III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 18:23   #2911
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Maggie jesteś boska, już sobie wyobrażam to pranie w pełnej konspiracji
hehe mąż wrócił z pracy, gdy wieszałam pranie na balkonie starannie upychając ciuszki dziecięce między naszymi ubraniami, które prałam wcześniej na razie nie zauważył
a jakby miał jakieś ale, to mu buzię zatkam zupą, którą ugotowałam. Tak się domagał zupki od kilku dni, więc ma (a ja tak nie lubię gotować zup) a ja mam na to konto kilka ciuszków
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Mam problem ze stanikiem do karmienia, bo jaki ja mam rozmiar kupić? niby większy niż teraz, bo pewie cycuchy jeszcze urosną, ale najlepiej na mnie leżą Triumphy a ceny mają fajne - 149 zł za sztukę, jak mierzyłam jakieś tańsze i innych firm to zawsze jest coś nie tak, jak obwód dobry to miska gdzieś odstaje a mniejsza za mała, jak miska jakoś leży, to obwodu dopasować nie mogę i tak ciągle coś. Jedynie w te Triumphy wchodzę gładko i bez żadnych dziwactw i kłopotów no ale ta cena mnie zniechęca, choć pewnie i tak na nich stanie, bo jak nic innego nie dopasuję, to wolę mieć dobry stanik niż jakieś badziewie.
No i na początku muszą być bez fiszbin? czy mogą być z fiszbiną?
Że też człowiek tyle nie wie o tym, jak zareaguje jego ciało w porodzie i później. Strasznie mnie ta niewiedza wkurza, bo ja lubię wiedzieć i już
mam ten sam problem.
na razie kupiłam tylko jeden zwykły bawełniany stanik bez fiszbin. póki co jest za duży, ale pewnie jak już będę miała czym karmić, będzie się nadawał.
jakieś inne (mniej babciowe i może bardziej sexi) kupię jak już będę po porodzie i będę znała rozmiar. w ogóle chyba jeszcze jakiś jeden zwykły powinnam jeszcze kupić

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:42   #2912
Kalpana
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Tamlin, Weronika dzięki za odpowiedź

Widziałyście? Ale się TŻ uśmiał jak mu to pokazałam https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 18:43   #2913
weronika_91
Zakorzenienie

Tak zachęcałyście do biedronkowych pieluch, że wysłałam właśnie Tża po dady

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

Widziałyście? Ale się TŻ uśmiał jak mu to pokazałam https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
też to akurat na fejsie dziś mi wpadło w oko
Stary 2012-08-01, 19:13   #2914
Sojka1990
Zadomowienie

a propo fejsa- Weronika jakoś tak mam ochote Cię popodglądać Jako że szpitalne smsy między sobą wymieniałyśmy to może wysłałabyś na pw linka do swojego profilu
Stary 2012-08-01, 19:14   #2915
Konczita
Zakorzenienie

nie skończyłam prasowania nie mam siły normalnie poszłam spać ...

do rozstępów mam podejście jak Lucia .. później martwić się będę tak samo tym jak schudnąć yyyy

moja pościel to 120x90 i myślałam, że to taki standard

Konik fajny tylko ta lampka chyba twarda będzie nie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:29   #2916
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny, przyłożyłam rękę do miejsca, gdzie mój Mały się kokosił (z prawej strony brzucha, tak bardziej z tyłu) i za chwilę poczułam w tym miejscu takie jakby wibracje, jak z telefonu, tylko bardzo delikatne i po kilku sekundach zniknęły. Miała któraś coś takiego? Co to jest? Bo już się zaczynam bać,że to coś złego

K

Sz
Stary 2012-08-01, 19:32   #2917
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, przyłożyłam rękę do miejsca, gdzie mój Mały się kokosił (z prawej strony brzucha, tak bardziej z tyłu) i za chwilę poczułam w tym miejscu takie jakby wibracje, jak z telefonu, tylko bardzo delikatne i po kilku sekundach zniknęły. Miała któraś coś takiego? Co to jest? Bo już się zaczynam bać,że to coś złego

Spokojnie !!!!!!!!

Mnie już chyba nic nie zaskoczy jeśli chodzi o to co mała wyprawia w brzuchu..
Takie wibracje jak mówisz też często czuje, szczególnie kiedy mała się gdzieś wypnie (plecki) i jak przyłoże ręke to czuje jej bijące serduszko- przynajmniej tak mi się wydaje że to to, takie szybciutkie i delikatne.
Stary 2012-08-01, 19:38   #2918
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Sojka ma racje maluchy różne rzeczy wyprawiają, ja też nie raz czuje jakies dziwne rytmiczne bujanie, moznaby to przyrównac do wibracji. Obserwuj brzuszek, maluchy mają coraz mniej miejsca....przeciagaja sie napinają...pewnie to nic takiego.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:40   #2919
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No to zamówienie złożone, zostało do kupienia wózek, komplet pościeli, lańcuszek do smoczka, karuzelka, konik, koszula dla mnie, stanik jeszcze jeden, Tantum Rosa i kapcie. Poza tym wyremontować pokój i kupić komodę.

Dziewczyny pościel macie w jakim rozmiarze, bo dziś baba się ze mną w sklepie kłóciła że wymyślam bo 90 x 120 to nie standardowy rozmiar.

to jest standardowy rozmiar i najlepszy. najwiekszy wybor poscieli ejst wlasnie w tym rozmiarze. ja mam lozeczko 140x70 i zastanawialam sie czy nie kupic poscieli wiekszej ale czytalam na necie opinie ze najlepsza jest ta 90x120. jak lozeczko jest 120x60 to przeciez w wiekszej poscieli dziecko by utonęło nie wiem co to za baba w tym sklepie sprzedawala

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-01 o 19:41
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:40   #2920
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

Bafi a dlaczego nie patrzyć na cię jak fajna babeczka jesteś Ta gondolka fajna i ma duże koła co mi się niezmiernie podoba.
Elena, wiesz, prawdziwy terenowy wóz na wyboisty trawnik i krzywe chodniki. Przy Graco to się nieźle idzie zmęczyć przynajmniej w moim miasteczku.

A co do alergii i astmy, nigdy nie zapomnę jak dostałam skierowanie najpierw do laryngologa, żeby określić rodzaj kataru i potem na NFZ alergolog i wiesz jak się to skończyło. Lekarka raz dwa ja zbadała dosłownie nawet 5 minut to nie trwało i tekst dziecku nic nie jest, to okaz zdrowia, po co pani ten Singulair podaje. A ja mówię do babki a skąd pani wię, że nic jej nie jest, dlaczego testów Pani nie zrobi. A ona chyba tylko czekała na to i do mnie, testy są osobno płatne bo już limit z NFZ wyczerpany - mówię Wam paranoja.

To samo, już nie pamiętam , któraś z Was na NFZ robiła ukruszonego ząbka, który znów się ukruszył - takie jest właśnie leczenie w ramach tej dziadowskiej organizacji jak z własnej kieszeni nie wyciągniesz grubych stów to chodzisz szczerbaty.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-01 o 19:42
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:42   #2921
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
myśle że też może nie odczuje tego tak źle jak mnie skurcze łapać bedą
O jejku, to co to Ci lekarze nie dali rady go wyratować??
Ja około tygodnia w szpitalu leżałam i wyszłam jak nowa z tego co mama powiedziała.
Zabardzo nie pamiętam,miałam wtedy 6lat a on podobno długo chorował.Nie pamiętam jak zachorował a dla mamy to bolesne wspomnienia,więc nie wypytywałam szczegółowo.To już 21lat jak go nie ma...Nieraz myślę,jaki był by dzisiaj....bo mój starszy brat pogubił się w życiu i za bardzo nie mamy kontaktu.
Bałam się,dlatego synka szczepiliśmy od pneumokoków i meningokoków,bo one wywołują m.in.tą chorobe.

Cytat:
A ja się umówiłam na 13.08 bo ponoć na urlop wybywa doktor Makowski
Ja u Makowskiego byłam kiedyś,teraz terminowo mi nie pasowało.Idę do Lewczuka...ach..

Cytat:
Katee to koleżanka pokazała klasę nie ma co

Rozumiem twoją złość na porównywanie. Mnie też ciągle porównują do takiej jednej z rodziny co zawody pływackie wygrała w 8 miesiącu ciąży. Że ja to niby już stara i wogóle słabsza. Sorry nikomu nic nie będę udowadniać
O matkoto mają porównanieJa niby jestem młodsza od szwagierki o 9lat,ale ona bardziej wygimnastykowana,ćwiczy jogę i pilates(dla mnie zabardzo)dlatego też może jej bardziej wyćwiczone mięśnie brzucha go podtrzymują.I tak teściowej o tych mięśniach powiedziałam,dodatkowo mi sterczy ten pępek,co bardziej go powiększaserio,seri o,bo bluzki odstająI teściowa mi przytaknęła,ale jakoś mnie to nie przekonało.

Maggie pokażesz ciuszki?ja też nie umiem przejść obojętnie.Normalnie nałógostatnio też po 1zł było i kupiłam taki kombinezonik zimowy na roczek,ogrodniczki i kilka czapeczek i ciągle mało

Cytat:
Mam problem ze stanikiem do karmienia, bo jaki ja mam rozmiar kupić? niby większy niż teraz, bo pewie cycuchy jeszcze urosną, ale najlepiej na mnie leżą Triumphy a ceny mają fajne - 149 zł za sztukę, jak mierzyłam jakieś tańsze i innych firm to zawsze jest coś nie tak, jak obwód dobry to miska gdzieś odstaje a mniejsza za mała, jak miska jakoś leży, to obwodu dopasować nie mogę i tak ciągle coś. Jedynie w te Triumphy wchodzę gładko i bez żadnych dziwactw i kłopotów no ale ta cena mnie zniechęca, choć pewnie i tak na nich stanie, bo jak nic innego nie dopasuję, to wolę mieć dobry stanik niż jakieś badziewie.
No i na początku muszą być bez fiszbin? czy mogą być z fiszbiną?
Że też człowiek tyle nie wie o tym, jak zareaguje jego ciało w porodzie i później. Strasznie mnie ta niewiedza wkurza, bo ja lubię wiedzieć i już
Kolejna moja bolączka to to, czy ja nie przegapię symptomów rozpoczynającego się porodu, albo nie zacznę panikować za wcześnie, bo jakiś skurcz mnie złapie a to wcale jeszcze poród nie będzie. Te wszystkie niewiadome wyprowadzają mnie z równowagi!
Ponarzekałam i ja
A co?ponarzekać nie możnaMyślę,że porodu nie przegapisz,najwyżej wcześniej do szpitala pojedziesz.
A mierzyłaś coś z firmy Alles Mama?też mają fajne i seksiJa chyba kupię drugi po porodzie,jak mi się pokarm unormuje.

Cytat:
Dobre!

A i powiedzcie mi,które łykają ASPARGIN,ile go bierzecie?
Wcześniej brałam magneB6 3x2,ale ma mniej magnezu.A ten ma 250mg,to może mniej tych tabletek?Pytam,bo sama zmieniłam,bez wiedzy ginka,mam nadzieję,ze nie zaszkodzi.I co z tym potasem?nie przedawkuje go jak biore też witaminy dla ciężarnych?
Poradźcie

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:43   #2922
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Tamlin apropos tej baby - to ona chyba nie lała, żeby 90x120 to nie był standardowy rozmiar. W Jysku, tylko taką kupowałam

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-01, 19:50   #2923
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Wcześniej brałam magneB6 3x2,ale ma mniej magnezu.A ten ma 250mg,to może mniej tych tabletek?Pytam,bo sama zmieniłam,bez wiedzy ginka,mam nadzieję,ze nie zaszkodzi.I co z tym potasem?nie przedawkuje go jak biore też witaminy dla ciężarnych?
Poradźcie
jezeli chcesz brac taka sama ilosc jak do tej pory to srpawdz sobie ile poprzednio bylo magnezu w 1 tabletce. ja przedtem bralam taki jeden co mial 100mg magnezu w 1 i bralam 2x1, wiec 200mg....wiec teraz biore tego asparginu 1 tylko i mi to wystarcza
jak nie masz potasu w witaminach to nie przedawkujesz ja biore femibion i tam nie ma potasu

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 19:55   #2924
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Ale się nazapingalałam. Wysprzątałam młodej pokój od A-Z (ścieranie kurzu w tym pranie wszystkich maskotek - tylko 5 automatów). Program najkrótszy bo to chodzi od odświeżenie i odkurzenie ale rundy pomiędzy pomieszczeniem gospodarczym i jej pokojem spowodowały, iż padam na twarz do tego wymyłam podłogi w całej chałupie zanim przyszła pielęgniarka.

Za chwilę wezmę sobie prysznic co by się już całkiem odświeżyć.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-01, 19:55   #2925
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Spokojnie !!!!!!!!

Mnie już chyba nic nie zaskoczy jeśli chodzi o to co mała wyprawia w brzuchu..
Takie wibracje jak mówisz też często czuje, szczególnie kiedy mała się gdzieś wypnie (plecki) i jak przyłoże ręke to czuje jej bijące serduszko- przynajmniej tak mi się wydaje że to to, takie szybciutkie i delikatne.
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Sojka ma racje maluchy różne rzeczy wyprawiają, ja też nie raz czuje jakies dziwne rytmiczne bujanie, moznaby to przyrównac do wibracji. Obserwuj brzuszek, maluchy mają coraz mniej miejsca....przeciagaja sie napinają...pewnie to nic takiego.
Dzięki, ehh Taka mi dziwna myśl przeszła, że może mały ma jakąś padaczkę czy coś Normalnie paranoja.... Do gina idę dopiero14, więc się nie dowiem, chyba że jutro zapytam położną, jeśli ją spotkam czy to normalne....
Ale pewnie Sojka ma rację, a ja dramatyzuję....

K

Sz
Stary 2012-08-01, 20:01   #2926
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
ja często coś takiego czuje.czasem nawet nie musze ręki przykaądac i takie lekkie wibracje czuje więc spokojnie
Cytat:

Poradźcie
ja biore 3 razy dziennie po 2 tabletki.tak mi doktorek kazał
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:02   #2927
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, ehh Taka mi dziwna myśl przeszła, że może mały ma jakąś padaczkę czy coś Normalnie paranoja.... Do gina idę dopiero14, więc się nie dowiem, chyba że jutro zapytam położną, jeśli ją spotkam czy to normalne....
Pewnie, po to są położne i daj koniecznie znać co powiedziała! A tymczasem spokojnie

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:07   #2928
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Kalpana ja też czuję takie czasem wibrację ale z maleństwem jest wszystko w porządku widać ono też ma tam swój świat i robi różne rzeczy spokojnie nie stresuj się i zawsze możesz spytać położną od tego jest by służyć radą.

ks. Jan Twardowski
Stary 2012-08-01, 20:07   #2929
Sojka1990
Zadomowienie

Kalpana daje sobie rękę uciąć że wmawiasz sobie jakieś paranoje a ta z padaczką to- przepraszam, ale się uśmiałam poprawiłaś mi humor a przydało się bo TŻ znów z domu wybył.
Stary 2012-08-01, 20:11   #2930
maggie123
Zakorzenienie

może jutro cyknę jakieś zdjęcia, jak małż w pracy będzie
Cytat:
oj Kalpana panikujesz... wrzuć troszkę na luz, bo nerwy źle dziecku robią. Nie lepiej myśleć, że wszystko jest w porządku? różnego rodzaju ruchy maluszka są normalne, od przeciągania aż po czkawkę. A tak doszukujesz się tego, co złe Słyszałaś o samospełniających sie przepowiedniach? im więcej nastawiania się, że coś będzie nie tak, tym większe prawdopodobieństwo, że coś może negatywnego się dziać. Także przestań natychmiast i myśl tylko, że synio jest zdrowy i śliczny

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:11   #2931
fiolusiek
Zakorzenienie

Hey, to ja ciągle podczytuje

Mam pytanie do was, czy zauważyłyście, że wasze dzidzie raz ruszają się więcej, a następnego dnia mniej
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:15   #2932
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Poradźcie
Ja mam nakaz 4 razy dziennie po 2, ale biorę 2 razy dziennie po jednej.

Cytat:
Też czuje coś takiego! Ale jakoś nie przyszło mi do głowy aby się przejmować. Ważne, że dzidzia później daje o sobie znać, na usg wychodzi wszystko dobrze i przepływy w porządeczku

Cytat:

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Hey, to ja ciągle podczytuje

Mam pytanie do was, czy zauważyłyście, że wasze dzidzie raz ruszają się więcej, a następnego dnia mniej
Tak. I jeżeli rusza się mniej, cały dzień, to wieczorkiem liczę ruchy . Jeśli są okej to po prostu tłumaczę sobie, że przecież kilka dni wcześniej Maluch rajcował to teraz musi nabrać sił na następne harce
Stary 2012-08-01, 20:22   #2933
Sojka1990
Zadomowienie

Dziewczyny może zróbmy w pierwszym poście apel do panikujących gdzie napiszemy co jest w zupełności normalne :P

Kochane na prawdę wrzućcie na luz, ja rozumiem że niektóre z was będą miały perwszego dzieciaczka ,że drżą o wszystko- to jest zrozumiałe, ale tak jak np. u jednej z nas dzieje się coś niepokojącego to po pięciu minutach nagle prawie wszystkie mają takie same objawy
i to jest takie nie fajne nakręcanie się i wyszukiwanie tylko problemów, a to nam nie służy na pewno !!!
Stary 2012-08-01, 20:24   #2934
tamlin111
Zakorzenienie

Wróciliśmy z działki i padam na pysk. Koniec chyba z pieleniem bo brzuch za duży się robi.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Chyba już zostało powiedziane, Kalpana nie panikuj, maluch tak sobie po prostu robi.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
to jest standardowy rozmiar i najlepszy. najwiekszy wybor poscieli ejst wlasnie w tym rozmiarze. ja mam lozeczko 140x70 i zastanawialam sie czy nie kupic poscieli wiekszej ale czytalam na necie opinie ze najlepsza jest ta 90x120. jak lozeczko jest 120x60 to przeciez w wiekszej poscieli dziecko by utonęło nie wiem co to za baba w tym sklepie sprzedawala
No właśnie zgłupiałam. Dla Pauli miałam na 100% tą bo do łóżeczka była idealna, a i tak ją musiałam podwijać, więc tą większą to już całkiem bym musiała na pół składać.
Dzięki za pomoc.

Cytat:
A mierzyłaś coś z firmy Alles Mama?też mają fajne i seksiJa chyba kupię drugi po porodzie,jak mi się pokarm unormuje.

Poradźcie
Też mam Alles Mama i są bardzo fajne. Tylko cycki jakoś tak sterczą mi w nim.
A Asparginu biorę 3x2 jak nie zapomnę.

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tamlin apropos tej baby - to ona chyba nie lała, żeby 90x120 to nie był standardowy rozmiar. W Jysku, tylko taką kupowałam
Jakaś ciemna masa z niej jak widać.
Stary 2012-08-01, 20:58   #2935
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
ło matko dziewczyno co Ty sobie wkręcasz, jaka padaczka.
Ja też czuję takie jakby wibracje czasem, ostatnio nawet TŻ czuł jak przyłożył rękę i śmiał się, że mały tam boksuje.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35642049]
ja biore 3 razy dziennie po 2 tabletki.tak mi doktorek kazał[/QUOTE]

Ja biorę tak samo.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 20:59   #2936
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak swędzi brzuch??? Ja się smaruję oliwką plus balsamem i codziennie przed snem mnie swędzi... Wczoraj miałam pobieraną krew na zbadanie bilirubiny, ale panie z laboratorium powiedziały, że wyniki będą do odebrania przed kolejną wizytą. A to dopiero 20.08!
mnie tak ale to normalne,skora sie rozciaga

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my worcilismy ze szkoky rodzenia, ile ja sie dzis na oddychałam i na tej pilce poskakałam, super sprawa, chetnie bym sobie sprawila do domu

i bylo dzis o tym TENS, mozna bylo sprobowac, tzn ta osoba ktora ma juz 32 tc wiec mi sie udalo fajne uczucie. babka nam mowiła, że mozna stosowac przez caly okres porodu ( wiadomo nie pod prysznicem), ze te fale nie maja wplywu na dziecko ani nie spowalniaja porodu czyli ogolnie polecała, niekotre szpitale podobno maja na stanie, ale mozna tez sobie wypożyczyć no i przy bolach kregoslupa w trakcie skurczy sprawdza sie idealnie no ciekawe ciekawe, moze sie zdecyduje i wypozycze sobie

ja tez nie zamiezam biec do małej za kazdym razem jak zakwili bo bym po prostu nie wyrobiła przeciez nie bylabym wstanie nic zrobic ani miec jakies chwili dla siebie...no a przeciez jestem tez czlowiekiem. wiadomo kocham moje malenstow nad zycie, ale no tez chce jakos funkcjonowac. tym bardziej, ze mnie studia i pisanie pracy czeka moim zdaniem od malego trzeba wprowadzac pewne 'schematy' bo pozniej moze sie to obrocic przeciwko nam. tak jak np spanie z dzieckiem, ktoremu jestem calkowicie przeciwna. mam nadzieje, ze mi po porodzie nie odbije i sie nie złamie w tej kwestii, że bede latac na kazde kwilenie malej.
ja akurat czytalam tylko 1 ksiazke tracy hoog, i tam ciekawie bylo napisane o tym, że placz wlasnego dziecka mozna nauczyc sie rozpoznawac. zobaczymy jak to bedzie w praktyce. czytalam, że jednej z lipcowek sie udalo, wlasnie dzieki tej ksiazce
nom zbzikowalybysmy z tym lataniem,ja szczegolnie do 4 dzieci w nocy tej pory dnia najbvardziej sie boję

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

ale Ty masz dwa maluszki pod serduszkiem - niech rosną
:
wiem nie da sie zapomnac chociaz jedna mala jest mega spokojna ale boje sie ze pęknę!!!

Anusia[/B] jak ja będę po 5 na tydzień zbierać to wiesz masz ze mną na noc a deskę do prasowania dostałam na święta BN
[/QUOTE]a ja mam deske a prasuje na stole bo nie umiem stać bo zaraz boli mnie spojenie łonowe

Cytat:
Dziewczyny może zróbmy w pierwszym poście apel do panikujących gdzie napiszemy co jest w zupełności normalne :P
myśmy tez panikowaly bardziej przy pierwszej ciazy

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z działki i padam na pysk. Koniec chyba z pieleniem bo brzuch za duży się robi.
moj tez czeka i okna tez ale juz chyba wcale nie dam rady chyba ze jak maliu pojda do przedskzola i bedzie chlodniej

bylam dzis od 9 rano do 148,30 na basenie z dziecmi odkrytym.Wyszalaly sie kochane szkarby,poczytlam troszke itd ale mimo cienia bylo cieplo a na trawie niewygodnie.ale umiechniete buzie wynagradzaly wszelskie niedogodnosci
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:21   #2937
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Też płakałam nieraz, ale to taki durny pies i miałam go 4 m-ce że nie zdążyłam sie przyzwyczaić.
Pewnie to okrutnie zabrzmiało ale ten pies był pechowy.
Wydaliśmy kupe kasy na niego bo 2x sie połamał, szkód w domu tyle że szok, więc teraz mam luzu troche, ale nigdy nie powiem że mi go nie żal
Nasz też był nieznośny na początku, obgryzł wszystko co miał w zasięgu paszczy, nawet futryny i ściany. Mase czasu i kasy na szkolenia wydaliśmy, no i wiadomo na jego zdrowie (profilaktycznie - witaminy itp.), ale teraz to jest boski pies - usłuchany, grzeczny, ułożony... Robi wszystko na zawołanie

Cytat:
Kliknęłam i ja!
Dziękować dobra kobieto

Cytat:
Kolejna moja bolączka to to, czy ja nie przegapię symptomów rozpoczynającego się porodu, albo nie zacznę panikować za wcześnie, bo jakiś skurcz mnie złapie a to wcale jeszcze poród nie będzie. Te wszystkie niewiadome wyprowadzają mnie z równowagi!
Ponarzekałam i ja
Też się boję tego...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
u mnie zostały 33dni do porodu..
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:23   #2938
lidka0308
Zadomowienie

Ja w sklepach nie widziałam nigdzie tej Alles mama a przez neta nie kupię bez wcześniejszego przymierzenia choćby jednego modelu dla zorientowania się w rozmiarówce, bo jak teraz mierzyłam, to się okazało, że mam rozmiar od 75 c do 80 d w zależności od firmy

oki ja na dziś zmykam, czas spać, bo jutro rano znowu do pracy trzeba jechać

Dobranocka!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 21:37   #2939
colds
Zakorzenienie

No po prostuuuu.. ta końcówka ciąży mnie przeraża
Jakbym mogła coś porobić to jeszcze, bo energii mam za trzy osoby. Ale tak? Najchetniej to bym juz miala Mala przy sobie...

Chyba jakiś dół mnie łapie.
I papierosa mnie się zachcałooooooo.
Stary 2012-08-01, 21:41   #2940
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Świetne

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
nie skończyłam prasowania nie mam siły normalnie poszłam spać ...

do rozstępów mam podejście jak Lucia .. później martwić się będę tak samo tym jak schudnąć yyyy

moja pościel to 120x90 i myślałam, że to taki standard

Konik fajny tylko ta lampka chyba twarda będzie nie ?

a ja nie skończyłam prania
Myślałam że to nie dużo tego jest ale pranie w rękach jest makabryczne i niestety podzieliłam sobie to pranie bo padłam.

Co do pościeli to 120/90 to standardowy rozmiar, też maluchowi takie kupiłam i gdzie nie zamawiałam to to jest zaznaczone nawet na opakowaniu że standard.

A co do konika to ja myśle że brzusio dziecku przeszkadzał nie będzie chyba jeżeli nawet jest twardy.
Poprzytula sie do niego i uśnie (chyba) zastanawiam sie nad nim zamiast karuzelki

Cytat:

o mamciu, też mnie to rozbawiło z tą padaczką przepraszam, ale mam identyczne zdanie jak reszta że trzeba dać na luz bo wkręcanie sobie chorób u dziecka to najmniej potrzebna sprawa w tej chwili.

Cytat:

Kochane na prawdę wrzućcie na luz, ja rozumiem że niektóre z was będą miały perwszego dzieciaczka ,że drżą o wszystko- to jest zrozumiałe, ale tak jak np. u jednej z nas dzieje się coś niepokojącego to po pięciu minutach nagle prawie wszystkie mają takie same objawy
i to jest takie nie fajne nakręcanie się i wyszukiwanie tylko problemów, a to nam nie służy na pewno !!!
Oo, dokładnie tak, popieram

Wiecie co Wam powiem??
Prałam w tym proszku lovela dzisiaj i ten zapach mnie dosłownie odrzucał - normalnie mi śmierdzi.
Jak jest w opakowaniu no to jest ok, ale jak wsypałam do wody to bleeeee...
Dobrze że miałam płyn do płukania to pachną te ciuszki teraz cudnie

Ale ja zmęczona jestem matko
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości