III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 21:23   #3151
martusia26
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Jutro będzie skończone 36 tygodni.
myślałam że w tym okresie to sie pomału odstawia fenka a nie zwiększa dawkę. ale wytrzymaj jeszcze ten tydzień żeby dzidzia była donoszona no i cóż możesz rodzić...
Stary 2012-08-02, 21:24   #3152
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:

Koleżanka urodziła w 36t i córcia ważyła 2850 wszystko jest ok więc spokojnie tydzień jeszcze i troszkę
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 21:25   #3153
weronika_91
Zakorzenienie

Na mnie też już czas. Dobranoc mamuśki przespanej nocki życzę
Stary 2012-08-02, 21:25   #3154
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
myślałam że w tym okresie to sie pomału odstawia fenka a nie zwiększa dawkę. ale wytrzymaj jeszcze ten tydzień żeby dzidzia była donoszona no i cóż możesz rodzić...

właśnie ja tak odstawiam .. dokładnie w sobotę ehhh

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

dobranoc
Stary 2012-08-02, 21:26   #3155
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie ja tak odstawiam .. dokładnie w sobotę ehhh

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

dobranoc
Tylko ja tej szyjki nie mam. No słucham mego lekarza. ufam mu. po dipherganie mnie muli :ziewa: ide spac dobranoc. jutro sie od rana melduje..
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 21:30   #3156
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Tylko ja tej szyjki nie mam. No słucham mego lekarza. ufam mu. po dipherganie mnie muli :ziewa: ide spac dobranoc. jutro sie od rana melduje..
dobranoc dziewczyny
to i ja się zbieram spać. tylko loda najpierw muszę jeszcze wszamać
Stary 2012-08-02, 21:34   #3157
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Marzenka mnie się wydaje, że nie ma się czego wstydzić, jak ktoś puszcza bąki w czasie porodu.... Wiadomo, w normalnej sytuacji jest to krępujące, ale poród to poród.... Tak samo, jak niektóre babki zrobią kupę przy porodzie.... To jest wysiłek i podczas parcia takie rzeczy są normalne.... Przynajmniej tak mi się wydaje..... Chociaż wiadomo, że każda z nas wolałaby uniknąć takich sytuacji
Niby rzecz normalna,ja też bym wolała tego uniknąć.Mojej znajomej siostra podczas skurczy zaczęła sikać położnej na ręce a tamta do niej:co pani robi?!

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
W moim też położna mówiła, że nie kąpią w sensie, że nie wkładają do wanienki z wodą, higiena odbywa się wilgotną pieluszką lub chusteczkami nawilżonymi, tyle mnie poinformowała i że to podobno taki nowy standard w szpitalach - to jej słowa
że co???matko to te dzieciątka muszą być całe czerwone jak je z tej mazi płodowej wycierają.

Cytat:
też pamiętam tą gruchę, ale zawsze myslałam że ona do lewatywy jest

Cytat:
Ja jeszcze nie mysle jak to bedzie z 2 malych dzieci. ale powiem Ci ze dwulatki sa juz bardzo rozsadne duzo rozumieja i mysle ze powinno byc pok.
Ja tez mam gruszke tym razem

wiec poplakalam sobie i mi lepiej.

Kłucie w pochwie znaczy u mnie skracanie sie szyjki. szyjki ktorej juz nie ma zamknieta naszczescie u ujscia. zwiekszona dawka lekow na caly tydzien. 6 razy dziennie fenotreol 3 razy dziennie diphergan.. normalnie tydzien lekomani mam wytrzymac caly ten tydzien a najlepiej do 20 i mam dzwonic jakby po tych lekach dalej mnie bolalo. no i w kazdej chwili moge zaczac rodzic...

chyba tyle...
Kurcze a mówili,że nie odczuwa się skracania szyjki???ja mam czasem takie kłucia sporadycznie,ale mam nadzieje,że wszystko ok.
Oby leki pomogły

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 21:36   #3158
Konczita
Zakorzenienie

ja też się żegnam .. dobrej nocy
Stary 2012-08-02, 21:41   #3159
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze muszę zakupić parę rzeczy aptecznych do szpitala i dla malucha i wszystko

Nie wiecie gdzie mozna kupić małą buteleczkę ze spryskiwaczem taką do spryskiwania krocza w szpitalu?

Tamlin kochana napisz mi czy krzyk pomaga przy porodzie czy wręcz przeciwnie?
ja kupiłam na BU, jak zamawialam tam kosmetyki bo tez nie wiem gdzie dostac. a polozna mowila ze tak to najlepiej tantum rozpuszczac i do spryskiwacza i tak kilknascie razy spryskiwac krocze

Cytat:
Weronika no właśnie mnie też się jakoś nie bardzo pali na ten zabieg, ale jak trzeba to trzeba.... Lepiej wcześniej, niż odwlekać i męczyć się, a później może być tylko gorzej...
z tym nie ma co zwlekac. moja mam tak zrobila, zwlekala az juz boli nie mogla zniesc i nawet kroplowki nie dzialaly. i musialby cieta cala, nie dala sie laparoskopowo. a w ten sposob jest o wiele lepiej bo tylko ci dziurke robia taka niewielka, wprowadzaja rurke i wycinaja, nie trzeba brzucha rozcinac. ale jak zwleczesz to moze byc problem.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tez nie chce zadnej karuzeli Wole konika.
Znowu moja rodzicielka chce sprezentowac Malej lampke z wyswietlaniem kubusia puchatka i melodyjka, czy cos takiego

moj tz tez kupil taki wlasnie projektor, bo on kubusowy puchatkowy jest. fajne to jest ale bedziemy go uzywac dopiero jak podrosnie. taki mamy http://allegro.pl/tomy-disney-projek...502822127.html

Cytat:

na mojej liście nie pisząc o rożku właśnie ..

a ciuszki będą szpitalne chociaż piszą, że można mieć swoje ale nie wiem czy do szpitala chce swoje brać - poradźcie :conf used:

jak nie trzeba to nie bierz. ja bym nie brała jak bym nie musiała

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się, i oczywiście mam pytanko, bo kompletuje wyprawkę - kupiłyście bądz macie zamiar kupic fride czy gruszkę do oczyszczania noska? bo ja jestem zielona w tym temacie
frida. dzisiaj wałkowlaiśmy ten temat na sr i babka powiedziala, zeby absolutnie gruszek nie kupowac. frida lub katarek.

Cytat:
a czy któraś z WAS kupiła kosmetyki ZIAJKA bądź ma jakies opinie na ich temat? bo tak czytam i mają całkiem całkiem opinie i się nad nimi zastanawiam na początek
nie kupuje kochana, to jeden z największych szajsów. skład ma okropny.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

W moim też położna mówiła, że nie kąpią w sensie, że nie wkładają do wanienki z wodą, higiena odbywa się wilgotną pieluszką lub chusteczkami nawilżonymi, tyle mnie poinformowała i że to podobno taki nowy standard w szpitalach - to jej słowa
chodzi o to, żeby ta maz z jaka sie dziecko rodzi sama sie wchloneła w skore, bo ona bedzie stanowic taka bariere ochronna dla dziecka. dlatego nie kapie sie dziecka calego, tylko tak na sucho

Cytat:
a ja już czekam na niego na pewno dobry miesiąc :/ z johnsona kosmetyki miała już po 3 tygodniach albo nawet nie
to jest sam miś ?
sam mis, milusi, mi sie podoba bardzo

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
trzymam kicuki zeby bylo dobrzee

babak nam na sr polecała, zeby po porodzie smarowac krocze olejem tamanu. podobno działa cuda tutaj tez troche o tym http://maadzikowo.blogspot.com/2012/...-jego-moc.html

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-08-02 o 21:44
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 21:55   #3160
anesh_
Zakorzenienie

Ale naskrobałyście - wow.
Ja własnie wróciłam do domku, byłam z teściówką na zakupach i kupiła mi prezent imieninowy - ciuszki, rozmiar 38, bo mój przdciążowy rozmiar 36 był lekko ciasnawy. Weszłam w niego, ale wyglądało to jak po młodszej siostrze, hihihi.
Z psiurem mym byłam przed chwilą i oczywiście wróciłam pogryziona przez komary.... ach....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 21:56   #3161
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ale masz już dużą pannicę w brzuszku. Brawo

Ale waga jedna i druga w granicach błędu. Mój na ostatnim usg miał 1800 +/- 600 gram. Tak więc u koleżanki tolerancja błędu była w normie.
Z Paulą z usg dzień przed porodem wychodziło 3300 a urodziła się 3290 tak więc idealnie. Zależy kto robi pomiary i na jakim sprzęcie, a także od ruchliwości dziecka w danym momencie. No i są lekarze i "lekarze", jeden zmierzy porządnie a drugi na odpier.dol, aby tylko wiedzieć mniej więcej.
u mnie w pl pomyslili sie przy pierwszysm synku o 500g a w de przy drugim o 800g!!!!!!!

ale mam dzis do dupy dzien.Do poludnia jako tako,potem juz coraz gorzej,na odstresowanie przerzedzilam marchewke i poplewielam troszke ale wieczorem juz nie dalam rady i tak mi hormony poszalaly ze plakalam jak glupia.Maz wrocil z pracy a ja naswet nie umialam powiedziec czemu placze....A jak sie mam czuc jak sama spedzam 12 godz dziennie z dziecmi 2 i niecale 4 lata ??

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

A jutro badanie na cukier,powrtorka z 75g,nie wiem jak tam wysiedze ponad 2 godz :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:01   #3162
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Juz jest dobrze
Tz pow zebysmy nie smarowali malemu tego mascia bo jak to jest wilgotne to niby nie chce sie goic,narazie ma to suche i moze to odpasc. Zreszta jutro i tak ide z nim do dermatologa.

dostalam kolejna propozycje mieszkania ale tym razem na fajnym osiedlu,3pokoje,balkon,pa rter,blok,centralne ogrzewanie wiec wydaje mi sie ze dobrze.oczywiscie tez do remontu,ale polowa spoldzielnia robi. Jutro idziemy obejrzec bo dzis wole nie ryzykowac i zostac w domu.
Dobrze, ze synkowi się poprawia.
Trzymam kciuki za mieszkanie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
Sojka,super,ze mala tak nabrala wagi wogole to gratuluje Tobie i Sanrze 37 tyg

a Maggie juz z czopem wyleciala ,no niezle..

dziewczyny wkurzylam sie,bo dzis zakladalam ,ze bede miec to usg3d ,dzwonie do gabinetu do recepcji a babka mi mowi,ze w 31tyg. moze juz byc za pozno na to 3d.. Ze w sumie to zalezy od wielkosci dziecka,ale moze nie widac nic. i ze do 28 tyg robia raczej.
ja zas wyczytalam,ze najladniejsze do 32 tyg wychodzi i tego sie trzymalam i badz tu czlowieku madry.
tyle sie wyczekalam i dupa.

a Wy w ktorych tygodniach robilyscie to usg?
no nic.ma do mnie jeszcze lekarz oddzwonic i zobaczymy co powie.
Ja nie miałam robione, ale kuzynka miała w 26 i faktycznie wspominała coś, ze mała już była duża i dlatego troszkę słabo było widać.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
To będziesz miała dobrą pomoc.Mój 5-letni synuś też mówi,że będzie pomagał przy dzidziusiu,a najchętniej będzie go kołysał w bujaczku

Dajcie linka na tego misia z babilonu
Slodziak

Właśnie orientowałam się, jeżeli chodzi o tego jelpa - jak dla mnie drogi, więc pozostanę przy dzidziusiu.
Stary 2012-08-02, 22:06   #3163
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

anesh widze, że głosowac mozna codziennie wiec i teraz klikłam

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:10   #3164
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
babak nam na sr polecała, zeby po porodzie smarowac krocze olejem tamanu. podobno działa cuda tutaj tez troche o tym http://maadzikowo.blogspot.com/2012/...-jego-moc.html
Dziewczyny, a ja Wam polecam kupić sobie 100% olejek z drzewa herbacianego na pęknięcia i otarcia przy porodzie. Ja miałam tylko jedną małą rankę, ale ból przy sikaniu był nie do zniesienia. A po tym olejku - ulga i pięknie sie wszystko goi, do tego jest antybakteryjny, przeciwwirusowy i przeciwgrzybiczy.

Dziekuję za info o tym oleju tamanu. Na pewno kupie.

Jak ktoś ma dylemat czy gruszka czy frida to zdecydowanie to drugie. Gruszka w ogóle nie działa jak dla mnie.

Maggie u każdego ten czop chyba trochę inaczej wygląda. U mnie to wyglądał, przepraszam za obrazowy opis - jak kawałek świeżej wątróbki. Do dwóch tygodni po odejściu czopa można jeszcze chodzić. Ja urodziłam po 12 godziach.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:23   #3165
anesh_
Zakorzenienie

Katarzinka i katrin takie mam do Was pytanko - bo właśnie sobie przeglądałam pierwszy post... - czy Wasze maluchy nie chcą się ujawnić czy po prostu wolicie mieć niespodziankę?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam to samo z jednej strony chciałabym żeby mała już była z nami a z drugiej chcę jeszcze sobie trochę odsapnąć i nacieszyć się ostatnimi dniami.

A jak wyprałam ubranka i powiesiłam to cały czas wgapiałam się w ubranka na suszarce i buzia sama się cieszyła
Też już chcę prać ubranka

Cytat:
Ja to bym chciała urodzić, gdyby nie to że nie mam komody, która spędza mi sen z powiek. Nie brak wózka, nie niewyremontowany pokój ale właśnie brak komody
Właśnie też mi komody brakuje (ale tym na szczęście zajmie się teściowa), i kilku drobnych pierdółek.

Cytat:
Mnie na początku ciąży odrzucało od papierosów - gdy jeszcze nie wiedziałam o Maleńkiej. Dopiero teraz wszystko powróciło
A piwko to bym sobie wypiła, jakiegoś redsika czy coś smakowego..
A teraz takie nowe piwo lech z lemoniadą widziałam czy coś, już się nie mogę doczekać, aż spróbuję

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Ja mam o 16 egzamin na prawo jazdy, stresuje się strasznie . To moje 2 podejście. Trzymajcie kciuki
I jak poszło?
Stary 2012-08-02, 22:26   #3166
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze a mówili,że nie odczuwa się skracania szyjki???ja mam czasem takie kłucia sporadycznie,ale mam nadzieje,że wszystko ok.
Oby leki pomogły
Mnie tak kłuje coś w środku od czasu do czasu. Ciekawe czy u mnie coś tej szyjki zostało

Jeszcze 3 tygodnie... i mogę rodzić.
Stary 2012-08-02, 22:32   #3167
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jeeezu jak Wy gawędziecie
Tyle stron do nadrobienia a z cytowaniem problem

Gratuluje udanych wizyt
Sojka widzisz nasze kciuki czynią cuda

Ogółem jestem padnięta dzisiaj
Gorąco cały dzień, z rana dokończyłam wczorajsze nieskończone pranie a mężul upichcił ogórkową
Boli mnie cały kręgosłup od tego prania ale wszystkie dzieciowe rzeczy poprane, a jutro prasowanko chyba będzie

Co do torby do szpitala to wszystko już mam

Konczi, ja chyba z tej karuzeli zrezygnuje - przynajmniej na razie bo jakoś tak po przemyśleniach tak niebardzo mi sie widzi

A czym ja gile z noska wyciągać będe to nie wiem bo jakoś sie boje że co nie kupie to tym krzywde dziecku jakoś zrobie no i nie wiem co kupie

Byłam dzisiaj w tesco i widziałam płyn do prania i do płukania z loveli.
Mam wrażenie że płyn do prania pachnie lepiej niż proszek ale próbować nie będe
Dzisiaj idąc po schodach na swoje piętro czułam znowu ten fajny zapach co mi sie tak strasznie podoba i już myślałam o tym żeby do sąsiadki klupnąć i spytać co to za zapach
Zrobie to w końcu bo dostane jobla

Poza tym cholera zaczynam na wadze przybierać i mam 1,5kg na plusie
Aż mi rodzice powiedzieli że "nareszcie" chociaż mnie to sie mało podoba
A druga sprawa to taka że dzisiaj zauważyłam pierwsze lekkie puchnięcie stóp, a właściwie kostek i troche na podbiciu widać bo klapek mnie troche dziś uciskał

No i coś miałam napisać jeszcze i zapomniałam eeeeh.
Ide już w poduchy - dobranoc!
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:45   #3168
Sojka1990
Zadomowienie

Ja po wizycie z fotelowym badankiem dwie wizyty dziennie mnie wymęczyły całkowicie, i wiecie co- chyba będę tęsknić za moim ginkiem bo..
on twierdzi że urodze przed jego powrotem i rzucił mi tylko tekstem "mam nadzieję że niedługo wpadnie do mnie pani z pięknym zdjęciem córeczki " aż mi się tak fajnie zrobiło :P
Jutro mam dzwonić do szpitala i umówić się na KTG ok 13-17 sierpnia i po tym KTG zapadnie decyzja czy zostaje i rodze czy jeszcze na kilka dni będę mogła iść do domku.

Szyjki brak, ujście elastyczne, czyli rozwarcie nadchodzi, omineło mnie pobieranie posiewów bo się okazało że są w szpitalu po moim ostatnim pobycie

no i dostałam nakaz spakowania torby i podstawienia pod drzwi i tak uczyniłam bo do dziś nic w tym temacie nie było ruszane :P
Stary 2012-08-03, 00:01   #3169
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam na usg i wyszło że mam kamienie w woreczku żółciowym.
Masakra... co Ci się przyplątało. Biedna...

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ale się zryczałam oglądam porodówkę na TLC i nie mogę się powstrzymać od łez jak wychodzi dzieciaczek.
Chciałabym tak łatwo urodzić jak co poniektóre i jeszcze w takich fajnych warunkach jak one
ale one mają zzo, co? też czasem oglądam i się dziwie, ze często te porody tak szybko przebiegają...

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Kiedyś oglądałam młodą polkę która rodziła w tym szpitalu ale ona to już się troszkę zmachała i trochę to trwało, i co fajnie bo w różnych pozycjach mogła próbować a to chyba też ważne.

A dzisiaj było śmiesznie jak kobitki sobie bąki puszczały hmm.. przeraża mnie to.
Siostra mi dała żebym w dzień porodu brała Espumisan i zakupiła czopki glicerynowe co by większego wstydu nie było, chociaż wydaję się to normalne.
Ach... przeraża mnie myśl o puszczaniu baków...
Kiedyś koleżanka w pracy mi opowiadała, że jej znajomej to sie i kupa trafiła....

Cytat:
I tak najlepiej, dowiesz się u źródła

Jejku co to za buteleczka? Po co spryskiwać krocze?
A krzyk w niczym nie pomaga, przeszkadza w parciu. W czasie skurczu partego trzeba nabrać powietrza tak do brzucha jakby, głowa przyciągnięta do klatki piersiowej, oczy zamknięte i przemy, tak jakbyśmy chcialy te powietrze dołem wypuścić. Ale przemy nie tak jak na kupę tylko tak bardziej do góry, do pochwy. Niewiem jak to wytłumaczyć. Ale jak rodziłam i parłam i przypomniało mi się o tym parciu do góry to po dwóch skurczach Paulę miałam po drugiej stronie. Jak się krzyczy to nie zatrzymuje się tego powietrza i parcie jest mniej efektywne.
A widzisz - bardzo dobrze mi to wytłumaczyłaś, bo ja sie zastanawiałam jak to jest z tym parciem, teraz już wiem.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
witam się, i oczywiście mam pytanko, bo kompletuje wyprawkę - kupiłyście bądz macie zamiar kupic fride czy gruszkę do oczyszczania noska? bo ja jestem zielona w tym temacie
kupiłam fridę, ale nie jestem do niej przekonana... być może zakupię jeszcze gruszkę

Cytat:
Dziewczyny, po jakim czasie od porodu planujecie zajście w kolejną ciążę? Tzn. tak na dzień dzisiejszy, bo po porodzie można zdanie zmienić Ja bym chciała, żeby różnica wieku była 2-3 lata, ale nie wiem, czy sobie poradzę z dwójką takich małych dzieci, bo każde będzie wymagało baaardzo dużo uwagi, bo taki dwulatek to wiadomo, że trzeba non-stop pilnować, a noworodek też potrzebuje dużo uwagi.... No i nie wiem czy podołam...
Moja sąsiadka ma dwójkę dzieci i 1,5 roku różnicy między tymi dzieciaczkami jest. Jakie to urocze jest jak te dzieciaczki się ze sobą bawią. I najchętniej tak bym chciała, ale pewnie stanie tak jak mówisz - 2-3 lata. Chociaz to pewnie czas pokaże jak będzie.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
No i muszę się pochwalić, że TŻ dostał dzisiaj pracę od września tutaj u nas na miejscu! Kamień spadł z serca, bo ciągle bałam się jak to będzie, gdy zacznę rodzić, a on będzie daleko. Na początek umówa na 3-4 miesiące, więc najważniejsze, że w tych pierwszych miesiącach będzie z nami.
Dobrze, ze już nie wymiotujesz, bo już się troszku martwiłam co Ci jest.
dla tżta

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
też pamiętam tą gruchę, ale zawsze myslałam że ona do lewatywy jest

Też ją pamiętam

Cytat:

na to bardzo liczę, w SR pokazano nam ale wolałabym by Dusie wykąpała wprawiona kobita i bym mogła popatrzeć
Moja ciocia jak rodziła to mi opowiadała jak jej córeczkę położne kąpały.... wyglądało to strasznie niedelikatnie

Cytat:
Kłucie w pochwie znaczy u mnie skracanie sie szyjki. szyjki ktorej juz nie ma zamknieta naszczescie u ujscia. zwiekszona dawka lekow na caly tydzien. 6 razy dziennie fenotreol 3 razy dziennie diphergan.. normalnie tydzien lekomani mam wytrzymac caly ten tydzien a najlepiej do 20 i mam dzwonic jakby po tych lekach dalej mnie bolalo. no i w kazdej chwili moge zaczac rodzic...
Trzymaj się kochana, u Ciebie już wysoka ciąża, więc musi być dobrze.

Cytat:
a propo jabłek to mój gino kazał zakupić mi gwoździe metalowe nieocynowane i kilka sztuk wsadzić wieczorem do jabłka. rano wyjmujemy gwoździe, jabłuszko jemy a gwoździe wsadzamy do kolejnego jabłka które bedziemy jeść wieczorem. i czynność powtarzać do skutku. podobno to taki domowy sposób na przyrost żelaza. sprawdzone na grupie kilkudziesieciu kobiet, w tym żonie pana doktora.
także moje papierówki już są pełne gwoździ
Śmieszny sposób, ale skoro skuteczny .

Cytat:
Czyli bedzie dobrze.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
Niby rzecz normalna,ja też bym wolała tego uniknąć.Mojej znajomej siostra podczas skurczy zaczęła sikać położnej na ręce a tamta do niej:co pani robi?!
Pewnie nawet tego nie kontrolowała, a ta położna to .

Cytat:
anesh widze, że głosowac mozna codziennie wiec i teraz klikłam
Dziękować Tobie dobra kobieto, może mi się uda cosik wygrać, bo jak na razie w swoim życiu to mi się udało wygrać big milka jedynie.
Stary 2012-08-03, 00:30   #3170
gda
Zakorzenienie

Ja właśnie do domu wróciłam, byłam na mieście z koleżankami, "upiłam" się pinacoladami i mojito virgin Siedziałam tak, że nikt nie zauważył że w ciąży jestem i miałyśmy całkiem niezłe powodzenie

U mnie to kłucie w pochwie, dziś okazało się być infekcją A szyjka w porządku, więc to nie zawsze to.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 06:20   #3171
muminek88
Zadomowienie

nie moge spac juz odm 5.30.Zmierzylam sobie cukier sama na czczo i mam 97,nie wiem czy spadnie jeszcze coś bo musze na 7 meza do pracy zawiesc i dzieci oddtransportować... Książka spakowana juz io mam lepszy humoor niz wczoraj wiec moze nie bedzie tak źle :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 06:22   #3172
colds
Zakorzenienie

Cytat:

chyba tyle...
Cytat:
Kochana, dasz radę! Musisz wyleżeć teraz swoje
U mnie skracanie szyjki objawia się po prostu.. bólem w cipce. No inaczej tego określić nie można . Czuje jak boli mnie gdzieś tam w środku.

Mi właśnie Doktorek też każe wytrzymać 37t. I wtedy rodzić śmiało.. Ale jakoś to do mnie nie przemawia.

A co do fenka. Ja mam 36t, skończony 35, i fenka biore 8x1, więc uszka do góry .

Cytat:
Ja łykam relanium, 2x1, najmniejszą dawkę. Pół dnia przesypiam i czuję się jak na haju

kasiam - Dokładnie o identyczny projektor mi chodziło!

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a ja Wam polecam kupić sobie 100% olejek z drzewa herbacianego na pęknięcia i otarcia przy porodzie. Ja miałam tylko jedną małą rankę, ale ból przy sikaniu był nie do zniesienia. A po tym olejku - ulga i pięknie sie wszystko goi, do tego jest antybakteryjny, przeciwwirusowy i przeciwgrzybiczy.

Dziekuję za info o tym oleju tamanu. Na pewno kupie.
Chciałam sobie zapisać na jakiejś kartce te informacje, ale nigdzie nie mogę znaleźć długopisu , więc cytuję

A teraz idę dalej spać, bo nadrobiłam czekając za wzięciem fenka . Bałam się, że prześpię tę godzinę..
Stary 2012-08-03, 06:39   #3173
sandra23s
Zadomowienie

hej mamcie

ja tez juz nie spie,chyba troche denerwuje sie tym dzisiejszym Dopplerem...ale staram sie myslec ,ze wszystko jest w porzadku

ide mlodego do przedszkola budzic

cos mnie dzisiaj w boku rwiechyba mała na nerw uciska

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:08   #3174
weronika_91
Zakorzenienie

Hejka ja już o 6.30 się obudziłam i nici ze spania głowa mnie od samego rana pobolewa... wstawać śpiochy

Cytat:

sam mis, milusi, mi sie podoba bardzo
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
tak, sam mis, ale wygladem nie zachwyca taki dziwaczny jak dla mnie
Widzę zdania podzielone

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Poza tym cholera zaczynam na wadze przybierać i mam 1,5kg na plusie
Aż mi rodzice powiedzieli że "nareszcie" chociaż mnie to sie mało podoba
W jakim czasie przytyłaś to 1,5 kg ?

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie z fotelowym badankiem dwie wizyty dziennie mnie wymęczyły całkowicie, i wiecie co- chyba będę tęsknić za moim ginkiem bo..
on twierdzi że urodze przed jego powrotem i rzucił mi tylko tekstem "mam nadzieję że niedługo wpadnie do mnie pani z pięknym zdjęciem córeczki " aż mi się tak fajnie zrobiło :P
Jutro mam dzwonić do szpitala i umówić się na KTG ok 13-17 sierpnia i po tym KTG zapadnie decyzja czy zostaje i rodze czy jeszcze na kilka dni będę mogła iść do domku.

Szyjki brak, ujście elastyczne, czyli rozwarcie nadchodzi, omineło mnie pobieranie posiewów bo się okazało że są w szpitalu po moim ostatnim pobycie

no i dostałam nakaz spakowania torby i podstawienia pod drzwi i tak uczyniłam bo do dziś nic w tym temacie nie było ruszane :P
aby Zosia jeszcze troszkę posiedziała w brzuszku
Stary 2012-08-03, 08:15   #3175
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

no to super czekamy na Zośkę pewnie bedzie pierwsza
Cytat:
Kochana, dasz radę! Musisz wyleżeć teraz swoje
U mnie skracanie szyjki objawia się po prostu.. bólem w cipce. No inaczej tego określić nie można . Czuje jak boli mnie gdzieś tam w środku.

Mi właśnie Doktorek też każe wytrzymać 37t. I wtedy rodzić śmiało.. Ale jakoś to do mnie nie przemawia.

A co do fenka. Ja mam 36t, skończony 35, i fenka biore 8x1, więc uszka do góry .

Ja łykam relanium, 2x1, najmniejszą dawkę. Pół dnia przesypiam i czuję się jak na haju

[:
No ja dzisiaj spałam jak dziecko po tym leku tylko raz na siku i wyspałam się jak nigdy no a z fenkiem to i tak widzę ze biorę go mniej.. pocieszajace

no coż witam sie w 36 tygodniu skonczonym i zaczynam 37
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:38   #3176
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

i odpoczywaj duzo bo jak nie to

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:44   #3177
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:44   #3178
angel166
Zakorzenienie

Hey kochane ja tylko na chwile i zmykam leżeć, bo coś mnie strasznie od rana brzusio dołem boli
o 5 obudziłam się głodna jak wilk czułam się dobrze, leżałam, a tu nagle o 7 brzuch mnie zaczął pobolewać i tak cały czas brałam fenka i magnez i nie pomaga

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:48   #3179
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

angel odpoczywaj może no-spa by coś tu zdziałała co ?
Stary 2012-08-03, 08:52   #3180
angel166
Zakorzenienie

sojka no to godzina zero tuż, tuż
asiulka za wytrzymanie jeszcze tygodnia i9 miesiąca. Też już chce skończonych mieć 36 tyg, byłabym już spokojniejsza
sandraza przepływy

weronika a można ją wziąśc z fenkiem?? nie zaszkodzi? bo od kiedy biorę fenka odstawiłam nospę, bo w szpitalu mi jej nie dawali

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości