|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
dzien dobry
![]() u nas nocka dziwna Tzn Mateusz zasnął o 18-30, o 1 sie obudzil ,zjadł troszke, i pospal do 7.pisalyscie o ubieraniu na noc, ja to juz sama nie wiem, wczoraj lezał w samym body z krótkim, bez przykrycia i dotknełam karku i głowki , to był cały mokry, u nas jest 27 stopni i jest tak duszno, ze nawet ja spac nie moge, a co dopiero dziecko. Normalnie nakładam pajaca . Doszlismy z TZ do wniosku, ze najlepiej bedzie jak kupimy ( na prezent) jakies ubranka w wiekszym rozmiarze, bo to na pewno sie przyda.Nie chce pytac cop by chcieli dostac, bo oni by pewnie powiedzieli ,zeby nic nie kupowac itd.
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
wrzucilam zdjecia na maila
|
|
|
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak miała miesiąc to dostaliśmy od znajomych dużą pakę papmersów bo też nie wiedzieli co kupić a pieluchy zawsze się przydadza ![]() dzień dobry u nas nocka ok, Madzia usnęła przed 21, pobudka o 2 i 5 po czym troche pogadała, poczekała na tate i poszła spać ok 6 i spałyśmy do 8. teraz siedzi mi na kolanach i chce pisać na laptopie ![]() czy wasze dzieci też ściągają wszystko ze stołu? no i bardzo lubi "czytać" gazety, tylko potem zostają same strzępy
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
ślicznie Wiktorek wygląda w tym łóżeczku na brzuszku
Madzia kiedyś też się tak obudziła, miała tak zabawną minę że musiałam zrobić zdjęcia
|
#995 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Slodka Madziunia
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
Jeju, ale Wasze dzieciaczki maja długie włoski, moja to taki łysol
Jak się urodziła to miała długie podkręcane włoski jak baranek. A teraz... nic po nich nie zostało
|
|
|
|
#997 | |
|
Zadomowienie
|
dziękujemy bardzo
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam tych dlugich nocek... ile ja bym dala zeby Julia spala od 21 do 7 rano
albo chociaz do 5, ale ciagiem .... ech. Dzisiejsza nocka to kolejna katastrofa, pobudki od polonocy co chwila, z przerazliwym placzem... o 4.45 zauwazylam dopiero ze ma kupe i jest obsikana po pachy Strasznie boli mnie kark i glowa, musialam spac w nieziemskich pozycjach, bo przechylalam sie ciagle w strone dostawki ... Tak sobie mysle... czy kazde dziecko po skoku 19 tygodnia musi umiec sie przekrecac z brzucha na plecy i odwrotnie? Bo Julka opanowala tylko z brzucha, z plecow jeszcze nie umie... moze u nas skok jeszcze trwa????
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra - nie musi tego opanować. Ewelince tez niew zawsze wychodzi z brzuszka na plecy i denerwuje sie wtedy. Ale na brzuszek idzie jak burza.
Natkulec, słodko Fajne sa takie poranne, lekko zaspane minki ![]() moja zazwyczaj ma mine w stylu "gdzie ja jestem, co to robie, czego ode mnie chcesz". Jak juz przejrzy na oczy to strzela usmiechami
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-08-03 o 10:21 |
|
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też często ma takie minki jak twoja, a jak robiłam to zdjęcie to właśnie jakby umiała mówić to by to powiedziała ![]() Madzia pospała pół godz i obudziła się na szczęście nie z płaczem a gadając sobie, jak do niej poszłam to leżała w poprzek łóżeczka na brzuchu
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Piszę z pamięci,więc jak pokićkam to proszę, poprawcie mnie ![]() Gosiu oprócz Hippa i Heinza jest jeszcze Cow and Gate (bodajże odpowiednik bebiko). Ale C&G są naprawdę paskudne.. Koleżance je oddałam,bo nie chciałam,żeby Julek od malego miał wstręt do jedzenia. Co do polskich słoiczków to u nas to jednak poszaleli z ich cenami. Za jeden muszę placić 2.3f Za głupi soczek muszę 2.00f dać.. Gdyby tylko soczki mieli angielskie to bym się wypięła na Bobovitę. I też mialam pytać o cenę Cerazette w Pl... Juliczka czy ja wiem,czy te 38zł to duzo... W Polsce przez 2 lata brałam Yaz. I on 45zl kosztował. To dopiero cena jest. Pytałam o inne,bo ponoć są nawet takie za dwadzieścia parę złotych. Ale mój gin mi odradził je ze względu na moją nadwagę... Rybko a to może zabraknąć biletów dla dzieci?? No nieźle.. A ja Wam nie pisalam,że pojechaliśmy do Londynu na 2 dni przed olimpiadą i to był wieelki błąd. a no i przed ambasadą była taaaka kolejka,że ludzie byli ustawieni wzdłuż jednej i drugiej strony budynku (ja nie wiem moze ze 100metrowa ona była,czy mnie dłuższa..), żar się z nieba lał.. A ludzie, którzy jeździli tymi autobusami turystycznymi,czy nawet zwykli przechodnie robili nam zdjęcia jak małpom w cyrku... A wszysgtko przez to że konsulat dopiero od 14:30 otwierali i to na dosłownie 2h... Ja nie wiem,czy ci z końca kolejki cokolwiek załatwili Bo jeszcze w praniu co chwilkę wychodziło,że ktoś ma jakiś błąd w dokumencie. I były awantury,pretensje, przekleństwa...
|
#1003 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Moja antykoncepcja w Plto byl koszt okolo 80 zl na miesiac...
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
U nas,pobudka o 5 teraz mały buszuje w bujaczku,a raczej ciśnie ( to jego rytuał
|
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Czesc kobietki
![]() Robie dzis wyprawe do pracy jak tylko Rob zdecyduje się obudzic...oczywiscie padł jak dlugi przy jedzeniu-nie moglam dobudzic( ale to wynik tego,ze swoja 2h poprzednią drzemke skrocil do 45min i za nic nie dal sie ponownie uspac...). Dzis na tapecie jarzynowa z gerbera..weszła az milo ( pewnie jak wyjdzie to juz tak milo pachniec nie bedzie )Zariah kurka co za dziadostwo Ci sie przyplatalo ;/ fatalnie,ze nawet nie mozesz tego skonsultowac z lekarzem. Mam nadzieje,ze szybko przejdzie, W temacie poswiecen dla faceta to racja. W wiekszosci kobiety na poczatku nieba przychylaja wybrankowi swojegoi serca,bo wydaje nam sie to takie naturalne. Chcemy zeby byli zadowoleni..i nieswiadomie same na siebie krecimy bicz. Potem jak sytuacja sie normuje i zdajemy sobie sprawe,ze wlasciwie wszystko robimy same to jest ockniecie i proba egzekwowania. To oczywiscie spotyka sie ze zdziwieniem,bo o co chodzi...ze caly czas tak bylo i bylo dobrze(w Jego mniemaniu),a teraz nagle zmiany(w Jego mniemaniu na gorsze ). Ciezko jednak na poczatku zachowac ten dystans i nie wpedzic sie samemu w role "spelniajacej kazda zachcianke". Tak jak piszecie, to wymaga pracy i przede wszystkim checi z obu stron aby jakies zmiany zaszly. Kazdy ma jakies wady, ale pewne sprawy mozna przemilczec,a innych wrecz sie nie powinno- bo na dluzsza mete groza katastrofa. No to sie powymadrzalam ,ale wiecie co mam na myslinatkulec Madzia jak po udanej imprezce, wlos rozwiany, wzrok mętny..na zasadzie " ale o so chosi..";]]] superowe zdjecie! nowaken Twoja Ania to zlote dziecko z tym przesypianiem nocek. Ja nie przypominam sobie,aby sie takowa u nas zdarzyla,ale zyje nadzieja,ze lada dzien moze i nam sie uda ![]() emigra U nas dzis o 23 na chwile(bo obrocil sie na plecy,a przez sen nie potrafi sie odturlac), musialam wiec przturlac i spal dalej...o 1:30 bąki jak zwykle,a o 3 juz jedzenie i spal łaskawie do 5:30 :\ Co to w ogole za godzina na wstawanie..ja z tego wszystkiego t shirt na lewa strone zalozylam i spodenki tyl na przod taka bylam "trzezwa"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś 2 raz jadła marchewkę Buzia w podkówkę i wyrzut na twarzy: co ty mi mamo za paskudztwo serwujesz Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2012-08-03 o 12:36 |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania we wózku ma kocyk koloru niebieskiego bo stwierdziłam że szkoda tych kocyków chować a kupować różowy i kobieta do mnie kiedyś mówi "ale się pani nie udało mieć córeczki" to powiedziałam jej udało się tylko kocyk ma po bracie ale się ździwiła
|
|
|
|
|
#1009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() U nas nocki coraz gorsze, juz nawet nie chce mi sie czytac jak piszecie ze spicie po 5-10h.. wredna jestem Moja corcia chyba co godzine mnie dzis ciagala za cycka, nad ranem to juz taka pogryziona bylam, ze plakac mi sie chcialo, ona przysypia z cyckiem w buzi i zaciska zabkami, jak mowie Nadusia pusc, to ta sie przebudza i jeszcze mi doprawi bo sie drygnie ze snu :/ no masakra. Co dzien rano mysle, koniec z karmieniem, ale w dzien jest lepiej i jakos idzie. Poza tym nauka butli tez nielatwa sprawa...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do konsulatu- my bylismy w Manchesterze i z tego co Ty piszesz to byl tam porzadek, ale to tylko jesli chodzi o porownanie, bo ogolnie tez nieciekawie. Tyle ze kolejek ogromnych nie bylo, bo kazdy mial umowiona godzine i wpuszczali tylko 10 min wczesniej. Ale wiadomo ze wiekszosc ludzi z daleka, a tam nie bylo kompletnie gdzie czekac, konsulat przy ulicy...No ale tlumow przed budynkiem nie bylo, kilka osob doslownie. Ty teraz chyba pisalas o odbieraniu paszportu- to na szczescie nas ominelo, gdyz nam przyslali do domu. Gosiu, sprawdzilam na mailu gdzie mieszkasz Mysle ze jak poprosicie o wyslanie do domu to sie zgodza, nie wszedzie wysylaja, ale wy macie raczej daleko do konsulatu, wiec powinni sie zgodzic. Proscie o to zaraz jak bedziecie przy okienku, placi sie dodatkowo 6.50 chyba i jest z glowy. Jak ustalaja termin odbioru, to tego samego dnia juz bedziecie go mieli (wysylaja dzien wczesniej). Jak masz jakies pytania, to sluze pomoca ![]() Ewelinka i Madzia slodkie sa ![]() Nie moge ogladac filmikow... mam internet o zawrotnej predkosci
|
||||
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez co roku kupowalam bratanicom i bratankowi na swieta prezenty. Jest ich czworo, jedna to moja chrzesniaczka ale kupowalam wszystkim. U nas tylko dzieciom kupuje sie prezenty. Ale tak jak Ty zawsze wczesniej o tym mysle, szukam. Zastanawiam sie co by chcialy lub czego nie maja- a latwe to nie jest bo maja wszystko...Jak w tym roku nie pomysla o mojej corci, to i ja z tym koncze Urodzin i imienin u nas sie nie obchodzi w rodzinie.Ale Antka nieladnie potraktowali, przykro mu na pewno bylo
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo w takim przypadku to wszystkie uczulaja, jakiekolwiek bys nie kupila, a piszesz ze jak wietrzysz to jest poprawa, wiec moze jak potem zakladasz pieluszke to sie zaognia? To mi teraz wlasnie przyszlo do glowy ![]() Wtedy jedynym wyjsciem jest przejscie na tetre. Moze poswiec sie i sprobuj kilka dni? Bardzo wspolczuje tego problemu, nie ma nic gorszego niz jak dziecko sie meczy. Ja troche dochodze do siebie po wizycie tesciowej, wczoraj bylam totalnie wykonczona i bez zycia, dzisiaj juz troche lepiej, ale nadal humor nie dopisuje, chyba przez pogode bo pada i nawet wyjsc nie mozna
|
|
#1013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwszy raz od 4 lat widziałam jak mu się smutno zrobiło. Aż mi się żal go zrobiło. ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
ja mam nadzieję że w przyszłości będę normalną teściową. Ja zdążyłam wyjść na dwór zrobiliśmy zakupy i na ostatnich metrach do domu nas złapał deszcz. Co Ci Desia zrobiła ta teściowa że aż humor straciłaś Dla Ciebie |
||
|
|
|
#1014 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie wiedzialam,ze tak mozna,to chetnie skrzystam,aczkolwiek troszke sie jednak boje,ze zaginie.Bo kumplowi akurat dowod zaginal i nie mogl pojechac do Polski na komunie syna,straszne to bylo... Cytat:
A co do pogody to bardzo dobrze cie rozumiem!
|
|
#1015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taka egocentryczna i wiecznie niezadowolona baba Tak na dobra sprawe to mi jej zal bo nikt jej nie lubi, ale sama sobie na to zapracowala. Pojechala i juz o niej zapominam. Doczytalam o urodzinach, biedny Antek! Jak moga tak dziecko traktowac ![]() Co do spania to Viki tez albo spi w cienkim spiworku i to najbardziej mi odpowiada bo sie nie nakryje, a jak juz jest upal na maxa, to w pizamce w krotkim rekawku i przykryta pieluszka flanelowa lub tetrowa. Uwazam ze jest jej dobrze bo spi ladnie, pozatym potowek nigdy nie miala, wiec tez nie przegrzewam ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
a Viki wlasnie sie budzi.Gosiu wspolczuje sytuacji z Radkiem, ja rozumiem ze mozna sie wkurzyc bo kazdy ma gorszy dzien i nerwa czasmi, ale jesli On o takie rzeczy sie wscieka to zdecydowanie przesada, w koncu nie ma juz 16-18 lat, jest ojcem dwojki dzieci, kurcze powinien w koncu dorosnac . Przepraszam za otwartosc, ale mysle ze powinnas ostro zareagowac i troche Go postraszyc.
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Oki doki,dotarłam ale mam lenia.
Czekam,aż mężny wstanie by napić się kawy,ja pijam capucino czekoladowe z bitą śmietaną i posypką czekoladową ![]() Mały też śpi,chwila spokoju potem trzeba iść na spacer,bo mleko się kończy ![]() Cytat:
![]() U mnie też,o czym pisałam posta wcześniej. ![]() To witam w klubie obiecanki cacanki,a "głupiemu" nie wyspanie
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam paczkę z bobovity z jednym słoiczkiem i poradnikiem żywienia mała rzecz a cieszy
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie nie balam, oni wysylaja special delivery z podpisem, na kopercie jest napisane ze z konsulatu (choc to akurat nie wiem czy dobrze ), mysle ze szczegolnie uwazaja na takie przesylki. Dla nas to bylo super bo my 230 km w jedna strone mamy...Teraz jest przepis, ze mozna jechac bez dziecka, ale oboje rodzice musza byc. Coz za udogodnienie
|
|
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1020 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie ciotce się coś pomyliło i nasz mały dostał różowe body ![]() Moje dziecie lubi wciskać guziki w pilocie,do laptopa się rwie i chce sobie postukać,albo jak rozmawiam przez telefon domowy i mamy włączony tryb głośnomówiący,to wcisk guziki i czasami rozłacza. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Musze iśc ogarnąć kuchnie-nie chce mi się Żadna nowość i musze przygotwać mleko,bo pewnie lada chwila się młodzieniec obudzi Stary pewnie też
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Tzn Mateusz zasnął o 18-30, o 1 sie obudzil ,zjadł troszke, i pospal do 7.

a jak miała miesiąc to dostaliśmy od znajomych dużą pakę papmersów bo też nie wiedzieli co kupić a pieluchy zawsze się przydadza

albo chociaz do 5, ale ciagiem .... ech.
Fajne sa takie poranne, lekko zaspane minki 

Za głupi soczek muszę 2.00f dać.. Gdyby tylko soczki mieli angielskie to bym się wypięła na Bobovitę.
No nieźle..
teraz mały buszuje w bujaczku,a raczej ciśnie ( to jego rytuał
)

mam internet o zawrotnej predkosci
ja mam nadzieję że w przyszłości będę normalną teściową. Ja zdążyłam wyjść na dwór zrobiliśmy zakupy i na ostatnich metrach do domu nas złapał deszcz.