|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dzien dobry!
U nas nocka wporzo,ale nie wyspalam sie bo znow za dlugo siedzialam w nocy. Cytat:
Bierze sie 21 dni i 7 dni przerwy.W tym czasie masz krwawienie z odstawienia.Ale mi dwa razy zdarzylo sie nie miec krwawienia i gin powiedzial,ze tak tez sie moze zdarzyc.Ale byla tez taka opcja,ze do trzech opakowan moglam brac bez robienia przerwy,wtedy nie bylo krwawienia.Czasem tez z tego korzystalam,jak zalezalo mi zeby nie miec @ bo np byl jakis wyjazd.Ale lepiej chyba spytac swojego lekarza czy tak mozna robic,bo mi o tym moj lekarz powiedzial. Cytat:
Troche dziwne takie komentarze ![]() Ja do Eryka czasem mowie "Klusku",ale moja mama mnie denerwuje jk do niego mowi "ty fulfo" albo "ty bulaju".Mowie jej ze nie ma tak mowic,ale to nic nie daje,a mnie wkurza strasznie.
|
|
#902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, mówiłam sobie że w różowe ciuszki nie będę ubierać, a większość ma różowych i cudaśnie Juleczka w nich wygląda ![]() Cytat:
![]() Aguśka wcześniej brałam Regulon i Novynette i przy nich się robi przerwę na 7 dni co 21 dni podajże. A teraz dostałam Cerazette i lekarz mówił, że mam brać bez przerw i o stałej porze, nawet 4 godziny nie mogę się spóźnić ![]() Więc zależy jakie to są pigułki, lekarz powinien Ci powiedzieć jak masz je brać. Miałam fakt przed chwilę mega schizę bo raz rano miałam mdłości, ale tylko raz. A poza tym to czasem mi się zakręci w głowie, ale raczej to od czegoś innego .Dzisiaj nocka taka sobie, już Julka od dawna przesypiała 6-7 godzin ciągiem, a od kilku dni zaczyna robić mniejsze przerwy w nocy, a dziś to już w ogóle, poszła spać 20, pobudki o 24, 2, 4, 6 i od 6 nie śpi. Więc jestem "lekko" niewyspana ![]() A z tym ubieraniem to jak chodzę z Julą na spacer to się dziwie, jak mamy ubierają swoje dzieciaczki w upały, zakładają czapeczkę leżącemu dziecku w gondoli w bezwietrzny dzień.. No ale niech każdy robi tak jak uważa
|
||
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#904 |
|
Gang Iren
|
Bylam na mailu:
Natkulec slodko Madzia wyglada,ale sie fajnie bawi na macie Aguska ale fajnie Szymonek wyglada,jaka robi gimnastyke ![]() Claudia slicznie wygladacie! Tynka Mlody slodziasny,a ty wygladasz super w tych wlosach!Zawsze chcialam miec krecone.Twoje sa piekne!! Monia swietna Hania kapielowa! Kumkura super dzieciaczki,maly przystojniak i sliczna lalunia
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:38 |
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pozdrawiam z wakacji, nadrabiałam, ale czas mi się kończy , muszę smarowanie kremami uskutecznic i walimy na plażę, dzisiaj Kaję zabiera Babcia i będzie podjeżdżać do plaży na karmienie a ja się robię na mahoń bądź heban, w każdym bądź razie balotteli będzie przy mnie bladziuszkiem Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciątek
|
|
|
|
#906 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zakupilam balsam brazujacy ![]() Wypoczywaj i baw sie dobrze kochana
|
|
#907 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz nie biore tabletek i czuje jakiś wewnetrzny stres. Cytat:
Nagle patrez na swój brzuch a on cały faluje jak podacz ruchów dziecka! obudziłam się cała zlana potem Cytat:
Wolałabym,żeby na 'zagadnaie' powiedzieli o jaki fajny bobas a nie 'oo jaKI duży' a ja mówie 'to dziewczynka' i wtedy jest popłoch i ucieka ta rzyczliwa osoba ![]() a to też osobny temat, czemu moja dziewczynka musi nosić różowe rzeczy... czemu keidy zakładam jej żółty, zielony, fiolet czy niebieski z góry jest chłopcem. Kiedy ja komentuje jakieś dziecko nigdy nie zakłądam jego płci bo to krępujące dla komentującego bo a onóż się pomyli no i kłopotliwe dla matki bo ileż można poprawiać. Przyznam się, że nawet czasem dla świętego spokoju nie prostuje założenia, że Zosia do sliczna dzieczynka a nie chłopiec jak komentuje starsza pani z kolejce w sklepie Niestety dodatkowy mi się kończy juz za 2 dni i zaczynam wychowawczy - mamuska na pełnym etacie
|
|||
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Julcia oby tej nocy jużbyło spokojnie, moze faktycznie nawarstwiło się, szczepienie i ząbki:/ dzień dobry ![]() wpadłam się przywitać, i uciekam, bo mam sporo pracy.
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Emigra to współczuję nocki, dzisiaj będzie już lepiej
Cytat:
Czyli to normalne takie mini okresy podczas brania bez przerwy tabletek, nawet nie wiedziałam. No tak co lepsze - mini okresy czy stresik że się nie zaszło w ciążę? a gumkom nie ufam ja mam pecha, kilka razy pękły więc nie chcę ryzykować już gumkami , a kilka lat brałam pigułki i nic się nie działo, nawet cykl mi się pięknie uregulował. No ale teraz jest znowu byle jak pożyjemy zobaczymy kiedy wszystko wróci do normy.A co do ubierania, mimo, że ubiorę Julkę w ciuszki różowate to i tak ludzie czasem myślą, że Julka to chłopak ![]() Heh jaaaak mi się nieee chce pracowaać. Akurat Julka poszła spać, a mi się też spać chce po nieprzespanej nocy. |
|
|
|
|
#910 |
|
Gang Iren
|
Dziewczyny macie jakis godny polecenia blender?
Mysle czy cos takiego sie oplaca kupowac: http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...item2a1f7c45af Bo jednak stwierdzilam,ze bede Eryczkowi dawac i sloiczki i gotowane,zeby mial roznoronosc. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Licytuje taki: http://www.ebay.co.uk/itm/1508693386...84.m1431.l2648 Ma ktos moze?
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nokaut.pl/miksery/blender...t-xb-981e.html
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() U Nas wczorajszy dzień marudny Oskar w ogóle nie umiał zasnąć. Cały dzień się męczył , nie wiem czy to z powodu upału czy ząbkowania a może to i to.Języczkiem ciągle jeżdzi po dolnych dziąsłach i paluszkami tak samo. Mamy ten bobodent i smaruję. Wieczorem zawsze jak po kąpaniu i karmieniu usypiałam to juz spał i budził się dopiero 1-2 na papu. A wczoraj chyba 4 podejścia do spania robiłam. w końcu o 22 zasnął pobudka o 2, 4 i 6. Może to też skok?? mamy już 15tygodni od wczoraj. Dzisiaj jak na razie lepiej szybciej dało się go uspać i teraz od 10min śpi w łóżeczku. No a ja dziś kończę 23 lata szczerze zapomniałam dopiero jak zaczęły przychodzić sms z życzeniami i telefony to sobie przypomniałam ![]() Wybaczcie ale dopiero wieczorkim może Was nadrobię bo trochę roboty w domu jest jak mały śpi -wczoraj nie było jak bo ciągle ze mną był. A dziś Oskar zamyślił się na macie teściowa się zaśmiała i Oskar podkówka i w ryk tak się przestraszył. z 10min go uspakajałam jak się uspokoił to teściowa podeszła do niego i miło zagadała " co wystraszyła babcia" a Oskar znów w ryk - więc zrezygnowana poszła. Chyba zapamiętał kto go wystraszył. |
|
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Co ja się mam z tym moim Zuziakiem :/ Męczą ją te zęby jak nie wiem, zjada wszystko co ma pod ręką, aż sobie malinkę na ręku zrobiła, a gryzaki jej nie odpowiadają :/ Poza tym marudzi okropnie, kupek dziś chyba ze 3 zrobiła, w ogóle ciągle łapki w buziaku trzyma i krzyczy, przytulanie nie pomaga, widzę że na dole w miejscu jedynek jest opuchnięte, jakby troszkę białe ale ja tam zęba nie widzę :/
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
![]() U nas nocka znośna. Trochę ją blokuję jak śpi na boku i już się tak nie wybudza Dziś pierwszy raz jadła marchewkę. Krzyk był okropny, że matka daje jej takie paskudztwo Moja też duża. Dziś ważyłam to wyszło mi 7,3. Komentarzami się nie przejmuję. Najwyżej mówię że mam dobry pokarm ![]() Wiki pozycję przodem do świata uwielbia za to na brzuszku się złości. Dziś jakoś jest szczególnie marudna |
|
|
|
#915 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
. Pomijam fakt,ze wszyscy praktycznie biora Robcia za dziewuszke (podobny do mnie i ma wielkie oczy)..co mi osobiscie lotto . Jednak ostatnio na spacerze zaczepila mnie kobieta z wozkiem i pyta "a co ten Maluch taki mizerny? Pani to widac,ze tez sie chyba odchudzala,a teraz dziecko pokarmu ma Malo" (oj jak mnie tym rozsierdzila) na co odpowiedziałam " Waży odpowiednio,ale Pani to widze,ze sobie posilkow nie zaluje" i poszlismy dalej . Sa ludzie i parapety, co komu do tego. Jak zaglada do wozka to niech sie liczy z tym,ze dziecko ktore tam zastanie moze Mu sie nie spodobac..ale to juz kwestia gustu . Nas raczej zaczepiaja staruszki i sie rozwodza nad tym,ze teraz takie sliczne dzieci sie rodza- to akurat mile![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
...ja tez bym chciala panienke ,bo zawsze to babskie sprawy beda.. Wypady na zakupy!Cytat:
![]() Swoja droga to karmienie jest naprawde przyjemne, ale jak sie zaczynaja te targania cycem to normalnie mam ochote zrobic Mu to samo(tylko problem,bo ma wklesle sutasy ),a niech wie jak to milo!![]() Wczoraj Robson tak darł jadaczke jak jechalismy wozkiem,ze az Pan z UPS sie zatrzymal i zapytal,czy daleko mamy do domu i nas nie podwiesc..bo widzi,ze dziecko chyba ma gorszy dzien (juz Go nie chcialam uswiadamiac,ze gorszy dzien to On ma od dwoch dni )Mile to,ale do domu rzut beretem...a placz Robcia na tle swiergotu ptakow jest calkiem do zniesienia(taki zarcik oczywiscie;p);. To co zawdzieczam Mojemu dziecku to jeszcze dobra kondycja...dawno tak szybko nie zasuwalam na spacerze pchajac wozek i ten slalom pomiedzy innymi mamami ktore blogo spaceruja ze spiacymi pociechami. Czulam sie jakbym grala w jakąs gre zręcznosciowa---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ps.podkowka to taka slodka minka,gdyby nie to co idzie tuz za nia..pllaaacz i lament
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
ach mialam jeszcze napisac,ze ostatnio Rob tak krzyczy po swoich zabawkach jakby ich ochrzanial
najpierw zachecajaco,a potem juz z normalna zloscia. Ciekawe co sobie w tej glowie urodzil ..Swoja droga zawsze potem jest kupsztal,wiec moze to takie okrzyki bojowe do starcia z wielka kupą. Moze sie tym jakos motywuje do parcia . Grunt,ze potem lzej na ciele ,a i wokal potrenuje coby lepiej sąsiedzi slyszeli,ze tu dziecko mieszka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez mam 23 co do tesciowej... Julia mojej tesciowej przez ok miesiac sie bala Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Julcik usnal w koncu jakos godzine temu, udalo mi sie naszykowac obiad, pozniej tylko ziemniaki wstawie, kotleta usmaze i dodam smietany do mizerii i gotowe. Chce jeszcze sprobowac poprasowac choc kilka koszul mezowi do pracy, wiec zmykam poki ksiezniczka odsypia nocke.... Ja nie dam rady odespac, mam za duzo do roboty zeby spokojnie usnac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
co do blenderów my mamy taki http://merlin.pl/Blender-BRAUN-MR-55...08,829809.html
kupiliśmy po ślubie i sprawuje się idealnie i do tego placków ziemniaczanych nie muszę ręcznie trzec tyko wkładam odpowiednią nasadkę i pięknie ziemniaczki na wiórki mi ściera mężu poleciał do knajpy po obiad mamy fajną niedrgą knajpkę gdzie mają świeże rybki i bierze smażone rybki frytki i zestaw surówek ![]() byliśmy dzisiaj u pediatry z Filipem z tą morfologią no i wyniki ma troszkę zaniżone i kazał podawac raz dziennie po pół tabletki (rozpuszczonej w herbatce ) witaminy b6 i kwasu foliowego . no i nasz mężczyzna waży już 7200 a w poniedziałek skończy 16 tygodni![]() Nikki89- sto lat sto lat ... spełnienia najskrytszych marzeń dużo zdrówka dla Ciebie i Oskarka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2012-08-02 o 13:29 |
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
witajcie!
wiedziałam że jak wczoraj pochwaliłam Madzię to będzie masakra potem karmienie o 3 i o 6:30. Od 7:40 nie spała ale leżała a po 8 znowu zaczęła to darcie. Poszła spać o 10 do 10:50. o 12 już marudziła, a dopiero poszła spać jakieś 20 min temu, a mąż z nią bo znowu ma dzis nockę, jak dziś w nocy znowu będzie koncert to nie wiem co zrobię
|
#920 |
|
Zadomowienie
|
Co do blendera to ja mam tylko taką żyrafkę z pojemnikiem w którym można miksować, dostaliśmy go od mojej mamy na dzień dziecka
bo mikser dostaliśmy na ślub tylko było właśnie bez żyrafki, zdjęcia obu sprzętów poniżej z tego blendera jestem bardzo zadowolona
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-08-02 o 13:38 |
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam na maila filmik z Ewelinka jedzącą zupkę
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
ale slodko
Julia je zupelnie inaczej nie probuje ssac lyzeczki czy jej ''memlac'' ze tak powiem tylko otwiera buzie szeroko, wsadzam jej jedzonko lyzeczka i ona polyka sobie ![]() Kumkura Agatka slodka Julia spi ... dwie h chyba. Udalo mi sie przygotowac obiad i poprasowac ufff
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Swoja droga lubi sobie przy tym porozmawiac,wiec codziennie jestem opluta marchewka ale wybaczam Mu,bo widze,ze smakuje.Super,ze Julka tak ladnie spi..u nas po45min pobudka..strzelil kupe,przebralam i spowrotem do wyrka..moze pospi kolejne 45min(oby). A co dzis Julka ma na obiad? ![]() Kurde u nas juz byl spokoj z bąkami,a tu od 2 dni widze,ze znowu Go mecza...cholery jedne;/ Juz sie boje,ze moze ja cos wcinam co Mu szkodzi(a raczej jem juz wszystko,wiec ciezko znalezc winnego;/)
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas są początki dopiero I tak uważam, że jak na te początki to je bardzo ładnie ![]() Ewelinka też śpi dobre 1,5 godziny już. Posprzątałam, pomyłam podłogi, przygotowałam pranie poleniuchowałam ![]() Zaraz mijają 3 godziny od karmienia a pierś mam już pełną ale najpierw dostanie zupkę, na dokładkę cycuch może być.
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj ma to co wczoraj w sumie - z Hipp'a warzywka mieszane tylko dodalam jej wolowiny dzisiaj a na deser jagody ![]() Cytat:
ale nie mowie ze Ewelinka zle je, bron boshe, ona tak slodko memla te lyzeczke Julia nadal spi
||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, skoro śpi to znaczy, że czuje się lepiej. Oby
![]() Ewelinka też śpi. Ululałam ją w foteliku, po godzinie przełożyłam do łóżeczka i śpi na brzuszku. Teraz trzyma się rączką za włoski W filmiku bardziej chciałam pokazać jak jej dobrze podczas jedzenia Raz mi zasnęła
|
#927 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie wcina
a zauwazylam ze podajesz jej zwykla lyzeczka metalową...Nie lepiej kupic specjalna dla niemowlat? Plastikowa albo silikonowa?
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Nikki wszystkiego najlepszego ![]() Mateusz tez otwiera japke, a ja mu wpadam łyzeczka do buzi i polyka dzis jedlismy jarzynowa.
|
#930 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
O jej, nie wiem o co chodzi Szymonowi ale taki cyrk mi zrobil na spacerze ze Filip pchal wozek a ja nioslam Szymona.
![]() Pewnie ten zabek no i upał, ale mam dosc ![]() Na szczescie teraz dziadek (tesc) zabral Filipa na dwor, Szymon spi wiec mam chwile wytchnienia. Cytat:
![]() No wlasnie nie wypytalam o nic gina a teraz sie zastanawiam ![]() Ale i tak czekam jeszcze na okres ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdraszczam Nie przypal mleka Cytat:
![]() Jeden taki: http://sprzedajemy.pl/magiczny-nowy-...ol-ceny,529978 (najczesciej uzywam tego pojemnika malego po prawej) http://www.infonotmercial.com/magic-bullet-review.html Tu jest film z nim. I uzywam go najczesciej, jest mały akuratny na zupke. Super miksuje na pape Jego uzywam najczesciej.Drugi ostatnio zakupilam taki: http://www.1stbabyshop.co.uk/catalog...ry-etc/956.php Ale jego jeszcze nie uzywalam, bo wtyczka jest angielska, maz musi dopiero wymienic. A trzeci Braun. Ten: http://www.megamedia.pl/blender-recz...-6550-bchc.php Cytat:
Cytat:
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-08-02 o 15:57 |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

i to był osłuchiwany przez dwóch niezależnych pediatrów.
no myślałam że jej walnę czymś nie skomentowałam bo mi się po prostu nie chciało. Potem przyszła ciotka i mówi o boże jaka ona duża 

, mówiłam sobie że w różowe ciuszki nie będę ubierać, a większość ma różowych i cudaśnie Juleczka w nich wygląda 
)

Biedna Julcia

),a niech wie jak to milo!
i bierze smażone rybki frytki i zestaw surówek