może teraz kopie, a później jak usłyszy znajomą melodię to będzie spokojny

BTW- przypadkiem dziecko nie zaczyna słyszeć dopiero koło 20 t.c.

Ja mam nadzieje, że będę miała tyle samozaparcia, żeby słuchać tych kołysanek, bo na razie dziecięce piosenki, bajeczki i inne pierdółki mnie lekko drażnią

Zaraz spadam do domu
z tego co pamiętam to właśnie jakoś wtedy zaczyna słyszeć dźwięki spoza brzucha mamy ale ja jakoś tak prawie od początku dawałam na brzuch tą maskotkę, nie wiem jakoś lepiej się wtedy czułam

a mnie drażnią melodyjki w bajkach albo na jakimś programie dziecięcym (nie pamiętam na jakim) są w reklamach takie pioseneczki dla dzieci, i one drażnią mnie najbardziej... Nigdy takich rzeczy nie lubiłam i pewnie nie polubię, no ale jak dziecku będą się podobały, to przecież mu nie wyłączę

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-08-01 o 08:46
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:47   #4772
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam

Od jutra tż ma urlop i skończą się kawki i bułeczki - bo przeciez to niezdrowe .Dlatego dziś rozkoszuję się "ostatnią" porcją

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty oraz gratuluję kolejnych tygodni.

My mamy jutro rano wizytę u kardiologa - będzie badał maluszkom serduszka więc prosze o mocne kciuki
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 08:49   #4773
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Witam

Od jutra tż ma urlop i skończą się kawki i bułeczki - bo przeciez to niezdrowe .Dlatego dziś rozkoszuję się "ostatnią" porcją

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty oraz gratuluję kolejnych tygodni.

My mamy jutro rano wizytę u kardiologa - będzie badał maluszkom serduszka więc prosze o mocne kciuki
będą bardzo mocne kciuki podwójne
Stary 2012-08-01, 08:49   #4774
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja tu gadu gadu, a przed dwudziestoma minutami wskoczyłam w 22 tydzień.
klask i:

a my dzis szyyybko wstalismy dzieki Tomusiowi
niedlugo idziemy na plac zabaw

to sobie z Wami nie posiedze

Mysti zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach dotyczacych wychowania
no moze oprocz smoczka wole przecierpiec krotki czas i nie dawac go wcale
teraz przynajmniej nie musimy oduczac

kurcze w pierwszej ciazy puszczalam muzyke dla bobasa i inne a teraz nie mam kiedy jakos

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:15   #4775
aerien83
Zadomowienie

Heeeej kochane

właśnie wróciłam z diagnostyki. mocz, morfologia i 50g glukozy, której nie podołałabym gdyby nie inna ciężarna: poczęstowała mnie cytryną. Kurcze, bez cytryny nie dałabym rady masakara Wyniki już dziś po 16.

W ogóle coś mi się dzieje tam na dole (miałam tam torbiel na zewnątrz i teraz albo się powiększa albo opróżnia) i dziś napiszę do swojego gina prośbę o przełożenie wizyty z 10 sierpnia na najbliższy piątek. Muszę to sprawdzić bo pobolewa od wczorajszego wieczoru

W ogóle taka zniedołężniała jestem, jak nie urok to inna wiadomo co. O 5 rano z kolei złapał mnie silny skurcz łydki i budziłam męża żeby rozmasował, puchną mi stopy, zwłaszcza lewa i ogólnie już się zaczyna ociężąłość III trymestru.

A dzisiaj zaczynam 27 tydzień ciąży
Czy to już 7 miesiąc czy jeszcze tydzień do 7 miesiąca

Musiałam Wam pomarudzić, rzadko to robię ale dziś apogeum złego samopoczucia i posmak tej glukozy przebrzydłej, uch

Nie zdążyłam Was wczoraj narobić więc dzisiaj spróbuję.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 09:19   #4776
landi0909
Zakorzenienie

aerien - znam ten ból, jak wszystko Cię boli i ledwo się ruszasz ja do tego już mam słynną lustrzycę - ostatnio jak goliłam się TAM, to w trzech miejscach się zacięłam, i poczułam to dopiero jak zaczęłam się wycierać ręcznikiem (białym) i nie dośc że piekło to cały ręcznik z krwi. Masakra jakaś
ja o dziwo nie miałam jeszcze skurczów łydek i mam nadzieję że mieć nie będę, kiedyś miałam bardzo często i to tak mocne, że łydka była hmm... z boku potem dwa dni bolało jeszcze
Stary 2012-08-01, 09:22   #4777
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Heeeej kochane

właśnie wróciłam z diagnostyki. mocz, morfologia i 50g glukozy, której nie podołałabym gdyby nie inna ciężarna: poczęstowała mnie cytryną. Kurcze, bez cytryny nie dałabym rady masakara Wyniki już dziś po 16.

W ogóle coś mi się dzieje tam na dole (miałam tam torbiel na zewnątrz i teraz albo się powiększa albo opróżnia) i dziś napiszę do swojego gina prośbę o przełożenie wizyty z 10 sierpnia na najbliższy piątek. Muszę to sprawdzić bo pobolewa od wczorajszego wieczoru

W ogóle taka zniedołężniała jestem, jak nie urok to inna wiadomo co. O 5 rano z kolei złapał mnie silny skurcz łydki i budziłam męża żeby rozmasował, puchną mi stopy, zwłaszcza lewa i ogólnie już się zaczyna ociężąłość III trymestru.

Musiałam Wam pomarudzić, rzadko to robię ale dziś apogeum złego samopoczucia i posmak tej glukozy przebrzydłej, uch

Pomyśl jaka jesteś dzielna,wypiłas glukozę .Ja następnym razem też biorę cytrynę.Piłam 75g i dałam radę ale wtedy nie wiedziałam jeszcze co to za smakowitość a teraz już nie dam rady chyba.Wogóle lekarz mi nie "zadał" żadnych badań teraz

Co do torbieli to skoro Cie boli to racja jak najszybciej niech to lekarz zbada.Nie ma co,lepiej dmuchać na zimne.

Zawsze myślałam,że ciąża - i z tym to mi się kojarzyło - to tylko mdłości,mega wymioty i zawroty głowy.
Ale prawdziwy hardkor to dopiero nadejdzie.Bolący kręgosłup,puchnące nogi,skurcze,zgagi,nieprz espane noce (czasem zupełnie bez powodu).Powoli zaczyna mnie to tak wkurzać,że mam dosyć.

Gratuluję kolejnego tygodnia .Nie znam się niestety czy to już 7 czy dopiero za tydzień.

Nie wiem dlaczego ale prześladuje mnie ostatnio myśl,że urodzę we wrześniu
Stary 2012-08-01, 09:31   #4778
landi0909
Zakorzenienie

anett Ty nawet tak nie mów !!! ja mam też przeczucie że urodzę wcześniej, ale raczej tak liczę na koniec października jak już
Stary 2012-08-01, 09:40   #4779
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
anett Ty nawet tak nie mów !!! ja mam też przeczucie że urodzę wcześniej, ale raczej tak liczę na koniec października jak już
No mam nadzieję,że donoszę (doturlam) do końca ale wolę być przygotowana...
Stary 2012-08-01, 09:42   #4780
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
No mam nadzieję,że donoszę (doturlam) do końca ale wolę być przygotowana...
no kochana, musimy być przygotowane niestety na wszystko. Moja torba leży spakowana od kilku tygodni mam nadzieję że jeszcze sobie trochę poleży w tym kącie
Stary 2012-08-01, 09:44   #4781
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
no kochana, musimy być przygotowane niestety na wszystko. Moja torba leży spakowana od kilku tygodni mam nadzieję że jeszcze sobie trochę poleży w tym kącie
No ja trzymam za to kciuki żebyśmy wszystkie urodziły w terminie.Jednak w razie czego obiecuję,że będę do Was nadal "przychodzić"

Co tu się dzisiaj z Wami dzieje???

Edytowane przez anett234
Czas edycji: 2012-08-01 o 09:52
Stary 2012-08-01, 09:52   #4782
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
No ja trzymam za to kciuki żebyśmy wszystkie urodziły w terminie.Jednak w razie czego obiecuję,że będę do Was nadal "przychodzić"
no i na to liczymy
Stary 2012-08-01, 09:53   #4783
aerien83
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki z Wami to zawsze raźniej, zwłaszcza, że męczy nas niemal to samo

Ja Kubę 10 dni przenosiłam i myślę, że teraz będzie podobnie, nie wiem, nie zastanawiam się nad tym bo o porodzie wolę jeszcze nie myśleć

Wczoraj zasiedziałam się z kumpelą, przedwczoraj ze szwagierką, dziś już nie wpuszczam do domu nikogo hehe, czuję się przemęczona i mam ochotę pobyć sama ze sobą. I z Wami

Kasiu wow już kupiłaś to pochwal się jak konik dotrze ja po wypłacie się skuszę, zwłaszcza, że jeszcze nasza Weronika zachwalała

A do swoich dolegliwości to jeszcze od wczoraj kręgosłup zaliczam
Stary 2012-08-01, 09:56   #4784
landi0909
Zakorzenienie

no ja teraz z Wami do 12 posiedzę, o 12 umówiłam się z koleżanką na spacer... Potem o 14 M wraca i na 17 mamy być w Katowicach, a potem koło 19 w Bytomiu z psem. Wątpię, żebym wieczorem była chętna do rozmowy

a co do kręgosłupa, to mi już od jakiegoś miesiąca dokucza, do tego biodro - kiedyś miałam chyba zwichnięte, a że teraz przeniósł się mój środek ciężkości to bioderko pobolewa niestety ale takie uroki ciąży...
Stary 2012-08-01, 10:09   #4785
aerien83
Zadomowienie

To Wam pokażę mój brzuch z Izą z wczoraj Bo normalnie nie poznaję dziś naszego forum, 3 aktywne osoby, a gdzie reszta??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01598.jpg (15,6 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-08-01, 10:11   #4786
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Heeeej kochane

Mnie w zabiegowym powiedziały zeby mieć cytryne, nie wiedziałam o co chodzi ale teraz rozumiem. Pytałam sie wcz o glukoze i mi powiedział ze dopiero na następnej wizycie mnie skieruje bo jeszcze za wcześnie
A i co do torbieli to moja chyba sie wchlonela, nie znalazł jej i dobrze
Cytat:
aerien - znam ten ból, jak wszystko Cię boli i ledwo się ruszasz ja do tego już mam słynną lustrzycę - ostatnio jak goliłam się TAM, to w trzech miejscach się zacięłam, i poczułam to dopiero jak zaczęłam się wycierać ręcznikiem (białym) i nie dośc że piekło to cały ręcznik z krwi. Masakra jakaś
ja o dziwo nie miałam jeszcze skurczów łydek i mam nadzieję że mieć nie będę, kiedyś miałam bardzo często i to tak mocne, że łydka była hmm... z boku potem dwa dni bolało jeszcze
Mnie tez dzisiaj w nocy zlapaly dwa skurcze, zapomnialam o tym powiedzieć gin...ostatnio pomogła kuracja mlekiem bo to braki wapnia i magnezu
Cytat:
Dzięki dziewczynki z Wami to zawsze raźniej, zwłaszcza, że męczy nas niemal to samo

Ja Kubę 10 dni przenosiłam i myślę, że teraz będzie podobnie, nie wiem, nie zastanawiam się nad tym bo o porodzie wolę jeszcze nie myśleć

