|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. III
Cytat:
A szkoda, bo raczej na ten chciałam się zapisać
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i dziewczyny - stało się. dzisiaj miałam swój pierwszy upadek. jakoś na 8 km. dwa wystające z ziemi pręty, nieznana okolica i prawie ciemność.. stukłam lewe kolano, ale dobiegłam do domu - wyszło 10,3km. myślę, że adrenalina podziałała, bo teraz ledwo chodzę mam nadzieję, że w do kolejnego treningu się polepszy.
|
|
#693 |
|
Rozeznanie
|
ŻYJĘ
może to bez szału ale dla mnie do tego 10 minut podskoków, pajaców, i rozciągania, idę sie wykąpać
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 20 niestety już się ściemnia, ja dziś kołka przed lasem kręciłam po piachu do środka bałam się wbiegać.Dziś już 40 minut, zobaczymy co na to kolano
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Ja melduję dzisiaj malutkie 3,6km w tempie 7:00
A i tak przyspieszyłam w porównaniu z ostatnim treningiem
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Od zawsze marzę o tym by się wreszcie przemóc, przejść przez ciężkie początki i zacząć biegać na dobre... i mam nadzieję, że w tym roku nareszcie mi się to uda ![]() Mogę Was zapytać o opinię o tych butach? ![]() http://moda.allegro.pl/buty-do-biega...517192213.html Zależy mi na czymś na początek, bo nawet nie mam w czym zacząć
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny uważajcie na bieganie w lesie. Teraz w mojej okolicy złapali starszego pana który lubił młode dziewczyny które chodziły same do lasu. Chyba zrezygnuje na jakiś czas z biegów po lesie...
|
|
|
|
#698 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
raz przed takim zwiewałam,bo nie wiedzialam co z sobą zrobic![]() ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
miałam przez chwile Nike co modelowały łhttp://outletstore.pl/images/354484-041_13567b.jpg pośladki przy bieganiu i fajnie leciutko się w nich biegało ale kosztowały 230 zł. i nie były moje a współlokatorki jeśli masz więcej kasy 150-200 to radzę iść to sklepu sportowego jeśli nie to narazie kupić takie, ale wraz ze wzrostem km kupic lepsze
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2012-08-02 o 00:23 |
||
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale cena poraża. W Decathlonie są za 59zł, nie masz Decathlonu w pobliżu może?
|
||
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak serio to mój lasek jest czesto odwiedzny przez innych ludzi wzdłuż jednego boku są ogródki działkowe,z drugiej strony ulica,niedaleko osiedle mieszkalne.W dzień się nie boje,ale wieczorem wydaje się straszny Z lasu nie zrezygnuje,szkoda mi stawów na asfalt
Edytowane przez Ismenkusia Czas edycji: 2012-08-02 o 09:08 |
|
|
|
|
#701 |
|
Wtajemniczenie
|
Około 3 km. Więcej nie zrobię.
Czuję się taka...nieproduktywna. Istnieje takie słowo?
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#703 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście będziemy Cię wspierac i motywowac Plan treningowy, który wybrałaś jest bardzo fajny, 4 treningi w tygodniu, więc troszkę dyscypliny to wymaga, ale na pewno dasz radę No bo po co się zamartwiac, że coś nam nie wychodzi sport jest po to, żeby się nim cieszyc, to sport jest dla nas, a nie my dla sportu.... a jak zaczną przychodzic efekty i zobaczysz (może po miesiącu, a może po trzech) jak Twoje ciało się zmienia, jak poprawia się cera, jak endorfiny Cię rozpogadzają, to sama będziesz chciała więcej i więcej. Uwierz mi też kiedyś mówiłam "bieganie zabija", nie potrafiłam pokonac 1 kilometra i chodziłam nadąsana jak osa ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
doczekac tego momentu = bezcenne, na pewno warto!! ![]() Co do butów, pewnie, na początek będą ok (zwłaszcza, że pewnie zaczniesz od marszobiegów), później możesz poszukac czegoś odpowiedniejszego, zobaczysz czy wolisz większą czy mniejszą amortyzację, a może pokochasz bieganie naturalne i przywdziejesz 5-palczaki ![]() Powodzenia! Trzymam kciuki |
||||
|
|
|
#704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
barbarorossan, madia, dum - dziękuję bardzo za opinie i rady, a madii dodatkowo za cynk Decathlonowy
Teoretycznie mogę sobie pozwolić na droższe buty ale takie tańsze wydają mi się najrozsądniejszą opcją na początek (skoro mówicie, że złe nie są)... Spróbuję, zobaczę czy złapię bakcyla i wtedy zainwestuję w coś porządnego, tak jak pisze dum - już typowo przystosowanego do moich indywidualnych potrzeb ![]() Dum, muszę Ci powiedzieć, że jesteś wspaniała I taka... pozytywna ![]() Przeczytałam Twoją wiadomość skierowaną do almondfairy i sama się do siebie uśmiecham a później ta do mnie! Dziękuję bardzo Najbardziej marzy mi się uzależnienie od biegania, dojście do momentu gdy sport stanie się wielką przyjemnością, gdy sama z siebie będę chciała - a nie się zmuszała ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Ok, dziękuję bardzo!
|
|
#706 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
dzięki za motywujące słowa pewnie mój mózg się cieszył, że tlenu zaznał a nie tylko komp, tv, książka a lato leci...oprócz biegania planuję jeszcze rower. czekam na TŻta, aż mi napompuje mam jakiś lewy wentyl i pompki nigdzie dostać nie mogę
|
|
|
|
|
#707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#708 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja jadę w Tatry na dwa tygodnie w drugiej połowie sierpnia, rozważam bieganie tam na wypadek niepogody lub różnych niekorzystnych warunków na szlaku... ale nie wiem czy jestem już aż takim zapaleńcem
|
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biegać lubi, ale ograniczył do minimum, bo też twierdzi, że robi masę i chodzi na siłownię kilka razy w tygodniu ;p Na basen też go ciezko wyciągnąć, bo schudł kilka kg jak pływał regularnie 2 x w tyg. Tak czytam ile wy biegacie, po 8,10 km i zastanawiam się co ze mną nie tak, bo biegam już 3 miesiące, na początku średnio regularnie bo sesja itd, ale od miesiąca co drugi dzień robię program pumy i jest od maja na tym samym 4,5 min biegu, 0,5 marszu x6 i w rym czasie przebiegam ok 4,5 km i jestem może już nie strasznie zmęczona jak kiedyś, ale bardzo, czerwona jak burak i serce wali jak szalone. Wczoraj podjęłam próbę biegu 30 min bez przerwy, ale zrobiło mi się niedobrze i musiałam się zatrzymać po 12min. Dodam, ze wcześniej uprawiałam regularnie sport, chodzę 2 lata na siłownię i tam też robię aeroby, gram w tenisa, pływam i też się tak samo szybko męczę... Nadwagi nie mam. |
|
|
|
|
#711 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj mój mały rekord- pierwsze 7'30''
B 7'30'' M 3' B 7'30''
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
Zaczęłam biegać w sobotę, i przez 3 dni truchtałam po 1,5 km, we wtorek dałam czadu z 3 km w środę zrobiłam sobie wolne żeby moje nogi mogły sobie odpocząć. W sumie to chciałam zrobić sobie 2 dni wolnego ale mnie dziś nosiło i znów 3km
Mimo, że to wciąż jest bardziej trucht niż bieg i tak jestem z siebie dumna
|
|
|
|
#713 |
|
Konto usunięte
|
wieczorem bedzie moj ostatni bieg. jutro jade do PL
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Evelinarav, będziemy czekać z chlebem i solą
Ja dzisiaj rano 3 km. Jaki upał :mdleję:
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, odzywa się kolejna "biegaczka"
![]() Podczytuję wątek już od kilku miesięcy, ale nigdy nie miałam odwagi zacząć. W końcu udało mi się wyjść z domu i biec. Obiecałam sobie wtedy, że jeśli uda mi się wykonać ten jeden tydzień z planu to się odezwę. Jesteście moją nagrodą ![]() Zaczęłam w poniedziałek od biegu 3,5 i marsz 2,5 x4. We wtorek znalazłam plan na 40 minut biegu http://www.treningaerobowy.pl/biegan...40-minut-biegu i od razu zaczęłam od 3 tygodnia ;D Dziś rano biegłam pierwszy raz 4'b 2'm x 5 i z początku było bardzo ciężko, ale dałam radę. Na razie biegałam 3 razy (aż ) i pokonuję średnio 4 km. Obawiam się, że mam jakaś barierę psychiczna, nie chcę się za bardzo zmęczyć, boję się o mięśnie. Taki głupi, nieuzasadniony lęk. Mam nadzieję, że minie.
|
#716 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#717 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
poczekam aż przejdzie na redukcję, wtedy ze mną pobiega na szczęście ich treningi odbywają się etapami redukcja-masa-redukacja-masa (dla tych co nie wiedzą ), zwariowac można ![]() ja jak zaczynałam byłam czerwona jak Apacz.... dyszałam jak lokomotywa i musiałam się zagłuszac MP3, żeby tego nie słyszec ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Super! Gratulacje |
|||
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3567240 2]wlasnie chyba dobrego chleba mi brakuje najbardziej
[/QUOTE]U nas też nie ma dobrego chleba Ja dziś biegam Nigdy więcej nie biegam po asfalcie
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj przebiegłam swoje zwykłe 6 km i czułam, że mogę więcej
Czas chyba wydłużyć dystans. Może jutro będzie 8 km?
|
|
|
|
#720 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
muszę powiedziec, że jak na początek, świetnie Ci idzie. Tym bardziej, że zaczynasz biegac w lecie, więc miej też na uwadze, że upał jest męczący nawet dla tych co biegają kilka lat mi np. najlepiej biega sie w październiku / listopadzie (powiem Wam tak a propos, że wczoraj lała mi się strużka potu z czoła i to może głupie, ale każda kropla mnie cieszyła..... czy to nie jest jakieś sadystyczne odczucie? ). Wracając do upału, na początku lata brałam udział w półmaratonie (a było już upalnie, wszystkim pot lał się z czoła, słońce prażyło, ani jednej chmurki) - uwierz mi, nie padł jakikolwiek rekord, wiekszośc uczestników osiągnęła czasy gorsze niż "zwykle".... w upale po prostu biega się trudniej i to jest fakt Co do lęku o mięśnie, to nie wiem za bardzo co Ci doradzic... jeśli to tylko obawa o nogi - to wg mnie (ale lekarzem nie jestem i nie wiem czy np. na coś chorujesz? odczuwasz jakieś bóle? jeśli tak, to co innego - musisz iśc do specjalisty ) nie ma się co martwic, człowiek jest stworzony do tego, żeby chodzic i biegac... nasi przodkowie pokonywali na nogach setki kilometrów, polowali, zbierali, uciekali przed wrogiem i zwierzem ), więc wg mnie nie powinnas miec obaw. Może po prostu znowu zwalę winę na upały, Twoje nogi nieprzyzwyczajone do biegania źle znoszą upały i wydają Ci się cięższe? A może za mało zjadłaś przed biegiem czy wypiłaś mniej wody..? wtedy niestety "noga nie podaje" i nie biega się efektywnie. Ja np. jak zaczynałam biegac po więcej jak 10km postanowiłam sobie przebadac serce, bo chciałam miec pewnośc, że nic mi nie dolega i mogę śmiało wyciskac z siebie siódme poty (też martwiłam się czy nic mi się nie stanie) od razu człowiek się uspakaja, nie odbiera każdego uderzenia serca jak potencjalnego zawału, więc jak widzisz każdy ma jakieś obawy, a szybka wizyta u lekarza i autorytet biełego kitla robią swoje, czlowiek w święty spokoju może trenowac dalej Jeszcze chciałabym Ci polecic (chyba, że już znasz tą pozycję, bo to w sumie nie jest jakaś nowośc ) fantastyczną książkę "Urodzeni biegacze" - tak na dowód tego, że człowiek urodził się po to by biegac, że bieganie jest fantastyczne, że jesteśmy do niego stworzeni (my i nasze nogi ) i może nieśc nas przez życie... Indianie Ci (Tarahumara) potrafią biegac w upale, w prostych sandałach, po kanionach, setki kilometrów.... Ksiażka jest wspaniała. Naprawdę polecam, ma u mnie 5 gwiazdek, a rzadko je wystawiam Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę wielu sukcesów na ścieżkach biegowych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

?
A szkoda, bo raczej na ten chciałam się zapisać 
dla mnie to totalna abstrakcja
długo biegasz, że takie dystanse pokonujesz?

A i tak przyspieszyłam w porównaniu z ostatnim treningiem 

wzdłuż jednego boku są ogródki działkowe,z drugiej strony ulica,niedaleko osiedle mieszkalne.W dzień się nie boje,ale wieczorem wydaje się straszny
Kierowca 
oczywiście będziemy Cię wspierac i motywowac 
) mówiła, że sprinty zwiększają szybkość (czyli musisz spojrzeć w stronę interwałowych treningów
i nie biega się efektywnie. Ja np. jak zaczynałam biegac po więcej jak 10km postanowiłam sobie przebadac serce, bo chciałam miec pewnośc, że nic mi nie dolega i mogę śmiało wyciskac z siebie siódme poty