|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
A faktycznie Tynka
|
|
|
|
#812 | ||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
U nas nocka OK.Eryk przesypia juz po 6-7 godzin ciagiem.O 7 jednak juz sie obudzil,a ja nie wyspalam sie za bardzo,bo dlugo ogladalam film.Ogladalam "Skazany na bluesa",ja mialam na kompie,ale widzialam,ze w telewizji tez dawali.Widzialyscie?Nie moglam potem spac,jak cos mnie bardzo poruszy to tak mam.I w uszach caly czas mialam spiewajacego Ryska. Cytat:
Ta pani doktor troche nie bardzo,ze takiego slowa uzyla,jak ona mogla! Nie martw sie kochana,na pewno bedzie dobrze! A poza tym zobacz chociazby na naszym watku jak rozne wagowo sa dzieci.A ze szczuplejszy jest to przeciez moze byc rownie zdrowy,albo i zdrowszy niz dzieci pulchniejsze.I to sie moze jeszcze zmienic.Moja cora urodzila sie malenka,ale wkrotce byla juz pulchniutka,by pozniej byc chudziutkim niejadkiem ![]() Cytat:
|
|
#813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zostaw je tak, no i odpoczną Ci. Też mi się kręcą, al musiała obciąć bo wychodziły garściami ![]() dzień dobry ![]() u nas nocka super (tfu tfu ) Madzia usneła ok 21 bo po południu jak usnęła to wstała o 18:30 więc później ją kąpałam. Kręciła sie ok 24 ale dałam smoczka i spała do 3 a potem juz ze mną w łózku do 6. Mąż z nocki przyszedł i jeszcze pospalismy do 8:30. Madzia zjadła owsiankę i po 9 już chciała spać znowu, więc ją położyłam, ale słyszę że juz gada a ja zamiast sniadanie zjeść jak spała to siadlam na wizaż ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
Dziendoberek (u mnie buro, deszcz i wiatr ale trzeba trzymac fason
U nas nocka do kitu, chyba z 15 wybudzen. Mam przeczucie ze to zasypianie ze smokiem winne, bo jak sie wybudzi to smoczek jest jedyna rzecza jaka chce, wiec ja tak spie cala nocke w polgodzinnych odcinkach Tylko czemu raz budzi sie 1 raz a w inna noc 15?Ania troche bardziej marudna ostatnio, tzn malo ma cierpliwosci, sama sie nie zajmie soba. Nie wiem czy to skok czy po prostu taka sie zrobila zainteresowala swiatem ze jej zabawki nad glowa juz nie starczaja? Tak czy siak lubie jak TZ jest w domu, wtedy oddaje marude w rece taty zeby troche odetchnac ![]() MoniqW -fajnie ze piszesz. Wspolczuje po stracie psiakow ![]() I niezmiennie zazdroszcze spokojnego synka, chyba od zawsze byl taki aniolek, nie? Natkulec, fajnie Madzi, moze sobie na podworku polegiwac ![]() Tynka - zrobilas trwala? Ooo doczytalam ze takie twoje naturalne loki. Zazdroszcze jako wlascicielka prostych strakow ![]() Claudia - slodka minka Fabianka Cytrynka - macie 3 poziomy w lozeczku? Ja niestety tylko dwa i ten dolny jest naprawde nisko :/ Aguskaa - slodkie girki Szymonka oparte o przewijak Edytowane przez Zia_ Czas edycji: 2012-08-01 o 11:37 |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka moim zdaniem zdecydowanie lepiej w kreconych
Ciekawe ile Julia juz wazy... miesiac temu bylo zaledwie 5540 g, a wczoraj jej nie wazyli ani nie mierzyli, ale ostatnio jak ja ja zmierzylam to ma ok 60-61 cm
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Zia my mamy 3 poziomy lozeczka
![]() sweet_papaya nie martw sie my tez poszlismy do neurologa bo glowki nie trzymal mlody teraz chodzimy na rehabilitacje i mamy fajne cwiczenia wiec to nic strasznego ![]() przeklinam zabki Wiktorka juz! Aguska Wiktorek tez tak nozki opieral o przewijak ![]() Claudia slicznie wygladacie ![]() tynka bardzo ladnie ci w kreconych wlosach
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-08-01 o 11:43 |
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
Ja na chwilkę z pytaniem, bo za niedługo mam wizytę u ginekologa, więc muszę się ogarnąć troszkę Powiedzcie mi jak podajecie kaszkę swoim maluszkom, jaka konsystencja i czy łyżeczką czy butelką. Ja próbowałam dziś butelką Tommee Tippee ze smokiem do kaszek, ale to normalnie jakiś dramat, otwór taki wielki, że Zuzia się prawie zakrztusiła, więcej jej nie podam z tym smokiem, chciałam wypróbować ten smok, ale to jakiś dramat, chyba że kaszka byłaby bardzo stałej konsystencji, a przecież takiemu maluszkowi nie można aż takiej gęstej robić. A i pytanko czy Wasze maluszki po tych wszystkich kulinarnych nowościach robią inne kupki, bo u mnie Zuzik robi bardzo zbite i takie ciemne jak u dorosłego no i bączki ją męczą odkąd jej podaję inne pokarmy, potrafi takie serenady dawać że wczoraj u księdza na spotkaniu nawet się nie powstrzymywała ... Czy też tak mają Wasze maluszki?
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupki po marchewce bardziej geste tzn nie wypływają z pieluchy i maja swoisty zapaszek baczki tez ida pachnące |
|
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewelinka wg mojego mierzenia ma ok. 67-68 cm Cytat:
Cytat:
Ewelinka zasypiala dzis przy jedzeniu zupki ale stanowczo upominala sie o kolejna porcje na łyzeczce. ladnie i szybko je.
|
|
#820 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja chyba nie chce,zeby Erykowi szybko wyszedl zabek
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Zia moja sama się w ogóle nie zajmie. Dziś był cud bo zainteresowały ja zabawki jak była na brzuszki na 10 min. Najbardziej lubi jak się ją nosi. Wszystko wtedy ogląda
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale po południu już tak fajnie nie jest, tylko do południa.
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julcia spala prawie 3h, temp spadla do 37,5 i dziecko sie ladnie bawi i usmiecha - mam nadzieje ze odespala troszke nocke, bo przez ponad godzine ja nynalam na ramionach bidulke. A jak wyjelam ja ze spiworka to az parzyla ... ech.
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygrałam kocyk dla dziecka, mały proszek Jelp i smycz do aparatu
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez najczesciej najlepiej z rana mala sie soba zajmuje, pozniej juz marudzi i trzeba ja raczej zabawiac... Myslalam ze jak minie skok to sie to zmieni, bo wczesniej umiala sama sie bawic... a teraz placze jak sie odwroce tylko.
Dzisiaj konczymy 21 tygodni
|
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
Własnie przysłano pieska z FP którego wylicytowałam na allegro, jest świetny, zobaczymy co Madzia powie bo teraz śpi
poniżej zdjęcie pieska
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
karolca gratulacje
![]() Emigra gratki za skończone tygodnie ![]() natkulec bardzo fajny piesek. Mój siostrzeniec miał takiego |
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
mnie samą zachwyciły te piosenki no i nie wiedziałam że jest taki duży Chciałam jeszcze kupić jej garnuszek z FP ale babcia powiedziała że ona chce go kupić
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Karolca jak go mierzyłam to ma okolo 69 cm, moze poprostu inaczej mu sie ta masa rozklada ,albo co, nie wiem
Za tydzien na szczepieniu sie okaze ile ten mój bąbel waży i mierzy.to narazie nie bede meczyc wlosow, jak wam sie podoba ![]() Asika mój synek nie chce kaszki z łyżeczki ,pluje i juz , z butelki robie rzadsza i pije. Mateusz tez sie dlugo sam zabawi, czasami mam nawet godzine dla siebie.
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny chłopak A loki masz ładne ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Aguśka z Szymonka jest słodziak Fajniutki pultasek Ewelinka tez tak zadziera nogi - wszedzie gdzie tylko moze natkulec, alez Madzia szczesliwa ma sliczne oczka, takie duze ![]() moniahan Hania jaka zdziwiona ![]() nikii, te rybki sa taaakie interesujace ![]() emigra ale Julka miala minke do pierwszego zdjecia kilk minut temu wklejałam do albumu pierwsze zdjęcie Ewelinki Siedzę z Młodą na kolanach... z jakim zainteresowaniem przygląda się klawiaturze i temu jak piszę Albo nogami kopie tak, że klawiatura mi ucieka, hmm...
|
|
#832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
my mamy taka fotke jak Julia siedzi u meza na kolanach przy klawiaturze wlasnie i podniosla do zdjecia glowe i mine ma jakby chciala powiedziec ''nie widzisz ze jestem zajeta??''
||
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie jakiś fajny przepis na zaprawę do ogórków?
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
witanko Mamuski
![]() ja w dosc ok humorze bo sie nawet wyspalam dzisiejszej nocy.tzn zmienialam i przemywalam Hanie kilka razy, troche spala w lozeczku troche w naszym lozku, troche z pieluszka troche bez, i ogolnie nocke zakonczylysmy o 10:15, teraz dziewczynka sobie spi w wozku, dobrze ze nauczyla sie zasypiac w gondoli w koncu bo tak to sypiala glownie w foteliku.ale musialysmy wejsc do domu bo zaczelo padac...a nie mialo ![]() Aguska jaka fajna sesja Szymonka...jaki z niego wesolutek ![]() Tynka lepiej Tobie w kreconych wloskach jaka lsniaca lazienka![]() Cytrynka no to Wiktorek juz duzy chlopczyk....poziom w lozeczku obnizony ![]() Claudia super z Fabiankiem wygladacie ![]() Natkulec jak Madzia fajnie sie bawi na podworku ![]() Emigra gratulacje z zakupu domu i najlepszego dla Julci z okazji 21tygodni!! dobrze ze goraczka spadla..bidulka mala. Karolca jaka zupke gotowalas dla Ewelinki? Karo89 oj taki lezaczek do kapieli to super sprawa, nam bylo niewygodnie Hanie kapac w malej wanience i kupilismy lezaczek do kapieli, ale do wanienki byl za duzy i jakos tak Hania miala malo wody wiec chyba 2 miesiace temu przenieslismy sie do wanny, klade tak jak Karolca recznik (ale dlatego ze u nas w tym lezaczku sa jakies druty na bokach - jako stelarz) i Hania mocno kopie nozkami i ma swietna zabawe a ja tylko sobie klecze przy wannie. starzeje sie ....stawy w nadgarstkach mnie bola (??)ale tylko w prawej rece. Karolca nio Hania zdziwiona na tym zdjeciu, w ogole wyglada na nim podobnie do mnie jak bylam w jej wieku, w ogole Hania to wyglada na zdjeciach roznie, bo jak spi to wykapany Tz, jak sie ja trzyma na rekach lub jak lezy na brzuchu to do nas niejest podobna, jak sobie lezy na pleckach to podobna do mnie ...ciekawe to ...taka zmienna Hanka![]() ciesze sie bo antalan masc z wit. F podzialala na Hani krostki i plamki na brzuszku, wysypany miala brzuszek i sie marwtilam tym bardziej niz tym odparzeniem na pupce i pipci, ale smaruje od wczoraj ta mascia i jest juz wielka poprawa na brzuszku i pleckach juz sie naczytalam w necie i balam sie ze to moze jakis gronkowiec;( odparzenie zeszlo juz praktycznie, ale zobaczymy jak bedzie jak odstawimy krem canesten. za rada Desi bede odstawiac go stopniowo. dziewczyny ktore kapalyscie dzieciaczki w nadmanganianie potasu...uzywalyscie krysztalkow czy saszetek...nie znam sie na tym - dopiero zamierzam pojechac i kupic. splukiwalyscie pozniej czysta woda cialko czy nie? Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-08-01 o 15:05 |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan, kupiłam zupkę marchewkową z ryżem Bobovity - smaczna, jarzynową Bobovity - średnia i jarzynową Gerbera (smaczna).
Na razie kupuję, bo chcę zebrać trochę słoiczków na przyszłosć
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaHan dizęki za opinię
w takim układzie kupimy, bo skoro mówicie, że taki leżaczek dobra rzecz to spróbuję, w końcu nie wiem kiedy Emila zacznie samodzielnie siedzieć, a póki co taki leżaczek znacznie ułatwi nam kąpanie Karolca ja nie mam żadnych ciekawych przepisów. jedynie moja mama robi takie w zalewie musztardowej, wiec jakbyś chciał to na takie mogę Ci podać przepis. Ale pamietam w sumie też, że ktoś z rodziny robił w zalewie z chili, ale musiałabym podpytać żeby przepis dostać. A czy któraś ma jakieś przepisy albo pomysł na cukinię? Bo mam kilka sztuk, dostałam wczoraj i nie wiem na co je przeznaczyć. na innym wątku dziewczyna podawała przepis na dżem z cukinii, ale też zastanawiam się nad czymś innym?! no nie wiem...
|
#837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem ile w tym prawdy, ale przezornie nie używałam. |
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Emigra, jużtam idę kukać. A jak Julcia się czuje? mam nadzieję, że gorączka już się nie pojawiła...
|
#840 |
|
Wtajemniczenie
|
o dzieki za info...milion opinii tak jak ze wszystkim, ja wlasnie doczytalam w necie ze wysusza i pozniej trzeba natluscic skore.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

) Madzia usneła ok 21 bo po południu jak usnęła to wstała o 18:30 
Tylko czemu raz budzi sie 1 raz a w inna noc 15?

Albo nogami kopie tak, że klawiatura mi ucieka, hmm...