![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki notebook ??
dziewczyny powracam z prosba o rade
![]() zdecydowalam sie na 10 cali. Zastosowanie: glownie net, office i mozliwe ,ze jakas gierka raz na ruski rok ( ale to bardzo mało prawdopodobne ![]() co sadzicie o tych? Moje maksimum cenowe to okolo 1000zl. Mam juz laptopa wiec to ma byc dodatek. http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...s-czarny.bhtml http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...s-czarny.bhtml http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...02pl-w7s.bhtml
![]() |
#422 |
Zadomowienie
|
ja od niecałego miesiąca jestem posiadaczką sony vaio seria EH i jestem mega zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
sony nie znajdzie w cenie 1000zł;p Ja bym brała acera - mały zgrabny, na baterii do 8h a dodatkowo niektóre modele netbooków acera:
-happy, -d257, http://sklep.benchmark.pl/product/12...kk_czarny.html -d255, d260 mają partycję z bootowalnym androidem 2.3, taki bajer ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
dzieki Sumi.
![]()
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wybór laptopa.
Cześć. Nie pisałabym tutaj, bo nie jestem laikiem w temacie laptopów, ale niestety nie mogę zdecydować się na kupno konkretnego. Miałam swoje kryteria: najlepiej procesor Intel (obojętnie czy Celeron czy Pentium), musi mieć 3 usb, 15,6 cali no i mieścić się w zasięgu maksymalnie 2 tys. zł (choć nie ukrywam, że najlepiej byłoby zmieścić się w 1,5 tys. zł). Używam komputera do pracy biurowej (Office rządzi
![]() Dotychczas miałam Acera TM 5320 (mój kochany staruszek, pierwszy i upragniony laptop, żyje do dziś i skończył w czerwcu 5 lat - żyje i ma się dobrze u szwagra), w międzyczasie do pracy i podróży zakupiłam Asusa Eee Pc 1001 px (bardzo dobry, fajny netbook - uwielbiam na nim pracować w podróży (Office, Excel), spokojnie można obejrzeć film i przeglądać strony internetowe - to w ramach informacji dla tych, które uznawały na poprzednich stronach, że to się do niczego nie nadaje), teraz pracuję na PC mojego brata (wypiasony komputer dużego chłopca i 21 cali monitor - dla mnie kompletna strata kasy). Muszę przerzucić się na swojego laptopa. Uwzględniając powyższe kryteria zaczęłam szukać laptopa - zwracałam uwagę na Acery i Asusy, w sam raz na moją kieszeń - ale przeraziła mnie 'szerokość' zawiasów. W moim 5-latku zmieniałam klapę od matrycy i zawiasy, bo nie dały rady - na szczęście wymiana w tym modelu była tania. Przeraża mnie jednak wizja posiadania zawiasów węższych od mojego dużego palca - czy to się nie rozleci? ![]() - który ma procesor Intela - ma 3 usb (mogą być 2.0) - może mieć system, ale nie musi - musi mieć szerokie zawiasy (asus k50ij mojej mamy, z którego teraz piszę ma ok 2,5 cm zawiasy) - wielkość ekranu 15,6 cali - przedział cenowy maks 2 tys. zł, choć najlepiej taniej - z tymi parametrami nie powinno być chyba problemu? Mam nadzieję, że macie jakieś starsze modele z normalnymi zawiasami, które nie rozwalą mi się po krótkim okresie. Model mojej Mamy byłby idealny dla mnie - ale niestety nie ma go na alledrogo - choć niedawno widziałam ![]() Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-08-01 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ktoś się pochwali, jeśli posiada laptopa z szerokimi zawiasami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
cheloni mam dwie uwagi:
- jedna to rozmiar ekranu, sugeruję jednak zdecydować się na 17 cali. Jak masz Eee Pc to na potrzeby wyjść masz odpowiedni komputer (mam MSI Wind i również potwierdzam że spokojnie można na małym komputerku popracować, pooglądać film czy internet, no i mieści się do torebki nie obciążając za bardzo ramienia, idealnie nadaje się na zajęcia do robienia notatek, czy na wakacje) a 15,6 cala to bardzo mało, a 17 cali panoramiczne jest mniej więcej tej samej wysokości co zwykły 15,6, różnica jest w szerokości, no i zyskujesz klawiaturę numeryczną, która jest bardzo wygodna do pracy z liczbami. - nie wiem dlaczego upierasz się przy procesorze Intela, ja od wielu lat pracuję na AMD i złego powiedzieć nie mogę. Co do wyboru to najlepiej wejdź na jakieś ceneo, czy skąpca, wpisz parametry jakich oczekujesz i zobacz co wyskoczy, no i z tego wybierz. Ja bym raczej Acera odradzała, nie wiem jak jest teraz, ale jeszcze niedawno nie mieli serwisu w Polsce i ludzie bardzo narzekali na niego.
![]() |
#429 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To samo Acer- miałam go przez 4 lata, rok temu dostał szwagier (TM 5320) i u mnie się sprawdził. Na skąpca, ceneo i alledrogo patrzyłam - ale wszystkie te laptopy maja te cienkie zawiasy. Głównie mi na tym zależy, bo jak juz znajde dobry model to zazwyczaj w środku można miec różne podzespoły - to moje podstawowe kryterium. Edytowane przez 201705250955 Czas edycji: 2012-08-02 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do tych zawiasów- według mnie niepotrzebnei zaprzątasz sobie tym głowę, nawet wąskie zawiasy są naprawdę mocne. Skoro sama stwierdziłaś, że nie produkują już raczej szerokich zwiasów, pozostaje ci jedynie kupić używkę... Ewentualnie wykupić ubezpieczenie/przedłużyć gwarancję, gdyby po 2 latach się popsuły. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.