|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
Cytat:
śliczny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() to super że ból minął ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- a u mnie pada ... tak przyjemnie się zrobiło
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ
|
|
|
|
#3243 |
|
Wtajemniczenie
|
Uff u mnie jeszcze strasznie gorąco, ale się chmurzy na szczęście, to może jakiś deszcz spadnie. W nocy też się nie wyspałam, bo duszno, gorąco, cała się kleiłam i jeszcze mi mała po brzuchu buszowała, bo w nocy lubi najbardziej
.Na obiad nic nie robię, coś zamówię, albo TŻ jak w miarę wcześnie skończy przywiezie mi pierogi z pierogarni . A teraz sobie chyba zjem borówki z bitą śmietaną .Wszystkim gratuluje nowych tygodni ![]() .
Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-08-03 o 12:21 |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
nudzi mi się strasznie!
|
#3245 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ja chcę chociaż pierogi ze szpinakiem---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
. Jestem wręcz tego pewna, no ale kto wie jak będzie .---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Mi też, chociaż teoretycznie miałabym co robić to mi się taaaak nie chce, te 30 stopni mnie wykańcza. |
|||
|
|
|
#3246 |
|
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi kobiety jak to jest z becikowym? Muszę mieć zaświadczenie od ginekolog prowadzącej, że byłam pod jej opieką lekarską i co później?
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam kompletnie nic do zrobienia
aż mi z tym źle obiad ugotowany, pranie poprane, posprzątane. Zwariować można
|
#3250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam ... mam rybcię i nerwa ale o nerwie za chwil parę tera Was cytuję może mi się uda
![]() śliczniutki jest !!!!! ja mam taki wielki ale to wielka jestem i temu .. Twój piękny - pogłasiaj od cioci Konczi całować Ci nie będę kazała bo to nie lada wyczyn ![]() ![]() Cytat:
powiedział że zboczuchy na tym forum same ![]() Cytat:
co za babsko no !!! faktycznie też bym jej nic nie podpisała ... żenada Cytat:
za kolejnytydzień o je jeee ... właśnie ja też dzisiaj wkraczam w kolejny nasz tydzień ...35 wg usg ![]() ![]() ![]() piwa???? o Ty dziadzie wstrętny o piwie milcz tak? napiłabym się takiego żurawinowego z mega ilością żurawiny ooo .. już mi lepiej ![]() Cytat:
yy bafi a nie w 36 wkraczasz???? bo u mnie 34t czyli zaczynam 35 tak ? jeszcze 6 tyg do porodu znowu rypłam coś??? Cytat:
wytrzymasz kochana zobaczysz ja na pewno zdecyduję się na lewatywę ... to już postanowione kurcze ja nie mam lanoliny ehh a też bym dodała .. zrobię tak jak Ty, dam na najmniejsze obroty i delikatne pranie ręczne i spróbuje to tak wyprać ![]() ![]() ![]() klask i:wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni i tych zakończonych też .... a teraz o moim newrwie ... mój mąż w zeszłym tyg miał w pracy wypadek... niby nic poważnego ale miał założone na jednej nodze szwy w ilości 5 szt i na ramieniu w ilości 7 ... wczoraj mu to wyciągali i dzisiaj jechałam odebrać kartę by zgłosić do pzu szkodę ... no i jestem w tej poradni chirurgicznej, stoję w kolejce i oczywiście nikt nie widzi że ledwo brzuch mi się przez drzwi przepycha ale ok .. stoję i stoję - przychodzi do mojej kolejki a kobieta do mnie - przerwa! ahahahahhaa buchłam jej śmiechem i mówię że chciałam odebrać ksero historii choroby męża a dokładniej ściągnięcia szwów ... ona z łaską przyniosła mi ksero kartoteki całej (!!!!) mimo, że chcieliśmy ostatnią stronę gdzie o tym adnotacja była i mi mówi 7,50 hehee no dobra za 5 stron ok .. daje jej kasę patrzę a na tej ostatniej stronie ani imienia i nazwiska męża ani pieczątki z jakiej poradni ta karta nic .. więc jej mówię że tu brak danych a ona do mnie że mam na pierwszej stronie .. wpadłam w taką furię, ściągłam kierownika na dół i dopięłam swego ... pół godziny z kretynką walczyłam aż zrozumiała że faktycznie takim dokumentem tyłek sobie w pzu mogę wytrzeć i kierownik mnie poparł ... ale swoje nerwy musiałam przeżyć ... ![]()
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po kilka dniach upałów i "nicnierobienia" w końcu się wzięłam do roboty, bo dziś chłodniej... no jak są te upały to nic, a nic nie robię, bo mi się nie chce.... |
|
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym coś porobiła ale mam takiego lenia, że za nic się nie mogę wziąć i w dodatku jest tak gorąco, że masakra
|
|
|
|
#3253 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny,
ale u mnie duchota...upociłam się jak szczur bo malowałam paznokcie u nóg..jutro idziemy na wesele więc ogarnianie się rozłożyłam sobie na dwa dni z racji tego że mam dużo odpoczywać powiedzcie mi dziewczyny czy czkawka u dzidziura to takie rytmiczne hmm jakby podskakiwanie? miałam to pierwszy raz, cudowne uczucie wczoraj byliśmy z mężem u jego siostry i jeej prawie 6-miesiecznego synka, musieliśmy z nim zostać i z racji tego że mi nie wolno dźwigać małż się nim zajmował, co prawda troszkę nieporadnie bo nigdy nie miał do czynienia z dziećmi ale i tak widok był cudowny a i ostatnio jak przytuliłam się brzuchem do jego pleców i poczuł jak mały juz mocno kopie to był przerażony i pytał czy to boli, mówie mu że `czasem jk trafi w jakiś nerw ale i tak był przerażony
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
konczita
35 tygodnia. Przygody w pzu nie skomentuje, bo szkoda gadać . Raz tam byłam załatwiać po cioci ubezpieczenie i omal mnie szlak nie trafił
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam na razie znikam, bo z tego wszystkiego wyć mi się chce. odezwę się jak mi humor wróci. trzymajcie się cieplutko |
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
idę chyba spać xD
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamcie
![]() Długo mnie nie było ale nie miałam neta, wczoraj weszłam na chwilę, poczytałam co u Was i już nie miałam sił pisać ![]() Wczoraj byłam na badaniach na paciorkowca, w poniedziałek wyniki a w piątek wizyta, mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo po tych ostatnich akcjach z niedowagą małej to już mam stracha przed wizytą. Widzę że u nas ostre przygotowania do pierwszych wylotów, ja też muszę torbę spakować i posprawdzać czy mam wszystko co potrzebne Bo od dzisiaj zostało mi równe 4 tygodnie do terminu z OM ![]() Czytałam że wiele z was ma obawy przed końcem ciąży, ja też z jednej strony bym chciała już urodzić bo jest mi coraz ciężej, jeszcze przy takich upałach jak teraz, a z drugiej strony obawiam się tej nowej sytuacji ![]() A dziś się dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z targu z produktami na ciacho i zaraz zabieram się za pieczenie
![]() upał niemiłosierny - marzę o deszczu ![]() Konczi gratuluję kolejnego tygodnia a tej babki komentować nie będę bo mi się niecenzuralne słowa na usta cisną Tak sobie właśnie myślę, że drżałyśmy o ciążę i chciałyśmy jak najdłużej donosić, a tu już szczęśliwie 9 mce zaczynamy i dzieciaczki będą terminowe i powinno być wszystko ok. Agaton, ja Ci szczerze współczuję tej glukozy... wreszcie odezwał się ten sprzedawca z all. był łaskaw odpisać "termin realizacji 3-10 dni" i tyle! wkurzył mnie bardzo, bo nawet słowem nie pisnął, czy taki kolor jest dostępny i w ogóle! co za dziad. i tak się zastanawiam - liczyć 10 dni roboczych od daty wpłaty? teraz przez pay u kasa praktycznie od razu jest na koncie, więc dziś mija 5 dzień roboczy. Tym samym facet ma czas do przyszłego piątku. I jeśli realizacja jest w terminie 3-10 dni to już 10 dnia maks. powinnam mieć wózek u siebie, prawda?
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczi ja już nie kombinuje z liczeniem, liczę tygodnie do dnia 7 wrzesnia więc dokładnie 5 tygodni do tej daty mi zostało mimo że wiem, iż trochę mniej - ale to już mały niuans ale zgadza się mam bity 35 tydzień więc zaczynam 36 ale mój gin tak jak Tamlin mówiła liczy skończony tydzień nie ten zbliżający się. No i można rzec tak, 35 tydzień dziś stuknął i tym samym 35 dni do porodu licząc wg OM---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Konczita i bardzo dobrze ze zrobiłaś awanturę, niech ma głupie babsko. bo ona sobie przerwa chciała zrobić a jej nie wolno było nosz cholera... wogóle jak byłam w czwartek na wizycie miałam na 19 a z racji ze u mojego gina czeka sie strrasznioe dlugo to byłam juz o 17.30 i suma sumarów weszłam o 19 to przyszła lalunia szczuplutka z facetem młoda cizia i ona do babki w reccepcji ze ona umawiała się z doktorem przez telefon na 19 (rzyszla 18.55 ) poani jej mowi prosze sie zapytac kto jest ostatni a ona powtarza ze byla umowiona telefonicznie .. pani z recepcji dlaej swoej no to wzieli karte i wyszli na zewnatrz po czym po chwoli wrocili i powiedzieli ze oni sie zdoktorem umowia na inny termin noszz cholera ciezarne babki siedza i czekaja cierpliwe i n ikt sie nie odezwie a przyjdzie mloda siks a i mysli ze wjedzie bez kolejki |
||
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi no niestety, w urzędach takie zachowanie to jest standard :/ Babki myślą, że są Bóg wie kim i ludziom łaskę robią, że tam siedzą. A jak im się przerwie picie kawy, to dopiero się wredne robią....
Anesh dziękuję kochana ![]() Widzę, że większość z Was też planuje różnicę wieku 2-3 lata między dziećmi.... W mojej miejscowości jest babka, która jednego syna urodziła w styczniu, a drugiego w grudniu tego samego roku Kurcze, jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żebym z jednej ciąży w drugą zaszła...Przyszedł dzisiaj do mnie ten misiek z bebilonu.... Prawdę mówiąc myślałam, że będzie troszkę ładniejszy, no ale czego się spodziewać za free Pochwalę się moimi ostatnimi allegrowymi zakupami dla synka Te spodnie z małpką to chyba trochę takie bardziej dziewczyńskie, no ale trudno |
|
|
|
#3262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas ostatnio na sr polozna powiedziala, ze czesto jest tak ze pomiedzy polozna a tymi paniami z okienka urzedu mozna znak rownosi postawic matko jak ja na taka trafie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a kupujecie jakieś herbatki dla maleństwa ? HIPP ma od 1 tyg rumiankową oraz z kopru włoskiego . Jak myślicie, która będzie lepsza ?Kalpana śliczne ciuszki
ale przystojniak z małego w nich będzie
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Między synkiem a bliźniakami będzie 4 lata różnicy, nie wiem jak to będzie wszyscy mnie straszą że będzie strasznie zazdrosny.Mnie się wydaje że taka różnica wieku jest ok. |
|
|
|
|
#3265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam tylko koperkowa
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
Uff torche nadrobiłam ,ale jeszcze nie wszystko.
Konczi baba głupia jak but, no ale i takie po świecie chodzą. Kalpana ale ładne ubranka - takie męskie ![]() Co do róznicy wieku, to ja bym chciała następne dziecko tak za 2 -3 lata, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy. Jeszcze godzina i weekend - wyjeżdzamy nad morze
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam herbatkę koperkową. położna radziła mamom karmiącym pić filiżankę herbatki koperkowej, żeby zapobiec wzdęciom u maluszka. nie gadaj poważnie dopiero 10 dnia może wysłać? i to roboczego?! to już widzę, że będę czekać i czekać na ten wózek... żeby tylko przyszedł kolor odpowiedni i cały czarny stelaż
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, cieszę się, że Wam się podobają
![]() Weronika mam nadzieję, że mi go dziewczyny nie będą podrywać, bo będę zazdrosna ![]() Ula mnie się wydaje, że wszystko zależy od przygotowania dziecka na to, że będzie mieć rodzeństwo, żeby nie przeżyło szoku, że było w centrum uwagi, a nagle zostało zepchnięte na boczny tor. No i myślę, że jak się angażuje starsze dziecko w pomoc przy maluchu, to czuje się dumny i lepiej to przyjmuje. Ale wiadomo, że różne są przypadki i niektóre dzieci i tak długo nie będą chciały zaakceptować, że pojawił się ktoś nowy... Kraven właśnie strasznie mi się takie koszule podobają, a że były na all w dość dobrych cenach, to się długo nie zastanawiałam ![]() Zazdroszczę wyjazdu.... Zabierz mnie ze sobą może się zmieszczę do walizki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

zrobię se te gaziki ale nie dzisiaj bo mąż już wie że ryba bydzie 
śliczny 

.
.

mam nadzieję ze ten czas minie mi w miare szybko 

klask i:

poważnie dopiero 10 dnia może wysłać? i to roboczego?! to już widzę, że będę czekać i czekać na ten wózek... żeby tylko przyszedł kolor odpowiedni i cały czarny stelaż