Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 11:14   #4231
glamourous
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V

dzieki Olusia sprawdze na all

cholerka zmartwilam sie tym klubem mam nadzieje ze to jednak nie to
Stary 2012-08-02, 11:54   #4232
dominej
Raczkowanie

Baha widzę, że mnie zacytowałaś - ale odpowiedzi odnośnie waszej spacerówki nie widzę Chyba, że ślepa jestem

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 11:59   #4233
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Baha widzę, że mnie zacytowałaś - ale odpowiedzi odnośnie waszej spacerówki nie widzę Chyba, że ślepa jestem
Napisala-Espiro Magic

My mamy Quinny zapp,ale raczej dla wiekszego dziecka,tak 10-12 miesiecy.Bynajmniej moja jest za mala,bo nawet pasami jej dobrze nie zapne.Tylko my male,wiec wiesz

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2012-08-02 o 12:00
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:34   #4234
dominej
Raczkowanie

Dzięki Olusia Czyli jednak ślepota ze mnie

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:35   #4235
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Baha wrzucisz potem fotki rzesek?

aha
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 12:58   #4236
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

ale mleko kobiece dziala przeciwbakteryjnie, ryzyko prochnicy tylko u dzieci butelkowych- tak czytalam

balsam na moje serce

ma czarnawo-grafitową ryskę na zębolu dwójce u góry.... no zobaczymy co stoma powie

Sara

czekam na wiesci n.t. nuby

idę gotowac młodemu zupke z jajkiem
baj

p.s. do lubu powinnam wejsc ale nie wiem czy zdarze bo mamy jeszcze rehab dzisiaj

aaa i mój sie ostro dzisiaj budził.... sis mi poradziła dac w nocy wode bo moze chce mu sie pić......

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

p.s.2 Goldi ale piekne zdjecie- zakochałam sie w koniu/klaczy?
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 13:31   #4237
glamourous
Zakorzenienie

wlasnie, jutro mamy ostatnia rehabilitacje

i tak sie zastanawiam, myslalam o kupnie czekoladek i kwiatka ladnego typu storczyk w doniczce...dawalyscie cos w podziekowaniu na koniec?

bo u naszej pani stalo na biurku np takie szklane cos, bryla- monumencik ze zdjeciem i data urodzenia dziecka i jakas sentencja madra (prezent od podopiecznego czy podopiecznej) - dla mnie to troche jak mini nagrobek wygladalo
kubki z podopiecznymi tez pani miala- ale mi sie wydaje to jakies dziwne, spamowac kogos wizerunkiem swoich dzieci co sadzicie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-02, 14:29   #4238
goldika
Zakorzenienie

Nika to wałach Valwo ma na imie. Sliczny jest eeeh kiedy doczekam sie wlasnego wierzchowca...

bylam z mlodym na spacerze. Ide zrobic mu budyn z przepisy Wiolqn moze zje z malinami... <naiwna ze mnie matka>
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:01   #4239
wariateczka88
Zadomowienie

Witam
dzisiejszy dzien moge okreslic jednym slowem-masakra
doczytalam was,nie mam jakos weny na pisanie
mala tak strasznie przechodzi zabkowanie,nic jej pomaga,jest krzyk,ba wrzask niemilosierny na chwile sie uspokoila po czopku,niech jej te zeby wyjda i niech bedzie koniec
kurcze wlasnie tez ostatnio myslalam o smerfiko,mam nadzieje ze jednak u nich wszystko dobrze
cos mialam pisac hmm
gratuluje wszystkim raczkujacym,bezbolesnie zabkujacym-u nas ani jedno ani drugie
postaram sie was doczytac wieczorem jeszcze

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 15:32   #4240
nettka_
Zadomowienie

moja ostro zaczęła raczkować poszłam do łazienki a ona już na korytarzu była:P

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:11   #4241
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
witajcie moje KoFFane : cmok:

po 3 tygodniowej rozłące jestem 50 stron- no tak nie spodziewałam się innej liczby

u nas młody ma już 8 zębów- przechodzi je bezboleśnie prawie...... wszystko super fajnue tylko... widze już zmianę na jednym zębie jakby próchniczą i po niedzieli idziemy do stomatologa dzieciecego bo my karmimy sie w nocy niezliczoną ilość razy, zębów nie myjemy... ale chyba zaczna tą szczoteczką na palec

nadal nie lubimy zabaw na macie, nie chce sie przekrecac... najbardziej lubi siedziec- w wózku sam siada, na leżaco nie potrafi jeszcze

mam nadzieje, ze u was wszystko ok

fajnie ze jestes, juz sie zastanawialam, co u was

ale ci zazdroszcze (i pewnie nie tylko ja) tego bezbolesnego zabkowania

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 16:12   #4242
glamourous
Zakorzenienie

Moj adasko dzis samodzielnie na sama gore schisms wlazl, 15 stopni. Zostawilam bramke otwarta Bo zul mial Acadia na gore wniesc- a moody Sam dal rade
Stary 2012-08-02, 16:18   #4243
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Hej hej
ja na sekunde.
Pobudek w nocy tysiąc! po tysięcznym przekładaniu z cycka na cycka o 6.20 obudził mnie huk...Mały spadł z łóżka na panele (dość wysokie łóżko) na szczęście spadł "na cztery łapy" także główką nie oberwał, nie płakał,śmiał się....także chyba nic mu się nie stało.
Oli powrót do pracy ewidentnie Ci nie służy sypiesz się
Goldi Ja patelnie grillową polecam tefala.
Nikka Na nocnik czasami sadzam.
I tyle chyba pamiętam
aaaa lovi 360 u nas nie przypadł do gustu, za to bidon nuby super,wieczorem wrzucę linka jaki mamy (a padło na ten bo szał robią butelki z "dziubkiem" z wodą mineralną).

Dominej Mój też był obrażony na jedzenie ale teraz( tfu tfu) wraca na dobrą stronę mocy
to i ja czekam na linka, bo ile bedzie z butli pil, niekapki to u nas niewypal, za to z normalnej butelki z gwinta to i wody sie napije

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
hej

A my standardowo pobudka o 9

Tż pojechał w delegacje a Paulinka zaczęła dzisiaj rano raczkować:jup i: <dumna mama> a już myślałam ,że nie podniesie

Spadam ogarnąć chate
klask i:
a wy z tym spaniem to nie przeginacie?

dominej u nas przez mies mlody jechal na samym mleku, potem mu nagle przeszlo i zaczal jesc

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Hejka.
klub

Glam te granulki,co mam na zabki dzialaja nasennie,chesz ??

nikaaaaaaa

Amelka rano raczkowala po lozku .Na podlodze juz tak jej nie wychodzilo,bo za slisko.A mialam kiedys w reku antyposlizgowe ochraniacze na kolanka i nie kupilam

sie rozruszaly dzieciuki

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Berghoff ma super patelnie, sa na all, z gwarancja 3-letnia...tylko drogie jak ch. ale warto bo to na lata

ale mleko kobiece dziala przeciwbakteryjnie, ryzyko prochnicy tylko u dzieci butelkowych- tak czytalam

u nas wczoraj to samo, wyszlam na sekunde i domino zlecial z lozka- na szczescie pod lozkiem poduchy byly. nagle slysze co tak wesolo chlopakom- domin na dole siedzi i rechocze a adam z gory zwiesza sie z krawedzi lozka i komentuje

te camilla?
bo virbucol i herbatka meliskowa nie dzialaja

mlody dzis nie wiem jakim cudem znalazl sie nagle na czterech kolo lozka, nie wiem jak on zlazil no i zapial sobie spinacz na palec, ryk nieziemski, ja go ogladam, czy sie nie stuknal, ten dalej wyje, dopiero po chwili zajarzylam, co ma na paluchu

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2012-08-02, 18:42   #4244
glamourous
Zakorzenienie

Moich zul uczy zlazenia nogami w dol : a tak w ogole to zul mnie wkurza
No niby wracam z pracy, obiad zrobiony, chlopcami sie zajmuje- ale tylko do momentu jak ja sie pojawie na horyzoncie. Zjadamy razem i jz go nie ma idzie na kompa, film obejrzec czy cos. Co najwyzej nam pomoze przy wyjsciu na spacer ale zeby z nami d ruszyl to nie

A ja cale popoludnie i wieczor sama siedze, odrywa sie od lapka tylko na kapiel i karmienie
Stary 2012-08-02, 19:03   #4245
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
hej

A my standardowo pobudka o 9

Tż pojechał w delegacje a Paulinka zaczęła dzisiaj rano raczkować:jup i: <dumna mama> a już myślałam ,że nie podniesie

Spadam ogarnąć chate
\

suuuuper, gratki

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałabym...

Moja mała od chyba 4 dni nie chce jeść zup, ani deserków -rzadnych - nawet tych takich swoich ulubionych, które zawsze mam pod ręką, gdyby jej nie zasmakowała jakaś nowość

Wczoraj dosłownie zjadła 3 razy kleik ryżowy - łyżeczką i raz troszke mleka z butli... A jak jej chciałam do kleiku dorzucić jagody, to zostałam brutalnie opluta

Chyba zrobie jej mała przerwę w jedzeniu zupek i deserków - może zatęskni za smakiem innym niż mleko i kleik na mleku... bo już nie wiem co robić

moja przez zęby tez nie chciała nic łyżeczką... od dzis nawet nawet pol sloiczka duzego, wiec coś tam się ruszylo... chociaz zupka mamusiowa juz niet (buraczek, kalarepka, ziemniorek, cukinia)

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:33   #4246
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
i tak sie zastanawiam, myslalam o kupnie czekoladek i kwiatka ladnego typu storczyk w doniczce...dawalyscie cos w podziekowaniu na koniec?

bo u naszej pani stalo na biurku np takie szklane cos, bryla- monumencik ze zdjeciem i data urodzenia dziecka i jakas sentencja madra (prezent od podopiecznego czy podopiecznej) - dla mnie to troche jak mini nagrobek wygladalo
kubki z podopiecznymi tez pani miala- ale mi sie wydaje to jakies dziwne, spamowac kogos wizerunkiem swoich dzieci co sadzicie?
zgadzam się z Tobą myslę że Twoja propozycja jak najbardziej optymalna

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Oli powrót do pracy ewidentnie Ci nie służy sypiesz się
ano

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Dobry

Oli, zdrowiej nam kobito !
dziękować już lepiej

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Sis, piękny avek w ogole piękna ta Twoja pasja

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:48   #4247
saaraa_lub
Rozeznanie

Nikka,Muffinka proszę bardzo:
http://allegro.pl/nuby-bidon-nie-kap...477520999.html

tu jest taki dziubek jak w butelkach dziubkiem z wodą mineralną; wkurzało mnie przy tych mineralkach to,że Młody zasysał i to sie lało wszędzie, butelke scisnął i niagara, a tu biodon niekapek
Mamy niekapek z lovi w ogóle beee i lovi 360 póki co nie-jakoś bardzo głowę musi odchylić,zeby się napić.
Najbardziej lubi pić oczywiscie z normalnej butelki 1,5 litrowej

Dzisiaj po prawie 2 tyg przerwie ugotowałam Synowi zupe i co nie chciał ale słoiczek a i owszem wciągnął prawie cały duzy
Ja nie wiem dla mnie to smakuje tak samo i na początku jadał moje.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Muffinko zapomniałabym wielkie dzięki za linka do pchacza!pierwsza zabawka,którą moje dziecko po prostu pokochało!najchetniej by z niego nie schodził

Edytowane przez saaraa_lub
Czas edycji: 2012-08-02 o 19:38
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 19:56   #4248
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Sis, piękny avek w ogole piękna ta Twoja pasja
dziekuje oj piekna to pasja, tak sie ciesze ze do niej wrocilam po ponad 2latach przerwy.
Wlasnie godz temu wrocilam z jazdy, prawie leb sobie urwalam na drzewie bo galopowalysmy i nagle wilczur wyskoczyl z gospodarstwa i zaczal nam konie podgryzac wiec sie sploszyly i poooooooooooszlyyyyyy! pod niskimi drzewami wiec mam krwawa sznyte na szyji

glam moim zdaniem lepiej czekoladki i kwiatni niz kubki ze zdjeciami albo odlewy stopek

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Nikka,Muffinka proszę bardzo:
http://allegro.pl/nuby-bidon-nie-kap...477520999.html

tu jest taki dziubek jak w butelkach dziubkiem z wodą mineralną; wkurzało mnie przy tych mineralkach to,że Młody zasysał i to sie lało wszędzie, butelke scisnął i niagara, a tu biodon niekapek
Mamy niekapek z lovi w ogóle beee i lovi 360 póki co nie-jakoś bardzo głowę musi odchylić,zeby się napić.
Najbardziej lubi pić oczywiscie z normalnej butelki 1,5 litrowej

Dzisiaj po prawie 2 tyg przerwie ugotowałam Synowi zupe i co nie chciał ale słoiczek a i owszem wciągnął prawie cały duzy
Ja nie wiem dla mnie to smakuje tak samo i na początku jadał moje.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Muffinko zapomniałabym wielkie dzięki za linka do pchacza!pierwsza zabawka,którą moje dziecko po prostu pokochało!najchetniej by z niego nie schodził
znam ten bol, zrobilam dzis budyn z malinami i moglam go sobie w wsadzic. Mlody wypil mleko...
co jakis czas probuje cos ugotowac ale konczy sie krzykiem, pluciem i moim zalamaniem nerwowym

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

mamy kolejne 2zabki stwierdzam, iz Mlody cudownie znosi zabkowanie bo zero placzu, jedynie gryzie wszystko ale ciiiiii!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:15   #4249
wariateczka88
Zadomowienie

goldi zazdraszczam bezbolesnego zabkowania
u nas dzis wszystko bylo niet,oprocz cyca,z no zjadla panna wreszcie obiadek ze sliczka,bo moim wzgardzila, i troche owockow,a tak to caly dzien cyc,ani butli,ani kaszki z lyzeczki,biedne to moje dziecie

a w ogole zapomnialam Ci sie pochwalic ze moj brat pracuje w stadninie
i jak bylam w ciazy zaczelam tam lazic,koniki super rzecz,jego dziewczyna mnie namawiala na jazde ale w ciazy sie balam,a teraz w domu bywam rzadko
ale jeden konik mnie polubil heh,akurat byl na sprzedaż,wiec mowie do tz wyjmuj 12 tys i kupujemy

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:26   #4250
saaraa_lub
Rozeznanie

Ja dzisiaj drugi raz zrobiłam to coś na bobo frucie i zjadł takze chociaż to tolerujeale i tak w połowie kupnechociaż kisiel kiedys sama zrobiłam i tez zjadł.

aaa no i oczywiscie gratulujemy wszystkim nowo-raczkujący i nowych ząbków również;

Glam czeko są ok,ja bym sie najbardziej ucieszyła

Czas edycji: 2012-08-02 o 20:28
Stary 2012-08-02, 20:29   #4251
nettka_
Zadomowienie

muff nie przeginamy

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mi wstyd ale od miesiąca jakoś nie chcę mi się gotować dla małej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-08-02, 20:29   #4252
owieczka86
Zadomowienie

Wariateczka u nas też ząbkówanie daje w kość w dzień jakoś. jeszcze daje radę choć młody czasem marudzi bardzo ale u nas najgorsze noce,budzi się co 1-1,5godziny. choć wczoraj było lepiej

Netka gratki za raczkowanie teraz to nawet na chwilę dziecka samego zostawiać strach;-) przynajmiej u mnie tak jest bo młody uwielbia kontakty które mają zabezpieczenia ale potrafi wtyczke z gniazdka wyjąć i się końcówka bawić
Goldi super avatarek- zdjęcie.uwielbiam konie,jak miałam więcej czasu to je rysowałam
Ale jakoś nie było czasu żeby jeździć.Jak mieliśmy w planie zamieszkanie na wsi to mówiłam do tzta że jak mi konia kupi to tam zamieszkam,ale plany się zmieniły i zostaliśmy w mieście.
U nas gorący dzień był ...zresztą teraz chłodniej nie jest - siedzę i się poce masakra ...

Młody śpi tz tv ogląda a ja się nudze...

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-08-02 o 20:35
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:44   #4253
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
dobra a teraz najwazniejsze pytanie:
sadzacie juz na nocnik? jezeli tak to podpowiedzcie jak to robic i kiedy i jaki macie ))))))))

widac kiedy młody robi kupkę- bo się skupia ewentualnie / i nadyma......... ale siku?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

pewnie to próchnica no bo co innego???? (((((((((((( my nadal na kp a zresztą słyszałam że jak wczesnie wychodza zębole to są słabsze- a młodemu już w 3 m-cu się pojawiać zaczęły ://///////////
hej ja sadzam małego codziennie rano jka sie obudzi to na nocnik i robi kupalka dziś sie obudził a mi sie nie chciało na nocnik go sadzać myśle niech wali w pampka a on jęczy i jęczy i nogami macha wkonczu posadziłam go ten ryp kupala normalnie chyba sie dziecku kupe chciało a do pieluchy niechciał i w sumie narazie tylko raz dziennie go sadzam czasami zrobi jeszcze siuku do tego..........a co do zębów to słyszałam też o tym ale wedłóg mnie to nie prawda bo np tż brat późno mu wyszły jak miał jakoś ponad 8 mc a w przedszkolu miał już wszytskie zepsute.....Mikuniowi wyszły 2 pierwsze jak skonczył 5 mc zobaczymy jak sie do nas odniesie ta "teoria"....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 20:52   #4254
glamourous
Zakorzenienie

jeeeny niech te moje bachory wreszcie ida spac bo zaraz zwariujeni oknem wyskocze

no co im sie stalo ze tak nie spia????????????????????? ?????????
Stary 2012-08-02, 20:59   #4255
nettka_
Zadomowienie

Paulinka już śpi

Stary 2012-08-02, 21:02   #4256
saaraa_lub
Rozeznanie

Glam moze żul im coś do jedzenia dodaje?pewnie jeden drugiego nakreca

Ja własnie zabezpieczyłam podłogę po porannym incydencie

Czas edycji: 2012-08-02 o 21:05
Stary 2012-08-02, 21:12   #4257
nettka_
Zadomowienie

Idę się prysznicować i w kimono

Stary 2012-08-02, 21:40   #4258
glamourous
Zakorzenienie

Z zulem sie poklocilam i wsciekla jestem
Nie wiem co on im podaje/ dodaje- wiem czego nie podaje a mianowiie moich zupek choc go milion razy prosilam zeby im w poludnie dal zupe aon ich po kilka razy kaszka pasie
Wracam o 15 a oni nic do wiezora jesc nie chca bo ich nafutruje:pal a:
Stary 2012-08-02, 21:55   #4259
nettka_
Zadomowienie

Kaszka pewnie z cukrem i mają energie chłopaki

Stary 2012-08-02, 22:00   #4260
muffinka90
Zakorzenienie

ciagle mysle o smerfiatkach

Cytat:
naprawde? to sie bardzo ciesze

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

goldi gratki za zabki

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

glam dla zula. A moze chlop sam zjada, takie pyszne, a mlodziezy kaszki podsuwa

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości