|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
na razie nie zauważył![]() a jakby miał jakieś ale, to mu buzię zatkam zupą, którą ugotowałam. Tak się domagał zupki od kilku dni, więc ma (a ja tak nie lubię gotować zup) a ja mam na to konto kilka ciuszków Cytat:
na razie kupiłam tylko jeden zwykły bawełniany stanik bez fiszbin. póki co jest za duży, ale pewnie jak już będę miała czym karmić, będzie się nadawał. jakieś inne (mniej babciowe i może bardziej sexi) kupię jak już będę po porodzie i będę znała rozmiar. w ogóle chyba jeszcze jakiś jeden zwykły powinnam jeszcze kupić
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Tamlin, Weronika dzięki za odpowiedź
Widziałyście? Ale się TŻ uśmiał jak mu to pokazałam |
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak zachęcałyście do biedronkowych pieluch, że wysłałam właśnie Tża po dady
![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
też to akurat na fejsie dziś mi wpadło w oko
|
|
#2914 |
|
Zadomowienie
|
a propo fejsa- Weronika jakoś tak mam ochote Cię popodglądać
Jako że szpitalne smsy między sobą wymieniałyśmy to może wysłałabyś na pw linka do swojego profilu
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
nie skończyłam prasowania nie mam siły normalnie poszłam spać ...
do rozstępów mam podejście jak Lucia .. później martwić się będę tak samo tym jak schudnąć yyyy moja pościel to 120x90 i myślałam, że to taki standard ![]() Konik fajny tylko ta lampka chyba twarda będzie nie ?
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przyłożyłam rękę do miejsca, gdzie mój Mały się kokosił (z prawej strony brzucha, tak bardziej z tyłu) i za chwilę poczułam w tym miejscu takie jakby wibracje, jak z telefonu, tylko bardzo delikatne i po kilku sekundach zniknęły. Miała któraś coś takiego? Co to jest? Bo już się zaczynam bać,że to coś złego
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spokojnie !!!!!!!! Mnie już chyba nic nie zaskoczy jeśli chodzi o to co mała wyprawia w brzuchu.. Takie wibracje jak mówisz też często czuje, szczególnie kiedy mała się gdzieś wypnie (plecki) i jak przyłoże ręke to czuje jej bijące serduszko- przynajmniej tak mi się wydaje że to to, takie szybciutkie i delikatne.
|
|
#2918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to jest standardowy rozmiar i najlepszy. najwiekszy wybor poscieli ejst wlasnie w tym rozmiarze. ja mam lozeczko 140x70 i zastanawialam sie czy nie kupic poscieli wiekszej ale czytalam na necie opinie ze najlepsza jest ta 90x120. jak lozeczko jest 120x60 to przeciez w wiekszej poscieli dziecko by utonęło nie wiem co to za baba w tym sklepie sprzedawala
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-08-01 o 19:41 |
|
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do alergii i astmy, nigdy nie zapomnę jak dostałam skierowanie najpierw do laryngologa, żeby określić rodzaj kataru i potem na NFZ alergolog i wiesz jak się to skończyło. Lekarka raz dwa ja zbadała dosłownie nawet 5 minut to nie trwało i tekst dziecku nic nie jest, to okaz zdrowia, po co pani ten Singulair podaje. A ja mówię do babki a skąd pani wię, że nic jej nie jest, dlaczego testów Pani nie zrobi. A ona chyba tylko czekała na to i do mnie, testy są osobno płatne bo już limit z NFZ wyczerpany - mówię Wam paranoja. To samo, już nie pamiętam , któraś z Was na NFZ robiła ukruszonego ząbka, który znów się ukruszył - takie jest właśnie leczenie w ramach tej dziadowskiej organizacji jak z własnej kieszeni nie wyciągniesz grubych stów to chodzisz szczerbaty.
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-01 o 19:42 |
|
|
|
|
#2921 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bałam się,dlatego synka szczepiliśmy od pneumokoków i meningokoków,bo one wywołują m.in.tą chorobe. Ja u Makowskiego byłam kiedyś,teraz terminowo mi nie pasowało.Idę do Lewczuka...ach.. Cytat:
to mają porównanie Ja niby jestem młodsza od szwagierki o 9lat,ale ona bardziej wygimnastykowana,ćwiczy jogę i pilates(dla mnie zabardzo)dlatego też może jej bardziej wyćwiczone mięśnie brzucha go podtrzymują.I tak teściowej o tych mięśniach powiedziałam,dodatkowo mi sterczy ten pępek,co bardziej go powiększa I teściowa mi przytaknęła,ale jakoś mnie to nie przekonało.Maggie pokażesz ciuszki?ja też nie umiem przejść obojętnie.Normalnie nałóg ostatnio też po 1zł było i kupiłam taki kombinezonik zimowy na roczek,ogrodniczki i kilka czapeczek i ciągle mało![]() Cytat:
A mierzyłaś coś z firmy Alles Mama?też mają fajne i seksi Cytat:
A i powiedzcie mi,które łykają ASPARGIN,ile go bierzecie? Wcześniej brałam magneB6 3x2,ale ma mniej magnezu.A ten ma 250mg,to może mniej tych tabletek?Pytam,bo sama zmieniłam,bez wiedzy ginka,mam nadzieję,ze nie zaszkodzi.I co z tym potasem?nie przedawkuje go jak biore też witaminy dla ciężarnych? Poradźcie
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin apropos tej baby - to ona chyba nie lała, żeby 90x120 to nie był standardowy rozmiar. W Jysku, tylko taką kupowałam
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nie masz potasu w witaminach to nie przedawkujesz ja biore femibion i tam nie ma potasu
|
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się nazapingalałam. Wysprzątałam młodej pokój od A-Z (ścieranie kurzu w tym pranie wszystkich maskotek - tylko 5 automatów). Program najkrótszy bo to chodzi od odświeżenie i odkurzenie ale rundy pomiędzy pomieszczeniem gospodarczym i jej pokojem spowodowały, iż padam na twarz do tego wymyłam podłogi w całej chałupie zanim przyszła pielęgniarka.
Za chwilę wezmę sobie prysznic co by się już całkiem odświeżyć.
|
#2925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Taka mi dziwna myśl przeszła, że może mały ma jakąś padaczkę czy cośAle pewnie Sojka ma rację, a ja dramatyzuję....
|
||
|
|
|
#2926 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie nie stresuj się i zawsze możesz spytać położną od tego jest by służyć radą.
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
Kalpana daje sobie rękę uciąć że wmawiasz sobie jakieś paranoje a ta z padaczką to- przepraszam, ale się uśmiałam
poprawiłaś mi humor a przydało się bo TŻ znów z domu wybył.
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
może jutro cyknę jakieś zdjęcia, jak małż w pracy będzie
Cytat:
Słyszałaś o samospełniających sie przepowiedniach? im więcej nastawiania się, że coś będzie nie tak, tym większe prawdopodobieństwo, że coś może negatywnego się dziać. Także przestań natychmiast i myśl tylko, że synio jest zdrowy i śliczny
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Hey, to ja
ciągle podczytujeMam pytanie do was, czy zauważyłyście, że wasze dzidzie raz ruszają się więcej, a następnego dnia mniej
|
|
|
|
#2932 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
. Jeśli są okej to po prostu tłumaczę sobie, że przecież kilka dni wcześniej Maluch rajcował to teraz musi nabrać sił na następne harce
|
||||
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny może zróbmy w pierwszym poście apel do panikujących gdzie napiszemy co jest w zupełności normalne :P
Kochane na prawdę wrzućcie na luz, ja rozumiem że niektóre z was będą miały perwszego dzieciaczka ,że drżą o wszystko- to jest zrozumiałe, ale tak jak np. u jednej z nas dzieje się coś niepokojącego to po pięciu minutach nagle prawie wszystkie mają takie same objawy i to jest takie nie fajne nakręcanie się i wyszukiwanie tylko problemów, a to nam nie służy na pewno !!!
|
#2934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z działki i padam na pysk. Koniec chyba z pieleniem bo brzuch za duży się robi.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za pomoc. Cytat:
A Asparginu biorę 3x2 jak nie zapomnę. Jakaś ciemna masa z niej jak widać. |
||||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też czuję takie jakby wibracje czasem, ostatnio nawet TŻ czuł jak przyłożył rękę i śmiał się, że mały tam boksuje. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;35642049] ja biore 3 razy dziennie po 2 tabletki.tak mi doktorek kazał[/QUOTE] Ja biorę tak samo. |
|
|
|
|
#2936 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem nie da sie zapomnac chociaz jedna mala jest mega spokojna ale boje sie ze pęknę!!! Anusia[/B] jak ja będę po 5 na tydzień zbierać to wiesz masz ze mną na noc a deskę do prasowania dostałam na święta BN ![]() [/QUOTE]a ja mam deske a prasuje na stole bo nie umiem stać bo zaraz boli mnie spojenie łonowe Cytat:
Cytat:
bylam dzis od 9 rano do 148,30 na basenie z dziecmi odkrytym.Wyszalaly sie kochane szkarby,poczytlam troszke itd ale mimo cienia bylo cieplo a na trawie niewygodnie.ale umiechniete buzie wynagradzaly wszelskie niedogodnosci |
||||
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nawet futryny i ściany. Mase czasu i kasy na szkolenia wydaliśmy, no i wiadomo na jego zdrowie (profilaktycznie - witaminy itp.), ale teraz to jest boski pies - usłuchany, grzeczny, ułożony... Robi wszystko na zawołanieDziękować dobra kobieto ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Ja w sklepach nie widziałam nigdzie tej Alles mama a przez neta nie kupię bez wcześniejszego przymierzenia choćby jednego modelu dla zorientowania się w rozmiarówce, bo jak teraz mierzyłam, to się okazało, że mam rozmiar od 75 c do 80 d w zależności od firmy
oki ja na dziś zmykam, czas spać, bo jutro rano znowu do pracy trzeba jechać Dobranocka! |
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
No po prostuuuu.. ta końcówka ciąży mnie przeraża
![]() Jakbym mogła coś porobić to jeszcze, bo energii mam za trzy osoby. Ale tak? Najchetniej to bym juz miala Mala przy sobie... Chyba jakiś dół mnie łapie. I papierosa mnie się zachcałooooooo. |
|
|
|
#2940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne ![]() Cytat:
a ja nie skończyłam prania ![]() Myślałam że to nie dużo tego jest ale pranie w rękach jest makabryczne i niestety podzieliłam sobie to pranie bo padłam. Co do pościeli to 120/90 to standardowy rozmiar, też maluchowi takie kupiłam i gdzie nie zamawiałam to to jest zaznaczone nawet na opakowaniu że standard. A co do konika to ja myśle że brzusio dziecku przeszkadzał nie będzie chyba jeżeli nawet jest twardy. Poprzytula sie do niego i uśnie (chyba) zastanawiam sie nad nim zamiast karuzelki ![]() Cytat:
o mamciu, też mnie to rozbawiło z tą padaczką przepraszam, ale mam identyczne zdanie jak reszta że trzeba dać na luz bo wkręcanie sobie chorób u dziecka to najmniej potrzebna sprawa w tej chwili.Cytat:
Wiecie co Wam powiem?? Prałam w tym proszku lovela dzisiaj i ten zapach mnie dosłownie odrzucał - normalnie mi śmierdzi. Jak jest w opakowaniu no to jest ok, ale jak wsypałam do wody to bleeeee... Dobrze że miałam płyn do płukania to pachną te ciuszki teraz cudnie ![]() Ale ja zmęczona jestem matko
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

na razie nie zauważył

nie wiem co to za baba w tym sklepie sprzedawala
jak z własnej kieszeni nie wyciągniesz grubych stów to chodzisz szczerbaty.