|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Sailo przykro sie to czyta. Ten facet nie jest Ciebie warty.
jestes super dziewczyna, ja bym sie rozstala z nim nawet na miesiac, dwa i zobaczyla co dalej.... jesli by sie tylko fochal....nie wrozyloby to nic dobrego. kurde na zdjeciach widac, ze maz nie ejst jakis gowniarz, tylko dorosly facet a zachowuje sie troszke niedojrzale. ok nie chce pouczac ![]() dziewcyzny my dziekujemy, racja- Leos juz duzy chlop i calkiem fajny, szkoda tylko ze cale dnie mnie terroryzuje ![]()
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Jejciu, jaka słodka buzka
![]() Wczoraj po kapieli i karmieniu poszłam z kolezanka na ploty ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy wesele kolezanki na poczatku października, na które bardzo bym chciała isc, ale nie wiem jak to dobrze zorganizowac, z Maja czy bez Niej, bedzie blizej, bede myslec. |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
karmisz podczas jazdy?? napisałaś ze kupujesz mu piwo za spacer ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- przepraszam ale Ty również jesteś niedojrzała
![]() |
#1445 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie karmię podczas jazdy. No nie wiem czy kocha...
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-08-05 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Wtajemniczenie
|
tak podjudzamy bo nie mamy co robić. Każda z nas ma raz lepiej raz gorzej. Ty jak chcesz dla kasy możesz z nim siedzieć. Gdyby mój P. był taki jak opisujesz moja walizka dawno byłaby spakowana. Nie pozwoliłabym żeby on rządził tak że wszystko dl ajego wygody że on z dzieckiem nie wyjdzie. Robic umiał????
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- skoro sama nie wiesz czy kocha to sama sobie odpowiedziałaś na pytanie. Ja wiem że mój mąż oddałby życie i za Julke i za Olafka. Nie zawsze mam kolorowo, nie raz ciężko ze wszystkim. Wiem jednak że rodzina i dzieci są najważniejsze ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- a moze to ja jestem nienormalna
#1447 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaraz tam dla kasy to nie tak do końca... po prostu utrzymaj się z 700 zł renty razem z dzieckiem... a do pracy iść nie mogę jak mam taki małe dziecko... chociaż gadam głupoty bo pewnie by się dało,,, Po prostu nie chcę być sama... i tak źle i tak nie dobrze... wy to wszystko tak prosto widzicie, łatwo wam zarządzać czyimś życiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ty sie na wszystko godzisz. Kobieto !!!!!!!!!!!! on wybiera Ci książki nawet. Nie widzisz ego? nie mówie odejsc ale porozmawiac uswiadomic. Nikt nie rzadzi Twoim zyciem. Amen. więcej się nie wypowiadam ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- ale u mnie ukrop dziś a zaraz burza będzie chyba i cały dzień w domu ![]() ![]()
![]() |
#1449 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tarczniki... To na falenopsisach? Dobrze, że liście duże... Zeskrobałabym je czymś i przemywała liście spirytusem albo denaturatem. Chemia chyba przy małym dziecku odpada... Opryski zresztą ciężko stosować do tarczników, bo mają chitynowe pancerze... Cytat:
Cytat:
Ślicznie wyglądasz a Leo jest całuśny!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dawniej niż wczoraj, bądź przedwczoraj pisałaś, że koleżanki się z Twoim M nie dogadują, cyt. może nie dokładnie, ale pisałaś chyba, że mówią o nim, że jest chamowaty? A teraz piszesz, że koleżanka Ci mówi, że nie potrafisz się cieszyć z tego co masz. A z czego masz się cieszyć? Co on bogaty jest i to jedyny argument do radości? Mi się wydaje, że masz męża, który Cię nie szanuje, wymaga tylko i w niczym nie pomaga. I jeszcze ten tekst, że zrobi Ci kolejne dziecko, jak przestaniesz karmić... Sorki, ale nigdy nie pozwoliłabym się tak traktować. Nie mamy żadnych powodów, żeby Cię podjudzać. Wyrażamy tylko swoje zdanie, a jak widać zdecydowanie zdanie mamy jedno w tym temacie. Ale my możemy pisać co uważamy a Ty zrobisz co będziesz chciała. Ja już więcej się w tym temacie nie wypowiadam, bo widzę, że do niczego to nie prowadzi. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
U nas też ukrop... Zastanawiamy się, czy na spacer iść. I chyba nic z tego... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Wtajemniczenie
|
moja Jula śpi cały dzień ciekawe jak noc będzie
![]() ![]()
#1451 |
Zakorzenienie
|
A u nas dzień niespania i marudzenia. Może chociaż noc będzie spokojna...
I Piotrek wiecznie głodny... Już mi 150 wciąga... ![]() Pobudka była o 3, potem z rykiem głodowym o 6. Powtórka z rozrywki o 9. W międzyczasie dostawał pić x razy zmieniałam pieluchy... Chwilkę się pobawił, pogapił na karuzelkę, pogadał (już po 3 gadał dużo zanim zasnął), walnął 3 mega uśmiechy... ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Mój mąż obiadek kleci. Jajcownica będzie. Może mały pozwoli zjeść w spokoju. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Nocka spokojna. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Dziewczynki dziękuję Wam za odpowiedzi, i wybaczcie że nie dziękuję każdej z osobna ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Bo rodzinie wygodnie, ze nie musisz u nich mieszkac, ze nie musza Ci pomagac: ))
U mnie tak bylo ![]() jAk mialam kiedys kiedys bardzo zle kontakty z facetem, wszyscy mowili ze to moja wina, ze narzekam, nie umiem sie przystosowac. ALEEE to nie prawda :P Jak nie bije i nie pije jest dobrze, baba ma sie dostosowac i znosic wszytko? Niestety juz nie te czasy ![]() ja mialam bardzo ciezki okres podobnie jak Ty, ale przytupnelam, nie dalam sie ii... jestem szczesliwa. jak trzeba czasami warto pokazac chlopowi gdzie jego miejsce i jakie ma szczescie, ze ma zone ktora urodzila mu dziekco, sprzata jego skarpetki ![]() Dziecko zawsze nie ebdzie niemowlakiem, poczekajcie do wiosny, na wiosne mozna myslec o takich wyjazdach a nie teraz.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-05 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie miałam... Podpinam się pod pytanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślę, że na lato następne będzie dobry moment, teraz by się coś bliżej przydało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Rozeznanie
|
eh... nasze maleństwo ma pełno maleńkich czerwonych krostek na głowie, czole i większe na policzkach
![]() ![]() ja ciągle myślę, że mu jest zimno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mój mąż ma urlop żeby mi pomagać i spisuje się świetnie, robi wszystko... on jest nawet lepszy niż ja ![]() ![]() we wtorek idziemy sprawdzić bioderka ![]() ![]() czy faktycznie po użyciu emolium do kąpieli nie trzeba dziecka smarować kremem? |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kąpię w oilatum i nie smaruję już niczym. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Kciuki za bioderka i okulistę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
Ubiegłotygodniowy Piotrek.
![]() Ostatnie 3 zdjęcia z serii: "Mamo, ten niegrzeczny smoczek mi uciekł... O znów jest tam gdzie trzeba. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
Tacca ogromna roznica pomiedzy pierwsyzm zdjeciem Piotrusia<ktore wrzucalas po jego narodzinach> a tymi co dzis pokazujesz
![]() ![]() zdrowka dla Was ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-08-05 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, po pierwsze nie oceniajmy czyjegoś życia ! Każda z nas zrobiłaby inaczej zapewne, ale nie znaczy że należy publicznie zlinczować sailor.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() gdyby mnie tak mąż powiedział, że BY MI ZROBIŁ kolejne dziecko to by dostał z plaskacza. Ale ja to furiatką jestem... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() cudny jest! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po drugie: Sailor pisząc o swoich problemach sama chyba czuje, że nie wszystko jest tak jak trzeba. Po trzecie: "gdyby mnie tak mąż powiedział, że BY MI ZROBIŁ kolejne dziecko to by dostał z plaskacza." - robisz to samo co my. Porównujemy/oceniamy, ale do siebie, bo tylko takie porównanie/ocena jest możliwa, z naszymi własnymi doświadczeniami, które przecież też są różne. A po czwarte: wszystkie dobrze życzymy Sailor i jej dziecku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
Piotruś ślicznie dziękuje za komplementy i ja wraz z nim.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą sama wczesniej też radziłam sailor sie opanować a teraz sobie mysle, ze ani mnie to ziebi, ani grzeje, zrobi co będzie uważała za słuszne, nic mi do tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Oj... To moje małe samo dzisiaj nie wie co chce... Już strasznie zmęczona jestem...
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Wtajemniczenie
|
Piotruś śliczny, taki długi!
![]()
#1468 |
Zadomowienie
|
Moja liwka ma takie same bodziaki,Sliczny synuś
#1469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o ile opanowaliśmy czas od kapieli aż do rana, tak nie mozemy sie zgrać w ciągu dnia, czasem jeszcze sie gubię i na prawde nie mam pojęcia o co mu chodzi. tym bardziej , że na razie jestem też nie ugięta jeśli chodzi o noszenie na rękach, moje dziecko chciałoby , zeby je nosić ze 20 godzin dziennie , a ja się na to nie zgadzam, rozumiem jego potrzeby ![]() ![]() natomiast wtedy ja biegne za mamą i krzyczę : oj nie nie babciu, zacznij sie juz pakować , bo jak tak dalej pojdzie to pojedziesz do krakowa, zeby nosić wnuczka, bo mamusia wymięka ![]() ale nie przegadasz.... no nic, jakoś sobie poradzimy, bo nie powiem, ze czasem po prostu zdejmuje mi go z głowy , rąk i z pola widzenia i pozwala odpocząć czy gdzieś sie wyrwać. Pewnie jakby byla moją teściową to bym ją zlinczowała za to noszenie na rękach hahaha ![]() Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-08-05 o 18:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Zakorzenienie
|
Długaśny jak tatuś...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.