III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 15:18   #3061
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Widzę że niektóre szpitale wymagają podkłady na łóżko, podpaski poporodowe . U mnie szpital je akurat zapewnia

Asiuulka89
odpoczywaj dalej , musi puścić
Stary 2012-08-02, 15:20   #3062
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Myślicie że spakować ze sobą rożek czy naszykować z ciuszkami na wyjście i mąż przywiezie? ale po co nam rożek na wyjście jak Niunia do fotelika i kocykiem przykryta
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:23   #3063
Kalpana
Zakorzenienie

Byłam na usg i wyszło że mam kamienie w woreczku żółciowym.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:35   #3064
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kochana to odpoczywaj jeszcze troszkę wytrzymać musisz ...

kurcze coś się świeci że pierwsze dzidziolki w sierpniu się
nam pojawią już tuz tuż

Sojka masz zasłonki? Pokaż moją nową sypialnię hahahaha muszę zobaczyć jak wygląda
Zasłonki u krawcowej bo były ciute za długie :P jutro chyba odbiore jak znajde chwilke to Ci pokazę :P ale jak były przez chwile powieszone zanim zdjełam to skrócenia to powiem że bardzo fajnie było
Stary 2012-08-02, 15:41   #3065
tamlin111
Zakorzenienie

Zrobiłam zupę, oczyściłam kurki, bób i fasolkę i teraz gotuję i się rozpływam.
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
i tak zawsze przez 12 miesięcy było? Czy raz mniej, raz więcej, albo raz była premia a czasami nie? Bo biorą średnią z ostatnich 12 miesięcy

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

No i jeszcze ważne, na pasku który dostałaś od ZUS przy wypłacie zasiłku jest napisane za jaki to okres. Czasem jak jest zwolnienie na przełomie miesięcy płacą w dwóch częściach. Sprawdź czy podany na pasku okres pokrywa się z okresem niezdolności do pracy na L4 i oczywiście czy to L4 jest za pełen miesiąc a nie np 25 dni
Właśnie też miałam to pisać.

Cytat:
A co masz napisane w tytule przelewu?

I za jaki okres oddawałaś ostatnie L4?

I premię zawsze taką samą przez 12 miesięcy?
Przy wpłacie na konto w tytule test tylko świadczenie z Zus, przynajmniej u mnie.

Cytat:

ok sprawdziłam z moją torbą i mam jeszcze nakładki na toaletę i podkłady na łózko .... dobra chyba wsio mam a i ręczniki kuchenne tyż mam a co chociaż gotować nie będę hehee ...

też mam trzy ale właśnie sobie uświadomiłam że jedną to chyba mam zamałą, muszę ją przymierzyć bo ona w kwietniu dobra była a mamy sierpień yyyy ....

w szpitalu w którym mam rodzić lista krótka a nawet bardzo ...

DLA MAMY :
dowód osobisty,
karta chip ubezpieczenia NFZ ,
karta ciąży,
oryginalny wynik badania grupy krwi z czynnikiem Rh

wygodną koszulę bawełnianą, najlepiej rozpinaną (do karmienia dziecka), szlafrok, kapcie (klapki pod prysznic)
kosmetyki (czystość i uroda są zawsze ważne)
podpaski poporodowe, np. Bella, największy rozmiar
podkłady jednorazowe na łóżko(90/60 cm)
ręcznik jednorazowy, papier toaletowy

DLA MALUSZKA:
pampersy 5-10 szt
chusteczki nawilżane

NA PORODÓWKĘ WARTO ZABRAĆ:
wodę mineralną niegazowaną
landrynki, czekoladę (coś dodającego energii)
ciepłe skarpety

DLA OSOBY TOWARZYSZĄCEJ:
czyste ubranie
wygodne, czyste obuwie

Dodatkowo:
jeśli lubicie i macie ochotę słuchać muzyki – sprzęt do jej odtwarzania
olejki do aromaterapii (np.lawenda), oliwkę do masażu
aparat fotograficzny lub kamerę

Najlepiej kierować się listą swojego szpitala.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a MNIE dlaej boli a do 19 jeszcze troche czasu.. najlepsze jest to ze ciagle leze.. i nawet jak leze to ku...sko boli
Biedna, leż dalej, zaraz sobie tableteczke łykniesz i będzie lepiej

Cytat:
Myślicie że spakować ze sobą rożek czy naszykować z ciuszkami na wyjście i mąż przywiezie? ale po co nam rożek na wyjście jak Niunia do fotelika i kocykiem przykryta
No właśnie, po co rożek Ci?

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
I co dalej? Będą Ci usuwać woreczek po porodzie?
Stary 2012-08-02, 15:43   #3066
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
ja musze wziasc, bo u mnie w szpitalu trzeba miec swoj

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:45   #3067
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem rożek zbędny.
u mnie w szpitalu dają, a na wyjście, to tak, jak mówisz. do fotelika i ewentualnie jak chłodno kocykiem przykryć.
bo jeśli będzie taki upał jak dziś to chyba kocyk to za dużo? i w ogóle w co ubrać takiego malucha na wyjście w temp. ok 30 stopni?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:49   #3068
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
A co masz napisane w tytule przelewu?

I za jaki okres oddawałaś ostatnie L4?

I premię zawsze taką samą przez 12 miesięcy?

W tytule mam tylko wpisane świadczenie zus,a L4 oddawałam za okres 17,06-16,07 a co do premii zawsze była taka sama więc nie wiem o co chodzi.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:52   #3069
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
moim zdaniem rożek zbędny.
u mnie w szpitalu dają, a na wyjście, to tak, jak mówisz. do fotelika i ewentualnie jak chłodno kocykiem przykryć.
bo jeśli będzie taki upał jak dziś to chyba kocyk to za dużo? i w ogóle w co ubrać takiego malucha na wyjście w temp. ok 30 stopni?
W body lub rampersa. Wystarczy w zupełności. Paulę rodziłam w takie upały i właśnie w bodach wracała. Na pierwsze spacery ( po 3 dniach ) też tak ją ubierałam. Pieluszką tetrową ewentualnie przykryłam.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
W tytule mam tylko wpisane świadczenie zus,a L4 oddawałam za okres 17,06-16,07 a co do premii zawsze była taka sama więc nie wiem o co chodzi.
Czyli już masz nie pełny miesiąc, poza tym czy calość tego zwolnienia opłacał już zus, czy jeszcze coś o pracodawcę zahaczyło?
Stary 2012-08-02, 15:54   #3070
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze i co teraz? jaki jest plan?

Mnie wyszło że mam helicobacter, gin stwierdziła że leczyć będziemy po urodzeniu

Co do ZUSu to ja następną wypłatę dostanę już z zakładu i się boję :/ dla mnie te wszystkie składki to abrakadabra, a laski z pracy powiedziały żebym przyoszczędziła w sierpniu bo kasa nie przychodzi jak w zegarku
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:55   #3071
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Konczi ja myśle że rożek jest zbędny. Jak kocykiem nakryjesz to starczy. Zwłaszcza że nie bardzo jest jak ten rożek zapiąć w pasach.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:59   #3072
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

boli ci ?? co lekarz powiedzial? teraz to i tak ztym nic nie zrobisz, po ciazy dopiero. tak mi sei wydaje przynajmniej.
moja mama miala kamienie, usuowa sie je w wiekszosci laparoskopowo, wiec nie trzeba nacinac calego brzucha. nie martw sie na zapas

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:00   #3073
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
przez telefon uprzedzila,ze moze nie widac i wtedy placic oczywiscie nie bede.
(najwyzej zwykle usg zrobie wtedy)
tylko bylam pewna ze w tym tygodniu powinno byc git..
........................ .................. ........... ...............

widze,ze ten model koszuli szpitalnej co Sojka pokazala jest u Was bardzo popularny
Hatti mi lekarz przełącza na 3d na każdej wizycie i od dwóch wizyt mały jest przytulony główką do łożyska i nic widać a jestem dopiero w 28 tc wiec to może zdarzyć się zawsze, może Pani chce Cię uprzedzić żebyś się nie potrzebnie nie napalała że wszystko będzie super widać

Cytat:
u mnie trzeba mieć rożek w szpitalu, na wyjście jest niepotrzebny.

Edytowane przez I_K
Czas edycji: 2012-08-02 o 16:09
I_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:06   #3074
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin, Lourose z tego co mi ta babka od usg mówiła, to są bardzo małe (1-2mm) i nie wymagają natychmiastowej interwencji, ale po porodzie trzeba je będzie usubąć albo przez tradycyjny zabieg, albo przez pępek wsadzają jakąś rurkę i to też jest zabieg, ale szybciej się do siebie dochodzi. O usuwaniu całego woreczka nic nie mówiła, może dlatego, że są bardzo małe, ale czytałam w internecie,że woreczek się usuwa, bo jak się tego nie zrobi, to kamienie znowu powstają. Na razie mam się z wynikiem wstawić do gina, bo to on mnie skierował na to usg, a potem pewnie każe mi iść do mojego rodzinnego, bo on raczej mi nic nie poradzi.... Więc bez ciachania się nie obejdzie

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Kasiam dzięki Teraz mnie nie boli, ale przez 2-3 tygodnie po 2 razy w tygodniu miałam ból nie do zniesienia Mam nadzieję, że do porodu się nie pojawią spowrotem, bo są naprawdę okropne. Nigdy nie rodziłam, ale chyba skurcze porodowe mają podobne natężenie do tych, tylko że te moje były bez przerw. Przynajmniej się pocieszam, że jak je przetrwałam to i te porodowe dam radę znieść

K

Sz
Stary 2012-08-02, 16:08   #3075
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
W body lub rampersa. Wystarczy w zupełności. Paulę rodziłam w takie upały i właśnie w bodach wracała. Na pierwsze spacery ( po 3 dniach ) też tak ją ubierałam. Pieluszką tetrową ewentualnie przykryłam.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Czyli już masz nie pełny miesiąc, poza tym czy calość tego zwolnienia opłacał już zus, czy jeszcze coś o pracodawcę zahaczyło?

Całość opłacał Zus.

W przyszłym tygodniu wraca księgowa z urlopu to się dopytam jej jak to jest z tymi składkami.

Dziękuję Wam za pomoc kochane

Maggie my się zdecydowaliśmy na ten tako baby heaven line,już się nie mogę doczekać jak po niego pojedziemy.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-08-02, 16:10   #3076
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Tamlin, Lourose z tego co mi ta babka od usg mówiła, to są bardzo małe (1-2mm) i nie wymagają natychmiastowej interwencji, ale po porodzie trzeba je będzie usubąć albo przez tradycyjny zabieg, albo przez pępek wsadzają jakąś rurkę i to też jest zabieg, ale szybciej się do siebie dochodzi. O usuwaniu całego woreczka nic nie mówiła, może dlatego, że są bardzo małe, ale czytałam w internecie,że woreczek się usuwa, bo jak się tego nie zrobi, to kamienie znowu powstają. Na razie mam się z wynikiem wstawić do gina, bo to on mnie skierował na to usg, a potem pewnie każe mi iść do mojego rodzinnego, bo on raczej mi nic nie poradzi.... Więc bez ciachania się nie obejdzie

Kasiam dzięki Teraz mnie nie boli, ale przez 2-3 tygodnie po 2 razy w tygodniu miałam ból nie do zniesienia Mam nadzieję, że do porodu się nie pojawią spowrotem, bo są naprawdę okropne. Nigdy nie rodziłam, ale chyba skurcze porodowe mają podobne natężenie do tych, tylko że te moje były bez przerw. Przynajmniej się pocieszam, że jak je przetrwałam to i te porodowe dam radę znieść
Ech, to trzeba będzie poczekać ... byle nie odwlekać w nieskończoność, słyszałam jakieś historie o pękniętym woreczku bo ktoś bał się iść pod nóż... Kalpana, a ile masz lat? wydawało mi się zawsze że kamienie to choroba starszych ludzi
Stary 2012-08-02, 16:13   #3077
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Już jestem

Oczy mi się zamykają...

uwaga, uwaga, uwaga, jestem w szoku ...
wasze kciuki mają moc i dziękuje wam bardzo !!!!!!!!
Zosiek ma 2320gram nie mogłam uwierzyć jak ginek rzucił taką liczbą :P
i jest ogólnie bardzo zadowolony, tyle że główka już bardzoo niziutko, musiałam troche nogi rozkraczyć na leżance bo żeby mózg do pomiarów małej złapać musiał mi jeździć po wzgórku łonowym :P Szyjki już praktycznie nie mam, łożysko IIIstopień dojrzałości, tak więc nic tylko się rozpakować

o 17 wizyta więc czeka mnie drugi kurs do Lublina, to już ostatnia przed godziną O ... ostatnie ustalenia, ostatnie badania, posiewy do porodu i do widzenia :P

Weronika nic mi nie doszło
Wow gratuluje! Super wiesci

Cytat:
Witam Piękne Panie
My dziś po wizycie. A więc maleńka, jeśli nadal można tak powiedzieć waży 3300g

Szyjka długa, leciutko otwarta. Ale delikatnie bardzo, na pół palca może.
Lekarka mówi, że nie powie mi "kiedy Pani urodzi" wg terminu 8 września (wg USG z połówkowych 29 sierpień) i tego się będzie trzymała ale... teraz było by za wcześnie, ale za 2 tygodnie już nie będziemy się martwić bo wg niej ciąża będzie donoszona.
Na USG była moja starsza córka. Malutka pokazał jej piękny profil i wsadziła kciuk do buzi i zaczęła z lubością ssać Oliwci buźka się śmiała Bardzo zadowolona, że ją zobaczyła .

Kolejną wizytę mam 8 sierpnia na NFZ a u mojej pryw za 3 tygodnie.
Waga od miesiąca spadła o pół kilograma i wynosi niespełna 96 kg. Czyli przybyło od początku niecałe 9 kg. A malutka nadal pięknie przybywa Przez 19 dni przybyło jej 800gr

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

To moje 3 dziecko. Pierwsze ruchy czułam w 15 tygodniu. Jeśli jest szczupła tym bardziej mogła czuć.
Gratuluje duuzej dziewczynki! i popieram to moja 3 ciaza tak samo, jak u Ciebie i ruchy czułam od 14 tygodnia dośc wyraznie.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:17   #3078
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
tak myślałam. dzięki za utwierdzenie
Cytat:
Maggie my się zdecydowaliśmy na ten tako baby heaven line,już się nie mogę doczekać jak po niego pojedziemy.
ciekawa jestem, jak go na żywo ocenisz. I mam nadzieję, że będziecie zadowoleni

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:19   #3079
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Ech, to trzeba będzie poczekać ... byle nie odwlekać w nieskończoność, słyszałam jakieś historie o pękniętym woreczku bo ktoś bał się iść pod nóż... Kalpana, a ile masz lat? wydawało mi się zawsze że kamienie to choroba starszych ludzi
21. Mój gin mówił, że niemożliwe żebym miała kamienie, bo w tym wieku to się nie zdarza, ale jak mu powiedziałam, że mojemu bratu w wieku 10lat zdiagnozowali kamienie w układzie moczowym, to mi od razu skierowanie na usg wypisał....
Pewnie 2-3 miesiące po porodzie zacznę coś myśleć o tym zabiegu, a już szczególnie jeśli ten silny ból mi będzie znowu dokuczał.

K

Sz
Stary 2012-08-02, 16:21   #3080
marzenka1984
Rozeznanie

Ale się zryczałam oglądam porodówkę na TLC i nie mogę się powstrzymać od łez jak wychodzi dzieciaczek.
Chciałabym tak łatwo urodzić jak co poniektóre i jeszcze w takich fajnych warunkach jak one
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:26   #3081
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale się zryczałam oglądam porodówkę na TLC i nie mogę się powstrzymać od łez jak wychodzi dzieciaczek.
Chciałabym tak łatwo urodzić jak co poniektóre i jeszcze w takich fajnych warunkach jak one
One wszystkie mają znieczulenie ZO ... też mi zawsze łezka poleci jak oglądam.

Denerwuje sie przed jutrzejszą wizytą... czy mała urosła dostatecznie? czy wszystko tam okej ? Nie moge sie doczekać.

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:31   #3082
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
21. Mój gin mówił, że niemożliwe żebym miała kamienie, bo w tym wieku to się nie zdarza, ale jak mu powiedziałam, że mojemu bratu w wieku 10lat zdiagnozowali kamienie w układzie moczowym, to mi od razu skierowanie na usg wypisał....
Pewnie 2-3 miesiące po porodzie zacznę coś myśleć o tym zabiegu, a już szczególnie jeśli ten silny ból mi będzie znowu dokuczał.
No najlepiej to pieroństwo usunąć jak najszybciej ... chociaż wiem po sobie , że bym usunęła dopiero gdybym miała częste ataki bólu

Tak w ogóle to właśnie odebrałam wyniki moczu i już nie pamiętam od kiedy mam bakterie pojedyńcze cały czas miałam liczne praktycznie.
Leukocyty mam podwyższone ponieważ 3-4 , a reszta w porządku

Dostałam w przychodni książeczkę świat pampers z płytką , 10% rabatem na pieluszki w Carrefourze i pampersa gratis
Stary 2012-08-02, 16:31   #3083
marzenka1984
Rozeznanie

Ja dopiero Tośkę zobaczę 21 sierpnia juz się stęskniłam, jak mam taką długą przerwę między wizytami z usg to mam wrażenie, że coś się dzieje nie tak.
Nie wyobrażam sobie rodzić bez znieczulenia, jak będę mogła to od razu poproszę.
Stary 2012-08-02, 16:34   #3084
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Też oglądam porodówkę czasami i niektóre to się nawet nie spocą i mają ładny makijaż, a niektóre to się umęczą tak, że aż się rodzić odechciewa .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:37   #3085
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Też wczoraj oglądałam i sobie właśnie myślałam jakby to tak wyglądało jak tam to chyba nie bałabym się tak bardzo,większość to nie krzyczała wogóle

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-08-02, 16:38   #3086
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Też oglądam porodówkę czasami i niektóre to się nawet nie spocą i mają ładny makijaż, a niektóre to się umęczą tak, że aż się rodzić odechciewa .
Ojoj, przegapiłam i wczoraj i dziś w takim razie
Była taka jedna śliczna blondynka z przystojnym mężem która pochuchała kilka razy i bez kropli potu i żadnego jęku wydała na świat dziecko. Trochę zazdrościłam a trochę się śmiałam z pani idealnej
Stary 2012-08-02, 16:42   #3087
marzenka1984
Rozeznanie

Kiedyś oglądałam młodą polkę która rodziła w tym szpitalu ale ona to już się troszkę zmachała i trochę to trwało, i co fajnie bo w różnych pozycjach mogła próbować a to chyba też ważne.

A dzisiaj było śmiesznie jak kobitki sobie bąki puszczały hmm.. przeraża mnie to.
Siostra mi dała żebym w dzień porodu brała Espumisan i zakupiła czopki glicerynowe co by większego wstydu nie było, chociaż wydaję się to normalne.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-02 o 16:45
Stary 2012-08-02, 16:49   #3088
marta1986222
Zakorzenienie

Ja jeszcze muszę zakupić parę rzeczy aptecznych do szpitala i dla malucha i wszystko

Nie wiecie gdzie mozna kupić małą buteleczkę ze spryskiwaczem taką do spryskiwania krocza w szpitalu?

Tamlin kochana napisz mi czy krzyk pomaga przy porodzie czy wręcz przeciwnie?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-08-02, 17:24   #3089
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Całość opłacał Zus.

W przyszłym tygodniu wraca księgowa z urlopu to się dopytam jej jak to jest z tymi składkami.

Dziękuję Wam za pomoc kochane
I tak najlepiej, dowiesz się u źródła

Cytat:
Nie wiecie gdzie mozna kupić małą buteleczkę ze spryskiwaczem taką do spryskiwania krocza w szpitalu?

Tamlin kochana napisz mi czy krzyk pomaga przy porodzie czy wręcz przeciwnie?
Jejku co to za buteleczka? Po co spryskiwać krocze?
A krzyk w niczym nie pomaga, przeszkadza w parciu. W czasie skurczu partego trzeba nabrać powietrza tak do brzucha jakby, głowa przyciągnięta do klatki piersiowej, oczy zamknięte i przemy, tak jakbyśmy chcialy te powietrze dołem wypuścić. Ale przemy nie tak jak na kupę tylko tak bardziej do góry, do pochwy. Niewiem jak to wytłumaczyć. Ale jak rodziłam i parłam i przypomniało mi się o tym parciu do góry to po dwóch skurczach Paulę miałam po drugiej stronie. Jak się krzyczy to nie zatrzymuje się tego powietrza i parcie jest mniej efektywne.
Stary 2012-08-02, 17:33   #3090
weronika_91
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o krocze to ja tylko będę używała zwykły płyn do higieny intymnej z kory dębu myślę , nic poz tym.

Jejku ale mi się laptop przegrzewa :/ byle nie siadł bo dopiero będą jajca :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości