|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Hej kochane
Ja dzisiaj cały dzien poza domem. Rano na zakupach i trochę zaszalałam - przeceny w sephorze. I kupiłam sobie buty - klapacze takie z Inblu - piękne to nie sa, ale jakie wygoooooodne I zrobiłam w końcu miejsce w szafie dla maluszka. Lidka co do Alles to w ciążowych też szukałaś? |
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
![]() Lidka, na stronie alles można sobie sprawdzić rozmiarówkę, choć fakt, nie ma to, jak przymierzyć... http://www.alles.pl/#/application w ogóle podobają mi się takie modele: http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html http://sklep.alles.pl/produkt,mama-bianca,152.html http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ama-Bianca.php http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ama-Cyntia.php któryś na pewno zamówię, ale to po porodzie dopiero, jak już będę wiedziała jaki rozmiar
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj roboty. Mam nadzieje, że to już koniec. Do juterka Mamusie
|
#2944 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, tak mnie naszlo sie zapytac, kiedy poczulyscie ruchy maluszka? bo moja wirtualna znajoma jest w 14 tc i juz sie zarzeka, ze co dzien czuje
pozwalam sobie miec watpliwosci
|
#2945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zależy, jeśli to kolejna ciąża- ma prawo czuć. Ja Zośke czułam jakoś właśnie w podobnym czasie ok 15tyg. nie było to jakieś regularne "czucie" tylko takie pierwsze "motylki" jakie każda z nas czuła w swoim czasie.
|
|
#2946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
pewnie myślałam, że to mój żołądek jakieś cyrki odstawia
|
||
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja dziś wyprałam w płynie do prania i płukania loveli nasze ubrania i teraz jak się suszą, to w ogóle nie pachną... Tzn. w sumie to i lepiej dla dzidziusia, że bezzapachowe i tak będzie słodko pachniał sobą i oliwką, a skóry parfum nie podrażni
![]() Hehe, ja też mam takie wibracje jak mały się tak rzuca A padaczka jest niemożliwa w życiu płodowym raczej, wiem bo jak pierwszy raz to poczułam, to sama sprawdziłam w google od razu hehe Trzeba być wyluzowanym! Np. ja jeszcze chyba nigdy od czasów nastolatkowych nie byłam bardziej wyluzowana niż teraz w ciąży Ale może dlatego, że przebiega tak bezproblemowo...
|
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy dzidziusia i jakiś niemiecki proszek. Jak już zabiorę się za pranie w nich - a mam zamiar za 2tygodnie, tzn. na początku - to dam znać jak zapaszki
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
uhh cieżka noc..
nie spałam prawie nic, nie wiem czy to nerwy przed wizytą czy tak już po prostu będzie. Świętujemy skończone 36tygodni, tak więc witamy 37tc!! Sandra, ![]() Aja się zbieram na USG za 40 minut aut z domku
|
#2951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak wogole dzieki dziewczyny za słowa otuchy jakos staram sie myslec ,ze lekarka faktycznie nie umiala jej zmierzyc i wszystko bedzie ok.maz idzie ze mna na to badanie,wiec nie bede sie ntak denerwowac ![]() a ja juz wstalam bo przewoznik 20 minut temu przywiózl mi łóżeczko . nie wiem czy jeszcze usne.kiedy ja sie w koncu wyspie![]() no i 37 tydzien ![]() tradycyjnie Sojecz koa ja sobie z tej okazji pójde dzis na kebaba ![]() ---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Cytat:
bedzie dobrzedaj znac jaka duza panna Zosia nam urosła
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka bedzie dobrze zobaczysz
czekamy na relacje. I gratulacje dla Ciebie i Sandry za 37 tydzien ;D Ja jak zwykle punkt 7 i juz koniec spania czekam az Zuzka wstanie i ja ogarne do przedszkola i znowu bede sie dzisiaj nudzic.
|
|
|
|
#2953 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze a tak zachwalają niektórzy że pięknie pachnie ![]() No nic, mam 2,8kg - zużyje i kupie inny bo ten jest do kitu jak dla mnie ![]() Cytat:
ja poczułam około 17tego tygodnia takie bąbelki i na bank nie były to jelita ![]() Cytat:
a ja uwielbiam jak ciuszki pachną nawet w szafie ![]() Nawet te nasze bo jakoś miło sie je ubiera potem ![]() Cytat:
ja też planuje "dzidziusia" właśnie Cytat:
koniecznie daj znać!!!! ![]() Cytat:
trzymam kciuki i gratuluje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() A ja sie nie wyspałam ![]() Wstałam o 4:40 na siku i już dupa ze spania a oczy sie kleją. Komuś kanarek brzęczy już dwie godziny, zaraz go palne z wiatrówki. No jak nie psy to ptaki,a pewnie zaraz kosiarkami popierniczać będą bo trawa do kolan sięga
|
|||||||
|
|
|
#2954 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
Ale Wy pędzicie Lecę Was nadrobić i życzę Wszystkim dobrego samopoczucia
|
|
|
|
#2955 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Mamusie
![]() Ale miałam fatalną noc. Wczoraj moczyłam nogi w morzu, a dziś już czuję, że mam gardło i zatoki zawalone Gratuluję Wam rozpoczęcia nowych tygodni 37 tc - brzmi dumnie jesteście już spakowane do szpitala?
|
|
|
|
#2956 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
osobiście nie polecam :/ Cytat:
![]() ![]() Sojka kciuki zaciśnięte za wizytę daj szybko znać jak tam malutka choć jestem pewna że pięknie przybrała ![]() Cytat:
przynajmniej mam spokój z częstym napinaniem brzucha .[/COLOR] Cytat:
wysłałam wczoraj na pw aczkolwiek nie jestem pewna czy doszło ? bo w wysłanych widzę że nie mam .Cytat:
![]() a przed ciążą paliłaś ?
|
|
#2957 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie lubię kupować bielizny Cytat:
w sensie żeby nie bać się tyle przyjmować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam ze znajomymi na mieście, napatrzyłam się na tych pięknych młodych beztroskich ludzi którzy korzystają z upalnego wieczoru, pijących piwko i palących to mi się strasznie tęskno zrobiło Cytat:
SOJKA, SANDRA, WOW gratulacje Lecę do pracy, trzymajcie się
|
||||||
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już z kawką siedzę
dzisiaj będzie ale upał i dzisiaj się zabiorę za strych, poznoszę kilka rzeczy i może wreszcie zrobię porządek w szafce na butelki bo jak narazie miejsca gdziekolwiek brak. musze sie najpierw zastanowić która szafkę mogę opróżnić
|
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam, że na początku powinno się zrezygnować z perfum, mocno pachnących żeli i balsamów, dezodorantów i płynów do płukania
|
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam dziewczyny, że ja od co najmniej 2 lat kupuje biustonosze tylko w necie z racji moich gabarytów. I z żadnym nie miałam wtopy. Najważniejsze to się pomierzyć. Z pewnością gorzej jest dobrać biustonosz jak zaczyna się nawał pokarmu bo piersi naprawdę potrafią powiększyć swój rozmiar. Ja na wszelki wypadek mam taki sportowy biustonosz, który wezmę do szpitala a po powrocie zmierzę się i zakupię już prawidłowy. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
To czekamy na 2 z przodu u maluszkowej ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Ja już z rana pognałam do laboratorium, w czasie kiedy moja chorowitka spała. Zdążyłam zrobić małe zakupy i jak przyszłam dalej spała jak susełek. Już jesteśmy po wizycie pani pielęgniarki, zastrzyk kolejny dzielnie zniesiony i teraz ogląda bajeczki a ja się relaksuje przy kawce. Dzisiaj planuje trochę poprasować w domku czysto więc totalny luz
|
|
#2961 |
|
Zakorzenienie
|
obudzilam sie o 5 rano i bolal mnie brzuch-tak jakby na okres tylko obejmowal pol brzucha i jak wstalam to brzuch byl kwardy jak kamien. kolo 8 zdrzemlam sie 20min,teraz leze i dalej pobolewa i niewiem co mam robic...
|
|
|
|
#2962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Paula jeszcze śpi a ja z kawką siedzę z Wami.
Sojka, Sandra gratki ukończenia 36 tygodnia Matko jeszcze tylko 4. Jak ten czas leci...Mi odpukać od jakiegoś czasu się w ogóle nie chce. Mam nieraz takie dni kiedy chodzę i szukam, ale jak na razie spokój. Nawet jak sobie piwko bezalkoholowe wypiję to mnie do fajek nie ciągnie. Tak bardzo bym chciała już nigdy nie palić, a tak bardzo się boję że skończę karmić i zacznę palić, jak było z Paulą. Bo ja po prostu to lubię. No ale mam nadzieję że nie. Cytat:
Cytat:
Mam takie wspomnienie z Paulą, jest gorąco, leci muzyczka, a ja leżę i dużym brzuchem a wszystko w mieszkaniu cudnie pachnie małym dzieckiem. To było po praniu Lovellą, tak więc niewiem dlaczego Ci nie pachnie. Paulinki ubranka pachniały cudownie. |
||
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona a wzięłaś nospę weź na wszelki wypadek jak masz zwykła dwie tabletki i odpoczywaj. Może puści.
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
No-spa i odpocząć.
|
|
|
|
#2965 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze a jaki polecasz?? Mam z allegro dwa ciuszki od różnych osób kupione i pachną tak samo i nie wiem czy to proszek czy płyn. Cholera taki piękny zapach i pachniały mi tym ze dwa miesiące odkąd je kupiłam albo dłużej nawet. Do wczoraj bo je uprałam... Cytat:
Początkowo napaliłam sie na karuzele ale mąż mówi że to nas tym graniem bedzie denerwować ![]() A nie wiem jeszcze co kupie - na razie nic ![]() Co do loveli to widzisz że nietylko mi nie pachnie ![]() Mi po wypraniu wręcz śmierdzi
|
||
|
|
|
#2966 |
|
Zadomowienie
|
Już jestem
![]() Oczy mi się zamykają... uwaga, uwaga, uwaga, jestem w szoku ... ![]() wasze kciuki mają moc i dziękuje wam bardzo !!!!!!!! Zosiek ma 2320gram nie mogłam uwierzyć jak ginek rzucił taką liczbą :P i jest ogólnie bardzo zadowolony, tyle że główka już bardzoo niziutko, musiałam troche nogi rozkraczyć na leżance bo żeby mózg do pomiarów małej złapać musiał mi jeździć po wzgórku łonowym :P Szyjki już praktycznie nie mam, łożysko IIIstopień dojrzałości, tak więc nic tylko się rozpakować ![]() o 17 wizyta więc czeka mnie drugi kurs do Lublina, to już ostatnia przed godziną O ... ostatnie ustalenia, ostatnie badania, posiewy do porodu i do widzenia :P Weronika nic mi nie doszło
|
#2967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A co do prania tez myślę, że zbyt intensywny zapach nie jest wskazany, ale ja jeszcze nic nie piorę, bo mam czas. Cytat:
Cytat:
. Cytat:
ewentualnie. |
||||
|
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wez nospe i magnez i lezakuj duzo
|
|
#2969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torba spakowana? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

pozwalam sobie miec watpliwosci
pewnie myślałam, że to mój żołądek jakieś cyrki odstawia

bedzie dobrze

a przed ciążą paliłaś ?