|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
. Nie wyobrażam sobie latać do kuchni, bo "mamo zrobisz mi kanapkę?". Lekcje też zawsze sama robiłam, chyba, że to była matematyka, której nie rozumiałam a mama mi umiała dobrze wytłumaczyć.
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Raczkowanie
|
Dziwią mnie rowerzyści, którzy pomstują na mnie, że im się nie przesunę z chodnika tak, żeby mogli we dwójkę jechać koło siebie. Sorry, ale ja idę w jedną stronę, a oni w drugą, nie będę im schodzić z drogi i przytulać się do budynku/wskakiwać na ulicę, żeby mogli sobie plotkować... W ogóle nie rozumiem rowerzystów, którzy chyboczą się (bo tak powoli to nawet nie ejst jazda) na rowerze na chodniku szerokości 2 m i pomstują na pieszych... Wiem, ze teraz im więcej wolno, ale bez przesady....
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zawsze wkurzali i wkurzać będą ludzie chodzący po ścieżkach rowerowych z uporem maniaka. Nie ważne, że mają caaały szeroki i długi chodnik wolny od przechodniów, i tak będą iść po czerwonej ścieżce. Może powinno się przemalować chodniki na czerwono, skoro ten kolor przyciąga ludzi?
Co mnie zdziwiło w Holandii... to ścieżki rowerowe, które biegną zgodnie z kierunkiem jazdy samochodów. Raz się wpakowałam w taką ścieżkę i jechałam pod prąd, to na mnie się dziwnie ludzie patrzyli. Dodam, że są też ścieżki rowerowe podzielone na dwa pasy, więc można jeździć w dwóch kierunkach. |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co kusić los i tak utrudniać ruch? Ile ja razy nie widziałam, że ktoś jechał ulicą (nawet nie po prostu często uczęszczaną, ale wojewódzką! Raz nawet widziałam na krajowej ) w ten sposób, a auta były zmuszone wymijać rowerzystów, którzy nie mogli się odczepić od siebie i jechać pojedynczo...
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
a mnie dla odmiany wkurzają rowerzyści jeżdżący po chodnikach! w większości są to tzw. moherowe berety oraz osoby zupełnie nie znające się na zasadach ruchu drogowego oraz znakach! jedzie ci taki ktoś po chodniku, zahacza się kierownica, ani przepraszam, ani pocałuj mnie w tyłek....a już najbardziej wkurzają mnie tacy pseudorowerzyści: jadą sobie ładnie bokiem ulicy, zgodnie z zasadami ruchu drogowego, i nagle bach! czerwone światło... i wtedy co?? ano rowerzysta zsiada z roweru i... włazi na chodnik i jedzie sobie dalej jak gdyby nigdy nic! Albo jeździsz po ulicy, albo na ścieżce rowerowej (o ile jest). Po chodniku się chodzi, a nie jeździ rowerem
|
|
#3696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Tylko nie wiem co miałaś na myśli przez moherowe berety, bo w moim przypadku to młodzi ludzie w większości. Przejeżdżanie przez przejście to też norma, i nie bokiem, tak żeby nie przeszkadzać, tylko środkiem, między ludźmi. |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
ale ci zazdroszczę ale w sumie nei mam co narzekać, bo mieszkam na wsi, więc cała droga moja (no chyba, ze kombajn pojedzie, to nei mam szans)
|
|
#3699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3700 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
u mnie 90% to mohery, bądź ludzie w wieku blisko-przedemerytalnym
|
|
#3701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3702 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
też bym pracowała ile się da ( nie wiem o jakim wyjeździe mówimy- ja mam na myśli taki kilkumiesięczny). Wyjazd za granicę też kosztuje (pośrednicy, którzy załatwiają wyjazdy sezonowe u mnei w mieście i w miastach obok biorą 400 zł od osoby- że gwarantują Ci tam pracę), do tego dochodzą koszty przejazdu, jakieś jedzenie. Wychodzi na to, ze przed wyjazdem sporo kasy stracisz.... Musisz więc to odpracować+koszty noclegu, jakiegoś jedzenia tam... a i przecież jakieś większe pieniądze chcesz jednak przywieźć... tzreba harować.... wiem jak jest, bo moja siostra wyjeżdżała do prac sezonowych w trakcie wakacji na studiach ![]() ![]() jadę zarobić, a zwiedzać mogę innym razem
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie dziwi-choć nie, to złe słowo, bardziej śmieszy (nie wiem czy to jakiś trend a może od dawna tak jest
) to nadymanie polików do zdjęć. Wiem że temat z d***py wzięty ale jak oglądam blogi koreanek, rzadziej japonek to na 7 zdjęciach na 10 mają dzioby i nadęte poliki czy to jakieś sexy jest![]() alkaxy u mnie to samo- wąskimi chodnikami właśnie młodzi zasuwają. Nie raz się zdarza że wjadą na kogoś i nawet przewrócą
|
|
|
|
#3704 | |
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2012-08-01 o 13:15 |
|
|
|
|
#3705 | ||
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
to ja za to w Polsce widzę teki tręd- wciąganie policzków i wydymanie ust. Prekursorką takiego stylu jest nasza pseudo-gwiazda Honey ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi mi o to, że ktoś wyjeżdża na jakiś czas za granicę i chce jak najwięcej zarobić, tylko o pracę tutaj, o taki sposób na życie, o ile jakieś krótkie okresy przeżyte w ten sposób rozumiem, to jako sposobu na życie to nie za bardzo. Dla przykładu, poznałam kiedyś przez koleżankę pewnego chłopaka, fajnie nam się gadało, no ale co z tego, skoro tylko na gg i to w bardzo późnych godzinach, ale na spotkanie jak człowiek to niestety nie miał czasu bo wiecznie praca i praca /i wiem że to nie była ściema tylko rzeczywiście tyle pracował/ więc podziękowałam za nocne pogawędki i zakończyłam tę "znajomość" I znam kilka innych takich przypadków osób które żyją praca, MOIM zdaniem bez sensu |
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście że można by jeszcze kilka wytłumaczeń znaleźć, ale mimo to mnie to po prostu dziwi |
|
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ludzie na wsi pozwalają biegać swoim psom po drodze. Już nie raz mi się zdarzyło, że szłam, a tu nie wiadomo skąd wyskoczył pies, zaczął szczekać i skakać koło mnie. Nieraz nieźle się wystraszyłam, bo nie wiadomo czy szczekaniu się skończy czy nie skoczy z zębami do mojego gardła. Albo czasami jadę na rowerze, a taki pies ciągle mi podbiega pod koła i mało brakuje do tego, abym na niego wjechała. Jak dla mnie brak odpowiedzialności ze strony właściciela.
|
#3713 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj będąc w parku z Tż doznałam szoku. Siedzimy sobie na ławce, a tu idzie dziewczyna (dość młoda - gimnazjalistka na oko
) w tunice bądź baaardzo krótkiej bluzce. Nie wiem co to miało być, bo kompletnego ubioru to nie przypominało. Jednak nie to mnie zdziwiło, a fakt że nie miała bielizny na sobie Było to bardzo widoczne i niesmaczne. Nie wiem jaki miała w tym cel - może ktoś mnie oświeci? Jakaś nowa moda? Wiadomo mamy lato, jest gorąco; ale żeby od razu się obnażać?
|
|
|
|
#3714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może to były skąpe stringi?
|
|
|
#3716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak sobie bez majtek hasala w tuniko-bluzce przeciez jakby miala na sobie majtki + legginsy to poniektorych i tak by szokowala a bez niczego to juz wogole moze to jakas wersja ekshibicjonizmu w koncu to bylo w parku a to jedno z ich ulubionych miejsc:P
|
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ze względu, że siedziałam na ławce niżej widziałam na tyle dużo, żeby stwierdzić że nie ma nic ![]() Cytat:
Edytowane przez Julie_ Czas edycji: 2012-08-01 o 15:33 |
||
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
dziwia mnie male odziezowe lub obuwnicze sklepiki w ktorych sa te same rzeczy od x lat i nie stanieja nawet o zl!!
moze nawet mnie to nie dziwi a smieszy w PODSTAWOWCE mialam takie kozaczki z fredzelkami(kupione parenascie lat temu )a one nadal sa w tym samym sklepie, za ta sama cene, paranoja; dzisiaj szukalam kostiumu kompielowego i poza paroma nowymi, reszte pamietam jeszcze z gimnazjum:P
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

. Nie wyobrażam sobie latać do kuchni, bo "mamo zrobisz mi kanapkę?". Lekcje też zawsze sama robiłam, chyba, że to była matematyka, której nie rozumiałam a mama mi umiała dobrze wytłumaczyć.

) w ten sposób, a auta były zmuszone wymijać rowerzystów, którzy nie mogli się odczepić od siebie i jechać pojedynczo...
jedzie ci taki ktoś po chodniku, zahacza się kierownica, ani przepraszam, ani pocałuj mnie w tyłek....

Przecież student powinien być na tyle ogarnięty, żeby samemu poszukać przykładów w książkach, douczyć się. Ewentualnie spytać kolegów, a nie od razy brać korki. 

moze to jakas wersja ekshibicjonizmu w koncu to bylo w parku a to jedno z ich ulubionych miejsc:P