|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Hej, ja też się coś ostatnio rzadziej udzielam. Założyłam sobie bloga i tam się uzewnętrzniam. Zaczynając ponownie dietę żałowałam, że te 3 lata temu nie prowadziłam żadnych zapisków, tylko wymiary, ale też zamiast na komputerze to na wydrukowanej tabelce, którą gdzieś zapodziałam. Na razie udało mi się zrzucić imieninowe objadanie.
Dietę trzymam już bez większych problemów, ale z ćwiczeniami leżę i kwiczę. Nie potrafię się zmobilizować. Macie jakieś rady jak polubić wysiłek fizyczny i wypędzić lenia? Szukam czegoś co będę w stanie w miarę systematycznie ćwiczyć, ale coś mi nie idzie. Rower jakoś znosiłam, to musiało mi kolano zacząć nawalać ![]() Pozdrawiam ![]() I witam serdecznie nowe koleżanki ![]() A i gratuluję wszystkich spadków, oby tak dalej
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2012-08-01 o 16:44 |
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj linka na swojego bloga ![]() Mi ostatnio tez sie nic nie chce ze o ja........ Spróbuj czegos co lubisz zeby sprawialo Ci przyjemnosc ![]() A ja walcze ciagle o smukla sylwetke ( glownie o brzuch, zeby byl plaski) :P
|
|
|
#1563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Ale i tak jestem jeszcze młoda, więc mam nadzieję, że to pójdzie szybko i skóra będzie dobrze wyglądać po. Co do lenia - zauważyłam, że po prostu im więcej się cwiczy, tym się ma więcej energii i chce sie ćwiczyć bardziej i częściej. Trzeba przezwyciężyć na początku tego lenia, a potem jak się czuje, że lepiej idzie, lepiej się wygląda, robi się łatwiej. Ja chodze 4-5 razy w tyg. na fitness od jakichś 3 lat i w pewnym momencie nadszedł taki etap, że ja nie potrafię stac w miejscu, tylko automatycznie jak z kimś rozmawiam to zawsze robie jakiś step touch czy coś :P
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie juz dawno nie pisalam ale jestem
diete staram sie trzymac ale ostatnio ma kryzys- @ a na silownie staram sie chodzic 4-5 razy w tygodniu na conajmniej 3h a,e waga niebardzo spada......
|
|
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
No i pierwszy dzień odchudzania za mną. Nie powiem minął całkiem smacznie i przyjemnie
![]() Byłam na godzinnym spacerze, wykonałam 8 minutowe ćwiczenia na ręce, około 22 zabiore się za 30 minutowe ćwiczenia po kolei na wszystkie partie ciała Moje dzisiajesz menu: ŚNIADANIE -pół bułki grahamki -pomidor -jajko -Herbata zielona DRUGIE ŚNIADANIE Arbuz Banan Herbata Zielona OBIAD -2 ziemniaki -ogórek zielony -kilka kosteczek (cm x cm) wieprzowiny (chudej łopatki) z sosu (ale bez sosu). -Herbata zielona PODWIECZOREK Serek wiejski light 3% tłuszczu 150 g Herbata Zielona KOLACJA Salatka grecka (sałata lodowa, papryka, cebula, rzodkiewka, ogórek, pomidor, ser feta i sos) Bułka grahamka Herbata zielona ILOŚĆ KCAL około 950kcal-1000 kcal Oprócz 5 sporych kubków herbaty zielonej litr wody
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2012-08-01 o 22:58 |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego tak mało? ![]() mój jadłospis: śniadanie: bułka żytnia z wędliną, serem, pomidorem, ogórkiem i jajkiem obiad: makaron razowy z sosem pomidorowym (mięso mielone, pomidory, papryka, pieczarki, cebula) podwieczorek: nektarynka, 2 śliwki, "mleczna kanapka" i kawa kolacja: resztka makaronu razowego z sosem pieczarkowym
|
|
|
#1567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Mało bo śniadanie było dopiero o 11. Późno wstałam, więc w zasadzie kilka godzin z dnia mi odpadło. Ale mam zamiar nie przekraczać 1500 kcal w ciągu dnia.
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1570 | |
|
Raczkowanie
|
wcale nie mało;> tłuszczyk oczywiście też był. na czymś trzeba było przesmażyć cebulę, pieczarki, mięso... =oliwa z oliwek
![]() Cytat:
![]() a jeśli zaś chodzi o mleczną kanapkę to coś, co miało zastąpić mi słodycze do kawy... lepsza taka mleczna kanapka (ma ona 118 kcal) niż np. czekolada czy pączek:P dziękuję za Wasze sugestie
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
A tutaj moje śniadanko :
- 2 jajka na twardo, - 2 awokado - 2 pomidorki - kawałek ogórka - 2 łyżki stołowe oleju kokosowego Pyszota
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1573 |
|
Przyczajenie
|
to ja też się pochwalę
![]() moje śniadanko: puszka tuńczyka w kawałkach z wody 2 ogórki konserwowe 1/3 puszki kukurydzy (wiem, że ta kukurydza niepotrzebna, ale nie mogę się powstrzymać... = razowa otrębowa bułka. spore, ale zauważyłam, że śniadanie i obiad powinny być naprawdę większe niż reszta posiłków. w sensie tak 300-400 kalorii na luzie. na pozostałe 3 i tak zostaje jeszcze 400 kcal w zapasie, to można bezproblemowo rozkładać. z głupa dziś po chodzeniu stanęłam na wadze. oczom nie wierzę, 101,1! może się zbyt nakręcam, ale... 11 dnia diety jestem do przodu o 3,2 kg! pokrzepiające (następne ważenie w poniedziałek i już nie wychodzę poza poniedziałki, niech będę konsekwentna!)
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezła motywacja jak na poczatek
|
|
|
#1575 |
|
Rozeznanie
|
Pochłonęłam zapiekankę (z żółtym serem i smażoną cebulką - chociaż nawet nie lubię takich smaków), mam chandrę i PMS, puchnę i mnie to jeszcze bardziej wnerwia i oczywiście chce mi się czegoś słodkiego ale na szczęście nie mam nic
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nie mam etapów, staram się po prostu jeść bardziej dietetycznie niż wcześniej. i nie chcę rezygnować ze wszystkiego, jak na wcześniejszych dietach, żeby potem się na to rzucić, tylko chcę ograniczyć jedzenie, po prostu... nie zależy mi na szybkim spadku wagi...
|
|
|
#1578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaraz sobie rozbiję kokosa i go z chęcią schrupię
|
|
|
|
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chcę Ci dobrze poradzić,zwłaszcza że skończyłam kurs z żywienia
|
|
|
#1580 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj zjadłam: śniadanie: tosty ze starej bułki z wędliną, serem (:P), pomidorem i cebulą II śniadanie: mleczna kanapka i sok jednodniowy jabłkowy obiad: chinszczyzna - kurczak, duużo warzyw, ryż brązowy kolacja: łosoś wędzony i pół bułki w międzyczasie jeszcze nektarynka. czeka mnie weekend u rodziny TŻta, więc raczej nie będę mogła wybrzydzać z jedzeniem:/ obiecuję, że będę Wam pisać jadłospisy krytykujcie ile wlezie!![]() tylko mam pytanie: całkiem muszę zrezygnować z cukru? czyli zero jogurtów słodzonych, czy jakichś kaszek z owocami? nie mówiąc o kawie? (słodzę trzcinowym)
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
ŚNIADANIE:
-pół bułki grahamki z masłem -rzodkiewka z jogurtem greckim II ŚNIADANIE: -3 pierogi z serem, miętą i kasza jaglaną -nektarynka OBIAD: -pół woreczka ryżu z sosem meksykańskim PODWIEDZOREK: -jogurt z ziarnami zbóż 0% tłuszczu -banan KOLACJA: Sałatka grecka Bulka pszenna z 'gotowanym kurczakiem' Razem około 1200 kcal. Do tego ćwiczenia 40 minut (przez wszystkie partie ciała) i dodatkowo polatałam po schodach w domu troche a po wczorajszych cwiczeniach na rece mam zakwasy :/ za duże obciążenie wziełam jak na pierwszy dzien po przerwie 2 miesięcznej z siłowną (1.5 kg), za to dzisiaj już zastąpiłam 0.5 litrowymi butelkami z wodą :p
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2012-08-02 o 21:09 |
|
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To może i ja napisze mój jadłospis: śniadanie: otręby owsiane, mleko 0,5%, cynamon, kardamon II śniadanie: jogurt naturalny z musli, sok świeżo wyciskany z grejfrutów obiad:zupa jarzynowa(niezabielana), kawałek gotowanej piersi z kurczaka podwieczorek: brzoskwinia ufo, pomarańcza kolacja:ser biały chudy z malinami razem około 1300kcal do tego 6h w pracy ciągle na nogach i po wszystkich posiłkach dwie godziny cwiczeń fitness(step i sztangi)
Niektóre szczyty można zdobyć tylko razem. Edytowane przez pagzik Czas edycji: 2012-08-02 o 21:06 |
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rezygnować z cukru nie musisz. Ale ... jeśli chcesz się uniezależnić zupełnie od napadów głodu, braku sił, jedzenia co parę godzin itd itd, to niestety najlepiej parę tygodni do tego podejść poważnie. Oczywiście w zamian musi być tłuszcz, w końcu energia z czegoś musi być. Docenisz potem to, że godziny posiłków nie są ważne, i energia nie spada przez cały dzień. |
|
|
|
|
|
#1584 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() herbaty nie słodzę, więc miód odpada. problemem jest kawa - muszę mieć słodzoną i z mlekiem... ale nie piję codziennie nie chcę wracać do słodzików, po spożywałam je przez pół roku... ale właśnie kupuję ciemny cukier trzcinowy, a używam go tylko do kawy. strasznym grzechem, zastępującym słodkości byłby twarożek lub serek homogenizowany z gorzkim kakao + cukrem trzcinowym? czy lepiej słodzik jednak?
|
|
|
#1585 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Owoce , które dla innych są kwaśnie, dla mnie są słodkie. Z zasady nie jem żadnych przetworzonych - odpada całkowicie nabiał, mleko, wszystko z ziaren. Nie wyobrażasz sobie ile chemii jest dodawanej, obróbka termiczna też niszczy większość przydatnych składników. ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do białka to sama nie wiem i chetnie poznam zdanie innych dziewczyn. Bo jadłam 2 łyżki jogurtu greckiego, jogurt bez cukru, ser biały był w pierogach. Wiec wydaje mi się porównując z reszta produktów, ze nie tak mało. A swoją drogą uosobienie_melancholii gdzie Twoje dzisiejsze białko ?
|
|
|
#1588 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szokujące , to mnie wyleczyło zupełnie od słodzików. I nie ochodzi mnie jakie one są , choć Stevia podobno nie jest aż tak zła, po prostu nie potrzebuję sztucznie słodzić
|
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

). Ale i tak jestem jeszcze młoda, więc mam nadzieję, że to pójdzie szybko i skóra będzie dobrze wyglądać po. Co do lenia - zauważyłam, że po prostu im więcej się cwiczy, tym się ma więcej energii i chce sie ćwiczyć bardziej i częściej. Trzeba przezwyciężyć na początku tego lenia, a potem jak się czuje, że lepiej idzie, lepiej się wygląda, robi się łatwiej. Ja chodze 4-5 razy w tyg. na fitness od jakichś 3 lat i w pewnym momencie nadszedł taki etap, że ja nie potrafię stac w miejscu, tylko automatycznie jak z kimś rozmawiam to zawsze robie jakiś step touch czy coś :P

-> 1.09 - 94 -> 18.02 - 70 -> 1.05 - 63