III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 11:10   #2821
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ?

Zielona trzymam kciuki żeby szybko się wygoiło

Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
eeee noi musi mieć Zocha 2 z przodu boooszeee to juz 37 tc?? Masakra ja zaczynam w piatek 32

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:18   #2822
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Asiuulka89
no mloda,bo rodzice tez mlodzi. Przynajmniej moj synek nie bedzie sie nudzil i bedzie mial sie z kim bawic a ja odpoczne.
Jem zelki
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:19   #2823
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Konczi ale jaja, serio mamy identyczne sypialnie myślałam że sobie żartujesz :P nawet widze że uklad kolorków na ścianach przy łóżeczku identyko . a przy oknie jaki kolorek padł ?

Zielona trzymam kciuki żeby szybko się wygoiło

Jutro 37tc zaczynamy i mamy wizyte.. trzymajcie kciuki co by Zośka 2jke z przodu wykazała na wadze
Trzymam i na pewno będzie miała

Rzygać mi się chce tym wózkiem, poskładać gondolę to nie lada wyczyn żeby wszystko było idealnie proste i do siebie pasowało

A jeszcze teściowa mnie wnerwiła. TŻ kupił farbę i maluje rurkę od gazu w łazience bo przez te 10 lat nikt tego nie zrobił. Oczywiście franca schnie 14 godzin więc żeby nałożyć trzy warstwy to już trzeci dzień mija. A ona do mnie, że go skrytykowała bo beznadziejny kolor farby. Zielona farba do zielonej łazienki. Co tu ☠☠☠☠a jest beznadziejne zwłaszcza, że i tak w całości jest przyslonięta szafką i widać zaledwie 20 cm

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:25   #2824
Enigmama
Raczkowanie

Sojeczko a dlaczego myslisz ze Zosia bedzie miala mniej? jestem pewna ze ma wiecej

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:32   #2825
Asiuulka89
Zakorzenienie

Widzę że dzisiaj dzień nudy

ja się zebrałam więc Jaśkowe łóżeczko już na niego czeka. i wziełam sie jednak za te puzzle ale juz mnie kregosłup boli i wez tu dogodz ciezarnej

wiem tylko ze jade niedlugo do mamy na kawe, bo leki musze wykupic a jak juz wsiade w samochod to zabi skok i przynajmniej mi minie godzinka..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:38   #2826
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

ja się zebrałam więc Jaśkowe łóżeczko już na niego czeka. i wziełam sie jednak za te puzzle ale juz mnie kregosłup boli i wez tu dogodz ciezarnej

wiem tylko ze jade niedlugo do mamy na kawe, bo leki musze wykupic a jak juz wsiade w samochod to zabi skok i przynajmniej mi minie godzinka..
też bym pojechała może gdzieś ale u mnie to już szczyt lenistwa bo nawet w auto mi sie wsiadać juz nie chce.może rzeczy Leonka poprasuje i poukładam w komodzie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:51   #2827
sandra23s
Zadomowienie

aha i doczytalam jeszce ,ze naskierowaniu na dopplera jest napisane :
diagnoza-opóznienie wzrostu
dzis z pomiarow wychodzilo jej,ze glowka na 32 tydziena ja mam juz prawie 37.dodam,ze 2 tyg temu bylo normalnie BPD 8.89=34+2 OFD 10.85=34+5

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:52   #2828
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziołszki - u mnie szpital na peryferiach - córze zachciało się zapalenia oskrzeli. Ponoć rzęzi w środku, że hej. No ale moja córa wszystkie choroby rozpoczyna bezgorączkowo, więc mój zmysł musi być mocno wyostrzony. Jako, że nocka była pod hasłem kaszel, to dzisiaj pognałam z nią do lekarza i dobrze bo przyszłabym dwa dni później i poszła by do szpitala z zapaleniem płuc No i mamy zastrzyki, dzielnie zniosła pierwszy, ale dostaje dwa razy dziennie więc będzie na wieczór kolejny. Dostała w ramach nagrody za odwagę i całokształt upragnione dwie laleczki siostrzyczka z niemowlaczkiem w kołysce, żeby jej barbie mogła być mamą szczęśliwa bawi się i śpiewa. Mówię wam tak podstępnie biorą ją te choroby że hej. Ale przyznać muszę to pierwsza choroba po roku spokoju - uff więc nie najgorzej.

