![]() |
#1441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy taki efekt może się komuś podobać....
![]() |
#1443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1444 |
Wtajemniczenie
|
Przeglądnęłam kilka postów i Kama w porównaniu i tak nieźle wygląda...
![]()
#1445 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To zdjęcie to jeszcze pół biedy, ale tu wręcz hipnotyzuje mnie brzuch. Wygląda, jakby miała pęcherz pełny do granic możliwości. ![]() http://2.bp.blogspot.com/-3sOOEOsUUt...1Co/s640/1.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Raczkowanie
|
Któraś blogerka, chyba beauty-fashion-shopping ubrała bod białą przejrzystą koszulę czarny stanik... kiedy zwróciłam jej na to uwagę, to jedna z jej fanek odpisała: "A jaki jak nie czarny? Taki przynajmniej lepiej wygląda niż biały" - cielistych nie produkują?
![]() W ogóle ostatnio jakaś moda na ubieranie neonowych, źle dobranych staników pod przejrzyste koszule ![]() Btw., znalazłam dziś blog "szafiarki" prezentującej samą bieliznę z butami i różnymi dodatkami ![]()
#1448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moj blog _________________________ ___ ZAPUSZCZAM WLOSY pije pokrzywe-12.08.2012 ![]() lotion seboradin-25.08.2012 drozdze w tabletkach-28.08.2012 Cel I - do ramion ![]() cwicze: 6.01.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Blog byłby naprawdę super, gdyby przyświecała mu idea uświadamiania kobiet... a tak to trochę średnio mi się to widzi ![]()
![]() |
#1450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zadomowienie
|
Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze...
#1452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Przed "raczej" nie powinnaś była wstawiać przecinka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Krytykowanie czyjejś polszczyzny, nawet gdyby Wampierz sama wypowiadała się nieskładnie, nie byłoby niczym złym. Podobnie jak krytykowanie obrazu, choć samemu nie namalowałoby się go lepiej. ![]() A czarne staniki pod jasnymi bluzkami to już norma nawet u znanych i popularnych blogerek ![]() http://3.bp.blogspot.com/-9mU_w5Je78...0/s1600/15.jpg http://1.bp.blogspot.com/-AZaLHoYLh3...4/s1600/k5.jpg
Klasyka nigdy nie wychodzi z mody. ![]() Edytowane przez blackandblue Czas edycji: 2012-08-04 o 00:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1455 | |
Zakorzenienie
|
Zabiłaś mnie
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Pięknym motylom ucięto skrzydła! Nim wznieść się zdążyły do gwiazd! pokochaj uszate serduszko Edytowane przez pepita Czas edycji: 2012-08-04 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Szef ds. Wymianek
|
wg mnie przecinek jest tam jak najbardziej zasadny, poniewaz w srodku tamtego zdania wystepuje wtret w postaci: "z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej" - - inaczej calosc bylaby malo czytelna.
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() a co do brzucha, to wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie sie koncza spodnie - one "wbily" sie jakby w czesc brzucha i chyba stad taki efekt.
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-08-04 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zekori - jasne, rozumiem, faktycznie mało to wygląda efektownie, a dla niektórych wręcz brzydko. Ja się przekonałam do cielistych, gładkich staników, bo efekt po ubraniem jest pierwsza klasa. Jak ktoś się bardzo brzydzi "cielaków", moze wybrać coś zbliżonego kolorem do cielistości, np. blady róż, złotawy albo złotoróżowy kolor, albo coś bardziej ozdobnego z jakimś kolorowym haftem, koronką. Ja mam dwie śliczności cielistoróżowo-turkusowe, ale raczej się nie nadają pod prześwitujące ubrania, bo sa zbyt przejrzyste ![]() http://www.brastop.com/UploadedImage...oyster-bra.jpg http://kataloglb.blox.pl/resource/Freya_Darcey_Aqua.jpg Na nieopalonym ciele wyglądają bardziej cieliście, na opalonym - różowo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Wtajemniczenie
|
Widziałam dzisiaj otyłego mężczyznę w krótkich, jeansowych szortach, o takich: http://images.whereilive.com.au/imag...15_resized.JPG
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1463 |
Wtajemniczenie
|
Daj spokój, aż ze zdziwienia na chodnik wjechałam
![]() A co do transparentnych bluzek, to dobrze dobrany (czysty!) stanik i ładna figura to podstawa. No i nie wszędzie, ja np. nie wyobrażam sobie założyć takiej bluzki do szkoły, a widziałam w moim LO parę takich dziewczyn. Na imprezę, czy na randkę to zupełnie co innego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Porównanie do Obeliksa trafione w dziesiątkę!
![]() |
#1465 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem żadną bojowniczką o idealnie dobrane staniki, ale nawet mierząc to, co mam do wyboru przy małych atutach nie przyszłoby mi do głowy, żeby brać taki, w którym biust wygląda po prostu źle. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam dzisiaj rozwalacz tygodnia, jak nie miesiąca ![]() ![]() Edytowane przez agneshelene Czas edycji: 2012-08-04 o 16:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie, nie widze roznicy. Dla mnie jesli ktos pisze o czyjejs niepoprawnej polszczyznie, sam nie powinien popelniac bledow. Rozmowa na forum jest pewna forma publikacji, rowniez mozna przeczytac i poprawic swoj post przed jego publikacja. Slowo "fail" jest slangowe? Od kiedy? Dla mnie jest to niepotrzebne wtracenie slowa angielskiego. Dlaczego? Zdanie pomiedzy przecinkami jest wtracone, wiec przecinki sa jak najbardziej na miejscu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
NOTHING IS FORGOTTEN... NOTHING IS EVER FORGOTTEN... "But what is truth, Not easy to define, We both have truths, Are yours the same as mine?" Edytowane przez Cinderella5x Czas edycji: 2012-08-04 o 18:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zgadzam się z tobą. Wątek na forum jest raczej zapisem rozmowy, szczególnie, gdy toczy się tak wartko. Blog jest publikacją, to jak czasopismo, tyle że w internecie. I jak pisałam, gdy publikuje się arytykuł na blogu to nie wymaga to szczególnego pośpiechu i po zauważeniu błędu zawsze powinno się go poprawić. Na forum, w wątku służącym do rozmowy można przyjąć, ze starsze posty są mniej ważne, bo mało kto je będzie czytał, a może i nikt. Poza tym czas odpowiedzi ma znaczenie. I tak jak mówiłam, jest różnica stylu. Jeśli nie zauwazyłaś, ja posługuję się (świadomie) stylem dość potocznym, często bliskim mówionemu, choć nie do końca. Na forum jestem w celach rozrywkowych, nie aby coś publikować. Staram się w miare możliwości pisać w sposób czytelny i zrozumiały dla rozmówców, ale traktuję to jak rozmowę, więc często bardziej się dla mnie liczy szybkość odpowiedzi albo piszę w emocjach. Blog to jednak jakieś dzieło i przedstawiając je publiczności wypadałoby zadbać o podstawową jakość. Być może w blogu o bardziej nieformalnym stylu takie błędy by nie raziły, ale widać po stylu i treści, ze autorka ma pretensje do elegancji i formalnego stylu. Dlatego błędy językowe uważam za takie same wady jej bloga jak np. brzydkie zdjęcia, kiepski styl pisania albo słabą merytorycznie treść. Słowo "fail" w tym znaczeniu jest slangowe w angielszczyźnie oraz w Polsce, jako element slangu internetowego. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fail http://en.wikipedia.org/wiki/Failure#Internet_memes Cytat:
![]() I absolutnie każdy ma prawo poprawiać błędy językowe w publikacji. To nie jest sytuacja towarzyska. Cytat:
![]() "Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze..." Bez rzekomego wtrącenia:"Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny raczej nie wyglada za dobrze..." Raczej nie? Bo co? To nie było wtrącenie, tylko część zdania, bez której kompletnie zmienia ono sens. Prawdę mówiąc, źle to ujęłaś. Lepiej by było: "Krytykowanie czyjejś polszczyzny, gdy samemu pisze się "co za fail" nie wygląda za dobrze". Bo jeśli coś jest jednoczesne, to nie jest "chwilę wcześniej". Chyba też nie rozróżniasz zdań od ich równoważników. Sama więc widzisz, że niezbyt dobrze rozumiesz logikę wypowiedzi. Po co właściwie się ze mną kłócisz? Chciałaś mnie zawstydzić, ale po pierwszej próbie widzisz, że się nie dam, bo mam na ten temat wyrobione zdanie. Takie wytykanie jest bezsensowne, bo skoro mi zarzucasz hipokryzję to co sama robisz? Ja popełniam błędy, a ty nie? Więc dlaczego nie zastosujesz się do swojej zasady, że nie wolno krytykować cudzej pisowni, stylu itd.? Mam się teraz czepiać każdego szczegółu, twojego braku polskich liter i dziwnego doboru czcionki? Proponuję porzucić ten temat, bo robimy tak zwany offtop, czy to dla ciebie też rażące wtrącenie?
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2012-08-04 o 19:47 Powód: czepialska |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wampierz - popieram każde zdanie w tej językowej przepychance ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Raczkowanie
|
Nie zgodzę się z tym - idąc tym tokiem rozumowania, oceniać malarstwo mają prawo tylko nieomylni i wybitni malarze, a by krytykować czyjś strój trzeba być co najmniej projektantem. To tak jednak nie działa - nie trzeba być specjalistą w jakiejś dziedzinie, by móc racjonalnie ocenić sytuację. Niektóre sprawy wymagają wiedzy specjalistycznej, to prawda, ale znajomość języka ojczystego to wiedza bardzo podstawowa... Natomiast poprawienie przez kogoś popełnionego przez nas błędu powinno się traktować raczej jako okazję do nauczenia się czegoś nowego, a nie atak.
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno powiedzieć, na ile dobrze leżą te staniki na niej, bo zdjęcia mogą być retuszowane, poza tym zdjęcia to jedno, a czy przy pomachaniu rękoma, poskakaniu itp. dalej wszystko by tak leżało, to inna sprawa. Ten w panterkę najlepiej wygląda, turkusowy średnio, a kobaltowy jakoś podejrzanie, jakby za mały. Fason wygląda na średnio zabudowany, a przykrywa tylko doły piersi. Obwód jakby podjeżdza, chociaż przy tych pozach trudno stwierdzić. W ogóle nie podobaja mi się te jej "kreacje bieliźniane". Dobieranie majtek spoza kompletu do stanika - ok, fajny pomysł, praktyczny. Ale u niej tylko te żółte do kobaltowego ładnie pasują. A te ozdóbki... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:29.