|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
ja zaczynam w piatek 32
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Asiuulka89
no mloda,bo rodzice tez mlodzi. Przynajmniej moj synek nie bedzie sie nudzil i bedzie mial sie z kim bawic a ja odpoczne. Jem zelki |
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzygać mi się chce tym wózkiem, poskładać gondolę to nie lada wyczyn żeby wszystko było idealnie proste i do siebie pasowało ![]() A jeszcze teściowa mnie wnerwiła. TŻ kupił farbę i maluje rurkę od gazu w łazience bo przez te 10 lat nikt tego nie zrobił. Oczywiście franca schnie 14 godzin więc żeby nałożyć trzy warstwy to już trzeci dzień mija. A ona do mnie, że go skrytykowała bo beznadziejny kolor farby. Zielona farba do zielonej łazienki. Co tu ☠☠☠☠a jest beznadziejne zwłaszcza, że i tak w całości jest przyslonięta szafką i widać zaledwie 20 cm ![]()
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Sojeczko a dlaczego myslisz ze Zosia bedzie miala mniej? jestem pewna ze ma wiecej
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że dzisiaj dzień nudy
ja się zebrałam więc Jaśkowe łóżeczko już na niego czeka. i wziełam sie jednak za te puzzle ale juz mnie kregosłup boli i wez tu dogodz ciezarnej wiem tylko ze jade niedlugo do mamy na kawe, bo leki musze wykupic a jak juz wsiade w samochod to zabi skok i przynajmniej mi minie godzinka.. |
|
|
|
#2826 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
aha i doczytalam jeszce ,ze naskierowaniu na dopplera jest napisane :diagnoza-opóznienie wzrostu ![]() dzis z pomiarow wychodzilo jej,ze glowka na 32 tydzien a ja mam juz prawie 37.dodam,ze 2 tyg temu bylo normalnie BPD 8.89=34+2 OFD 10.85=34+5
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziołszki - u mnie szpital na peryferiach - córze zachciało się zapalenia oskrzeli. Ponoć rzęzi w środku, że hej. No ale moja córa wszystkie choroby rozpoczyna bezgorączkowo, więc mój zmysł musi być mocno wyostrzony. Jako, że nocka była pod hasłem kaszel, to dzisiaj pognałam z nią do lekarza i dobrze bo przyszłabym dwa dni później i poszła by do szpitala z zapaleniem płuc
szczęśliwa bawi się i śpiewa. Mówię wam tak podstępnie biorą ją te choroby że hej. Ale przyznać muszę to pierwsza choroba po roku spokoju - uff więc nie najgorzej. Widzę że tu prasowanio-sprzątaniowo się zrobiło. Na mnie czeka prasowanko, ale najpierw powycieram kurze u młodej w pokoju bo jak pielegniarka przyjdzie na 18 to niech tam będą warunki prawie sterylne.
|
#2829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nic... tylko się pakować ... Cytat:
![]() ja wstaję po 10 i to ledwo ledwo otwieram zaspane oczy. pewnie dlatego, że w nocy za nic zasnąć nie mogę i do 3/4 snuję się po domu. dopiero nad ranem zasypiam kliknięte Cytat:
![]()
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja bylam w 30tc to brzuszek mial na 30tc a glowke na 32
ale lekarz nie mowil ze jest cos nie tak.masakra nawpieprzalam sie i boli mnie teraz ząb. zreszta jutro mnie czeka dentysta |
|
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
czyli tak jak myślalam miesiac przed terminem z OM bedzie w sam raz...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się chce spać. I ogólnie nic mi się nie chce ( oprócz spania )
Ja musze w przyszłym tygodniu powyciągać z 3 pokoju wszystkie rzeczy, które tam wrzuciliśmy, bo nam będą meble wynosić. Na sierpień do zakupu mamy wózek. Musimy to wszystko jakoś na kolejne miesiące rozłożyć bo finansowo nie wyciągniemy.
|
#2833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas na początku podejrzewali IUGR czyli hipotrofie, ale mała rośnie symetrycznie i różnica między tp z OM a USG nie rośnie, a nawet się zmniejsza za kazdym razem o kilka dni. Co nie zmienia faktu że Zosiek jest maleńki, dlatego modle się o tą 2 z przodu
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, ja własnie czekam na kuriera i paczkę z różnościami dla małej
. Coś mnie od wczoraj całe żebra bolą, chyba mi się dziecko rozpycha.Co do opalania, to moja teściowa wróciła niedawno z Francji i mówi, że tam babki w zaawansowanej ciąży się opalają w samych gaciach, a temperatury prawie 40 stopni były . Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
. Ja mam wizytę z USG 8 sierpnia, zobaczymy, ile moja mała będzie ważyła w 30 tc .
|
|
|
|
|
#2835 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
obiad się gotuje, więc mam chwilę żeby Was poczytać. Rano walczyłam z bobrem, ale w lusterku nie patrzyłam mam nadzieje że jakoś to wygląda, bo jutro wizyta. Cytat:
Cytat:
Cytat:
czy jest jeszcze jakiś inny sposób oprócz smarowania, żeby powstrzymać to pęknięcie skóry?Cytat:
kusicie ciągle tymi rurkami. muszę sobie zakupić w końcu
|
|
#2836 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a termin mam dopiero po 20 września.Cytat:
odpukać niczym się zbytnio nie smaruję, od czasu do czasu kremem bambino i o dziwo rozstępów brak. mogłoby tak zostać ![]() Cytat:
![]() klikniecie Cytat:
coś się obijam ostatnio ![]() Cytat:
a ja dziś znowu przetwory robię, ale ciężko mi to idzie. jakaś niezdara się zrobiłam, już któryś z kolei słoik rozbiłam ![]() na dodatek jeden ze słoików roztrzaskał się akurat w miejscu gdzie leżał mój psiaczek na szczęście nic się nie stało. oczka czyste, tylko we włosach miał trochę szkła. ale na wszelki wypadek muszę go dziś bacznie obserwować... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-08-01 o 12:53 |
|||||
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka przez miesiąc Zosia na pewno urosła i będzie miała 2 z przodu. Nic się nie martw
Dziewczyny, czy 2 pary spodni w rozmiarze 62 wystarczą? 56 nie mam wcale, ale jak się nogawki podwinie, to też będą. Trzeciej pary chyba nie dokupywać? |
|
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2839 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Spodnie mam jedne na 56. z doświadczenia przy dziewczynkach mogę powiedzieć jak było u mnie- a mianowicie i tak wolałam dziecko wpakować w cieplejszego pajaca/ kombinezon w zimne dni niz męczyć je spodniami i bluzami ktore się ciągle gdzies podciągały, podwijały i maluchom było niewygodnie
|
#2841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Widziałam, że pisałyście o spaniu.. Od wczoraj, jak tylko to relanium biorę, to przesypiam pół dnia. Tym bardziej, że do południa TŻ obok . Więc wstaję około 11, do obiadu się trzymam dzielnie, po czym drzemkę, tak do 18, sobie walnę ![]() Cytat:
Ciuszki z lumpeksu bądź od kogoś prałam już jakiś czas temu w normalnym proszku. Teraz, czyli za jakieś 2tygodnie, mam zamiar wyprać wszystko jeszcze raz, bądź pierwszy raz - nówki funkiel nieśmigane - już w dzidziusiowym. Myślę,że jakoś po 13. sierpnia się zabiorę .Cytat:
. Ale facet stwierdził, że ma być laret i koniec. Już nie mam szukać czegoś innego . I weźmiemy różowo czarnego, a co! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jezuuu, dziewczyny. Jak ja już pragnę do domu . Tutaj typowo nie mam, co ze sobą zrobić. Telewizor ma 4programy na krzyż, nie przeszkadza mi to, ale ciągle ktoś go okupuje. Wieczorem nie obejrzę nic, bo brat TŻa zrobił sobie z salonu sypialnie, bo w swojej ma syf. .Laptop mi się przegrzewa i boje się, że szlag go trafi, a podkładki chłodzącej nie zabrałam ze sobą. Za dużo po schodach też latać nie chcę.. No i po prostu.. Masakra.. |
||||
|
|
|
#2842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już się nie mogę doczekać kiedy go zamówię, zgrabniutki i lekki wózeczek ![]() w jakim kolorze bierzesz? bo ja w turkusie mimo, że dziewczynka będzie
|
|
|
|
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zapomniałam o Twoich córach .Cytat:
Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35631020]też bym pojechała może gdzieś ale u mnie to już szczyt lenistwa bo nawet w auto mi sie wsiadać juz nie chce.może rzeczy Leonka poprasuje i poukładam w komodzie Też już chciałabym prasować i prać ciuszki maluszka, ale jak już dziś wspomniałam zostało nam 90 dni, to chyba bez sensu jeszcze.... W szafach posprzątałam kilka dni temu, łazienka lśni, wypadało by tylko trochę kurze powycierać i pozamiatać, ale dziś mi sie zwyczajnie nie chce... Przyzwyczajam się do ciszy... Cytat:
Poszłabym do ogrodu, ale jak tż wyjeżdża na tak długo ja mam kilka takich cichych dni.... ach.... już za nim tęsknię, a nie ma go zaledwie od poniedziałku. DZIĘKUJĘ ZA KLIKANIE .
|
||||
|
|
|
#2844 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja też jeszcze nie mam nawet nic upatrzonego. czekam aż Tż będzie wolniejszy i może pojeździmy po sklepach, ale to pewnie połowa sierpnia będzie a za nim się zdecyduje to już pewnie rodzić będę ja mam jedne. nie kupuje więcej.
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli zaraz się zacznie robić wysyp mamuś rozpakowanych ![]() O spodnie, takie na wyjście. Cytat:
No niby tak, ale patrząc na ceny, jakie sobie wymyślili w sklepach, to wolę upolować coś fajnego na all za o wiele mniejszą sumę, ale czasem trzeba poczekać, zanim się coś fajnego znajdzie... |
||
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też im bliżej porodu tym bardziej zaczynam kombinować jeśli chodzi o wózek ostatnio spodobał mi się ten:http://www.ceneo.pl/3437020s?toSpec ale znając życie i tak pewnie stanie na tako
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam 4 pary spodni, dresowe, ogrodniczki i 2 pary jeasnów. |
|
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
Idę serial oglądać
|
|
|
|
#2850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ciagle zmieniam zdanie.chyba tż bedzie musiał podjąć męska decyzje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ? 

i wez tu dogodz ciezarnej
aha i doczytalam jeszce ,ze naskierowaniu na dopplera jest napisane :

ale męzul ma na 9:00 ten tydzień do pracy, a w jego obecności śpię jak suseł