Widzę że tu prasowanio-sprzątaniowo się zrobiło. Na mnie czeka prasowanko, ale najpierw powycieram kurze u młodej w pokoju bo jak pielegniarka przyjdzie na 18 to niech tam będą warunki prawie sterylne.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:54   #2829
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa?
mam już wszystko poprane i poprasowane. wczoraj prałam kocyki, rożek, pościel i poszewkę z rogala do karmienia. i od razu wszystko poprasowałam.
jak nic... tylko się pakować ...
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
pospałam dzisiaj do 8, masakra. Nie cierpię tak długo spac, bo później nie przytomna siedzę pół dnia ale męzul ma na 9:00 ten tydzień do pracy, a w jego obecności śpię jak suseł
Angel, Ty śpiochu
ja wstaję po 10 i to ledwo ledwo otwieram zaspane oczy. pewnie dlatego, że w nocy za nic zasnąć nie mogę i do 3/4 snuję się po domu. dopiero nad ranem zasypiam
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Klikniecie mi w ten link na dole?

kliknięte
Cytat:

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 11:57   #2830
zielona1911
Zakorzenienie

jak ja bylam w 30tc to brzuszek mial na 30tc a glowke na 32 ale lekarz nie mowil ze jest cos nie tak.

masakra nawpieprzalam sie i boli mnie teraz ząb.
zreszta jutro mnie czeka dentysta
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:00   #2831
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
mam już wszystko poprane i poprasowane. wczoraj prałam kocyki, rożek, pościel i poszewkę z rogala do karmienia. i od razu wszystko poprasowałam.
jak nic... tylko się pakować ...
czyli tak jak myślalam miesiac przed terminem z OM bedzie w sam raz...

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:02   #2832
kraven
Zakorzenienie

Mnie też się chce spać. I ogólnie nic mi się nie chce ( oprócz spania )

Ja musze w przyszłym tygodniu powyciągać z 3 pokoju wszystkie rzeczy, które tam wrzuciliśmy, bo nam będą meble wynosić.

Na sierpień do zakupu mamy wózek. Musimy to wszystko jakoś na kolejne miesiące rozłożyć bo finansowo nie wyciągniemy.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:10   #2833
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Sojeczko a dlaczego myslisz ze Zosia bedzie miala mniej? jestem pewna ze ma wiecej
Dlatego że na USG miesiąc temu miała zaledwie 1500gram (33tc).
U nas na początku podejrzewali IUGR czyli hipotrofie, ale mała rośnie symetrycznie i różnica między tp z OM a USG nie rośnie, a nawet się zmniejsza za kazdym razem o kilka dni.
Co nie zmienia faktu że Zosiek jest maleńki, dlatego modle się o tą 2 z przodu
Stary 2012-08-01, 12:31   #2834
lilka00
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, ja własnie czekam na kuriera i paczkę z różnościami dla małej . Coś mnie od wczoraj całe żebra bolą, chyba mi się dziecko rozpycha.

Co do opalania, to moja teściowa wróciła niedawno z Francji i mówi, że tam babki w zaawansowanej ciąży się opalają w samych gaciach, a temperatury prawie 40 stopni były . Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
U nas na początku podejrzewali IUGR czyli hipotrofie, ale mała rośnie symetrycznie i różnica między tp z OM a USG nie rośnie, a nawet się zmniejsza za kazdym razem o kilka dni.
No to trzymam kciuki . Ja mam wizytę z USG 8 sierpnia, zobaczymy, ile moja mała będzie ważyła w 30 tc .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:38   #2835
martusia26
Rozeznanie

Cześć,
obiad się gotuje, więc mam chwilę żeby Was poczytać. Rano walczyłam z bobrem, ale w lusterku nie patrzyłam mam nadzieje że jakoś to wygląda, bo jutro wizyta.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Konczita ladne łóżeczko A pokój jednak dwukolorowo malowaliście, czy to nie ten.
Kropek dziś na fuszce dorobił więc jutro zamówienie na all składam
I chyba wiem jaki chcę wózek. Taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...518615518.html
śliczny wózek. a kolor taki niebieski chcecie?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak swędzi brzuch??? Ja się smaruję oliwką plus balsamem i codziennie przed snem mnie swędzi... Wczoraj miałam pobieraną krew na zbadanie bilirubiny, ale panie z laboratorium powiedziały, że wyniki będą do odebrania przed kolejną wizytą. A to dopiero 20.08!
mnie ostatnio bardzo swędzi i przy pępku jest strasznie naciągnięta skóra i boje się strasznie że zaraz mi rozstępy tam wyjdą, bo skóra taka dziwna. smaruje kilka razy dziennie i czuje wtedy ulgę. szybko mi brzuch teraz rośnie, wcześniej był malutki, a teraz tak gwałtownie urósł.

Cytat:
Jak mniue swędział brzuch w pierwszej ciąży to parę dni później wyszło mi pełno rozstępow to było 2 tygodnie porzed porodem
no właśnie też się tego obawiam czy jest jeszcze jakiś inny sposób oprócz smarowania, żeby powstrzymać to pęknięcie skóry?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość

ojoj biedactwo mój mężul w ubiegłym roku sobie ukruszył ząb ale tak solidnie, że musiał piłować i płytkę zakładać. 350zł i wytrzyma max 5 lat
kuźwa a ja 1200 zł wydałam, a gwarancje mam na 10 lat
Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ja sobie też pozwalam ze słodyczami za bardzo... a rurki z biedronki są pycha!!!czekoladowe też...

Ale chce mi się spać siedzę w pracy i zaraz przybiję gwoździa, do tego gorąco się zaczyna robić...
kusicie ciągle tymi rurkami. muszę sobie zakupić w końcu
Stary 2012-08-01, 12:49   #2836
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
/ ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa?
ja już poprałam, poprasowałam i ułożyłam w komodzie. szybka dziewczyna ze mnie a termin mam dopiero po 20 września.

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
ja się smaruje i niestety wyszły mi na spodzie brzuszka 2 sztuki i na boczkach kilka takich drobnych, dokładnie w miejscach gdzie mnie skóra swedziała ale ja uzywałam na zmianę oliwki i kremu od rozstępów... w pierwszej ciąży nic a teraz.... jestem zrozpaczona...

odpukać niczym się zbytnio nie smaruję, od czasu do czasu kremem bambino i o dziwo rozstępów brak. mogłoby tak zostać

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Gda a jaki masz płyn do płukania?
Ja sie znowu zastanawiam czy prać tylko w proszku czy w płynie też płukać
A pranie mam niestety ręczne bo na automat musze poczekać do października
połowę rzeczy prałam ręcznie, zwłaszcza te delikatne tkaniny. lubię to

Cytat:
Klikniecie mi w ten link na dole?
klikniecie

Cytat:

a ja jeszcze nie mam łóżeczka... ani wózka...
coś się obijam ostatnio

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
dzis z pomiarow wychodzilo jej,ze glowka na 32 tydziena ja mam juz prawie 37.dodam,ze 2 tyg temu bylo normalnie BPD 8.89=34+2 OFD 10.85=34+5
kurcze, szkoda że lekarz nie wyjaśnił Ci o co chodzi. mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku

a ja dziś znowu przetwory robię, ale ciężko mi to idzie. jakaś niezdara się zrobiłam, już któryś z kolei słoik rozbiłam strasznie bolą mnie nadgarstki, nawet dłoni nie mogę porządnie zacisnąć

na dodatek jeden ze słoików roztrzaskał się akurat w miejscu gdzie leżał mój psiaczek
na szczęście nic się nie stało. oczka czyste, tylko we włosach miał trochę szkła. ale na wszelki wypadek muszę go dziś bacznie obserwować...

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-01 o 12:53
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:51   #2837
Kalpana
Zakorzenienie

Sojka przez miesiąc Zosia na pewno urosła i będzie miała 2 z przodu. Nic się nie martw Kurcze, to Ty już za chwilę

Dziewczyny, czy 2 pary spodni w rozmiarze 62 wystarczą? 56 nie mam wcale, ale jak się nogawki podwinie, to też będą. Trzeciej pary chyba nie dokupywać?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 12:58   #2838
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Sojka przez miesiąc Zosia na pewno urosła i będzie miała 2 z przodu. Nic się nie martw Kurcze, to Ty już za chwilę

Dziewczyny, czy 2 pary spodni w rozmiarze 62 wystarczą? 56 nie mam wcale, ale jak się nogawki podwinie, to też będą. Trzeciej pary chyba nie dokupywać?
No asystent ciążowy w telefonie krzyczy że 29 dni do terminu porodu.. a z tego co zrozumiałam ostatnio mojego doktorka (jutro się potwierdzi) to za 19 dni witamy się na oddziale
Stary 2012-08-01, 12:58   #2839
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

chodzi Ci o same spodnie czy też o półśpiochy?
Stary 2012-08-01, 12:59   #2840
Sojka1990
Zadomowienie

Spodnie mam jedne na 56. z doświadczenia przy dziewczynkach mogę powiedzieć jak było u mnie- a mianowicie i tak wolałam dziecko wpakować w cieplejszego pajaca/ kombinezon w zimne dni niz męczyć je spodniami i bluzami ktore się ciągle gdzies podciągały, podwijały i maluchom było niewygodnie
Stary 2012-08-01, 13:00   #2841
colds
Zakorzenienie

Witam
Widziałam, że pisałyście o spaniu.. Od wczoraj, jak tylko to relanium biorę, to przesypiam pół dnia. Tym bardziej, że do południa TŻ obok . Więc wstaję około 11, do obiadu się trzymam dzielnie, po czym drzemkę, tak do 18, sobie walnę

Cytat:
ile czasu przed terminem pierzecie/planujecie pranie wszystkich rzeczy dla maleństwa?
Ja mam termin na 5września.
Ciuszki z lumpeksu bądź od kogoś prałam już jakiś czas temu w normalnym proszku. Teraz, czyli za jakieś 2tygodnie, mam zamiar wyprać wszystko jeszcze raz, bądź pierwszy raz - nówki funkiel nieśmigane - już w dzidziusiowym. Myślę,że jakoś po 13. sierpnia się zabiorę .

Cytat:
Też chciałam lareta na początku, ale już mi się odwidział, ten kolorowy pałąk w stelażu konkretnie. Później odwidziała mi się Captiva. Spacerówki mi się nie podobają w nich jakoś. Teraz robią na taki stary styl mam wrażenie. Takie kanciaste są. Teraz tamten alu jet mi się podoba, ale jak długo
Czym bliżej porodu to też właśnie zaczynam wymyślać. Już nawet w sklepie pokazywałam TŻowi Symbio Graco . Ale facet stwierdził, że ma być laret i koniec. Już nie mam szukać czegoś innego . A w rzeczywistości laret fajnie wygląda, nikt takowego u mnie w mieście nie posiada to się na niego skusimy . I weźmiemy różowo czarnego, a co!

Cytat:

Cytat:
A tak w ogóle u nas 90 dni do poroduPicolo stawiam

Cytat:
Zawsze w międzyczasie można skoczyć do sklepu

Jezuuu, dziewczyny. Jak ja już pragnę do domu . Tutaj typowo nie mam, co ze sobą zrobić. Telewizor ma 4programy na krzyż, nie przeszkadza mi to, ale ciągle ktoś go okupuje. Wieczorem nie obejrzę nic, bo brat TŻa zrobił sobie z salonu sypialnie, bo w swojej ma syf. .
Laptop mi się przegrzewa i boje się, że szlag go trafi, a podkładki chłodzącej nie zabrałam ze sobą.
Za dużo po schodach też latać nie chcę..
No i po prostu.. Masakra..
Stary 2012-08-01, 13:04   #2842
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Konczita ladne łóżeczko A pokój jednak dwukolorowo malowaliście, czy to nie ten.
Kropek dziś na fuszce dorobił więc jutro zamówienie na all składam
I chyba wiem jaki chcę wózek. Taki:
http://allegro.pl/jet-alu-baby-activ...518615518.html
Kochana ja wybrałam taki sam już się nie mogę doczekać kiedy go zamówię, zgrabniutki i lekki wózeczek w jakim kolorze bierzesz? bo ja w turkusie mimo, że dziewczynka będzie
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:06   #2843
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ja caly czas chodze sama tylko co zrobić z dwójką dzieci w tym czasie ?? niestety mąż mi jest bezwzględnie potrzebny by sie nimi w tym czasie zając, ale juz zalatwilam ze dam je na godzinkę do siostry :0 i jednak ide, temat " Poród - wpływ rodzącej na jego przebieg -
świadome przeżywanie porodu." po tym powrocie z urlopu jak zobaczylam suwaczek swój to nie moge teraz przestać myśleć o porodzie. nie moge sie doczekać
No fakt. Zapomniałam o Twoich córach.

Cytat:
wrocilam od lekarza.mialam isc wczoraj ale nie bylo miejsc.2 razy mialam robione ktg(bo raz dzidzia spala,potem kazali mi zrobic 10 przysiadow i zrobili jeszcze raz),raz usg (po czym lekarka stwierdzila ,ze nie moze dziecka dokladnie zmierzyc bo ja drobna niby jestem) i badanie gin.niby wszystko ok,ale ginka dala mi skierowanie na DOPPLERa do szpitala,bo ona nie ma takiego sprzetu.....o co chodzi z tym badaniem???
Kochana nie wiem niestety. Kiedy idziesz na to badanie? Tylko Cię na badanie wezmą czy będziesz musiała tam zostać?

Cytat:
Trzymamy

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35631020]też bym pojechała może gdzieś ale u mnie to już szczyt lenistwa bo nawet w auto mi sie wsiadać juz nie chce.może rzeczy Leonka poprasuje i poukładam w komodzie[/QUOTE]

Też już chciałabym prasować i prać ciuszki maluszka, ale jak już dziś wspomniałam zostało nam 90 dni, to chyba bez sensu jeszcze....
W szafach posprzątałam kilka dni temu, łazienka lśni, wypadało by tylko trochę kurze powycierać i pozamiatać, ale dziś mi sie zwyczajnie nie chce... Przyzwyczajam się do ciszy...

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć,
obiad się gotuje, więc mam chwilę żeby Was poczytać. Rano walczyłam z bobrem, ale w lusterku nie patrzyłam mam nadzieje że jakoś to wygląda, bo jutro wizyta.
Jejku, ja nawet obiadu dziś, ani jtr. nie muszę robić, bo mama mi wczoraj spakowała spaghetti i kotleciki w sosie pomidorowym....
Poszłabym do ogrodu, ale jak tż wyjeżdża na tak długo ja mam kilka takich cichych dni.... ach.... już za nim tęsknię, a nie ma go zaledwie od poniedziałku.

DZIĘKUJĘ ZA KLIKANIE.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:07   #2844
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
to badanie wydolności żył. może chodzi o to żeby zbadac czy krew dociera wszędzie i dostarcza składników odzywczych. a kiedy masz to badanie? skoro 2 tyg temu było w porządku to może nie ma powodów do obaw. nie denerwuj się na razie. a reszta pomiarów np.brzuszek, kośc udowa jak wyszły? tez zaniżone?

Cytat:
napewno bedzie miała 2 z przodu teraz szybciutko dzieciaczki rosną, więc da radę. trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja własnie czekam na kuriera i paczkę z różnościami dla małej . Coś mnie od wczoraj całe żebra bolą, chyba mi się dziecko rozpycha.

Co do opalania, to moja teściowa wróciła niedawno z Francji i mówi, że tam babki w zaawansowanej ciąży się opalają w samych gaciach, a temperatury prawie 40 stopni były . Jakieś bardziej wytrzymałe czy co? Poza tym we Francji podobno w ciąży piją kobitki wino.
wino

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie mam łóżeczka... ani wózka...
coś się obijam ostatnio
ja też jeszcze nie mam nawet nic upatrzonego. czekam aż Tż będzie wolniejszy i może pojeździmy po sklepach, ale to pewnie połowa sierpnia będzie a za nim się zdecyduje to już pewnie rodzić będę
Cytat:

ja mam jedne. nie kupuje więcej.
Stary 2012-08-01, 13:09   #2845
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
No asystent ciążowy w telefonie krzyczy że 29 dni do terminu porodu.. a z tego co zrozumiałam ostatnio mojego doktorka (jutro się potwierdzi) to za 19 dni witamy się na oddziale
Kurcze, to to już nie są żarty Czyli zaraz się zacznie robić wysyp mamuś rozpakowanych
Cytat:
chodzi Ci o same spodnie czy też o półśpiochy?
O spodnie, takie na wyjście.
Cytat:
Spodnie mam jedne na 56. z doświadczenia przy dziewczynkach mogę powiedzieć jak było u mnie- a mianowicie i tak wolałam dziecko wpakować w cieplejszego pajaca/ kombinezon w zimne dni niz męczyć je spodniami i bluzami ktore się ciągle gdzies podciągały, podwijały i maluchom było niewygodnie
No właśnie w domu, to też mam zamiar ubierać małemu wygodne ubranka, tylko na wyjścia coś takiego bardziej eleganckiego Więc chyba wystarczą 2 pary, bo tak znowu dużo podróżować nie będziemy, a pewnie szybko z tego wyrośnie....
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zawsze w międzyczasie można skoczyć do sklepu
No niby tak, ale patrząc na ceny, jakie sobie wymyślili w sklepach, to wolę upolować coś fajnego na all za o wiele mniejszą sumę, ale czasem trzeba poczekać, zanim się coś fajnego znajdzie...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:10   #2846
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2012-08-01, 13:10   #2847
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Czym bliżej porodu to też właśnie zaczynam wymyślać. Już nawet w sklepie pokazywałam TŻowi Symbio Graco . Ale facet stwierdził, że ma być laret i koniec. Już nie mam szukać czegoś innego . A w rzeczywistości laret fajnie wygląda, nikt takowego u mnie w mieście nie posiada to się na niego skusimy . I weźmiemy różowo czarnego, a co!

Jezuuu, dziewczyny. Jak ja już pragnę do domu . Tutaj typowo nie mam, co ze sobą zrobić. Telewizor ma 4programy na krzyż, nie przeszkadza mi to, ale ciągle ktoś go okupuje. Wieczorem nie obejrzę nic, bo brat TŻa zrobił sobie z salonu sypialnie, bo w swojej ma syf. .
Laptop mi się przegrzewa i boje się, że szlag go trafi, a podkładki chłodzącej nie zabrałam ze sobą.
Za dużo po schodach też latać nie chcę..
No i po prostu.. Masakra..
masz rację, nie ma to jak w domu

ja też im bliżej porodu tym bardziej zaczynam kombinować jeśli chodzi o wózek ostatnio spodobał mi się ten:

http://www.ceneo.pl/3437020s?toSpec

ale znając życie i tak pewnie stanie na tako
Stary 2012-08-01, 13:10   #2848
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

.
i jedza sery pleśniowe

Cytat:

ja mam 4 pary spodni, dresowe, ogrodniczki i 2 pary jeasnów.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 13:14   #2849
anesh_
Zakorzenienie

Idę serial oglądać
Stary 2012-08-01, 13:14   #2850
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
http://www.ceneo.pl/3437020s?toSpec

ale znając życie i tak pewnie stanie na tako
tez kiedyś o nim myślałam.nawet go tu pokazywałam ale już mi przeszła ochota na niego
ciagle zmieniam zdanie.chyba tż bedzie musiał podjąć męska decyzje
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości