|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci wrzesień-październik-listopad 2006
Witaj Melonka
![]() My też jutro na kolejne szczepienie Mała ma od dwóch dni pupcię bez odparzeń ![]() Włosiska nadal rosną - zresztą same zobaczcie
|
|
|
|
#872 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Melonka na naszym forum! Musisz teraz nadgonić i opisać nam wszystko na temat dzidzi! Czekamy....
Sucha! Jakie Twoja dzidzia ma superanckie włoski. A moja ma ciągle takie same. Nic a nic jej nie rosną. Co najwyżej wycierają się. Za to pazuruy rosną jak szalone No cóż! coś za coś
|
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
To jutro jest jakiś dzień zdrowia
My jutro idziemy na badanie słuchu... czekania dwa miesiące, a potrwa pewnie kwadrans
|
|
|
|
#874 |
|
Rozeznanie
|
Watka! U nas badanie słuchu robili w trzeciej dobie życia dzidzi. Tak, że to mamy z głowy.
ZA to w lutym ja mam całą listę wizyt poumawianych: dentysta, lekarz rodzinny po skierowanie, hematolog, ginekolog, nefrolog i na końcu okulista. Ło matko! Zwykle to ja nie mam tylu wizyt w ciągu roku co teraz w jeden miesiąc muszę zrobić
|
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
A Filip to mieszaniec średniaczka z żywczykiem albo muszę dłużej poobserwować. Nad samodzielnym usypianiem intensywnie pracujemy, ale na razie bez efektów.
|
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
A wizaż mnie dalej wnerwia! Zanim wyślę wiadomość, to się wyloguje w międzyczasie
|
|
|
|
#878 | ||
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
Amelka wczoraj odkryla, ze raczki to sie do buzi wklada tak ciapie i mlaska przy tym jakby co najmniej czekolade jadla .Z tego co pamietam to kilka z Was dzisiaj do lekarza idzie , dajcie znac jak poszlo jak dzieciaczki
|
|
#879 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynam dziś studiować ten "Język niemowląt". Dzięki Linijka
do tej pory chyba nie słyszałam o tej książce, albo jak ślyszałam to nie pamiętałam o niej![]() Zaczyna się interesująco... jak mała zrobi sobie drzemkę to spróbuję "połknąć" jak najwięcej ![]() Melonka, witaj na forum Urodziłaś Majeczkę w moje urodzinki![]() Justyna, ja myślałam że mnie się tylko wydaję że po debridacie jest gorzej no bo przecież ma regulować pracę jelitek a nie szkodzić i podaję dalej... ale teraz tylko raz dziennie Może faktycznie nie specjalnie on służy naszym maluszkom, tylko dlaczego??? Poza tym, bierzemy go czy nie, i tak kupk są za rzadko.Powodzenia na tych wszystkich wizytach u lekarza, trzymajcie się dzielnie mamusie i maluszki!!!
|
|
|
|
#880 |
|
Raczkowanie
|
witajcie!
znow dluga przerwa jakos takos nie udaje mi sie wchodzic...ale sie staram!wasze dzieciaczki sa przesliczne!i rosna jak szalone!!zupelnie jak moj hanek! ![]() u nas ciagle tak samo- tzn cycus ciagle,zasypianie bez problemow po kapieli i slodziutkie spanko w nocy... smieszek sei z hanusi taki zrobil,ze kogo tylko zobaczy to rozdaje usmiechy,ale na rekach najlepiej u mamy....taki mamin cycus![]() my na szczepienie idziemy w przyszlym tyg wiec sie dowiemy ile urosla i przytyla; pozdrawiamy was mocno! i dolaczamy najaktualniejsze zdjecie - z wczoraj |
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za gorące przyjęcie
!Poród miałam szybki obudziłam się z bólami około 5 rano a urodziłam o 9.25. Mężuś był w pracy(warszawa) ale jak się dowiedział jego szef to kazał mu jechać do mnie ledwie zdążył ale pępowinkę przeciął.A potem bacznie pilnował co z niunią robią hi hi. 27 maleństwo skończyło 3 mc, waży 6kg i mierzy 60cm. zdjęcia nie mogę załączyć ma za dużą rozdzielczość ale cosik wykombinuję |
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny czy mnie jeszcze pamietacie/
urodzilam 30 listopada małą Nicolkę tylko ze z braku netu nie mialam gdzie sie logowac. Ale teraz juz jestem. Posyłam fotki mojej kruszynki |
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
Melonka, jak masz Office'a to otwieraj zdjęcia za pomocą Picture Managera - on ma funkcję "kompresuj obrazy" - zrobi ci to w sekundę
![]() Duża twoja córeczka, tzn może nie długa ale już słusznej wagi ![]() Czytam "Język niemowląt"... już raz się poryczałam
|
|
|
|
#884 |
|
Raczkowanie
|
Maja już wydaje odgłosy gu gu piszczy śmiejemy się z mężem że opowiada bajki misiom. Unosi się też na rączkach.
|
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
pielegniarki mówią że rozwija się prawidłowo
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoją urodziłam 27 października o 1.50 w nocy hoho to sa dwie "bliźniaczki" ale fajnie.
|
|
#887 |
|
Raczkowanie
|
a niom hi hi
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajosko
Moja Klaudia tez bedzie ważyc chyba tyle co twoja i mierzyc podobnie za kilka dni idziemy do lekarza na kolejne szczepienie to sie dowiemy ile przybrala ale widze jak mi rosnie w oczach. Dzisiaj jej zalozylam body 68 i idealnie pasuje ma tpajacyka 62 i wyglada na troche przymały ale ja mam wrazenie ze rozmiar rozmiarowi nie rowny.
|
#889 |
|
Raczkowanie
|
O to Maja
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
My po chrzcinach - obrobie zdjatka to wrzuce na wizaz
zobaczycie moja małą księżniczkę Przesłodko wygladała w Kościółku była spokojna tj spała, a jak ją polewali wodą to otworzyła oczy z pytaniem " O co chodzi" póxniej ksiądz ja po nosku posmerał i powiedział "co juz nie spisz" ech a pożniej moje maleństgwo sie rozwrzeszczało bo jej czape nałożyłam wiec widziałam jak ksiądz nagle przyspieszył w odprawianiu mszy ale dalim rade 5 minut trwaĸy wrzaski ja ja pzytulilałm tatinek złapal za raczke i dziecko sie uspokoilo i zasnelo spokojnym snem wiec ogolnie poszlo dobrze na imprezce tez sie fajnie zachowywala gugala sobie gadala do swoich grzechotek w bujaczku wiec rewelacja. Na zdjeciu bujczek swietna sprawa.
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Maja przesliczna - słodziutka
nic tylko wycałować te słodkie policzki
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dzieki za informacje o kawce
ja rowniez pije rozpuszczalna z mleczkiem innej nie lubie moze jestem przewrazliwiona i mi sie wydaje ze to na Klaudie wplywa pobudzajaco.A ta ksiazke Tracy Hogg musze sobie zakupic Czytam co piszecie i napewno warto tAakie cudo miec zwlaszcza ze za jakis pare latek planujemy drugie malenstwo. Co by Kladula rodzenstwo miala. Do 35 sie powinnam wyrobic. wiec mam 5 lat
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć ponownie!
To mój "przychówek"
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze:
|
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Ilona ale podobne dzieciaczki do siebie, a Ola jaka duza
A jak tam rehabilitacje?
|
|
|
|
#896 |
|
Raczkowanie
|
kurczę już łapie rączkami?
a moja nic tylko jak włoży jej się do rączki to tzryma i gzrechocze chyba też muszę spraić sobie taki przewijaczek.cześć IlonaP |
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
ups bujaczek hi hi
|
|
|
|
#898 |
|
Raczkowanie
|
Ładne bobasy
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Na tym zdjeciu to nie moja Klaudia
to zdjecie z pudelka po bujaczku, Klaudula wyglada tak
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Oli jest faktycznie długa [62 już przy kuse], ale waży niecałe 6kg. Je na potęgę. Sama zasypia w łóżeczku i zdarza się, że prześpi noc ale nie zawsze. Pięknie się śmieje, pakuje wszystko do pyszczka, śpiewa .Z rehabilitacją na początku było kiepsko, ale teraz się śmieje podczas ćwiczeń, tylko do piłki nie mogę jej przekonać . I tak prawdę mówiąc to nie bardzo widzę rezultaty - wciąż się układa asymetrycznie. Oczywiście musiałam pójść prywatnie, bo termin dostałyśmy na 21 lutego, a już ze trzy tygodnie ćwiczę z nią sama - nasza służba zdrowia .Rehabilitaktka poradziła, że jak się dźwiga do siadu to nie pozwalać, tylko kłaść ją sobie na kolanach na brzuszku a na podłodze poukładać zabawki, żeby wyciągała do nich rączki. Nosić tylko w "krzesełku" czyli pleckami do siebie, jedna ręką pod pachami a ruga pod pupą, nie musi być oparta [ale ona ma prawie 5 m-cy i trzyma już główkę]. Ostatnio pozwoliłam sobie na sałatkę z pomarańczą i efektów brak, więc mogę już jeść wszystko oprócz kapusty, bo się jeszcze nie odważyłam.Szczepienia na razie mamy z głowy, ale za to co miesiąc pobieranie krwi, więc biedna musi się nacierpieć. Choć ostatnio w CZD nawet nie pisnęła. I to prawda, że kłucie w czasie karmienia piersią lepiej dzieci znoszą - spraktykowałam Pozdrowienia dla wszystkich mam i dzieciaczków .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.

.
, dajcie znac jak poszlo jak dzieciaczki
Może faktycznie nie specjalnie on służy naszym maluszkom, tylko dlaczego??? Poza tym, bierzemy go czy nie, i tak kupk są za rzadko.

.