Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 08:49   #3481
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
nigdy nie czułam!! N.I.G.D.Y.!!! w tym cyklu czułam tak że aż zasłabłam!!

Witam po nocce nie bardzo przespanej ale cóż.....
Będzie dobrze zobaczysz
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:03   #3482
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIII

Dzień dobry

Agatka

Fiol mam pytanie, ubierasz na wesele buty na obcasie? Bo ja próbowałam kupić jakieś niższe wygodne, ale ciężko znaleźć coś ładnego :/ a w płaskich tak nie do końca się dobrze czuję...

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:18   #3483
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Kundzia Ty remontujesz mieszkanie czy domek?? U nas w mieszkanku zamontowali ogrzewanie podłogowe i wczoraj wylewkę betonową zrobili
Dasti remont mieszkanka - stan deweloperski - wiec od podstaw

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
[/COLOR]W przyszłym tyg pan przyjedzie na pomiar kuchni, chcę coś takiego:
sliczna kuchnia, ja bede miec wszystkie szafki do sufitu, na wysoki polysk, firma juz nam mniejwiecej zrobila szkic, teraz musimy sie umowic na dokladny pomiar - gdyz ten dalismy z otrzymanych planow od dewelopera, wiec moga troche odbiegac od rzeczywistosci.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Maksi piękna kuchnia też chcę taką tylko biało-szarą
jakie robisz podłogi??[COLOR="Silver"]
ja bede miec bialo-czerwona z jednej strony bedzie cala sciana z czerwieni u mnie podlogi szarobiale takie maziane zeby brudu za duzo nie bylo widac o taka: http://www.e-budujemy.pl/?p=42978&sf...3037eeac623160

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Czesc Madzia

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg

Edytowane przez kunegunda.bis
Czas edycji: 2012-08-04 o 09:08
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:20   #3484
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga ja na Twoim miejscu poszłabym w płaskich butach, bo na obcasie masz większe ryzyko jakiegoś upadku czy coś.. Ja byłam w płaskich balerinkach z tego względu, że w inne już nogi nie włożę. Nogi po całym dniu miałam tak spuchnięte, że pod stołem siedziałam na boso Szkoda się męczyć w obcasach
Stary 2012-08-04, 09:27   #3485
BERBIE
Zakorzenienie

dzień dobry... nadrobiłam 2 strony, więcej nie dam rady, muszę dom ogarnąć.
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ale się za Wami dziewczyny stęskniłam przez te parę dni, bardzo mi brakowało wizazu ale nadrobiłam wszystko

Perse ja z jedną koleżanką mam dobry kontakt, ale mieszka daleko więc na razie tylko telefonicznie rozmawiamy, może we wrześniu się spotkamy. A z drugą, hmmm, pierwszy raz mamy się spotkać z tym tygodniu, to bardziej znajomi TŻ. Już o tym pisałam, ale nawet nam nie dali znać, że im się córka urodziła, bo koleżanka stwierdziła, że my się nimi nie interesowaliśmy... Raczej nie jest w stanie zrozumieć, co my przeżywaliśmy
madziu to może jakiś malutkie streszczenie zrobisz? na myśl o tej koleżance nasuwa mi się jedno słowo "kretynka"
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

shehzadi -czy Ty do nas zaglądasz?
ktoś wie co u niej? nie było jej wieki...
często o niej myślę....
Stary 2012-08-04, 09:39   #3486
Maga83
Zakorzenienie

Berbie tak szybko czytałam co nowego, że nawet nie cytowałam więc ciężko będzie o skrót Co do koleżanki, to rzeczywiście brak słów. A ostatnio kuzynka TŻ, która zaszła w ciążę w grudniu mi mówiła, że jak nas raz spotkała na cmentarzu, to aż wciągała brzuch, bo jej tak przykro było co nas spotkało. Więc jednak można to zrozumieć...

Zeberka widzisz jak brakuje Twoich streszczeń

Kundzia jak tam brzusio? Mnie 2 razy coś zabulgotało lekko i to raczej był Bąbelek, bo pamiętam to uczucie z poprzedniej ciąży. Wczoraj skończyliśmy pełne 17 tygodni

Fiol ja myślałam o takich butkach na 2-3cm obcasie, ale kurczę większość teraz na wysokim obcasie jest. Mam jedne fajne płaskie, ale coś mnie w tym roku obcierają, a w zeszłym na 2 weselach w nich byłam. Może jeszcze coś kupię, mam czas do piątku

Stary 2012-08-04, 09:49   #3487
eseska
Zakorzenienie

Dzien dobry!!!!!
Cytat:
W przyszłym tyg pan przyjedzie na pomiar kuchni, chcę coś takiego:
Fajnie!!!!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez york222 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam jakieś 2 tygodnie temu.
U mnie 27 lipca minęło 9 miesięcy od kiedy moja maleńka odeszła a ja mam wrażenie że robię milowe kroki wstecz, że się cofam
W końcu znalazłam dobrego lekarza, który wszystko wyjaśni, odpowie na wszystkie pytania. Wierzę w nią, wierzę że ta Pani doktor sprawi, że zostanę ziemską mamusią.
.
YORK!!!!!!!!Bradzo mocno Cie przytulam! To starszne co przeszłas. Twója córeczka kocha Cie bardzo tylko nie moze tego powiedziec, a moze mówi tylko w inny sposób? Ja zauważyłam ze po # wszystkie małe dziecie sie do mnie śmiały - tłumaczyłam sobie ze to jest usmiech od mojego aniolka! Dobrze ze znalazłaś lekarke której ufasz!

Cytat:
Ale się za Wami dziewczyny stęskniłam przez te parę dni, bardzo mi brakowało wizazu ale nadrobiłam wszystko
MAGA! Było widac ze Cie nie ma. Brakowało Cie tu. Powiedz mi kochana jak tam po wypoczynku? jak zniosłas podróz ?(ile Ty miałas km do pokonania?) Pytam bo chcemy w nastepnym tygodniu skoczyc w góry i czy to nie za daleko.

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ja bede miec wszystkie szafki do sufitu, na wysoki polysk,
ja bede miec bialo-czerwona
KUNDZIA! a to troche podobne będizemy miec kuchnie bo ja tez na wysoki połysk (choc ponoc palce starsznie widac ) i meble chce czerwone!

FIO! jak dzis Stasiu?
BERBIE! jak po szkoleniu? odpoczełas trochę?????

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:57   #3488
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga ja bym kupiła jakieś szersze, bo jeszcze trochę sierpnia zostało i mogą zacząć Ci nogi puchnąć, ja też wszędzie widzę szpilki na conajmniej 10 cm.. Chyba bym zęby powybijała na takich

Esko Staś wczoraj po południu coś bardziej się rozruszał i miałam ponad 10 ruchów.. A dziś od rana mniej aktywny A jak tam Zosia
Stary 2012-08-04, 09:58   #3489
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

My się zbieramy i znowu na cały dzień na działkę jedziemy. Tż z tatą kładą elewację

Aaahhh, oglądałyście olimpiadę? Dwa złota i brąz. Adrian Zieliński z Mroczy to bliziutko nas. Zna go nawet kolega, który w mroczy pracuje jako ratownik medyczny (korzystają na dyżurze z ich siłowni). Mówił, że super chłopak, normalny. Bardzo mu kibicowaliśmy.

A o Tomku Majewskim to nie ma co pisać. Julek nawet oglądał (bo tż nadal twierdzi, że Julek będzie kulomiotem jak Majewski )

york :przytulam:
Zebra mi się wydaje, że bez paragonu powinni spokojnie przyjąć. Kupowałaś na allegro, masz dowód na pewno, chociażby potwierdzenie przelewu
jak robisz owsiankę? ja ostatnio w ramach odchudzania kupiłam płatki owsiane górskie, ale nie mam pojęcia jak je robić i jeść

mi lekarz pozwolił ćwiczyć brzuszki po pół roku dopiero. I to powoli. Powiedział, że to, że na zewnątrz jest ładnie, nic nie boli to nie znaczy że jest ok. Przy cc rozcinają bardzo dużo warstw, szwy wewnętrzne rozpuszczają sie sporo dłużej. Więc wcześniej się bałam a teraz nie mam siły na nie

Cytat:
Berbie tak szybko czytałam co nowego, że nawet nie cytowałam więc ciężko będzie o skrót Co do koleżanki, to rzeczywiście brak słów. A ostatnio kuzynka TŻ, która zaszła w ciążę w grudniu mi mówiła, że jak nas raz spotkała na cmentarzu, to aż wciągała brzuch, bo jej tak przykro było co nas spotkało. Więc jednak można to zrozumieć...
no właśnie, to chyba zależy od wrażliwości drugiej osoby.

No właśnie, co z Sheh?????
Stary 2012-08-04, 10:02   #3490
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Esko Staś wczoraj po południu coś bardziej się rozruszał i miałam ponad 10 ruchów.. A dziś od rana mniej aktywny A jak tam Zosia
FIO! a podobnie. wczoraj na wieczór aktywna a dzis ze 2-3 co bym nie osiwiała całkiem (i to jeszcze trochę wymuszone) i tyle. ale czytałam ze dzieci najaktywniejsze sa na wieczór!

ZOSIA
Stary 2012-08-04, 10:09   #3491
york222
Raczkowanie

Cytat:

york- właśnie to chciałam Ci napisać...

kiedy straciłam ciążę moja przyjaciółka była w szczęśliwej ciąży - trochę starszej od mojej, ciągle posyłała mi smsy z wiadomością jak to mała ją kopie albo się wierci
powtarzamy jak zaklęcie- nikt nie zrozumie AM tak jak inna AM!
Widzisz, wiem co to znaczy. Ja w grudniu przed świętami wróciłam do pracy, która de facto miała sprawić że poczuję sie lepiej. Nie poczułam się, bo pracuje z dziewczyną której dziecko w lutym skończyło roczek. Non stop słyszałam jaki on mądry, co już potrafi, to że jak wróci z pracy tp położy się z małym, że on tak lubi z nimi spać, ciągle pokazywała mi zdjęcia synka. Bywały momenty że wychodziłam z biura bo myślałam że zaraz wybuchnę. Prawie płakałam, gdy to wszystko słyszałam Czasem zastanawiałam się, czy ona jest tak głupia i nie rozumie co i do kogo gada, czy robi to po prostu z premedytacją. To był najgorszy dla mnie czas. Rano przed pracą płakałam gdy miałam do niej iść, gdy wracałam było to samo Teraz nauczyłam się ignorować to co mówi do mnie. Wyłączam się po prostu.
Taki nasz los. Mam nadzieję że kiedys się odwróci.
york222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 10:20   #3492
anusia1808
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez york222 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, pisałam jakieś 2 tygodnie temu.
U mnie 27 lipca minęło 9 miesięcy od kiedy moja maleńka odeszła a ja mam wrażenie że robię milowe kroki wstecz, że się cofam Wokół mnie same kobiety w ciąży, wszędzie temat dzieci, w pracy, w domu, wśród znajomych. To wraca. Ten żal że ja nie mam o kim mówić, że nikt nie chce słuchać o mojej córeczce. Nikt tego nie rozumie, jaki ból sprawia mi widok małych dziewczynek. Nikt nie wie jakie mam wtedy myśli. Moja przyjaciółka zaszła w ciążę. Termin będzie miała podobny do mojego ale rok później. Cała jej ciąża będzie odbicie lustrzanym mojej, tyle że rok później. I z innym zakończeniem. Już teraz się od niej oddalam. Zrobiłam wokół siebie taki pancerz ochronny, który i tak czasem pęka. Wtedy brak mi tchu.
O moją córeczkę walczyłam całe 4 tygodnie. Po 21 tygodniach idealnej ciąży nagle wszystko zaczęło się walić. Nagle okazało się że nie mam wód płodowych. Ale to że mi uciekają dowiedziałam się po prawie 4 tygodniach - żaden lekarz wcześniej tego nie stwierdził, dopiero wizyta Docenta wszystko zmieniał. Pamiętam słowa jego, które powiedział 21 października, żebym wytrzymała jeszcze 4 tygodnie i wszystko będzie dobrze. Wytrzymałam 5 dni i moje dziecko się urodziło. Ważyła zaledwie 650 g. Następnego dnia umarła.
Teraz czekam. W przyszłym roku zaczynamy starania. Najpierw muszę wykonać wiele badań. Mam ureaplsme, nie wiem skąd, ale mam. Musimy z mężem to wyleczyć, posprawdzać zanim znów będziemy się starać. Nie mogę dopuścić bym znów straciła dziecko. W końcu znalazłam dobrego lekarza, który wszystko wyjaśni, odpowie na wszystkie pytania. Wierzę w nią, wierzę że ta Pani doktor sprawi, że zostanę ziemską mamusią.
Nie wiem jak ja to wszystko przeżyje. Nie wyobrażam sobie, ale gdy czytam Wasze historie, mam nadzieję...

Najbardziej boli to, że z ust mojej małej córeczki nigdy nie usłyszę słów Mamo bardzo Cię kocham. Tak o tym marzę

Pozdrawiam Was dziewczynki serdecznie
Pamiętamy
Dobrze że jesteś pod opieką lekarza któremu ufasz teraz musi być już tylko dobrze

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;35686860]Oglądacie olimpiadę?
Ale się ucieszyłam z tego złota

A poza tym to brzuch mnie boli z powodu owu :/ Takie czuję jakby mega wzdęcie ale nie spowodowane przez układ pokarmowy. Zawsze tak mam. Boli mnie bardziej niż w czasie @. A Was boli na owu?[/QUOTE]

Mnie od # zawsze jak mam owu to boli brzuch i to tak mocno że mam wrażenie że jajniki mi zaraz wyskoczą

"Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..."
Ugo Foscolo
anusia1808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 10:22   #3493
fiolusiek
Zakorzenienie

york w pełni Cię rozumiem. Zaszłam w ciąże w podobnym czasie jak moja siostra. Ona urodziła 2 tyg wcześniej, jej synek jest zdrowy, a mój zmarł kilka godzin po porodzie.
Miesiąc po poprosiła mnie żebym została chrzestną małego, nie potrafiłam odmówić. Jak widziałam Małego to myślałam, że dlaczego to wszystko się stało, z początku czułam, że między mną, a nim buduje się mur, ale nie umiałam go pokonać. W dniu chrztu poproszono mnie o to, żeby go wziąść na ręcę i zrobić zdjęcie.. A ja wzięłam go na ręcę tylko dlatego, że chciałam poczuć i wyobrazić sobie, że trzymam mojego Synka.. Z czasem zrozumiałam, że nie mogę go karać za to, że ja straciłam swoje dziecko.
Dziś mogę powiedzieć, że uwielbiam mojego chrześniaka Wszyscy mówią, że jest do mnie podobny
Zobaczysz do wszystkiego się dorasta
Stary 2012-08-04, 11:01   #3494
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Jest niedostępna w drogeriach. Przez net można kupić.
heh pani układająca płytki? w szoku jestem
o dzięki, to jak się zdecyduję będę szukać na necie

tak, pani układająca płytki, jak o niej usłyszałam też takie oczy zrobiłam a jeszcze większe jak zobaczyłam łazienkę, która wykonała
kobieta kiedyś pracowała jako dekorator wnętrz

Perse- dzięki - jak będę potrzebować kolejnej tubki to się odezwę
zapach - owszem specyficzny ale jezeli ma pomóż to przetrwam
nawiasem mówiąc zastanawiam się- patrząc na skład tej maści -czy nie ekonomiczniej byłoby tartą cebulę wymieszać z wazeliną i tym się na noc obkładać...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

KUNDZIA! a to troche podobne będizemy miec kuchnie bo ja tez na wysoki połysk (choc ponoc palce starsznie widac ) i meble chce czerwone!
mnie też taka się marzyła ale raczej będę mieć ze zwykłej płyty meblowej bo wtedy mogę poszaleć z różnym wymiarem szafek i zagospodarować od podłogi do sufitu i od ściany do ściany moją niewymiarową kuchnię
a takie fronty na połysk są w standardowych wymiarach i miałabym mniejsze pole manewru przy projektowaniu
pewnie jakby się uparł to można je też na wymiar zdobyć ale na pewno będą wiele droższe... a zwykłą płytę Tata mi potnie jak mi się tylko wymarzy

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Zebra mi się wydaje, że bez paragonu powinni spokojnie przyjąć. Kupowałaś na allegro, masz dowód na pewno, chociażby potwierdzenie przelewu

jak robisz owsiankę? ja ostatnio w ramach odchudzania kupiłam płatki owsiane górskie, ale nie mam pojęcia jak je robić i jeść

mi lekarz pozwolił ćwiczyć brzuszki po pół roku dopiero. I to powoli. Powiedział, że to, że na zewnątrz jest ładnie, nic nie boli to nie znaczy że jest ok. Przy cc rozcinają bardzo dużo warstw, szwy wewnętrzne rozpuszczają sie sporo dłużej. Więc wcześniej się bałam a teraz nie mam siły na nie
naładowałam drugi raz te baterie co tz-et kupił i naładowała się 100%
zobaczymy jak będzie trzymać...może się obędzie bez reklamacji

owsiankę?- nie wiem jak się robi ja robię tak:
wsypuję płatki do szklanki tak ok, 1/3 szklanki i zalewam mlekiem
szklankę, czy półtorej szklanki mleka wlewam do rondelka+cukier i gotuję, jak się zagotuje wlewam te namoczone płatki i mieszam kilka minut pozwalając aby się gotowało a nie przypaliło
uwielbiam miód więc czasem zamiast cukru dodaję miód ale jak już mam zupę na talerzu

brzuszki za pół roku..... ja myślałam, ze za tydzień już będę mogła
w dodatku w ciąży zrobiła mi się przepuklina i gin mi mówiła, że będę to musiała wyćwiczyć...
muszę wytrzymać 2 tygodnie - wtedy wybieram się na wizytę to zapytam
nie zdążę schudnąć do następnej ciąży

Cytat:
Dziś mogę powiedzieć, że uwielbiam mojego chrześniaka Wszyscy mówią, że jest do mnie podobny
Zobaczysz do wszystkiego się dorasta
cudownie to podsumowałaś

Maga- ja ostatnio nie nadaję się do streszczeń, wszystko mi umyka

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:14   #3495
eseska
Zakorzenienie

Cytat:

mnie też taka się marzyła ale raczej będę mieć ze zwykłej płyty meblowej bo wtedy mogę poszaleć z różnym wymiarem szafek i zagospodarować od podłogi do sufitu i od ściany do ściany moją niewymiarową kuchnię
a takie fronty na połysk są w standardowych wymiarach i miałabym mniejsze pole manewru przy projektowaniu
pewnie jakby się uparł to można je też na wymiar zdobyć ale na pewno będą wiele droższe... a zwykłą płytę Tata mi potnie jak mi się tylko wymarzy

naładowałam drugi raz te baterie co tz-et kupił i naładowała się 100%
zobaczymy jak będzie trzymać...może się obędzie bez reklamacji

nie zdążę schudnąć do następnej ciąży
ZEBERKO! ja mam bardzo małą kuchnie więc bardzo niestandardowe wymiary w niej wychodzą. ale gościu nie robił problemów. Powiedział ze ta płyta jest droższa ale ja chce czerwona i mam opcje albo ta na polysk albo jakas malowana (jeszcze droższa). Gdy przysłał nam kosztorys to powiedział ze trzeba do niego jak decydujemy sie na połysk doliczyc 70 zł za m2 frontów.
Mam nadzieje ze niana bezie chodzic dobrze!\
A Kiedy następna ciąze planujesz?

ZOSIA
Stary 2012-08-04, 11:43   #3496
zebrawpaski
Zakorzenienie

esesia- następna ciąża wtedy kiedy sytuacja zawodowa pzowoli
co do kuchni- to ostatecznie nie zdecydowałam-wszystko wyjdzie jak rozrysuję ją dokładnie - dolne szafki mam standard szerokość 40-,50,60 i wysokość standard, zobaczymy jak wyjdą wysokości góry...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:18   #3497
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

moj chlop je po prostu zalewa mlekiem (czasem na noc zostawia) i podgrzewa.

ja jem najprostsze platki owsiane i tez tylko zalewam mlekiem i podgrzewam az bulgotnie. chwile czekam az zgestnieje i tyle. ja bez cukru. czasem owoce sobie wkrajam

wczorajszy wieczor olimpijski wymiatal.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:20   #3498
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
jak zniosłas podróz ?(ile Ty miałas km do pokonania?)
Jechaliśmy około 320km, nawet prowadziłam zatrzymywałam się kiedy miałam chęć, poza tym jechaliśmy vanem, więc się wygodnie siedziało, bo najbardziej nie lubię jak mnie pas dusi w brzuch

Esia ja też mam małą kuchnie dlatego wszystko robiliśmy na wymiar, szafki wiszące prawie pod sam sufit, 90cm

Stary 2012-08-04, 12:26   #3499
fiolusiek
Zakorzenienie

Maga a myślałaś o zakupie adaptera do pasów
http://www.clippasafe.pl/index.php?zone=podroze

Fajne rozwiązanie. Ale ja nie mam prawa jazdy więc jeżdze z Tżtem rzadko Więc nie opłacało mi się kupować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 12:54   #3500
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Jechaliśmy około 320km, nawet prowadziłam zatrzymywałam się kiedy miałam chęć, poza tym jechaliśmy vanem, więc się wygodnie siedziało, bo najbardziej nie lubię jak mnie pas dusi w brzuch

Esia ja też mam małą kuchnie dlatego wszystko robiliśmy na wymiar, szafki wiszące prawie pod sam sufit, 90cm
MAGUS! to u mnie ze 100km mniej jest wiec mysle ze dam rade. My sie i tak zawsze zatrzymujemy choc raz. teraz pewnie ze wzgledu na siusianie bedzie wiecej. ja nie mam tak wygodnego auta lae wezme sobie tak poduszke (którą na rogala na syzje mozna przerobic) i bede ja wpychac np pod plecy. Patrz ja nie pomysłałam by takie duze wiszące szafki zrobic - jeszcze trzeba będzie to rozważyc. A w ogóle jakos strasznie duzo ☠☠☠☠☠☠☠ kuchennych mam- wy tez tyle tego macie?

ZOSIA
Stary 2012-08-04, 12:55   #3501
BERBIE
Zakorzenienie

czym mogę odkamienić plaskikowy pojemnik na wode?
Stary 2012-08-04, 12:58   #3502
Maga83
Zakorzenienie

Fiol kiedyś się nad tym adapterem zastanawiałam, ale teraz dużo nie jeżdżę. Poza tym jak jadę to co chwilę innym autem, bo nasze auta dodatkowo pracują jako nauka jazdy i bym musiała to co chwilę przekładać. A gdzieś w dłuższą trasę to właśnie vanem i w nim się super pas układa akurat pod brzuch. Bo w osobówkach to właśnie na brzuchu wypada

Stary 2012-08-04, 13:01   #3503
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
czym mogę odkamienić plaskikowy pojemnik na wode?
Wlej na całą noc ocet Moja mama tak zawsze odkamienia

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Mam pytanie z innej beczki..
Ile płacicie u fryzjera za farbowanie i strzyżenie
Stary 2012-08-04, 13:05   #3504
Maga83
Zakorzenienie

Berbie ja bym z octem spróbowała

Esia takie wysokie szafki bardzo polecam. Bo tak to się tylko kurz zbiera, a możesz mieć dodatkową półkę. Co prawda muszę do niej sięgać na krześle, ale mam tam poukładane rzeczy, które rzadziej używam

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Ile płacicie u fryzjera za farbowanie i strzyżenie
Mi zawsze robi koleżanka za free ale moja mama na krótkich włosach to około 100zł płaci. Chociaż ceny u nas to też u niektórych sięgają 200zł...

Stary 2012-08-04, 13:37   #3505
BERBIE
Zakorzenienie

dzięki za podpowiedzi. rozumiem, że mam wlać sam ocet?
ja nigdy ni farbuję włosów u fryzjerki, mama mi maluje. za ścięcie, regulacje brwi i henne płacę 20 zł.
Stary 2012-08-04, 13:51   #3506
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
za ścięcie, regulacje brwi i henne płacę 20 zł.
wow. alez pakiet!
jak po szkoleniu?

Stary 2012-08-04, 14:02   #3507
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wow. alez pakiet!
jak po szkoleniu?
szczerze... trochę się podłamałam, byli tam ludzie, którzy lubią to co robią, sprawdzają się w tym a ja się czuję taka nijaka... w związku z czym depresyjnego nastroju ciąg dalszy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 14:36   #3508
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
depresyjnego nastroju ciąg dalszy...
eeee! to swiadczy tylko o tym, ze masz zyciepoza-pracowe i inne zainteresowania. nie mozesz tak myslec.
maz sie stesknil?
i co z tymi lodkami? szalejecie?

Stary 2012-08-04, 14:41   #3509
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
i co z tymi lodkami? szalejecie?
z czym
Stary 2012-08-04, 14:45   #3510
Maga83
Zakorzenienie

Berbie mi się często wydaje, że moja praca to jednak nie to, a mimo to nie mam odwagi nic zmienić...
Kiedy macie rocznicę ślubu?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Może Pani chodziło o łódki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości