|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
2 talerze supy warzywnej za mną.... nigdzie nie umiem zleźć ile ma zupa warzywna kcal...
szukam sukienki na wesele... macie jakies fajne pomysły?? W domu mam taka z a la tafty niebieskiej, do kolan, na jedno ramię ale obawiam się ze 28 sierpnia bedzie upał i się ugotuje w niej
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-08-01 o 16:19 |
|
|
|
#1142 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
Sama na drugie sniadanie 3 rurki takie wfalowe z nadzieniem waniliowym zjadłam ( 157kcal) i wcale wyrzutów sumienia nie mam Z tymi pomiarami dobra myśl, zmierzę się jutro rano i zapisze bo teraz to bez sensu skoro nawet pierścionka wcisnąć na palec nie mogę . Dziś to tylko wieczorem dam rade ćwiczyć bo tak tu duszno, że jak wyjęłam naczynia ze zmywarki to się spociłam mielnus co do sukienki to ja kupiłam tak wypasiona (wg mnie oczywiście) 2 lata temu i teraz śmigam na wszelkie wesela i imprezy tego typu więc ja słaby pomocnik modowy. Ale osobiście wszelkie tafty i satyny odradzam, wg mnie nikt w tym dobrze nie wygląda w tym błysku ale to tylko moja opinia( sama miałam z tafty sukienkę na studniówce i do dziś się zastanawiam jak to się stało |
|
|
|
|
#1143 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taka z satyny pozyczona od koleżanki...ona jest ładna z podszewką. Obawiam się że będe w niej mokra jak szczur...;/ dlatego myslę zbey inna sobie sprawić.
|
#1144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Margot85 Czas edycji: 2012-08-01 o 16:53 |
|
|
|
|
#1145 |
|
Wtajemniczenie
|
no 28 sierpnia jest wesele. Byłam w sklepach i te wszystkie sukienki mało eleganckie, bardziej na lato. Ja jestem w dodatku drużka, wiec trzeba sie prezentowac
|
#1146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale rozumiem kłopot bo to jest wyzwanie, ja sukienki pół roku szukałam ( Wrocław, Szczecin i w końcu w Poznaniu upolowałam ) i 2 miechy przed weselem zakupiłam a wcześniej tak awaryjnie satynowego potworka (nigdy na szczęście nie założonego) bo prawda jest taka , że dużo jest klasycznych satynowych sukienek ale kurcze wszystkie druhny zawsze tak samo w tej satynie i ja nie chciałam bo ani mi się to podoba ani wygodne to to jest. Powodzenia w szukaniu
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki
ja mam dużo kiecek... Zawsze musze miec nowa na impreze, nie potrafie w tym samym iśc kilka razy
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
Zooska ja do cukinii przekonałam się dopiero niedawno, wcześniej zbrzydła mi przez mamę bo ja hodowała na ogródku i jak był sezon to codziennie musiałam ją jeść prawie żeby się nie marnowała, a teraz raz na jakiś czas to PYCHA !!
Cindy mnie też fitness bardzo wciąga, kiedyś przez rok prawie potrafiłam chodzić prawie codziennie i nawet 2 razy dziennie po parę godzin (koleżanka jest od niedawna instruktorką i musiałam ją wspierać na jej zajęciach). Rozumiem Cię że tęsknisz za EX TŻ... Ja za moim też mija właśnie 2 tyg od rozstania i od tamtej pory nie zamieniliśmy słowa, nawet rzeczy nie zabrałam, więc najgorsze przede mną a też chciałabym znów być razem. Myślę że taki wyjazd dobrze by Ci zrobił, poznałabyś nowych ludzi i przekonałabyś się że inni mogą Cie kochać i doceniać z racji tego że jesteś sobą.Madzia dla mojego EX też sport był ważniejszy, on jest byłym piłkarzem a teraz zaczął trenować juniorów i wydaje mi się że nie umiał się pogodzić z tym że już nie ma tej sprawności co kiedyś i musi ustąpić miejsca młodszym (ma 37lat). A przecież to nie jest trudne żeby poświęcali nam chwilkę czasu w uwadze i skupieniu, wtedy nie miałybyśmy problemu z tym że ich ten sport tak pasjonuje, ale nie – oni nie mają podzielności uwagi i mnie to najbardziej boli zawsze... heroine ja jestem po finansach i bankowości ze specjalnością w rachunkowości spółek. Ale w banku nie chcę pracować. Księgową też tak średnio być. Więc zostałam asystentką brokera ![]() Dziś byłam pierwszy dzień w nowej pracy, miałam szkolenia i ogólny zarys tego co będe robić i muszę przyznać ze jestem zadowolona tylko jest jeden problem, kolezanka z poprzedniej pracy (klub muzyczny) idzie na urlop i nie mogę od razu odejść. Będe zatem od poniedziałku do piatku od 8 do 16 pracować w biurze, we wtorki i środy od 19 do 1 w nocy będe w klubie oraz cała sobota i niedziela od 13/14 do 23/1 w klubie...... ani jednego dnia wolnego ![]() ale za to za drugą wypłatę kupię rower., Trudno, jeden miesiąc się przemęcze. Ale nie będe miała kiedy ćwiczyć więc będe nosić ze sobą posiłki żeby dietki pilnować wybitnie uważnie. Jestem dobrej mysli. Klub jest 3 minuty drogi od mojego mieszkania więc nie będzie aż tak ciężko. Ja też kupiłam sobie Redsa żurawinowego w Biedrze i dziś wypije Ide jeszcze po wiesniaki i ser biały muszę zapas na cały tydzień kupić.aaa jeszcze ja dziś wchodze do nowej pracy na szkolenie a tam moja kolezanka siedzi (taka dalsza troche) bo pare osob zatrudnili heh więc mam znajomą twarz przynajmniej raźniej |
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Mielnus co do sukienki to może jakaś ładna koronkowa? Moim zdaniem byłaby ok na wesele
teraz jest duży wybór w koronkach bo satynowe wcale mi się nie podobają A ja gotuję sobie dwie kukurydze uwielbiam kukurydze ![]() a na wieczór mam piweczka
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pracy gratuluje fajnie, że i koleżanka się znalazła na początek , oby dalej było tylko lepiej. Rower fajna sprawa, mi tez jakoś ciągle brakuje kasy na zakup i wiecznie od znajomych pożyczam więc super postanowienie żeby za drugą wypłatę zakupić, mam nadzieje, że znasz się na rowerach albo masz kogo eis o rade zapytać bo to w sumie poważny zakup i nie kolor jest najważniejszypozdrawiam ps: rower pożyczam a nie kasę bo jakoś tak dziwnie mi się napisało
Edytowane przez Margot85 Czas edycji: 2012-08-01 o 17:38 |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Mureczko pisz jak tam Twoje włoski
jak się sprawuje olej kokosowy?
|
#1152 |
|
Raczkowanie
|
Margot witaj
ja się raz dziennie udzielam więc moja osoba ginie w tłumie i jakoś nie było faktycznie okazji![]() co do roweru to mam kolege który z chęcią mi doradzi ale i tak kolor wybieram JA
|
|
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
cindy prawdziwi faceci są tylko czasem dobrze ukryci, ale zobaczysz że spotkasz kogoś w najmniej oczekiwanym momencie
![]() losing nikt mi nigdy nie wierzy jak podaję cm, pamiętam jak dziewczyny mi kazały zrobić zdjęcie jak mierzę uda z centymetrem medzik włoski sobie powoli rosną, już tak nie zwracam uwagi na nie szczerze mówiąc ale nakładam olejek 3 razy w tygodniu, chociaż powiem Ci że mimo to nie są jakieś super lśniące jak robię zdjęcia to wyglądają tak sianowato. A już nie chcę używać innych maseczek i odżywek bo i tak mam łupież a im więcej rzeczy stosuję tym więcej go mam. Także teraz używam tylko h&s, olejek kokosowy i odżywka do rozczesywania pantene ![]() Orbitrek zaliczony 23min (zaszalałam ), hh 30min i zaraz pokręcę takim dużym, nie wiem ile ono waży z 1,5kg A powiedzcie mi używacie jakichś kremów do stóp? Polecacie coś, może domowe sposoby żeby zmiękczyć te "poduszki"? Bo teraz latem mam takie suche te stopy, szoruję pumeksem ten twardy naskórek ale to nic nie daje. Aaa i pochwalę się że polubiłam w końcu jakieś piwo
|
#1154 |
|
Wtajemniczenie
|
medzik tez myslałam o koronkowej. Ta satynowa jest ok, ale bez szału. Ja zawsze muszę dobrze wyglądac bo inaxzej to jest źle.... Myślałamn zeby sobie sama uczyć coś, moja mama jest krawcową. Ale żekomo pod koniec sierpnia ma być już zimno... jakos nie chce mi się w to wierzyc;>
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- murka na stopy to polecam kremy SCHOLA JEST NAJLEPSZY!! używałam różnych rzeczy... ale on spisuje się na medal. Ja stosowałam krem na suche pięty. Kilka razyu wystarczy na noc posmarowac i do skarpetki. Piętki mi się poptrawiły ekspresowo. Cena takiego kremu ko 20 zł... zaliczony skalpel... i wiecie co?? to jest pestka w porównaniu do Killera.... http://szafa.pl/c11237508-elegancka-...tem-mieta.html fajna?
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-08-01 o 18:34 |
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
mielnus, a jaki masz limit kasowy, jesli mozna spytac?
wtedy latwiej bedzie nm podsunac jakies konkretne sukienki
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Witam
moje kolejne podejście :/ niestety, nie ma jakiejś super tragedii w tym momencie z moją wagą, bywało gorzej, ale nie czuję się do końca tak jakbym chciała. Wiele razy zaczynałam i gdzieś w połowie dnia było po ptokach :P Teraz jednak czuję bardzo silną motywację i widzę sama po sobie pewne zaparcie, którego dotychczas mi brakowało. Ostatnio miałam takie półtora roku temu na Dukanie, ale nie chcę już takich diet. Chcę się zdrowo odżywiać, nauczyć się tego jak zdrowo jeść, by mój organizm był zdrowy, odżywiony. Mam nadzieję, że wytrwam, ponieważ nastawiałm się do przejścia na dietę od dwóch tygodni, czytałam dużo na temat zdrowego odżywiania, żeby być do tej diety przygotowana. Myślę, że wtedy prościej coś zdziałać. Na diecie jestem od poniedziałku, dzisiaj 3 dzień. Mój cel -8kg Trzymacjacie za mnie kciuki ![]() Kalorii liczyć nie potrafię, a może nie chce mi się, staram się wybierać zdrowe produkty. Napiszę może po prostu mój dzisiejszy jadłospis: -śniadanie - 2 kromki pełnoziaristego pieczywa, 2 plasterki serka light, 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej, pomidor, zielona herbata - II śniadanie - miseczka zupy krem z kalafiora (bez masła i tego typu rzeczy, na kostce rosołowej, odrobina magi i pieprzu) - obiad- sałatka z sosem czosnkowym i grillowanym filetem z kurczaka - kolacja - 2 pomidorki, 1/4 seta sałatkowego, jedna łyżeczka olowy z oliwek
|
#1157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mama mnie trochę zniechęciła.. bo niby zimno już będzie pod koniec sierpnia, jakoś nie chce mi się w to wierzyć.---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki
|
|
#1158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby, będzie miło założyć w końcu to na co ma się ochotęja już też ważyłam więcej i to wcale nie 71 :P ale jeszcze duuużo więcej :P tylko trzeba chcież, a ja często rezygnowałam no i teraz mam ;p ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- chciałam trochę dłużej tutaj posiedzieć, ale jestem w pracy i jak zawsze kiedy myślę, że robota na dzisiaj skończona to coś się zwali na głowę, ehh do jutra ![]() p.s. ważyć będę się w każdy poniedziałek
|
|
#1159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zobacz to: http://szafa.pl/c10748780-asos-piekna-sukienka.html poprawka mojego dzisiajszego menu: I. siemię lniane kleik, musli własnej produkcji z jogurtem nat. 0% II. kefir 0% III. jajecznica 2 jajka+cukinia duszona IV. serek homo 0% V. ogórek, 120g sera białego chudego i piętka pomidora na jutro: I. siemie lniane kleik, musli z jog. nat. 0% II. grahamka z serem białym i pomidorem+kawa III. 3 placuszki z cukinii IV. serek homo 0% V. 125g sera białego, ogórek Edytowane przez lisa87 Czas edycji: 2012-08-01 o 19:45 |
|
|
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
mielnus dziekuje
heroine dziekuje Cindy tak, w Walli wracam w koncu za 3 tygodnieja rowniez czytalam rozne ksiazki, ale to z nudowo i tylko troszke fajnych metod z niej wynioslam dokladnie,po co tracic na nich czas? nie zostaniesz,a chocby to zajmiesz sie soba, znajomymi, imprezowaniem i praca![]() skoro nie lubisz to biegaj wieczorem wazne,zebys sie ruszala, zacznij sobie wlasnie od krotkiego i wolnego biegu,bo wtedy najbardziej spala sie tkanke tluszczowa, a nie miesnie, duzo czytalam na temat biegania wiec troszke juz wiemna pewno osiagniesz swoje wymarzone 50kg, ja tez do tego daze i waze prawie tyle co Ty damy rade!!! ![]() kto jak nie my?Lisadokladnie, moj facet kocha pilke nozna i ciagle zaluje,ze nie poszedl do szkoly sportowej i ze nie moze juz w sumie grac w ogole,nawet ze znajomymi,bo ma powazne problemy z kolanem wiec zostaje mu jedynie ogladanie i to jest dla niego najwazniejsze,wczoraj zamiast mnie przeprosic, ze sie poklucilismy, to stwierdzil,ze to on jest zly i odezwie sie na drugi dzien, myslalam,ze mnie cos trafi ale przeszlo mi i jemu i dzisiaj juz normalnie 'pisalismy' bo dzisiaj tez na skype za pewne nie wejdzie![]() a jesli chodzi o prace, to dobrze, ze jestes zadowolona jesli nie jest bardzo ciezko to dobrze, a z praca w klubie jakos sobie na razie poradzisz![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
ogladałam w bershce, stradiv, new yorkier... i nic. moze na allegro cos wychacze..
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
mielnus na allegro sa fajne sukienki,tylko trzeba poszukac
albo w sklepach internetowych, jest wiekszy wybor niz w sklepach w galeriach handlowych
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 11.3 kg za mną zostalo 6 kg do zrzucenia termin: czerwiec cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' |
|
|
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- co myślicie? http://www.mojeciuchy.pl/dane/3922844/sukienka.html ale w innym kolorze albo http://www.mojeciuchy.pl/dane/391020...nka_ORSAY.html ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- ja mam w domu taką http://szafa.pl/c11278274-elegancka-torebka-gratis.html tylko niebieską
CEL - 56kg Edytowane przez mielnus Czas edycji: 2012-08-01 o 20:02 |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Mureczko to tak jak ja
też teraz już ie zwracam tak uwagi na włosy są jakie są i nic nie mogę zrobić, żeby były dłuższe więc pozostaje mi tylko czekać i odżywiać je no i liczyć na to, że kiedyś będą piękne i długie ![]() a co do stóp to ja co jakiś czas robię im peeling a piętki szoruję pumeksem, później gruba warstwa kremu wkładam w woreczki śniadaniowe i na to skarpetki zostawiam tak przez noc i później są fajne i miękkie ![]() wypiłam sobie jedno piwko a drugie zostawię na jutro przed chwilą się wykąpałam, ogoliłam cała, zaraz będę balsamować zrobiłam też spa dla stóp, mani i pedicure, pazurki pomalowałam na miętę ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- a gdzie nasza Monia ? dziś nic nie pisała ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Proszę o kliki, bo spadam w rankingu i dziękuję za dotychczasowe
|
#1165 |
|
Raczkowanie
|
http://www.mojeciuchy.pl/dane/3922844/sukienka.html mi sie ta podoba
ale nie wiem czy na pierwsza druzke pasuje:d podpytaj panny mlodej mniej wiecej jaka Ci poleca, jak bym tak zrobila gdybym nie mogla nic znalezc
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale męczący dzień miałam jeszcze ta po.s.rana pogoda najpierw praca, potem zakupy na mieście, potem poczta, gotowanie obiadu, sprzątanie mieszkania i wreszcie siadłam na du.pie a jeszcze muszę robić sałatkę z ogórków na zimę, bo przywiozłam od rodziców
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
|
|
#1167 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki madzia
ja nie ide za pierwsza... wogóle będzie to młżeństwo które według mnie rozpadnie sie po jakims czasie. Nie mnieto jednak oceniać...
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja już zmykam
![]() Do jutra kolorowych snów laseczki
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie w Biedrze nie było Cytat:
jedz na zdrowie ![]() O nie, tylko nie z tafty upocisz się jak szczur ja kiedyś przymierzałam taką jedną, bo na manekinie dosyć ładnie wyglądała a wyglądu to to nie ma Sierpień ma być ciepły, wrzesień z tego co wiem też no ale tego nie przewidzisz. Nawet jeśli będzie chłodniej to co? Jakiś żakiecik, rajstopki i w cienkiej, letniej, zwiewnej sukience da radę przecież to nie zima na dworze też nie będziesz nie wiadomo ile czasu, tylko głównie na sali a wiadomo, że tam będzie gorąco
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]()
Edytowane przez zelka9o Czas edycji: 2012-08-01 o 21:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.

ja 31 sierpnia mam zamiar zrobic mierzenie, zeby sprawdzic jak efekty.
Sama na drugie sniadanie 3 rurki takie wfalowe z nadzieniem waniliowym zjadłam ( 157kcal) i wcale wyrzutów sumienia nie mam
Z tymi pomiarami dobra myśl, zmierzę się jutro rano i zapisze bo teraz to bez sensu skoro nawet pierścionka wcisnąć na palec nie mogę
. Dziś to tylko wieczorem dam rade ćwiczyć bo tak tu duszno, że jak wyjęłam naczynia ze zmywarki to się spociłam

mija właśnie 2 tyg od rozstania i od tamtej pory nie zamieniliśmy słowa, nawet rzeczy nie zabrałam, więc najgorsze przede mną
Ide jeszcze po wiesniaki i ser biały muszę zapas na cały tydzień kupić.
uwielbiam kukurydze 
fajnie, że i koleżanka się znalazła na początek , oby dalej było tylko lepiej. Rower fajna sprawa, mi tez jakoś ciągle brakuje kasy na zakup i wiecznie od znajomych pożyczam
ja się raz dziennie udzielam więc moja osoba ginie w tłumie i jakoś nie było faktycznie okazji

wiec zostaje mu jedynie ogladanie i to jest dla niego najwazniejsze,wczoraj zamiast mnie przeprosic, ze sie poklucilismy, to stwierdzil,ze to on jest zly i odezwie sie na drugi dzien, myslalam,ze mnie cos trafi
jeszcze ta po.s.rana pogoda
najpierw praca, potem zakupy na mieście, potem poczta, gotowanie obiadu, sprzątanie mieszkania
no ale tego nie przewidzisz. Nawet jeśli będzie chłodniej to co? Jakiś żakiecik, rajstopki i w cienkiej, letniej, zwiewnej sukience da radę