Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 09:21   #901
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Dzien dobry!
U nas nocka wporzo,ale nie wyspalam sie bo znow za dlugo siedzialam w nocy.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A a mam do Was pytanko.
Brała ktoras z Was czy bierze tabl anty Logest?
Bo mi gin je wlasnie przepisal.

I powiedzcie mi jak tojest z tabletkami anty bo kiedys dawno dawno bralam i nie pamietam
Je sie bierze ciągiem czy robi sie przerwy???
Ja bralam.Nie mialam skutkow ubocznych.
Bierze sie 21 dni i 7 dni przerwy.W tym czasie masz krwawienie z odstawienia.Ale mi dwa razy zdarzylo sie nie miec krwawienia i gin powiedzial,ze tak tez sie moze zdarzyc.Ale byla tez taka opcja,ze do trzech opakowan moglam brac bez robienia przerwy,wtedy nie bylo krwawienia.Czasem tez z tego korzystalam,jak zalezalo mi zeby nie miec @ bo np byl jakis wyjazd.Ale lepiej chyba spytac swojego lekarza czy tak mozna robic,bo mi o tym moj lekarz powiedzial.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Antek dostała na bilansie czterolatka dostał skierowanie do kardiologa i 9 sierpnia jedziemy bo pediatra usłyszał szmery nad lewą zastawką sprawdzę to ale tak jakoś podchodzę do tego spokojnie bo był osłuchiwany tydzień temu i nic nie było słychać i to był osłuchiwany przez dwóch niezależnych pediatrów.

Wczoraj byłam u rodziców i przyszła kuzynka ktorej nie dawno urodziła sie córeczka jak się urodziła miała 2500 i jest wcześniakiem a kuzynka do mnie tekstem 'ale ta twoja wielka' i mówię jej że prawidłowo duża bo ma już 3,5 miesiąca no i miała więcej od twojej jak sie rodziła potem przyszła kuzynki córka która chyba chodzi do 4 klasy podstawówki i mówi ciocia Ania to wielkolud no myślałam że jej walnę czymś nie skomentowałam bo mi się po prostu nie chciało. Potem przyszła ciotka i mówi o boże jaka ona duża no już naprawdę bezczelność. Kuzynka przyjechała do rodziców sie wyspać bo jej mała nie śpi po nocach i poszłam ją zobaczyć jak ją wsadzała do samochodu więc tak dziecko wkładane do nagrzanego od słońca samochodu było ubrane w długie spodnie, w bluzeczkę z długim rękawem i czapkę wiązaną pod brodą z takimi wielkimi nakryciami na uszy nie pytam jak jest ubierane na noc ale jak podobnie to nie dziwię się że nie chce spać
Moja Wiki tez jako dziecko miala szmery,moze tak sie dziac u dzieci i nie sa to szmery oznaczajace chorobe.

Troche dziwne takie komentarze
Ja do Eryka czasem mowie "Klusku",ale moja mama mnie denerwuje jk do niego mowi "ty fulfo" albo "ty bulaju".Mowie jej ze nie ma tak mowic,ale to nic nie daje,a mnie wkurza strasznie.
Stary 2012-08-02, 09:22   #902
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
W przyszlosci chce jeszcze jedno.Ze strony praktyczno-ekonomicznej lepiej by bylo miec chlopca,ale te ubranka dla dziewuszek sa takie slodziasne

Eryk tez jest sadysta.Nie ma litosci nad piersia,ktora go karmi
Ja kiedyś bardziej chciałam mieć właśnie chłopca, ale teraz jak mam córeczkę, to wielką przyjemność mi sprawia strojenie jej , mówiłam sobie że w różowe ciuszki nie będę ubierać, a większość ma różowych i cudaśnie Juleczka w nich wygląda

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzis Mateuszek znowu został z babcia a my z TZ poszlismy poćwiczyc na siłowni, Babcia zadowolona, bo dziecko sie z nia nagadalo i bylo grzeczne.

Do moich tesciow( pietro nizej) przyjechala siostra TZ z dwojka dzieci, wiec jest wesolo

Monia ja kapalam w tym roztworze, wsypuje sie do wody kilka kryształkow, tak zeby woda byla lekko rozowa.

dZiewczyny ja tez mam schizy ,ze jestem w ciazy i ze znowu w marcu-kwietniu bede rodzic ciagle mam mdlosci i pobolewa mnie podbrzusze, ale u mnie to nigdy nie wiadomo Mnie testy nigdy nie okłamaly na ciąże z Mateuszkiem czekałam prawie 2 lata , wiec jakbym tearz zaskoczyla to cud i nic tylko sie modlic i dziekowac)

JUliczka ,Mateusz tez dlugo nie chciał lezec na brzuchu i odrazu plakal, a nagle mu sie odmienilo i jak lezy na plecach to odrazu hop na brzuch, po takim turlaniu pada i nie trzeba sie meczyc zeby go uspic.Daj Julci czas

dobranoc
Dzięki za radę. Nie będę na siłę ją mordować leżenia na brzuszku. Może w końcu sama zaskoczy, ze jednak leżenie na brzuszku to fajna rzecz

Aguśka wcześniej brałam Regulon i Novynette i przy nich się robi przerwę na 7 dni co 21 dni podajże.
A teraz dostałam Cerazette i lekarz mówił, że mam brać bez przerw i o stałej porze, nawet 4 godziny nie mogę się spóźnić
Więc zależy jakie to są pigułki, lekarz powinien Ci powiedzieć jak masz je brać.

Miałam fakt przed chwilę mega schizę bo raz rano miałam mdłości, ale tylko raz. A poza tym to czasem mi się zakręci w głowie, ale raczej to od czegoś innego .

Dzisiaj nocka taka sobie, już Julka od dawna przesypiała 6-7 godzin ciągiem, a od kilku dni zaczyna robić mniejsze przerwy w nocy, a dziś to już w ogóle, poszła spać 20, pobudki o 24, 2, 4, 6 i od 6 nie śpi. Więc jestem "lekko" niewyspana

A z tym ubieraniem to jak chodzę z Julą na spacer to się dziwie, jak mamy ubierają swoje dzieciaczki w upały, zakładają czapeczkę leżącemu dziecku w gondoli w bezwietrzny dzień.. No ale niech każdy robi tak jak uważa

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:24   #903
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dzien dobry!
U nas nocka wporzo,ale nie wyspalam sie bo znow za dlugo siedzialam w nocy.

Bierze sie 21 dni i 7 dni przerwy.W tym czasie masz krwawienie z odstawienia.Ale mi dwa razy zdarzylo sie nie miec krwawienia i gin powiedzial,ze tak tez sie moze zdarzyc.Ale byla tez taka opcja,ze do trzech opakowan moglam brac bez robienia przerwy,wtedy nie bylo krwawienia.Czasem tez z tego korzystalam,jak zalezalo mi zeby nie miec @ bo np byl jakis wyjazd.Ale lepiej chyba spytac swojego lekarza czy tak mozna robic,bo mi o tym moj lekarz powiedzial.

Moja Wiki tez jako dziecko miala szmery,moze tak sie dziac u dzieci i nie sa to szmery oznaczajace chorobe.

Troche dziwne takie komentarze
Ja do Eryka czasem mowie "Klusku",ale moja mama mnie denerwuje jk do niego mowi "ty fulfo" albo "ty bulaju".Mowie jej ze nie ma tak mowic,ale to nic nie daje,a mnie wkurza strasznie.
Wiem Gosiu że te szmary nie muszą oznaczać choroby i dlatego jestem spokojna a idę z nim do kardiologa żeby sie upewnić. Inaczej jak mówimy tak sami na swoje dzieci a cos innego jak ktoś tak mówi. Bo ja nie sypie komuś takimi komentarzami.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:35   #904
gosia261282
Gang Iren

Bylam na mailu:

Natkulec slodko Madzia wyglada,ale sie fajnie bawi na macie
Aguska ale fajnie Szymonek wyglada,jaka robi gimnastyke
Claudia slicznie wygladacie!
Tynka Mlody slodziasny,a ty wygladasz super w tych wlosach!Zawsze chcialam miec krecone.Twoje sa piekne!!
Monia swietna Hania kapielowa!
Kumkura super dzieciaczki,maly przystojniak i sliczna lalunia

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-08-02 o 09:38
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:37   #905
koniakonia
Zakorzenienie

Hej

Pozdrawiam z wakacji, nadrabiałam, ale czas mi się kończy , muszę smarowanie kremami uskutecznic i walimy na plażę, dzisiaj Kaję zabiera Babcia i będzie podjeżdżać do plaży na karmienie a ja się robię na mahoń bądź heban, w każdym bądź razie balotteli będzie przy mnie bladziuszkiem

Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciątek
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 09:47   #906
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej

Pozdrawiam z wakacji, nadrabiałam, ale czas mi się kończy , muszę smarowanie kremami uskutecznic i walimy na plażę, dzisiaj Kaję zabiera Babcia i będzie podjeżdżać do plaży na karmienie a ja się robię na mahoń bądź heban, w każdym bądź razie balotteli będzie przy mnie bladziuszkiem

Ale ci Konia zazdroszcze tej plazy i sloneczka...
Ja zakupilam balsam brazujacy
Wypoczywaj i baw sie dobrze kochana
Stary 2012-08-02, 10:11   #907
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Hej hej

widzę, że była fala szczepień. My przeszliśmy już dwa szczepienia i nie było problemów po szczepieniu. Mam nadzieję, że kolejne też takie będą.

Aguśka ale duży chłopczyk z Szymonka Moja Julcia też się ślini niesamowicie, wpycha do buzi rączki i pieluszkę tetrową. Zabawki nie bardzo jej wchodzą do buzi hehe

A też miałam chwilę schizę z @. a w zasadzie nadal mam. Dokładnie 7 tygodni po porodzie dostałam 1. @, teraz minęło 14 tygodni (już 50. dzień od ostatniej @) i kolejnej nic a nic Miałam tylko w zeszłym tygodniu kilkudniowe plamienia takie bardzo ciemne czerwone, ale nie wyglądało to w ogóle na normalny @. No i trochę się martwię. A dostałam od mojego lekarza cerazette i je biorę, może przez te tabletki takie mam jazdy? Macie doświadczenie w tej kwestii?
Konkretnie tych tabletek nie brała ale jak dostałam tabletki od gina to non stop miałam plamienia .. co tego stopnia, że je odstawiłam bo nie znałam ani dnia ani godziny kiedy dostawałam mini okresów - masakra.
Teraz nie biore tabletek i czuje jakiś wewnetrzny stres.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzis Mateuszek znowu został z babcia a my z TZ poszlismy poćwiczyc na siłowni, Babcia zadowolona, bo dziecko sie z nia nagadalo i bylo grzeczne.

Do moich tesciow( pietro nizej) przyjechala siostra TZ z dwojka dzieci, wiec jest wesolo

Monia ja kapalam w tym roztworze, wsypuje sie do wody kilka kryształkow, tak zeby woda byla lekko rozowa.

dZiewczyny ja tez mam schizy ,ze jestem w ciazy i ze znowu w marcu-kwietniu bede rodzic ciagle mam mdlosci i pobolewa mnie podbrzusze, ale u mnie to nigdy nie wiadomo Mnie testy nigdy nie okłamaly na ciąże z Mateuszkiem czekałam prawie 2 lata , wiec jakbym tearz zaskoczyla to cud i nic tylko sie modlic i dziekowac)

JUliczka ,Mateusz tez dlugo nie chciał lezec na brzuchu i odrazu plakal, a nagle mu sie odmienilo i jak lezy na plecach to odrazu hop na brzuch, po takim turlaniu pada i nie trzeba sie meczyc zeby go uspic.Daj Julci czas

dobranoc
przedwczoraj śniło mi się, że jestem na porodówce bo zaczełam rodzić... ale ja zaprzeczam, że nie jestem w ciązy Nagle patrez na swój brzuch a on cały faluje jak podacz ruchów dziecka! obudziłam się cała zlana potem

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Nowaken może oni wszyscy chcieli być mili po prostu :P Mi też cały czas powtarzają wszyscy o rany jaka ona jest duuuża ale to pewnie raczej tak żeby zagaić jakoś Nie złośliwie :P

No a z tym ubieraniem to masakra :/ Też ostatnio widziałam jak idzie mam z wózkiem - mama sukieneczka letnia na ramiączkach a syniu w wózku w koszuli, dżinsowych spodenkach i dżinsowej kurteczce i w czapce :/ Biedne dzieciątko :/
Też mnie powoli denerwują te komentarze ... że grubiutka, że wielka .. no cholerka - dziecka się nie zmieni a jak komuś się nie podoba dziecięce fałdki mojego dziecka niech to zachwa dla siebie bo kiedy jestem w sklepie, w parku czy poprostu ktoś zajrzy do wózka zawsze to samo Wolałabym,żeby na 'zagadnaie' powiedzieli o jaki fajny bobas a nie 'oo jaKI duży' a ja mówie 'to dziewczynka' i wtedy jest popłoch i ucieka ta rzyczliwa osoba a to też osobny temat, czemu moja dziewczynka musi nosić różowe rzeczy... czemu keidy zakładam jej żółty, zielony, fiolet czy niebieski z góry jest chłopcem.
Kiedy ja komentuje jakieś dziecko nigdy nie zakłądam jego płci bo to krępujące dla komentującego bo a onóż się pomyli no i kłopotliwe dla matki bo ileż można poprawiać. Przyznam się, że nawet czasem dla świętego spokoju nie prostuje założenia, że Zosia do sliczna dzieczynka a nie chłopiec jak komentuje starsza pani z kolejce w sklepie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Napisałam wreście wniosek o dodatkowy urlop macierzyński
Niestety dodatkowy mi się kończy juz za 2 dni i zaczynam wychowawczy - mamuska na pełnym etacie
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 10:43   #908
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja zauwazylam ze jak ja poloze jej brzuszkiem do mojego to jej sie bardziej podoba i dluzej tak wytrzyma- podnosi glowke, zagaduje, rozglada sie.

Mialysmy przedwczoraj drugie szczepienie i to po nim ... a dzisiejszy nocka katastrofa - od 00:00 nie spalam do chyba 3.30 bo mala wybudzila sie z mega placzem i ciezko bylo ja uspokoic goraczki nie miala, ladnie term.pokazal 37,2 bodajze, cialko nie bylo rozpalone.... moze dodatkowo zeby ida,bo tez jak posmarowalam o 5.50 w akcie desperacji dziasla zelem to chyba pomoglo. Sama nie wiem, mam nadzieje ze szybko to minie

Aguska, chyba tylko tabletki Yaz bierze sie ciagiem - ale z nich chyba 4 ostatnie sa ''puste''. Ja biore Maxim i lykam 21 tabl. robie 7 dni przerwy i od nowa. Nie wiem czy to po porodzie czy od tabl. ale teraz @ miewam bezbolesne i sa to raczej plamienia takie cimne nizeli normalne krwawienie. Wczoraj wlasnie dostalam.
Emigra to faktycznie miałaś ciężka noc Biedna Julcia oby tej nocy jużbyło spokojnie, moze faktycznie nawarstwiło się, szczepienie i ząbki:/

dzień dobry
wpadłam się przywitać, i uciekam, bo mam sporo pracy.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:10   #909
julliczka
Rozeznanie

Emigra to współczuję nocki, dzisiaj będzie już lepiej

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Konkretnie tych tabletek nie brała ale jak dostałam tabletki od gina to non stop miałam plamienia .. co tego stopnia, że je odstawiłam bo nie znałam ani dnia ani godziny kiedy dostawałam mini okresów - masakra.
Teraz nie biore tabletek i czuje jakiś wewnetrzny stres.

przedwczoraj śniło mi się, że jestem na porodówce bo zaczełam rodzić... ale ja zaprzeczam, że nie jestem w ciązy Nagle patrez na swój brzuch a on cały faluje jak podacz ruchów dziecka! obudziłam się cała zlana potem

Też mnie powoli denerwują te komentarze ... że grubiutka, że wielka .. no cholerka - dziecka się nie zmieni a jak komuś się nie podoba dziecięce fałdki mojego dziecka niech to zachwa dla siebie bo kiedy jestem w sklepie, w parku czy poprostu ktoś zajrzy do wózka zawsze to samo Wolałabym,żeby na 'zagadnaie' powiedzieli o jaki fajny bobas a nie 'oo jaKI duży' a ja mówie 'to dziewczynka' i wtedy jest popłoch i ucieka ta rzyczliwa osoba a to też osobny temat, czemu moja dziewczynka musi nosić różowe rzeczy... czemu keidy zakładam jej żółty, zielony, fiolet czy niebieski z góry jest chłopcem.
Kiedy ja komentuje jakieś dziecko nigdy nie zakłądam jego płci bo to krępujące dla komentującego bo a onóż się pomyli no i kłopotliwe dla matki bo ileż można poprawiać. Przyznam się, że nawet czasem dla świętego spokoju nie prostuje założenia, że Zosia do sliczna dzieczynka a nie chłopiec jak komentuje starsza pani z kolejce w sklepie

Niestety dodatkowy mi się kończy juz za 2 dni i zaczynam wychowawczy - mamuska na pełnym etacie
Ale miałaś sen

Czyli to normalne takie mini okresy podczas brania bez przerwy tabletek, nawet nie wiedziałam. No tak co lepsze - mini okresy czy stresik że się nie zaszło w ciążę? a gumkom nie ufam ja mam pecha, kilka razy pękły więc nie chcę ryzykować już gumkami, a kilka lat brałam pigułki i nic się nie działo, nawet cykl mi się pięknie uregulował. No ale teraz jest znowu byle jak pożyjemy zobaczymy kiedy wszystko wróci do normy.

A co do ubierania, mimo, że ubiorę Julkę w ciuszki różowate to i tak ludzie czasem myślą, że Julka to chłopak

Heh jaaaak mi się nieee chce pracowaać. Akurat Julka poszła spać, a mi się też spać chce po nieprzespanej nocy.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:42   #910
gosia261282
Gang Iren

Dziewczyny macie jakis godny polecenia blender?
Mysle czy cos takiego sie oplaca kupowac:

http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...item2a1f7c45af

Bo jednak stwierdzilam,ze bede Eryczkowi dawac i sloiczki i gotowane,zeby mial roznoronosc.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Licytuje taki:

http://www.ebay.co.uk/itm/1508693386...84.m1431.l2648

Ma ktos moze?
Stary 2012-08-02, 11:42   #911
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Bo jednak stwierdzilam,ze bede Eryczkowi dawac i sloiczki i gotowane,zeby mial roznoronosc.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Licytuje taki:

Ma ktos moze?
ja mam taki
http://www.nokaut.pl/miksery/blender...t-xb-981e.html

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:22   #912
Nikii89
Zakorzenienie

Dobry

U Nas wczorajszy dzień marudny Oskar w ogóle nie umiał zasnąć. Cały dzień się męczył , nie wiem czy to z powodu upału czy ząbkowania a może to i to.Języczkiem ciągle jeżdzi po dolnych dziąsłach i paluszkami tak samo. Mamy ten bobodent i smaruję.
Wieczorem zawsze jak po kąpaniu i karmieniu usypiałam to juz spał i budził się dopiero 1-2 na papu. A wczoraj chyba 4 podejścia do spania robiłam. w końcu o 22 zasnął pobudka o 2, 4 i 6. Może to też skok?? mamy już 15tygodni od wczoraj.

Dzisiaj jak na razie lepiej szybciej dało się go uspać i teraz od 10min śpi w łóżeczku.

No a ja dziś kończę 23 lata szczerze zapomniałam dopiero jak zaczęły przychodzić sms z życzeniami i telefony to sobie przypomniałam

Wybaczcie ale dopiero wieczorkim może Was nadrobię bo trochę roboty w domu jest jak mały śpi -wczoraj nie było jak bo ciągle ze mną był.

A dziś Oskar zamyślił się na macie teściowa się zaśmiała i Oskar podkówka i w ryk tak się przestraszył. z 10min go uspakajałam jak się uspokoił to teściowa podeszła do niego i miło zagadała " co wystraszyła babcia" a Oskar znów w ryk - więc zrezygnowana poszła. Chyba zapamiętał kto go wystraszył.
Stary 2012-08-02, 12:24   #913
Asika21
Rozeznanie

Hej Co ja się mam z tym moim Zuziakiem :/ Męczą ją te zęby jak nie wiem, zjada wszystko co ma pod ręką, aż sobie malinkę na ręku zrobiła, a gryzaki jej nie odpowiadają :/ Poza tym marudzi okropnie, kupek dziś chyba ze 3 zrobiła, w ogóle ciągle łapki w buziaku trzyma i krzyczy, przytulanie nie pomaga, widzę że na dole w miejscu jedynek jest opuchnięte, jakby troszkę białe ale ja tam zęba nie widzę :/

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:28   #914
joanaros
Zakorzenienie

U nas nocka znośna. Trochę ją blokuję jak śpi na boku i już się tak nie wybudza
Dziś pierwszy raz jadła marchewkę. Krzyk był okropny, że matka daje jej takie paskudztwo

Moja też duża. Dziś ważyłam to wyszło mi 7,3. Komentarzami się nie przejmuję. Najwyżej mówię że mam dobry pokarm

Wiki pozycję przodem do świata uwielbia za to na brzuszku się złości. Dziś jakoś jest szczególnie marudna
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:31   #915
Mravka
Zadomowienie

Dzien dobry!

Cytat:
Hej

Idz sie zrobic na Noemi! a co
Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość

o a widzisz u nas jest inna sytuacja. Pomijam fakt,ze wszyscy praktycznie biora Robcia za dziewuszke (podobny do mnie i ma wielkie oczy)..co mi osobiscie lotto. Jednak ostatnio na spacerze zaczepila mnie kobieta z wozkiem i pyta "a co ten Maluch taki mizerny? Pani to widac,ze tez sie chyba odchudzala,a teraz dziecko pokarmu ma Malo" (oj jak mnie tym rozsierdzila) na co odpowiedziałam " Waży odpowiednio,ale Pani to widze,ze sobie posilkow nie zaluje" i poszlismy dalej. Sa ludzie i parapety, co komu do tego. Jak zaglada do wozka to niech sie liczy z tym,ze dziecko ktore tam zastanie moze Mu sie nie spodobac..ale to juz kwestia gustu. Nas raczej zaczepiaja staruszki i sie rozwodza nad tym,ze teraz takie sliczne dzieci sie rodza- to akurat mile

Cytat:

Licytuje taki:

Ma ktos moze?
Kochana, ja mam zwykly blender Brauna- kiedys dostalismy w prezencie i teraz sie spisuje na medal. Swoja droga wydaje mi sie,ze mpm-owe produkty,ktore wkleila karolca sa warte uwagi. To podobno dobra firma.

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Dzięki kochana za przepis!

p.s. powiedz mi jeszcze, ile średnio wychodzi z tych proporcji słoików?
dolaczam sie do pytania...ile i jakich sloikow mam przygotowac?
Cytat:
W przyszlosci chce jeszcze jedno.Ze strony praktyczno-ekonomicznej lepiej by bylo miec chlopca,ale te ubranka dla dziewuszek sa takie slodziasne

Eryk tez jest sadysta.Nie ma litosci nad piersia,ktora go karmi
no wlasnie te ubranka...ja tez bym chciala panienke ,bo zawsze to babskie sprawy beda.. Wypady na zakupy!

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
A a mam do Was pytanko.
Brała ktoras z Was czy bierze tabl anty Logest?
Bo mi gin je wlasnie przepisal.

I powiedzcie mi jak tojest z tabletkami anty bo kiedys dawno dawno bralam i nie pamietam
Je sie bierze ciągiem czy robi sie przerwy???

No i wogole ja to mam ogromnego stresa i nie ma u mnie opcji zajscia w ciaze i najchetniej to wogole bym sie nie przytulała, bo nie wiem czy ufac tabletkom.

Zawsze masz swietne porownania
A to z 18-stka to dobre tez hihihi
Suty jak guma a cyce jak wiszace skarpety no niestety

hehe ale by bylo
Ale pewnie te hormony daja czadu

Oj te ząbki

emigra zycze zdrowka dla Julisi. A od czego ta goraczka?
hehe bo wtedy latwiej sobie zwizualizowac o co kaman
Swoja droga to karmienie jest naprawde przyjemne, ale jak sie zaczynaja te targania cycem to normalnie mam ochote zrobic Mu to samo(tylko problem,bo ma wklesle sutasy ),a niech wie jak to milo!

Wczoraj Robson tak darł jadaczke jak jechalismy wozkiem,ze az Pan z UPS sie zatrzymal i zapytal,czy daleko mamy do domu i nas nie podwiesc..bo widzi,ze dziecko chyba ma gorszy dzien (juz Go nie chcialam uswiadamiac,ze gorszy dzien to On ma od dwoch dni )
Mile to,ale do domu rzut beretem...a placz Robcia na tle swiergotu ptakow jest calkiem do zniesienia(taki zarcik oczywiscie;p);.

To co zawdzieczam Mojemu dziecku to jeszcze dobra kondycja...dawno tak szybko nie zasuwalam na spacerze pchajac wozek i ten slalom pomiedzy innymi mamami ktore blogo spaceruja ze spiacymi pociechami. Czulam sie jakbym grala w jakąs gre zręcznosciowa

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dobry

U Nas wczorajszy dzień marudny Oskar w ogóle nie umiał zasnąć. Cały dzień się męczył , nie wiem czy to z powodu upału czy ząbkowania a może to i to.Języczkiem ciągle jeżdzi po dolnych dziąsłach i paluszkami tak samo. Mamy ten bobodent i smaruję.
Wieczorem zawsze jak po kąpaniu i karmieniu usypiałam to juz spał i budził się dopiero 1-2 na papu. A wczoraj chyba 4 podejścia do spania robiłam. w końcu o 22 zasnął pobudka o 2, 4 i 6. Może to też skok?? mamy już 15tygodni od wczoraj.

Dzisiaj jak na razie lepiej szybciej dało się go uspać i teraz od 10min śpi w łóżeczku.

No a ja dziś kończę 23 lata szczerze zapomniałam dopiero jak zaczęły przychodzić sms z życzeniami i telefony to sobie przypomniałam

Wybaczcie ale dopiero wieczorkim może Was nadrobię bo trochę roboty w domu jest jak mały śpi -wczoraj nie było jak bo ciągle ze mną był.

A dziś Oskar zamyślił się na macie teściowa się zaśmiała i Oskar podkówka i w ryk tak się przestraszył. z 10min go uspakajałam jak się uspokoił to teściowa podeszła do niego i miło zagadała " co wystraszyła babcia" a Oskar znów w ryk - więc zrezygnowana poszła. Chyba zapamiętał kto go wystraszył.
najlepszego!:roza : samych szczesliwych momentow i wsparcia ze strony bliskich na kazdy kolejny dzien

ps.podkowka to taka slodka minka,gdyby nie to co idzie tuz za nia..pllaaacz i lament
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:36   #916
Mravka
Zadomowienie

ach mialam jeszcze napisac,ze ostatnio Rob tak krzyczy po swoich zabawkach jakby ich ochrzanial najpierw zachecajaco,a potem juz z normalna zloscia. Ciekawe co sobie w tej glowie urodzil..Swoja droga zawsze potem jest kupsztal,wiec moze to takie okrzyki bojowe do starcia z wielka kupą. Moze sie tym jakos motywuje do parcia . Grunt,ze potem lzej na ciele ,a i wokal potrenuje coby lepiej sąsiedzi slyszeli,ze tu dziecko mieszka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2012-08-02, 12:57   #917
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Emigra to faktycznie miałaś ciężka noc Biedna Julcia oby tej nocy jużbyło spokojnie, moze faktycznie nawarstwiło się, szczepienie i ząbki:/

Cytat:
Emigra to współczuję nocki, dzisiaj będzie już lepiej

Cytat:
Dobry

wszystkiego najlepszego ja tez mam 23

co do tesciowej... Julia mojej tesciowej przez ok miesiac sie bala na jej widok zaczynala odrazu plakac. A tesciowa nic jej nie zrobila.... naszczescie juz przeszlo, naszczescie bo tesciowa to jedyna osoba, ktorej w razie potrzeby mozemy ''sprzedac'' Julie na godzine czy dwie...
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Co ja się mam z tym moim Zuziakiem :/ Męczą ją te zęby jak nie wiem, zjada wszystko co ma pod ręką, aż sobie malinkę na ręku zrobiła, a gryzaki jej nie odpowiadają :/ Poza tym marudzi okropnie, kupek dziś chyba ze 3 zrobiła, w ogóle ciągle łapki w buziaku trzyma i krzyczy, przytulanie nie pomaga, widzę że na dole w miejscu jedynek jest opuchnięte, jakby troszkę białe ale ja tam zęba nie widzę :/
wspolczuje
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
o a widzisz u nas jest inna sytuacja. Pomijam fakt,ze wszyscy praktycznie biora Robcia za dziewuszke (podobny do mnie i ma wielkie oczy)..co mi osobiscie lotto. Jednak ostatnio na spacerze zaczepila mnie kobieta z wozkiem i pyta "a co ten Maluch taki mizerny? Pani to widac,ze tez sie chyba odchudzala,a teraz dziecko pokarmu ma Malo" (oj jak mnie tym rozsierdzila) na co odpowiedziałam " Waży odpowiednio,ale Pani to widze,ze sobie posilkow nie zaluje" i poszlismy dalej. Sa ludzie i parapety, co komu do tego. Jak zaglada do wozka to niech sie liczy z tym,ze dziecko ktore tam zastanie moze Mu sie nie spodobac..ale to juz kwestia gustu. Nas raczej zaczepiaja staruszki i sie rozwodza nad tym,ze teraz takie sliczne dzieci sie rodza- to akurat mile
chcialabym widziec jej mine
Cytat:
ach mialam jeszcze napisac,ze ostatnio Rob tak krzyczy po swoich zabawkach jakby ich ochrzanial najpierw zachecajaco,a potem juz z normalna zloscia. Ciekawe co sobie w tej glowie urodzil..Swoja droga zawsze potem jest kupsztal,wiec moze to takie okrzyki bojowe do starcia z wielka kupą. Moze sie tym jakos motywuje do parcia . Grunt,ze potem lzej na ciele ,a i wokal potrenuje coby lepiej sąsiedzi slyszeli,ze tu dziecko mieszka
a Julia rozmawia ze swoimi zabawkami czy nawet smoczkiem z takim skupieniem jakby im cos waznego opowiadala

Julcik usnal w koncu jakos godzine temu, udalo mi sie naszykowac obiad, pozniej tylko ziemniaki wstawie, kotleta usmaze i dodam smietany do mizerii i gotowe. Chce jeszcze sprobowac poprasowac choc kilka koszul mezowi do pracy, wiec zmykam poki ksiezniczka odsypia nocke.... Ja nie dam rady odespac, mam za duzo do roboty zeby spokojnie usnac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:27   #918
cziqua
Zadomowienie

co do blenderów my mamy taki http://merlin.pl/Blender-BRAUN-MR-55...08,829809.html
kupiliśmy po ślubie i sprawuje się idealnie i do tego placków ziemniaczanych nie muszę ręcznie trzec tyko wkładam odpowiednią nasadkę i pięknie ziemniaczki na wiórki mi ściera mężu poleciał do knajpy po obiad mamy fajną niedrgą knajpkę gdzie mają świeże rybki i bierze smażone rybki frytki i zestaw surówek
byliśmy dzisiaj u pediatry z Filipem z tą morfologią no i wyniki ma troszkę zaniżone i kazał podawac raz dziennie po pół tabletki (rozpuszczonej w herbatce ) witaminy b6 i kwasu foliowego . no i nasz mężczyzna waży już 7200 a w poniedziałek skończy 16 tygodni

Nikki89- sto lat sto lat ... spełnienia najskrytszych marzeń dużo zdrówka dla Ciebie i Oskarka

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

Edytowane przez cziqua
Czas edycji: 2012-08-02 o 13:29
cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:28   #919
natkulec
Zadomowienie

witajcie!
wiedziałam że jak wczoraj pochwaliłam Madzię to będzie masakra poszła ładnie spać przed 21, o 23 już była pobudka, strasznie się wierciła przy cycu, zjadła 2 cyce i zaczęła wyć, nie płakać bo jej łzy nie leciały tylko sie darła tak przez godz, nie wiem co jej było, a na dodatek byłam sama bo mąż był w pracy potem karmienie o 3 i o 6:30. Od 7:40 nie spała ale leżała a po 8 znowu zaczęła to darcie. Poszła spać o 10 do 10:50. o 12 już marudziła, a dopiero poszła spać jakieś 20 min temu, a mąż z nią bo znowu ma dzis nockę, jak dziś w nocy znowu będzie koncert to nie wiem co zrobię jestem mega zmęczona, bolą mnie plecy i głowa, chyba ide sie do nich położyć...
Stary 2012-08-02, 13:33   #920
natkulec
Zadomowienie

Co do blendera to ja mam tylko taką żyrafkę z pojemnikiem w którym można miksować, dostaliśmy go od mojej mamy na dzień dziecka bo mikser dostaliśmy na ślub tylko było właśnie bez żyrafki, zdjęcia obu sprzętów poniżej z tego blendera jestem bardzo zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blender-sencor-shb-4354.jpg (16,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mikser-reczny-mpm-product-malgosia-hm-936-5870-100000-12902-M1-Z.jpg (9,7 KB, 1 załadowań)

Edytowane przez natkulec
Czas edycji: 2012-08-02 o 13:38
natkulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 14:02   #921
karolca
Zakorzenienie

Dodałam na maila filmik z Ewelinka jedzącą zupkę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 14:15   #922
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ale slodko Julia je zupelnie inaczej nie probuje ssac lyzeczki czy jej ''memlac'' ze tak powiem tylko otwiera buzie szeroko, wsadzam jej jedzonko lyzeczka i ona polyka sobie

Kumkura Agatka slodka

Julia spi ... dwie h chyba. Udalo mi sie przygotowac obiad i poprasowac ufff przygotowalam jej obiadek i czekam az sie obudzi ... choc nie pogniewam sie jak jeszcze chwilke pospi a ja bede mogla odsapnac...
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-02, 14:28   #923
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
ale slodko Julia je zupelnie inaczej nie probuje ssac lyzeczki czy jej ''memlac'' ze tak powiem tylko otwiera buzie szeroko, wsadzam jej jedzonko lyzeczka i ona polyka sobie

Kumkura Agatka slodka

Julia spi ... dwie h chyba. Udalo mi sie przygotowac obiad i poprasowac ufff przygotowalam jej obiadek i czekam az sie obudzi ... choc nie pogniewam sie jak jeszcze chwilke pospi a ja bede mogla odsapnac...
U nas tez jedzenie tak wyglada jak u Julki..Maly otwiera paszcze ,ja laduje ,a On polyka;] Smiesznie to wyglada,bo jak jest bardzo glodny to,az sie wychyla z otwarta buzia do przodu(albo uderza rekoma o oparcie jakby to mialo przyspieszyc podawanie)
Swoja droga lubi sobie przy tym porozmawiac,wiec codziennie jestem opluta marchewka ale wybaczam Mu,bo widze,ze smakuje.

Super,ze Julka tak ladnie spi..u nas po45min pobudka..strzelil kupe,przebralam i spowrotem do wyrka..moze pospi kolejne 45min(oby). A co dzis Julka ma na obiad?

Kurde u nas juz byl spokoj z bąkami,a tu od 2 dni widze,ze znowu Go mecza...cholery jedne;/ Juz sie boje,ze moze ja cos wcinam co Mu szkodzi(a raczej jem juz wszystko,wiec ciezko znalezc winnego;/)
Stary 2012-08-02, 14:39   #924
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Kumkura Agatka slodka

ale Julka jest starsza i szybciej dostała łyżeczkę do buźki U nas są początki dopiero I tak uważam, że jak na te początki to je bardzo ładnie
Ewelinka też śpi dobre 1,5 godziny już. Posprzątałam, pomyłam podłogi, przygotowałam pranie poleniuchowałam
Zaraz mijają 3 godziny od karmienia a pierś mam już pełną ale najpierw dostanie zupkę, na dokładkę cycuch może być.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 14:56   #925
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez jedzenie tak wyglada jak u Julki..Maly otwiera paszcze ,ja laduje ,a On polyka;] Smiesznie to wyglada,bo jak jest bardzo glodny to,az sie wychyla z otwarta buzia do przodu(albo uderza rekoma o oparcie jakby to mialo przyspieszyc podawanie)
Swoja droga lubi sobie przy tym porozmawiac,wiec codziennie jestem opluta marchewka ale wybaczam Mu,bo widze,ze smakuje.

Super,ze Julka tak ladnie spi..u nas po45min pobudka..strzelil kupe,przebralam i spowrotem do wyrka..moze pospi kolejne 45min(oby). A co dzis Julka ma na obiad?

Kurde u nas juz byl spokoj z bąkami,a tu od 2 dni widze,ze znowu Go mecza...cholery jedne;/ Juz sie boje,ze moze ja cos wcinam co Mu szkodzi(a raczej jem juz wszystko,wiec ciezko znalezc winnego;/)
Hehe Julia macha wtedy rekami i nogami i pokrzykuje
dzisiaj ma to co wczoraj w sumie - z Hipp'a warzywka mieszane tylko dodalam jej wolowiny dzisiaj a na deser jagody
Cytat:
ale Julka jest starsza i szybciej dostała łyżeczkę do buźki U nas są początki dopiero I tak uważam, że jak na te początki to je bardzo ładnie
Ewelinka też śpi dobre 1,5 godziny już. Posprzątałam, pomyłam podłogi, przygotowałam pranie poleniuchowałam
Zaraz mijają 3 godziny od karmienia a pierś mam już pełną ale najpierw dostanie zupkę, na dokładkę cycuch może być.
Na poczatku tez tak jakdla jak teraz - chyba zwyczajnie kwestia dziecka ale nie mowie ze Ewelinka zle je, bron boshe, ona tak slodko memla te lyzeczke z reszta niewazne jak a wazne ze jedzenie laduje tam gdzie powinno hihi

Julia nadal spi oby miala lepsze samopoczucie jak sie obudzi
3270g, 47 cm
Stary 2012-08-02, 15:03   #926
karolca
Zakorzenienie

Emigra, skoro śpi to znaczy, że czuje się lepiej. Oby
Ewelinka też śpi. Ululałam ją w foteliku, po godzinie przełożyłam do łóżeczka i śpi na brzuszku. Teraz trzyma się rączką za włoski

W filmiku bardziej chciałam pokazać jak jej dobrze podczas jedzenia Raz mi zasnęła i musiałam do niej gadać a i tak jak powędrowała do łóżeczka to spanie nie było jej w głowie.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 15:04   #927
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie wcina a zauwazylam ze podajesz jej zwykla lyzeczka metalową...Nie lepiej kupic specjalna dla niemowlat? Plastikowa albo silikonowa?
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:09   #928
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
Fajnie wcina a zauwazylam ze podajesz jej zwykla lyzeczka metalową...Nie lepiej kupic specjalna dla niemowlat? Plastikowa albo silikonowa?
Tak, kupuję już od dawna ale co jestem w sklepie to zapominam Te dla niemowląt są lepsze, wiem.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-08-02, 15:30   #929
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry

Nikki wszystkiego najlepszego

Mateusz tez otwiera japke, a ja mu wpadam łyzeczka do buzi i polyka dzis jedlismy jarzynowa.

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:53   #930
Aguśkaa83
Zakorzenienie

O jej, nie wiem o co chodzi Szymonowi ale taki cyrk mi zrobil na spacerze ze Filip pchal wozek a ja nioslam Szymona.
Pewnie ten zabek no i upał, ale mam dosc
Na szczescie teraz dziadek (tesc) zabral Filipa na dwor, Szymon spi wiec mam chwile wytchnienia.

Cytat:

Dzieki Gosiu
No wlasnie nie wypytalam o nic gina a teraz sie zastanawiam
Ale i tak czekam jeszcze na okres
Cytat:
Aguśka wcześniej brałam Regulon i Novynette i przy nich się robi przerwę na 7 dni co 21 dni podajże.
A teraz dostałam Cerazette i lekarz mówił, że mam brać bez przerw i o stałej porze, nawet 4 godziny nie mogę się spóźnić
Więc zależy jakie to są pigułki, lekarz powinien Ci powiedzieć jak masz je brać.
dzieki kochana
Cytat:
Hej

No ta to sie byczy
Zazdraszczam
Nie przypal mleka
Cytat:

Ja mam w sumie 3 blendery
Jeden taki: http://sprzedajemy.pl/magiczny-nowy-...ol-ceny,529978 (najczesciej uzywam tego pojemnika malego po prawej)
http://www.infonotmercial.com/magic-bullet-review.html Tu jest film z nim.
I uzywam go najczesciej, jest mały akuratny na zupke. Super miksuje na pape Jego uzywam najczesciej.
Drugi ostatnio zakupilam taki: http://www.1stbabyshop.co.uk/catalog...ry-etc/956.php Ale jego jeszcze nie uzywalam, bo wtyczka jest angielska, maz musi dopiero wymienic.
A trzeci Braun. Ten: http://www.megamedia.pl/blender-recz...-6550-bchc.php
Cytat:
No a ja dziś kończę 23 lata szczerze zapomniałam dopiero jak zaczęły przychodzić sms z życzeniami i telefony to sobie przypomniałam .
Wszystkiego co najlepsze
Cytat:
hehe bo wtedy latwiej sobie zwizualizowac o co kaman
Swoja droga to karmienie jest naprawde przyjemne, ale jak sie zaczynaja te targania cycem to normalnie mam ochote zrobic Mu to samo(tylko problem,bo ma wklesle sutasy ),a niech wie jak to milo!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-08-02 o 15:57
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości