Wybór laptopa. - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 20:48   #421
mad86
Zakorzenienie

Dot.: jaki notebook ??

dziewczyny powracam z prosba o rade
zdecydowalam sie na 10 cali. Zastosowanie: glownie net, office i mozliwe ,ze jakas gierka raz na ruski rok ( ale to bardzo mało prawdopodobne )
co sadzicie o tych? Moje maksimum cenowe to okolo 1000zl. Mam juz laptopa wiec to ma byc dodatek.

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...s-czarny.bhtml
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...s-czarny.bhtml
http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...02pl-w7s.bhtml
Stary 2011-12-07, 22:41   #422
miss90
Zadomowienie

ja od niecałego miesiąca jestem posiadaczką sony vaio seria EH i jestem mega zadowolona
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-08, 19:34   #423
Sumi
Zadomowienie

sony nie znajdzie w cenie 1000zł;p Ja bym brała acera - mały zgrabny, na baterii do 8h a dodatkowo niektóre modele netbooków acera:
-happy,
-d257, http://sklep.benchmark.pl/product/12...kk_czarny.html
-d255, d260
mają partycję z bootowalnym androidem 2.3, taki bajer
Stary 2011-12-09, 11:14   #424
mad86
Zakorzenienie

dzieki Sumi.
Stary 2012-08-01, 11:54   #425
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Wybór laptopa.

Cześć. Nie pisałabym tutaj, bo nie jestem laikiem w temacie laptopów, ale niestety nie mogę zdecydować się na kupno konkretnego. Miałam swoje kryteria: najlepiej procesor Intel (obojętnie czy Celeron czy Pentium), musi mieć 3 usb, 15,6 cali no i mieścić się w zasięgu maksymalnie 2 tys. zł (choć nie ukrywam, że najlepiej byłoby zmieścić się w 1,5 tys. zł). Używam komputera do pracy biurowej (Office rządzi ), przeglądania Internetu i raz na ruski rok oglądam film.l
Dotychczas miałam Acera TM 5320 (mój kochany staruszek, pierwszy i upragniony laptop, żyje do dziś i skończył w czerwcu 5 lat - żyje i ma się dobrze u szwagra), w międzyczasie do pracy i podróży zakupiłam Asusa Eee Pc 1001 px (bardzo dobry, fajny netbook - uwielbiam na nim pracować w podróży (Office, Excel), spokojnie można obejrzeć film i przeglądać strony internetowe - to w ramach informacji dla tych, które uznawały na poprzednich stronach, że to się do niczego nie nadaje), teraz pracuję na PC mojego brata (wypiasony komputer dużego chłopca i 21 cali monitor - dla mnie kompletna strata kasy). Muszę przerzucić się na swojego laptopa. Uwzględniając powyższe kryteria zaczęłam szukać laptopa - zwracałam uwagę na Acery i Asusy, w sam raz na moją kieszeń - ale przeraziła mnie 'szerokość' zawiasów. W moim 5-latku zmieniałam klapę od matrycy i zawiasy, bo nie dały rady - na szczęście wymiana w tym modelu była tania. Przeraża mnie jednak wizja posiadania zawiasów węższych od mojego dużego palca - czy to się nie rozleci? Nie chcę się tym martwić, dlatego szukam laptopa:
- który ma procesor Intela
- ma 3 usb (mogą być 2.0)
- może mieć system, ale nie musi
- musi mieć szerokie zawiasy (asus k50ij mojej mamy, z którego teraz piszę ma ok 2,5 cm zawiasy)
- wielkość ekranu 15,6 cali
- przedział cenowy maks 2 tys. zł, choć najlepiej taniej - z tymi parametrami nie powinno być chyba problemu?
Mam nadzieję, że macie jakieś starsze modele z normalnymi zawiasami, które nie rozwalą mi się po krótkim okresie. Model mojej Mamy byłby idealny dla mnie - ale niestety nie ma go na alledrogo - choć niedawno widziałam Producent Asus czy Acer byłby dodatkowym atutem ze względu na tanie podzespoły i dobrą współpracę w ramach gwarancji (d2d).

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2012-08-01 o 11:55
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 13:37   #426
cheloni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Cześć. Nie pisałabym tutaj, bo nie jestem laikiem w temacie laptopów, ale niestety nie mogę zdecydować się na kupno konkretnego. Miałam swoje kryteria: najlepiej procesor Intel (obojętnie czy Celeron czy Pentium), musi mieć 3 usb, 15,6 cali no i mieścić się w zasięgu maksymalnie 2 tys. zł (choć nie ukrywam, że najlepiej byłoby zmieścić się w 1,5 tys. zł). Używam komputera do pracy biurowej (Office rządzi ), przeglądania Internetu i raz na ruski rok oglądam film.l
Dotychczas miałam Acera TM 5320 (mój kochany staruszek, pierwszy i upragniony laptop, żyje do dziś i skończył w czerwcu 5 lat - żyje i ma się dobrze u szwagra), w międzyczasie do pracy i podróży zakupiłam Asusa Eee Pc 1001 px (bardzo dobry, fajny netbook - uwielbiam na nim pracować w podróży (Office, Excel), spokojnie można obejrzeć film i przeglądać strony internetowe - to w ramach informacji dla tych, które uznawały na poprzednich stronach, że to się do niczego nie nadaje), teraz pracuję na PC mojego brata (wypiasony komputer dużego chłopca i 21 cali monitor - dla mnie kompletna strata kasy). Muszę przerzucić się na swojego laptopa. Uwzględniając powyższe kryteria zaczęłam szukać laptopa - zwracałam uwagę na Acery i Asusy, w sam raz na moją kieszeń - ale przeraziła mnie 'szerokość' zawiasów. W moim 5-latku zmieniałam klapę od matrycy i zawiasy, bo nie dały rady - na szczęście wymiana w tym modelu była tania. Przeraża mnie jednak wizja posiadania zawiasów węższych od mojego dużego palca - czy to się nie rozleci? Nie chcę się tym martwić, dlatego szukam laptopa:
- który ma procesor Intela
- ma 3 usb (mogą być 2.0)
- może mieć system, ale nie musi
- musi mieć szerokie zawiasy (asus k50ij mojej mamy, z którego teraz piszę ma ok 2,5 cm zawiasy)
- wielkość ekranu 15,6 cali
- przedział cenowy maks 2 tys. zł, choć najlepiej taniej - z tymi parametrami nie powinno być chyba problemu?
Mam nadzieję, że macie jakieś starsze modele z normalnymi zawiasami, które nie rozwalą mi się po krótkim okresie. Model mojej Mamy byłby idealny dla mnie - ale niestety nie ma go na alledrogo - choć niedawno widziałam Producent Asus czy Acer byłby dodatkowym atutem ze względu na tanie podzespoły i dobrą współpracę w ramach gwarancji (d2d).
Mam prawie dwuletniego asusa, zawiasy ma wąskie i nic sie z nimi nie dzieje (a non stop lapek jest zamykanyi otwierany,także nie rozumiem obaw). Nie masz konkrentnie sprecyzowanych wymagań co do podzespołów, więc do 1,5tys jest multum modeli do wyboru, na pewno na allegro coś znajdziesz dla siebie (a nawet z lepszym procesorem).
cheloni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-01, 15:16   #427
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cheloni Pokaż wiadomość
Mam prawie dwuletniego asusa, zawiasy ma wąskie i nic sie z nimi nie dzieje (a non stop lapek jest zamykanyi otwierany,także nie rozumiem obaw). Nie masz konkrentnie sprecyzowanych wymagań co do podzespołów, więc do 1,5tys jest multum modeli do wyboru, na pewno na allegro coś znajdziesz dla siebie (a nawet z lepszym procesorem).
Śmiem wątpić w jakość takiego rozwiązania i pisałam tu raczej w celu poznania jakichś starszych modeli, które mają szersze zawiasy Nie chcę później żałować, że nie pogrzebałam i nie postawiłam na swoim Procek lepszy mi nie potrzebny, tylko te zawiasy
Ktoś się pochwali, jeśli posiada laptopa z szerokimi zawiasami?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 07:28   #428
asiulkaa
Zakorzenienie

cheloni mam dwie uwagi:
- jedna to rozmiar ekranu, sugeruję jednak zdecydować się na 17 cali. Jak masz Eee Pc to na potrzeby wyjść masz odpowiedni komputer (mam MSI Wind i również potwierdzam że spokojnie można na małym komputerku popracować, pooglądać film czy internet, no i mieści się do torebki nie obciążając za bardzo ramienia, idealnie nadaje się na zajęcia do robienia notatek, czy na wakacje)
a 15,6 cala to bardzo mało, a 17 cali panoramiczne jest mniej więcej tej samej wysokości co zwykły 15,6, różnica jest w szerokości, no i zyskujesz klawiaturę numeryczną, która jest bardzo wygodna do pracy z liczbami.
- nie wiem dlaczego upierasz się przy procesorze Intela, ja od wielu lat pracuję na AMD i złego powiedzieć nie mogę.

Co do wyboru to najlepiej wejdź na jakieś ceneo, czy skąpca, wpisz parametry jakich oczekujesz i zobacz co wyskoczy, no i z tego wybierz. Ja bym raczej Acera odradzała, nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno nie mieli serwisu w Polsce i ludzie bardzo narzekali na niego.
Stary 2012-08-02, 09:06   #429
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
cheloni mam dwie uwagi:
- jedna to rozmiar ekranu, sugeruję jednak zdecydować się na 17 cali. Jak masz Eee Pc to na potrzeby wyjść masz odpowiedni komputer (mam MSI Wind i również potwierdzam że spokojnie można na małym komputerku popracować, pooglądać film czy internet, no i mieści się do torebki nie obciążając za bardzo ramienia, idealnie nadaje się na zajęcia do robienia notatek, czy na wakacje)
a 15,6 cala to bardzo mało, a 17 cali panoramiczne jest mniej więcej tej samej wysokości co zwykły 15,6, różnica jest w szerokości, no i zyskujesz klawiaturę numeryczną, która jest bardzo wygodna do pracy z liczbami.
- nie wiem dlaczego upierasz się przy procesorze Intela, ja od wielu lat pracuję na AMD i złego powiedzieć nie mogę.

Co do wyboru to najlepiej wejdź na jakieś ceneo, czy skąpca, wpisz parametry jakich oczekujesz i zobacz co wyskoczy, no i z tego wybierz. Ja bym raczej Acera odradzała, nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno nie mieli serwisu w Polsce i ludzie bardzo narzekali na niego.
Nie potrzebuję 17 cali, tym bardziej, że nieraz jednak muszę brac laptopa, a nie mam samochodu - a 15,6 sam nie jest lekki.
To samo Acer- miałam go przez 4 lata, rok temu dostał szwagier (TM 5320) i u mnie się sprawdził.

Na skąpca, ceneo i alledrogo patrzyłam - ale wszystkie te laptopy maja te cienkie zawiasy. Głównie mi na tym zależy, bo jak juz znajde dobry model to zazwyczaj w środku można miec różne podzespoły - to moje podstawowe kryterium.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2012-08-02 o 09:10
Stary 2012-08-02, 17:45   #430
cheloni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
cheloni mam dwie uwagi:

Nie ja kupuję laptop CO do numerycznej- w 15,6 też są, ja mam akurat takiego asusa.

Co do tych zawiasów- według mnie niepotrzebnei zaprzątasz sobie tym głowę, nawet wąskie zawiasy są naprawdę mocne. Skoro sama stwierdziłaś, że nie produkują już raczej szerokich zwiasów, pozostaje ci jedynie kupić używkę... Ewentualnie wykupić ubezpieczenie/przedłużyć gwarancję, gdyby po 2 latach się popsuły.
cheloni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 07:27   #431
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheloni Pokaż wiadomość
Nie ja kupuję laptop CO do numerycznej- w 15,6 też są, ja mam akurat takiego asusa.

Co do tych zawiasów- według mnie niepotrzebnei zaprzątasz sobie tym głowę, nawet wąskie zawiasy są naprawdę mocne. Skoro sama stwierdziłaś, że nie produkują już raczej szerokich zwiasów, pozostaje ci jedynie kupić używkę... Ewentualnie wykupić ubezpieczenie/przedłużyć gwarancję, gdyby po 2 latach się popsuły.
Porównywałam ekran 15,6 cala zwykły z 17 panoramicznym i mówiłam że w tym przypadku zyskuje się klawiaturę numeryczną. W 15,6 cala panoramicznych nie zaprzeczam, klawiatura numeryczna występuje.

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości