|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. VIII
Cytat:
ale ja jakoś tak prawie od początku dawałam na brzuch tą maskotkę, nie wiem jakoś lepiej się wtedy czułam ![]() a mnie drażnią melodyjki w bajkach albo na jakimś programie dziecięcym (nie pamiętam na jakim) są w reklamach takie pioseneczki dla dzieci, i one drażnią mnie najbardziej... Nigdy takich rzeczy nie lubiłam i pewnie nie polubię, no ale jak dziecku będą się podobały, to przecież mu nie wyłączę
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-08-01 o 08:46 |
|
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Od jutra tż ma urlop i skończą się kawki i bułeczki - bo przeciez to niezdrowe .Dlatego dziś rozkoszuję się "ostatnią" porcją ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty oraz gratuluję kolejnych tygodni. My mamy jutro rano wizytę u kardiologa - będzie badał maluszkom serduszka więc prosze o mocne kciuki
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:a my dzis szyyybko wstalismy dzieki Tomusiowi niedlugo idziemy na plac zabaw ![]() to sobie z Wami nie posiedze ![]() Mysti zgadzam sie z Toba w wielu kwestiach dotyczacych wychowania no moze oprocz smoczka wole przecierpiec krotki czas i nie dawac go wcale teraz przynajmniej nie musimy oduczac ![]() kurcze w pierwszej ciazy puszczalam muzyke dla bobasa i inne a teraz nie mam kiedy jakos |
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
Heeeej kochane
właśnie wróciłam z diagnostyki. mocz, morfologia i 50g glukozy, której nie podołałabym gdyby nie inna ciężarna: poczęstowała mnie cytryną. Kurcze, bez cytryny nie dałabym rady masakara Wyniki już dziś po 16.W ogóle coś mi się dzieje tam na dole (miałam tam torbiel na zewnątrz i teraz albo się powiększa albo opróżnia) i dziś napiszę do swojego gina prośbę o przełożenie wizyty z 10 sierpnia na najbliższy piątek. Muszę to sprawdzić bo pobolewa od wczorajszego wieczoru W ogóle taka zniedołężniała jestem, jak nie urok to inna wiadomo co. O 5 rano z kolei złapał mnie silny skurcz łydki i budziłam męża żeby rozmasował, puchną mi stopy, zwłaszcza lewa i ogólnie już się zaczyna ociężąłość III trymestru. A dzisiaj zaczynam 27 tydzień ciąży Czy to już 7 miesiąc czy jeszcze tydzień do 7 miesiąca ![]() Musiałam Wam pomarudzić, rzadko to robię ale dziś apogeum złego samopoczucia i posmak tej glukozy przebrzydłej, uch Nie zdążyłam Was wczoraj narobić więc dzisiaj spróbuję. |
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
aerien - znam ten ból, jak wszystko Cię boli i ledwo się ruszasz
ja do tego już mam słynną lustrzycę - ostatnio jak goliłam się TAM, to w trzech miejscach się zacięłam, i poczułam to dopiero jak zaczęłam się wycierać ręcznikiem (białym) i nie dośc że piekło to cały ręcznik z krwi. Masakra jakaś ![]() ja o dziwo nie miałam jeszcze skurczów łydek i mam nadzieję że mieć nie będę, kiedyś miałam bardzo często i to tak mocne, że łydka była hmm... z boku
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomyśl jaka jesteś dzielna,wypiłas glukozę .Ja następnym razem też biorę cytrynę.Piłam 75g i dałam radę ale wtedy nie wiedziałam jeszcze co to za smakowitość a teraz już nie dam rady chyba.Wogóle lekarz mi nie "zadał" żadnych badań teraz ![]() Co do torbieli to skoro Cie boli to racja jak najszybciej niech to lekarz zbada.Nie ma co,lepiej dmuchać na zimne. Zawsze myślałam,że ciąża - i z tym to mi się kojarzyło - to tylko mdłości,mega wymioty i zawroty głowy. Ale prawdziwy hardkor to dopiero nadejdzie.Bolący kręgosłup,puchnące nogi,skurcze,zgagi,nieprz espane noce (czasem zupełnie bez powodu).Powoli zaczyna mnie to tak wkurzać,że mam dosyć. Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Nie wiem dlaczego ale prześladuje mnie ostatnio myśl,że urodzę we wrześniu |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
anett Ty nawet tak nie mów !!! ja mam też przeczucie że urodzę wcześniej, ale raczej tak liczę na koniec października jak już
|
|
|
|
#4779 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co tu się dzisiaj z Wami dzieje??? Edytowane przez anett234 Czas edycji: 2012-08-01 o 09:52 |
|
|
|
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4783 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
z Wami to zawsze raźniej, zwłaszcza, że męczy nas niemal to samo ![]() Ja Kubę 10 dni przenosiłam i myślę, że teraz będzie podobnie, nie wiem, nie zastanawiam się nad tym bo o porodzie wolę jeszcze nie myśleć ![]() Wczoraj zasiedziałam się z kumpelą, przedwczoraj ze szwagierką, dziś już nie wpuszczam do domu nikogo hehe, czuję się przemęczona i mam ochotę pobyć sama ze sobą. I z Wami ![]() Kasiu wow już kupiłaś A do swoich dolegliwości to jeszcze od wczoraj kręgosłup zaliczam
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
no ja teraz z Wami do 12 posiedzę, o 12 umówiłam się z koleżanką na spacer... Potem o 14 M wraca i na 17 mamy być w Katowicach, a potem koło 19 w Bytomiu z psem. Wątpię, żebym wieczorem była chętna do rozmowy
![]() a co do kręgosłupa, to mi już od jakiegoś miesiąca dokucza, do tego biodro - kiedyś miałam chyba zwichnięte, a że teraz przeniósł się mój środek ciężkości to bioderko pobolewa niestety ale takie uroki ciąży...
|
|
|
|
#4785 |
|
Zadomowienie
|
To Wam pokażę mój brzuch z Izą z wczoraj
Bo normalnie nie poznaję dziś naszego forum, 3 aktywne osoby, a gdzie reszta??
|
|
|
|
#4786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i co do torbieli to moja chyba sie wchlonela, nie znalazł jej i dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale dzisiaj grzeje, ło matko. Pojechałam kupić sobie coś na siebie. Kupiłam tunikowtą bluzkę i dwie normalne, ale szerokie. Tak sobie myślę, że po następnej wizycie zaczne kupować dla maluszka o ile się dowiem co ukrywa między nóżkami A jak nie to poczekam do kolejnej jeszcze, bo nie wiem czy teraz znów będzie robił mi USG.
|
|
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
wiecie co dziewczynki, kupiłam sobie jeszcze biustonosz, 85 C i D!
![]() I myślałam, że mnie nie będzie uwierał ale też mnie już ciśnie. Tak jakby mi się te druciki na brzuchu spierały. Chyba poprostu tak mi brzuszek w tym miejscu zaczął rosnąć, że będe czuła takie opięcie. |
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam do karmienia 85D.kupowałam go na początku czerwca tak w ciemno i wtedy myślałam,że ło matko przecież i tak go nigy nie założę bo będzie za duży...Teraz też mnie uwiera,a tu cyce rosną i rosną
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termin porodu podaje to urządzenie którym robi usg na podstawie rożnych parametrów, w pierwszej wersji miałam 11 grudnia, i jakoś kraze koło tej daty.
|
|
|
#4796 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
ja z rozmiaru 80C przeszłam na 95E aktualnie
M zachwycony
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane
dzisiaj pan w średnim wieku przepuścił mnie w kolejce w diagnostyce , a jak szłam na pobranie krwi po godzinie, to też bez problemu - inny uprzejmy mężczyzna wpuścił mnie bez pytania. Miłe to było ![]() Co do piersi, to ja akurat nie mam nic przeciwko, żeby rosły - tylko niech po ciąży już takie zostaną |
|
|
|
#4800 | |
|
Rozeznanie
|
witam, witam
jutro na 8.20 mam wizytę połówkową, mam nadzieję że wszystko będzie ok. Macie czasami tak, że czujecie się tak jakbyście miały przepełniony brzuszek, tak jakby mały się nie mieścił wręcz. Nie boli to, ale takie dziwne uczucie jakby mi się coś nie mieściło w środku. Nie wiem czy to normalne, czy nie i trochę się martwię... ![]() Cytat:
zgadzam się z większością teorii, aczkolwiek ja na [początku będę używała proszku dla dzieci (nie chcę u noworodka reakcji alergicznej). Potem już w normalnym proszku zacznę prać. No i ja będę używała kosmetyków, bo sama ich używam sporo ale zawsze z jednej serii. Mam już HIPPa, a TŻet przywiezie z Niemiec zestaw PENATEN. Czytałam i znajomi tez mówili, że oliwka to tylko na początku, potem dziecko nie potrzebuje naoliwienia tylko nawilżenia, a rzadko która oliwka spełnia taki warunek. za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

ale ja jakoś tak prawie od początku dawałam na brzuch tą maskotkę, nie wiem jakoś lepiej się wtedy czułam
albo na jakimś programie dziecięcym (nie pamiętam na jakim) są w reklamach takie pioseneczki dla dzieci, i one drażnią mnie najbardziej... Nigdy takich rzeczy nie lubiłam i pewnie nie polubię, no ale jak dziecku będą się podobały, to przecież mu nie wyłączę

.Dlatego dziś rozkoszuję się "ostatnią" porcją

klask i:

ja do tego już mam słynną lustrzycę - ostatnio jak goliłam się TAM, to w trzech miejscach się zacięłam, i poczułam to dopiero jak zaczęłam się wycierać ręcznikiem (białym) i nie dośc że piekło to cały ręcznik z krwi. Masakra jakaś 

za wszystkie dzisiejsze wizyty