Wczoraj zasiedziałam się z kumpelą, przedwczoraj ze szwagierką, dziś już nie wpuszczam do domu nikogo hehe, czuję się przemęczona i mam ochotę pobyć sama ze sobą. I z Wami

Kasiu wow już kupiłaś to pochwal się jak konik dotrze ja po wypłacie się skuszę, zwłaszcza, że jeszcze nasza Weronika zachwalała

A do swoich dolegliwości to jeszcze od wczoraj kręgosłup zaliczam
Aaa mam nadzieje ze ja nie przenosze...ostatnio był 8 czy 9 grudnia,wczoraj 13...nie chce przenosić na wigilię

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:11   #4787
fasolka124578
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Ale dzisiaj grzeje, ło matko. Pojechałam kupić sobie coś na siebie. Kupiłam tunikowtą bluzkę i dwie normalne, ale szerokie.
Tak sobie myślę, że po następnej wizycie zaczne kupować dla maluszka o ile się dowiem co ukrywa między nóżkami A jak nie to poczekam do kolejnej jeszcze, bo nie wiem czy teraz znów będzie robił mi USG.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:11   #4788
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
To Wam pokażę mój brzuch z Izą z wczoraj Bo normalnie nie poznaję dziś naszego forum, 3 aktywne osoby, a gdzie reszta??

Ale ekstra bębzolek , słodziusi
Stary 2012-08-01, 10:12   #4789
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
ale śliczny brzucholek! Rośnie maleństwo
Stary 2012-08-01, 10:14   #4790
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
zgadzam się piękny brzusio mój to już się chowa
Stary 2012-08-01, 10:14   #4791
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Aaa mam nadzieje ze ja nie przenosze...ostatnio był 8 czy 9 grudnia,wczoraj 13...nie chce przenosić na wigilię
Aaaa właśnie jak to jest... jeśli ja termin porodu mam na 24 listopad a teoretycznie pierwsze ruchy poczułam 14 lipca to kiedy mi tu wychodzi data i jaki miesiąc?
Stary 2012-08-01, 10:15   #4792
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co dziewczynki, kupiłam sobie jeszcze biustonosz, 85 C i D! jeszcze D nie miałam
I myślałam, że mnie nie będzie uwierał ale też mnie już ciśnie. Tak jakby mi się te druciki na brzuchu spierały. Chyba poprostu tak mi brzuszek w tym miejscu zaczął rosnąć, że będe czuła takie opięcie.
Stary 2012-08-01, 10:18   #4793
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
wiecie co dziewczynki, kupiłam sobie jeszcze biustonosz, 85 C i D! jeszcze D nie miałam
I myślałam, że mnie nie będzie uwierał ale też mnie już ciśnie. Tak jakby mi się te druciki na brzuchu spierały. Chyba poprostu tak mi brzuszek w tym miejscu zaczął rosnąć, że będe czuła takie opięcie.

Też mam do karmienia 85D.kupowałam go na początku czerwca tak w ciemno i wtedy myślałam,że ło matko przecież i tak go nigy nie założę bo będzie za duży...Teraz też mnie uwiera,a tu cyce rosną i rosną
Stary 2012-08-01, 10:19   #4794
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
ale piękny brzusio

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 10:19   #4795
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Aaaa właśnie jak to jest... jeśli ja termin porodu mam na 24 listopad a teoretycznie pierwsze ruchy poczułam 14 lipca to kiedy mi tu wychodzi data i jaki miesiąc?
Chyba ruchy nie maja nic wspólnego z terminem porodu, po prostu poczulas wcześnie i trzeba sie cieszyć
Termin porodu podaje to urządzenie którym robi usg na podstawie rożnych parametrów, w pierwszej wersji miałam 11 grudnia, i jakoś kraze koło tej daty.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2012-08-01, 10:19   #4796
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Też mam do karmienia 85D.kupowałam go na początku czerwca tak w ciemno i wtedy myślałam,że ło matko przecież i tak go nigy nie założę bo będzie za duży...Teraz też mnie uwiera,a tu cyce rosną i rosną
hehe to jakie my będziemy nosiły w 9 miesiącu. Chyba już bez wtedy.
Stary 2012-08-01, 10:21   #4797
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
A ja noszę cały czas B i jedynie co to mam takie jakby pelniejsze..ale rozmiar mi sie nie zmienił, wszystkie staniki nadal dobre i cos nie przewiduje rewolucji a ..szkoda

Stary 2012-08-01, 10:25   #4798
landi0909
Zakorzenienie

ja z rozmiaru 80C przeszłam na 95E aktualnie M zachwycony
Stary 2012-08-01, 10:26   #4799
aerien83
Zadomowienie

Dzięki kochane

dzisiaj pan w średnim wieku przepuścił mnie w kolejce w diagnostyce i to z uśmiechem , a jak szłam na pobranie krwi po godzinie, to też bez problemu - inny uprzejmy mężczyzna wpuścił mnie bez pytania. Miłe to było

Co do piersi, to ja akurat nie mam nic przeciwko, żeby rosły - tylko niech po ciąży już takie zostaną
Stary 2012-08-01, 10:29   #4800
jo_manh
Rozeznanie

witam, witam jutro na 8.20 mam wizytę połówkową, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Macie czasami tak, że czujecie się tak jakbyście miały przepełniony brzuszek, tak jakby mały się nie mieścił wręcz. Nie boli to, ale takie dziwne uczucie jakby mi się coś nie mieściło w środku. Nie wiem czy to normalne, czy nie i trochę się martwię...

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Peperonik dla mnie to już skrajna głupota...
Jak można tak dziecko izolować?

Uwierzcie mi, że ja mam zamiar myć swojego synka w mydełku bambino i po kąpieli nawilżać go oliwką. I tyle. Żadnych płynów, szamponów, balsamów i mleczek nie zamierzam używać
Im mniej chemii tym lepiej dla skóry.

Butelek nie zamierzam wyparzać, raz to zrobię zaraz po zakupieniu nowych, żeby nie było żadnych odpadów produkcyjnych w nich.

Nie zamierzam prasować ubranek w celu wyeliminowania bakterii
I nie wiem nawet czy wypiorę ubranka w proszku dla niemowląt..

Po domu będzie biegał boso, żeby mu się nóżka ładnie wysklepiła, a nie jak inne dzieci, że po domu biegają w butach matko kochana kto to wymyśłił? Żeby z jednych butów dziecko wskakiwało w drugie buty?

Od początku nie zamierzam małego nosić na rękach, bujać i usypiać. Mam nadzieję, że mi się to uda zrealizować. Tak samo jak zobaczę jak któraś z babć będzie mi go chciała rozbestwić, to ręce przy samej dupie poucinam!

No i jak będzie chciał to dam mu smoczek, bo ze swojej piersi smoczka sobie zrobić nie dam

Nie będzie piło żadnych soczków i słodzonych napoi, jak sok to tylko z własnych owoców i to sporadycznie. Woda najlepiej gasi pragnienie.
No i słodzić ani solić potraw też nie mam zamiaru.

Oo Takie są moje przekonania

zgadzam się z większością teorii, aczkolwiek ja na [początku będę używała proszku dla dzieci (nie chcę u noworodka reakcji alergicznej). Potem już w normalnym proszku zacznę prać. No i ja będę używała kosmetyków, bo sama ich używam sporo ale zawsze z jednej serii. Mam już HIPPa, a TŻet przywiezie z Niemiec zestaw PENATEN. Czytałam i znajomi tez mówili, że oliwka to tylko na początku, potem dziecko nie potrzebuje naoliwienia tylko nawilżenia, a rzadko która oliwka spełnia taki warunek.

za wszystkie dzisiejsze wizyty

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości