|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
hej kochane
jak zwykle wstałam późno a Wy już w nowym wątku ![]() mój mówi do brzucha "FilTama" chociaż wczoraj powiedział, że czuje, że będzie dziewczynka i będzie miał przekichane w domu monamur nie ma się co martwić, ja miałam plamienia w pierwszym i jeszcze w drugim trymestrze, na szczęście z Maluchem wszystko ok, czekaj spokojnie do 16 i leż plackiem
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
Znalazłam
![]() Wczoraj byłam u gina na wizycie. Z USG wyszło 12 tyg i 2 dni (no dziś już 3 )Mój dzieciaczek ma 58,6 mm Tak się kręcił i skakał że nie można było spokojnie go zmierzyć ![]() CRL 58,7 NT 1,4 mm NB (+) FHR 158/min Powiedział ze wszystko jest ok. Mam stan zapalny i dostałam leki dopochwowe Zobaczymy czy to tylko to czy też pęcherz mnie boli . |
|
|
|
#64 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
Ale pędzicie! tylko jutro mi tak nie szalejcie bo nie ma mnie cały dzień jade robić zdjęcia na ślub, chociaż nie powiem, żeby jakoś specjalnie mi się chciało ;P Byliśmy wczoraj z TŻ na nowym batmanie w kinie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
#65 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej będę jadła więcej produktów z żelazem Cytat:
|
||
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Te ruchy dziecka to takie smyrnięcie i już czy długo może trwać ?? bo mi od jakiegoś czasu w brzuchu tak dziwnie nie wiem jak to opisac takie hmmm takie pyk pyk pyk
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
przybijam :high fife:
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Moj TŻ baaaaaaaardzo chciałby dziewczynkę.
Mówi że córki chyba się bardziej kocha. Poza tym chciałby przełamać naszą rodzinną regułę. Moja mama ma czworo dzieci (4 córki).Ja jestem najmłodsza. Wszystkie moje siostry mają tylko chłopców (łącznie 5 szt) No i TŻ chciałby trafić tę jedną dziewczynkę . Mi obojętnie,byleby zdrowe
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, ale Wam zazdroszczę dziewczyny tego czucia
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Mój jakoś tak bardziej przychyla się do syna, zresztą oboje mamy takie przeczucie, że to chłopiec - ale wiadomo, jak z tymi przeczuciami bywa...
Dla nas ogólnie rzecz biorąc najważniejsze jest, by dzieciątko było zdrowe, a płeć - mało ważna. Imiona są wybrane, także z tym problemu u nas nie ma. Niedługo zacznę się szykować na wesele, na pewno zrobię trochę zdjęć i może coś wstawię do klubu. Nie będzie mnie pewnie do jutra, także życzę Wam miłego dnia, moje drogie. Jutro będę Was nadrabiać. Djerba - ja następnym razem kupię z amoniakiem, bo niestety ta henna nierównomiernie pokryła moje włosy i nie wygląda to zachwycająco , aczkolwiek lepsze to, niż brązowe odrosty na bordowych włosach.
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czuję takie bulgotanie, tylko że nie na wysokości żołądka jak normalnie a w podbrzuszu ale nie wiem czy to to![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Black baw się dobrze, jestem z Tobą duchem bo kocham wesela
|
|
#73 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ja na wysokości pępka takie pyku pyku bulgotanie i nie są to takie jelitowe pyknięcia jak trawienie
|
|
#74 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze to na początku miałam jakieś obawy czy ktoś mi nie wlezie przez balkon, ale minęły. Mieszkam na dość spokojnym osiedlu a z okna widzę komisariat ![]() Byłam w lumpku i kupiłam spodnie ciążowe za 8złotych Lecę robić obiad. U mnie dziś makaron z ciecierzycą i cukinią.
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece drukowac zaproszenia ))
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA!w lidlu jest poduszka dla ciężarnych do spania na boku za całe.... 39 zeta
co prawda jest inna niż motherhood bo jest prostokątna - ale długa, napisane jest,że dla osób sypiających "na boku" ![]() cena dobra- ja za swoją zapłaciłam 159 też wczoraj usłyszałam od teściowej,że może Karol ![]() strasznie nie lubię tego imienia, mimo iż znam jedego Karola i jest całkiem ok- chyba po prostu brzydko dla mnie brzmi i tyle Emanuel- sorry ale strasznie mi się nie podoba Gabriel cudne ale już jest w rodzinie jeszcze Natan - przeżyłabym a jak się wkurzę to nazwę Adam i nie będzie problemu ![]() Za to Twój typ dla chłopczyka- piękne Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2012-08-03 o 14:03 |
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się w nowym wątku
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz zaleca amniopunkcję, dla świętego spokoju, statystyki mówią, że jest ryzyko 1:800, a biorac pod uwage wielkosc dziecka to 1:1000.
Pytanie, gdzie zrobić amniopunkcję w warszawie????
|
#79 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj długo myślałam nad tym imieniem, dla kobitek miałam aż 3 pomysły ale dla boy ziroł ![]() Karol mi się nie podoba..może Mateusz? Olaf? Borys? |
|
|
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę,że jeszcze mamy sporo czasu, wezmę z bilblioteki jakąś ksiegę imion i będziemy studiować ![]() pewnie jeszcze ze 100 razy mi się odmieni, ale wiesz, muszę też tak kombinować,żeby było równie ładnie jak Samuel
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dwóch w PL hehe
|
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a mnie zaczęło dzisiaj piec jak siusiam cholera
![]() zadzwonilam do lekarki powiedziala co kupic w aptece i ze jak nie przejdzie to po niedzieli sie zglosic, a mnie nie bedzie przeciez ;/
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci,że nawet do nazwiska by pasowało
![]() a tak z ciekawostek to ja znam Mojżesza- tzn pana który ma tak na imię Dziewczyny, głowa mi dziś pęka, nie wiem co się dzieje, nie chcę tabsów brać chyba się pójdę położyć dziś mam niezdrowy obiad- frytki domewej roboty, sałatkę i grillowany camembert (grillowany ponić można na kolacje wpada dziś TZ siostra- ona tak jak ja lubi zjeść, mam zamiar zrobić wieczór hiszpański- będzie tapas, tortilla ziemniaczana i paella hehe tylko kiedy ja to zrobię jak mnie tak łeb napierd...... |
|
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no ja znam Mosesa, to też to samo hehe
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Urosept wlaśnie i Żurawit lub jakies inne tabletki zurawinowe
|
#87 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bardzo lubię, tylko gotować nie bardzo bo strasznie długo to trwa Ale dziś ciecierzyca z lidla z tygodnia portugalskiego w słoiku ![]() Cytat:
![]() Gdzie wy widzicie te poduchy? na stronie internetowej patrzę i nie widzę
|
||
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
cholibka napisałam i mi zeżarło posta
![]() my chcieliśmy Filipka ale jakoś ostatnio mi nie leży. Saumel Marsi śliczny, tak samo jak Ismael ![]() strasznie mi się podoba Tymoteusz/Tymon, ale mój były ma tak na imię, a że do tej pory mamy z nim kontakt to jeszcze by sobie pomyślał, że to na jego cześć
|
#89 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kochane, witam się w III części naszego wątku
![]() Wczoraj cały dzień poza domem i nie miałam jak do Was zajrzeć. Nie jestem w stanie teraz wszystkiego zacytować co chciałam. Gratuluje udanych wizyt, w szczególności Meduzie pomyślnego wyniku Mi mdłości dokuczają cały czas od 7 tyg. Teraz leci już 17 a nie było chyba dnia żeby mnie nie męczyły ![]() Odnośnie imion dla chłopca to najbardziej mi się podoba Nikodem też zaczynam czuć jakieś pykanie w brzuchu, ale nie jestem pewna czy to to My z mężem też budujemy domek, tzn. chcemy zacząć w tym roku, ale nie wiem co z tego wyjdzie bo od ponad pól
|
#90 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedz mi Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ ? Jeśli chodzi o aminiopunkcję to chyba robią w Babka Medica, Medicover na nfz to nie wiem ;/ Ja przy crl 4 cm, miałam NT 1,7 i moja ginekolog nic mi dodatkowego nie zleciła... nie wiem czy to dobrze czy źle. Djerba gdzie ja w tym momencie oliwki znajdę jak u mnie burza i leje a tak mi smaku narobiłaś mniaaaaaam Co do męskich imion tez mamy problem jesli by sie urodził chlopak . Jak juz pisalam mąż chcę Blanta A co do biblijnych imion to ja znałam Jeremiasza :P ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

chociaż wczoraj powiedział, że czuje, że będzie dziewczynka i będzie miał przekichane w domu

dzisiaj zaczynam 17 tydzień!!! 

Tak jak meduzza ciekawa jestem jak wpadł na te imię

będzie dwóch w PL