|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. IV
Malawka - jeśli się nie mylę, to Kasioonya miała buty ze stronki bialebuty.com.pl ale może coś pomyliłam ...hmm
|
|
|
|
#4322 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałam tylko zebrać opinie i widzę, że większości się nie podobają. A ja nie lubię prostych, zwykłych sukien
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jeszcze powiesz, że nie chodziłaś bez procesji, to będę Cię wręcz wielbić.Ja mam dziś traumę spowodowaną - sorry, że to powiem- lekko świrniętymi psiapsiółkami P.M. - jedna dziewczyna rozwaliła swojej P.M. sukienkę - nie wiedząc czemu ciągnąc z całej siły za falbankę z delikatnej organzy, a druga za każdym razem wymyśla coś nowego w związku z czym suknia na ramiączka z przedłużanym gorsetem stała się suknia bez ramiączek z gorsetem w V. Krawcowa jest w depresji. Nie powinnam tego mówić ale muszę się wygadać - i ostrzec zarazem. Wolę P.M. bridezillę niż P.M - "marionetkę" w cudzych rękach. ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Mi się projekty Very zasadniczo podobają, chociaż zwykle dałabym prostszą gorę tam gdzie się dużo dzieje na dole.
|
|
|
#4324 |
|
Raczkowanie
|
Nie tylko Ty to zauważyłaś. Jak wybierałam suknie ze zdjęć od razu eliminowałam tego typu kreacje, które z góry wiadomo, że stracą swój urok przy wzroście 168 właśnie ze względu na długość
|
|
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A poza tym po maks. 30 min mierzenia mają dość co powoduje, że się sprężamy i nie wydziwiamy
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się odniosę do tej dyskusji tak: jeżeli ktoś zna swoją figurę, wie w czym mu dobrze to śmiało można wybierać kiecki z internetu.
Ja trafiłam idealnie. Wszystkie sukienki które wybrałam na stronach internetowych leżały na mnie dobrze i ostatecznie wybrałam tą sukienkę, w której się zakochałam przez internet.
|
#4328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
oczywiście przed przymiarkami przeczesałam internet wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu swoich typów - oglądanie sukien do tej pory sprawia mi wielką przyjemność wiedziałam, że to, co wygląda ciekawie na modelce, na mnie może nie wyglądać aż tak zjawiskowo zmierzyłam chyba z sześć sukien - każda o innym kroju, zdałam sobie sprawę, że wymarzony model rybki nie jest dla mnie. okazało się, że najlepiej wyglądam w "księżniczkach", a że księżniczką bynajmniej się nie czuję, to postanowiłam wybrać suknię 7/8. znalazłam model, w którym się zakochałam i najbliższy salon, w którym mogłam go przymierzyć. pojechałam, przymierzyłam i nie chciałam zdjąć pierwsza, spontaniczna wizyta w lokalnym salonie odbyła się w towarzystwie rodziców, a ostatnia - z mamą, która najlepiej wie, co mi się podoba co do rzeszy doradców - na jednej z przymiarek przeraził mnie widok PMki mierzącej suknię w towarzystwie 7 (!) koleżanek... chyba nie muszę dodawać, że oczywiście każdej podobało się coś innego, a dziewczyna wyszła z przymierzalni zdezorientowana i ze łzami w oczach...
|
|
#4329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mierzenie jest potrzebne- czasem może się okazać, że wybrana suknia np. drapie, albo jest za ciężka. Ja myślę, że jeśli jesteśmy świadome siebie i wybieramy coś w naszym stylu, efekt jest taki jak u koleżanki powyżej- podkreśla atuty i widać, że świetnie się w tym czuje. Jeśli Pani w salonie wybierze nam coś co może i pasuje do nas, ale nie czujemy się w tym 100% sobą to będzie tylko poprawnie. Mi przymiarki pomogły- zdecydowałam się na krótszą kieckę, której się obawiałam, ale nie zmienia to tego, że typy internetowe były najczęściej trafione
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już pisałam oglądanie jest fajną sprawą i ja sama z tego nie rezygnowałam, daje ogólne rozeznanie, ale mimo tego, że znam swoją figurę i czasem biorę rzeczy bez mierzenia to akurat z sukniami ślubnymi nie trafiłam całkowicie i to dwa razy...
Ja miałam 3 osoby ze mną, moją mamę, teściową i szwagierkę - nie sądzę, że którakolwiek pani w salonie mogłaby na nas narzekać, a wszystkie dziewczyny miały troszkę inne spojrzenie i dobrze.... ale powiem wam że co do mojej sukni wszyscy byliśmy zgodni czyli to była właśnie TA
|
|
|
|
#4331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) moja by mnie ubrała z torcik z bezą
|
|
|
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam z moją świadkową i drugą przyjaciółka ich zdanie było dla mnie ważne ale nie decydujące i jak już zamawiałam suknię pojechałam z rodzicami ale my mamy taki układ że oni się nie wtrącają w moj wygląd tylko chciałam im pokazaćw salonie moje przyjaciółki zachowywały sie normanie bez żadnego narzucania mi tego czy tamtego ja decydowałam które suknie mierze a one tylko mówiły czy mi dobrze wg nich czy nie
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2012-08-04 o 13:53 |
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Axox - na teściową nie narzekam bo ma kobieta na serio świetny gust nie tylko jeśli chodzi o ubiór... mieszkania tak urządza, że nawet jej jedna developerka powiedziała że powinna się tym zawodowo zająć
szwagierka jest w moim wieku, więc miałam szczerą opinię kogoś młodszego a na moją mamę też mogę liczyć, często podobają nam się podobne rzeczy i raczej wszystkie zgodne byłyśmy że powinnam wyglądać klasycznie i skromnie bo to najlepiej pasowało do mojej osoby.
|
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4335 |
|
Rozeznanie
|
chodzi o takie cięcie jak w sukniach Very? coś takiego: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,1590.html
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
To jest straszne jak oni te zdjęcia przerabiają! I to nieźle widać, czasem nawet jak dziewczyny tutaj coś wrzucają to się zachwycają a mnie łapie obrzydzenie jak patrzę na niektóre komputerowo zmienione zdjęcie, bo te modelki wyglądają mega nienaturalnie, jak jakieś kosmiczne szkarady! Przykład? Zapodaję parę w załączniku...
|
|
|
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
to jest tak, że ta sama sukienka wygląda inaczej na dwóch dziewczynach... może coś z Pronovias - może nie są strasznie oryginalne ale każdy coś może sobie wybrać...
|
|
|
|
#4338 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Znalazłam dwie wymarzone sukienki dla siebie, jedną z nich jest ta której wrzuciłaś zdjęcie zdjęcie nr 2- sinercity, sukienka (nie modelka) jest śliczna , dokładnie w moim typie |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podoba mi się to rozwiązania na biuście- i mimo to, że sukienka całkiem prosta, to jednak coś się na niej dzieje. Ma taki szlachetny krój i koroneczki takie delikatne Ale jak masz ślub za niecałe dwa lata to pewnie jeszcze 1000 razy Ci się odmieni Ja mam inny typ co około miesiąc, od, powiedzmy, roku :P obecnie jestem zakochana w jednej kreacji ale ma niestety lichy materiał i nie wiem co z tym fantem zrobić :/ mierzyłam ostatnio suknię Margot w salonie Anna w Gliwicach i jestem nią zauroczona. Po prostu pięknie na mnie leży, fason bomba, dość oryginalny, nigdzie nie widziałam drugiej takiej sukienki, ale mam wrażenie że materiał (cośtam na "k" jedwabne- taka marszczona, jakby bibułkowa mgiełka) się zaciąga. Nie mam niestety zdjęcia bo się nie dało zrobić, a Anna nie ma katalogu swoich autorskich sukienek. Gdyby ktoś miał zdjęcia, mierzył czy miał cokolwiek z nią wspólnego to będę wdzięczna za wszelkie info! Ponoć można zamówić ten sam model wykonany z muślinu. I tu mam pytanie do ekspertek- czy muślin zawsze się tak gniecie, czy po prostu ten który macałam w salonie był kiepskiej jakości? Mierzyłam też w tym salonie suknię Maestria- to jest mój number 2- przepiękna ale trochę gorzej na mnie leży i też z tego samego materiału :/ |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Suknia upatrzona w internecie-stała się tą jedyną
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
nutik ja mialam muslinowa sukienke i wrecz przeciwnie wcale mi sie nie gniotl... wiec moze to zalezy od jego rodzaju... moja sukienka przezyla podroz w pociagu relacja wroclaw - rzeszow, cale wesele i pogniecion a nie jest.
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-06 o 11:44 |
|
|
|
#4343 |
|
Rozeznanie
|
A niech to z tym muślinem...Sukienka kosztuje prawie 3k i mimo, że ma piękny fason to nie ma możliwości uszycia jej z porządnego materiału. I co ja mam zrobić? ;( A może ja taka wybredna jestem, bo wydawało mi się, że salony Anna mają jedne z lepszych sukienek- zanim tam poszłam. Chociaż obsługa i generalnie salon są świetne. Umówiłam się na konkretną godzinę dwa razy i dokładnie wtedy mnie przyjęto (nie to co w Tąpkowicach w Ksymenie, gdzie po wcześniejszym umówieniu musiałam godzinę po przyjściu czekać). Pani Krystyna, która mnie obsługiwała w Annie jest przemiłą i kulturalną kobietą na poziomie. Sam salon bardzo schludny, ładnie urządzony i przestrzenny, jest duże lustro, ładny podeścik. A w Tąpkowicach ciasnota, tłum ludzi którzy nie mają się gdzie zmieścić, poczucie chaosu i nie chcę tu źle mówić o nich, ale moja mama znalazła tam na podłodze martwego prusaka!
|
|
|
|
#4344 |
|
Raczkowanie
|
moja już dotarła
Przepraszam za niewyraźne zdjęcia, robione telefonem, suknia jeszcze wygnieciona i bez halki, a wiec nie jest to wygląd ostateczny.
|
|
|
|
#4345 |
|
Inkwizytor
|
Cześć dziewczyny! Dołączam do wątku, bo czas już rozpocząć poszukiwnia
. Chciałabym prosta sukienkę z mocnym wycięciem na plecach i poszukuje inspiracji
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
pronovias ma naprawdę piękne sukienki niestety na mój budżet za drogie. Z wyborem sukni jest naprawdę przewrotnie. Przed przymierzaniem chciałam skromną suknię a okazało się, że takie zupełnie do mnie nie pasują i wybór padł na całkiem coś przeciwnego. Także nie ma co się zakochiwać od razu
|
|
#4347 |
|
Wtajemniczenie
|
Biust się rozpływa, talia marszczy - kiepski gorset, cekiny zamiast kryształków, o.
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyznalam racje madrej sprzedajacej w saloonie ktora potrafila uswiadomic ze mam akurat taki typ urody, ktory sprawia, ze jesli cokolwiek sie dzieje na sukience odwraca to uwage ode mnie. I faktycznie!Piekna i oryginalna sukienka pozwala zwrocic na siebie uwage i podreslic urode - ale nie kazdemu. Cos jak Charlize Theron (nie zebym sie przyrownywala - chodzi mi o typ urody) - analizujac jej zdjecia - w jej przypadku 90% nosi prosty elegancki kroj na gale, im klasyczniej i prosciej tym bardziej blyszczy
|
|
#4349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

)
Chciałam tylko zebrać opinie i widzę, że większości się nie podobają. A ja nie lubię prostych, zwykłych sukien
i nie żałuję tego bo była idealna... a zmierzyłam raptem 5 sukien

ich zdanie było dla mnie ważne ale nie decydujące i jak już zamawiałam suknię pojechałam z rodzicami ale my mamy taki układ że oni się nie wtrącają w moj wygląd 
. Chciałabym prosta sukienkę z mocnym wycięciem na plecach i poszukuje inspiracji