Moda, która Cię "rozwala" cz.VI - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-03, 20:45   #1441
Wampierz
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.VI

Cytat:
Napisane przez Paulima Pokaż wiadomość
http://i0.kym-cdn.com/photos/images/...jpg?1307463786

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie jestem przekonana do noszenia prześwitujących bluzek z samym stanikiem. Widziałam tyle pięknych bluzek, tylko transparentnych i nie jestem w stanie się do nich przemóc. Nie wiem, nie mam chyba odpowiedniej figury.
Wystarczy cielisty, w miarę gładki stanik. Ewentualnie stanik w kolorze podobnym do bluzki. Ja tak noszę i uważam, że ładnie wygląda, chociaż nie wiem dlaczego, czasem ludzie myślą, że nie mam stanika, jeśli cielisty się dobrze wtopi pod przejrzystą bluzką... Taa, nie mam stanika... ani sutków. Ale ludzie miewają dziwne skojarzenia, np. jak noszę stanik bez ramiaczek albo z jednym odczepionym pod asymetryczne bluzki albo tubki, to też dla niektórych to oznacza brak stanika...
Wampierz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:36   #1442
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Te paznokcie wyglądają jakby właścicielka była zawodowym malarzem pokojowym i właśnie skończyła bardzo ciężkie zlecenie.
Ciekawe czy taki efekt może się komuś podobać....

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:39   #1443
lipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarownica jaga Pokaż wiadomość
Te paznokcie wyglądają jakby właścicielka była zawodowym malarzem pokojowym i właśnie skończyła bardzo ciężkie zlecenie.
Ciekawe czy taki efekt może się komuś podobać....
No jej się zapewne podoba . Jak dla mnie to jest Kama, w wersji young

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 21:46   #1444
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
No jej się zapewne podoba . Jak dla mnie to jest Kama, w wersji young
Przeglądnęłam kilka postów i Kama w porównaniu i tak nieźle wygląda...

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:19   #1445
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pepita Pokaż wiadomość
Róóżnych, byłam zdesperowana więc próbowałam wszystkiego co mogłam, na pewno nie wszystkich. Krem trzymałam różnie, czasami tyle ile trzeba, czasami trochę dłużej, albo dużo dłużej... Podczas depilacji nie miałam żadnych problemów ani odparzeń, gorzej jak włoski zaczynały odrastać nie wrócę do kremów na pewno. Poza depilatorem i laserem nie widzę dla siebie innego rozwiązania
AA rozumiem.. Ja za to depilatorem nie moge bo od razu mi sie robia takie czerwone kropki ;/

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Jak już piszecie o stanikach to ja ostatnio widziałam dziewczynę, miała jakieś 18 lat, i miała białą transparentną bluzkę w groszki i pod tym czarny stanik. Nietypowo to wyglądało, na szczęście dziewczyna miała dobrze dobrany stanik.
ja ostatnio widzialam dziewczyne w koronnkowej przezroczystej bluzce obcislej i tez miala tylko czarny stanik pod spodem. jechala chyba do pracy, bo bylo ok 8 rano...

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ostatnio moje (i nie tylko moje ) krytyczne spojrzenie przykuła kobieta w sukience-tubie. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że tuba była biała i lekko przezroczysta, a owa pani zapomniała ubrać biustonosz i majtki. Dzięki temu całe centrum handlowe mogło podziwiać jej sutki i łono...
A ja ostatnio widzialam kobiete w bardzo obcislej jasnozoltej sukience a pod nia miala takie wielkie majtki ktore sie baardzo odznaczaly,,

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:21   #1446
NioseWamPicie
Zadomowienie

Cytat:
Witam się na wątku, przeglądając jednocześnie tego bloga.
To zdjęcie to jeszcze pół biedy, ale tu wręcz hipnotyzuje mnie brzuch. Wygląda, jakby miała pęcherz pełny do granic możliwości.

http://2.bp.blogspot.com/-3sOOEOsUUt...1Co/s640/1.jpg
NioseWamPicie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:28   #1447
Zioło
Raczkowanie

Któraś blogerka, chyba beauty-fashion-shopping ubrała bod białą przejrzystą koszulę czarny stanik... kiedy zwróciłam jej na to uwagę, to jedna z jej fanek odpisała: "A jaki jak nie czarny? Taki przynajmniej lepiej wygląda niż biały" - cielistych nie produkują?

W ogóle ostatnio jakaś moda na ubieranie neonowych, źle dobranych staników pod przejrzyste koszule Trochę to dla mnie niesmaczne. Myślałabym, że szafiarki łatwo będzie uświadomić, bo w końcu stanik to też ciuch... ale nic bardziej mylnego, w końcu Panache czy Ewa Michalak nie wyprodukowali w tym sezonie mientowo-neonowych koszmarków, więc nie zasługują na uwagę.

Btw., znalazłam dziś blog "szafiarki" prezentującej samą bieliznę z butami i różnymi dodatkami Żeby jeszcze była dobrze dobrana... a tam same New Yorkery, H&M i Reserved...

Zioło jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-03, 22:32   #1448
spaghettii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zioło Pokaż wiadomość
Któraś blogerka, chyba beauty-fashion-shopping ubrała bod białą przejrzystą koszulę czarny stanik... kiedy zwróciłam jej na to uwagę, to jedna z jej fanek odpisała: "A jaki jak nie czarny? Taki przynajmniej lepiej wygląda niż biały" - cielistych nie produkują?

W ogóle ostatnio jakaś moda na ubieranie neonowych, źle dobranych staników pod przejrzyste koszule Trochę to dla mnie niesmaczne. Myślałabym, że szafiarki łatwo będzie uświadomić, bo w końcu stanik to też ciuch... ale nic bardziej mylnego, w końcu Panache czy Ewa Michalak nie wyprodukowali w tym sezonie mientowo-neonowych koszmarków, więc nie zasługują na uwagę.

Btw., znalazłam dziś blog "szafiarki" prezentującej samą bieliznę z butami i różnymi dodatkami Żeby jeszcze była dobrze dobrana... a tam same New Yorkery, H&M i Reserved...
neonowe jeszcze nie wygladaja tak zle, bo chyba sa w takich kolorach wlasnie po to zeby je bylo widac, ale zeby jeszcze byly dobrze dobrane.. a podasz adres tego bloga? :P

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-03, 22:49   #1449
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
neonowe jeszcze nie wygladaja tak zle, bo chyba sa w takich kolorach wlasnie po to zeby je bylo widac, ale zeby jeszcze byly dobrze dobrane.. a podasz adres tego bloga? :P
O, wygrzebałam adres: http://perfectdessous.blogspot.com/
Blog byłby naprawdę super, gdyby przyświecała mu idea uświadamiania kobiet... a tak to trochę średnio mi się to widzi

Stary 2012-08-03, 23:02   #1450
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Blog byłby naprawdę super, gdyby przyświecała mu idea uświadamiania kobiet... a tak to trochę średnio mi się to widzi
Właśnie dlatego nie lubię przeglądać blogów... co za fail... Specjalistka od bielizny, która zna tylko H&M i publicystka, która kiepsko sobie radzi z polszczyzną.
Stary 2012-08-03, 23:33   #1451
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego nie lubię przeglądać blogów... co za fail... Specjalistka od bielizny, która zna tylko H&M i publicystka, która kiepsko sobie radzi z polszczyzną.
Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze...

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 00:01   #1452
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze...
Naprawdę? Nie widzisz różnicy między rozmową na forum a publikacją, jaką jest wpis na blogu? Ani różnicy między świadomym używaniem slangowych wyrażeń a zwykłym brakiem opanowania języka (a może niestaranną korektą). Takich zdań, jak "Gwoli wyjaśnienia kolczyki pióra użyłam tu jak ozdoba do włosów i stringów." raczej nie popełniam, może z rzadka, jeśli coś mi się pokręci przy pisaniu na forum. Ale gdy pisze się bloga, to ma się kilka możliwości, żeby poprawić - podczas pisania notki, można jeszcze podgląd zrobić, no i oczywiście edytować. Przychodzą mi do głowy dwie możliwości, albo po publikacji notki nigdy już jej nie przeczytała, albo nie widzi w tym zdaniu żadnych błędów.

P.S. Przed "raczej" nie powinnaś była wstawiać przecinka.
Stary 2012-08-04, 00:33   #1453
blackandblue
Rozeznanie

Cytat:
Cinderello, Wambierz dobrze mówi. Język forum to język stworzony na podobieństwo języka potocznego i nieoficjalnej rozmowy, z kolei język bloga/dziennika to język zbliżony do języka mediów/literackiego. Więcej wolno więc na forum niż na blogu, inna jest waga, publiczność i cel wypowiedzi.

Krytykowanie czyjejś polszczyzny, nawet gdyby Wampierz sama wypowiadała się nieskładnie, nie byłoby niczym złym. Podobnie jak krytykowanie obrazu, choć samemu nie namalowałoby się go lepiej.

A czarne staniki pod jasnymi bluzkami to już norma nawet u znanych i popularnych blogerek
http://3.bp.blogspot.com/-9mU_w5Je78...0/s1600/15.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-AZaLHoYLh3...4/s1600/k5.jpg

Edytowane przez blackandblue
Czas edycji: 2012-08-04 o 00:36
blackandblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 09:33   #1454
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackandblue Pokaż wiadomość
A czarne staniki pod jasnymi bluzkami to już norma nawet u znanych i popularnych blogerek
http://3.bp.blogspot.com/-9mU_w5Je78...0/s1600/15.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-AZaLHoYLh3...4/s1600/k5.jpg
O, właśnie pod tym drugim zdjęciem jej zwróciłam uwagę na czarny stanik pod białą koszulą - może i czarne ramiączka to fajna ozdoba, ale czarne prześwitujące miski i obwód to już nie do końca

Cytat:
Cinderello, Wambierz dobrze mówi.
Jak śmiesz kogoś pouczać, pisząc wcześniej niepoprawnie nick koleżanki!

Stary 2012-08-04, 10:11   #1455
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallary Pokaż wiadomość
Ona szalona, nie wstydzi się łona
Zabiłaś mnie
Cytat:
Wystarczy cielisty, w miarę gładki stanik. Ewentualnie stanik w kolorze podobnym do bluzki. Ja tak noszę i uważam, że ładnie wygląda, chociaż nie wiem dlaczego, czasem ludzie myślą, że nie mam stanika, jeśli cielisty się dobrze wtopi pod przejrzystą bluzką... Taa, nie mam stanika... ani sutków. Ale ludzie miewają dziwne skojarzenia, np. jak noszę stanik bez ramiaczek albo z jednym odczepionym pod asymetryczne bluzki albo tubki, to też dla niektórych to oznacza brak stanika...
Szczególnie na panów działa to szczególnie elektryzująco, kobiety bardziej znają się na trikach jak schować stanik żeby efekt był bezstanikowy - a że faceci nie odróżniają sukienki od spódnicy to jest to co jest (tak apropos przypomniał mi się TŻ który zaczął raz smęcić że mam taką ładną sukienkę i żebym ją założyła - po przeczesaniu całej szafy z sukienkami okazało się ze chodziło o spódnicę, a w zasadzie spódnico-spodenki kojarzycie)
Stary 2012-08-04, 11:04   #1456
pepita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
AA rozumiem.. Ja za to depilatorem nie moge bo od razu mi sie robia takie czerwone kropki ;/
Ja też mam masę czerwonych kropek w pierwszy dzień po depilaci ale opatentowałam sobie depilację przed kąpielą, po depilacji włażę pod prysznic, puszczam na nogi zimną wodę a po wyjściu i wyschnięciu (nie wycieram się ) smaruję nogi najpierw tonikiem ( nie za pomocą wacika a po prostu ręki, więcej idzie na skórę niż na wacik ) a po wchłonięciu toniku kozim mlekiem ziaji. I krostek nie ma, za to mam masę krostek przez wrastające włoski i zapalenie mieszka włosowego. Ale o niebo wolę te kropki na nogach niż te cholernie bolące i piekące po maszynce. Bo fakt, że mam plamki na nogach jest niczym przy bólu podczas odrastania kłaków po maszynce

pokochaj uszate serduszko

Wybieram Physiogel Codzienne Nawilżanie Krem!

Edytowane przez pepita
Czas edycji: 2012-08-04 o 11:06
pepita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:07   #1457
mallary
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NioseWamPicie Pokaż wiadomość
To zdjęcie to jeszcze pół biedy, ale tu wręcz hipnotyzuje mnie brzuch. Wygląda, jakby miała pęcherz pełny do granic możliwości.

Jak patrzę na zdjęcia tej blogerki, to mam wrażenie, że ona specjalnie ubiera ciuchy takie, które tylko bardziej ją oszpecą i zniekształcą sylwetkę
mallary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 11:50   #1458
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
wg mnie przecinek jest tam jak najbardziej zasadny, poniewaz w srodku tamtego zdania wystepuje wtret w postaci: "z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej" - - inaczej calosc bylaby malo czytelna.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

wybralas moje ulubione zdjecie z tego bloga .
a co do brzucha, to wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie sie koncza spodnie - one "wbily" sie jakby w czesc brzucha i chyba stad taki efekt.

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-08-04 o 11:47
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 14:23   #1459
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie noszę cielistej bielizny, ani białej. Wiem, że to dziwne, ale nie czuję się w staniku o takim kolorze dobrze
zekori jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 15:21   #1460
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wg mnie przecinek jest tam jak najbardziej zasadny, poniewaz w srodku tamtego zdania wystepuje wtret w postaci: "z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej" - - inaczej calosc bylaby malo czytelna.
Ale logicznie to nie jest wcale wtrącenie, dlatego nie powinno być przecinków.

Zekori - jasne, rozumiem, faktycznie mało to wygląda efektownie, a dla niektórych wręcz brzydko. Ja się przekonałam do cielistych, gładkich staników, bo efekt po ubraniem jest pierwsza klasa. Jak ktoś się bardzo brzydzi "cielaków", moze wybrać coś zbliżonego kolorem do cielistości, np. blady róż, złotawy albo złotoróżowy kolor, albo coś bardziej ozdobnego z jakimś kolorowym haftem, koronką. Ja mam dwie śliczności cielistoróżowo-turkusowe, ale raczej się nie nadają pod prześwitujące ubrania, bo sa zbyt przejrzyste Za to na skórze wyglądają rewelacyjnie.
http://www.brastop.com/UploadedImage...oyster-bra.jpg
http://kataloglb.blox.pl/resource/Freya_Darcey_Aqua.jpg
Na nieopalonym ciele wyglądają bardziej cieliście, na opalonym - różowo.
Stary 2012-08-04, 15:45   #1461
zekori
Wtajemniczenie

Widziałam dzisiaj otyłego mężczyznę w krótkich, jeansowych szortach, o takich: http://images.whereilive.com.au/imag...15_resized.JPG
Stary 2012-08-04, 15:48   #1462
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam dzisiaj otyłego mężczyznę w krótkich, jeansowych szortach, o takich: http://images.whereilive.com.au/imag...15_resized.JPG
Chcę zobaczyćtwoje nogi, nogi, nogi...
Stary 2012-08-04, 15:54   #1463
zekori
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcę zobaczyćtwoje nogi, nogi, nogi...
Daj spokój, aż ze zdziwienia na chodnik wjechałam
A co do transparentnych bluzek, to dobrze dobrany (czysty!) stanik i ładna figura to podstawa. No i nie wszędzie, ja np. nie wyobrażam sobie założyć takiej bluzki do szkoły, a widziałam w moim LO parę takich dziewczyn. Na imprezę, czy na randkę to zupełnie co innego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-04, 16:22   #1464
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:

Porównanie do Obeliksa trafione w dziesiątkę!
Stary 2012-08-04, 16:24   #1465
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Przykre jest to, że owszem, dziewczyna ma co do tego stanika włożyć, ale żaden z zaprezentowanych przez nią modeli nie eksponuje biustu - może się nie znam, ale dla mnie ten "przedziałek" jest praktycznie niewidoczny, co trochę daje efekt płaskiej klaty.
Nie jestem żadną bojowniczką o idealnie dobrane staniki, ale nawet mierząc to, co mam do wyboru przy małych atutach nie przyszłoby mi do głowy, żeby brać taki, w którym biust wygląda po prostu źle.
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
wybralas moje ulubione zdjecie z tego bloga .
a co do brzucha, to wydaje mi sie, ze to kwestia tego, gdzie sie koncza spodnie - one "wbily" sie jakby w czesc brzucha i chyba stad taki efekt.
Mnie zdziwiło, że np. na tym zdjęciu wygląda całkowicie normalnie, wręcz rzekłabym, że całkiem płaski ma ten brzuch
Cytat:
Nie noszę cielistej bielizny, ani białej. Wiem, że to dziwne, ale nie czuję się w staniku o takim kolorze dobrze
Ja tak samo - mam bardzo jasną karnację i w cielaku wyglądałabym co najmniej dziwnie; tak samo w życiu nie założyłabym z miękkiego, a co gorsza półprzezroczystego materiału, bo po prostu czułabym się skrępowana. Mam za to jeden w kolorze pastelowoniebieskim i bardzo dobrze sprawdza się pod jasne bluzki

Widziałam dzisiaj rozwalacz tygodnia, jak nie miesiąca kobieta w czarnych, "podartych" legginsach, wściekłoczerwonych szortach z miliardem zamków błyskawicznych, liliowej, satynowej bluzce bez ramiączek a la koszulka nocna (+ obowiązkowo biały, wystający stanik) i jadowicie różowych, wyjątkowo brudnych balerinkach. Do tego czarna, lakierowana torebunia na łańcuszku, różowa, wiązana na głowie opaska z wielkim kwiatem pod kolor balerinek oraz ciemne okulary w stylu filmu "Mali agenci"

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-08-04 o 16:25
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:31   #1466
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Naprawdę? Nie widzisz różnicy między rozmową na forum a publikacją, jaką jest wpis na blogu? Ani różnicy między świadomym używaniem slangowych wyrażeń a zwykłym brakiem opanowania języka (a może niestaranną korektą). Takich zdań, jak
Cytat:
Gwoli wyjaśnienia kolczyki pióra użyłam tu jak ozdoba do włosów i stringów." raczej nie popełniam, może z rzadka, jeśli coś mi się pokręci przy pisaniu na forum. Ale gdy pisze się bloga, to ma się kilka możliwości, żeby poprawić - podczas pisania notki, można jeszcze podgląd zrobić, no i oczywiście edytować. Przychodzą mi do głowy dwie możliwości, albo po publikacji notki nigdy już jej nie przeczytała, albo nie widzi w tym zdaniu żadnych błędów.

Nie, nie widze roznicy. Dla mnie jesli ktos pisze o czyjejs niepoprawnej polszczyznie, sam nie powinien popelniac bledow.
Rozmowa na forum jest pewna forma publikacji, rowniez mozna przeczytac i poprawic swoj post przed jego publikacja.
Slowo "fail" jest slangowe? Od kiedy? Dla mnie jest to niepotrzebne wtracenie slowa angielskiego.
Dlaczego? Zdanie pomiedzy przecinkami jest wtracone, wiec przecinki sa jak najbardziej na miejscu.

Cytat:
Cinderello, Wambierz dobrze mówi. Język forum to język stworzony na podobieństwo języka potocznego i nieoficjalnej rozmowy, z kolei język bloga/dziennika to język zbliżony do języka mediów/literackiego. Więcej wolno więc na forum niż na blogu, inna jest waga, publiczność i cel wypowiedzi.
Cytat:
Krytykowanie czyjejś polszczyzny, nawet gdyby Wampierz sama wypowiadała się nieskładnie, nie byłoby niczym złym. Podobnie jak krytykowanie obrazu, choć samemu nie namalowałoby się go lepiej.
http://3.bp.blogspot.com/-9mU_w5Je78o/UBwUooNYytI/AAAAAAAAI_8/igd7XGZhgb0/s1600/15.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-AZaLHoYLh3s/UAx54oQLOFI/AAAAAAAAI1o/cjm0jOzgfC4/s1600/k5.jpg
Ja tego tak nie widze. Dla mnie jesli ktos sam popelnia w jakiejkolwiek dziedzinie bledy, czy jest to pisownia, czy namalowanie obrazu, nie pownien poprawiac innych.

Cytat:
Ale logicznie to nie jest wcale wtrącenie, dlatego nie powinno być przecinków.
Cytat:
Zekori - jasne, rozumiem, faktycznie mało to wygląda efektownie, a dla niektórych wręcz brzydko. Ja się przekonałam do cielistych, gładkich staników, bo efekt po ubraniem jest pierwsza klasa. Jak ktoś się bardzo brzydzi "cielaków", moze wybrać coś zbliżonego kolorem do cielistości, np. blady róż, złotawy albo złotoróżowy kolor, albo coś bardziej ozdobnego z jakimś kolorowym haftem, koronką. Ja mam dwie śliczności cielistoróżowo-turkusowe, ale raczej się nie nadają pod prześwitujące ubrania, bo sa zbyt przejrzyste Za to na skórze wyglądają rewelacyjnie.
http://www.brastop.com/UploadedImages/freya-arabella-oyster-bra.jpg
http://kataloglb.blox.pl/resource/Freya_Darcey_Aqua.jpg
Na nieopalonym ciele wyglądają bardziej cieliście, na opalonym - różowo.
Jest to wtracenie, gdyz zdanie bez tego wtracenia rowniez byloby logiczne.

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"

Edytowane przez Cinderella5x
Czas edycji: 2012-08-04 o 18:35
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:44   #1467
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=black][FONT=Georgia]
Nie, nie widze roznicy. Dla mnie jesli ktos pisze o czyjejs niepoprawnej polszczyznie, sam nie powinien popelniac bledow.
Rozmowa na forum jest pewna forma publikacji, rowniez mozna przeczytac i poprawic swoj post przed jego publikacja.
Slowo "fail" jest slangowe? Od kiedy? Dla mnie jest to niepotrzebne wtracenie slowa angielskiego.
Dlaczego? Zdanie pomiedzy przecinkami jest wtracone, wiec przecinki sa jak najbardziej na miejscu.
Widze, że bardzo chcesz się kłócić...
Nie zgadzam się z tobą. Wątek na forum jest raczej zapisem rozmowy, szczególnie, gdy toczy się tak wartko. Blog jest publikacją, to jak czasopismo, tyle że w internecie. I jak pisałam, gdy publikuje się arytykuł na blogu to nie wymaga to szczególnego pośpiechu i po zauważeniu błędu zawsze powinno się go poprawić. Na forum, w wątku służącym do rozmowy można przyjąć, ze starsze posty są mniej ważne, bo mało kto je będzie czytał, a może i nikt. Poza tym czas odpowiedzi ma znaczenie. I tak jak mówiłam, jest różnica stylu. Jeśli nie zauwazyłaś, ja posługuję się (świadomie) stylem dość potocznym, często bliskim mówionemu, choć nie do końca. Na forum jestem w celach rozrywkowych, nie aby coś publikować. Staram się w miare możliwości pisać w sposób czytelny i zrozumiały dla rozmówców, ale traktuję to jak rozmowę, więc często bardziej się dla mnie liczy szybkość odpowiedzi albo piszę w emocjach. Blog to jednak jakieś dzieło i przedstawiając je publiczności wypadałoby zadbać o podstawową jakość. Być może w blogu o bardziej nieformalnym stylu takie błędy by nie raziły, ale widać po stylu i treści, ze autorka ma pretensje do elegancji i formalnego stylu. Dlatego błędy językowe uważam za takie same wady jej bloga jak np. brzydkie zdjęcia, kiepski styl pisania albo słabą merytorycznie treść.

Słowo "fail" w tym znaczeniu jest slangowe w angielszczyźnie oraz w Polsce, jako element slangu internetowego.
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fail
http://en.wikipedia.org/wiki/Failure#Internet_memes
Cytat:
Ja tego tak nie widze. Dla mnie jesli ktos sam popelnia w jakiejkolwiek dziedzinie bledy, czy jest to pisownia, czy namalowanie obrazu, nie pownien poprawiac innych.
Może to są twoje osobiste uczucia, ale nie jest to żadną obowiązującą zasadą. Gdyby wszyscy tak robili, postęp cywilizacyjny zabrałby o wiele więcej czasu...
I absolutnie każdy ma prawo poprawiać błędy językowe w publikacji. To nie jest sytuacja towarzyska.
Cytat:
Jest to wtracenie, gdyz zdanie bez tego wtracenia rowniez byloby logiczne.
Nie byłoby.
"Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny, z jednoczesnym "co za fail" chwile wczesniej, raczej nie wyglada za dobrze..."
Bez rzekomego wtrącenia:
"Hmm, krytykowanie czyjejs polszczyzny raczej nie wyglada za dobrze..."
Raczej nie? Bo co? To nie było wtrącenie, tylko część zdania, bez której kompletnie zmienia ono sens. Prawdę mówiąc, źle to ujęłaś. Lepiej by było: "Krytykowanie czyjejś polszczyzny, gdy samemu pisze się "co za fail" nie wygląda za dobrze". Bo jeśli coś jest jednoczesne, to nie jest "chwilę wcześniej". Chyba też nie rozróżniasz zdań od ich równoważników.

Sama więc widzisz, że niezbyt dobrze rozumiesz logikę wypowiedzi. Po co właściwie się ze mną kłócisz? Chciałaś mnie zawstydzić, ale po pierwszej próbie widzisz, że się nie dam, bo mam na ten temat wyrobione zdanie. Takie wytykanie jest bezsensowne, bo skoro mi zarzucasz hipokryzję to co sama robisz? Ja popełniam błędy, a ty nie? Więc dlaczego nie zastosujesz się do swojej zasady, że nie wolno krytykować cudzej pisowni, stylu itd.? Mam się teraz czepiać każdego szczegółu, twojego braku polskich liter i dziwnego doboru czcionki?
Proponuję porzucić ten temat, bo robimy tak zwany offtop, czy to dla ciebie też rażące wtrącenie?

Edytowane przez Wampierz
Czas edycji: 2012-08-04 o 19:47 Powód: czepialska
Stary 2012-08-04, 22:01   #1468
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Przykre jest to, że owszem, dziewczyna ma co do tego stanika włożyć, ale żaden z zaprezentowanych przez nią modeli nie eksponuje biustu - może się nie znam, ale dla mnie ten "przedziałek" jest praktycznie niewidoczny, co trochę daje efekt płaskiej klaty.
Mam dość duży biust i do tego dość wysoko umiejscowiony i specjalnie kupuję staniki, które robią minimalny lub w ogóle nie robią owego "przedziałka", bo strasznie mnie to postarza - od razu wyglądam na co najmniej 5 lat więcej, z płaską klatą wyglądam bardziej "młodzieżowo", nawet w oficjalnych, takich "dorosłych" ciuchach.

Wampierz - popieram każde zdanie w tej językowej przepychance
Stary 2012-08-04, 22:13   #1469
Zioło
Raczkowanie

Cytat:
Nie zgodzę się z tym - idąc tym tokiem rozumowania, oceniać malarstwo mają prawo tylko nieomylni i wybitni malarze, a by krytykować czyjś strój trzeba być co najmniej projektantem. To tak jednak nie działa - nie trzeba być specjalistą w jakiejś dziedzinie, by móc racjonalnie ocenić sytuację. Niektóre sprawy wymagają wiedzy specjalistycznej, to prawda, ale znajomość języka ojczystego to wiedza bardzo podstawowa... Natomiast poprawienie przez kogoś popełnionego przez nas błędu powinno się traktować raczej jako okazję do nauczenia się czegoś nowego, a nie atak.

Stary 2012-08-04, 23:34   #1470
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mam dość duży biust i do tego dość wysoko umiejscowiony i specjalnie kupuję staniki, które robią minimalny lub w ogóle nie robią owego "przedziałka", bo strasznie mnie to postarza - od razu wyglądam na co najmniej 5 lat więcej, z płaską klatą wyglądam bardziej "młodzieżowo", nawet w oficjalnych, takich "dorosłych" ciuchach.
Do niektórych ciuchów też wolę "maksymalnie naturalny" efekt. Faktycznie odmładza. Co do przedziałka, nie z każdego biustu da się wykrzesać wyraźny przedziałek, a często wymaga sporego ściskania i spłaszczania piersi. Zwykle da się raczej zrobić tzw. dolinkę, węższą lub szerszą, ona taką ma, a w niektórych zbliża się od przedziałka.

Trudno powiedzieć, na ile dobrze leżą te staniki na niej, bo zdjęcia mogą być retuszowane, poza tym zdjęcia to jedno, a czy przy pomachaniu rękoma, poskakaniu itp. dalej wszystko by tak leżało, to inna sprawa. Ten w panterkę najlepiej wygląda, turkusowy średnio, a kobaltowy jakoś podejrzanie, jakby za mały. Fason wygląda na średnio zabudowany, a przykrywa tylko doły piersi. Obwód jakby podjeżdza, chociaż przy tych pozach trudno stwierdzić.

W ogóle nie podobaja mi się te jej "kreacje bieliźniane". Dobieranie majtek spoza kompletu do stanika - ok, fajny pomysł, praktyczny. Ale u niej tylko te żółte do kobaltowego ładnie pasują. A te ozdóbki... Również pozy niezbyt udane, mimo dobrej jakości zdjęć. Takie w pół drogi do pin-up, ale jeszcze nie u celu. Rozumiem, ze to dopiero początek bloga, ale nie wiem o co chodzi... Blog o bieliźnie? Hobbystyczne pozowanie w stylu pin-up? A może chęć pokazania się ludziom w samych gatkach i staniku?

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości