III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 17:48   #3301
Sara_m7
Rozeznanie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Dziękuję za wszelkie gratulację. Aż się zarumieniłam . Troche mnie uspokoiłyście co do tej wagi. Może będę miała małego szkrabka .
Sara_m7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:56   #3302
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej ! juz po wizycie Myslalam ze to moje wczasowanie wpłynęło jakoś na szyjkę itd ale nic takiego. Szyjka nie skrócona, zamknięta. Mam brać magnez 500 na twardnienia brzucha Malusia ma ok 1800 g Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni czyli 3 tygodnie przed terminem, bo jak powiedział lekarz naprawde nie ma powodu żeby się częsciej widziec jeszzcze do zrobienia mam morfologię i mocz i koniecznie mam liczyć codziennie ruchy. jestesmy zadowoleni. Maleńka brała sobie do buzi palce od stóp mamy zdjęcie jak ma na policzku paluszki od stópki
gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.
Właśnie wróciłam z mamcią z zakupów:P. I jestem tak zadowolona z zakupów dla niuni, że aż się Wam pochwalę.
śliczne ubranka

maggie, a mogłabyś podać linka sprzedawcy, u którego zamawiałaś wózeczek?
ja w sumie jestem nastawiona na tako ale jeszcze waham się nad modelem... captvia, laret czy jeszcze coś innego

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Coco, widzę że jesteś powiedz, mi jak Twoje nerki? powiem Ci szczerze, że u mnie znacznie lepiej. po kuracji uroseptem ( 6 tabletek dziennie)i no spie (3-6 tabletek) ból zniknął jak ręką odjął. a wcześniej miałam takie ataki, że małżonek musiał mnie z łóżka ściągać bo sama nie byłam w stanie się podnieść...

matko, co za ulga

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-08-03 o 17:57
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:56   #3303
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

aga_ton mam ten sam dylemat co do wozka..

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:02   #3304
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
aga_ton mam ten sam dylemat co do wozka..
bo jakby było 5 rodzajów to i wybór byłby prostszy a tak naprodukowali tego od cholery i człowiekowi w głowie się miesza

kółka piankowe czy dmuchane, kupić z fotelikiem czy bez, koła skrętne czy nie itd... i weź tu bądź mądra
Stary 2012-08-03, 18:03   #3305
Katee27
Zadomowienie

Witam popołudniowo!
Szykuje rodzinkę na wczasy,trochę poprasowałam,popakowałam, ogarnęłam w domu i brzuch mi czasem twardnieje,niby to normalne,ale boje się jak zniosę podróż...

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
wiem, że lewatywa to niemiłe uczucie, ale chyba lepiej to zrobić przed po rodem, niż później wstydzić się za odruchy, na które nie mamy wpływu.
może jeszcze taki "wypadek" przed położną by mi wstydu wielkiego nie przyniósł, bo przecież kobieta przyzwyczajona do różnych sytuacji, to byłoby mi totalnie wstyd przed małżem
Dokładnie tak samo to odbieram,ale boje się lewatywy,nigdy nie miałam robionej.Wytrzymaj do środy,bo też chce zobaczyć Twoją sesje

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
opadl,opadljak siedze w rozkroku to brzuch na łóżku siedzi razem ze mna
Masz bardzo ładny brzuszek.Swój jak siedze to trzymam go na udach

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jeszcze godzina i weekend - wyjeżdzamy nad morze
To razem wczasujemyoby pogoda dopisała.Na długo jedziecie i dokąd?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja też się zdecyduję na lewatywę. Przy Pauli nie miałam i bałam się że coś się wymsknie, to nie pozwalało mi się skupić w 100% na porodzie. Z drugiej strony wiem że normalne jest zrobienie kupy przy porodzie, ale wolałabym sobie i innym tego oszczędzić.
OMGprzeraża mnie ta lewatywa...Ja załatwiłam się w domu przed porodem i na szczęście takiej akcji nie miałam,choć w niektórych szpitalach to rutyna.A szwagieka mimo,że w domu też to i przy porodzie jeszcze się jej wymsknęłoa raz to miała biegunkę przed porodem..

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
przyszlam Wam sie tylko pochwalic ze mieszkanie przyjelismy bo jest naprawde fajne,w bloku,centralne,parter,pl astikowe okna,3 pokoje,balkon..
warto bylo czekac tyle czasu,ale w koncu na swoim
To superwiedzisz,sł oneczko się do Was uśmiechnęłojakaś równowaga musi być.Byłaś już z Oskarem u lekarza prywatnie?

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Zdałam !! A tak się bałam. Chyba koleś potraktował mnie ulgowo, bo moim zdaniem to błędy robiłam, no ale ja nie będę się kłócić.

Byłam na usg i córcia waży 1230 a jestem w 31 tyg - myslicie że to nie za mało. Fakt, że ja jestem nie za duża i chuda w miarę - przytyłam 10 kg - teraz prawie wcale, bo jestem na diecie cukrzycowej i mało przybieram na wadze. Mam za tydz wizytę i się denerwuję, że to za mało. I boli mnie jeszcze brzuch po lewej stronie - zawsze w tym samym miejscu. Co to może oznaczać? Czy normalne rozciąganie brzucha czy może coś poważnego?Miala któraś cos podobnego?
Gratuluję!A córci waga chyba ok,jeśli lekarz nic nie mówił przy badaniu.Zwykle dziewczynki są drobniejsze.Mój Kuba w 30tc ważył 1660g

Cytat:
Co do wagi, mój w 30t.c. miał 1800 gram, wagowo był na 32 tydzień.
Właśnie szwgierki synek tyle waży w 32

Cytat:
Hej ! juz po wizycie Myslalam ze to moje wczasowanie wpłynęło jakoś na szyjkę itd ale nic takiego. Szyjka nie skrócona, zamknięta. Mam brać magnez 500 na twardnienia brzucha Malusia ma ok 1800 g Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni czyli 3 tygodnie przed terminem, bo jak powiedział lekarz naprawde nie ma powodu żeby się częsciej widziec jeszzcze do zrobienia mam morfologię i mocz i koniecznie mam liczyć codziennie ruchy. jestesmy zadowoleni. Maleńka brała sobie do buzi palce od stóp mamy zdjęcie jak ma na policzku paluszki od stópki
Super wieści.Pokażesz to zdjęcie?
A co to za magnez?ile masz go brać dziennie?

Aga_ton współczuję bardzo tej glukozy...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:11   #3306
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
apropo wozek mi spedza sen z powiek boje sie ze ten laret bedzie za ciezki zeby go targac na 4 pietro..a znowu lekki jest ten
http://allegro.pl/tutek-tambero-woze...510521094.html
ale znowu wygladem mnie nie przekonuje i juz sama nie wiem czy patrzec na wyglad czy na to ze jest lekki .. tz porownywal sobie i da sie odczuc roznice w kg.. cena ta sama prawie
Na moje oko one prawie identyczne są, tylko ta rurka od stelaża w tym tutku nie kolorowa, co akurat dla mnie na plus by było, bo w larecie jednak daje ona po oczach i odbiera jego urok.

Cytat:
Hej.
Właśnie wróciłam z mamcią z zakupów:P. I jestem tak zadowolona z zakupów dla niuni, że aż się Wam pochwalę.
Śliczne ubranka. Ja dziś tylko jedną bluzę zakupiłam, śliniak i paputki. Mam już wszystko z ubrań do pół roku, więc nie szaleję już a z większych rzadko coś mi się podoba.
Stary 2012-08-03, 18:13   #3307
aga_ton
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za współczucie odnośnie tej glukozy, ja sama sobie współczuję

ale ja tak łatwo się nie poddam, uparta babka jestem, nie będzie mnie żadna glukoza w.kur.iać w środę idę jeszcze raz, wypiję i ma mi to gówno zostać w żołądku minimum przez 2 godziny bo inaczej wp.ier.dol
Stary 2012-08-03, 18:14   #3308
marzenka1984
Rozeznanie

OMGprzeraża mnie ta lewatywa...Ja załatwiłam się w domu przed porodem i na szczęście takiej akcji nie miałam,choć w niektórych szpitalach to rutyna.A szwagieka mimo,że w domu też to i przy porodzie jeszcze się jej wymsknęłoa raz to miała biegunkę przed porodem..

Moja siostra radziła mi przed porodem zapodać sobie czopek glicerynowy. Lewatywa jest ok i do przeżycia jeżeli wypróżniasz się w samotności hehe bo jeżeli było by, że ruszyłoby mnie przy położnej to by było okrutne i dla niej i dla mnie.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-08-03 o 18:16
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:19   #3309
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Hej.
Jakie cudagdzie to kupiłaś?przepiękneklask i:

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o lewatywę to myślę, że warto zrobić ale w domu, na spokojnie położna nam tak radziła bo podobno w szpitalu gdy jest robiona na chybcika, to może być nieciekawie... tzn. opowiadała nam przypadki, kiedy akcja porodowa przebiegała błyskawicznie i zwyczajnie nie było czasu na posiedzeniu na kibelku więc niektóre kobietki, które nie zdążyły się oczyścić zwyczajnie obsrały się po pachy podczas parcia... i to nie było już przyjemne dla żadnej ze stron...

niestety, ale chyba nie
do tej pory jakoś ją przełykałam ale dziś popełniłam błąd i kilka łyków glukozy popiłam odrobiną niegazowanej wody... więcej tego nie zrobię
ja powtarzam w środę i już mi słabo na samą myśl..
O fuj...jakby powiedział mój Juruśkurcze i że coś takiego może nam się przytrafićoby NIE!!!!!!!!
Kochana ja swoją glukoze 75g popiłam trochę wodą i było mi lepiej,ale później też ledwo się trzymałam,by nie zwymiotować,choć mąż już mi przyniósł miskę z łazienki,ale się przemogłam.Trzymam kciuki,byś dała rade

Cytat:
bo jakby było 5 rodzajów to i wybór byłby prostszy a tak naprodukowali tego od cholery i człowiekowi w głowie się miesza

kółka piankowe czy dmuchane, kupić z fotelikiem czy bez, koła skrętne czy nie itd... i weź tu bądź mądra
To fakt.Moja mama zawsze tak komentowała zakup butów,że nie wiemy,jakie chcieć,tzn.wiedzieliśmy,a le ona chciała kupić to co jej się podobało

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:23   #3310
anesh_
Zakorzenienie

A tak w ogóle cały dzień dziś u nas padało jak byłam z mamcią na zakupach i ja taka zadowolona z tą parasolką chodziłam, cały czas mi sie paszcza śmiała:P. I jak wróciłyśmy do mnie do domu to mama mówi: o zobacz słońce wychodzi, a ja do niej: jak dobrze, że zdążyłyśmy wrócić przed.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a teraz o moim newrwie ... mój mąż w zeszłym tyg miał w pracy wypadek... niby nic poważnego ale miał założone na jednej nodze szwy w ilości 5 szt i na ramieniu w ilości 7 ... wczoraj mu to wyciągali i dzisiaj jechałam odebrać kartę by zgłosić do pzu szkodę ... no i jestem w tej poradni chirurgicznej, stoję w kolejce i oczywiście nikt nie widzi że ledwo brzuch mi się przez drzwi przepycha ale ok .. stoję i stoję - przychodzi do mojej kolejki a kobieta do mnie - przerwa! ahahahahhaa buchłam jej śmiechem i mówię że chciałam odebrać ksero historii choroby męża a dokładniej ściągnięcia szwów ... ona z łaską przyniosła mi ksero kartoteki całej (!!!!) mimo, że chcieliśmy ostatnią stronę gdzie o tym adnotacja była i mi mówi 7,50 hehee no dobra za 5 stron ok .. daje jej kasę patrzę a na tej ostatniej stronie ani imienia i nazwiska męża ani pieczątki z jakiej poradni ta karta nic .. więc jej mówię że tu brak danych a ona do mnie że mam na pierwszej stronie .. wpadłam w taką furię, ściągłam kierownika na dół i dopięłam swego ... pół godziny z kretynką walczyłam aż zrozumiała że faktycznie takim dokumentem tyłek sobie w pzu mogę wytrzeć i kierownik mnie poparł ... ale swoje nerwy musiałam przeżyć ...
za 35 tydzień
I dobrze, że umiesz walczyć o swoje , a tą babę to

Cytat:
miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam tak więc w środę czeka mnie po raz 4 powtórka z rozrywki
Współczuję bardzo...

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Cześć mamcie
Długo mnie nie było ale nie miałam neta, wczoraj weszłam na chwilę, poczytałam co u Was i już nie miałam sił pisać
Wczoraj byłam na badaniach na paciorkowca, w poniedziałek wyniki a w piątek wizyta, mam nadzieję że wszystko będzie ok, bo po tych ostatnich akcjach z niedowagą małej to już mam stracha przed wizytą.
Widzę że u nas ostre przygotowania do pierwszych wylotów, ja też muszę torbę spakować i posprawdzać czy mam wszystko co potrzebne Bo od dzisiaj zostało mi równe 4 tygodnie do terminu z OM
Czytałam że wiele z was ma obawy przed końcem ciąży, ja też z jednej strony bym chciała już urodzić bo jest mi coraz ciężej, jeszcze przy takich upałach jak teraz, a z drugiej strony obawiam się tej nowej sytuacji
A dziś się dowiedziałam że moja kuzynka jest w ciąży
4 tygodnie to brzmi dumnie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Konczi ja już nie kombinuje z liczeniem, liczę tygodnie do dnia 7 wrzesnia więc dokładnie 5 tygodni do tej daty mi zostało mimo że wiem, iż trochę mniej - ale to już mały niuans ale zgadza się mam bity 35 tydzień więc zaczynam 36 ale mój gin tak jak Tamlin mówiła liczy skończony tydzień nie ten zbliżający się. No i można rzec tak, 35 tydzień dziś stuknął i tym samym 35 dni do porodu licząc wg OM
5 tygodni ... a mi jeszcze 12 tygodni...

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
ja mam duźżo do roboty ale z racji ze mam lezec a sie poddalam i leze to oprocz obiadu jnie robie nic
Prawidłowo

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Przyszedł dzisiaj do mnie ten misiek z bebilonu.... Prawdę mówiąc myślałam, że będzie troszkę ładniejszy, no ale czego się spodziewać za free

Pochwalę się moimi ostatnimi allegrowymi zakupami dla synka Te spodnie z małpką to chyba trochę takie bardziej dziewczyńskie, no ale trudno
A ja na misia z babilonu czekam i czekam i czekam.... Może o mnie zapomnieli...
Śliczne ubranka. E tam dziewczęce spodnie.... zobacz kilka postów dalej co ja dla swojej niuni nakupiłam:P.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupujecie jakieś herbatki dla maleństwa ? HIPP ma od 1 tyg rumiankową oraz z kopru włoskiego . Jak myślicie, która będzie lepsza ?Kalpana śliczne ciuszki ale przystojniak z małego w nich będzie
Chyba kupię koperkową

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Jeszcze godzina i weekend - wyjeżdzamy nad morze
Miłego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dzięki, cieszę się, że Wam się podobają
Weronika mam nadzieję, że mi go dziewczyny nie będą podrywać, bo będę zazdrosna
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:25   #3311
aga_ton
Wtajemniczenie

mam pytanko do dziewczyn ze stolicy możecie mi polecić jakiś sklep, w którym byłby duży wybór wózeczków, także firmy tako? ostatnio byłam w smyku i w blue city ale żadnego modelu tej firmy nie było

chętnie pojeździłabym sobie na żywo bo oglądanie w necie mi nie wystarcza
Stary 2012-08-03, 18:40   #3312
gda
Zakorzenienie

Cytat:
mam pytanko do dziewczyn ze stolicy możecie mi polecić jakiś sklep, w którym byłby duży wybór wózeczków, także firmy tako? ostatnio byłam w smyku i w blue city ale żadnego modelu tej firmy nie było

chętnie pojeździłabym sobie na żywo bo oglądanie w necie mi nie wystarcza
Ja byłam oglądać swój Bugaboo w tej hurtowni, mieli baaaardzo duży wybór.

http://www.rampers.pl/www/siec_sklepow.htm
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:43   #3313
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja byłam oglądać swój Bugaboo w tej hurtowni, mieli baaaardzo duży wybór.

http://www.rampers.pl/www/siec_sklepow.htm
gda, dziękuję
wybiorę się tam w przyszły weekend.
Stary 2012-08-03, 19:09   #3314
alfabia
Raczkowanie

Cytat:

Kochana, najpierw musisz określić swoje potrzeby.
Jeśli mieszkasz w mieście i poruszasz się głównie chodnikami, koła piankowe będą ok.
Jeśli mieszkasz na wsi, albo w takiej okolicy gdzie dużo będziesz brykać po trawce czy drogach nieutwardzonych, tylko dmuchane.

Koła skrętne czy nie? Myślę że skrętne, ale bardziej istotna jest wielkość kół. Im mniejsze tym bardziej miastowe, ja popieram skrętne ale większe aby dobrze radziły sobie w śniegu. Jest jeszcze opcja skrętnej jednej ośki, skręca ci się cała ośka a nie kółka jak w mutsy, te właśnie były moim wyborem.

Co do fotelika, jak masz samochód to oczywiście tylko z fotelikiem. Szkoda było by budzić malucha i przenosić do wózka jak smacznie śpi. A tak cyk, przenosisz z fotelikiem na stelaż i w drogę na spacerek czy na zakupy. Jedynie można się zastanawiać czy ze spacerówką. Często mamuśki kupują lżejsze, mniejsze spacerówki typu parasolka i spacerówki z 3 w 1 służą bardzo krótko.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:13   #3315
Enigmama
Raczkowanie

Aga-ton dziekuje
Dziewczyny nie bójcie się lewatywy, to nic strasznego, przechodzilam to dwa razy była wykonana dyskretnie w specjalnym pomieszczeniu, zaraz po byłam pozostawiona sama, mogłam skorzystac także z prysznica. Ja na przykład wolę to niż stresować się że może się zdarzyć niespodzianka przykra. To nie jest przeciez bolesne, u mnie w szpitalu to naprawde krótki , dyskretny zabieg.
Katee 27 magnezin 500 ale nie zapamiętałam ile tabletek dziennie, musze doczytać. Postaram się jutro wrzucić zdjęcie malusiej na maila.
Anesh ubranak śliczne szczególnie kombinezonie różowy

Dziewczyny co do herbatek, różnie dzieciaczki reaguja na koperek włoski, niektóre maluchy maja odwrotną reakcje, wiec najpierw sobie spróbujcie po troszkę…
Ja się od wczoraj męczę z malowaniem łożeczka, na kolor. Masakra jakaś, smugi mi jakies wychodzą ale po 2 malowaniu już lepiej, dobrze ze farba nie pachnie i szybko schnie. Z wyprawki ubraniowej już też wszystko mamy, męczy mnie tylko że nie mam prócz koszul nic do szpitala, no ale mam jeszcze dużo czasu.
My mamy zaliczkowanego JUMPERA Tako, miała być Captiva wg mnie idealna (dla nas) ale niestety nie damy rady cenowo. Wiem ze wielkim jego minusem jest ciezki dsotep do kosza na zakupy, ale nie jest to dla mnie tak istotne. Po za tym wiosną pewnie i tak kupię spacerówkę, jestem maniaczką wózkową kocham je. Najbardziej nam zalezy na wygodnej gondoli i kołach pompowanych na zimę (+obrotowych które co pradwa na sniegu takie potrzebne nie są ale bez niego są super)

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka

Edytowane przez Enigmama
Czas edycji: 2012-08-03 o 19:16
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:15   #3316
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na moje oko one prawie identyczne są, tylko ta rurka od stelaża w tym tutku nie kolorowa, co akurat dla mnie na plus by było, bo w larecie jednak daje ona po oczach i odbiera jego urok.
no wlasnie prawie, ten jest lzejszy od lareta i gondole ma troche inną, jakby wieksza, szersza
juz nie wiem czy patrzec na wyglad czy na wygode bo na 4 pietro bedziemy go jednak musieli targac

Cytat:
dzięki dziewczyny za współczucie odnośnie tej glukozy, ja sama sobie współczuję

ale ja tak łatwo się nie poddam, uparta babka jestem, nie będzie mnie żadna glukoza w.kur.iać w środę idę jeszcze raz, wypiję i ma mi to gówno zostać w żołądku minimum przez 2 godziny bo inaczej wp.ier.dol
pewnie masz racje, nie daj sie rzadzic jakiejs glukozie

IGA

Maja

Stary 2012-08-03, 19:16   #3317
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie kupuję żadnej. Noworodka nie powinno się dopajać, do którego miesiąca nie pamiętam, bo to się ciągle zmienia. Rumianek i koper to na brzuszek, więc jeśli nie będzie problemów to nie dam, aby się układ trawienny nie rozleniwił. Jak będzie wielka potrzeba to wtedy zakupię.

Co u Zielonej ja się pytam?????????????????
To mamy odpowiedź naszej specjalistki. A wodę się podaje?

Cytat:
przyszlam Wam sie tylko pochwalic ze mieszkanie przyjelismy bo jest naprawde fajne,w bloku,centralne,parter,pl astikowe okna,3 pokoje,balkon..
Super. Powiedz mi tylko jak Twój synek i jak ty sie czujesz?

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Zdałam !! A tak się bałam. Chyba koleś potraktował mnie ulgowo, bo moim zdaniem to błędy robiłam, no ale ja nie będę się kłócić.

Byłam na usg i córcia waży 1230 a jestem w 31 tyg - myslicie że to nie za mało. Fakt, że ja jestem nie za duża i chuda w miarę - przytyłam 10 kg - teraz prawie wcale, bo jestem na diecie cukrzycowej i mało przybieram na wadze. Mam za tydz wizytę i się denerwuję, że to za mało. I boli mnie jeszcze brzuch po lewej stronie - zawsze w tym samym miejscu. Co to może oznaczać? Czy normalne rozciąganie brzucha czy może coś poważnego?Miala któraś cos podobnego?
Gratuluję udanej wizyty i super, że zdałaś.

Cytat:
Stary 2012-08-03, 19:19   #3318
Enigmama
Raczkowanie

Niektóre położne radzą by nie dopajać wcale dopóki dziecko jest na samej piersi.

Aga-ton wez jeszcze pod uwagę właśnie wagę, i rozmiary po złożeniu jesli autkiem sie poruszasz też. Dlugość gondoli, i jak jest zabudowana spacerówka....
p.s. przez 7 miesiąc przybrałam 3 kg czy to w normie?

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:35   #3319
anesh_
Zakorzenienie

Kupiłam se jeszcze rurki z biedry, bo tak mnie wczoraj kusiłyście.

Sarenka do nas przyszła właśnie - chciałam jej zrobić zdjęcie, ale Nero ją wystraszył.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo!
Szykuje rodzinkę na wczasy,trochę poprasowałam,popakowałam, ogarnęłam w domu i brzuch mi czasem twardnieje,niby to normalne,ale boje się jak zniosę podróż..
Za udane wczasy , żeby wszystko było ok.
Lewatywa.... też mnie przeraża.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Jakie cudagdzie to kupiłaś?przepiękneklask i:
W sh - za 21 z groszami.
Stary 2012-08-03, 19:36   #3320
marzenka1984
Rozeznanie

Enigmama Dziewczyny nie bójcie się lewatywy, to nic strasznego, przechodzilam to dwa razy była wykonana dyskretnie w specjalnym pomieszczeniu, zaraz po byłam pozostawiona sama, mogłam skorzystac także z prysznica. Ja na przykład wolę to niż stresować się że może się zdarzyć niespodzianka przykra. To nie jest przeciez bolesne, u mnie w szpitalu to naprawde krótki , dyskretny zabieg.

Ja się kiedyś zraziłam do lewatywy przy zabiegu operowanej przepukliny kiedy pielęgniarka chciała mi zrobić lewatywę przy trzech pacjentkach z którymi dzieliłam pokój. Powiedziałam, że sobie chyba żartuję, że będę się wypróżniać przy kimś i to jeszcze do baseniku małego i dopiero zaprowadziła mnie do łazienki. Tak więc mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz, w dyskretnym miejscu bo tak ogólnie zabieg nie jest jakiś okrutny. Szybko idzie hehe
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:41   #3321
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Wpadłam pochwalić się, że zaczynamy dziś 29 tydzień!

Kraven, I_K ... moje ciążowe siostry gratuluję rozpoczętego nowego tygodnia!
Gratulacje siostry za tydzień będziemy miały 3 z przodu

Darli
w środe byłam na wizycie i mój mały już się obrócił nawet nie wiem kiedy i nie czułam się jakoś inaczej

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też nie kupuję żadnej, przynajmniej na razie.

Kalpana ładne ubranka. Nie kuś, bo ja mam zakaz kupowania Ale ostatnio śpiworek nabyłam.
ja też mam zakaz kupowania a ostatnio nie wytrzymać i kupiłam 5-pak body na 74, no nie mogłam sie powstrzymać normalnie...

Dziewczyny z łóżeczkami 120 x 60 wszystkie macie kołderki 120x90?
Bo ja gapa jestem i kupiłam taka posciel 135x100 no i nie wiem czy mi dziecko w tym nie utonie w ogóle nawet nie wpadłam na pomysła szukania jakiejś mniejszej bo myślałam że to standard

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

colds jak możesz do dopisz imię mojego synka PIOTRUŚ
Stary 2012-08-03, 19:47   #3322
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość

Dziewczyny z łóżeczkami 120 x 60 wszystkie macie kołderki 120x90?
Bo ja gapa jestem i kupiłam taka posciel 135x100 no i nie wiem czy mi dziecko w tym nie utonie w ogóle nawet nie wpadłam na pomysła szukania jakiejś mniejszej bo myślałam że to standard
ja tez mam 135x100 , sporo dziewczyn tez ma takie tutaj
u mnie w miescie znowu ciezko bylo dostac inny rozmiar , wszedzie tylko taki

IGA

Maja

Stary 2012-08-03, 19:51   #3323
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
ooo dzięki, uspokoiłaś mnie... dałam za poścciel 130 zł i jak by miała leżeć w szafie to byłabym "nie w sosie", delikatnie mówiąc
Stary 2012-08-03, 19:56   #3324
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam 135x100 przy łóżeczku 120x60

Cytat:
Hej.
jejku jakie cuda
Stary 2012-08-03, 19:57   #3325
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo dzięki, uspokoiłaś mnie... dałam za poścciel 130 zł i jak by miała leżeć w szafie to byłabym "nie w sosie", delikatnie mówiąc
tez wlasnie tak myslalam ze bedzie za duza , ale pani w sklepie mnie uswiadomila ze kolderke sie sklada na pol do lozeczka

IGA

Maja

Stary 2012-08-03, 19:57   #3326
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne imię
A z tymi ciuszkami to tylko, żeby nie przesadzić z jednym rozmiarem... a jak większe to spoko.
Stary 2012-08-03, 19:58   #3327
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
jak możesz do dopisz imię mojego synka PIOTRUŚ
piękne imię
u mnie w rodzinie niestety masa Piotrków więc sobie odpuściliśmy
Stary 2012-08-03, 20:00   #3328
muminek88
Zadomowienie

nie dam rady was nadrobić...jestem dziś padnieta

zaczynamy 26 tydz dzis czyli 7 miesiąc...

glukoza: nic nie piłam...na czczo mialam już 117 i lekarka kazala mi sie 7 razy na dzien kłóć i w wtorek do kontroli z wynikami bo najprawdopodobniej bede brała insuline.Dzidzie sa najważniejsze...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:30   #3329
Dearlie
Zakorzenienie

Kobiety... przechwaliłam Dzisiaj paskudnie się czuję. Pomijając, że po kilku dniach przerwy znowu zaliczyłam , to w dodatku brzuch tak mnie rwie , że musiałam połknąć nospę forte i magnez. Jedyne pocieszenie to fakt, że jak odpoczywam to brzuch przestaje być twardy. Moja położna mówiła, że mam jechać na IP dopiero, gdyby odpoczynek nie przynosił skutku. Do tego dochodzi ten paskudny kręgosłup. Ja chyba teraz obrywam za takie bezproblemowe pierwsze miesiące ciąży, bo mam wiele objawów typowych dla I trymestru typu nudności, wstręt do zapachów.

Cytat:
cześć dziewczyny.

miałam dziś po raz kolejny przyjemność wypicia glukozy i niestety porażka... po ostatnim łyku wszystko zwymiotowałam tak więc w środę czeka mnie po raz 4 powtórka z rozrywki

O mateńko, biedulko Ty nasza

Cytat:
Super! gratuluję!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jeszcze myjąc kibelek złapał mnie taki skurcz myślałam, że padnę.. taki ogromny nacisk na szyjkę... po chwili przeszło...
Maggie...tylko Ty nam się jeszcze nigdzie nie wybieraj

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Hej.
Cudeńka

Cytat:
Gratulacje siostry za tydzień będziemy miały 3 z przodu

Darli w środe byłam na wizycie i mój mały już się obrócił nawet nie wiem kiedy i nie czułam się jakoś inaczej

Wow!!! Gratuluję kochana!!! klask i: Cieszę się, że Piotruś ( widzę, że zapadła decyzja o wyborze imienia) już ma obrót za sobą i bardzo zazdroszczę. Ciekawę jak nasz Antek W poniedziałek mam wizytę położnej to będziemy szukać serduszka do odsłuchania, więc może na podstawie tego będzie można określić czy są szanse na to, że zmienił ułożenie.
Stary 2012-08-03, 20:34   #3330
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie dam rady was nadrobić...jestem dziś padnieta

zaczynamy 26 tydz dzis czyli 7 miesiąc...

glukoza: nic nie piłam...na czczo mialam już 117 i lekarka kazala mi sie 7 razy na dzien kłóć i w wtorek do kontroli z wynikami bo najprawdopodobniej bede brała insuline.Dzidzie sa najważniejsze...

Za 26 tydzień .

Biedna... ale tak jak mówisz - dzidzie najważniejsze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości