Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-05, 11:01   #3871
Troian
Raczkowanie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez xaggg Pokaż wiadomość
jeżeli jesteśmy przy kwestii forum, to mnie natomiast dziwi jak dorosłe, wydawałoby się poważne kobiety mogą zakładać jakkieś bzdetne rymowane wątki

Jak widzę wątki typu:
Wcierka, olej, maska-każdy włos na ich widok mlaska !!
Pełnoletność nie pomaga, mózg nam ciągle nie domaga, czyli ŁONA FAJT?!? po raz 18.
Jubileuszowa 10 część, a ja na Tżta nadal mam chęć - tżtówki 2009
Coraz dłuższe są wieczory i Teżetówki bierze na amory
Zdejmij ubranie, czeka nas wspolne ziemniakow obieranie

Redsy Żurawinowe uwielbiamy,od 2 lat naszych tż kochamy"

EURO się zbliża wielkimi krokami, DNO wciąż trenuje zabawy z ptakami!

Choć z tż-tami na co dzień mieszkamy od plotek życiowych nie uciekamy

Tutaj jest nasze zadupie, czyli rozmowy o seksie i kupie

Czikiriki bumsiakalaka od ponad roku męczymy TŻ-ta ptaka [wtf?]

... i tysiące innych.

Naprawdę nie można tego napisać normalnie?
A poza tym to dopiero teraz do mnie dotarło, ile tu jest wątków o TŻtach?
Mam wrażenie, że tym wizażankom w głowie tylko ich sweetaśne TŻciki
Te tytuły są straszne, naprawdę, żeby nie powiedzieć żenujące .
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 11:13   #3872
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Określenie TŻ funkcjonuje również na innych forach, nie tylko na wizażu.
Ale z wizażu się wzięło, prawda?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
a zdarzało mi się widzieć na żywo z jakąś wizażanką, której podczas rozmowy wypsnęło się: "a bo jak byłam z TŻtem..."
Ja tak czasem mówię rozmawiając na żywo z wizażankami. Wszyscy wiedzą o co chodzi.
Stary 2012-08-05, 11:22   #3873
funk_you
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xaggg Pokaż wiadomość
jeżeli jesteśmy przy kwestii forum, to mnie natomiast dziwi jak dorosłe, wydawałoby się poważne kobiety mogą zakładać jakkieś bzdetne rymowane wątki

Jak widzę wątki typu:
Wcierka, olej, maska-każdy włos na ich widok mlaska !!
Pełnoletność nie pomaga, mózg nam ciągle nie domaga, czyli ŁONA
No to już masz wyjaśnienie, mózg im nie domaga
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 11:55   #3874
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dziś zdziwiła mnie sytuacja zaistniała na facebooku. Znajoma ze szkoły wyszła za mąż i wstawiła kilka zdjęć z tego wydarzenia. Żadne spamowanie i fotorelacja, ot kilka sztuk z mężem. Pod zdjęciami komentarze gratulacyjne, masa życzeń i pozdrowień. Aż tu nagle zjawia się kobieta z rodziny koleżanki (być może jakaś kuzynka) i wstawia swoje żale, że jak to, młoda nie uznaje rodziny, że chętnie by złożyła życzenia NA ŻYWO a nie miała takiej możliwości i generalnie lament, bo nie została zaproszona.

Wydaje mi się, że ślub to święto przede wszystkim państwa młodych i to oni decycują z kim chcą celebrować to wydarzenie. Jeśli kogoś nie zapraszają to zapewne są ku temu jakieś powody. Sama mam w rodzinie osobę (Wy zapewne też), której nie wyobrażam sobie zaprosić na ślub i zwyczajnie tego nie zrobię, ponieważ mam ku temu powody. Ale zamiast przełknąć dumę i zachować się z klasą lepiej publicznie "linczować" młodą za to, że nie bawiła się na jej weselu
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 12:20   #3875
natalkaa7522
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;35702141]http://pl.wikipedia.org/wiki/Koprofilia

Przepraszam, musiałam [/QUOTE]

Dla mnie określenie Tż jest spoko, mi w ogóle nie przeszkadza
Stary 2012-08-05, 12:21   #3876
reverse
Zadomowienie

Moja kuzynka pół roku nie odzywała się do mojego brata, bo nie zaprosił jej na wesele. Za to zupełnie zapomniała o tym, że ona też go nie zaprosiła, na dodatek widzą się tylko kilka razy w roku... Zresztą ja bym się cieszyła, zawsze te kilkaset złotych więcej w kieszeni
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 12:26   #3877
Lady in Blue
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3570528 6]Dziś zdziwiła mnie sytuacja zaistniała na facebooku. Znajoma ze szkoły wyszła za mąż i wstawiła kilka zdjęć z tego wydarzenia. Żadne spamowanie i fotorelacja, ot kilka sztuk z mężem. Pod zdjęciami komentarze gratulacyjne, masa życzeń i pozdrowień. Aż tu nagle zjawia się kobieta z rodziny koleżanki (być może jakaś kuzynka) i wstawia swoje żale, że jak to, młoda nie uznaje rodziny, że chętnie by złożyła życzenia NA ŻYWO a nie miała takiej możliwości i generalnie lament, bo nie została zaproszona.

Wydaje mi się, że ślub to święto przede wszystkim państwa młodych i to oni decycują z kim chcą celebrować to wydarzenie. Jeśli kogoś nie zapraszają to zapewne są ku temu jakieś powody. Sama mam w rodzinie osobę (Wy zapewne też), której nie wyobrażam sobie zaprosić na ślub i zwyczajnie tego nie zrobię, ponieważ mam ku temu powody. Ale zamiast przełknąć dumę i zachować się z klasą lepiej publicznie "linczować" młodą za to, że nie bawiła się na jej weselu [/QUOTE]

Masakra A Twoja koleżanka odpowiedziała w ogóle na te publiczne żale?
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 12:34   #3878
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Masakra A Twoja koleżanka odpowiedziała w ogóle na te publiczne żale?
Nie było żadnej reakcji ze strony koleżanki. Sama w tej sytuacji też opuściłabym na to zasłonę milczenia bo o czym z kimś takim rozmawiać
Dziewczyna poniżyła się i tyle.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:00   #3879
cute poison
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Moja kuzynka pół roku nie odzywała się do mojego brata, bo nie zaprosił jej na wesele. Za to zupełnie zapomniała o tym, że ona też go nie zaprosiła, na dodatek widzą się tylko kilka razy w roku... Zresztą ja bym się cieszyła, zawsze te kilkaset złotych więcej w kieszeni
są ludzie, którym niestety nie dogodzisz. nie zaprosisz - obrażeni, zaprosisz - narzekają, że wydatki na prezent
cute poison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:10   #3880
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale z wizażu się wzięło, prawda?
Tego to już nie wiem
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:19   #3881
reverse
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cute poison Pokaż wiadomość
są ludzie, którym niestety nie dogodzisz. nie zaprosisz - obrażeni, zaprosisz - narzekają, że wydatki na prezent
No... Wiadomo, że jeśli to ktoś bliski dla mnie, to nie będę narzekać na wydatki, bo chcę być z tą osobą w tak ważnym dla niej dniu. Ale czepiać się braku zaproszenia na wesele osoby, która w ogóle dla nas nie jest ważna, jest dla mnie dziwne. I prawdę mówiąc, jakbym dostała zaproszenie na wesele od osoby, z którą nie utrzymuję kontaktu, a zaproszenie dostałabym "dla zasady", to kilka razy bym się zastanowiła, czy na pewno stać mnie, żeby na nie iść.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 13:19   #3882
BioIvO
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3570528 6]
Aż tu nagle zjawia się kobieta z rodziny koleżanki (być może jakaś kuzynka) i wstawia swoje żale, że jak to, młoda nie uznaje rodziny, że chętnie by złożyła życzenia NA ŻYWO a nie miała takiej możliwości i generalnie lament, bo nie została zaproszona.
[/QUOTE]

Myślę, że jak komuś bardzo zależało, żeby złożyć życzenia osobiście to jaki problem przyjechać do kościoła czy USC na ślub i złożyć życzenia. Przecież to nie jest impreza biletowana No chyba, że ślub odbył sie w tajemnicy.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 14:24   #3883
emememsik

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Myślę, że jak komuś bardzo zależało, żeby złożyć życzenia osobiście to jaki problem przyjechać do kościoła czy USC na ślub i złożyć życzenia. Przecież to nie jest impreza biletowana No chyba, że ślub odbył sie w tajemnicy.
Ja bym nie chciała, żeby na mój ślub przyszły osoby, których tam nie zaprosiłam.
Stary 2012-08-05, 14:43   #3884
xaggg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
No to już masz wyjaśnienie, mózg im nie domaga

;DD dzięki, oświeciłaś mnie!

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3570528 6]Dziś zdziwiła mnie sytuacja zaistniała na facebooku. Znajoma ze szkoły wyszła za mąż i wstawiła kilka zdjęć z tego wydarzenia. Żadne spamowanie i fotorelacja, ot kilka sztuk z mężem. Pod zdjęciami komentarze gratulacyjne, masa życzeń i pozdrowień. Aż tu nagle zjawia się kobieta z rodziny koleżanki (być może jakaś kuzynka) i wstawia swoje żale, że jak to, młoda nie uznaje rodziny, że chętnie by złożyła życzenia NA ŻYWO a nie miała takiej możliwości i generalnie lament, bo nie została zaproszona.

Wydaje mi się, że ślub to święto przede wszystkim państwa młodych i to oni decycują z kim chcą celebrować to wydarzenie. Jeśli kogoś nie zapraszają to zapewne są ku temu jakieś powody. Sama mam w rodzinie osobę (Wy zapewne też), której nie wyobrażam sobie zaprosić na ślub i zwyczajnie tego nie zrobię, ponieważ mam ku temu powody. Ale zamiast przełknąć dumę i zachować się z klasą lepiej publicznie "linczować" młodą za to, że nie bawiła się na jej weselu [/QUOTE]

no to kobietka pokazała klasę Myślała pewnie, że Pannie Młodej zrobi się głupio, a tak naprawdę to ona pokazała poziom żenua
xaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:04   #3885
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja bym nie chciała, żeby na mój ślub przyszły osoby, których tam nie zaprosiłam.
Ale z kościoła wścibskiej sąsiadki ani np.byłego narzeczonego nie wyrzucisz

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Edytowane przez BioIvO
Czas edycji: 2012-08-05 o 15:05
Stary 2012-08-05, 15:08   #3886
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd takie osoby mają wiedzieć kiedy jest ślub?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:29   #3887
Darkoz
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;3570528 6]Dziś zdziwiła mnie sytuacja zaistniała na facebooku. Znajoma ze szkoły wyszła za mąż i wstawiła kilka zdjęć z tego wydarzenia. Żadne spamowanie i fotorelacja, ot kilka sztuk z mężem. Pod zdjęciami komentarze gratulacyjne, masa życzeń i pozdrowień. Aż tu nagle zjawia się kobieta z rodziny koleżanki (być może jakaś kuzynka) i wstawia swoje żale, że jak to, młoda nie uznaje rodziny, że chętnie by złożyła życzenia NA ŻYWO a nie miała takiej możliwości i generalnie lament, bo nie została zaproszona. [/QUOTE]

Mnie w ogóle dziwią osoby, które wpraszają się na imprezy albo już po niej mają pretensje o to, że nie zostały zaproszone. Dla mnie to po prostu brak jakiejkolwiek dumy, oczywiście, że może być danej osobie przykro, ale należy uszanować decyzję gospodarza. Kiedyś ostro pokłóciłam się z dwoma osobami, z którymi wcześniej miałam w miarę dobry kontakt, przestałyśmy się do siebie odzywać. Nasza kłótnia zbiegła się z czasem kiedy zapraszałam ludzi na małą imprezę urodzinową, którą organizowałam. Oczywiście te osoby nagle chciały się pogodzić, a potem zaczęły napomykać o moich urodzinach, wymyślać jakieś bzdury, żeby tylko poruszyć ten temat i oczekiwały zaproszenia.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 15:31   #3888
emememsik

Cytat:
Nie wyrzucę, raczej będę ignorować, ale wolałabym jednak, żeby ludziom nie przychodziły takie głupie pomysły do głowy.
Stary 2012-08-05, 16:26   #3889
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A skąd takie osoby mają wiedzieć kiedy jest ślub?
Z zapowiedzi przedślubnych i tzw. wieści gminnej

Stary 2012-08-05, 16:38   #3890
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle dziwią osoby, które wpraszają się na imprezy albo już po niej mają pretensje o to, że nie zostały zaproszone. Dla mnie to po prostu brak jakiejkolwiek dumy, oczywiście, że może być danej osobie przykro, ale należy uszanować decyzję gospodarza. Kiedyś ostro pokłóciłam się z dwoma osobami, z którymi wcześniej miałam w miarę dobry kontakt, przestałyśmy się do siebie odzywać. Nasza kłótnia zbiegła się z czasem kiedy zapraszałam ludzi na małą imprezę urodzinową, którą organizowałam. Oczywiście te osoby nagle chciały się pogodzić, a potem zaczęły napomykać o moich urodzinach, wymyślać jakieś bzdury, żeby tylko poruszyć ten temat i oczekiwały zaproszenia.
O właśnie, na mnie się kiedyś obraziła koleżanka, bo jak pytała gdzie spędzam Sylwestra to odpowiedziałam, że u znajomego, a wyszło, że tam będzie nasz wspólny kolega. Czyli impreza totalnie nie moja, a koleżanka się obraziła, że jak mogliśmy jej też nie wziąć ze sobą i jak jej śmiem w ogóle mówić, że ja się bawię, a ona nie ma planów.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:15   #3891
DarkChocolate666
Zakorzenienie

A tak a'propo wesel i zapraszania na nie, to dziwi mnie właśnie zapraszanie praktycznie nieznajomych ludzi... W tym roku dostaliśmy chyba z 4 zaproszenia od osób, które widzieliśmy może z 5 razy w życiu, albo TŻ widział te osoby, a ja nawet nie wiem jak one wyglądają Oczywiście od razu postanowiliśmy, że na takie wesela chodzić nie będziemy, bo niestety, ale szkoda nam kasy i wolimy dołożyć do koperty bliskim.

Poza tym, zauważyłam też, że młodzi jak i starzy (w sumie wiek nie ma tu dużego znaczenia, ale w moim przypadku w większości to młodzi ludzie) nie potrafią nawet normalnie zaprosić na wesele... W moim odczuciu normalnym, grzecznym zaproszeniem jest przybycie do domu gości, których chce się zaprosić (nie chodzi mi tu oczywiście o sytuację, gdy zarówno młodzi jak i goście są z innych krajów) i zapraszanie przynajmniej na miesiąc wcześniej przed datą ślubu.
Przerabialiśmy z TŻ już takie kwiatki jak zapraszanie 2 tyg przed ślubem. Ciekawym jest, że te osoby dokładnie wiedziały, że mój TŻ może w ciągu roku ma z 2 razy wolny weekend...
Ostatnio mój TŻ dostał zaproszenie na wesele w swojej pracy z tłumaczeniem: "bo was nie ma jak zastać" Tyle, że ta osoba nigdy nie zapytała się czy mamy czas... A i jeszcze doprecyzowanie: "wpisałem na zaproszeniu, żebyś przyszedł z osobą towarzyszącą, bo nie wiem jak ta Twoja się nazywa" No a jak niby ma wiedzieć skoro ja go nigdy nie widziałam i nie byliśmy sobie przedstawieni?
A i ostatni kwiatek. 7 rano czwartek do TŻ dzwoni jakiś nieznany numer. TŻ odbiera, a jakiś facet mówi: Cześć, jestem Piotrek i organizuję wieczór kawalerski X.Y., który odbędzie się w tą sobotę o 19 w klubie Z. Będziesz?" A mój TŻ zaspany mówi, że się zastanowi i da mu jutro znać. Jakiś obcy facet zaprasza go na wieczór kawalerski podczas, gdy my nawet nie zostaliśmy zaproszeni na ślub Zaproszenie na ślub zostało potem wręczone 2 tygodnie przed weselem I jeszcze zdziwienie, że nie idziemy.
Stary 2012-08-05, 19:35   #3892
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
A tak a'propo wesel i zapraszania na nie, to dziwi mnie właśnie zapraszanie praktycznie nieznajomych ludzi... W tym roku dostaliśmy chyba z 4 zaproszenia od osób, które widzieliśmy może z 5 razy w życiu, albo TŻ widział te osoby, a ja nawet nie wiem jak one wyglądają Oczywiście od razu postanowiliśmy, że na takie wesela chodzić nie będziemy, bo niestety, ale szkoda nam kasy i wolimy dołożyć do koperty bliskim.

Poza tym, zauważyłam też, że młodzi jak i starzy (w sumie wiek nie ma tu dużego znaczenia, ale w moim przypadku w większości to młodzi ludzie) nie potrafią nawet normalnie zaprosić na wesele... W moim odczuciu normalnym, grzecznym zaproszeniem jest przybycie do domu gości, których chce się zaprosić (nie chodzi mi tu oczywiście o sytuację, gdy zarówno młodzi jak i goście są z innych krajów) i zapraszanie przynajmniej na miesiąc wcześniej przed datą ślubu.
Przerabialiśmy z TŻ już takie kwiatki jak zapraszanie 2 tyg przed ślubem. Ciekawym jest, że te osoby dokładnie wiedziały, że mój TŻ może w ciągu roku ma z 2 razy wolny weekend...
Ostatnio mój TŻ dostał zaproszenie na wesele w swojej pracy z tłumaczeniem: "bo was nie ma jak zastać" Tyle, że ta osoba nigdy nie zapytała się czy mamy czas... A i jeszcze doprecyzowanie: "wpisałem na zaproszeniu, żebyś przyszedł z osobą towarzyszącą, bo nie wiem jak ta Twoja się nazywa" No a jak niby ma wiedzieć skoro ja go nigdy nie widziałam i nie byliśmy sobie przedstawieni?
A i ostatni kwiatek. 7 rano czwartek do TŻ dzwoni jakiś nieznany numer. TŻ odbiera, a jakiś facet mówi: Cześć, jestem Piotrek i organizuję wieczór kawalerski X.Y., który odbędzie się w tą sobotę o 19 w klubie Z. Będziesz?" A mój TŻ zaspany mówi, że się zastanowi i da mu jutro znać. Jakiś obcy facet zaprasza go na wieczór kawalerski podczas, gdy my nawet nie zostaliśmy zaproszeni na ślub Zaproszenie na ślub zostało potem wręczone 2 tygodnie przed weselem I jeszcze zdziwienie, że nie idziemy.
żenada
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:53   #3893
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Troian Pokaż wiadomość
Te tytuły są straszne, naprawdę, żeby nie powiedzieć żenujące .
I najgorsze, że trzeba przeczytać pół wątku lub spytać kogoś na priv by dowiedzieć się na jaki temat jest dany wątek.
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 19:57   #3894
szakal165
Zakorzenienie

dziwią mnie osoby z mojej rodziny, które gdy otrzymałam list z informacja o dostaniu się na studia, odwodzą mnie od tego pomysłu:
osoba 1:"zobaczysz, po miesiącu będziesz narzekać, nie dasz sobie rady, to jest naprawdę trudny kierunek, dużo matematyki i mój znajomy x sobie nie poradził, po roku zrezygnował", "tam się zgubisz, bo są tramwaje"
osoba2 :"przecież możesz się uczyć w szkole policealnej w swoim mieście"
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 20:02   #3895
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że te wszystkie "kwiatki" stąd, że młodzi chcą mieć jak najwięcej kopert - nieważne od kogo, byleby było ich dużo i się zwróciło za imprezę.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
dziwią mnie osoby z mojej rodziny, które gdy otrzymałam list z informacja o dostaniu się na studia, odwodzą mnie od tego pomysłu:
osoba 1:"zobaczysz, po miesiącu będziesz narzekać, nie dasz sobie rady, to jest naprawdę trudny kierunek, dużo matematyki i mój znajomy x sobie nie poradził, po roku zrezygnował", "tam się zgubisz, bo są tramwaje"
Bardzo dziwne zachowanie. Tak jakbyś liceum zaliczała na samych trójach.
Stary 2012-08-05, 20:19   #3896
szakal165
Zakorzenienie

może nie jestem orłem ze scisłych, ale miałam pasek w ostatniej klasie
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 20:23   #3897
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Apropo zapraszania na wesela

Ja miałam taką sytuację, że moja koleżanka, nie jakaś bliska, ze studiów poprosiła żebym została jej świadkową/druhną. Nie zgodziłam się, ponieważ nie znałabym na tym weselu kompletnie nikogo poza nią i jej facetem którego widziałam dwa razy po 10 min i czułabym się po prostu niezręcznie. I potem ona nawet nie wręczyła mi zaproszenia osobiście tylko wysłała pocztą (a nie mieszkamy setki kilometrów od siebie, tylko w okolicach dużego miasta w którym mogłybyśmy się spotkać chociaż na kawę na pół godziny. Ciekawe czy jakbym się zgodziła na to druhnowanie to też by mi zaproszenie wysłała
Uważam, że jeśli ktoś nie mieszka naprawdę daleko, to jednak wypada go zaprosić osobiście.
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-05, 20:24   #3898
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
może nie jestem orłem ze scisłych, ale miałam pasek w ostatniej klasie
Tym bardziej powinni się odczepić.
Stary 2012-08-05, 22:13   #3899
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
znałam takie osoby na pierwszym roku, które dopiero co przyjechały do Krakowa i bały się tramwajów...
Stary 2012-08-05, 22:35   #3900
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
No... Wiadomo, że jeśli to ktoś bliski dla mnie, to nie będę narzekać na wydatki, bo chcę być z tą osobą w tak ważnym dla niej dniu. Ale czepiać się braku zaproszenia na wesele osoby, która w ogóle dla nas nie jest ważna, jest dla mnie dziwne. I prawdę mówiąc, jakbym dostała zaproszenie na wesele od osoby, z którą nie utrzymuję kontaktu, a zaproszenie dostałabym "dla zasady", to kilka razy bym się zastanowiła, czy na pewno stać mnie, żeby na nie iść.
Ja w ogóle nie znam rodziny mojego taty, mieszkają w innej części Polski i widziałam ich raz w życiu na pogrzebie i tyle. Gdybym robiła ślub to napewno nie zapraszałbym ich i 'ciotek' z którymi nic mnie nie łączy (rodziny się nie wybiera) a które przyszłyby na wesele żeby tylko wszystko obgadać. Ja większości swojej rodziny nie trawię (moje nieszczęście-mieszkają koło mnie) i wiem, ze jak będe robiła kiedykolwiek ślub to napewno ich nie zaproszę. Wolę mieć na swoim ślubie przyjaciół z którymi mnie dużo łączy.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości