![]() |
#4261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. IV
Kochane! Poszukuję takiej sukni jaką wklejam w linku. Może być z odzysku za rozsądną cenę
![]() http://suknieslubne.pl/pl/produkt/160/caramel/
#4262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Madonnie w Krakowie i w salonie Cymbeline na Długiej mieli ją na wyprzedaży model salonowy za 1000zł kolor śmietankowa biel. Zadzwoń - może jeszcze jest. Mierzyłam - wyglądała ok, na moje oko nie była zniszczona.
![]() |
#4263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 i 7 - cudownie lekko i bardziej ksiezniczkowo niz w ksiezniczce ![]()
#4265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. Jest poprawnie, ale wydaje mi się, że pod pasem coś nie gra. 3. Księżniczka uważam, że leży ładnie. Może trochę innego modelu bym szukała, ale jest naprawdę fajnie. Szczupło. 4. Sprawia, że talia wygląda niekorzystnie. 5/6Fason tak, ale ta konkretna suknia nie. Strasznie dziwnie wygląda ten materiał. Zupełnie inaczej niż na Popielewicz czy wizażowych PM. Nie podobają mi się te falbany. Może to kwestia tego, że jest zniszczona przymierzaniem? 7. I znowu Cię zaokrągla. Podsumowując ![]()
Edytowane przez misienka Czas edycji: 2012-07-30 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masz podobną figurę do mojej i powiem ci, że najlepiej wyglądały takie prostsze z zaznaczonymi biodrami... też mam spory biust i wołałam prosty lub delikatnie wgięty dekolt niż serduszko, które jak dla mnie nie wygląda za dobrze na każdej dziewczynie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz tylko musze znalezc odpowiednia suknie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoja "suknia idealna" na zdjęciu może okazać się porażką i niewypałem w rzeczywistości. Nie szkoda czasu/ życia na oglądanie tych tysięcy zdjęć? To naprawdę donikąd nie prowadzi...
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images/407/7suknie.jpg/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mówie, że 1 suknia jest piekna, bo tak średnio mi się podoba, ale krój jest dobry do Twojej figury, naprawdę podkreśla to, co trzeba ![]() Masz naprawdę super kobiecą figurę. Musisz szukać dalej, moim zdaniem żadna z tych, ale szukaj czegoś na wzór 1-szej. Góra dobrze na Tobie będzie wyglądać taka lekka łódeczka (nie serduszko i nie prosto ścięta), leciutkie wygięcie pięknie podkreśłi biust (coś właśnie takiego, jak w nr 1) 2 - w miarę; 3- okropnie; 4 - niekorzystnie; 5 i 6 falbanki - nie za specjalnie, chyba nie dla Ciebie ![]() 7 - pogrubia. Edytowane przez apylka Czas edycji: 2012-07-31 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4272 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dziewczyny mam do Was prośbę o radę. Okazało się, że po przymierzeniu wielu sukien zmieniłam troszkę swoją koncepcję. Okazało się, że najlepiej się czuję w sukniach 7/8. Mam dwa typy(niestety nie mam ich zdjęć) które różnią się głównie materiałem. Zależy mi, aby suknia nie była za krótka (efekt ma być taki jak na zdjęciu >może akurat ktoś rozpoznaje ta kieckę?) Moje dwa typy różnią się głównie materiałem. Pierwsza jest wykonana z satynowej(marszczonej) góry i tiulowego dołu. Druga zaś cała z gładkiej organzy. Jak sądzicie, który materiał lepiej się nadaję do sukni o tej długości? Wiem, że to ciężko ocenić, ale będę wdzięczna za rady. Obawiam się, że tiul może wyglądać zbyt ciężko, ale jest też bardzo urokliwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
wiecie co to za suknia?
http://szafa.pl/c11204515-slubna.html
![]() |
#4275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dół był tiulowy i myślę, że nie wyglądał zbyt ciężko... a na pewno taki nie był - suknia była lekka i bardzo wygodna ![]() ![]()
Zapracowany Paidos Agogos ![]() ex-Damonowa Aparatka ![]() 17.12.2010 - 28.05.2012 Znalazłam Męża: 05.08.2004 r. ![]() Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r. ![]() Et si tu n'existais pas J'essaierais d'inventer l'amour... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też zwróciłam na nią uwagę. Na allegro bodajże ją znalazłam. Dziewczyna mi chyba nawet jakieś zdjęcia swoje podesłała.
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
Extassy - chodzi o to że sukienka numer jeden ma idealnie skomponowany gorset dla ciebie, robi śliczną talię a ta przepaska na biodrach ładnie je zaznacza... szkoda że ci się nie podoba bo wyglądasz super!
Ta koronkowo-tiulowa - wydaje mi się na pierwszy rzut oka, że nie będzie absolutnie pasowała ... ale niestety nie wiem co to za model, Axox - mi zdecydowanie podobają się bardziej jednolite, a bo najbardziej chyba nie lubię połączeń satyny (takiej świecącej i tiulu). A to właśnie pisałam troche wcześniej o Kasioonya - bo wcale nie jest wysoka a taka długość ślicznie wyglądała, ale teraz same możecie ocenić na zdjęciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) bo to co podoba Ci się na zdjęciu może kompletnie nie pasować do Twojej urody 3) bo to na co zmarnujesz kilkanaście godzin/dni/ miesięcy może się okazać zdatne do śmietnika 4) Jak wbijesz sobie coś do głowy nie będziesz otwarta na inne możliwości. 5) bo modelki w katalogach wyglądają 2 razy lepiej niż one same w rzeczywistości - mają po 2 metry wzrostu i talię o szerokości głowy, tak są pozmieniane komputerowo. Najlepszy jest świeży umysł. Jako taki wzór wybrany - do niczego ten pomysł. 90% dziewczyn wybiera zupełnie co innego niż to co sobie umyśliły - zapytaj mężatek. To tak, jakbyś kierowała się w wyborze tuszu do rzęs na podstawie zdjęć z reklam http://images.fashionmodeldirectory....866b12a94d.jpg ![]() np. suknia Alcanar Pronovias w realu : http://www.we-dwoje.pl/p/s/0/0/0/915..._pronovias.jpg i na modelce http://www.pizazzwedding.com/store/p.../ALCANAR-B.jpg Konia z rzędem, jeśli mi ktoś powie, czemu ona ma kolana tam gdzie suknia powinna się już kończyć, nawet przy 185 wzrostu?? I czemu tylko ja to widzę?
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2012-07-31 o 21:39 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję Ci bardzo za zdjęcia ![]() ![]() Małgoś->dzięki Twojej radzie odważyłam się przymierzyć taki krój i to było to ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
axox - nie tylko ilość warstw ma znaczenie, ale też - podkrój, zmarszczenie i forma spódnicy. Może być ta sam ilość warstw, a jedna suknia będzie puchata a druga prawie gładka. I to z tego samego tiulu.
#4282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mylady a czy mogę Cię prosić o radę co do tego jak Ty widzisz tiul w formie długości 7/8? taki dość puchaty. to dobry pomysł? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek nie zawsze długość 7/8 to dobry pomysł, czasami lepiej te 5-10cm ściąć.
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też tak słyszałam, ale po pierwsze jakoś za nieśmiała jestem na taką długość, a po drugie mam takie nogi, że są ładne właśnie od tej długości 7/8- tzn kostki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() A że zdjęcia modelek w sukienkach są poprawiane w photoshopie to oczywiste ![]() Oczywiste jest też to, że najpierw oglądam na necie, a później idę do salonów ![]() ![]() Poza tym większość moich znajomych albo najpierw szukała na internecie, a potem kupowała, albo wybierała z internetu i takie sobie szyła i zazwyczaj sukienki pasowały i leżały bardzo ładnie ![]() Tyle ode mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niektore salony nie robia tego tez ze wzgledu na kopiowanie wzorow przez inne salony
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4288 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4289 |
Przyczajenie
|
Witam,
Dziewczyny pomóżcie. chciałam sprzedac suknie ślubną i niestety bez żadnych rezultatów. Suknie wystawiałam na allegro i na innych portalach inetrnetowych. Teraz jest w komisie i nadal nic. Suknia była kupiona w salonie Madonna w Warszawie, firmy Pronovias, model halifax. Może macie pomysły gdzie można ją wystawić lub może ktoś poszukuje sukni. |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:06.