Ślubujące w 2012 - część II - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-01, 15:18   #2281
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
hehe i tak się boję wydaje mi się, że jak będą mi to zrywać, to mi powieki powyrywają przez nieuwagę
Stary 2012-08-01, 15:25   #2282
justiii87
Zakorzenienie

Witam Was kobiety

Nigdy Was chyba nie nadrobię Ja nie wiem myślałam że po ślubie będę miała więcej czasu a tu dupa :/ wszędzie pędem i biegiem. Odliczam tylko dni do urlopu bo padam już na twarz

Dostaliśmy 4 zaproszenie na wesele i co lepsze wszystkie są w sierpni 3, 11, 18, 25 wszystkie weekendy zajęte. Jestem po prostu w szoku. Prawdopodobnie szykuje Nam się kolejne wesele we wrześniu więc ten rok byśmy zamknęli z wynikiem 7 wesel znajomych + jedno Nasze.

Zazdroszczę Wam tych wszystkich przygotowań ślubnych. U Nas 30 minął miesiąc czemu to tak szybko minęło ;(
Prawdopodobnie 12 sierpnia mamy jeden plener a następny 14,15 sierpnia nad morzem - w Naszym ukochanym Trójmieście oby tylko pogoda dopisała.

Wika - zdjęcie nr 3 - spięcie na bok jest stworzone dla Ciebie. Bardzo ładnie w takiej fryzurze wyglądasz

Widzę że u Was remonty, wybieranie mebli Uwielbiam oglądać wnętrza więc po skończonych remontach proszę o wstawianie zdjęć

Edytowane przez justiii87
Czas edycji: 2012-08-01 o 15:34
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:36   #2283
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Witam Was kobiety

Nigdy Was chyba nie nadrobię Ja nie wiem myślałam że po ślubie będę miała więcej czasu a tu dupa :/ wszędzie pędem i biegiem. Odliczam tylko dni do urlopu bo padam już na twarz

Dostaliśmy 4 zaproszenie na wesele i co lepsze wszystkie są w sierpni 3, 11, 18, 25 wszystkie weekendy zajęte. Jestem po prostu w szoku. Prawdopodobnie szykuje Nam się kolejne wesele we wrześniu więc ten rok byśmy zamknęli z wynikiem 7 wesel znajomych + jedno Nasze.

Zazdroszczę Wam tych wszystkich przygotowań ślubnych. U Nas 30 minął miesiąc czemu to tak szybko minęło ;(
Prawdopodobnie 12 sierpnia mamy jeden plener a następny 14,15 sierpnia nad morzem - w Naszym ukochanym Trójmieście oby tylko pogoda dopisała.

Wika - zdjęcie nr 3 - spięcie na bok jest stworzone dla Ciebie. Bardzo ładnie w takiej fryzurze wyglądasz
No to jednogłośnie mam wybraną fryzurę Dziękuję Dziewczyny Teraz spróbuję coś wykombinować z nią sama.
Co do wolnego czasu to też mi się wydawało, że będę go miała dużo po ślubie a tutaj ciągle coś się dzieje a to w pracy a to w domu - jeszcze gości przyjmujemy w weekendy, bo nie wszystkich prosiliśmy na obiad i już drugi miesiąc leci
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:36   #2284
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

o rety ale wysyp
Stary 2012-08-01, 15:36   #2285
katie99kasia
Rozeznanie

justiii- o matko 4 wesela pod rząd to masakra! ja uwielbiam wesela ale to jest lekka przesada- szczególnie że jedno po drugim i to się akurat tak złozyło że każde w inny weekend dobre wybawcie sie za wszystkie czasy

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 15:45   #2286
justiii87
Zakorzenienie

Mnie te wesela przerażają zamiast cieszyć chociaż żeby było jedno w miesiącu a tu 4 a za rok nie będziemy mieć wcale wesel, ale cóż trudno się mówi i trzeba zapisywać się do fryzjerów wyjmować kiecki z szafy i z tygodnia na tydzień moczyć stopy żeby dały rade tańczyć
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:09   #2287
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
a mój tz wogole się nie deneruje i mowi ze na luzie pojdzie do ołtarza
Mój wczoraj pół nocy mi tłumaczył że on "naprawdę ale to naprawdę się cieszy ale na swój pokrętny sposób" bo mu trułam że po nim to nic nie widać żeby się coś ważnego w jego życiu działo
Cytat:
Ja też się tego obawiam, bo mój czas na wstawanie to 10 Mąż nawet zapytał, czy ma pójść sam na tę sesję No ale może damy radę
Dzięki za miłe słowa
haha "tak kochanie idź sam tylko postaraj się żebym ładnie wyszła "
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a no widzisz i pewnie na dole byłaś ? Jak tak to Agnieszka Ci robiła (taka czerna z grzywką)- ja u niej pazurki robię i tez polecam Jak będziesz miała jeszcze ochotę to polecam ta drugą bo mówię Ci, że tą pastą cukrową jest rewelacyjnie I jak brewki? Pokażesz?
Tak na dole w takim maleńkim pomieszczeniu jak składzik na miotły
Wyszło całkiem ok i bez jakiejś drastycznej zmiany (pokarze dopiero przy próbnym makijażu bo Tż zdjęcia przerzucał i kabel mu się oczywiście zapodział)
Cytat:
hehe i tak się boję wydaje mi się, że jak będą mi to zrywać, to mi powieki powyrywają przez nieuwagę

Cytat:
Witam Was kobiety
O kurcze ale maraton weselny.
Strasznie jestem ciekawa efektów pleneru nad morzem
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 16:37   #2288
qmpela86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
qmpela, ja mialam 2 tyg. przed slubem [11 sierpnia, łapie mnie już stres ((]
'pocieszę' Cię, że sukienki szukałam 3 razy - 3 razy złaziłam całą galerię, w 3 różne dni W koncu znalazlam ladna w tzw. zwyklym sklepie
Ja też mam 11stego A jaką sukienke kupiłaś?

Cytat:
sadonkowa-Bardzo podoba mi sie Twoja sukienka ten dół Moim zdaniem czerwone będą lepsze

qmpela86-
własnie nie wiem kiedy zrobić, bo najbardziej odpowiednia wydaje mi sie sobota 18.08 ale wtedy idziemy na wesele do kuzyna więc nie wiem czy zrobić 11 czy 25

szczesliwa25-
Nam też zabrakło 10 zaproszeń lista sie tak rozrosła że z planowanych 160 wyszło 190 z hakiem lekkim

mw1986- Ładnie wyglądałaś dziewczęco i elegancko zarazem

A co do moich spraw to wczoraj SKOŃCZYLIŚMY ZAPRASZAĆ:jup i: jesteśmy wniebowzięci tym faktem udało sie równo miesiąc przed weselem
Dostaliśmy juz od moich dziadków prezent slubny w postaci 'koperty' więc pojechaliśmy i kupilismy wypoczynek za 2 tygodnie mają dostarczyć wiec jak bedzie juz w salonie to sie pochwalę Dostaliśmy też od siostry tż (druhny) pieniądze na tv więc też mamy zamiar kupić- polecacie jakiś?
Ja 18stego też nie mogę więc stwierdziłam że lepiej 11stego. Jakoś tydzień przed to sie boje że coś się "wydarzy".

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ja jestem za czerwonymi, faaaajne są

Byłam wczoraj na przymiarce sukni, Pani wprowadziła mi kilka fajnych modyfikacji. Troszkę kwiatków z sukienki odpruła, poszerzyła fuksjową szarfe, inaczej przeszywa linię biustu

A do ślubu równy miesiąc!
Oj równiutki!

Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, jakoś potrzebuję wsparcia w tej kwestii

Te nude to ta sama firma co czerwone i ten sam model tylko kolor jest inny.. A my też mamy do dzis termin potwierdzania a zadzwoniły do nas tylko 3 rodziny, wiele osób potwierdziło ustnie ale jeszcze kilka zostało bez odzewu.. na czele z moja matka chrzestną, która mieszka dwa domy od nas.
JA bym wzięła nude

Cytat:
Dziewczyny, mam do was prośbę o radę. Na sobotę kolega umówił się z nami na sesję ślubną w plenerze, ale ... na godz. 6,30 rano Ponoć światło najlepsze i wiele innych względów. I tak się zastanawiam, co z fryzurą - żaden fryzjer mnie nie uczesze o tej porze, nawet gdybym chciała I zupełnie nie mam pomysłu na włosy, tym bardziej, że welonu na ślubie nie miałam. Włosy mam grube, ciężkie, lekko kręcone, trochę przesuszone - jak się danego dnia ułożą to prawdziwa zagadka żyją swoim życiem zależnie od pogody Doradźcie, czy związać je w jakiegoś koka, może na bok, czy puścić luźno Jeśli luźno to wygładzić czy żelem skręcić? Wklejam "na chwile" kilka zdjęć tutaj, bo programu poleconego przez Malgos jeszcze nie opanowałam
Tu moja sukienka (nie będzie bolerka), włosy po umyciu i kilka prób ich ujarzmienia, mniej lub bardziej udanych
Kurcze, właśnie zauważyłam, ze ja wcale nie mam zdjęć z zamknięta buzią
Mnie się też podoba najbardziej fryzura nr 3 na bok
Stary 2012-08-01, 16:43   #2289
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Wika28- fryzura nr 3 zdecydowanie

Co myślicie o butach w kolorze ecru do białej sukni? nie bede wygladały jak brudne?

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2012102700700730.png
mw1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 17:52   #2290
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość

Mnie się też podoba najbardziej fryzura nr 3 na bok
Cytat:
Napisane przez mw1986 Pokaż wiadomość

Co myślicie o butach w kolorze ecru do białej sukni? nie bede wygladały jak brudne?
to biorę się do upinania, może do soboty przećwiczę

ja bym nie łączyła ecru i bieli wydaje mi się, że to źle wygląda
Stary 2012-08-01, 18:18   #2291
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

oj nie bardzo niby butów nie widać ale jednak nie
Stary 2012-08-01, 18:43   #2292
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Dziewczyny pytam o to ecru bo kupiłam takie buty. I znowu wpadłam w panike;-) Wydawało mi sie ze są białe a tu okazuje sie że jaednak nie. zapłaciłam za nie grosze wiec nie bedzie mi szkoda kupic sobie inne ale najbardziej zależy mi na niskim obcasie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (26,7 KB, 36 załadowań)

Stary 2012-08-01, 18:48   #2293
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pytam o to ecru bo kupiłam takie buty. I znowu wpadłam w panike;-) Wydawało mi sie ze są białe a tu okazuje sie że jaednak nie. zapłaciłam za nie grosze wiec nie bedzie mi szkoda kupic sobie inne ale najbardziej zależy mi na niskim obcasie...

na zdjęciu wyglądają jak białe
nie masz kawałka materiału od sukienki? Niech Ci krawcowa da kawałek, jaki ścinek i wtedy idź szukac bucików- przymierzasz materiał do buta i widzisz jak się kolorystycznie komponuje
Stary 2012-08-01, 18:51   #2294
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Ten guzik troche wieśniacki;-) Myślałam że może jakiegoś kwiatka z tego samego materiału co suknia przykleje... Co myślicie?

Stary 2012-08-01, 19:09   #2295
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ten guzik troche wieśniacki;-) Myślałam że może jakiegoś kwiatka z tego samego materiału co suknia przykleje... Co myślicie?

widzę, że sama nie jesteś pewna tych butów... najlepiej weź kawałek materiału i idź kup nowe pod kolor
nie kombinuj z przerabianiem butków bo jak Ci ten kwiatek odpadnie albo jeszcze gorzej będzie wyglądać to co wtedy?
Stary 2012-08-01, 19:18   #2296
mw1986
Raczkowanie

GG do mw1986

Cytat:
widzę, że sama nie jesteś pewna tych butów... najlepiej weź kawałek materiału i idź kup nowe pod kolor
nie kombinuj z przerabianiem butków bo jak Ci ten kwiatek odpadnie albo jeszcze gorzej będzie wyglądać to co wtedy?
hehe masz rację jak by odpadł to by była tragedia

Stary 2012-08-01, 19:25   #2297
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sadonkowa Pokaż wiadomość
Proszę, daliśmy pasków trochę mnie i grubsze ale efekt jest super. Tu jeszcze kanapa w zielonym kolorze bo zdjęcie było świeżo po malowaniu w marcu

Dziewczyny mam problem z butami.. bardzo bym chciała czerwone ale się boję. Wczoraj mierzyłam super wygodne nude i już je prawie kupiłam ale zadzwonił mój TŻ i mówi " ale miałaś mieć czerwone.." i ja juz sama nie wiem. W sklepie nie było czerwonych z tej firmy ale znalazłam je na all.. boję się o kolor i o to czy aby na pewno będą pasować. Wrzucam tu wam zdjęcia obydwu bucików i bukietu.. Oczywiście bukiet będzie miał więcej czerwieni w sobie.
zdecydowanie czerwone

Cytat:

A co do moich spraw to wczoraj SKOŃCZYLIŚMY ZAPRASZAĆ:jup i: jesteśmy wniebowzięci tym faktem udało sie równo miesiąc przed weselem
Dostaliśmy juz od moich dziadków prezent slubny w postaci 'koperty' więc pojechaliśmy i kupilismy wypoczynek za 2 tygodnie mają dostarczyć wiec jak bedzie juz w salonie to sie pochwalę Dostaliśmy też od siostry tż (druhny) pieniądze na tv więc też mamy zamiar kupić- polecacie jakiś?
jak napisałaś o wypoczynku to już miałam pytać gdzie jedziecie heheheh

ja polecam telewizor LG LED (ledowy) bardzo energooszczedny, cieniutki i super się spisuje) my mamy 42'' i jest wystarczający, ale to oczywiście zależy od tego jak daleko masz do kanapy

Cytat:

nieeee, tylko nie ecru i biel - złe połączenie, poszukaj butów na stronce bialebuty.com.pl wiele z nas tam zamawiało różne i wszystkie zadowolone, wybierasz obcas, kolor, kształt, z paskiem lub bez itd

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Wika - chyba nie muszę pisać, że fryz numer 3

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-08-01 o 19:34
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-01, 23:36   #2298
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Z tego samego powodu, na pewno nie będę wysyłała zaproszeń poleconym, ale zastanawiam się na priorytetem, bo to zawsze szybciej, a listonosz pod nieobecność mieszkańców list zostawia w skrzynce. Więc chyba zdecyduję się na priorytet, dziś będę wysyłała.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Przebrnęłam przez kolejną stronę więc odpowiedzi ciąg dalszy

Myślę, że jak zapytasz te kobiety to one bez problemu Ci powiedzą ile będziesz potrzebowała kwiatów.

Super! Witamy ponownie

Oooo mamy już dwie nawrócone Mrożonki Witamy ponownie

Super! Chociaż też bałabym się o utrzymanie jej w nienagannej czystości, a jeszcze u nas przy planowanym w niedługim czasie brzdącu

Witamy

Super pomysł, z tymi pomarańczowymi pasami! Ale tak jak któraś z dziewczyn tu pisała, nie boicie się, że ciemny sufit Wam strasznie zmniejszy i przygniecie mieszkanko?
my będziemy wysyłać pewnie w sobotę bo muszę dorobić całkiem sporo, ok. 15, zaproszeń ogólnych, bo te które zrobiłam zużyliśmy na zaproszenia imprezowe i zostały mi tylko 2 kartony na ogólne na szczęście papier jeszcze jest i chyba zrobię tak jak ty, tj. wyślę po prostu priorytetem

kolor kuchni, a brzdąc robią niewielką różnicę owszem na ciemnym później widać, ale jak szybko ogarniasz wszelkie pozostałości po dziecięciu to kolor nie ma zupełnie znaczenia na ciemną podłogę wystarczy wysypać cukier lub mąkę i wtedy bardziej widać

a propos kolorów - nie obawiamy się tego bo pokój w którym chcemy to zrobić jest bardzo słoneczny,a poza tym mieszkanie ma ok.3 metrów wysokości

Cytat:
Chyba tylko ja jestem tutaj tradycjonalistką bo wybrałabym NUDE.
dla siebie też wybrałabym nude, ale w tej stylizacji bardziej mi pasują czerwone
ja mam suknię ecru i chcę mieć niebiesko-fioletowe kwiaty, ale już buty w tym kolorze zupełnie mi nie odpowiadają

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
Mi również zabrakło równe 10, dziś ma mi siostra domówić

Do mnie też leń zawitał. Nie było mnie w pracy od piątku i myślałam, że dziś się nie zmuszę, żeby tu przyjść .

A teraz ja się pochwalę naszymi postępami Przede wszystkim mamy już spisany protokół ksiądz świetny, tylko nie skreślił nam jednej spowiedzi jak niektórym tu dziewczynom i pomimo tego, że razem mieszkamy musimy pójść dwa razy, ale przeżyjemy poza tym, dokończyliśmy rozdawanie zaproszeń, zostało mi kilka do wysłania pocztą, dziś po pracy to zrobię. Strasznie się cieszę, że mamy już to za sobą, ale aż się boję jak zaczną dzwonić z potwierdzeniami, a raczej jak nie zaczną dzwonić i będę musiała do każdego osobno, no bo przecież dla gości to zbyt duży wysiłek, wykonać telefon, mi łatwiej wykonać ich 100 zobaczymy potwierdzenia do 1 września, więc mają jeszcze czas. Poza tym załatwiliśmy już wszystko w USC strasznie się cieszę, że w ciągu tych kilku dni wolnych udało nam się tak wszystko nadgonić
brawo! tyle spraw do przodu
ja się na przykład zastanawiam czy za wczesnego terminu nie dałam... mam ślub tydzień po Tobie

Cytat:
Dziewczyny, mam do was prośbę o radę. Na sobotę kolega umówił się z nami na sesję ślubną w plenerze, ale ... na godz. 6,30 rano Ponoć światło najlepsze i wiele innych względów. I tak się zastanawiam, co z fryzurą - żaden fryzjer mnie nie uczesze o tej porze, nawet gdybym chciała I zupełnie nie mam pomysłu na włosy, tym bardziej, że welonu na ślubie nie miałam. Włosy mam grube, ciężkie, lekko kręcone, trochę przesuszone - jak się danego dnia ułożą to prawdziwa zagadka żyją swoim życiem zależnie od pogody Doradźcie, czy związać je w jakiegoś koka, może na bok, czy puścić luźno Jeśli luźno to wygładzić czy żelem skręcić? Wklejam "na chwile" kilka zdjęć tutaj, bo programu poleconego przez Malgos jeszcze nie opanowałam
Tu moja sukienka (nie będzie bolerka), włosy po umyciu i kilka prób ich ujarzmienia, mniej lub bardziej udanych
Kurcze, właśnie zauważyłam, ze ja wcale nie mam zdjęć z zamknięta buzią
moim zdaniem najbardziej pasuje Ci fryzura z upięciem lub bez, ale włosy puszczone na jeden bok - ślicznie!
najbardziej mi się podoba fryzurka nr 3 i 6, z czarną sukienką

Cytat:
wow! niezła liczba, ja zwykle miewałam ze 2 do roku, nie więcej. widać nas znajomi wolą na kocią łapę

Cytat:

ja bym nie łączyła tych 2 kolorów, to co będzie w kolorze ecru może wyjść jak przybrudzone... trochę nieestetycznie moim zdaniem

z naszych aktualności - obrączki mamy już gotowe. w poniedziałek się dowiedzieliśmy, do dzisiaj niestety nie odebraliśmy. a TŻ jeszcze rozważa grawer... teraz mu się przypomniało... strasznie mało miejsca mamy (tylko 12 znaków) i zero pomysłów... myślałam o jakieś sentencji angielskiej albo łacińskiej, ale wszystko za długie

przy okazji chciałam się was poradzić. chcemy poszukać butów dla mnie, niestety nie mam jak dostać "kawałka" materiału od krawcowej, bo suknia jest z komisu i dopiero pod koniec sierpnia wracam tam na dopasowanie. kolor ma ecru (choć mi się czasem zdaje że to taki delikatny złoty). no i nie wiem jak dobrać buty, chciałabym w kolorze nude, ale obawiam się trochę że bez kiecki nie dopasujemy koloru, a jeździć z kiecką też nam się nie uśmiecha.. macie jakieś pomysły?
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 08:08   #2299
katie99kasia
Rozeznanie

Malgos_12- a jaki dokładnie model? My właśnie też chcemy ledowy ale 40" chcemy cos w rozsądnej cenie i ładnym obrazie

Wczoraj uświadomiłyście mi że do paneńskiego tylko ponad tydzień (jednak decyduje sie na 11) i z tego względu wpadłam w panikę bo nie mam co na siebie włozyć zastanawiam sie nad czarną prostą kiecką, powiedzcie czy takie cos pasuje (tylko cała gładka czarna, bez tych kwiatów)
http://img04.allegroimg.pl/photos/or.../43/2467234309
albo (pierwsza od lewej w drugim rzędzie- tylko cała jednolicie czarna)
http://www.papilot.pl/ciuchy/16007/3...ki-piekne.html
Który krój lepszy? Bo mam zamiar zaangażować krawcową i nie wiem na którą sie zdecydować

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Neave- faktycznie butów nude jest kilkanaście odcieni, wiec ciężko dobrac do sukienki... moze gdybyś znalazła pasujące idealnie do Twojej skóry to wyglądałoby to fajnie powiem Ci że naprawdę cieżko dobrać odcień butow do sukienki ecru... kurcze sama mam biała więc nie mam problemu i nie wiem co ci doradzić

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

mw1986- jeżeli masz sukienke snieżnobiała a buty ecru to moim zdaniem będzie się to gryzło... Buty są OK, guzika nawet spod sukienki widać nie będzie, ale najlepiej jakbyś wzięła te buty i poszła sprawdzić odcień z sukienką u krawcowej czasem lepiej mieć kolorowe buty na zasadzie kontrastu niz niby podobny kolor a jednak nie ten sam

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-08-02, 08:44   #2300
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

z naszych aktualności - obrączki mamy już gotowe. w poniedziałek się dowiedzieliśmy, do dzisiaj niestety nie odebraliśmy. a TŻ jeszcze rozważa grawer... teraz mu się przypomniało... strasznie mało miejsca mamy (tylko 12 znaków) i zero pomysłów... myślałam o jakieś sentencji angielskiej albo łacińskiej, ale wszystko za długie

przy okazji chciałam się was poradzić. chcemy poszukać butów dla mnie, niestety nie mam jak dostać "kawałka" materiału od krawcowej, bo suknia jest z komisu i dopiero pod koniec sierpnia wracam tam na dopasowanie. kolor ma ecru (choć mi się czasem zdaje że to taki delikatny złoty). no i nie wiem jak dobrać buty, chciałabym w kolorze nude, ale obawiam się trochę że bez kiecki nie dopasujemy koloru, a jeździć z kiecką też nam się nie uśmiecha.. macie jakieś pomysły?

czemu tylko 12 znaków na grawerce? Jeśli jest ich tak mało to może tylko imię i datę bo faktycznie sentencje to są długie
Co do butów- szkoda, że nie masz materiału bo to pomaga... nude wydaje się bezpiecznym kolorem i chyba można kupić.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
zastanawiam sie nad czarną prostą kiecką, powiedzcie czy takie cos pasuje (tylko cała gładka czarna, bez tych kwiatów)
Który krój lepszy? Bo mam zamiar zaangażować krawcową i nie wiem na którą sie zdecydować

moim zdaniem ta druga- ładny dekold i taka bardziej seksowna ta pierwsza za grzeczna
Stary 2012-08-02, 09:43   #2301
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego tylko 12 znaków? Ja mam 16 i to pół obrączki zajmuje a mam naprawdę malutką obrączkę. To chyba tylko imiona Wam pozostają i data

Cytat:
Wczoraj uświadomiłyście mi że do paneńskiego tylko ponad tydzień (jednak decyduje sie na 11) i z tego względu wpadłam w panikę bo nie mam co na siebie włozyć zastanawiam sie nad czarną prostą kiecką, powiedzcie czy takie cos pasuje (tylko cała gładka czarna, bez tych kwiatów)

Druga bardziej mi się podoba
Stary 2012-08-02, 10:17   #2302
kasioonya
Rozeznanie

Wika zgadzam się z dziewczynami co do fryzury nr 3

Neave, a może spodoba się Wam: "Ubi Tu, Ibi Ego"? Wprawdzie nieco dłuższe niż 12 znaków, ale można też zrobić tak, że pierwsza część sentencji będzie na jednej obrączce, a druga na drugiej...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:29   #2303
mayeczka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

Neave, a może spodoba się Wam: "Ubi Tu, Ibi Ego"? Wprawdzie nieco dłuższe niż 12 znaków, ale można też zrobić tak, że pierwsza część sentencji będzie na jednej obrączce, a druga na drugiej...
My mamy własnie taki grawer + data

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:32   #2304
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
My mamy własnie taki grawer + data
o, super my mamy mało oryginalnie - swoje imiona i datę, ale tę sentencję wykorzystaliśmy z kolei na winietkach na naszych miejscach podczas wesela

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:38   #2305
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
my będziemy wysyłać pewnie w sobotę bo muszę dorobić całkiem sporo, ok. 15, zaproszeń ogólnych, bo te które zrobiłam zużyliśmy na zaproszenia imprezowe i zostały mi tylko 2 kartony na ogólne na szczęście papier jeszcze jest i chyba zrobię tak jak ty, tj. wyślę po prostu priorytetem

brawo! tyle spraw do przodu
ja się na przykład zastanawiam czy za wczesnego terminu nie dałam... mam ślub tydzień po Tobie
znajomi wolą na kocią łapę
A do kiedy macie potwierdzenia? Ja się trochę bałam czy nie za późną datę dałam, bo dziewczyny tu pisały, że tak przynajmniej z miesiąc wcześniej, ale trudno już nic nie zmienię.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:13   #2306
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Malgos_12- a jaki dokładnie model? My właśnie też chcemy ledowy ale 40" chcemy cos w rozsądnej cenie i ładnym obrazie

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Neave- faktycznie butów nude jest kilkanaście odcieni, wiec ciężko dobrac do sukienki... moze gdybyś znalazła pasujące idealnie do Twojej skóry to wyglądałoby to fajnie powiem Ci że naprawdę cieżko dobrać odcień butow do sukienki ecru... kurcze sama mam biała więc nie mam problemu i nie wiem co ci doradzić

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

mw1986- jeżeli masz sukienke snieżnobiała a buty ecru to moim zdaniem będzie się to gryzło... Buty są OK, guzika nawet spod sukienki widać nie będzie, ale najlepiej jakbyś wzięła te buty i poszła sprawdzić odcień z sukienką u krawcowej czasem lepiej mieć kolorowe buty na zasadzie kontrastu niz niby podobny kolor a jednak nie ten sam
sukienki - ta pierwsza, kwiatki sprawiają że jest weselsza, ta druga ma fajny krój ale chyba trochę zbyt ponura.

hmmm.. to jest myśl! dobrać buty do koloru skóry no i chyba pozostaje mi jeździć chociaż ze zdjęciem sukni żeby dopasować stylem

Cytat:
czemu tylko 12 znaków na grawerce? Jeśli jest ich tak mało to może tylko imię i datę bo faktycznie sentencje to są długie
Co do butów- szkoda, że nie masz materiału bo to pomaga... nude wydaje się bezpiecznym kolorem i chyba można kupić.

ano niestety nie mam, przypuszczam, że na pewno krawcowa ją trochę skróci i wtedy będzie materiał, ale to będzie dopiero we wrześniu, a nie chciałabym szukać butów na ostatnią chwilę. a sama wolę nie ryzykować z wycięciem kawałka materiału

Cytat:
Dlaczego tylko 12 znaków? Ja mam 16 i to pół obrączki zajmuje a mam naprawdę malutką obrączkę. To chyba tylko imiona Wam pozostają i data
nie wiem czemu, może dlatego że są tytanowe a nie złote?

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

to też jest fajny pomysł. sprawdzę czy któraś z naszych sentencji da się podzielić w ten sposób bo imiona i data wydają mi się zbyt oczywiste i na tej zasadzie wolę już bez graweru.

Ewula - mamy tak jak ty potwierdzenie do 1 września, a ślub 29 września
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:41   #2307
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Ewula - mamy tak jak ty potwierdzenie do 1 września, a ślub 29 września
No to myślę, że bardzo dobry termin na potwierdzenia. Ja gdybym teraz wybierała to wzięłabym właśnie tak z tydzień wcześniej.
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:16   #2308
Malgos_12
Zakorzenienie

Katie - nasz model to: 42LV450U-ZC
co do ceny nie pomogę, bo nie mam pojęcia ile kosztuje w PL ale my mamy go juz jakis czas a cena tutaj jeszcze nie spadła. Kochana, poziom techiniki jest teraz na takim poziomie, że każdy TV będzie miał ładny obraz, kwestia jest jedynie tego jaką macie antenę. Jesli jakis dekoder HD to będzie pięknie, jeśli zwykłą siatkową antenę to może śnieżyć, ale to nie będzie wina telewizora. A i nie dajcie się namówić na żadne kable HDMI ze złotą końcówką, który kosztuje duuuuzo więcej. Z kablem HDMI jest tak, że albo działa albo nie, z czego jest wykonany nie ma znaczenia, bo to jest przesył cyfrowy - często ludzie dają się nabrać.

Neave - my też nie chcieliśmy imion jako graweru, a tż żadnych ckliwych tekstów, więc mamy zupełnie niestandardowo ale też podzieliliśmy na dwa
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:18   #2309
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
a propos kolorów - nie obawiamy się tego bo pokój w którym chcemy to zrobić jest bardzo słoneczny,a poza tym mieszkanie ma ok.3 metrów wysokości
Mi się nie podobają pomieszczenia gdzie sufit jest ciemny ale ja w ogóle nie lubię jak ma inny kolor niż biały bo wtedy pokój robi na mnie wrażenie zmniejszającego się pudełka. Robiłaś sobie wizualizację jakąś?
Najprościej będzie Ci dobrać buty w jakimś innym kolorze. Ewentualnie na poszukiwania weź chociaż ze sobą wyraźne zdjęcie sukni
Cytat:
Jakoś żadna mnie nie powaliła... W 2 podobają mi się rękawy ale albo przez nie albo przez brak tali taka ciężka mi się wydaje. A gdzie masz panieński?

Byłam wczoraj u organisty zapłacić za ślub. Głupio mi było bo powiedział że 200zł bierze (+200zł skrzypce) a ja już w zaklejonej kopercie miałam dla niego 150 bo nasz Maxwellka powiedziała że tyle sobie od nich zażyczył no i mówię ze nie spodziewałam się takiej kwoty bo znajomi niedawno mieli tu ślub i mam tyle samo co oni dali a resztę mogę mu na ślubie dopłacić. Powiedział że jeśli nie mamy to niech już tak zostanie a jakbyśmy chcieli to i skrzypce mogą być za 150zł Poczułam się jak jakiś biedak ale potem sobie pomyślałam że kurcze 150zl jak dla mnie za zagranie dosłownie 5 utworów to i tak jest za dożo i nie będę już mu dopłacać.
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:32   #2310
katie99kasia
Rozeznanie

ewula87- a na ile dni przed slubem masz potwierdzenie? ja mam na 2 tygodnie przed

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Pradip- wiesz co nie chodzi dokladnie o te sukienki ale o ich krój, bo na pewno będzie z innego materiału. Chcę sukienke zwykłą, prostą, czarna bez wzorów... do tego chce ubrać kolorowe buty. Panieński mam w dyskotece/klubie. Chyba ze lepsze spodnie? nie wiem, ale chciałabym sie troche odrózniac...

Szczęśliwa żonka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości