Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-04, 12:29   #1441
Kasia225
Raczkowanie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

Hey dziewczyny! Przepraszam za tygodniowa nieobecnosc. Jak narazie nie dam rady nadrobic ponad 20 stron...

Jutro postaram sie wkleic zdjecie moich wlosow. Minal juz miesiac od pierwszej aktualizacji :P

Kupilam ostatnio odzywke Lorys z ceramidami, miala ja ktoras?
Stary 2012-08-04, 12:34   #1442
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś dwa opakowania CP, piję też drożdże, nie przesadzę biorąc 2x2?
Ja brałam 3x2
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
A widzisz... czyli może jednak. Na razie jestem zadowolona, bo po zakupach zwykle mam już włosy podtłuszczone, a tu na razie nic. Odżywki nie użyłam bo byłam ciekawa efektu samego bd... Ale pewnie czegoś będę używać, mam niveę i garniera, muszę przejrzeć składy i poszukać czy tam nie ma tych potworków
I mam jantara faktycznie opakowanie ładne, ale mało przystępne do używania. Kończę właśnie wcierkę leczniczą, zostanie mi po niej taka buteleczka z aplikatorkiem prosto na skórę, to przeleję i będzie cacy Jeden minus jak dla mnie ma ten jantar - trochę dziwnie pachnie
Myślę, że jakbyś miała odżywke to dużo łatwiej byłoby ci rozczesać włosy Polecam z garnierów awokado i karite albo taniutka issanke z olejkiem babassu (ona chyba wygładzająca jest ale u mnie nie robi przyklapu)

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:43   #1443
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja brałam 3x2
Przy braniu drożdzy? EEE to ja 5 będę dziennie brała

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 12:52   #1444
paula54
Zakorzenienie

normalnie stosowałam zawsze odżywkę d/s i i tak bez jedwabiu się nie obyło - mam bardzo miękkie (chociaż kołkowate) włosy i strasznie mi się plączą (nie wiem, może za bardzo szoruję...). Teraz jak są krótkie jest dużo lepiej, więc sam bd i tak sobie super poradził Dzięki za namiary - garniera lubię, ale niestety wszystkie poza fructisem mnie uczulają... zobaczymy jak ta issana...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:11   #1445
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie stosowałam zawsze odżywkę d/s i i tak bez jedwabiu się nie obyło - mam bardzo miękkie (chociaż kołkowate) włosy i strasznie mi się plączą (nie wiem, może za bardzo szoruję...). Teraz jak są krótkie jest dużo lepiej, więc sam bd i tak sobie super poradził Dzięki za namiary - garniera lubię, ale niestety wszystkie poza fructisem mnie uczulają... zobaczymy jak ta issana...
A masz falowane albo kręcone włosy może?

Moje fale po każdym myciu są całe w kołtunach. Bez względu na to jaką użyję odżywkę. Wszystko przez tę ich gęstość buszu

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 13:13   #1446
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
A masz falowane albo kręcone włosy może?
Chciałabym... Niestety są proste jak słoma i równie podatne na układanie fryzjerzy załamują ręce, ja też...
Stary 2012-08-04, 13:23   #1447
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Przy braniu drożdzy? EEE to ja 5 będę dziennie brała
nie, przy piciu pokrzywy
Cytat:
Diewczyny polecają jakiegoś fruktisa - chyba nutri gładki(?) ja nie używam, bo moje włosy nie lubią ani nivea ani fruktisów
A odżywkę staraj się w takiej sytuacji nakładać tylko na długość a skalp zostaw w spokoju

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 15:06   #1448
versatille
Zakorzenienie

Czy do zrobienia płukanki nadaje się ocet spirytusowy (10%)?
Nie mam póki co innego..

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 15:51   #1449
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Co do fryzjera to ja ostatnio za końcówki zapłaciłam chyba 80 zł. Ale jestem zadowolona, bo pani obcięła dokładnie tak jak chciałam

I stwierdziłam, że chyba postawię na minimalizm.. Skończę z olejowaniem, bo robię to od jakiegoś czasu i efektów nie widzę-jest chyba nawet gorzej. Zostawię sobie jedynie alterrę, a resztę zużyję w kuchni. Z półproduktami też w większości dam sobie spokój. Myślę, że delikatne szampony, odżywki d/s, b/s, maski i jakieś zabezpieczacze wystarczą
Za dużo czasu marnuję na te włosy i przede wszystkim kasy Ostatnio nie szła prawie na nic poza włosami, a przecież mogę osiągnąć ładne włosy bez tego wszystkiego. Będę stosować po prostu świadomą, naturalną pielęgnacje Zobaczymy co z tego wyjdzie
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:09   #1450
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Co do fryzjera to ja ostatnio za końcówki zapłaciłam chyba 80 zł. Ale jestem zadowolona, bo pani obcięła dokładnie tak jak chciałam

I stwierdziłam, że chyba postawię na minimalizm.. Skończę z olejowaniem, bo robię to od jakiegoś czasu i efektów nie widzę-jest chyba nawet gorzej. Zostawię sobie jedynie alterrę, a resztę zużyję w kuchni. Z półproduktami też w większości dam sobie spokój. Myślę, że delikatne szampony, odżywki d/s, b/s, maski i jakieś zabezpieczacze wystarczą
Za dużo czasu marnuję na te włosy i przede wszystkim kasy Ostatnio nie szła prawie na nic poza włosami, a przecież mogę osiągnąć ładne włosy bez tego wszystkiego. Będę stosować po prostu świadomą, naturalną pielęgnacje Zobaczymy co z tego wyjdzie
Ja też skończyłam z olejowaniem, bo nie widziałam efektów...a olei zużyłam chyba z 8 butelek

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 16:59   #1451
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Ja też skończyłam z olejowaniem, bo nie widziałam efektów...a olei zużyłam chyba z 8 butelek
To dokładnie tak jak ja. Co rusz kupowałam jakiś olej w nadziei, że może ten akurat mi przypasuje
Stary 2012-08-04, 18:16   #1452
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Diewczyny polecają jakiegoś fruktisa - chyba nutri gładki(?) ja nie używam, bo moje włosy nie lubią ani nivea ani fruktisów
A odżywkę staraj się w takiej sytuacji nakładać tylko na długość a skalp zostaw w spokoju
Zawsze tak nakładałam, bo w zasadzie po co mi odżywka do włosów na skórze W zasadzie wcieram od dołu i to co zostaje na czubek dopiero... może źle, nie wiem, ale od kiedy tak zaczęłam robić nie przetłuszczają mi się tak bardzo przy głowie No i daję niedużo - wystarcza(ła) mi śmiało porcja wielkości połówki orzecha włoskiego (bo teraz przez długość to ledwie połowę z tego daję).
A fructisa nutri gładki też lubię (pięknie pachnie), ale ostatnio kupiłam nutri-odbudowa i właśnie próbuję go skończyć.
Stary 2012-08-04, 18:18   #1453
Dum pugnas victor es
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
kurcze, ja to nigdy nie widzę różnicy po szamponach czy BD czy rzepa włosy są takie same. jak objawia się oczyszczenie na włosach?

jedyną rzeczą, która mi nie służy to balsam bd dla mam. strasznie mi się przetłuszczają włosy po nim (albo nieumiejętnie je myję )
A ja go uwielbiam (BDFM)! Ale jak dawałam po nim odżywkę d/s i potem jeszcze b/s to tez miałam jakieś tluste włosy... teraz sę lepsze (nie daję b/s)
Stary 2012-08-04, 18:24   #1454
MesaVerde
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a olejowałyście na sucho tylko? Czy na mokro próbowałyście, z jakimiś psikaczami czy czymś?

Spotkałam się już parę razy, że wysokoporowate włosy mają problem z chłonięciem oleju na sucho i nie przynosi to zbyt dużych efektów. Początkowo taki problem miałam ja i mój TŻ, ale zaczęłam czytać blogi włosowe i kombinowałam z psikaczami, jest ZNACZNA poprawa skuteczności olejowania. Czasem daję nawet lekką maseczkę rozrobioną z wodą pod olej i włoski po tym są bardzo miękkie
MesaVerde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:28   #1455
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MesaVerde Pokaż wiadomość
Dziewczyny a olejowałyście na sucho tylko? Czy na mokro próbowałyście, z jakimiś psikaczami czy czymś?

Spotkałam się już parę razy, że wysokoporowate włosy mają problem z chłonięciem oleju na sucho i nie przynosi to zbyt dużych efektów. Początkowo taki problem miałam ja i mój TŻ, ale zaczęłam czytać blogi włosowe i kombinowałam z psikaczami, jest ZNACZNA poprawa skuteczności olejowania. Czasem daję nawet lekką maseczkę rozrobioną z wodą pod olej i włoski po tym są bardzo miękkie
ja olejowałam tylko na suche i nie widzę zbyt efektów, następnym razem tak spróbuję
za to dziś mamie zaaplikowałam kompleksową pielęgnację - olejowanie, WAXowanie, odżywkowanie. I u niej od razu widać efekty! Delikatne, mięciutkie, nawet od rycyny lekko wydają się pociemnione (bo jest farbowana na jaśniutki blond). Za to, jak mama skwitowała: "Ty to masz coraz gorsze te włosy". Takie jest oto podsumowanie moich starań...
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 18:31   #1456
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze tak nakładałam, bo w zasadzie po co mi odżywka do włosów na skórze
odżywki i maski można kłaść na skalp
Tylko wszystko zależy od składu. Ja na skórę głowy kładę bez obaw każdą odżywkę firmy Bingo, tak samo Biovaxy.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:01   #1457
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MesaVerde Pokaż wiadomość

Ja już próbowałam na najróżniejsze sposoby. Na wodę, różne psikacze, odżywki, na całą noc, na kilka godzin.. I raczej nic z tego.
Poza tym wydaję mi się, że jestem raczej niskoporowata, a napewno nie wysokoporowata
Stary 2012-08-04, 19:08   #1458
MesaVerde
Raczkowanie

To jak kombinowałaś z różnymi sposobami i olejami, albo przy niskoporowatych kokos czy masła też Ci nic nie dają to faktycznie chyba włosy po prostu mają jakieś fochy do olejów W każdym razie fajnie, że odkryłaś co jest nie dla nich. Eksperymenty eksperymenty
MesaVerde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:17   #1459
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
odżywki i maski można kłaść na skalp
Tylko wszystko zależy od składu. Ja na skórę głowy kładę bez obaw każdą odżywkę firmy Bingo, tak samo Biovaxy.
Ja się domyślam, że można, tylko nie widzę w tym celu. Ze skórą głowy zawsze musiałam ostrożnie, poza tym zauważyłam, że jak nie nakładam odżywki przy samej głowie, to mi dłużej świeżość trzymają włosy. A teraz mam na skórę Jantara
Stary 2012-08-04, 19:26   #1460
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się domyślam, że można, tylko nie widzę w tym celu. Ze skórą głowy zawsze musiałam ostrożnie, poza tym zauważyłam, że jak nie nakładam odżywki przy samej głowie, to mi dłużej świeżość trzymają włosy. A teraz mam na skórę Jantara
Jest w tym cel, bo skóra głowy też potrzebuje chociażby nawilżenia
Ja odkąd nakładam maski na skalp nie muszę myć włosów codziennie, bo znormalizowało mi się przetłuszczanie.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 19:47   #1461
paula54
Zakorzenienie

rozumiem po prostu u mnie to się z celem mija
Stary 2012-08-04, 20:31   #1462
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
I stwierdziłam, że chyba postawię na minimalizm.. Skończę z olejowaniem, bo robię to od jakiegoś czasu i efektów nie widzę-jest chyba nawet gorzej.
Cytat:
Tez przez jakis czas stawialam na minimalizm - delikatny szampon, maska, odzywka bez silikonow i niestety jest gorzej :/ Wiec wrocilam do olejowania i juz widze poprawe.
Pisze to jako optymistyczny akcent

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-04, 21:09   #1463
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a ja za podcięcie końcówek ostatnio zapłaciłam 40zł ! i wcale nie był to jakiś super ekskluzywny salon.. czyli sporo przepłaciłam..
niedługo idę na wesele, umówiłam się na fryzurkę do salonu i już się boję tej tony lakieru, którą będą mi chciały nałożyć na głowę;D

ps. właśnie hennuję włosy dłużej zajęło mi sprzątanie łazienki po zielonej papce niż nakładanie jej na włosy
poka po hennie

Cytat:
Napisane przez Dum pugnas victor es Pokaż wiadomość
A ja go uwielbiam (BDFM)! Ale jak dawałam po nim odżywkę d/s i potem jeszcze b/s to tez miałam jakieś tluste włosy... teraz sę lepsze (nie daję b/s)
no ja właśnie nic po tym balsamie nie dawałam poza odżywką d/s no i mi się włosy przetłuszczały dużo szybciej. widocznie nie wszystko dla każdego dobrze służy

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 09:31   #1464
syla929
Rozeznanie

Nie chwaliłam się jeszcze Wam moim prezentem od kochanej Babci
Zanim zużyję aloes z ZSK to akurat podrośnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05671.jpg (75,5 KB, 14 załadowań)

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Stary 2012-08-05, 09:46   #1465
doriiska
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny, pozwólcie, że i ja dołączę

wczoraj olejowałam włoski ale nie widzę jakiś szczególnych efektów, potem mycie, odżywka i WAXowanie no i nie suszyłam.
ale ile czasu mi to zajmuje.. po powrocie na studia już z pewnością nie będę tyle dbać, bo nie będzie kiedy:/

poza tym zapuszczam po ostatniej masakrze, jaką zafundował mi fryzjer.. i chciałabym mieć caaalutkie naturalne, bo obecnie mam farbowane powiedzmy troszkę za ramiona. Koniec z farbowaniem, byle odrost nie rzucał się w oczy...
Stary 2012-08-05, 10:02   #1466
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
poka po hennie
jutro zrobię zdjęcie, bo dzisiaj są już przetłuszczone muszę wytrzymać z myciem do rana. kolor wyszedł trochę jaśniejszy niż ostatnio (idealny), bo dodałam odżywki do papki i trzymałam tylko godzinę. mam nadzieję, że się nie wypłucze tak szybko jak ostatnio..

Cytat:
Nie chwaliłam się jeszcze Wam moim prezentem od kochanej Babci
Zanim zużyję aloes z ZSK to akurat podrośnie
ja mam trzy aloesy, ale jakiejś innej odmiany (z takimi prążkami białymi na listkach - tygrysie czy jakoś tak ) i nie wiem czy można go tak używać

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
ale ile czasu mi to zajmuje.. po powrocie na studia już z pewnością nie będę tyle dbać, bo nie będzie kiedy:/
wejdzie Ci to w nawyk i będzie częścią codziennej pielęgnacji także nie martw się na zapas
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 10:04   #1467
syla929
Rozeznanie

Cytat:

ja mam trzy aloesy, ale jakiejś innej odmiany (z takimi prążkami białymi na listkach - tygrysie czy jakoś tak ) i nie wiem czy można go tak używać
Babcia mówiła, że ma dwie odmiany, jeden ponoć super do picia, drugi na rany itd

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Stary 2012-08-05, 10:08   #1468
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
wejdzie Ci to w nawyk i będzie częścią codziennej pielęgnacji także nie martw się na zapas
w sumie już mam to w nawyku, bo intensywnie zajmuje się swoimi włosami jakoś pół roku

a nie prostuję ze 2 lata i widzę znaczną różnice, kiedyś robiłam to codziennie(o zgrozo!) na najwyższej temperaturze (10stopień), teraz od wielkiego dzwonu na 4/5stopniu.

Ale fryzjerka tak mi wyszarpała włosy, ze w ogóle nie chcą się układać
Stary 2012-08-05, 10:19   #1469
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
w sumie już mam to w nawyku, bo intensywnie zajmuje się swoimi włosami jakoś pół roku

a nie prostuję ze 2 lata i widzę znaczną różnice, kiedyś robiłam to codziennie(o zgrozo!) na najwyższej temperaturze (10stopień), teraz od wielkiego dzwonu na 4/5stopniu.

Ale fryzjerka tak mi wyszarpała włosy, ze w ogóle nie chcą się układać
ja też już długo nie prostuję przez wakacje w ogóle nie tykam prostownicy, a w czasie roku akademickiego od czasu do czasu - ale bardzo rzadko
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 10:21   #1470
doriiska
Zakorzenienie

Cytat:
ja też już długo nie prostuję przez wakacje w ogóle nie tykam prostownicy, a w czasie roku akademickiego od czasu do czasu - ale bardzo rzadko
i prawidłowo! trzeba dać odpocząć włosom, bo potem zima, włosy będę suszyć "na pieprz", to czapkę zakładać, nagrzane powietrze w pomieszczeniach, mróz za oknem.. wrr.

ja z natury mam druty na głowie, ale muszą być długie, bo teraz to każdy kosmyk żyje swoim życiem

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości