|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I znów wątek zapisujemy od nowa, łącząc wszystkie PMki z Tarnowa!
Cytat:
To jest blisko mnie a nawet nie wiedziałam o tym xD
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nemosek Ty mi czytasz w myślach, tfu! przewodach :P Ostatnio jak jechałam do Krk to właśnie tą ulicą. I tak patrzę, jakiś lokal jest w budowie, myślę, o! trzeba go znaleźć, może będzie w porządku. I właśnie teraz miałam go szukać ![]() Tylko jak ja przejeżdżałam to widziałam, że tam jeszcze budowa chyba trwa. Bo nie był jakoś dopracowany do końca Ale myślę, że to kwestia czasu![]() Dzięki, podjadę tam
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też niedaleko tego lokalu mieszkam
.Obserowałam jego powstawanie tydzień po tygodniu,bo jeżdzę prawie każdą sobotę do Lidera na zakupy.Cytat:
Skończyli już remont,jeszcze niedawno nie mieli stronki internetowej bo też chciałam poczytać co tam ciekawego mają. Warto by się było tam wybrać na jakieś piwko i dobry obiadek,obczaić smaki ![]() Może mężul zaprosi...... Ano to za tą informację wklej zdjęcie sukienki please Bo jestem bliska już kupna,ale jestem mega ciekawa jak leży![]() Ale jestem interesowna Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2012-08-01 o 11:42 |
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postaram się dzisiaj ![]() Dzwoniłam tam, b. miła Pani wytłumaczyła dużo rzeczy. Mają zarezerwowane pojedyncze terminy, więc ok. Ale mówiła, że z dnia na dzień ktoś dzwoni. Ogólnie 200 miejsc siedziących, na parkiecie do 170 osób. Ceny zależne od zestawu : 150, 160, 170zł. W tym napoje, owoce, dania bez placków. Orkiestra wiadomo-jaką się chce ![]() Trzeba będzie podjechać jak najszybciej. Mam nadzieję, że uda nam się coś zaakceptować, znając mojego mena ![]() ![]() A na obiad idź, idź, trzeba mieć szpiega w szeregach
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O i jakie przyjazne ceny,ciekawe jak wygląda menu ![]() Jak mężul zaprosi będę tropić smaki
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda Pani mówiła, żeby się umówić z managerem jeśli chcemy dowiedzieć się więcej, ale - muszę działać
|
|
#2557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam ślub na przyszły rok w październiku w Marionie, wzięłam ostatnią wolną datę na październik 2013r(rezerwowaliśmy miesiąc temu), także w pazdzierniku moze być ciężko, poszukaj, moze na tarnowiaku sie trafi wolny termin, niedawno widzialam termin w Marionie ![]() Jeśli chcesz szczegóły nt Marionu, daj znać, chętnie napiszę na priva, mogę też przesłać Ci menu ,zrobiłm zdjęcie, bo Pani nie miala zapasowego . Może Agawa w Dębnie przypadnie Ci do gustu? Ceny OD 160zł (na ten rok, nie wiem jak na przyszły, ale pewnie ok 10 zł więcej )- Bardzo ładnie, po remoncie ;-) Dwudniaki tez moze, z tym, że tam minimum gości 100osób i cena ok 180-190zł/os. Może tarnowianka? ale osobiscie nie znam opinii. Hotel Dunajec kilka osób nam odradzało z racji jedzenia.. Może jeszcze Bristol? Cena na ten rok to 180zł/os, Menu dość obszerne z tego co mówił mi właściciel przez telefon. W Tarnowii podali nam cene 130zł/os !! zrezygnowaliśmy. Jak dzwoniłam w kwietniu do Taurusa to na przyszły rok mieli wolne tylko święta wielkanocne i Boże Ciało, reszta na cały rok zajęte, a szkoda,tam mają dobre jedzenie W Dworku Modrzewiowym miała koleżanka wesele, ale 2.5 roku temu, więc cena się na pewno zmieniła, ale chwaliła ten lokal. Jak mi cos się jeszcze przypomni, to napiszę ![]() Jestem na etapie szukania fotografa, może ktoś podpowie kogoś?
Edytowane przez shy angel Czas edycji: 2012-08-01 o 14:57 |
|
|
|
|
#2558 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:52 |
|
|
|
#2559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynie co, to nie dają ich potem do domu po weselu, tylko jedzenie dają-to co zostało Ja póki co jestem zadowolona z wyboru Mam opinie od 2 Pmek z tego forum, które miały wesele w Marionie: jedna rok temu, druga miesiąc temu. Obie bardzo zadowolone. W cenie jest też dekoracja sali. Poza tym przyszly teść gra na weselach i chwalił bardzo ten lokal, jedzenie podobno super
|
|
|
|
|
#2560 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez roxy20 Czas edycji: 2012-09-12 o 16:53 |
|
|
|
#2561 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma miała tan wesele w czerwcu tego roku, i mówiła, że dekoracja na stołach to świece w szklanych kloszach na wyższych nóżkach. Jeden minus jaki mówiła to to, że nie było żadnego bukietu na stole PM trzeba tego dopilnować ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
Niestety nic o nich nie słyszałam ale na forum przewinęła się już ta nazwa, cofnij kilka stron wstecz ![]()
|
|
|
#2562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczepiny poprowadzili bardzo fajnie, z pomysłem
|
|
#2565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Na wstępie-dziękuję Wam bardzo dziewczyny, za odzew tak duży
Kochane jesteście !Cytat:
![]() Bristol nie. Miałam studniówkę tam i jedno wesele i mówię-nigdy więcej. Jedzenie średnie, zimne, a jeśli nie było Cię np. gdy podawali barszcz czerwony to już go nie było przy Twoim miejscu a doprosić się ciężko:/ Chociaż wesele było organizowane tak jakby po znajomości, tzn. ojciec panny młodej to ktoś z rodziny czy coś takiego.. ![]() Z Tarnovii pani przesłała mi na maila menu. Ale ceny faktycznie duże. W Taurusie faktycznie nie ma miejsc. A Dworek jednak za drogi ![]() Dziękuję za tak obszerną relację ![]() Cytat:
Wiem, że może na to samo by wyszło robiąc wesele w Tarnowie ale mimo wszystko-nie podoba mi się takie organizowanie wesel daleko Ja po prostu nie lubię zbędnych 'problemów' ![]() A znając moją dalszą rodzinę większość będzie niezadowolona, więc... i tak nie dogodzisz ![]() Patrzyłam też na Tarnowiaku, dzięki ![]() Cytat:
![]() Ale tj. pisałam wcześniej, podobno bardzo kradną jedzenie. Kobieta o 7 rano kończąc wesele zrboiła zdjęcie jedzenia zanim wyszli. W południe przyjechali zabrać jedzenie to nie było podobno połowy:/ Ja rozumiem, że nie da się tego ominąć, że na każdym weselu obsługa pewnie sobie weźmie placki, trochę jedzenia. Ok. Ale nie połowę. Nie całą zapakowaną lodówkę. Ja za to płacę i to jest moje jedzenie, więc sory, ale coś takiego to po prostu szczyt chamstwa. Moi rodzice robili już 3 wesela i zawsze było w porządku, nawet sami dali obsłudze dodatkowo placki, moje rodzeństwo zawsze chodziło z wódką weselną na kuchnię, za dobrą obsługę. I było wszystko w porządku. Ech, się rozpisałam ale mnie poniosło ![]() Cytat:
![]() No ale żeby nie było, że tak wybrzydzam to jednak jesteśmy chyba zdecydowani na Romę. Tzn. jak mój TŻ oglądanie ją, zobaczy, no i jak będzie z orkiestrą. Oprócz tego może Marion. Oraz Kardamon ![]() A co do terminu to nie wiem czy nie przesunie się nam na za 2 lata ze względu na kasę ![]() Wszystko na razie w zawieszeniu. A możecie powiedzieć ile mniej więcej wydałyście/planujecie wydać na całe wesele?
Edytowane przez masija Czas edycji: 2012-08-02 o 09:35 |
||||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po wstępnym podliczeniu kosztów około 35-40 tys.
|
|
#2567 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, czyli tj. u mojej siostry
Im wyszło około 40.
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Marion dobre jedzonko,placki i tort tez ok,sprawna obsługa,przestronna sala.Nie ma co zarzucić. |
||
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
A możecie powiedzieć ile mniej więcej wydałyście/planujecie wydać na całe wesele?
[/QUOTE]My planujemy się zmieścić w 50 tyś, do zaproszenia 200 osób, z tym, że na pewno część odmówi. Szukam cięcia kosztów na każdym kroku 1. Utargowałam się już z orkiestrą o 100 PLN w dól (zboczenie zawodowe targować się )2. Suknię będę szyć u krawcowej, wychodzi nawet kilka tyś taniej, 3. 'krawaty' i 'podwiazki' na wódkę zrobię sama, jak coś będzie trzeba, będę kupować przez internet, na pewno taniej ![]() hmmmmm a tak to wszystko wyjdzie z czasem ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- SUper, byłabym CI wdzięczna za każdą informację o Marionie ![]() Po pracy, wieczorem podeślę menu i wszystko co wiem na temat
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ja tak właśnie powoli szukam inspiracji z czego można zreygnować, co zrobić samemu, co obniżyć
|
#2572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My planujemy zmieścić się w 50 tys. ale postanowiliśmy zrobić sobie 5 tys. zapasu, w razie W
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2576 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie mam chwilkę czasu oraz upragniony urlop
więc najwyższa pora żaby zdać zdjęciową relację.Dziękuję za rewelacyjne zdjęcia Ania_F oraz jej mężowi, za perfekcyjny makijaż Pani Klaudii Kłos a także za wielkie zaangażowanie Pani z salonu ślubne Dolce Vita w Brzesku. (Dziewczyny spokojnie możecie tam szyć suknię ślubną bez żadnych obaw a przy okazji zaoszczędzicie parę tysięcy złotych). Polecam ten również kwiaciarnie Kwiatowe Pole z Pleśnej, powierzyłam Pani Alicji wszystko kościół, samochód, bukiety a także butonierki i się nie zawiodłam. Na stołach miałam takie plansze jak na ostatnim zdjęciu (nawet goście weselni się odnaleźli nie było problemów), po dwie takie plansze były na jednym stole. A teraz kilka fotek
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
dalsza część.
|
#2578 |
|
Wtajemniczenie
|
już nie mogę więcej zdjęć dodać bo mi coś nie wczytuje jak tylko da radę to jeszcze coś wrzucę:P
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać wpływ wizażu
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
etusiaaa wyglądałaś przepięknie ! Gratulacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

Ale myślę, że to kwestia czasu
Bo jestem bliska już kupna,ale jestem mega ciekawa jak leży

)- Bardzo ładnie, po remoncie ;-) Dwudniaki tez moze, z tym, że tam minimum gości 100osób i cena ok 180-190zł/os. Może tarnowianka? ale osobiscie nie znam opinii. Hotel Dunajec kilka osób nam odradzało z racji jedzenia.. Może jeszcze Bristol? Cena na ten rok to 180zł/os, Menu dość obszerne z tego co mówił mi właściciel przez telefon. W Tarnowii podali nam cene 130zł/os !! zrezygnowaliśmy. Jak dzwoniłam w kwietniu do Taurusa to na przyszły rok mieli wolne tylko święta wielkanocne i Boże Ciało, reszta na cały rok zajęte, a szkoda,tam mają dobre jedzenie 

trzeba tego dopilnować