|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
Cytat:
. Zauważyłam też, ile w języku polskim jest określeń negatywnych - beznadziejni, fatalni, to było do przewidzenia, dali ciała, po co pojechali, frajerzy, kompromitacja, srebro to nie medal - to porażka, wstyd, tyle hałasu o nic, jak zwykle nasi ostatni, żenada, dno, wszyscy umieją walczyć, tylko nasi się poddają itp. itd. Na wieść o jakimś sukcesie pada zdawkowe: no!dobrze!![]() Małysz wygrywał - Małysz bogem. Słabszy sezon - po co on jeszcze skacze, tyle lat, dałby sobie spokój, już nic nie osiągnie. Kubica jeździł - trzeba oglądać każdy wyścig i komentować, Kubica się roztrzaskał we Włoszech - już po karierze, czym się było podniecać. No i 'fachowe ekspertyzy', czemu to Włoszczowska tuż przed igrzyskami miała poważny wypadek na zawodach, czemu Otylia przypłynęła ostatnia, czemu Radwańska odpadła i czemu Franek Smuda musi odejść ![]() Jedyny sposób to unikać oglądania sportu z takimi toksycznymi kibicami. Niestety nie zawsze się da.
|
|
#3842 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Długo mi zajęło przyznanie się przed samą sobą, że to ja zawaliłam i to ja muszę teraz coś z tym zrobić. Mój "dołek" trwał parę lat, więc przyjaciółka bardzo dużo wytrzymała z moim olewaniem wszystkiego, nie dziwię się, że w końcu się miara przebrała. Koniec końców przestałam spędzać całe dnie w dresie, w domu, a przyjaźń udało się naprawić (znamy się od dziecka, więc na szczęście więź była mocna i to przetrwała ).Dziwnie było przeczytać tego posta i zobaczyć jak moje zachowanie musiało beznadziejnie wyglądać w oczach przyjaciółki. Okropna byłam Cytat:
Cytat:
|
|
#3843 |
|
po prostu Em :)
|
Ja też ostatnio widziałam jak facet wrzucił do koszyka chleb luzem, stałam za nim w kolejce do kasy i nie mogłam się nadziwić temu zjawisku.
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
To ja kiedyś w Burger Kingu widziałam kolesia z panienką, którzy swoje żarcie odkładali nie na tace/serwetkę/do opakowania, tylko luzem na stół. I potem jedli od nowa
Sorry, ale przecież przez BK w Krakowskiej przewala się codziennie tyle ludzi, że to dla mnie chyba cięższa artyleria niż wrzucanie pieczywa bezpośrednio do koszyka
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Zachowanie na forum, które mnie dziwi, nawet więcej bardzo, ale to bardzo irytuje. Ktoś zakłada sobie wątek na intymnym czy tam innym dziale i opisuje swój problem. Po jakiego grzyba ja się pytam cytować cała wypowiedź autora składającą się z miliona znaków? Potem przewija się kilka razy to samo. Masakra.
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A cytowanie tekstu przez kolejne wizażanki jest już niepotrzebne i, zgadzam się, denerwujące
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale już kilkakrotne cytowanie to przesada.
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie to denerwuje, jeśli jedna osoba zacytuje, to ok, ale po co muszą to robić kolejne użytkowniczki? Nie lepiej zacytować krótki fragment, do którego post się odnosi, zamiast bawić się w kolorki?
|
#3850 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli jesteśmy przy kwestii forum, to mnie natomiast dziwi jak dorosłe, wydawałoby się poważne kobiety mogą zakładać jakkieś bzdetne rymowane wątki
Jak widzę wątki typu: Wcierka, olej, maska-każdy włos na ich widok mlaska !! Pełnoletność nie pomaga, mózg nam ciągle nie domaga, czyli ŁONA FAJT?!? po raz 18. Jubileuszowa 10 część, a ja na Tżta nadal mam chęć - tżtówki 2009 Coraz dłuższe są wieczory i Teżetówki bierze na amory Zdejmij ubranie, czeka nas wspolne ziemniakow obieranie Redsy Żurawinowe uwielbiamy,od 2 lat naszych tż kochamy" EURO się zbliża wielkimi krokami, DNO wciąż trenuje zabawy z ptakami! Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy Tutaj jest nasze zadupie, czyli rozmowy o seksie i kupie Czikiriki bumsiakalaka od ponad roku męczymy TŻ-ta ptaka [wtf?] ... i tysiące innych. Naprawdę nie można tego napisać normalnie? A poza tym to dopiero teraz do mnie dotarło, ile tu jest wątków o TŻtach? Mam wrażenie, że tym wizażankom w głowie tylko ich sweetaśne TŻciki |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy tytuł wątku ever!
|
#3852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie przedszkolne rymowanki.
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic mnie chyba już nie zdziwi... co ma kupa do seksu, albo seks do kupy? No i co mnie trochę śmieszy... to (przepraszam) określenie TŻ. Jakby nie można było normalnie napisać przyjaciel/chłopak/narzeczony/mąż |
|
|
|
|
#3855 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Przepraszam, musiałam |
|
|
|
|
#3856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, musiałam fujjj ![]() MonikaFaustyna, też mnie to śmieszy żenada trochę, najlepiej jak określa się dumnym mianem TŻ chłopaka, z którym spotyka się od tygodnia
|
|
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie skończyłam czytać wątek na odchowalni, mamuś majowo-czerwcowych. Dziwi mnie, że ktoś rozważa wyjazd z takim maluchem samochodem do kraju tak odległego, jak Chorwacja. Człowiek normalnie jadąc ponad 1000 km pada na ryjek i jest mu niewygodnie... a co dopiero takie dziecko? A kobitka rozważa, bo... mąż się uparł i szkoda marnować planów wakacyjnych Koprofilia
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-08-05 o 00:00 |
|
|
|
|
#3858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
"TŻ" jest formą bardzo uniwersalną i dlatego dobrze sprawdza się na tak dużym forum jak Wizaż.
|
||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Towarzyszu Życia, co chcesz dzisiaj do żarcia?
|
#3861 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No spoko niech sobie piszą jak lubią, ale chyba nie do końca zdają sobie sprawę, że to forum publiczne. Każdy może to przeczytać, a nawet je rozpoznać ![]() Nie no chyba okreslenia tż nie używa się w normalnym życiu To taki wizażowy twór i tu na forum moim zdaniem się dobrze sprawdza ![]() |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi z tym dobrze.
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że masz na myśli ostatnie wizażowe tłumaczenie tego " TŻ" - truteń życiowy ![]() A co zaś się tyczy tworów powstających od tego "TŻ", parę razy wpadło mi w oko {na Wizażu} takie coś : teżeciłam się . Matko kochana ! |
|
|
|
|
#3866 |
|
Rozeznanie
|
Kolejna denerwująca rzecz " w gościach":
Jestem u kogoś i chcę już jechać sobie do domu bo mam coś tam do robiania albo po prostu chcę sobie w domu posiedziec, nie ważne. To od razu się zaczyna: - to może jeszcze piwo na odchodne wypijemy (to akurat odnośnie tża - [mi to określenie pasuje, krótkie jest ]) -a co, dzieci ci płaczą? albo - siedź, dzieci ci nie płaczą -a co będziesz w domu robić? - w sensie że co masz lepszego do roboty niż siedzenie z tą osobą/osobami -a co, źle ci u nas że się tak śpieszysz? ![]() -godzina 21- wcześnie przeciez jeszcze jest I tłumacz się czemu chcesz iśc do domu a nie siedzieć u tej osoby. |
|
|
|
#3867 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szczególnie jak gość mile widziany, a i przy tych mniej zawsze mi się wyrywa "już? zostańcie jeszcze" itd. z kolei gdybym była "w gościach" i powiedziała, że się zbieram, natychmiastowa reakcja gospodarzy - "to cześć" - też by mnie rozbawiła, bo już chyba się przyzwyczaiłam, że każdy gospodarz tak "kokietuje" gości
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Określenie TŻ funkcjonuje również na innych forach, nie tylko na wizażu.
Mnie to określenie pasuje, bo jest krótkie, nie chciałoby mi się za każdym razem pisać narzeczony (tym bardziej, że w mojej głowie byłabym jak te wizażowe PMki, których szczytem marzeń jest posiadanie pierścionka), chłopakiem już nie jest (zresztą za stara jestem na chłopaka ), a określenia partner jakoś nie lubię.
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-08-05 o 09:34 |
|
|
|
#3869 |
|
Pani Buka
|
ja też lubię określenie TŻ (bo krótkie i szybko się pisze), ale w odniesieniu do kogoś, kto rzeczywiście jest naszym towarzyszem życiowym, a nie kimś z kim się luźno spotykamy kilka tygodni
a jak wcześniej wspomniano, po kilku latach "chłopak" staje się nieco infantylnym określeniem, a "partnera" czy broń Boże "konkubenta" nie trawię więc TŻ do mojej sytuacji akurat pasuje. a zdarzało mi się widzieć na żywo z jakąś wizażanką, której podczas rozmowy wypsnęło się: "a bo jak byłam z TŻtem..."
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Serio jest taki wątek? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Ja raczej tak chłopaka nie nazywam. Może będę tak pisała, jak będę miała męża, wtedy rzeczywiście będzie on towarzyszem życia.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Inny przykład: siatkówka. Przed każdym meczem jest pewność, że przegrają, bo beznadziejni (
. Zauważyłam też, ile w języku polskim jest określeń negatywnych - beznadziejni, fatalni, to było do przewidzenia, dali ciała, po co pojechali, frajerzy, kompromitacja, srebro to nie medal - to porażka, wstyd, tyle hałasu o nic, jak zwykle nasi ostatni, żenada, dno, wszyscy umieją walczyć, tylko nasi się poddają itp. itd. Na wieść o jakimś sukcesie pada zdawkowe: no!dobrze!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)