III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 11:25   #3001
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

czyli jak zacznę 39t to donoszę ciąże tak ???
No to wychodzi, kiedyś własnie niby było, że skończony 37 tc, a teraz 38 tc, ale to chyba zależy od opinii lekarza i też od wagi dziecka.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:28   #3002
katiem
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Hej dziewczyny

Gratuluję rozpoczętych tygodni MAtko jak już blisko.

Ja w 37 wejdę w sobotę.
Sojka ja też torby jeszcze nie wyjęłam.
Ale zrobię to w tym tygodniu.

Jak lezałam z młodym to przyjechała dziewczyna - sama - własnym samochodem bo coś dziwnie się czuła. I po 2 godzinach urodziła Mąż w trakcie dojechał z torbą.

A moja bratowa z drugim dzieckiem pod koniec 38 tygodnia na imprezie rodzinnej. Mówi, że coś dziwnie jakoś tam napiera. Ale obejrzała sobie jeszcze "Na dobre i na złe" i potem poprosiła mnie, żebym ją zawiozła na IP.Mój brat na szkoleniu. W szpitalu stwierdzono rozwarcie, więc zostaje. Ja musiałam pojechać po jej torbę. I te pielęgniarki, że spokojnie nie mam się śpieszyć. Do szpitala było jakieś 15 minut autem. Przyjeżdzam z torbą, a te mi sie pytają czy chce zobaczyć dziecko

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:29   #3003
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Lila, gratuluję 30 tygodnia!
z jednej strony troszkę Wam zazdroszczę, że dopiero (i aż) 30 zaczynacie... my już kończymy 36 i troszkę zaczynam się obawiać. Choć staram się nastawiać pozytywnie, bo nie ma to, jak pozytywne myślenie, nie, no nie?
Ja mam mieszane uczucia, z jednej strony fajnie- chciałabym już 36 tc i urodzić niedługo, a z drugiej sobie myślę, że mi się nie pali, bo poród to jednak nie przelewki i pewnie miło raczej nie będzie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:30   #3004
katiem
Wtajemniczenie

mój ginek cały czas twierdzi, że po 12 sierpnia będę miec ciaze donoszona. To bedzie skonczony 37 tydzien, a zaczne 38.
Mysle, że w tej kwestii nic się nie zmienilo.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:34   #3005
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
też muszę dziś przygotować torbę do szpitala
wydaje mi się, że dziś rano wypadł ten czop śluzowy (takie dwie jakby kulki nieduże białawe rozciągliwe) termin porodu zatem się zbliża. Choć od wypadnięcia tego czopa to jeszcze ze 3 tygodnie do porodu może być, prawda? a może być już zaraz

chyba po skończonym 37 tc

Sprzedawca, od którego zamówiliśmy wózek na all w niedzielę ciągle się nie odzywa! a dziś już czwartek! w pon. już powinien mieć kasę na koncie więc czemu jeszcze wózka nie wysłał, ani nic nie odpisuje zaczynam się denerwować

spakuj torbę za wczasu ....
kurcze a jakie ma opinie ten sprzedający ????

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
No to wychodzi, kiedyś własnie niby było, że skończony 37 tc, a teraz 38 tc, ale to chyba zależy od opinii lekarza i też od wagi dziecka.

pięknie a ja w sobotę odstawiam leki a to będzie skończony 35t dopiero

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
mój ginek cały czas twierdzi, że po 12 sierpnia będę miec ciaze donoszona. To bedzie skonczony 37 tydzien, a zaczne 38.
Mysle, że w tej kwestii nic się nie zmienilo.

Moja ginka jakoś inaczej pojmuje donoszenie nie wiem czemu tak .. już zaczynam świrować!!!

patrzę na naszą pierwszą stronę i nie widzę torby do szpitala - nie skompletowałyśmy jej ???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:39   #3006
bronwyn
Raczkowanie

Załamana

Dziewczyny, poradźcie cos, jestem załamana od dwóch dni.
Niedawno musiałam przeprowadzić się do innego miasta, a co za tym idzie- zmienic lekarza.
Mam aktualnie skonczone 31 tygodni, do tego cukrzycę ciążową, jestem na diecie.
1.5 tyg temu byłam u jednego lekarza w nowym mieście- potrzebowałam skierowania na badania (grupa LUXMED). Byłam badana, sprawdzana była między innymi długość szyjki.Wszystko wg szanownej pani dr było ok.
Przedwczoraj wybrałam się kompletem badań do nowego lekarza, który ma poprowadzić ciążę do końca, podobno świetny fachowiec, pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. I pierwsza informacja po badaniu: szyjka mocno skrócona, mniejsza niż 1 cm . Jestem przerażona, nie wiem jak to możliwe. Dostałam magnez do łykania, zakaz seksu i nakaz oszczędzania się (jak dotąd robiłam wszystko w domu, wszędzie było mnie pełno). Twierdzi, że mam pojedyncze skurcze- nie wiem jak mogłam tego nie wyczuć, najprawdopodobniej pomyliłam je z ruchami dziecka, który wierci się bardzo, że trudno cokolwiek wyczuć. Nie wiem co robić teraz, na co zwracać uwagę... Boję się o małego, poradźcie co w takiej sytuacji robicie, jak się zachowujecie, czy leżycie, czy co Wam Wasi lekarze polecili robić. Z góry dziękuję
Stary 2012-08-02, 11:47   #3007
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Załamana

Cytat:
Napisane przez bronwyn Pokaż wiadomość
Niedawno musiałam przeprowadzić się do innego miasta, a co za tym idzie- zmienic lekarza.
1.5 tyg temu byłam u jednego lekarza w nowym mieście- potrzebowałam skierowania na badania (grupa LUXMED). Byłam badana, sprawdzana była między innymi długość szyjki.Wszystko wg szanownej pani dr było ok.
Przedwczoraj wybrałam się kompletem badań do nowego lekarza, który ma poprowadzić ciążę do końca, podobno świetny fachowiec, pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. I pierwsza informacja po badaniu: szyjka mocno skrócona, mniejsza niż 1 cm . Jestem przerażona, nie wiem jak to możliwe. Dostałam magnez do łykania, zakaz seksu i nakaz oszczędzania się (jak dotąd robiłam wszystko w domu, wszędzie było mnie pełno). Twierdzi, że mam pojedyncze skurcze- nie wiem jak mogłam tego nie wyczuć, najprawdopodobniej pomyliłam je z ruchami dziecka, który wierci się bardzo, że trudno cokolwiek wyczuć. Nie wiem co robić teraz, na co zwracać uwagę... Boję się o małego, poradźcie co w takiej sytuacji robicie, jak się zachowujecie, czy leżycie, czy co Wam Wasi lekarze polecili robić. Z góry dziękuję

leż jak najwięcej i odpoczywaj to jedyna możliwość ...
Stary 2012-08-02, 11:52   #3008
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

spakuj torbę za wczasu ....
kurcze a jakie ma opinie ten sprzedający ????
ma 97,5 % pozytywnych komentarzy, choć w tych pozytywnych zdarzają się pojedyncze "ale" z racji czasami opóźnionych wysyłek. no a mi się spieszy!! i kurcze, mógłby odpisać!

Cytat:

pięknie a ja w sobotę odstawiam leki a to będzie skończony 35t dopiero
Konczi, mi też gin kazał odstawić leki, gdy skończy się 35tc. I już od niedzieli oprócz magnezu, nospy i witamin nie łykam innych wspomagaczy-podtrzymywaczy
Cytat:

patrzę na naszą pierwszą stronę i nie widzę torby do szpitala - nie skompletowałyśmy jej ???
to zaraz mogę coś podrzucić, bo własnie mam kartkę w wytycznymi przed sobą
Cytat:
bronwyn musisz jak najwięcej leżeć, odpoczywać, nie dźwigać nic, nie przemęczać się w żaden sposób.
DOstałaś tylko magnez? Ja bym do tego dodała jeszcze nospę (żeby zapobiec ewentualnym skurczom) - chyba większość z nas łyka taki zestaw. Dziewczyny mają w takich sytuacjach jeszcze inne leki np. luteinę i jeszcze jakiś na f (Konczi podpowiedz co to)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:58   #3009
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
ma 97,5 % pozytywnych komentarzy, choć w tych pozytywnych zdarzają się pojedyncze "ale" z racji czasami opóźnionych wysyłek. no a mi się spieszy!! i kurcze, mógłby odpisać!

Konczi, mi też gin kazał odstawić leki, gdy skończy się 35tc. I już od niedzieli oprócz magnezu, nospy i witamin nie łykam innych wspomagaczy-podtrzymywaczy

to zaraz mogę coś podrzucić, bo własnie mam kartkę w wytycznymi przed sobą

o to nie jestem osamotniona uffff
no ja mam w 90% spakowaną torbę ... chciałam sprawdzić co jeszcze a tu niespodziewajka więc jak swoją listę możesz nam podrzucić byłoby extra
Stary 2012-08-02, 11:58   #3010
bronwyn
Raczkowanie

Na razie tylko magnez, do następnej wizyty. Problem u mnie w tym, że mam tą cholerną cukrzycę. 8 razy dziennie muszę jeść, a co za tym idzie, muszę przygotowywać te wszystkie posiłki jakoś rozsądnie, z wagą itd.
Więc przy kuchni stać muszę, a do ok. 18 jestem codziennie sama w domu...
Stary 2012-08-02, 12:02   #3011
maggie123
Zakorzenienie

Wyprawka do szpitala
1. dowód osobisty
2. legitymacja ubezpieczeniowa lub aktualne RMUA
3. karta ciąży
4. grupa krwi oryginalny wynik
5. wymaz z pochwy
6. wszystkie badania: HIV, różyczka, toksoplazmoza, kiła + wyniki max do 2 tygodni: analizy moczu i morfologii
7. chusteczki nawilżające
8. pampersy dla dziecka
9. płyn do higieny intymnej (taki, jakiego używałyśmy do tej pory)
10. jednorazowa bielizna np. siatkowa (w większości szpitali bawełniana jest zakazana)
11. wkładki, podpaski lub podkłady poporodowe (np. Bella)
12. klapki pod prysznic, ręcznik i kosmetyki (żel pod prysznic, szampon itd)
13. woda do picia(w dużej ilości)
14. pomadka do nawilżania ust
15. czekolada, landrynki
16. koszula(1 do porodu - o ile w szpitalu nie dają- oraz po 1 koszuli na każdy dzień pobytu w szpitalu)
17. szlafrok
18. Skarpetki (zmarznięte stopy powodują spowolnienie akcji porodowej)
19. saszetki tantum rosa + spryskiwacz do przemywania krocza przy każdej wizycie w wc
20. wkładki laktacyjne
21. stanik do karmienia
22. ubranka dla dziecka (jeśli szpital tego wymaga)
23. kanapki dla męża (coby nam chłopina nie padł z wrażenia i głodu)

w szpitalu, w którym ja mam zamiar rodzić (lublin ul. Staszica) można zabrać jeszcze:
1. parafinę do nawilżania krocza

Jeśli na porodówce jest mało miejsca, najlepiej spakować dwie torby: jedną małą z rzeczami do porodu i drugą na pobyt w szpitalu.
przed wyjściem z domu koniecznie zjeść lekkostrawny posiłek. Poród trwa czasami kilka godzin i trzeba mieć sporo sił, a podczas porodu personel szpitalny jeść raczej nie pozwoli

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-08-02 o 12:05
Stary 2012-08-02, 12:11   #3012
Kalpana
Zakorzenienie

Hej. Dzisiaj się już uspokoiłam, chyba za bardzo panikuję No ale cóż poradzić- taki charakter
Macie rację, to na pewno nic złego, zwłaszcza, że kilka z Was też miała takie wibracje. A z tą padaczką, to wiem, że to raczej niemożliwe, ale jak przyjdzie coś do głowy, to Mimo wszystko jeśli spotkam dzisiaj położną, bo będę w tym ośrodku, w którym przyjmuje ona i mój gin, to zapytam, tak z ciekawości co to za ruchy- może będzie wiedziała. Może synuś sobie jakieś SPA urządził z wibrującymi masażami, żeby dobrze na usg wyglądał

Zielona trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Leż i odpoczywaj Zrób sobie jakąś ciepłą herbatkę i się nie zamartwiaj. A najlepiej zadzwoń do gina i mu powiedz o tym, to Ci coś więcej doradzi....

A ja dzisiaj mam o 14 usg jamy brzucha. Mam nadzieję, że wyjdzie dlaczego mam takie boleści w okolicy żołądka.... Może jak pani będzie miła, to pozwoli mi zobaczyć mojego Skarba

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:18   #3013
Katee27
Zadomowienie

Witam!!!
kasiam,Choco,colds,tamlin ,Almariel,Weronika,louros e dziękuje za odpowiedzi ws.asparginu

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja w sklepach nie widziałam nigdzie tej Alles mama a przez neta nie kupię bez wcześniejszego przymierzenia choćby jednego modelu dla zorientowania się w rozmiarówce, bo jak teraz mierzyłam, to się okazało, że mam rozmiar od 75 c do 80 d w zależności od firmy
Ja miałam tak samoi też wolę w sklepie kupić i przymierzyć,poza tym z kosztami wysyłki na to samo wychodzi a czasem nawet jeszcze drożej.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak mnie naszlo sie zapytac, kiedy poczulyscie ruchy maluszka? bo moja wirtualna znajoma jest w 14 tc i juz sie zarzeka, ze co dzien czuje pozwalam sobie miec watpliwosci
W pierwszej ciąży poczułam w 18tyg. a teraz trochę wcześniej,bo w 16tc.

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie
Ale Wy pędzicie Nie było mnie jeden dzień, a tu tyle stron ...
Lecę Was nadrobić i życzę Wszystkim dobrego samopoczucia
PodziękowaćWzajemni e

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Też bardzo lubię jak pachną, ale dla takiego ledwo narodzonego maleństwa lepiej jest nie używać żadnych zapachowych produktów, żeby mógł wyczuć zapach mamusi i mleczka

Czytałam, że na początku powinno się zrezygnować z perfum, mocno pachnących żeli i balsamów, dezodorantów i płynów do płukania
mądre rzeczy wyczytałaś
Nie wiem,czy kiedyś o tym pisałam,ale raz po prysznicu pomarowałam szyję kremem i potem mały się obudził na karmienie,wzięłam go,przystawiam a on płaczeMyślę,co jest?i stwierdziłam,że to przez ten krem,ale gdzie od szyi są piersi?Poleciałam,wzięłam drugi prysznic,porządnie umyłam szyje i było już OK.Przyssał się od razu

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
obudzilam sie o 5 rano i bolal mnie brzuch-tak jakby na okres tylko obejmowal pol brzucha i jak wstalam to brzuch byl kwardy jak kamien. kolo 8 zdrzemlam sie 20min,teraz leze i dalej pobolewa i niewiem co mam robic...
Mam nadzieję,że pomoże to co już dziewczyny radziły.A moze to przez te nerwy jakie ostatnio masz?a jak dziś czuje się Oskar?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
uwaga, uwaga, uwaga, jestem w szoku ...
wasze kciuki mają moc i dziękuje wam bardzo !!!!!!!!
Zosiek ma 2320gram nie mogłam uwierzyć jak ginek rzucił taką liczbą :P
i jest ogólnie bardzo zadowolony, tyle że główka już bardzoo niziutko, musiałam troche nogi rozkraczyć na leżance bo żeby mózg do pomiarów małej złapać musiał mi jeździć po wzgórku łonowym :P Szyjki już praktycznie nie mam, łożysko IIIstopień dojrzałości, tak więc nic tylko się rozpakować
SUPER!!!Mówiłyśmy przecież,że tak będzie nie?

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Witam Piękne Panie
My dziś po wizycie. A więc maleńka, jeśli nadal można tak powiedzieć waży 3300g

Szyjka długa, leciutko otwarta. Ale delikatnie bardzo, na pół palca może.
Lekarka mówi, że nie powie mi "kiedy Pani urodzi" wg terminu 8 września (wg USG z połówkowych 29 sierpień) i tego się będzie trzymała ale... teraz było by za wcześnie, ale za 2 tygodnie już nie będziemy się martwić bo wg niej ciąża będzie donoszona.
Na USG była moja starsza córka. Malutka pokazał jej piękny profil i wsadziła kciuk do buzi i zaczęła z lubością ssać Oliwci buźka się śmiała Bardzo zadowolona, że ją zobaczyła .

Kolejną wizytę mam 8 sierpnia na NFZ a u mojej pryw za 3 tygodnie.
Waga od miesiąca spadła o pół kilograma i wynosi niespełna 96 kg. Czyli przybyło od początku niecałe 9 kg. A malutka nadal pięknie przybywa Przez 19 dni przybyło jej 800gr
Czyli zaczęłaś 37tc?Piękna waga malutkiejW jakim wieku masz córcie?

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Alfabia to fajnie przybrałaś tak modelowo ja się swoją wagą nie chwalę, bo wychodzi, że na razie od początku ciąży jest 5.5 kg do przodu mimo że brzuch wysoko bo już pod samymi cycuchami. Mam nadzieje, że we wtorek waga pokaże ponad 66 kg
Kochana pokażesz swój brzuszek?
Mój chyba nigdy nie był wysoko i w ogóle jest taki spiczasty z tą anteną

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do mojego ginka kazał wziąć nospę i o 19 mam sie stawic u niego w gabinecie... ja nie wiem co to tak nagle.. chyba to nie skurcze co??
Nie wiem,ale mam nadzieję,że jakoś temu zaradzi.Ja dziś jak szłam z zakupami coś mnie zaczęło tam właśnie kłuć i aż bolało,więc szłam powoluśku,teraz minęło.

Cytat:
też muszę dziś przygotować torbę do szpitala
wydaje mi się, że dziś rano wypadł ten czop śluzowy (takie dwie jakby kulki nieduże białawe rozciągliwe) termin porodu zatem się zbliża. Choć od wypadnięcia tego czopa to jeszcze ze 3 tygodnie do porodu może być, prawda? a może być już zaraz
Kochana ten czop to coś w stylu galaretki przezroczystej zabarwionej krwią i ja taki miałam.Mi wypadł w niedzielę rano k.8-ej,a o 20.35 już urodziłam synka,ale podobno może wypaść i po 2tyg.urodzić.

Gratuluję tygodni!matko 37!
Sojka,Sandra,maggie,Asiul ka jak Wam niewiele zostało...
Ja dopiero albo i już zaczynam 34tc.

Iwoncia,Weronika może napiszcie do tych osób z all,gdzie kupowałyście ubranka i zapytajcie w jakim proszku były prane?może nawet nie w dziecięcym jakimś?

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:22   #3014
Asiuulka89
Zakorzenienie

A mnie nikt nie odpowiedzial...

Maggie jak sobie dzisiaj szukałam objaw zblizajacego proodu to jak czop wypadnie to moze byc kilka godzin ale tez dni.. mojej ciotce jak wypadł czop w 34 tygodniu to w ciagu 3 godzin urodziła. ale wiadomo kazda inaczej

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
A mnie nikt nie odpowiedzial...

Maggie jak sobie dzisiaj szukałam objaw zblizajacego proodu to jak czop wypadnie to moze byc kilka godzin ale tez dni.. mojej ciotce jak wypadł czop w 34 tygodniu to w ciagu 3 godzin urodziła. ale wiadomo kazda inaczej
Mi został tydzien do donoszenia.. długi tydzien.. zobaczymy co dzisiaj badanie wykaze
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:29   #3015
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Wyprawka do szpitala
1. dowód osobisty
2. legitymacja ubezpieczeniowa lub aktualne RMUA
3. karta ciąży
4. grupa krwi oryginalny wynik
5. wymaz z pochwy
6. wszystkie badania: HIV, różyczka, toksoplazmoza, kiła + wyniki max do 2 tygodni: analizy moczu i morfologii
7. chusteczki nawilżające
8. pampersy dla dziecka
9. płyn do higieny intymnej (taki, jakiego używałyśmy do tej pory)
10. jednorazowa bielizna np. siatkowa (w większości szpitali bawełniana jest zakazana)
11. wkładki, podpaski lub podkłady poporodowe (np. Bella)
12. klapki pod prysznic, ręcznik i kosmetyki (żel pod prysznic, szampon itd)
13. woda do picia(w dużej ilości)
14. pomadka do nawilżania ust
15. czekolada, landrynki
16. koszula(1 do porodu - o ile w szpitalu nie dają- oraz po 1 koszuli na każdy dzień pobytu w szpitalu)
17. szlafrok
18. Skarpetki (zmarznięte stopy powodują spowolnienie akcji porodowej)
19. saszetki tantum rosa + spryskiwacz do przemywania krocza przy każdej wizycie w wc
20. wkładki laktacyjne
21. stanik do karmienia
22. ubranka dla dziecka (jeśli szpital tego wymaga)
23. kanapki dla męża (coby nam chłopina nie padł z wrażenia i głodu)

w szpitalu, w którym ja mam zamiar rodzić (lublin ul. Staszica) można zabrać jeszcze:
1. parafinę do nawilżania krocza

Jeśli na porodówce jest mało miejsca, najlepiej spakować dwie torby: jedną małą z rzeczami do porodu i drugą na pobyt w szpitalu.
przed wyjściem z domu koniecznie zjeść lekkostrawny posiłek. Poród trwa czasami kilka godzin i trzeba mieć sporo sił, a podczas porodu personel szpitalny jeść raczej nie pozwoli

super lista połozna nam z 10 razy na sr przypominała, żeby wziąsc ze soba czekolade bo jak juz sil brak to kostka czekolady i lepiej czlowiekowi, bo w szpitalu nic nie dostaniesz. i oczywiscie obowiazkowo zajrzeć do lodowki przed wyjazdem

a mi wlasnie przyszedł mis z bebilonu

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:29   #3016
tamlin111
Zakorzenienie

No to koszulę kupiłam, juz mam wszystkie trzy na szpital
Zajde jeszcze do rossmanna, może cos mi w oko wpadnie do mycia malucha to kupię.
Cytat:
alfabia czyli dobre wieści nam przynosisz ...
Od którego tyg uważają ciążę za donoszoną? 37 , 38 ????
Ciąża donoszona jest od skończonego 37 tygodnia ciąży według WHO. Nic się nie zmieniło.

Cytat:

Sprzedawca, od którego zamówiliśmy wózek na all w niedzielę ciągle się nie odzywa! a dziś już czwartek! w pon. już powinien mieć kasę na koncie więc czemu jeszcze wózka nie wysłał, ani nic nie odpisuje zaczynam się denerwować
Pierwszy czop na wątku ??? Kurde niewiadomo czy bić brawo czy uciekać, ale chyba jednak
A ze sprzedającym się kontaktowałaś czy czekasz na jego pierwszy krok?

Cytat:
Konczi bo każdy szpiatal ma inne wytyczne, najważniejsze to badania, dowód osobisty, Rmua. Poza tym standardowo koszule, szlafrok, laczki, kosmetyki, woda, landrynki. Dla dziecka nieraz nic nie trzeba a nieraz wszystko. Najlepiej się bezpośrednio w szpitalu dowiedzieć.
Stary 2012-08-02, 12:34   #3017
Kalpana
Zakorzenienie

Kasiam a kiedy się rejestrowałaś w bebilonie, żeby przysłali misia? Bo ja chyba 26czerwca i do dnia dzisiejszego cisza....

K

Sz
Stary 2012-08-02, 12:38   #3018
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

mi też wreszcie
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:39   #3019
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kasiam a kiedy się rejestrowałaś w bebilonie, żeby przysłali misia? Bo ja chyba 26czerwca i do dnia dzisiejszego cisza....
czekałam ze 2 miesiace jak nie wiecej

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:41   #3020
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli to był faktycznie ten czop (a tak mi się wydaje, choć pewna nie jestem, bo niby skąd mam wiedzieć jak to pierwszy raz) to wiem, że do porodu może być jeszcze ze 2-3 tygodnie, więc nie wpadam w panikę, tym bardziej, że nic innego się nie dzieje
Poza tym mam nadzieję, że jeszcze 2 tygodnie pozostaniemy w dwupaku, bo nasz fotograf, z którym na zdjęcia jesteśmy umówieni wraca w pn po urlopie. Więc trzymać mi tu kciuki, żeby Zuźka wcześniej mi niespodzianki nie zrobiła i na świat się nie pchała, bo ja jeszcze te zdjęcia chcę
Cytat:
Mi został tydzien do donoszenia.. długi tydzien.. zobaczymy co dzisiaj badanie wykaze
mi też, za tydzień będzie koniec 37t
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Pierwszy czop na wątku ??? Kurde niewiadomo czy bić brawo czy uciekać, ale chyba jednak
jeśli to faktycznie to
albo coś sobie wkręciłam, zresztą, czy to ważne? tak czy siak, niedługo zacznie się rozpakowywanie
Cytat:
A ze sprzedającym się kontaktowałaś czy czekasz na jego pierwszy krok?
kolejnego maila mu wysłałam i cisza! nosz kurcze... wypadałoby choć odpisać! jeśli ma mieć jakieś opóźnienie! albo akurat tego koloru nie ma w tym momencie! a nie tak brak kontaktu!

Zapraszam
Stary 2012-08-02, 12:43   #3021
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Świętujemy skończone 36tygodni, tak więc witamy 37tc!!

Sandra,

Aja się zbieram na USG za 40 minut aut z domku

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
no i 37 tydzien
tradycyjnieSojecz ko
a ja sobie z tej okazji pójde dzis na kebaba

Cytat:
Już jestem

Oczy mi się zamykają...

uwaga, uwaga, uwaga, jestem w szoku ...
wasze kciuki mają moc i dziękuje wam bardzo !!!!!!!!
Zosiek ma 2320gram nie mogłam uwierzyć jak ginek rzucił taką liczbą :P
i jest ogólnie bardzo zadowolony, tyle że główka już bardzoo niziutko, musiałam troche nogi rozkraczyć na leżance bo żeby mózg do pomiarów małej złapać musiał mi jeździć po wzgórku łonowym :P Szyjki już praktycznie nie mam, łożysko IIIstopień dojrzałości, tak więc nic tylko się rozpakować

o 17 wizyta więc czeka mnie drugi kurs do Lublina, to już ostatnia przed godziną O ... ostatnie ustalenia, ostatnie badania, posiewy do porodu i do widzenia :P

Weronika nic mi nie doszło
Brawa dla Zosi
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:49   #3022
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
czekałam ze 2 miesiace jak nie wiecej
A, czyli muszę jeszcze sobie trochę poczekać....

K

Sz
Stary 2012-08-02, 12:57   #3023
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaczynam 30 tc . Już na prawdę bliżej niż dalej!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Sojka Alfabia ale super wieści!!! Jeju to już zaraz zaczną się u nas porody, boję sięęęę!!!!!

U mnie właśnie trwa pierwsze pranie ubranek, czuję się jakby to było jakieś święto. A jak zawisną na suszarce, to chyba będę co chwilę podchodzić i patrzeć na te maleńkie ubranka, bo to już staje się coraz bardziej namacalne i realne, że zaraz to małe coś się pojawi!

Czuję mieszankę podniecenia i strachu przez ostatnie dni... Z jednej strony już bym chciała bardzo poznać synka, a z drugiej jeszcze trochę pokorzystać z wolności i leniuchowania
Ja jeszcze nie piorę, bo jeszcze 89 dni, ale to samo czuję - poddenerwowanie i podniecenie zarazem. Z jednej strony chce już tulić malucha, a drugiej fajnie tak leniuchować.
Stary 2012-08-02, 13:06   #3024
Hatti
Rozeznanie

Sojka,super,ze mala tak nabrala wagi wogole to gratuluje Tobie i Sanrze 37 tyg

a Maggie juz z czopem wyleciala ,no niezle..

dziewczyny wkurzylam sie,bo dzis zakladalam ,ze bede miec to usg3d ,dzwonie do gabinetu do recepcji a babka mi mowi,ze w 31tyg. moze juz byc za pozno na to 3d.. Ze w sumie to zalezy od wielkosci dziecka,ale moze nie widac nic. i ze do 28 tyg robia raczej.
ja zas wyczytalam,ze najladniejsze do 32 tyg wychodzi i tego sie trzymalam i badz tu czlowieku madry.
tyle sie wyczekalam i dupa.

a Wy w ktorych tygodniach robilyscie to usg?
no nic.ma do mnie jeszcze lekarz oddzwonic i zobaczymy co powie.
Stary 2012-08-02, 13:09   #3025
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A co powiedział lekarz? Że masz leżeć?
Odpoczywaj jak najwięcej.

Cytat:
A ja wciąż czekam...
Stary 2012-08-02, 13:19   #3026
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Ja chcę aby pachniała tak pieknie jak kiedyś
Kurde no to chyba już tylko jelp zostaje. Kupiła któraś?

Magnezu zależy ile masz w tabletce, ale dawka do 500mg na raz jest ok. Weź może też kąpiel ciepłą, wypij meliskę i leż.
ja używałam jelpa z córką i powiem że pięknie pachniał, dużo ładniej niż lovella którą mam teraz... ale ona niedługo się skończy i wróce do jelpa.
Cytat:
Witam Piękne Panie
My dziś po wizycie. A więc maleńka, jeśli nadal można tak powiedzieć waży 3300g

Szyjka długa, leciutko otwarta. Ale delikatnie bardzo, na pół palca może.
Lekarka mówi, że nie powie mi "kiedy Pani urodzi" wg terminu 8 września (wg USG z połówkowych 29 sierpień) i tego się będzie trzymała ale... teraz było by za wcześnie, ale za 2 tygodnie już nie będziemy się martwić bo wg niej ciąża będzie donoszona.
Na USG była moja starsza córka. Malutka pokazał jej piękny profil i wsadziła kciuk do buzi i zaczęła z lubością ssać Oliwci buźka się śmiała Bardzo zadowolona, że ją zobaczyła .

Kolejną wizytę mam 8 sierpnia na NFZ a u mojej pryw za 3 tygodnie.
Waga od miesiąca spadła o pół kilograma i wynosi niespełna 96 kg. Czyli przybyło od początku niecałe 9 kg. A malutka nadal pięknie przybywa Przez 19 dni przybyło jej 800gr

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

To moje 3 dziecko. Pierwsze ruchy czułam w 15 tygodniu. Jeśli jest szczupła tym bardziej mogła czuć.
3300!!! o kurcze duże dzieciątko super
Cytat:
Zadzwoniłam do mojego ginka kazał wziąć nospę i o 19 mam sie stawic u niego w gabinecie... ja nie wiem co to tak nagle.. chyba to nie skurcze co??
ale dobrze, że sprawdzi miejmy nadzieję że nie skurcze. Wierzę, że będzie dobrze.

kurcze już niedługo przywitamy pierwsze maluszki.. wow

Sojka super że mała tak ładnie przybrała

Ola 19.10.2009

Edytowane przez aloy
Czas edycji: 2012-08-02 o 13:21
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:31   #3027
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam!!!

Czyli zaczęłaś 37tc?Piękna waga malutkiejW jakim wieku masz córcie?

Aż sprawdziłam jak napisałaś, bo nie dociera do mnie, że to rozpoczęty 37 tydzień. Ale tak właśnie jest
Moj córki to już panny. Jedna skończone w kwietniu 14 ,a druga 12 lat.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:42   #3028
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dziewczyny wkurzylam sie,bo dzis zakladalam ,ze bede miec to usg3d ,dzwonie do gabinetu do recepcji a babka mi mowi,ze w 31tyg. moze juz byc za pozno na to 3d.. Ze w sumie to zalezy od wielkosci dziecka,ale moze nie widac nic. i ze do 28 tyg robia raczej.
ja zas wyczytalam,ze najladniejsze do 32 tyg wychodzi i tego sie trzymalam i badz tu czlowieku madry.
tyle sie wyczekalam i dupa.

a Wy w ktorych tygodniach robilyscie to usg?
no nic.ma do mnie jeszcze lekarz oddzwonic i zobaczymy co powie.
Dla mnie to bardzo dziwneZawsze można zrobić 3/4D,ale może to zależy czy prywatnie,czy na fundusz...
Ja 10.08.będę mieć usg 4D i to będzie skończone 34tygodnie.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-08-02, 13:44   #3029
zielona1911
Zakorzenienie

Juz jest dobrze
Tz pow zebysmy nie smarowali malemu tego mascia bo jak to jest wilgotne to niby nie chce sie goic,narazie ma to suche i moze to odpasc. Zreszta jutro i tak ide z nim do dermatologa.

dostalam kolejna propozycje mieszkania ale tym razem na fajnym osiedlu,3pokoje,balkon,pa rter,blok,centralne ogrzewanie wiec wydaje mi sie ze dobrze.oczywiscie tez do remontu,ale polowa spoldzielnia robi. Jutro idziemy obejrzec bo dzis wole nie ryzykowac i zostac w domu.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:45   #3030
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Aż sprawdziłam jak napisałaś, bo nie dociera do mnie, że to rozpoczęty 37 tydzień. Ale tak właśnie jest
Moj córki to już panny. Jedna skończone w kwietniu 14 ,a druga 12 lat.
To będziesz miała dobrą pomoc.Mój 5-letni synuś też mówi,że będzie pomagał przy dzidziusiu,a najchętniej będzie go kołysał w bujaczku

Dajcie linka na tego misia z babilonu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości