Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz. 12 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 17:20   #2161
Nikita...
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
Nikita oj ja bede wszystko robic zeby wrocic do formy jak mala urodze. Bede nawet na rzesach stawac
to sie nazywa postanowienie!!

Wrzucilam Was do profilu swoje dzisiejsze zdjecia.
5 Skalpel zaliczony

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:26   #2162
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż - rurki z Biedry jemy wciąż! cz

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzieki, we wtorek testuję
Dzisiaj bolą mnie jajniki, aż tak mocno kują, taki tępy ból, mam nadzieję, że to nie jakieś zapalenie

Abby wysłałam ci też zaproszenie na skarbie
Będę trzymała kciuki A jajniki może z innego powodu bolą, co?

Aaby ma konto na Skarbie? Nie wiedziałam. Też mogę wysłać zaproszenie?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
5 Skalpel zaliczony
Mogę się z Tobą zaprzyjaźnić? Też chcę zobaczyć efekty
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:27   #2163
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Stokrotko, czyli rozumiesz mnie
Stokrotko, dziękuję za komplement odnośnie przepisów i zdjęć, bardzo mi miło
Co z jajnikiem? To nie owu czy @?

Skąd u Was takie przemyślenia, że będziemy dobrymi rodzicami?

Obraziłam się na TZ. Chciałam pójść z nogą do lekarza po pracy... a TŻ to zbagatelizował i powiedział 'zrobisz okład i będzie ok, po co do lekarza?' I się wkurzyłam, uniosłam się dumą i teraz leżę w domu na kanapie z nogą na poduszce i tyle...a TŻ się obraził, że ja się obraziłam i gra na komputerze - jestem zła i mi przykro
rozumiem cię doskonale ostatnio moje kompleksy są trochę mniejsze, bo wiem, że w ciąży i tak przytyję jeszcze ale obiecałam sobie, że po ciąży biorę się ostro za siebie i mam zamiar dojść do wagi 60 kg.
A co do bóli jajników to raczej przed @ bo we wtorek mam termin. Muszę popróbować coś porobić z twoich przepisów bo leń jestem w gotowaniu niesamowity.
Szkoda, że tz tak zbagatelizował twoją nogę, chociaż ja też jestem taką przeciwniczką lekaży, do rodzinnego to mnie trzeba wołami zaciągać, teraz jak się staramy to co innego ale wcześniej to ciężko było.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:27   #2164
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
to sie nazywa postanowienie!!

5 Skalpel zaliczony
Osz w mordę jeża, Nikita! Ty cholero, ale z Ciebie dup..en..cja

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:29   #2165
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35680869]Będę trzymała kciuki A jajniki może z innego powodu bolą, co?

Aaby ma konto na Skarbie? Nie wiedziałam. Też mogę wysłać zaproszenie?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Mogę się z Tobą zaprzyjaźnić? Też chcę zobaczyć efekty [/QUOTE]
mam nadzieję, że na co innego bolą, że moje cierpienia zostaną nagrodzone widziałam, że abby zaprosiła bikę i malensstfo, to i ja jej wysłałam zaproszenie 2 dni temu, ale chyba mnie nie lubi i nie zaakceptowała

Łukaszek
Stary 2012-08-03, 17:32   #2166
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem cię doskonale ostatnio moje kompleksy są trochę mniejsze, bo wiem, że w ciąży i tak przytyję jeszcze ale obiecałam sobie, że po ciąży biorę się ostro za siebie i mam zamiar dojść do wagi 60 kg.
A co do bóli jajników to raczej przed @ bo we wtorek mam termin. Muszę popróbować coś porobić z twoich przepisów bo leń jestem w gotowaniu niesamowity.
Szkoda, że tz tak zbagatelizował twoją nogę, chociaż ja też jestem taką przeciwniczką lekaży, do rodzinnego to mnie trzeba wołami zaciągać, teraz jak się staramy to co innego ale wcześniej to ciężko było.
Spróbuj, na pewno się uda coś ugotować

Jeśli chodzi o chudnięcie, to też bym chciała, ale też myślę, że w ciąży i tak przybiorę... planuję jednak w ciąży racjonalnie się odżywiać i nie obżerać się byle czym...

Co do lekarzy, to ja też nie latam z każdą pierdołą. Ale ta dziadowska noga na prawdę utrudnia mi funkcjonowanie, a poza tym boli i swędzi. Pomyślałam, że może dostałabym jakiś zastrzyk i mogłoby pomóc...ale TŻ byl innego zdania, a ja się unoszę dumą i tyle...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:37   #2167
stokrotka24
Zakorzenienie

łał Nikita ale masz super ciało, laska z ciebie nie z tej ziemi, twój brzuch wygląda jak z okładki gazety, brawo dla Ciebie za to, że ćwiczysz, niech twoje ciało będzie dla nas motywacją, dziewczyny po ciąży ćwiczymy nie z Ewą ale z Nikitą

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Spróbuj, na pewno się uda coś ugotować

Jeśli chodzi o chudnięcie, to też bym chciała, ale też myślę, że w ciąży i tak przybiorę... planuję jednak w ciąży racjonalnie się odżywiać i nie obżerać się byle czym...

Co do lekarzy, to ja też nie latam z każdą pierdołą. Ale ta dziadowska noga na prawdę utrudnia mi funkcjonowanie, a poza tym boli i swędzi. Pomyślałam, że może dostałabym jakiś zastrzyk i mogłoby pomóc...ale TŻ byl innego zdania, a ja się unoszę dumą i tyle...
ja też właśnie myślałam, żeby się w ciąży nie obżerać, więcej zdrowego jedzenia, ograniczyć chipsy, słodycze, ale co z tego bedzie zobaczymy

Łukaszek
Stary 2012-08-03, 17:40   #2168
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Osz w mordę jeża, Nikita! Ty cholero, ale z Ciebie dup..en..cja

Cytat:
łał Nikita ale masz super ciało, laska z ciebie nie z tej ziemi, twój brzuch wygląda jak z okładki gazety, brawo dla Ciebie za to, że ćwiczysz, niech twoje ciało będzie dla nas motywacją, dziewczyny po ciąży ćwiczymy nie z Ewą ale z Nikitą
Cwiczymy!!!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Mrowinko,

zakolegowalam Cie

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:43   #2169
Konto usunięte

Cytat:
Mrowinko, zakolegowalam Cie
Zazdroszczę brzucha

A ja nadal nie mam @ - w poniedziałek muszę zadzwonić i przesunąć zabieg. Mam nadzieję, że będzie jeszcze w sierpniu, zanim wrócę do pracy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:44   #2170
stokrotka24
Zakorzenienie

za 15 minut wreszcie weekend uciekam zaraz do domu

Łukaszek
Stary 2012-08-03, 17:46   #2171
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Skąd u Was takie przemyślenia, że będziemy dobrymi rodzicami?
ja tak mysle, bo jestescie tacy ciepli, z poczuciem humoru...po prostu odnosze takie wrazenie pasujecie na rodzicow.

Nikita - wygladasz bosko

Tak w ogole to przed wylotem tutaj widzialam Shape z ta plyta z cwiczeniami, ale nie kupilam, bo pomyslalam, ze to kolejna zwykla plyta i nie bede cwiczyc itd

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

w ogole dzisiaj dla mnie jakis dziwny dzien, Maly niewyspany marudzi, spal rano 40 min...

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 17:48   #2172
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Tak w ogole to przed wylotem tutaj widzialam Shape z ta plyta z cwiczeniami, ale nie kupilam, bo pomyslalam, ze to kolejna zwykla plyta i nie bede cwiczyc itd
A ja mam tę płytę z kwietniowego Shape'a, ale nie mogę się zmobilizować Za to jeżdżę na rowerze, skaczę na skakance i ćwiczę na twisterze. No ale takich efektów jak u Nikity to oczywiście nie ma
Stary 2012-08-03, 17:48   #2173
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czyli na poczatku tyg powinni dostac .. oby na 10 lat Wiesz o tym ze teraz placi sie 560zl od osoby za wize?? Masakra
żartujesz ja płaciłam w marcu
chyba 420zł
Cytat:
Napisane przez Amani Pokaż wiadomość
Zabcia - szczerze to nie pamietam ile czekałam na paszport...
szybko dostałaś, bo aż się zdziwiłam-do tygodnia na pewno
Cytat:
Cześć...
cześć
Cytat:
Napisane przez agnusek22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry PIĄTEK
piątek po 16:00 czyli weekend
Cytat:
Poza tym weszła do klubu i załamałam się tym, ze dziewczyny piszą, że ujędrnić brzuszek, że cośtam, a ja mam brzuch 10 razy taki jak Twój... w ogóle nie jędrny...i poczułam się jak obleśny spaślak...
ja tez się spasłam nie pękaj
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35670819]Mnie tam denerwuje, że muszę pamiętać, aby do każdego zdjęcia wciągać brzuch [/QUOTE]
mam to samo szkoda, że bioder się nie da wciągnąć
Cytat:
Ja nigdy nie byłam miss
ja byłam vice miss ale jako gówniarz
Cytat:
W Czechach z tego co sie orientuje panstwo refunduje 2 pierwsze proby, potem juz trzeba placic samemu. W sumie znajomi, ktorzy przez to przechodzili mowili, ze i tak najdrozsze sa wizyty i badania a sam zabieg to juz pikus.
skąd Ty się u tych pepiczków wzięłaś, miałam pytac i zapomniałam, jak sie tam mieszka? ja mam 20km do Czech, ale my tylko do knajpy jeździmy jak coś
Today

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:07   #2174
tomalinka
Wtajemniczenie

Stokrotko a może ten ból to coś innego
Nikito zaprzyjaśnisz się ze mną?

Dziś zamierzam się lenic na maksa
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:13   #2175
Amani
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35681303]A ja mam tę płytę z kwietniowego Shape'a, ale nie mogę się zmobilizować Za to jeżdżę na rowerze, skaczę na skakance i ćwiczę na twisterze. No ale takich efektów jak u Nikity to oczywiście nie ma [/QUOTE]
no ja wlasnie w kwietniu wylatywalam i widzialam ten Shape...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
żartujesz ja płaciłam w marcu
chyba 420zł
szybko dostałaś, bo aż się zdziwiłam-do tygodnia na pewno
tez wlasnie cos tak kojarze, chyba 4-5 dni?

Cytat:
albo lydek! W zaleznosci na co facet patrzy, niech sie wtedy wciaga

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:13   #2176
tomalinka
Wtajemniczenie

Cytat:
oj szkoda, szkoda
ja mam takie wielkie bryczesy;(
tomalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:23   #2177
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczynki za przepisy na pewno skorzystam, jeszcze nie wiem z której

Onyks Twoja mi w oko wpadła - na te upały może być dobra, rozumiem, że ogórek zielony, a nie konserwowy??? Poproszę o dokładny przepis ile czego, rozumiem, że makaron dajesz nie ugotowany wcześniej? A przyprawę z zupki też dodajesz???

A w moim piekarniku babeczki Butter a ja wylizuję miskę po cieście
Bikuś przepraszam, że tak późno, ale dopiero odczytałam
Ogórek zielony, wszystko daję na oko, tzn
1 zupka (do tej sałatki wg mnie najlepsza amino rosół lub vifon złoty kurczak)
1 większy pomidor,
1 ogórek (chyba że gruntowe to kilka)
kukurydza (około połowy puszki)
chuda szynka drobiowa pokrojona w kostkę (zawsze proszę ukroić na oko więc nie wiem ile wagowo)
majonez

kruszę makaron, dodaję wszystko pokrojone w drobną kostkę, dodaję przyprawę z zupki, majonez i mieszam.
Trochę musi postać żeby makaron był miękki...po godzinie możesz spróbować czy już

Ja robię zawsze z podwójnej porcji, bo szybko schodzi

Cytat:
Też miałam taki plan...ale jak Cię najdzie to będziesz tak jak ja w tej chwili kapuśniak sernikiem przegryzać

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:55   #2178
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Ja wlasnie wrocilam ze 3 godz zakupow, padam. Zrobilam sobie pyszne pierozki ruskie i sie relaksuje

Nikita boskie zdjecia, widac ze systematycznie dbasz o sylwetke a brzuszek do jakiegos magazynu sie nadaje

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-08-03 o 19:03
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 18:56   #2179
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wlasnie wrocilam ze 3 godz zakupow, padam. Zrobilam sobie pyszne pierozki ruskie i sie relaksuje
A po co Ty sie tak meczysz?

Butter
Stary 2012-08-03, 19:04   #2180
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
A po co Ty sie tak meczysz?

Butter

Blondi
wiele nie kupywalam wiec nie musialam za wiele targac ale bylam poogladac i "podotykac"

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 19:47   #2181
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej dziewczyny
przez te wzdęcia małej nie mam czasu Was odwiedzać, bo ona bardzo mało śpi
ciągle się przebudza
chyba będę musiała iść do pediatry w poniedziałek
nie mam juz siły chwilami
TŻ idzie spać do drugiego pokoju i tyle, a ja walczę ze zmęczeniem i małą
Cytat:
nie, napoj to juz zaden, bo nawet kartoniki maja wiecej, ale spokojnie mozna zakupic po odprawie

na plesniawki to podobno apthin dobry
Niewiem nigdy nie mielismy, ale raczej witaminy nie powoduja plesniawek

Emilka a jak tesciowa?Zmienila sie?
położna poleciła neomecynę i się teraz lecyzmy, bo moje piersi też zarażone ja pytałam o wzdecia od witamin, a nie od pleśniawek
teściowa...jako tako po japońskuopiszę w K.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No tak tak jedzenie na miescie kosztuje zdecydowanie wiecej ale jaka wygoda

Kurde wydawalo mi sie ze 4 tys na dwie osoby to nie jest zle. Znam rodziny gdzie tylko ojciec pracuje maja dzieci i ich dochod nie przekracza 2 tys. to musi byc masakra Kiedy zycie w PL zmieni sie na takie ze ludzie beda zyli na wysokim poziomie za swoja ciezka prace.

Dokladnie , tak

A moze to Ty cos jesz i to od tego?

Ja Dominikowi daje witamine D i nic sie nie dzieje ( zaczelam podawac jak skonczyl 4 tyg )
ja juz sama nie wiem co mam jeść
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jeśli karmisz piersią, to nie zapomnij też o traktowaniu sutków lekarstwem

a kolki moga byc niezależne od witamin ... to tylkoi wyłącznie problem nierozwiniętego układu pokarmowego... i te witaminki należy podać noworodkowi, bo wątroba jeszcze nie wytwarza sama (wit K), a wit D w okresie letnim nie trzeba

nic to, zmykam pod prysznic, a potem do mężusia
ja podaję VITA K+D'
sutki też smaruję lekarstwem
mała ma cały dzień te wzdęcia

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziewczynki, ślicznie Wam wszystkim dziękuje za kciuki i pytania o moją @.... której jeszcze nie ma tak jak pisałam, jak jutro nie będzie, to w piątek chyba rano zrobie test albo w sobotę rano
a poza tym wczoraj przeżyłam najgorsze chwile w swoim życiu....
w piątek jak bylismy na parapetówce to mąż uderzył się w głowę.... ale nic się nie działo, głowa lekko obtarta i tyle... jak wracalismy do domu to mąż wymiotował, ale bylismy przekonani, że to od alkoholu.... w sobotę źle się czuł, ale zwaliliśmy to na kaca. Wczoraj koło 22 ja poszłam do łazienki, a on otworzył piwo i usiadł przy kompie. Nie zdążyłam okręcić wody i słysze huk. Najpierw myślałam, że może krzesło pękło i spadł, ale szybko wyszłam... krzesło stało, a on leżał na wznak nieprzytomny, z oczami szeroko otworzonymi zaczęłam krzyczeć i do niego mówi, zaczął się ruszać, ale nadal nie było z nim kontaktu. dopiero po chwili się ocknął... telefon na pogotowie, karetka była w ciągu 10 minut i mąż czuł się już dobrze. Przebadali, zrobili wywiad i postanowiliśmy, że mąż zostanie w domu. W nocy co chwilę się budziłam sprawdzać co i jak. Dziś miał iść do lekarza po pracy, ale w pracy znów miał zawroty głowy.... odwieźli go do szpitala, ja też zerwałam się z pracy i pojechałam. Siedzieliśmy tam 4 h, zrobili tomograf, na szczęście wszystko ok. Lekarz mówił, że mógł być lekki wstrząs mózgu i że zawroty głowy przez 2 tygodnie mogą się utrzymywać. Ale gdyby jeszcze raz zasłabł - momentalnie na oddział Boje się jak cholera do końca tygodnia ma zwolnienie, musi trochę odpocząć

Nie poodpisuje Wam wszytskim, bo jestem wykończona napiszę tylko, że Mona_ja i Bika mają śliczne brzuszki

Mrowinko, ja tam w cuda wierzę, więc kciuki trzymam

Emilko, a dajecie jakieś kropelki na brzuszek?
niech mężulek odpoczywa i będzie wszystko dobrze
kropelki BioGaia,ale słabo pomagają

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Blonde, Mona było pyszne

Zabcia Maja na koniec 2 miesiąca (9 tydz) wazyła 5700 a dwójki są do 6 kg Za to jedynki są do 5 kg więc chyba będziecie niedługo zmieniać?? My na dwójki przeszliśmy w 6 tyg. Co do godziny imprezki, to Maja bez problemu myślę, ze padnie i zaśnie. Zobaczymy. Chyba , ze wcześniej się skończy, ale salę jak coś to mamy dłużej

Emilko a nie ma sakzy białkowej?? Bo u mnie przez nabiał małą brzuszek bolał (bo to kolki jednak nie były) i jak tylko odstawiłam to od razu przeszło.

Natalko o kurcze

Byłam z mężem na spacerku, wróciliśmy po 21 do domu, mała wykapana i padła. Mąz mnie wziął z rękę i.... zaczął przytulać i nagle wyjął z kieszeni kolczyki i powiedział , że w tym roku nigdzie nie pojechaliśmy na rocznicę, to choć kolczyki na pocieszenie dostanę. Bo ja już mu dałam prezent na rocznicę - Maję. Rozpłakałam się jak to mówił
nie wiem Kochana
ja mało co jem
piję bardzo dużo wody niegazowanej

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:06   #2182
metkaa
Zakorzenienie

czesc

ale dzis napiety dzien mialam,

Cytat:
metka super, że będziesz na górnej liście z nami, obyś oczywiście jak najkrócej na niej była. A z pierwszym dzidziusiem w którym cyklu zaszłaś?

a ja mam dzisiaj wieczorem kiepski humor, jak przyszłam z pracy to miałam takiego nerwa tak po prostu, że wyżyłam się na tz za to, że nie kupiłmi w sklepie cukru żelującego i od tego się zaczęło, on tylko słuchał a ja ciągle mówiłam podniesionym głosem. Potem mi się trochę płakać chciało i smutno mi bo blisko dzień testowania a ja boję się znów zobaczyć I krechę wiem że to dopiero początek starań ale to silniejsze ode mnie
trzymam kciuki zebys zobaczyla jednak II kreseczki,

z pierwszym dzieckiem zaszlam w pierwszym cyklu mimo ze slyszalam od lekarzy ze moze byc ciezko z zajsciem, oby teraz bylo podobnie

Baobabek
oby mala poczekala jeszcze troszke,

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
niby tak chcoc jak byłam u gina miesiac temu stwierdził ze trudno nam bedzie o dzidzie wiec i tak się stresowaliśmy czy wogole bedzie.... a ona juz tam była...
Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
no i jak tu wierzyć lekarzom..
no wlasnie, u mnie tez sie nie sprawdzilo to co mowili lekarze (na cale szczescie)

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Ostatnio szukaliśmy miejsca na wózek..... niestety takowego ni ma, chyba będę musiała ściągać gondole i składać stelaż za każdym razem
oo matko, a gdzies na korytarzu, klatce?

Today_Tommorow odpoczywaj,

Cytat:
Dziewczyny ma ktoras taka "sprawdzona" liste z wyprawka dla maluszka
a patrzylas na ta co jest na naszej pierwszej stronie?

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35677633]Dziękuję za zaproszenie
Z Facebooka nie korzystam.[/QUOTE]

oo nie jestem sama

Nikitko
a czy ja tez bym mogla Cie zobaczyc?

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przez te wzdęcia małej nie mam czasu Was odwiedzać, bo ona bardzo mało śpi
ciągle się przebudza
chyba będę musiała iść do pediatry w poniedziałek
nie mam juz siły chwilami
TŻ idzie spać do drugiego pokoju i tyle, a ja walczę ze zmęczeniem i małą
wspolczuje, mialam podobnie, a moze sprobuj podawac kropelki bobotic i robic oklady z cieplej pieluszki, nam tez super sprawdzila sie suszarka
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 20:09   #2183
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

w K. wklejam fotki Lenki nauczyłam się
ŻABCIA dziękuję -wiesza za co

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:11   #2184
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że karmienie na siłę piersią i frustracje są gorsze niż normalne podejście do mm Wiem, że nie mam jeszcze dziecka, ale dokładnie takie są moje odczucia!
Agnusku, Twój post jest tylko przykładem, nie odnoszę się stricte do Ciebie
Kilka z Was pisało dziś o karmieniu piersią/mm. I chyba wszystkie z Was napisały coś w stylu - po co się męczyć, skoro jest mm...
To ja napiszę z punktu widzenia mamy, której na karmieniu piersią bardzo zależało.... przez pierwsze 3-4 miesiące nic nie słyszałam, jak tylko zeby dać butle bo po co ja się męczę? Karmić co 1,5h? Nieprzespane noce w wieku 3-4 miesięcy? Tragedia! dać butlę i pięknie będzie! jakby mm było lekiem na wszystko i nawet pediatra mnie frustrowała pytaniami - a ściąga Pani mleko, żeby sprwadzić ile go jest? A na mnie laktartor początkowo działał opornie, przez 30 minut ściągnęłam 20 ml... A Marysia w ciągu 7 tygodni przybrała 2kg I mój teść który potrafił zapytać, kiedy mała dostanie NORMALNE mleko:/ bo przecież mm (czyli mleko krowie) jest bardziej normalnym mlekiem dla dziecka niż mleko matki i na każdym kroku, przy każdej chwili słabości każdy mi wciskał butlę a ja jestem bardzo dumna, że temu nie uległam oczywiście duże znaczenie miał tu fakt, że Marysia ssała chętnie, tyle że wyjątkowo często na początku
Więc nie tylko terror laktacyjny istnieje, butelkowy też

Today, Bao, uważajcie na siebie

witaj Booziaczku, gratulacje

Kurcze, Madzia, tak mało zabrakło

Emilko, u nas rewelacyjnie działał esputicon i noszenie na samolot, ewentualnie ciepły termofor na brzuszek. wiem że nie jest łatwo, ale to minie, jeszcze troszkę
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:29   #2185
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
z pierwszym dzieckiem zaszlam w pierwszym cyklu mimo ze slyszalam od lekarzy ze moze byc ciezko z zajsciem, oby teraz bylo podobnie
Metko, na pewno się uda

Natalko, @ się nie pojawiła, mam nadzieję?
Stary 2012-08-03, 21:31   #2186
Natala84
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35685571]
Natalko, @ się nie pojawiła, mam nadzieję?[/QUOTE]

ale z tego co wiem, u Ciebie też nie
Stary 2012-08-03, 21:35   #2187
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super, że się tak ucieszyli

Baaardzo mi się te kulki podobają
Ja aż się boję etapu kupowania zabawek dziecku... Nie będzie mogło być żadnych sznurków, żadnych tasiemek, żadnych folii, bo moje głupie koty od razu wszystko pożrą i jeszcze je będę miała na sumieniu
Tak samo karuzelę - będę musiała znaleźć taką, gdzie zabawki nie będą na cienkich sznurkach. Bo przecież jedna noc i zabawki będą leżały w łóżeczku, a sznurki będą zjedzone przez Herę

Zły dzień mam dziś A jaki wczoraj miałam kiepski
Wróciłam z pracy, zabrałam się za obiadek... Telefon z pracy. Nie będę wnikać w szczegóły (zwłaszcza, że piszę stąd), ale odłożyłam słuchawkę i popłakałam sobie nad cukinią Zawsze na stres reaguję płaczem.

Mąż wrócił z biegania, wypłakałam mu się dalej, zjedliśmy obiad. Dzień miałam już tak rozwalony, że nawet materiałów do mgr nie wyjęłam. A na koniec pokłóciłam się z mężem (moja wina, przez ten wisielczy humor i okres bezsensu się na niego uniosłam) i zasnęliśmy plecami do siebie
Dziś ok, choć wciąż sucho.
Kurcze to faktycznie z kotami moze byc problem bo one lubia takie zabawki

Przytulam , i mam nadzieje ze dzisiaj juz bedzie super miedzy wami

Cytat:

jak dobrze, że dzisiaj piątek u nas pogoda brzydka, wczoraj wieczorem burza była a dzisiaj zaraz będzie padało. Dzisiaj mijają 3 lata jak mój tato nie żyje
przytulam

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Żabcia no jakbym o Tobie nie myślała, to bym Ci tego zdjęcia nie wysyłała

!

Cytat:
Napisane przez booziaczek Pokaż wiadomość
przyjmiećie z powrotem??:P teraz już nie jako staraczke ale przyszłą mamusie
gratulacje!!

Cytat:

Kulki swietne

mam nadzieje ze Domino bedzie zadowolony

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Czy brzuch jest aż tak ważny w życiu
dla mnie nie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Cześć

Zabcia to ja przez 2 miesiące byłam non stop sama z małą, bo mąż poza pracą miał jeszcze studia. Co zamówiłaś??ooo juz widziałam. Super.
ja sobie nie wyobrazam tak bez meza na weekendy byc Dzieki.

Cytat:

Żabcia, ja uważam, że kłótnia z materacykiem była bezsensu, a Ty nie martw się i pisz o wszystkim Ja uważam, że karmienie na siłę piersią i frustracje są gorsze niż normalne podejście do mm Wiem, że nie mam jeszcze dziecka, ale dokładnie takie są moje odczucia!

Ja ustaliłam termin sesji na 15.08 a dziś mamy babski wieczór

Milego wieczorku

Cytat:
A teraz wasm cos napisze, WYSTRASZYM SIE wczoraj ze zaczynam rodzic.
Od godz 20 zaczelam miec skurcze, bardziej takie parte zaczely mocniej bolec i czestotliwosc co 4 min, trzymaly z 30 sek. Wzielam kapiel, wypilam meliske i wzielam paracetamol i M. mowi zebym polozyla sie i uspokoila, skurcze wciaz co 4 min co najgorsze bolaly ale na szczescie sie nie nasilaly. Tak mialam az do 3:30 nic nie spalam modlila sie tylko zeby Maya tam siedziala bo za wczesnie na nia.
Trzese sie az teraz jak o tym mysle. Musze sie oszczedzac i uspokoic troszke
o jaaaa , uwazaj tam na siebie a co tem Majce sie spieszy

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
też się z tym zgadzam...

ja już w sumie dawno zaczyęłabym mieszać mm z piersią, jednak u nas jest problem z tą skazą + wymioty po mm, także na razie zostaje mi piers, a że mleko mam, a Rita sie najada, to niech tak już zostanie

A jak u Was wygladaja te wymioty? Takie ulewanie czy wymioty jak u doroslych ? Bo u nas Domino dalej sobie ulewa po jedzeniu i sie tak zastanawiam czy to normalne

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:36   #2188
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

ale z tego co wiem, u Ciebie też nie
Nie, u mnie nie. Strasznie wydłuża mi się cykl, a to mi akurat nie na rękę
Stary 2012-08-03, 21:43   #2189
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Hej!
Ale się dziś źle czuję, do 16:00 bolał mnie żołądek strasznie, potem przespałam się chwilę, w międzyczasie jakiś dupek do mnie dzwonił 11 razy.. ja się cały czas przebudzałam, aż w końcu oddzwoniłam i mi gościu mówił, że się pomylił Przez to cały czas boli mnie głowa :/ okropnie.
Dziś zaczęłam 11 tydzień, ale dalej mam mdłości :/ i kuchnia to dla mnie skażone miejsce.
Julcia miałam odświeżanie ścian, nowe łóżko wstawione i małe przemeblowanie.
Mogę pokazać fotkę pokoiku dla zainteresowanych. Jeszcze kilka dodatków planuję.

A co najpiękniejsze, to kupiłam do mojego aparatu obiektyw o którym marzyłam Sigme 70-210 f 2.8
Stary 2012-08-03, 21:49   #2190
Natala84
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;35685756]Nie, u mnie nie. Strasznie wydłuża mi się cykl, a to mi akurat nie na rękę [/QUOTE]
a może by tak teścik chociaż tak dla samej siebie... ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości