Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 21:57   #1921
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Papa dzisiaj o jakieś 3 wyjeżdżamy na lotnisko! Do zobaczenia i trzymajcie kciuki za mnie - panikare
Ana, szczęśliwej podróży i miłego wypoczynku życzę
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:02   #1922
metkaa
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość
moje dziecko kąpało się dziś bez płaczu )
super,

Cytat:
Papa dzisiaj o jakieś 3 wyjeżdżamy na lotnisko! Do zobaczenia i trzymajcie kciuki za mnie - panikare
udanego wypoczynku,

dobranoc
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:05   #1923
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Powiedzieliśmy rodzicom

W takim skrócie, to mama non stop się śmiała, jakby się naćpała Tata uronił łezkę i generalnie się bardzo cieszą Teściowa też się popłakała...i generalnie kazali mi na siebie uważać...a potem wymyślali różne sytuacje, historie, teorie i przyszłość bliźniaków
super, że sie tak ucieszyli

Cytat:

Cytat:
spokojnej podróży i miłego wypoczynku...
i rób zdjęcia, żebys mogła nam pokazać
Stary 2012-08-02, 22:14   #1924
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Nadrabiałam Was w trakcie pracy ale nie mam nic zacytowanego wiec nie wiem czy nie zapomne o czymś.

Jak gadam głupoty to mnie bijcie. Ale wydaje mi się, że za wcześnie jest pytać sie Malensstfa czy się cieszy z bliźniaków. Bo to jednak potrzeba trochę czasu na oswojenie się z tym faktem. Ale Kochana na pewno sobie poradzisz i będziesz cudowną Mamą dwójki Bąbli

Gucia jak tam Twoja Sandra się czuje?

Strong Ty niewyżyta niewiasto jak się czujesz? Jak humorek?

No i właśnie nie wiem co jeszcze..

Byłam dziś u tego drugiego lekarza. Jeśli chodzi o moje wyniki to nie są najgorsze mam nieliczne jakieś bakterie. Na wszelki wypadek przepisał mi lekarz biseptol ale na drożność mogę spokojnie iść w następnym cyklu. Przy okazji sprawdzi mi czy zareagowałam tym razem na clo bo to już coś powinno być widać.
Co do badań męża że najlepsze nie są ale trudno dokładnie stwierdzić bo są mało precyzyjne. On mi powiedział, że w dokładnym badaniu wychodzi tylko kilka procent plemników o prawidłowej budowie i mnóstwo innych odmian. A nie tak jak teraz, że niby 70%. No i oczywiście za miesiąc musze to badania powtórzyć u nich w klinice bo to robią embriolodzy pod kątem płodności a nie analitycy.
Nie wiem chyba mnie ciu.ają na kasę ale spoko.
No i powiedział, że się zgadza z opinią mojej lekarki, że w moim przypadku przy pco i problemami z owu oraz słabymi wynikami nasienia to chyba najlepiej inseminacja.
Ale na pewno pójde jeszcze do innego lekarza jak będę miała komplet wyników. Jak 3 potwierdzi tę opinię to nie pozostaje mi nic innego..
dobrze, że twoje wyniki nie są złe, a co do badań tz to ja mam podobny wynik i podejrzewam, że tez może mi kazać powtórzyć 9chociaż u mojego tz chyba wszystko jest oki to może nie koniecznie). To już teraz wiadomo skąd u nas rozbieżność cenowa przy badaniu nasienia od 35-80 zł. Jak lekarze potwierdzą to faktycznie zrobicie inseminację ale tym sposobem dzidzia będzie szybciej z wami

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
dziekuję, że pytasz

słabiutka jest... gorączka znów skoczyła, robimy jej zimne okłady, do tego przełyka tak jakby ją gardło bolało... zaglądałam, ale migdały czyste, tekże mam nadzieję, że to nie angina ...
jutro pójdę do lekarza z samego rana, niech ja osłucha i obejrzy...
biedulka, zdrówka dla niej życzę
Cytat:
Powiedzieliśmy rodzicom

W takim skrócie, to mama non stop się śmiała, jakby się naćpała Tata uronił łezkę i generalnie się bardzo cieszą Teściowa też się popłakała...i generalnie kazali mi na siebie uważać...a potem wymyślali różne sytuacje, historie, teorie i przyszłość bliźniaków
super reakcja musza bardzo się cieszyć, podwójnie oczywiście

Cytat:
super brawo dla Kamilka

Cytat:
Maleństwo ale cudownie

bawcie się dobrze, szczęśliwego lotu

mrowinko wiem, że marudzę o tej mojej temperaturze ale nie mam się komu wygadać bo tz nie chce suszyć cały czas głowy a tak mi smutno bo oczywiście duże nadzieje miałam i mam trochę dalej.

metka super, że będziesz na górnej liście z nami, obyś oczywiście jak najkrócej na niej była. A z pierwszym dzidziusiem w którym cyklu zaszłaś?

a ja mam dzisiaj wieczorem kiepski humor, jak przyszłam z pracy to miałam takiego nerwa tak po prostu, że wyżyłam się na tz za to, że nie kupiłmi w sklepie cukru żelującego i od tego się zaczęło, on tylko słuchał a ja ciągle mówiłam podniesionym głosem. Potem mi się trochę płakać chciało i smutno mi bo blisko dzień testowania a ja boję się znów zobaczyć I krechę wiem że to dopiero początek starań ale to silniejsze ode mnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek

Edytowane przez stokrotka24
Czas edycji: 2012-08-02 o 22:16
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:17   #1925
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Super, Gratulacje dla Ciebie i Kamilka

Cytat:
Zdecydowanie...mama już powiedziała...że nie będę musiała gotować, prac, itd Ale nawet jeśli chodzi o mdłości czy samopoczucie...to nie będe musiała się kryć...
No i super!
Mam nadzieję, ze mdłości szybciutko Ci przejdą

Ana, udanego wypoczynku, bez stresu
I nie zabieraj szklanki

A ja byłam dziś dobrą żoną i kupiłam mężowi 2 perfumy

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2012-08-02 o 22:18
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:20   #1926
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
mrowinko wiem, że marudzę o tej mojej temperaturze ale nie mam się komu wygadać bo tz nie chce suszyć cały czas głowy a tak mi smutno bo oczywiście duże nadzieje miałam i mam trochę dalej.

a ja mam dzisiaj wieczorem kiepski humor, jak przyszłam z pracy to miałam takiego nerwa tak po prostu, że wyżyłam się na tz za to, że nie kupiłmi w sklepie cukru żelującego i od tego się zaczęło, on tylko słuchał a ja ciągle mówiłam podniesionym głosem. Potem mi się trochę płakać chciało i smutno mi bo blisko dzień testowania a ja boję się znów zobaczyć I krechę wiem że to dopiero początek starań ale to silniejsze ode mnie
Marudź nam ile zechcesz
Stokrotko, też mam czasem takie okropne dni, najczęściej tuż przed @. Sama się wtedy nie poznaję Ale nie załamuj się, to dopiero początek starań i wszystko jest z Wami ok, prawda?
Kiedy zamierzasz testować? Będę trzymała kciuki.
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
a ja chyba z racji tego ze juz sierpien moge prosic o przeniesienie mnie na inna liste
Faktycznie, już sierpień Mamy kolejną staraczkę
To co mam wpisać? Zaczęliście już starania?
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:30   #1927
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam dziś u tego drugiego lekarza. Jeśli chodzi o moje wyniki to nie są najgorsze mam nieliczne jakieś bakterie. Na wszelki wypadek przepisał mi lekarz biseptol ale na drożność mogę spokojnie iść w następnym cyklu. Przy okazji sprawdzi mi czy zareagowałam tym razem na clo bo to już coś powinno być widać.
Co do badań męża że najlepsze nie są ale trudno dokładnie stwierdzić bo są mało precyzyjne. On mi powiedział, że w dokładnym badaniu wychodzi tylko kilka procent plemników o prawidłowej budowie i mnóstwo innych odmian. A nie tak jak teraz, że niby 70%. No i oczywiście za miesiąc musze to badania powtórzyć u nich w klinice bo to robią embriolodzy pod kątem płodności a nie analitycy.
No i powiedział, że się zgadza z opinią mojej lekarki, że w moim przypadku przy pco i problemami z owu oraz słabymi wynikami nasienia to chyba najlepiej inseminacja.
Ale na pewno pójde jeszcze do innego lekarza jak będę miała komplet wyników. Jak 3 potwierdzi tę opinię to nie pozostaje mi nic innego..

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Czesc

Blondi
ile Twoj M dostal tego Paternity pelnoplatne czy te 135 £/tydz. Malo strasznie. A i on bieze dodatkowo swoje 2 tyg urolopu zeby byl m-c
tak, to jest teraz 135( wtedy bylo 123f).Malo nie malo, dla mnie ten zcas bezcennyAle moge powiedziec,z e zalezy to od pracodawcy, bo spotkalam sie ze wyplacali wiecej, baa nawet 100% wyplaty

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
[

słabiutka jest... gorączka znów skoczyła, robimy jej zimne okłady, do tego przełyka tak jakby ją gardło bolało... zaglądałam, ale migdały czyste, tekże mam nadzieję, że to nie angina ...
jutro pójdę do lekarza z samego rana, niech ja osłucha i obejrzy...
[/FONT][/SIZE][/COLOR]
dla Sandry

[QUOTE=Ana***;35664967
podręczny może mieć 5kg chyba

stresior mnie ogarnia
maluje paznokcie... a jeszcze henne mam zamiar robić [/QUOTE]
ale chyba pisalas o glównym, skoro masz 12 i 16 kgO ten wlasnie mi chodzi

Milej podrozy i udanego wypoczynku!

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuje Wam za troskę, kochane jesteście tż czuje sie już lepiej, ale dziś w przychodni debilny lekarz nie chciał mu wypisać zwolenienia na dwa dni! a tż miał ze sobą wszystkie papiery ze szpitala i od pogotowia że niby nie widzi powodów - no nie no, jasne, z bolącą głową i zawrotami głowy w sami raz nadaje się do pracy a maszynami, piecami, pobieraniem miar od pacjentów gdzie ciągle musi się schylać czy czasami ich nawet podnieść na szczęście mamy jeszcze Medicover, tam dostał i zwolnienie i skierowanie do neurologa, gdyby coś jeszcze działo

Idę nadrabiać dalej
Trzymajcie sie

Cytat:
Powiedzieliśmy rodzicom

super

Cytat:
oj przepraszam ale tak to jest, jak czyta się w biegu Myśka nasza ma prawie 2 latka, skończy w październiku

Blonde, bo mi się przypomniało.. pisałaś, że idziecie z Sebą do logopedy, a kiedy?
tak, przychodzi do Nas. Mamy wizyte 7 sierpniaI jak bede w Pl prawdopodobnie wybiore sie i tam

No i nadal trzymam kciuki by @sie nie pojawila
Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
:
Dzięki, że pytasz. Niestety bez zmian.
Wypiłam jeszcze 2 wapna i zrobiłam okład...ale nadal spuchnięta i boli. Jak się uwinę z wszystkim, co chcę zrobić, pomoczę w chłodnej wodzie z mydlinami... mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...bo wieczorem idę na piwo z kumpelami i jak będę naprana wracać kulejąca, to na bank gdzieś zaliczę glebę... (żartuję )
Bidulka
Stary 2012-08-02, 22:37   #1928
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie tak!!!

Jak oko?

a dzieki ze pytasz....u mnie oko tak jak twoja stopa....bez zmian....no ale daje sobie jeszcze troche czasu bo mocno podraznione bylo
Cytat:

Udanego wypoczynku zycze

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 22:40   #1929
blonde_hair
Zakorzenienie

Bikus zamowione
W ciagu 3-5 dni powinnam dostacNie kupiałam z amazona tylko z ebay, byly te same, cena 15 z przesylka 2f to wychodzilo to samo
Stary 2012-08-02, 22:50   #1930
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
a dzieki ze pytasz....u mnie oko tak jak twoja stopa....bez zmian....no ale daje sobie jeszcze troche czasu bo mocno podraznione bylo
Biedne oko!
Miałam kiedyś podobną sytuację, z tym, że mi nic się w oko nie wbiło, a jakiś paproch porysował mi gałkę oczną...też się trochę goiło...

Kotek, zagłosowałaś na mój przepis??Nie żebym zmuszała

Hania

Stary 2012-08-02, 22:57   #1931
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Maleństwo dacie radę.

Zabcia to u mnie podobnie. Choc ostatnio Maja jak zasypia o 20.30 to już sie nie budzi o 3.30 (chyba, ze jej strasznie gorąco) tylko dopiero ok 6-7. Więc noce mamy spokojne.

Gucia6 za kilka lat pewnie tak

Strong super

Maleństwo super, że rodzinka tak zareagowała.

Ana udanej podróży.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:42   #1932
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość

kochana wez sie przestan przejmowac co inni powiedza ja krotko karmilam Maje piersia ale zaczelam sciagac i na poczatku tez dokarmialam mm ale potem juz sie uregulowalam i nie musialam. I nie mialam zadnych wyrzutow!!! bo nie chodzi czym sie karmi wazne ze Dzidzia zadowolona i brzuszek ma pelny. I szczesliwa Mama to szczesliwa Dzidzia
dziekuje za te slowa

Cytat:

ciesze sie ze nie jest tak zle

Cytat:
Powiedzieliśmy rodzicom

hehehe to super

Cytat:
no widzisz teraz to bedzie tak ze jak bedziecie go z wody wyciagac to bedzie plakal bomu tak dobrze bedzie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Zabcia a tam od męża nikt nie chce do Stanów wyjechać na stałe?

jakoś 4-5 dni roboczych
Narazie nikt rodzice meza dalej pracuja , jedna siostra ma meza pracuje i zaczynaja budowe w Polsce , drugia siostra ( chrzestna Dominika ) mieszka i pracuje w Austrii , najmlodszy brat zaczyna liceum .. Jedynie najstrszy brat meza by chcial do nas przyleciec ale niestety byl juz raz i przecholowal wize takze nie ma wstepu

Czyli na poczatku tyg powinni dostac .. oby na 10 lat Wiesz o tym ze teraz placi sie 560zl od osoby za wize?? Masakra

Cytat:

Przytulam Cie mocno

U mnie Domino chyba dzisjaj wyczul ze mam duzo do zrobienia bo prawie caly dzien przespal Zeby tylko w nocy mu sie nie odmienilo Jak dobrze ze jutro juz piatek i dwa dni bede miala meza w domu

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:47   #1933
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja mam teraz męża non stop przez 3 tyg (jeszcze tydzień nam został) aż mi smutno, ze będzie musiał wrócić do pracy

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-02, 23:54   #1934
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz męża non stop przez 3 tyg (jeszcze tydzień nam został) aż mi smutno, ze będzie musiał wrócić do pracy
Szczesciara , u nas maz wychodzi z domu przed 7 wraca kolo 18stej ... tylko weekendy jest w domu. A one zwsze tak szybko mijaja

Mam nadzieje ze jak przyleca rodzice meza to dostanie urlop

Zamowilam dwie zabawki dla Domino z okazji .. jego pierwszych imienin w ta sobote

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-08-03, 00:00   #1935
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Szczesciara , u nas maz wychodzi z domu przed 7 wraca kolo 18stej ... tylko weekendy jest w domu. A one zwsze tak szybko mijaja

Mam nadzieje ze jak przyleca rodzice meza to dostanie urlop

Zamowilam dwie zabawki dla Domino z okazji .. jego pierwszych imienin w ta sobote
Hehe...każdy pretekst, żeby kupić coś maluszkowi jest dobry
Co zamówiłaś?

Hania

Stary 2012-08-03, 00:07   #1936
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe...każdy pretekst, żeby kupić coś maluszkowi jest dobry
Co zamówiłaś?
Dokladnie tak
Mialam jeszcze bon do sklepu zabawkowego ( ktory dostal w prezencie ) Chcialam cos co gra i wzielam mu tego lwa http://www.toysrus.com/product/index...prodFindSrc=rv i te kuleczki http://www.toysrus.com/product/index...prodFindSrc=rv sa z roznego materialu i wydaja dzwiek ( pomagaja w rozowju dotyku u dziecka ) Miejmy nadzieje ze mu sie beda podobac

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-08-03, 00:14   #1937
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak
Mialam jeszcze bon do sklepu zabawkowego ( ktory dostal w prezencie ) Chcialam cos co gra i wzielam mu tego lwa http://www.toysrus.com/product/index...prodFindSrc=rv i te kuleczki http://www.toysrus.com/product/index...prodFindSrc=rv sa z roznego materialu i wydaja dzwiek ( pomagaja w rozowju dotyku u dziecka ) Miejmy nadzieje ze mu sie beda podobac
Ooo...kuleczki są superowe na pewno spełnią swoje zadanie Szczególnie ta z tasiemkami będzie pewnie w użytku
Ten lewek też fajny, ale chyba na troszkę później, nie?

Hania

Stary 2012-08-03, 00:43   #1938
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo...kuleczki są superowe na pewno spełnią swoje zadanie Szczególnie ta z tasiemkami będzie pewnie w użytku
Ten lewek też fajny, ale chyba na troszkę później, nie?
Dziekuje
No tego lwa to na poczatku bedziemy mu musieli przyciskac , ale podoba mi sie to ze wydaje dzwiek roznych instrumentow , szkoda tylko ze sie nie swieci jeszcze. Te kulki od razu mi wpadly w oko

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-08-03, 05:00   #1939
Amani
Zakorzenienie

Hej!

Przepraszam za mój spóźniony zapłon, ale...:

Malenstfo!!!!!!! ale szok!!! podwójne gratulacje, Kochana!!!!
Malenstfo!!!!!!! ale szok!!! podwójne gratulacje, Kochana!!!!

Natalko - o matko, wspołczuję przeżyć z mężem!!! Oby wszystko się unormowało, niech odpoczywa boroczek!!! Trzymam

Zabcia - szczerze to nie pamietam ile czekałam na paszport...

Strong - dla Kamilka za wesołą kąpiel

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 07:32   #1940
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaby aż mi łzy w oczyskach stanęły wzruszyłaś mnie

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Ojojoj, Abbyszonku, ja tego w zlej wierze nie napisalam. Sorki jest tak to zabrzmialo, chcialam tylko podbudowac troche Butterka i zagrzac do boju. A Tobie to sie baciszony naleza bo wlasnie bylam u Ciebie na FB a ty taka lachaaaa. I gdzie ty masz zwisyyyy???
Kochana, wiem Absolutnie się nie obraziłam, napisałam tylko co myślę Ty przecież jesteś ćwiczeniowy hardcor z kaloryferem! A widziałaś moją zwisającą farelkę (Butterowe zapożyczenie )
A jak już rozpędzisz się w zagrzewaniu Butterka do boju, to zagrzej i mnie

Cytat:
Ja juz w PL nie bylam 2 lata a juz wtedybyly drogo nie chce myslec ile teraz idzie na zakupy spozywcze.

Zauwazylam ze mimo ze polacy narzekaja ( a to mamy juz w krwi chyba ) ze zarobki male itp to co roku na wakacje jezdza. Zwlaszcza teraz to widac jak biura bankrutuja i pokazuja ile ludzi na lotniskach siedzi i to calymi rodzinami .. Skad maja na to kase? Oszczedzaja caly rok czy jak?

A nie pisalam o tym bo wiem jakie wszyscy maja nastawienie i parcie na karmienie piersia a jak widze ze Domino nie dojada to nie bede dziecka glodzila bo musi miec mleko z piersi skoro moge mu tez dac mm. Nie chcialam podobnej sytuacji co byla z lozeczkiem turystyczym , bo sie tylko niepotrzebnie zdenerwowalam. A rozmawialam ze swoim pediatra na temat lozeczek i patrzyl na mnie jak na wariatke.
W przeciągu ostatnich dwóch lat ceny artykułów spożywczych mooocno poszły w górę. Najlepszym przykładem niech będą jajka, gdzie 2 lata temu za 10 szt. płaciłam 5,99, a dziś te same kosztują 11,99. Wzrost o 100%

My nie wyjeżdżamy co roku W tym roku raptem weekend w Gdańsku. A jak jechaliśmy na typowe wakacje, to też zbieraliśmy cały rok

Kochana, ale co Ty za głupoty gadasz! Wiesz, że wiele z nas broniło Cię wtedy. Ja absolutnie nie neguję spania w turystycznym łóżeczku zwłaszcza, że nie wiemy, jaki materac tam jest. I nie ma też co dyskutować nad wychowaniem w PL a gdzie indziej.
Absolutnie nie powinnaś przejmować się takimi docinkami
Karm choćby samym mm - ważne, że Domi jest szczęśliwy, zdrowy i ma pełny brzuszek Zauważyłam, że sporo młodych mam (i ich otoczenia) potrafi krytykować inne mamy (karmienie piersią jest głównym tematem tej krytyki) jakby nie miały swoich problemów i swoich dzieci. Ciekawe, czy one wszystko tak idealne i książkowo robią...?!
Poza tym tyle dzieci jest karmionych mm od pierwszego dnia życia i nic im się nie dzieje.
A najbardziej przykra jest krytyka, kiedy mama naprawdę nie może karmić, a naokoło "Ale z niej wyrodna matka, podaje mm"
Nie przejmuj się Kochana

Cytat:
Skonsultuj się z kimś jeszcze

Cytat:
dziękuje Wam za troskę, kochane jesteście tż czuje sie już lepiej, ale dziś w przychodni debilny lekarz nie chciał mu wypisać zwolenienia na dwa dni! a tż miał ze sobą wszystkie papiery ze szpitala i od pogotowia że niby nie widzi powodów - no nie no, jasne, z bolącą głową i zawrotami głowy w sami raz nadaje się do pracy a maszynami, piecami, pobieraniem miar od pacjentów gdzie ciągle musi się schylać czy czasami ich nawet podnieść na szczęście mamy jeszcze Medicover, tam dostał i zwolnienie i skierowanie do neurologa, gdyby coś jeszcze działo
Właśnie o tej "służbie zdrowia" mówiłam

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 07:33   #1941
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzieliśmy rodzicom

Super, że się tak ucieszyli

Cytat:
Dokladnie tak
Baaardzo mi się te kulki podobają
Ja aż się boję etapu kupowania zabawek dziecku... Nie będzie mogło być żadnych sznurków, żadnych tasiemek, żadnych folii, bo moje głupie koty od razu wszystko pożrą i jeszcze je będę miała na sumieniu
Tak samo karuzelę - będę musiała znaleźć taką, gdzie zabawki nie będą na cienkich sznurkach. Bo przecież jedna noc i zabawki będą leżały w łóżeczku, a sznurki będą zjedzone przez Herę

Dzień dobry w piątek

Zły dzień mam dziś A jaki wczoraj miałam kiepski
Wróciłam z pracy, zabrałam się za obiadek... Telefon z pracy. Nie będę wnikać w szczegóły (zwłaszcza, że piszę stąd), ale odłożyłam słuchawkę i popłakałam sobie nad cukinią Zawsze na stres reaguję płaczem.

Mąż wrócił z biegania, wypłakałam mu się dalej, zjedliśmy obiad. Dzień miałam już tak rozwalony, że nawet materiałów do mgr nie wyjęłam. A na koniec pokłóciłam się z mężem (moja wina, przez ten wisielczy humor i okres bezsensu się na niego uniosłam) i zasnęliśmy plecami do siebie
Dziś ok, choć wciąż sucho.

W dodatku mąż wczoraj podczas biegania przeciążył sobie kolano i ledwo chodzi. Ech...

Dziś jedziemy do małej L.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-03, 07:57   #1942
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć....mam za sobą mega ciężkie popołudnie i bezsenną noc - pełnia nadal
wczoraj koło 12ej dostałam strasznych skurczy, do tego mała sie strasznie rozpychała, boleśnie i już później nawet nie rozróżniałam czy skurcz czy ona sie wypycha...mały zasnął a ja się położyłam po nospie i magnezie, skurcze dosłownie kilka na godzinę... po 2 godz. wzięłam kolejną nospę i magnez i puściło i na noc po 21ej znowu -tak od 16ej już skurcze były malutkie a od 18ej wcale. całą noc czuwałam, ale nie było dzwoniłam do mojej gin, ona na urlopie, kazała leżeć i brać to co biorę, a w razie czego jechać do szpitala do wizyty musze wytrzymać - poniedziałek po 16ej...jezu jak sie wystraszyłam, mówię wam
Przeraza mnie myśl, ze mogłabym teraz urodzić...u mnie nawet oddziału nie ma gdzie zajmują sie takimi maluchami matko, cieszyłam się, że zaczełam wczoraj 32 tydzień, a potem wyłam, ze dopiero...jezu żeby do 35 chociaż dotrwać

Malenstfo - gratuluję dwójeczki
nie mam siły nawet nadrabiać

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:32   #1943
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35667086]Marudź nam ile zechcesz
Stokrotko, też mam czasem takie okropne dni, najczęściej tuż przed @. Sama się wtedy nie poznaję Ale nie załamuj się, to dopiero początek starań i wszystko jest z Wami ok, prawda?
Kiedy zamierzasz testować? Będę trzymała kciuki.

Faktycznie, już sierpień Mamy kolejną staraczkę
To co mam wpisać? Zaczęliście już starania?[/QUOTE]
no prawie wszystko z nami dobrze, tz ma dobre wyniki a ja to nieszczęsne pcco ma i chyba za niski progesteron do tego. Wyniki pokaże dopiero mojej gince 17 sierpnia bo wcześniej nie dało rady iść na wizytę. Test robię we wtorek bo jak będzie I krecha to muszę duphaston odstawić

Cytat:
,

Przytulam Cie mocno

U mnie Domino chyba dzisjaj wyczul ze mam duzo do zrobienia bo prawie caly dzien przespal Zeby tylko w nocy mu sie nie odmienilo Jak dobrze ze jutro juz piatek i dwa dni bede miala meza w domu
dziękuję super, że mąż będzie z wami w weekend

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
super masz cieszcie się bo pewnie niedługo znowu zaczną się zjazdy twojego męża i będziecie znowu same

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
,

Zły dzień mam dziś A jaki wczoraj miałam kiepski
Wróciłam z pracy, zabrałam się za obiadek... Telefon z pracy. Nie będę wnikać w szczegóły (zwłaszcza, że piszę stąd), ale odłożyłam słuchawkę i popłakałam sobie nad cukinią Zawsze na stres reaguję płaczem.

Mąż wrócił z biegania, wypłakałam mu się dalej, zjedliśmy obiad. Dzień miałam już tak rozwalony, że nawet materiałów do mgr nie wyjęłam. A na koniec pokłóciłam się z mężem (moja wina, przez ten wisielczy humor i okres bezsensu się na niego uniosłam) i zasnęliśmy plecami do siebie
Dziś ok, choć wciąż sucho.

przytulam, ja też w większości płaczem reaguję na stres, oby dzisiaj twój dzień był lepszy

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
wczoraj koło 12ej dostałam strasznych skurczy, do tego mała sie strasznie rozpychała, boleśnie i już później nawet nie rozróżniałam czy skurcz czy ona sie wypycha...mały zasnął a ja się położyłam po nospie i magnezie, skurcze dosłownie kilka na godzinę... po 2 godz. wzięłam kolejną nospę i magnez i puściło i na noc po 21ej znowu -tak od 16ej już skurcze były malutkie a od 18ej wcale. całą noc czuwałam, ale nie było dzwoniłam do mojej gin, ona na urlopie, kazała leżeć i brać to co biorę, a w razie czego jechać do szpitala do wizyty musze wytrzymać - poniedziałek po 16ej...jezu jak sie wystraszyłam, mówię wam
Przeraza mnie myśl, ze mogłabym teraz urodzić...u mnie nawet oddziału nie ma gdzie zajmują sie takimi maluchami matko, cieszyłam się, że zaczełam wczoraj 32 tydzień, a potem wyłam, ze dopiero...jezu żeby do 35 chociaż dotrwać

Malenstfo - gratuluję dwójeczki
nie mam siły nawet nadrabiać
oby skurczę się na razie nie powtórzyły, niech malutka posiedzi jeszcze w brzuszku, trzymam mocno kciuki

jak dobrze, że dzisiaj piątek u nas pogoda brzydka, wczoraj wieczorem burza była a dzisiaj zaraz będzie padało. Dzisiaj mijają 3 lata jak mój tato nie żyje

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:36   #1944
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Hania

Stary 2012-08-03, 08:39   #1945
agnusek22
Wtajemniczenie

Dzień dobry PIĄTEK

Idę się ogarnąć z kawą, bo śpię na siedząco...

Zawsze będę wierzyć...

agnusek22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:41   #1946
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby Malutka posiedziała jeszcze co najmniej 3 tygodnie

Cytat:
przytulam, ja też w większości płaczem reaguję na stres, oby dzisiaj twój dzień był lepszy

Dzisiaj mijają 3 lata jak mój tato nie żyje
Dziękuję

Przykro mi

Cytat:
Cześć...
Hej Butterku
Co jest? Coś chyba nie w humorze jesteś

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-03, 08:43   #1947
Nikita...
Zakorzenienie

Jestem i ide nadrabiac

Dzien dobry piatek!!!

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 08:47   #1948
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Hej Butterku
Co jest? Coś chyba nie w humorze jesteś
Aaa..śpiąca jestem, a spuchnięta noga doprowadza mnie do szału

Poza tym weszła do klubu i załamałam się tym, ze dziewczyny piszą, że ujędrnić brzuszek, że cośtam, a ja mam brzuch 10 razy taki jak Twój... w ogóle nie jędrny...i poczułam się jak obleśny spaślak...

Hania

Stary 2012-08-03, 08:55   #1949
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa..śpiąca jestem, a spuchnięta noga doprowadza mnie do szału

Poza tym weszła do klubu i załamałam się tym, ze dziewczyny piszą, że ujędrnić brzuszek, że cośtam, a ja mam brzuch 10 razy taki jak Twój... w ogóle nie jędrny...i poczułam się jak obleśny spaślak...
Ja też jestem śpiąca i głowa mnie tak boli, że chyba zaraz sięgnę po tab
A co do nogi - może powinnaś przejść się do lekarza? Nie wygląda to dobrze

Kochana, ale... ech, ja naprawdę mam straszny brzuch! Weź pod uwagę, że na zdjęciu stoję. Nie chciałabyś widzieć, co jest jak siedzę.
Z resztą zerknęłam sobie na zdjęcia guci po porodzie i... z resztą sama sobie odpowiedz, co mogłam poczuć
Może to solidny kop?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2012-08-03, 09:02   #1950
onyks
Zakorzenienie

Cześć wszystkim
Ja Wam tu zaraz dam! Co to za humory w piątek!

Cytat:

Stokrotko, nie marudzisz pytaj ile się da

Mrowinko, jak @ dziś, nie ma?

Guciu, zdrówka dla Sandry

Natalko, a ja liczyłam na testowanie dziś i biegnę zobaczyć, a tu...pfffff ...w sobotę!

I zapomniałam co komu miałam napisać

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości