|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg
Cytat:
Chociaż, porównując z tym co jedzą ludzie nie bedacy na diecie to nie jest dużo. Kajzerka, pół grahamki i pół woreczka ryżu to chyba nie tragedia z tymi weglami.Ja spokojnie tez bym wytrzymała i nie raz tak robiłam, ale mamy jeśc regularnie więc wypada mimo wszystko sie tego trzymać i jeść coś rano. A jak zasypiam o 3 nad ranem albo i później czesto juz czuje głód a nie lubie sie 'tłuc' po łóżku głodna... .
|
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
dobry wieczór
![]() chciałam się tutaj pochwalić swoim dzisiejszym kulinarnym dokonaniem. otóż jakiś czas temu wpadł mi w ręce jakiś gerberek, wyczytałam, że ma około 70 kalorii i uznałam go za świetne drugie danie. fakt, był smaczny. niemniej ogarnęły mnie pewne wątpliwości, co właściwie w nim jest. a że dzisiaj mój tata przytachał mi kosz jabłek ("się odchudzasz, to jesz owoce"), to pomyślałam, że zanim je wszystkie zjem, dawno mi skisną, więc może coś z nimi zrobić? pokroiłam bardzo drobno, wsadziłam do gara, gotowałam, gotowałam, gotowałam (jakieś 20 minut?), rozdzieliłam na dwa. do jednych dodałam maksymalnie rozdrobnioną brzoskwinię, a do drugich cały koszyczek malin (które wcześniej wycisnęłam przez praskę do ziemniaków). to wszystko się jeszcze chwilę pogotowało. doszłam do smutnego wniosku, że jest bardzo kwaśne, więc rozpuściłam w szklance wody 4 słodziki (wiem wiem... ) i wlałam po połowie do każdego gara. a później to wszystko do małych słoiczków. jeden sobie wcięłam do razu... ach! a reszta się pasteryzuje. co myślicie, będzie dobry podwieczorek?
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam to co dzisiaj napisałyście i aż boje się zapytać: czy to, że jem sobie np kostkę mlecznej czekolady albo 2 malutkie ciasteczka dziennie niweczy cały mój wysiłek???? Jem dziennie max 1100kcal i do tego 1,5-2h na rowerze
|
|
#1594 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja robie podobnie czasami do moich placuszkow z otrąb owsianych, a słodze je otrębmi żytnimi granulowanymi żurawiną. Spokojnie to jedz ![]() Cytat:
musi być mleczna? Taka deserowa np z wedla nie jest dużo bardziej gorzka, a zawsze to mniej cukru . Ważne by nie jeść tego tuż przed snem.
|
|
|
#1595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To zależy całkowicie od organizmu. Ale w najgorszym wypadku owszem , może to zniweczyć cały wysiłek. Najlepiej spróbować na sobie, jaka ilość jest tolerowana ( czyli chudniemy ). |
|
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
teraz akurat mam taki czas że muszę-@... i niestety raz w tym tygodniu nie skończyło się na 1 kostce albo 2 ciasteczkach tylko 2 kostkach, 2 czekoladkach i 3 ciastkach
Niemniej waga pokazała pół kilo mniej! Dzięki za dobre rady i pomocDzisiaj już myślałam że nie uda mi się wyskoczyć na rower bo padało jak z cebra, ale na szczęście zdążyłam. Co więcej, jeszcze 3 dni temu pokonałam trasę w 1,5h, dzisiaj tę samą w 1h! jeszcze co do słodyczy- ech... trudno wytrwac gdy jeden z domowników przywozi po kilka paczek słodkości które leża po prostu wszędzie. Ja je zbieram i chowam (żeby nie kusiło) ale potem znowu leżą wszędzie gdzie spojrzę...
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
Da się. Najtrudniejszy jest ten czas odzwyczajania, a potem to jak u mnie
lody w zamrażarce, pączki świeże kupione, aaa, ciastka z kremem. Nie ma sposobu, aby mnie przekonać do zjedzenia ich
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie na szczescie do słodkiego nie ciągnie. Jeden problem mniej
![]() ![]()
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() w takim razie od teraz mówię sobie że nie chcę jeść moich ulubionych ciastek. I że obecność kobiety w ciąży która pochłania wszystko co słodkie wcale nie działa na mnie demotywująco...Ale przyznam, że np ziemniaki, które bardzo lubię, już mnie nie kuszą. Nawet doszłam dzisiaj do wniosku, że chyba przestałam lubić jedzenie tak jak lubiłam dawniej. Zamiast "zyje aby jeść" mam "jem aby żyć". Nie dotyczy to słodyczy
|
|
#1600 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najlepsze białko w mięsie, rybach, jajkach, tak mi się wydaje ![]() a moje białko - pół sporego wędzonego łososia + w chinszczyznie na obiad sporo piersi z kurczaka ![]() Cytat:
ksylitol jest fajny, bez kalorii, ale meega drogi... Cytat:
![]() ah, zazdroszczę ![]() ale faktycznie, spróbuję w chwilach słabości zjeść twaróg z kakao i miodem i rzadziej pić kawę - bo do niej muszę mieć słodkie i ją samą słodzę...trochę się martwię weekendem u teściów... ;P
|
|
|
#1601 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie dołącze do tej cudnej grupy wsparcia,
wzrost:165 waga :106 cel: 75 mam nadzeje że mi sie uda. Jestem tu pare dni i juz mam wileką ochotę być tu caly czas i czytać te wasze wpisy, bardzo mnie motywują i trzymają z daleka od lodówki
|
|
#1602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() witamy!
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Ciebie to fakt zapomnialam o tym łososiu .Co do moich weglowodanów, ciekawą rzecz mi powiedziałaś. Nie byłam świadoma, że w jogurcie jest wiecej węglowodanów niż białka.. ![]() A weekendem się nie martw będzie dobrze, małe porcje i jakoś to będzie. Zawsze możesz przygotować cos sama jak pisałaś i zabrać ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Ja tu jestem od wczoraj można powiedzieć i już uwielbiam to forum Jest na prawde fajnie a dziewczyny są takie pomocne.
|
|
|
#1604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast serki homogenizowane (naturalne, niesłodzone) są już lepsze z nabiału najwięcej białka to ma chyba twaróg.śledzie na słodko, nie brzmi za dobrze...:P ja lubię wędzone ryby i smażone (które odpadają teraz), no i czasem, czasem, pieczone... ale rzadko ogólnie jem ryby. Staram się natomiast codziennie zjeść solidną porcję białka w postaci mięsa i zwykle do obiadu jest mięso, czasem więcej, czasem mniej... a jajko - ja niestety samego nie dam rady zjeść, bo mi się przejadły. na miękko lubię, ale z majonezem, więc odpada choć ostatnio zjadłam na miękko na kanapce, było całkiem całkiem
|
|
|
#1605 |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam moje placuszki, które mają w sobie witaminy, węglowodany złożone i białko(brak cukru poza fruktozą i tłuszczu). Mieszamy roztrzepane jajo z chudym twarogiem, dodajemy otrąb (jak owsianych używam), ulubionych owoców w kawałkach(super są wcześniej przygotowane jabłka, usmażone bez tłuszczu i bez cukru tylko z cynamonem). Formujemy małe placuszki na patelni ceramicznej lub teflonowej i już. Ja osobiście uwielbiam słoodycze i wiem, że jak zobaczę 5 z przodu swojej wagi to pójde na lody , ale bedzie to jednorazowy wybryk. Czasami żeby sie troszkę osłodzić, miksuje sobie rozpuszczoną galaretke w mniejszej ilosci wody niż na opakowaniu z mlekiem lub jogurtem. Wychodzi takie ptasie mleczko.
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie mają wiecej węglowodanów niż białka, nawet naturalne...masakra. Ja jestem dosyc wybredna w jedzeniu, czasami sie zastanawiam jakim cudem ja tyle waże bo naprawde nie jem dużo, czesto mi coś nie pasuje i poprostu odpada.Śledzie na słodko <mniam>
|
|
|
#1607 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kwestia nawyków i przyzwyczajeń pewnie
|
|
|
#1608 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej miło powitać. widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ja też tutaj od niedawna, ale wciągnęłam się mocno.od razu Ci napiszę, że ja już zmieniłam priorytety. w powitalnej wiadomości ktoś mi napisał, że spoko będę ważyć 60 więc nastawiaj się na duże wsparcie ![]() a ja dzisiaj... zaspałam! i nie poszłam z kijkami na mój poranny spacer, aż mnie rzuca. za to popołudniem biegnę na basen, bicze wodne, sauna... należy się po tygodniu! PS. moje gerberki są przepyszne, ale to chyba nie był najszczęśliwszy pomysł na śniadanie...
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,,..
Mozna sie dołaczyc??
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam już dosyć wszystkiego. Kolejna rekrutacja odrzucona i nadal nie mam pracy
Kuncia witamy poczytaj stare wątki byś była bardziej w temacie
Edytowane przez mikados Czas edycji: 2012-08-03 o 10:35 |
|
|
|
|
#1611 |
|
Przyczajenie
|
hej! ja tez chetnie dolacze.
waga wyjsciowa 94,7kg waga aktualna 91,3kg cel 65kg
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
Wzrost ok 165 cm
Waga wyjsciowa 92 kg Waga aktoalna 90 kg. A 2 lata temu bylo 10 kg mnie nie całe ![]() mikados tez znam ten ból z praca szukam jej jakies 4 mc. Masakra.
|
|
#1613 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Kuncia, ja rok temu też ważyłam dyszkę mniej. nie ma się co wkurzać, ale brać za siebie!
|
|
|
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Razem damy rade. Ja juz 3 dzień lece i jest fajnie. Bo to forum serio dziala w sensie pomaga. Można sie chwalić swoimi osiągnięciami. Pytać o rady, a co najważniejsze każdy pomoże chętnie. Powodzenia.Moje dzisiejsze jedzenie: Śniadanie: -Bułka pszenna z serem -pół szklanki mleka II Sniadanie -Brzoskwinia i kilka orzechów włoskich Obiad: -ziemniak -omlet z 1 jajka -sałatka grecka Podwieczorek: -Lampka wina czerwonego -Kawałeczek Mango Kolacja: -Rzodkiewka z jogurtem -jajko -pół bułki pełnoziarnistej
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2012-08-03 o 20:52 |
||
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
hej
miło powitać. widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ja też tutaj od niedawna, ale wciągnęłam się mocno.od razu Ci napiszę, że ja już zmieniłam priorytety. w powitalnej wiadomości ktoś mi napisał, że spoko będę ważyć 60 więc nastawiaj się na duże wsparcie ![]() Dziekuje wszystkim za miłe powitanie, ale 60 tobyłby chyba cud...chciałm zapytać ile tak mniej więcej chudniecie na miesiąc lub tygodniowo????
104kg=>6.02.2013 Edytowane przez asia26091981 Czas edycji: 2012-08-03 o 22:13 |
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem już przyzwyczajona do diety, jem o stałych porach. Dzisiaj miałam swój pierwszy dzień bez słodyczy- ciągnęło mnie ale wytrzymałam
|
|
|
#1617 |
|
Przyczajenie
|
Asia 1-1.5kg tygodniowo jest najbezpieczniejsze dla organizmu. tak wyczytalam, ja narazie mam okolo 3kg w ciagu 2 tygodni. pisze okolo bo waga mi ciagle skacze
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny
nie odzywalam sie bo bylismy znowu na wycieczce ale nie nagrzeszylam![]() buziaki
|
|
#1619 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny jak jest u was z kolacja? stala pora czy 3 godziny przed spaniem? pracuje do 19, czy 19.30 to za pozno na kolacje? spac chodze roznie czasami 21.00, czasami 24.00 albo pozniej
dzisiejszy jadlospis sniadanie jajecznica z wedzonym lososiem (ble malo tego zjadlam) II sniadanie 2 plasterki sera zoltego obiad smazone pieczarki z papryka i serkiem topionym podwieczorek 2 plasterki sera zoltego, salatka z arbuza i sera fety kolacja plaster arbuza i jak? nie wiem czy juz pisalam ze jestem na wysokobialkowej diecie, weglowodany 40g dziennie, nie ma ograniczen co do tluszczu nie wiem czy nie przesadzilam z tym arbuzem dzisiaj???
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
Również witam nowe dziewczyny, ja właśnie wróciłam z pracy. Oto mój jadłospis:
śniadanie: otręby owsiane, mleko 0,5%, cynamon, kardamon II śniadanie: 2 brzoskwinie ufo obiad:pstrąg pieczony w folii, mała miseczka zupy jarzynowej podwieczorek: pomarańcza, garść żurawiny suszonej Poza tym jeszcze podjadałam troche pastylek z wit. C, bo mnie megaciągnie do słodkiego, ale taka jedna to tylko jakieś 9kcal, to przeżyję.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Chociaż, porównując z tym co jedzą ludzie nie bedacy na diecie to nie jest dużo. Kajzerka, pół grahamki i pół woreczka ryżu to chyba nie tragedia z tymi weglami.

) i wlałam po połowie do każdego gara. a później to wszystko do małych słoiczków. jeden sobie wcięłam do razu... ach! a reszta się pasteryzuje. co myślicie, będzie dobry podwieczorek?
-> 1.09 - 94 -> 18.02 - 70 -> 1.05 - 63

musi być mleczna? Taka deserowa np z wedla nie jest dużo bardziej gorzka, a zawsze to mniej cukru