III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 12:09   #3241
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
[COLOR="DarkSlateGray"]

zrobię se te gaziki ale nie dzisiaj bo mąż już wie że ryba bydzie
rozwaliłaś mnie tymi gazikami oj Konczi

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
wstawiam wczorajsze foto mojego brzuchola
śliczny
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a ja dzis wkraczam w 34 tydzien
wszystkim innym ktorzy swietuja dzis ze mna rozpoczete tyg gratuluje

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
weronika dziękuję kochane za rade, raz, dwa pomogło
to super że ból minął

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

a u mnie pada ... tak przyjemnie się zrobiło
Stary 2012-08-03, 12:13   #3242
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

a u mnie pada ... tak przyjemnie się zrobiło
U mnie też, super takie rześkie powietrze.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:20   #3243
lilka00
Wtajemniczenie

Uff u mnie jeszcze strasznie gorąco, ale się chmurzy na szczęście, to może jakiś deszcz spadnie. W nocy też się nie wyspałam, bo duszno, gorąco, cała się kleiłam i jeszcze mi mała po brzuchu buszowała, bo w nocy lubi najbardziej .

Na obiad nic nie robię, coś zamówię, albo TŻ jak w miarę wcześnie skończy przywiezie mi pierogi z pierogarni . A teraz sobie chyba zjem borówki z bitą śmietaną .

Wszystkim gratuluje nowych tygodni .

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-08-03 o 12:21
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:24   #3244
angel166
Zakorzenienie

nudzi mi się strasznie!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:31   #3245
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
zapewniam cie ze ta frida nie jestes w stanie krzywdy zrobic maluszkowi, bo w przeciwieństwie do tej gruszki nie musisz nic wkladac do noska, tzn tej końcowi, wiec nic tam nie podrażnisz. w fridzie tą koncowke tylko przykładasz do noska o wiele szybciej i dokładniej usuniesz tez te gile z noska niz grucha

no to czekamy na Zosie

u mnie dzis bedzie szpinak w cieście francuskim
to ja chcę chociaż pierogi ze szpinakiem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
No bo ludzie mają czas a po co są teefony w naszych czasach. tak trudno zadzwonić i poinformować. Super położna nie ma

Gratulacje rozpoczetych tygodni

Ja właśnie wczoraj ołakałam z tego powodu że mam wszystkiego dość. Jak rozmawiałam z mamą i jej mówiłam że brzuch mam wielki wyglądam jak słoń i pocę się jak świnia to się śmiała że pięknie sie określam ale taka prawda.. mam probelm z ubraniem majtek nawet cholera z podtarciem tylka brzuch juz mi we wszystkim przeszkadza.. ja tak nie lubię być w ciąży ze ja sie bardzo chetnie oddam nozowi by mnie pociał. kocham mojego Jasia ale co zrobię że tak cholernie n ie lubię całej tej ciąży mam nadzieję ze ten czas minie mi w miare szybko
Też nie lubię ciąży, a jeszcze 10 tygodni mi zostało, nie wiem czy się drugi raz na takie przyjemności zdecyduję

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hehe, ja jeszcze nie płakałam, ale fakt, że zaczyna być co raz trudniej i ciężej. Mnie wkurza fakt, że nic mi się nie chcę i dramatycznie dokucza mi pogoda. Dlatego naprawdę cieszę się, że nie muszę chodzić do pracy już, że nie muszę rano myśleć, żeby dobrze wyglądać w tym upale itd. Kilka dziewczyn, które już są po ciąży mówiły mi, że jeszcze będę tęskniła za tym czasem kiedy byłam w ciąży, ale jakoś nie sądzę!
Ja też jakoś nie sądzę, żebym tęskniła za ciążą . Jestem wręcz tego pewna, no ale kto wie jak będzie .

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
nudzi mi się strasznie!
Mi też, chociaż teoretycznie miałabym co robić to mi się taaaak nie chce, te 30 stopni mnie wykańcza.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:31   #3246
marzenka1984
Rozeznanie

Powiedzcie mi kobiety jak to jest z becikowym? Muszę mieć zaświadczenie od ginekolog prowadzącej, że byłam pod jej opieką lekarską i co później?
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:33   #3247
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi kobiety jak to jest z becikowym? Muszę mieć zaświadczenie od ginekolog prowadzącej, że byłam pod jej opieką lekarską i co później?
http://www.becikowe.com/ tu wszystko jest dokładnie opisane, któraś kiedyś wstawiał ten link

Jagódka
Stary 2012-08-03, 12:35   #3248
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
http://www.becikowe.com/ tu wszystko jest dokładnie opisane, któraś kiedyś wstawiał ten link
Dzięki, poczytam sobie
Stary 2012-08-03, 12:37   #3249
angel166
Zakorzenienie

ja nie mam kompletnie nic do zrobienia aż mi z tym źle obiad ugotowany, pranie poprane, posprzątane. Zwariować można

Jagódka
Stary 2012-08-03, 12:44   #3250
Konczita
Zakorzenienie

wróciłam ... mam rybcię i nerwa ale o nerwie za chwil parę tera Was cytuję może mi się uda

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
wstawiam wczorajsze foto mojego brzuchola

śliczniutki jest !!!!! ja mam taki wielki ale to wielka jestem i temu .. Twój piękny - pogłasiaj od cioci Konczi całować Ci nie będę kazała bo to nie lada wyczyn

Cytat:
wysłałam mojemu mężowi powiedział że zboczuchy na tym forum same

Cytat:
Kur... ta położna sobie jaja robi. Czekam na nią jak głupia, w końcu dzwonię a ta że dziś nie przyjdzie bo ma urlop i że za tydzień. No wiecie co? Umawia się, zmienia plany ale nie informuje o tym. Bezczelna. I do mnie że no najwyżej za tydzień, ja na to że będę w pracy, to ona że za dwa i tym sposobem może spotkamy się po porodzie. Nic jej nie podpiszę, nic. Mam ją gdzieś tak jak ona mnie. A tak chciałam aby Paula posłuchała serduszka braciszka...

Idę na zakupy bo mam nerwa.

co za babsko no !!! faktycznie też bym jej nic nie podpisała ... żenada

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Konczi poprawilas mi humor tym gazikiem
a ja dzis wkraczam w 34 tydzien
wszystkim innym ktorzy swietuja dzis ze mna rozpoczete tyg gratuluje

za kolejnytydzień o je jeee ... właśnie ja też dzisiaj wkraczam w kolejny nasz tydzień ...
35 wg usg

Cytat:
matko a ja w 33 napijmy sie

piwa???? o Ty dziadzie wstrętny o piwie milcz tak? napiłabym się takiego żurawinowego z mega ilością żurawiny ooo .. już mi lepiej

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
To ja dołączam do świetowania 35 tc właśnie dzisiaj wkroczyłam - jeszcze 5 t do punktu 0

yy bafi a nie w 36 wkraczasz???? bo u mnie 34t czyli zaczynam 35 tak ? jeszcze 6 tyg do porodu
znowu rypłam coś???

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja to bym chciała wytrzymać do skończonego 37 tygodnia
ciekawe ile waży moja Kruszynka? już tak dawno jej nie podglądałam

wiem, że lewatywa to niemiłe uczucie, ale chyba lepiej to zrobić przed po rodem, niż później wstydzić się za odruchy, na które nie mamy wpływu.
może jeszcze taki "wypadek" przed położną by mi wstydu wielkiego nie przyniósł, bo przecież kobieta przyzwyczajona do różnych sytuacji, to byłoby mi totalnie wstyd przed małżem

ja nie Tamlin, ale powiem Wam jak prałam kocyki i rożek. Szkoda było mi ich zniszczyć i nie chciałam, żeby straciły tą swoją puszystość i miękkość, więc nastawiłam pranie na najniższą temp, najmniejsze obroty (bodajże 400) i delikatne pranie. do proszku dodałam troszeczkę lanoliny - mam nadzieję, że dziecka nie uczuli (ale chyba nie powinna?) i kocyki są jak nówka sztuka.

fakt, są okropne... najbardziej mnie wkurzało, że nie wchłaniały się całkowicie, tylko rano, gdy wstawałam, takie żółte coś ze mnie wypływało... (aplikowałam na noc).

wytrzymasz kochana zobaczysz

ja na pewno zdecyduję się na lewatywę ... to już postanowione

kurcze ja nie mam lanoliny ehh a też bym dodała .. zrobię tak jak Ty, dam na najmniejsze obroty i delikatne pranie ręczne i spróbuje to tak wyprać

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się, że zaczynamy dziś 29 tydzień!

klask i:

wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni i tych zakończonych też ....

a teraz o moim newrwie ... mój mąż w zeszłym tyg miał w pracy wypadek... niby nic poważnego ale miał założone na jednej nodze szwy w ilości 5 szt i na ramieniu w ilości 7 ... wczoraj mu to wyciągali i dzisiaj jechałam odebrać kartę by zgłosić do pzu szkodę ... no i jestem w tej poradni chirurgicznej, stoję w kolejce i oczywiście nikt nie widzi że ledwo brzuch mi się przez drzwi przepycha ale ok .. stoję i stoję - przychodzi do mojej kolejki a kobieta do mnie - przerwa! ahahahahhaa buchłam jej śmiechem i mówię że chciałam odebrać ksero historii choroby męża a dokładniej ściągnięcia szwów ... ona z łaską przyniosła mi ksero kartoteki całej (!!!!) mimo, że chcieliśmy ostatnią stronę gdzie o tym adnotacja była i mi mówi 7,50 hehee no dobra za 5 stron ok .. daje jej kasę patrzę a na tej ostatniej stronie ani imienia i nazwiska męża ani pieczątki z jakiej poradni ta karta nic .. więc jej mówię że tu brak danych a ona do mnie że mam na pierwszej stronie .. wpadłam w taką furię, ściągłam kierownika na dół i dopięłam swego ... pół godziny z kretynką walczyłam aż zrozumiała że faktycznie takim dokumentem tyłek sobie w pzu mogę wytrzeć i kierownik mnie poparł ... ale swoje nerwy musiałam przeżyć ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:44   #3251
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam kompletnie nic do zrobienia aż mi z tym źle obiad ugotowany, pranie poprane, posprzątane. Zwariować można

Ja po kilka dniach upałów i "nicnierobienia" w końcu się wzięłam do roboty, bo dziś chłodniej... no jak są te upały to nic, a nic nie robię, bo mi się nie chce....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 12:51   #3252
marzenka1984
Rozeznanie

Ja bym coś porobiła ale mam takiego lenia, że za nic się nie mogę wziąć i w dodatku jest tak gorąco, że masakra
Stary 2012-08-03, 12:57   #3253
caterinazeta jones
Raczkowanie

witajcie dziewczyny,
ale u mnie duchota...upociłam się jak szczur bo malowałam paznokcie u nóg..jutro idziemy na wesele więc ogarnianie się rozłożyłam sobie na dwa dni z racji tego że mam dużo odpoczywać teraz leżę grzecznie i póżniej wezmę się za prasowanie strojów weselnych

powiedzcie mi dziewczyny czy czkawka u dzidziura to takie rytmiczne hmm jakby podskakiwanie? miałam to pierwszy raz, cudowne uczucie

wczoraj byliśmy z mężem u jego siostry i jeej prawie 6-miesiecznego synka, musieliśmy z nim zostać i z racji tego że mi nie wolno dźwigać małż się nim zajmował, co prawda troszkę nieporadnie bo nigdy nie miał do czynienia z dziećmi ale i tak widok był cudowny mój wielki 193 cm mąż tak uroczo zajmujący się maluszkiem nie moge się doczekać widoku męża z naszym synkiem ale kupa go przeraziła stwierdził że nie bedzie przebierał kup bo to jest okropne i tak wiem że swojego przebierze

a i ostatnio jak przytuliłam się brzuchem do jego pleców i poczuł jak mały juz mocno kopie to był przerażony i pytał czy to boli, mówie mu że `czasem jk trafi w jakiś nerw ale i tak był przerażony

...
caterinazeta jones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:02   #3254
angel166
Zakorzenienie

konczita 35 tygodnia. Przygody w pzu nie skomentuje, bo szkoda gadać. Raz tam byłam załatwiać po cioci ubezpieczenie i omal mnie szlak nie trafił

Jagódka
Stary 2012-08-03, 13:03   #3255
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam tak więc w środę czeka mnie po raz 4 powtórka z rozrywki

na razie znikam, bo z tego wszystkiego wyć mi się chce. odezwę się jak mi humor wróci.

trzymajcie się cieplutko
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:03   #3256
angel166
Zakorzenienie

idę chyba spać xD

Jagódka
Stary 2012-08-03, 13:03   #3257
karolluki
Raczkowanie

Cześć mamcie
Długo mnie nie było ale nie miałam neta, wczoraj weszłam na chwilę, poczytałam co u Was i już nie miałam sił pisać
Wczoraj byłam na badaniach na paciorkowca, w poniedziałek wyniki a w piątek wizyta, mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo po tych ostatnich akcjach z niedowagą małej to już mam stracha przed wizytą.
Widzę że u nas ostre przygotowania do pierwszych wylotów, ja też muszę torbę spakować i posprawdzać czy mam wszystko co potrzebne Bo od dzisiaj zostało mi równe 4 tygodnie do terminu z OM
Czytałam że wiele z was ma obawy przed końcem ciąży, ja też z jednej strony bym chciała już urodzić bo jest mi coraz ciężej, jeszcze przy takich upałach jak teraz, a z drugiej strony obawiam się tej nowej sytuacji
A dziś się dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:16   #3258
maggie123
Zakorzenienie

wróciłam z targu z produktami na ciacho i zaraz zabieram się za pieczenie
upał niemiłosierny - marzę o deszczu

Konczi gratuluję kolejnego tygodnia a tej babki komentować nie będę bo mi się niecenzuralne słowa na usta cisną

Tak sobie właśnie myślę, że drżałyśmy o ciążę i chciałyśmy jak najdłużej donosić, a tu już szczęśliwie 9 mce zaczynamy i dzieciaczki będą terminowe i powinno być wszystko ok.

Agaton, ja Ci szczerze współczuję tej glukozy...

wreszcie odezwał się ten sprzedawca z all. był łaskaw odpisać "termin realizacji 3-10 dni" i tyle! wkurzył mnie bardzo, bo nawet słowem nie pisnął, czy taki kolor jest dostępny i w ogóle! co za dziad. i tak się zastanawiam - liczyć 10 dni roboczych od daty wpłaty? teraz przez pay u kasa praktycznie od razu jest na koncie, więc dziś mija 5 dzień roboczy. Tym samym facet ma czas do przyszłego piątku. I jeśli realizacja jest w terminie 3-10 dni to już 10 dnia maks. powinnam mieć wózek u siebie, prawda?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:22   #3259
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:

yy bafi a nie w 36 wkraczasz???? bo u mnie 34t czyli zaczynam 35 tak ? jeszcze 6 tyg do porodu
znowu rypłam coś???

Konczi ja już nie kombinuje z liczeniem, liczę tygodnie do dnia 7 wrzesnia więc dokładnie 5 tygodni do tej daty mi zostało mimo że wiem, iż trochę mniej - ale to już mały niuans ale zgadza się mam bity 35 tydzień więc zaczynam 36 ale mój gin tak jak Tamlin mówiła liczy skończony tydzień nie ten zbliżający się. No i można rzec tak, 35 tydzień dziś stuknął i tym samym 35 dni do porodu licząc wg OM

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

a teraz o moim newrwie ... mój mąż w zeszłym tyg miał w pracy wypadek... niby nic poważnego ale miał założone na jednej nodze szwy w ilości 5 szt i na ramieniu w ilości 7 ... wczoraj mu to wyciągali i dzisiaj jechałam odebrać kartę by zgłosić do pzu szkodę ... no i jestem w tej poradni chirurgicznej, stoję w kolejce i oczywiście nikt nie widzi że ledwo brzuch mi się przez drzwi przepycha ale ok .. stoję i stoję - przychodzi do mojej kolejki a kobieta do mnie - przerwa! ahahahahhaa buchłam jej śmiechem i mówię że chciałam odebrać ksero historii choroby męża a dokładniej ściągnięcia szwów ... ona z łaską przyniosła mi ksero kartoteki całej (!!!!) mimo, że chcieliśmy ostatnią stronę gdzie o tym adnotacja była i mi mówi 7,50 hehee no dobra za 5 stron ok .. daje jej kasę patrzę a na tej ostatniej stronie ani imienia i nazwiska męża ani pieczątki z jakiej poradni ta karta nic .. więc jej mówię że tu brak danych a ona do mnie że mam na pierwszej stronie .. wpadłam w taką furię, ściągłam kierownika na dół i dopięłam swego ... pół godziny z kretynką walczyłam aż zrozumiała że faktycznie takim dokumentem tyłek sobie w pzu mogę wytrzeć i kierownik mnie poparł ... ale swoje nerwy musiałam przeżyć ...
Dobrze zrobiłaś, menda jedna chciała cię spławić - powiem jedno brawo za twoją buńczuczność i bystre oko. Tak się powinno traktować leniwe babska, którym się nie chce robić - ale wymagania to mają.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:31   #3260
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam duźżo do roboty ale z racji ze mam lezec a sie poddalam i leze to oprocz obiadu jnie robie nic
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam tak więc w środę czeka mnie po raz 4 powtórka z rozrywki

na razie znikam, bo z tego wszystkiego wyć mi się chce. odezwę się jak mi humor wróci.

trzymajcie się cieplutko
biedna

Konczita i bardzo dobrze ze zrobiłaś awanturę, niech ma głupie babsko. bo ona sobie przerwa chciała zrobić a jej nie wolno było nosz cholera...

wogóle jak byłam w czwartek na wizycie miałam na 19 a z racji ze u mojego gina czeka sie strrasznioe dlugo to byłam juz o 17.30 i suma sumarów weszłam o 19 to przyszła lalunia szczuplutka z facetem młoda cizia i ona do babki w reccepcji ze ona umawiała się z doktorem przez telefon na 19 (rzyszla 18.55 ) poani jej mowi prosze sie zapytac kto jest ostatni a ona powtarza ze byla umowiona telefonicznie .. pani z recepcji dlaej swoej no to wzieli karte i wyszli na zewnatrz po czym po chwoli wrocili i powiedzieli ze oni sie zdoktorem umowia na inny termin noszz cholera ciezarne babki siedza i czekaja cierpliwe i n ikt sie nie odezwie a przyjdzie mloda siks a i mysli ze wjedzie bez kolejki
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:32   #3261
Kalpana
Zakorzenienie

Konczi no niestety, w urzędach takie zachowanie to jest standard :/ Babki myślą, że są Bóg wie kim i ludziom łaskę robią, że tam siedzą. A jak im się przerwie picie kawy, to dopiero się wredne robią....

Anesh dziękuję kochana Wcale mnie ten zabieg nie cieszy, ale przynajmniej znalazła się przyczyna tych moich bóli.... Po porodzie muszę się tym zająć i mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze...

Widzę, że większość z Was też planuje różnicę wieku 2-3 lata między dziećmi.... W mojej miejscowości jest babka, która jednego syna urodziła w styczniu, a drugiego w grudniu tego samego roku Kurcze, jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żebym z jednej ciąży w drugą zaszła...

Przyszedł dzisiaj do mnie ten misiek z bebilonu.... Prawdę mówiąc myślałam, że będzie troszkę ładniejszy, no ale czego się spodziewać za free

Pochwalę się moimi ostatnimi allegrowymi zakupami dla synka Te spodnie z małpką to chyba trochę takie bardziej dziewczyńskie, no ale trudno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01256.jpg (115,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01257.jpg (166,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01258.jpg (171,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01259.jpg (120,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01260.jpg (121,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01261.jpg (154,8 KB, 13 załadowań)

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:33   #3262
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

piwa???? o Ty dziadzie wstrętny o piwie milcz tak? napiłabym się takiego żurawinowego z mega ilością żurawiny ooo .. już mi lepiej

co za wredna pin.da
u nas ostatnio na sr polozna powiedziala, ze czesto jest tak ze pomiedzy polozna a tymi paniami z okienka urzedu mozna znak rownosi postawic matko jak ja na taka trafie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

trzymajcie się cieplutko
wspolczuje ci ogromnie!!!!!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wróciłam z targu z produktami na ciacho i zaraz zabieram się za pieczenie
upał niemiłosierny - marzę o deszczu

Konczi gratuluję kolejnego tygodnia a tej babki komentować nie będę bo mi się niecenzuralne słowa na usta cisną

Tak sobie właśnie myślę, że drżałyśmy o ciążę i chciałyśmy jak najdłużej donosić, a tu już szczęśliwie 9 mce zaczynamy i dzieciaczki będą terminowe i powinno być wszystko ok.

Agaton, ja Ci szczerze współczuję tej glukozy...

wreszcie odezwał się ten sprzedawca z all. był łaskaw odpisać "termin realizacji 3-10 dni" i tyle! wkurzył mnie bardzo, bo nawet słowem nie pisnął, czy taki kolor jest dostępny i w ogóle! co za dziad. i tak się zastanawiam - liczyć 10 dni roboczych od daty wpłaty? teraz przez pay u kasa praktycznie od razu jest na koncie, więc dziś mija 5 dzień roboczy. Tym samym facet ma czas do przyszłego piątku. I jeśli realizacja jest w terminie 3-10 dni to już 10 dnia maks. powinnam mieć wózek u siebie, prawda?
niestety nie, tzn ze dopiero 10 dnia moze ci go wyslac

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:42   #3263
weronika_91
Zakorzenienie

Dziewczyny a kupujecie jakieś herbatki dla maleństwa ? HIPP ma od 1 tyg rumiankową oraz z kopru włoskiego . Jak myślicie, która będzie lepsza ?Kalpana śliczne ciuszki ale przystojniak z małego w nich będzie
Stary 2012-08-03, 13:42   #3264
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Coventry ja kupiłam gruszkę. Frida mnie przeraża Znaczy wiem, że nic się nie przedostanie, ale mimo wszystko nie potrafiłabym się przemóc :/

Dziewczyny, po jakim czasie od porodu planujecie zajście w kolejną ciążę? Tzn. tak na dzień dzisiejszy, bo po porodzie można zdanie zmienić Ja bym chciała, żeby różnica wieku była 2-3 lata, ale nie wiem, czy sobie poradzę z dwójką takich małych dzieci, bo każde będzie wymagało baaardzo dużo uwagi, bo taki dwulatek to wiadomo, że trzeba non-stop pilnować, a noworodek też potrzebuje dużo uwagi.... No i nie wiem czy podołam...
Ja miałam fride teraz też kupiłam,super sprawa.Gruszki nie umiem zastosować

Między synkiem a bliźniakami będzie 4 lata różnicy, nie wiem jak to będzie wszyscy mnie straszą że będzie strasznie zazdrosny.Mnie się wydaje że taka różnica wieku jest ok.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:47   #3265
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Dziewczyny a kupujecie jakieś herbatki dla maleństwa ? HIPP ma od 1 tyg rumiankową oraz z kopru włoskiego . Jak myślicie, która będzie lepsza ?Kalpana śliczne ciuszki ale przystojniak z małego w nich będzie

ja mam tylko koperkowa

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 13:50   #3266
kraven
Zakorzenienie

Uff torche nadrobiłam ,ale jeszcze nie wszystko.

Konczi baba głupia jak but, no ale i takie po świecie chodzą.

Kalpana ale ładne ubranka - takie męskie

Co do róznicy wieku, to ja bym chciała następne dziecko tak za 2 -3 lata, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.

Jeszcze godzina i weekend - wyjeżdzamy nad morze

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:15   #3267
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a kupujecie jakieś herbatki dla maleństwa ? HIPP ma od 1 tyg rumiankową oraz z kopru włoskiego . Jak myślicie, która będzie lepsza ?
teraz większość osób odradza używanie rumianku w każdej postaci (maści, herbatek, kosmetyków z rumiankiem) ze względu na coraz większą liczbę uczuleń.
ja mam herbatkę koperkową.
położna radziła mamom karmiącym pić filiżankę herbatki koperkowej, żeby zapobiec wzdęciom u maluszka.
Cytat:
niestety nie, tzn ze dopiero 10 dnia moze ci go wyslac
nie gadaj poważnie dopiero 10 dnia może wysłać? i to roboczego?! to już widzę, że będę czekać i czekać na ten wózek... żeby tylko przyszedł kolor odpowiedni i cały czarny stelaż

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:15   #3268
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Jeszcze godzina i weekend - wyjeżdzamy nad morze
To miłego wypoczynku w takim razie i uważaj na Was
Stary 2012-08-03, 14:15   #3269
Kalpana
Zakorzenienie

Dzięki, cieszę się, że Wam się podobają
Weronika mam nadzieję, że mi go dziewczyny nie będą podrywać, bo będę zazdrosna

Ula mnie się wydaje, że wszystko zależy od przygotowania dziecka na to, że będzie mieć rodzeństwo, żeby nie przeżyło szoku, że było w centrum uwagi, a nagle zostało zepchnięte na boczny tor. No i myślę, że jak się angażuje starsze dziecko w pomoc przy maluchu, to czuje się dumny i lepiej to przyjmuje. Ale wiadomo, że różne są przypadki i niektóre dzieci i tak długo nie będą chciały zaakceptować, że pojawił się ktoś nowy...

Kraven właśnie strasznie mi się takie koszule podobają, a że były na all w dość dobrych cenach, to się długo nie zastanawiałam Jak kupię komodę, to dostanę ciuszki po chrześnicy, więc tam takich bardziej męskich nie było- no to musiałam zaszaleć
Zazdroszczę wyjazdu.... Zabierz mnie ze sobą może się zmieszczę do walizki

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 14:19   #3270
weronika_91
Zakorzenienie

To jednak dobrze myślałam że najlepsza będzie ta koperkowa

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości