III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październikowe - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 22:43   #3361
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Kochana, najpierw musisz określić swoje potrzeby.
Jeśli mieszkasz w mieście i poruszasz się głównie chodnikami, koła piankowe będą ok.
Jeśli mieszkasz na wsi, albo w takiej okolicy gdzie dużo będziesz brykać po trawce czy drogach nieutwardzonych, tylko dmuchane.

Koła skrętne czy nie? Myślę że skrętne, ale bardziej istotna jest wielkość kół. Im mniejsze tym bardziej miastowe, ja popieram skrętne ale większe aby dobrze radziły sobie w śniegu. Jest jeszcze opcja skrętnej jednej ośki, skręca ci się cała ośka a nie kółka jak w mutsy, te właśnie były moim wyborem.

Co do fotelika, jak masz samochód to oczywiście tylko z fotelikiem. Szkoda było by budzić malucha i przenosić do wózka jak smacznie śpi. A tak cyk, przenosisz z fotelikiem na stelaż i w drogę na spacerek czy na zakupy. Jedynie można się zastanawiać czy ze spacerówką. Często mamuśki kupują lżejsze, mniejsze spacerówki typu parasolka i spacerówki z 3 w 1 służą bardzo krótko.
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Niektóre położne radzą by nie dopajać wcale dopóki dziecko jest na samej piersi.

Aga-ton wez jeszcze pod uwagę właśnie wagę, i rozmiary po złożeniu jesli autkiem sie poruszasz też. Dlugość gondoli, i jak jest zabudowana spacerówka....
p.s. przez 7 miesiąc przybrałam 3 kg czy to w normie?
dzięki dziewczyny za rady. z tego co widzę wózek idealny dla mnie musi mieć pompowane koła i fotelik o reszcie jeszcze pomyślę

Enigmama, waga wydaje mi się w normie ja przez 4 tygodnie przytyłam 5 kg ale to było w 6 miesiącu, teraz 2 na plusie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kobiety... przechwaliłam Dzisiaj paskudnie się czuję. Pomijając, że po kilku dniach przerwy znowu zaliczyłam , to w dodatku brzuch tak mnie rwie , że musiałam połknąć nospę forte i magnez. Jedyne pocieszenie to fakt, że jak odpoczywam to brzuch przestaje być twardy. Moja położna mówiła, że mam jechać na IP dopiero, gdyby odpoczynek nie przynosił skutku. Do tego dochodzi ten paskudny kręgosłup. Ja chyba teraz obrywam za takie bezproblemowe pierwsze miesiące ciąży, bo mam wiele objawów typowych dla I trymestru typu nudności, wstręt do zapachów.
Dearlie, a w którym dokładnie miejscu boli Cię ten kręgosłup, mnie strasznie zarywał na dole, przy samym tyłku i okazało się, że to nerki. mała uciskała na nie... po kuracji urospetem bóle odeszły w niepamięć

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
W srode dostane od znajomego meza drudie lozeczko!!! Za darmo

godzine po bulce mam 183!!!
oj, to dużo. choć powiem Ci szczerze, że ja po pieczywie białym mam mniej niż po razowcu... dziwne to powinno być przecież na odwrót?
a spróbuj może pieczywa chrupkiego, ja po 3 kanapeczkach z serkiem topionym miałam 116 a po razowcu z chudą wędliną157

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.Przyszłam się pożegnać na kilka dni,bo jutro o 4rano wyjeżdżamy nad nasze Morze
Bierzemy ze sobą laptopa,tylko nie wiem,czy będzie net łapał.
Wracamy w piątek,bo mam usg.Także wytrzymać z rozpakowaniem do mojego powrotu,bo chce Wam kibicować i być na bieżąco.
Pozdrawiam cieplutko każdą Mamusie i jej brzuszkowego lokatora
Pa,pa!!!

przyjemnego wypoczynku

a ja znowu nie śpię, kończę paprykę pasteryzować
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:48   #3362
weronika_91
Zakorzenienie

Katee udanego wypoczynku życzę

Jeśli chodzi o termometr to my mamy z baby one za 20 kilka zł . Nie szalejmy z termometrem ponieważ uważam że mimo wszystko te stare rtęciowe są najdokładniejsze
Stary 2012-08-03, 22:49   #3363
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr już nam leci, rosną w siłę nasze dzieci! Mamy wrześniowo-październ

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
żeby lewatywkę w domu zrobić, to wystarczy sobie czopka glicerynowego zaaplikować jak się skurcze rozpoczną, czy coś innego
nam położna poleciła kupić w aptece enemę ( taką lewatywę do użytku domowego). i użyć ją gdy skurcze dopiero się zaczną bo później to lepiej sobie odpuścić, by do szpitala spokojnie dojechać.
Stary 2012-08-03, 22:49   #3364
weronika_91
Zakorzenienie

Konczi a te wkładki to zamawialas na all?
Stary 2012-08-03, 22:52   #3365
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Katee udanego wypoczynku życzę

Jeśli chodzi o termometr to my mamy z baby one za 20 kilka zł . Nie szalejmy z termometrem ponieważ uważam że mimo wszystko te stare rtęciowe są najdokładniejsze
a czy termometr rtęciowy można jeszcze gdzieś kupić, bo z tego co słyszałam to są wycofywane ze sprzedaży
Stary 2012-08-03, 22:54   #3366
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi a te wkładki to zamawialas na all?

nie kupiłam w drogerii jak była promocja ...

ja jednak skłaniam się do lewatywy a ta apetczna to jaka? słyszała któraś już o niej ???

dobra jutro doczytam Was
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 23:04   #3367
weronika_91
Zakorzenienie

aga_ton też tak słyszałam aczkolwiek mama ostatnio właśnie kupiła w pierwszej lepszej aptece więc są

też mnie ciekawi ta apteczna lewatywa
Stary 2012-08-03, 23:24   #3368
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejo
Znowu nadrabiania było masa, ale dałam rade chociaż z cytowaniem już nie

Gratuluje rozpoczętych tygodni i udanych wizyt

Cytat:

W jakim czasie przytyłaś to 1,5 kg ?

niespełna 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Iwcia - pewnie, jak się Wam ona nie widzi to szkoda kasy wydawać, coś innego kupicie Maluszkowi

fakt mam pełno maskotek w tym kilka grających to może coś sie nada bo już zupełnie nie wiem co kupić jak tego jest za dużo

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
One są okropne!!!!!!!!!!!! a przy aplikacji tak cierpiałam że bajka... jak se w pipke wkładałam to zaraz przy wejściu mi stawały i się przyklejały i ani w jedną ani w drugą strone iść nie chciały ;/;/;/

fajnie to napisałaś i sie uśmiałam do łez bo miałam podobny przypadek

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Iwoncia, można powiedzieć "wreszcie" nie przesadzaj! co to jest półtora kg pod koniec ciąży. w ogóle to dla mnie nie do pojęcia, jak mogłaś do tej pory nie przybrać na wadze.
a ja kończąc 36t mam +11 kg więc też nie jest źle

ogółem należe do pulchniejszych osób więc mały miał z czego zabierać
No ale teraz on zaczyna więcej na wadze przybierać to i ja też musze
A brzuchol urósł mocno a i dzieciak silniejszy bo jak piźnie to mam oczy jak ping-pongi

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o lewatywę to myślę, że warto zrobić ale w domu, na spokojnie położna nam tak radziła bo podobno w szpitalu gdy jest robiona na chybcika, to może być nieciekawie... tzn. opowiadała nam przypadki, kiedy akcja porodowa przebiegała błyskawicznie i zwyczajnie nie było czasu na posiedzeniu na kibelku więc niektóre kobietki, które nie zdążyły się oczyścić zwyczajnie obsrały się po pachy podczas parcia... i to nie było już przyjemne dla żadnej ze stron...

o w morde, przesrana akcja

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
Dziewczyny z łóżeczkami 120 x 60 wszystkie macie kołderki 120x90?
Bo ja gapa jestem i kupiłam taka posciel 135x100 no i nie wiem czy mi dziecko w tym nie utonie w ogóle nawet nie wpadłam na pomysła szukania jakiejś mniejszej bo myślałam że to standard
Tak, ja mam pościel 120/90
Nie przejmuj sie bo możesz podwinąć troche a i na dłużej maluchowi starczy

A ja dzisiaj poprasowałam wszystko co dzidziusiowe oprócz trzech pajaców bo musiałam je wyprać jeszcze raz
Dwie godziny prasowałam i mam spokój już z tym na dłuższy czas
Zmęczona jestem całym dniem i poprzednią nocą bo do kitu spanie miałam. Oby dzisiaj było lepiej.
Dobrej nocki
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 23:47   #3369
sandra23s
Zadomowienie

witam sie poznym wieczorkiem
dzieki za kciukasyprzeplywy wyszly w porzadku:jupi :
lekarz powiedzial,ze Pola nie bedzie gigantem skoro mamusia i tatus wypasieni nie sa
tylko ta lekarka zle pomierzyla ją ostatnio i mnie wystraszyla pinda jedna

na ktg mam chodzic co tydzien

zielona gratuluje mieszkanka i zazdroszcze

sara graatuluje prawka.ja 5 razy oblalam i na razie dalam sobie spokój

katee milego wypoczynku

wszyscy u mnie juz spia,tylko ja jak zwykle turlam sie po łóżku
dobrze,ze jutro sobota to sobie pospie

aha.ale dzien nie obyl sie bez przykrych niespodzianek i zepsula nam sie kuchenka

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 23:56   #3370
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
lekarz powiedzial,ze Pola nie bedzie gigantem skoro mamusia i tatus wypasieni nie sa
super, że z małą wszystko w porządku

a tej babie to tylko na dupę...

ostatnia porcja papryki dochodzi nareszcie, bo już padam na pysk...
Stary 2012-08-04, 00:00   #3371
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

ostatnia porcja papryki dochodzi nareszcie, bo już padam na pysk...
uwielbiam papryczke ze słoika i cukinie

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 00:05   #3372
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
uwielbiam papryczke ze słoika i cukinie
mi za bardzo cukinia nie podchodzi za to papryka, grzybki, wszelkie sałatki ogórkowe bardzo mi smakują.
i jeszcze buraczki z papryką

a jutro biorę się za dżem wiśniowy
Stary 2012-08-04, 07:03   #3373
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
mi za bardzo cukinia nie podchodzi za to papryka, grzybki, wszelkie sałatki ogórkowe bardzo mi smakują.
i jeszcze buraczki z papryką

a jutro biorę się za dżem wiśniowy
hejka skąd Ty teraz wisnie masz???

podaj pezepis na buraczki z papryka???

my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 07:38   #3374
angel166
Zakorzenienie

hey kochane,
przed chwilą wstałyśmy Was troszku po nadrabiać, bo później jedziemy do teściów i cały dzień nas nie będzie.

Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek

i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wieczorem i dzisiaj rano znów mnie brzuch pobolewa

zmykam Was poczytać

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

enigmama to super, ze z malutką wszystko w porządku. Rośnie jak na drożdżach
anesh śliczne zakupki, różowy kombinezonik
kate za spokojną podróż i udanego wypoczynku życzę
i_k Piotruś śliczne imię
muminek 7 miesiąca. Teraz to już szybko Ci zleci, sama tak nie dawno się cieszyłam, że 7 miesiąc zaczynam, a tu za 2 tygodnie już 9
tamlin to odpoczywaj kochana, jak się kochana dzisiaj czujesz?
kajaja to świętujemy dzisiaj razem kolejny tydzień.

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-08-04 o 07:38
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 07:39   #3375
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
i jak czujesz też malucha pod żebrami ? bo ja nadal pod zebrami nic nie czuje ciagle jakies wypukosci kolo pepka, pewnie glowka
kasiam czuje go prawie identycznie jak przed obrotem, tez wypycha sie koło pępka ale teraz to pupka, jakos bardzo po zebrach nie kopie i nadal czuje ruchy gdzies koło pecherza. Byłam pewna ze sie nie obrócił bo ruchy mało co sie zmieniły
Cytat:
aga_ton też tak słyszałam aczkolwiek mama ostatnio właśnie kupiła w pierwszej lepszej aptece więc są

też mnie ciekawi ta apteczna lewatywa
u nas w szpitalu z marszu na IP robią lewatywę i właśnie trzeba mieć swoją tą apteczna enemę.
Stary 2012-08-04, 07:41   #3376
angel166
Zakorzenienie

u mnie do tp 44 dni ale na pewno tyle nie wytrwamy, wydaję mi się, że przy dobrych wiatrach to do końca sierpnia Jagódka wysiedzi, jak to mnie ginek uprzedził

Jagódka
Stary 2012-08-04, 07:42   #3377
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey kochane,
przed chwilą wstałyśmy Was troszku po nadrabiać, bo później jedziemy do teściów i cały dzień nas nie będzie.

Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35
gratuluje tygodnia
Stary 2012-08-04, 07:44   #3378
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
kasiam czuje go prawie identycznie jak przed obrotem, tez wypycha sie koło pępka ale teraz to pupka, jakos bardzo po zebrach nie kopie i nadal czuje ruchy gdzies koło pecherza. Byłam pewna ze sie nie obrócił bo ruchy mało co sie zmieniły
to tak samo jak u mnie, też obrotu nie poczułam,a mała plecki i pupkę ma koło pępką. Najwyżej czuję ruchy w połowie brzucha ale to takie smyrania. Najczęściej to ruchy czuję od środka bobra no i wypinanie pupy/plecków

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
gratuluje tygodnia
dziękujemy

Jagódka
Stary 2012-08-04, 07:58   #3379
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Wczoraj wróciłam z pracy i nic już mi się nie chciało. Pogoda też mnie dobijała. W mieszkaniu sauna. Mąż chory. On pod kocem bo mu zimno, a ja w bieliźnie cała mokra

Gratuluję wszystkim udanych ostatnich wizyt

I gratuluję rozpoczętych tygodni coraz bliżej i bliżej

Kraven, Katee udanego urlopu

My dzisiaj 37 rozpoczynamy

Co do termometrów to ten z lidla mi już nie działa - mam nadzieję, że to tylko bateria
A rtęciowych juz raczej nie można kupić. Zresztą im dziecko będzie bardziej aktywne tym bardziej będzie się liczył czas, a rtęciowym dość długo się mierzy.

I Kubuś tez obrócony a ja nadal czuję ruchy wokół pepka bardziej. Pod żebrami nic a nic. jedynie dzięki czkawce jestem pewna, że główke ma nisko o na środku.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 08:08   #3380
Iwoncia81
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Ja sie przywitam i ide jeszcze podrzemać bo znowu niewyspana jestem z racji częstgo chodzenia siku i przeciągania sie małego w brzuchu.
To będzie urwis jak jego tata na 10000000%

Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu
Pytałam go wczoraj jak ją spędzimy to oczywiście niewiadomo
Macie jakiś ciekawy pomysł na to i nie musząc kasy wydawać bo w tym miesiącu jesteśmy wycyckani na amen z pieniędzy

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

my dziś zaczynamy 32 tydzien wiec 8 miesiąc63 dni do godziny 0

gratulinki

Cytat:

Dzisiaj kończymy 34 tydzień i to znaczy, że zaczynamy 35 jejku ale to poważnie już brzmi stawiamy z Jagódką soczek

i wszystko byłoby super, gdyby nie to, że wieczorem i dzisiaj rano znów mnie brzuch pobolewa

kolejne gratulacje

I co to masz z tym brzuszkiem że tak często boli

Cytat:
u mnie do tp 44 dni ale na pewno tyle nie wytrwamy, wydaję mi się, że przy dobrych wiatrach to do końca sierpnia Jagódka wysiedzi, jak to mnie ginek uprzedził
U mnie też 44 dni do porodu, tylko jakim cudem zaczynasz dziś nowy tydzień jak ja zaczynam w poniedziałek ??? a mamy ten sam termin...
Stary 2012-08-04, 08:20   #3381
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witajcie kochanenie mialam kilka dni neta ale nadrobilam was po części.
Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciaczkowwidze,że kilka z Was już na końcówce

melduje,że dzisiaj na suwaczki mamy 30 tydzień w końcu
i stawiamy soczek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 08:28   #3382
katiem
Wtajemniczenie

No Iwoncia to gratulacje z okazji rocznicy Udanego świętowania

Co do różnicy wieku to u nas będzie niecałe 2 lata. Nie było to planowane i tak jest chyba najlepiej
Z jednej strony po cichu liczyłam na dziewuszkę, a z drugiej drugi chłopak wychodzi bardziej ekonomicznie no i kontakt między rodzeństwem tej samej płci często jest lepszy. Mąż chciał drugiego chłopca to ma

Szczerze to jakoś jestem spokojna czy dam radę. Mąż lekko się niepokoi.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:17   #3383
karolluki
Raczkowanie

Hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez Sara_m7 Pokaż wiadomość
Zdałam !! A tak się bałam. Chyba koleś potraktował mnie ulgowo, bo moim zdaniem to błędy robiłam, no ale ja nie będę się kłócić.

Byłam na usg i córcia waży 1230 a jestem w 31 tyg - myslicie że to nie za mało. Fakt, że ja jestem nie za duża i chuda w miarę - przytyłam 10 kg - teraz prawie wcale, bo jestem na diecie cukrzycowej i mało przybieram na wadze. Mam za tydz wizytę i się denerwuję, że to za mało. I boli mnie jeszcze brzuch po lewej stronie - zawsze w tym samym miejscu. Co to może oznaczać? Czy normalne rozciąganie brzucha czy może coś poważnego?Miala któraś cos podobnego?
Gratulacje zdanego egzaminu i udanej wizyty, a wagą małej się nie przejmuj, skoro lekarz nic nie mówił to widocznie jest ok, najwyżej będzie troszkę drobniejsza i tyle.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Hej ! juz po wizycie Myslalam ze to moje wczasowanie wpłynęło jakoś na szyjkę itd ale nic takiego. Szyjka nie skrócona, zamknięta. Mam brać magnez 500 na twardnienia brzucha Malusia ma ok 1800 g Kolejna wizyta dopiero za 5 tygodni czyli 3 tygodnie przed terminem, bo jak powiedział lekarz naprawde nie ma powodu żeby się częsciej widziec jeszzcze do zrobienia mam morfologię i mocz i koniecznie mam liczyć codziennie ruchy. jestesmy zadowoleni. Maleńka brała sobie do buzi palce od stóp mamy zdjęcie jak ma na policzku paluszki od stópki
Gratulacje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.
Właśnie wróciłam z mamcią z zakupów:P. I jestem tak zadowolona z zakupów dla niuni, że aż się Wam pochwalę.
Ale śliczności wyczaiłaś, ja się wybiorę jeszcze na jakieś zakupy dopiero za tydzień bo mam odłożone trochę kaski, ale muszę kupić witaminy i zapłacić wizytę u lekarza a to co zostanie zagospodaruję na jakieś extra ciuszki dla malutkiej

Cytat:
dzięki dziewczyny za współczucie odnośnie tej glukozy, ja sama sobie współczuję

ale ja tak łatwo się nie poddam, uparta babka jestem, nie będzie mnie żadna glukoza w.kur.iać w środę idę jeszcze raz, wypiję i ma mi to gówno zostać w żołądku minimum przez 2 godziny bo inaczej wp.ier.dol
Biedactwo ale cię męczy ta glukoza. Ja swojej też miło nie wspominam, zaraz po wypiciu zrobiło mi się słabo i zaczęło mnie mdlić, ale wyszłam z laboratorium i siedziałam 2 godziny na ławeczce na świeżym powietrzu i przetrwałam. a najlepsze było to że wtedy było zimno, ja siedzę w koszulce z krótkim rękawkiem, a ludzie w kurtkach chodzą i się patrzą na mnie jak na nienormalną

Cytat:
Gratulacje siostry za tydzień będziemy miały 3 z przodu

Darli
w środe byłam na wizycie i mój mały już się obrócił nawet nie wiem kiedy i nie czułam się jakoś inaczej

ja też mam zakaz kupowania a ostatnio nie wytrzymać i kupiłam 5-pak body na 74, no nie mogłam sie powstrzymać normalnie...

Dziewczyny z łóżeczkami 120 x 60 wszystkie macie kołderki 120x90?
Bo ja gapa jestem i kupiłam taka posciel 135x100 no i nie wiem czy mi dziecko w tym nie utonie w ogóle nawet nie wpadłam na pomysła szukania jakiejś mniejszej bo myślałam że to standard

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

colds jak możesz do dopisz imię mojego synka PIOTRUŚ
Ja też się zagapiłam jak kupowałam pościel i też do łóżeczka 120x60, mam pościel 135x100, ale najwyżej będę kołderkę składać na pół i będzie ok.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
dziewczyny a co z termometrami dla dzidkow?
Ja mam ten z Lidla, testowałam, całkiem fajny jest.

Cytat:
Hej.Przyszłam się pożegnać na kilka dni,bo jutro o 4rano wyjeżdżamy nad nasze Morze
Wracamy w piątek,bo mam usg.Także wytrzymać z rozpakowaniem do mojego powrotu,bo chce Wam kibicować i być na bieżąco.
Pa,pa!!!
Kochana udanego wypoczynku życzę

Cytat:

na ktg mam chodzic co tydzien
Widzisz same dobre wieści z wizyty, a doktorka niepotrzebnie cię nastraszyła.

Iwoncia gratulacje rocznicy, 5 lat to już sporo czasu, u nas kilka dni temu 1 rocznica była.

Biorę się za jakieś sprzątanie a tak mi się nie chce...
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:22   #3384
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Niby rzecz normalna,ja też bym wolała tego uniknąć.Mojej znajomej siostra podczas skurczy zaczęła sikać położnej na ręce a tamta do niej:co pani robi?!

że co???matko to te dzieciątka muszą być całe czerwone jak je z tej mazi płodowej wycierają.

Kurcze a mówili,że nie odczuwa się skracania szyjki???ja mam czasem takie kłucia sporadycznie,ale mam nadzieje,że wszystko ok.
Oby leki pomogły
Taką położną to bym jeszcze specjalnie w pysk kopnęła i udała, że to niekontrolowane było no jak tak można się do rodzącej odezwać, jak ona i tak pewnie nie czuła co się dzieje, masakryczna baba

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Katarzinka i katrin takie mam do Was pytanko - bo właśnie sobie przeglądałam pierwszy post... - czy Wasze maluchy nie chcą się ujawnić czy po prostu wolicie mieć niespodziankę?

Też już chcę prać ubranka

Właśnie też mi komody brakuje (ale tym na szczęście zajmie się teściowa), i kilku drobnych pierdółek.

A teraz takie nowe piwo lech z lemoniadą widziałam czy coś, już się nie mogę doczekać, aż spróbuję

I jak poszło?
Ja próbowałam tego piwka, w sensie, że koniec języka umoczyłam tylko jak mężul na grilu u rodziców popijał i pyszne jest i też już bym się go chciała napić! i tak samo pyszny jest nowy desperados z żurawiną chyba, taki czerwony

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie z fotelowym badankiem dwie wizyty dziennie mnie wymęczyły całkowicie, i wiecie co- chyba będę tęsknić za moim ginkiem bo..
on twierdzi że urodze przed jego powrotem i rzucił mi tylko tekstem "mam nadzieję że niedługo wpadnie do mnie pani z pięknym zdjęciem córeczki " aż mi się tak fajnie zrobiło :P
Jutro mam dzwonić do szpitala i umówić się na KTG ok 13-17 sierpnia i po tym KTG zapadnie decyzja czy zostaje i rodze czy jeszcze na kilka dni będę mogła iść do domku.

Szyjki brak, ujście elastyczne, czyli rozwarcie nadchodzi, omineło mnie pobieranie posiewów bo się okazało że są w szpitalu po moim ostatnim pobycie

no i dostałam nakaz spakowania torby i podstawienia pod drzwi i tak uczyniłam bo do dziś nic w tym temacie nie było ruszane :P
No to czekamy z niecierpliwością na rozwój wydarzeń kochana

A ja wczoraj skończyłam 28 lat!

Poświętowałąm z mężem i znajomymi, którzy z Olsztyna przyjechali i już po powrocie nie miałam siły do kompa siadać więc chwalę się dzisiaj!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:26   #3385
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni

Iwoncia
Gratulacje! dużo miłości na dalsze lata życzę

Dziś przyniosłam ze skrzynki paczuszkę z bebilonu i też mam tego stojącego miśka niestety ... jak nie wysyłali to nie wysyłali a teraz w ostatnim czasie kilka z nas dostało więc dziewczęta czekające na paczuszkę sprawdzić skrzynkę radzę
Oto on

A ja dziś sałatkę z ogórków z czosnkiem robię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20120804_001.jpg (65,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG20120804_002.jpg (73,2 KB, 26 załadowań)
Stary 2012-08-04, 09:33   #3386
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
No Iwoncia to gratulacje z okazji rocznicy Udanego świętowania

dziękuje kochana

Cytat:
Hej mamuśki

Iwoncia
Gratulacje! dużo miłości na dalsze lata życzę
Dziękuje bardzo

Ja na razie zmykam, wieczorem jak dam rade to wejde z Wami poklachać
Udanego dnia mamusiom i brzusiom życzę
Stary 2012-08-04, 09:42   #3387
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.
Zasnąć wczoraj nie mogłam, bo brzuch twardy miałam jak kamień, poza tym jak mnie Mati pizgnął w nerę to się poryczałam z bólu. Później płakałam bo mi nie wygodnie było, bo brzuch bolał, bo nogi mnie kręciły. I ogólnie wczoraj bylo nie fajnie. W końcu przeszłam samą siebie i jedną kołdrę swoją miałam między nogami, drugą Pauli pod nogami aby wyżej były, a trzecią Kropkową się przykryłam i jakoś zasnęłam. W nocy jak się budziłam to brzuch bolał, teraz też pobolewa. Nic dziś nie robię tylko leżę.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość

tamlin
odpoczywaj bo nie miałaś być pierwsza
Ja nie chcę być pierwsza, nie mam komody ani wózka. Poza tym ja mam urodzić po 20-tym września bo wtedy pracy mam mniej

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
my mamy ten dotykowy z lidla
Ja też i fajny jest.

Cytat:
Pa,pa!!!
Odpoczywaj słońce

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

ja jednak skłaniam się do lewatywy a ta apetczna to jaka? słyszała któraś już o niej ???
Ta apteczna to tak mała lewatywka, już z płynem w środku, bezpośrednio do aplikacji. W szpitalach już też enemy mają a nie normalne lewatywy z mydlinami.
O to coś takiego:
http://allegro.pl/enema-plyn-do-lewa...516339240.html

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj tak jak obiecałam 3 dni temu, pochwale sie iiiiiż obchodzimy z mężulem 5tą rocznice ślubu
Wszystkiego dobrego

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Taką położną to bym jeszcze specjalnie w pysk kopnęła i udała, że to niekontrolowane było

Gratulacje z okazji wszystkich rozpoczętych tygodni klask i:
Stary 2012-08-04, 10:10   #3388
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Widzę Tamlin, że za tobą też ciężka nocka, u mnie również połączona z bólem głowy i takimi skurczami tylko w dolnej prawej części brzucha. Nie mogłam spać na żadnym boku jedynie spanie na wznak ale zaś nie szło bo malizna rozpychała mi żebra i naciskała na przeponę. Wzięłam dwie nospy i nie wiele to dało. Teraz jest spokój ale znów z rana zażyłam dwie nospy. Ja zauważyłam że mniej więcej co drugą noc mam spanie do

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-08-04 o 10:34
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:18   #3389
fiolusiek
Zakorzenienie

weronika_91 mogę poprosić linka do tej paczuszki z bebilonu bo nie mogę znaleść tego na stronie głównej
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:21   #3390
lourose
Wtajemniczenie

Cześć mamcie!
Też miałam ciężką noc wczoraj wieczorem przyszli do nas znajomi, trzeba było przygotować kolację, potem posprzątać więc się trochę zmachałam. A w nocy bolał mnie brzuch jak na okres, tylko trochę wyżej to są skurcze HB czy co?

Przybyło mi 13 kg wiem że po porodzie natychmiastowa dieta jest niemożliwa ale już nie mogę się doczekać kiedy będę wyglądać jak przed porodem...

W pracy mam problemy i się denerwuję wszystkim za bardzo, niby od połowy sierpnia mam nie pracować ale widzę że oczekiwano że tak szybko ich nie zostawię i mam wyrzuty sumienia :/

Każdej z Was gratuluję kolejnych tygodni !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości