![]() |
#481 | |
Dolce vita
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-Chłopak, jest na tyle upierdliwy, uparty, że gdy zacznie krzyczec zaczynam płakać, albo krzyczeć z nim on się uspokaja obiecuje mi, a za kilka dni to samo. - ja nie umiem komuś lizać tylka by stać się kimś .. - z kuzynką jest tak mieszka 600 km odemnie.. i lepiej bym ochłonęla niech pojedzie i będzie tak jak kiedyś. Próbowłam rozmawiać z tym chłopakiem na ten temat ale mnie tak obgadała, że nikt mi nie wierzy.. i nie chce o tym rozmawiać - co do przyjaciółki ? świetnie się bawią z kuzynką a ja jak ten ostatni.. ciul |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja stwierdziłam, że jak zaczynasz ludzi ignorować, olewać czy też opieprzać jak Cię wkurzą, a nie przemilczać z podkulonym ogonem, to oni już inaczej się zachowują, czują do Ciebie większy respekt. Olewasz ludzi - biegną do Ciebie jak osy do słodkiego. Opieprzasz jak Cię wkurzą - zaczynają liczyć się z Twoim zdaniem. Najlepszą obroną jest atak. Jak ktoś zrobi coś złego, to nie przyjmuj tego na policzek, a na klatę - walcz.
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem cienkim Bolkiem z charakteru, wiele spraw przemilczę, nie komentuję wielu rzeczy, kiszę to w sobie. Aż w końcu druga strona wie o tym, więc na więcej sobie pozwala. Dzisiaj skomentowałam to co mi nie pasiło, usłyszałam potulne "ok, więcej tak nie zrobię". Nie będę się cackać.
![]() |
![]() |
#485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Raczkowanie
|
witam Dziewczyny! Wczoraj obejrzałam film "Sekret" i postanowiłam do Was dołączyć. Przyznaję, że ostatnio pozytywne myslenie nie zdarzało mi sie zbyt często. Po obejrzeniu filmu nasunał mi się wniosek, że może ja sama mysląc negatywnie i wciąż sie obawiając przyciągnełam negatywne rzeczy? Krok po kroku rozsypywało się wszystko, na czym mi zależało, dosłownie jedna rzecz po drugiej. Ostatecznie dobiło mnie odejście mojego chłopaka. Odszedł, mówiąc, że potrzebuje samotności,musi sam uporać się z wieloma problemami, decyzjami,odpowiedzialnoś cią za schorowanych rodziców,ich firmę, określić, co chce zrobic z przyszłością. Ok, szanuje to. Ale jak tutaj zastosować tą moc przyciagania? Nie sądziłam,że można za kimś tak tęsknić. moge sobie radzic sama,bez niego, ale nie chcę. Chcę, żeby wrócił i żebym mogła naprawic te błędy, które popełniłam w czasie trwania naszego związku. Jak mysleć teraz pozytywnie? Co robić? Czy zastosowanie wskazówek z tego filmu "Sekret" nie będzie takim dawaniem sobie nadziei? nikogo do niczego zmusić się nie da, więc jeśli on nie zmieni decyzji, to zostane z tym wyobrazeniem własnego szczęścia jakie daje mi bycie z nim. Czy któraś z Was ma doświadczenie z taka sytuacją? jest mi tak smutno, że ten post jest na pewno straszliwie chaotyczny, ale lepiej nie potrafiłam tego ujać w słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Dolce vita
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z was brała udział w projekcie Eurokobieta? Możecie mi powiedzieć, czy osoba nie mieszkająca w woj. łódzkim też może brać udział w tym programie? I o co chodzi z edycją łódzką i dolnośląską?
![]() |
#489 |
histoire abracadabrante
|
Hej, dziewczyny, co u Was?
Wątek podupada. Dajcie trochę dobrej energii! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() Nie powinno się wspominam przeszłości, ale mam ciągle jakieś starcie z nią. Wiec u mnie pozytywne myślenie = dużo wysiłku i zmagania z rzeczywistością. Życie mam jakies porąbane, wiec ciężko mi się pozbierać. Ale nie uciekam stad i ciągle szukam inspiracji. I śmiem powiedzieć, ze się nie poddam, i że wierzę, że kiedyś to co złe - skończy się. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do Was, bo mnie również dopadł szał na pozytywne myślenie, afirmacje i zmianę życia, jaka przy tym idzie!
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
Jestem świeżo upieczoną studentką lotnictwa, która walczy o wymarzoną figurę. Wiodę normalne życie, ale odkąd zmieniłam swój światopogląd i zaczęłam wierzyć w pozytywne myślenie i samą siebie wszystko jest zupełnie inne i lepsze
![]()
![]() |
![]() |
#494 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezeli kolezanki Ci nie odpowiadaja to chyba nie ma sensu utrzymywac dalej blizszych kontaktow, bo w zyciu trzeba przede wszystkim dbac o swoja higiene psychiczna i przystawanie z tymi co cos wartosciowego w nasze zycie wnosza. ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzeba tylko myslec pozytywnie i byc pozytywnym, bo wtedy jakos wszystko zaczyna sie samo ukladac ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Co u Was? U mnie ogólnie ... dobrze ![]() ![]() No własnie, doszłam do takiego momentu w życiu, kiedy to zaczyna mi czegoś, a raczej kogoś brakować. Kogoś do towarzystwa w życiu, bo samemu trochę nudno. Owszem są jakieś rozrywki, ale nie oszukujmy się, we dwoje raźniej i są różne inne rozrywki też ![]() Chodzi mi o to, że nie chce mi się nikogo szukać, bo tak trochę bez sensu szukac czegoś czy kogoś na siłę. Więc postanowiła postawić na wizualizację i tu pojawia się problem, bo nie potrafię sobie wizualizowac kogoś kogo jeszcze nie znam ![]() Łatwiej mi wizualizować sobie karierę, znacznie łatwiej, czasem przesadzam, no ale marzenia też rozrywka, nie? Na dodatek darmowa ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
A ja odwrotnie - TŻ już mam, chciałabym przyciągnąć znajomych... Nie mówię o przyjaźniach po grób, ale chciałabym mieć kompankę do plotek, zwierzeń, zakupów.
Bo czasem za dużo czasu spędzam z TŻ. Raczej zastanawiam się nad powodem rozpadu większości moich znajomości. Doszłam do przykrego wniosku, że większość to JA zepsułam. Odsuwając się celowo lub powoli, nie wyjaśniając niektórych spraw, pozwalając, żeby inni wyjaśnili je za mnie, dopowiedzieli sobie wiele... Niektórzy palą fajki, a ja palę mosty za sobą.
![]() |
#497 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej kocahne
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do tego, ze we dwoje jest wiecej rozrywek i rozrywek w ogole to ja sie chyba starzeje, bo nie mam ochoty juz na zadne rozrywki ostatnio. ![]() Nie chce mi sie isc na impreze, na ktora zostalam dzisiaj zaproszona, nie chce mi sie jechac na wakacje, nie chce mi sie rzucac w wir zakupow czy kupowac nowe rzeczy ![]() ![]() Doszlam do wniosku, ze nawet gdybym miala bilet na Hawaje i ktos by za mnie wszystko zorganizowal(rzeczy typu pakowanie walizek, sprawy lotniskowe, organizacyjne wlacznie z zapewnieniem wszystkich rozrywek) to ostatecznie nawet nie chcialoby mi sie wsiasc do samolotu. ![]() Takie rzeczy to chyba tylko ze mna ![]() Cytat:
![]() Co do tego, że uważasz, że większość relacji sama zepsułaś to no cóż, człowiek uczy się na błedach ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, bo przyznam, że biczuję się za niektóre znajomości, od których się odcięłam.
Może nie byłyby to super przyjaźnie, ale przynajmniej, miałabym z kim wyjść na kawę ![]() Wiem, że z niektórych znajomości się wyrasta. Z jedną dziewczyną, nie widziałyśmy się prawie 3 lata, wcześniej nasza znajomość była intensywna, określiłabym to porozumieniem dusz. Byłyśmy jak siostry. Przyjechała do mnie na trzy dni i okazało się, że nie mamy o czym rozmawiać. Strasznie się wtedy męczyłam. Nie mamy ze sobą kontaktu. Za bardzo oglądam się wstecz, zamiast skupić na tym co tu i teraz ![]() Ale wiecie co? Chyba PP znowu zaczęło funkcjonować w moim życiu ![]() Z jedną moją współlokatorką miałyśmy bardzo dobry kontakt, odkąd poznałam TŻ, zaczęłam skupiać się na nim, zaczęłyśmy się strasznie gryźć i kontakt zmalał do zera. Bywało, że nie odzywałyśmy się do siebie w ogóle. Ostatnio poszliśmy we czwórkę na imprezę (mój TŻ, ja, ona z facetem) i nastąpiła poprawa kontaktów ![]() Uznaję to za mały sukces w tej dziedzinie ![]() No, i po drugie, ostatnio szukałam pracy - nowej stałej lub dorywczej. Zostałam polecona przez znajomą do jednej firmy, ale nie wypaliło. Teraz myślę, że chyba tak musiało być, bo nie byłam przekonana do tej pracy. Ostatnio odezwali się do mnie z pracą dorywczą, a wysłałam CV chyba miesiąc temu. Jutro idę na rozmowę ![]()
![]() |
#499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że PP ma się u Ciebie dobrze. Teraz pozostaje Ci w takim razie czekać na błogosławieństwa, które dzięki temu się pojawią ![]() Co do znajomych to z mojego przykładu ja często miałam tak, że jak miałam okresy bardzo dobrego humoru, samopoczucia czy czułam, że dobrze mi się układa( nawet bez większego powodu) to często właśnie wtedy odzywali się do mnie ni stąd ni zowąd jacyś ludzie, znajomi z przeszłości tak jakby ta pozytywna energia ich przyciągała ![]() Już dawno się przekonałam co do ludzi, że jaką energię wyślesz taka do ciebie wróci i to jest naprawdę prawda. ![]() Powodzenia jeśli chodzi o pracę ![]() ![]() Mam nadzieję, że niedługo będziesz się mogła pochwalić wymarzoną pracą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Paula_zla
![]() Co do znajomości - u mnie jest podobnie. Niektóre po jakimś czasie, czy po zmianie otoczenia, okoliczności wypalają się. Okazuje się, ze z osobą z którą mogłaś pisać czy gadać przez cały dzień, obecnie nie masz żadnego tematu... U mnie jest jedna taka relacja i niby się nie ucięła jeszcze, ale wydaje mi się że to kwestia czasu. Tak się to ciągnie, jakby na siłę... I chyba nie tylko jedna taka znajomość. W zasadzie to na bliższej przyjaźni zależy mi na jednej osobie. Jednej przyjaciółce. Z wieloma nie chciałabym zerwać kontaktu, ale też kontakt z nimi nie był jakiś bardzo bliski. A miałam z paroma osobami bardzo bliski kontakt, ale teraz nie czuję już takiej potrzeby. Może się to wydawać złe z mojej strony (nie potrafię teraz znaleźć na to słowa, więc piszę - złe ![]() ![]() Z drugiej jednak strony - nie mam nikogo poza tym wąskim gronem znajomych, z kim mogłabym wyjść gdziekolwiek. ![]() Ale ogólnie jeszcze się ty nie dołuję. Nie jest u mnie źle, choć mogłoby być lepiej ![]() Też marzę o pracy, ale nie widzę póki co żadnych perspektyw, żadnej iskierki. Mam tylko nadzieję, że to tylko kwestia czasu ![]()
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
Paula trzymam kciuki
![]() ![]() I za Ciebie, Smerfetka również- żeby praca się znalazla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Mam pracę
![]() Tzn. kokosów z tego nie będę mieć, starczy na waciki ![]() Jak w tym czasie miałabym siedzieć bezczynnie w domu to wolę chociaż dorobić kilka groszy ![]() Miałam dzisiaj telefon totalnie z zaskoczenia z Sephory, zgłoszenie wysyłałam wieki temu, chyba spodobał im się mój elaborat o perfumoholictwie ![]() ![]() Mam takie przeczucie, że wszystko zaczyna się pozytywnie układać ![]() Wystarczyło tylko chcieć zmienić nieco podejście ![]()
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kolejną szansę ![]() U mnie na razie bez zmian. Jest stabilnie póki co, choć bez rewelacji ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z pracą jest teraz tak ciężko , wszyscy szukają a i wiem, że właśnie do takich sklepów sieciowych też ciężko się dostać(Ludzie wysyłają tysiące zgłoszeń tam), więc tym bardziej zrobiłaś ogromny krok do przodu ![]() A widzisz, jak człowiek zaczyna być pozytywnie nastawiony do świata to wszystko zaczyna się układać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Ja już pracuję w sieciówce, ale ciągle noszę się z zamiarem zmiany, chciałabym znaleźć coś na zastępstwo i powiem, że jest ciężko, niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
Drogi wątku, spraw abym zdała to prawko
![]()
![]() |
![]() |
#508 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Na pół.
Plus praca dorywcza. Krótko mówiąc: między pracownikami są afery, jedna osoba ciągle mnie się czepia i skarży kierownikom, a to akurat moja najbliższa współpracownica. Nie dogadujemy się kompletnie. Mnie to już powoli męczy. Rozważam też opcję pozostania w firmie, ale zmiany stanowiska. Pracowałabym trzy razy w tygodniu na godzinę 6 lub 7, po 8-10 godzin dziennie, resztę miałabym wolne. Trochę to wyczerpujące, ale w zeszłym tygodniu miałam takie zmiany i lepiej mi się pracowało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli masz możliwość zmiany stanowiska no to super opcja ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.