|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. V
Z tą zabawą to chodzi chyba o to żeby ograniczyć dziecku bodzce tzn np tż-ta babcia bawiła się z małą tak że chowała się za drzwiami i wyskakiwała i :"łaaaa"
![]() ![]() A z zabawkami u mnie też jest tak że jedną zajmie się na kilka sekund, rzuca za siebie i bierze następną. Ale muszę powiedzieć ze przez te dwa dni pochowałam większość zabawek i bawi siętym co ma, jak jej się znudzą to chowam do pudła, wyciągam nastepne. No i nie ma takiego bałaganu w domu ![]() dygotka- mi też sięwydaje że wazy ok, skończy się moze wreszcie komentowanie że jest chudzielcem z tą zabawą to jeszcze np. mała wcześniej zaśmiewała się w głos jak ja ją miałam na rękach i "uciekałysmy" a tż biegł za nami i nas gonił, takich zabaw mamy unikac
Alunia ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-05 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Filip wazyl 2990, potem przez zoltaczke byl tak senny, ze nie mial sily ssac i sporo spadl, zebra mozna mu bylo liczyc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Poprosilam zula o odkurzenie w pokoju na dole. Co robi zul?
Odsunal lOdowke, umyl sciane za nia i odkurza jej tyl, pokazuje mi ile brudu bylo pod lodowka. Wczesniej pol godziny czyscil odkurzacz, przetykal rure, zmienial worek... A dywan w pokoju? Who cares ![]() ![]()
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
Kurcze Olka to wszystko nasze ulubione zabawy przy ktorych zule sie do rozpuku smieja
![]() A dzis chlopcy odkryli cudowne wprost miejsce zabaw- toaleta Cel nr 1 szczotka do kibla- szybko zostal skonfiskowany Cel nr 2 papier toaletowy ktory sie tak cudnie rozwijaa potem zuje - tez mama zabrala Na szczescie kibelka zabrac nie mogla- co najwyzej zamknac ![]() ![]()
#4477 |
Zadomowienie
|
....ale obiadek zje, kaszkę i cyckiem musi popić
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak on sprzata to niech sie perfekcyjna pani domu schowa ![]() Tylko mnie wkurza ze zamiast najpierw zrobic rzezy najpotrzebniejsze to marnuje czas na glupoty i jego sprzatanie trwa juz 2 godz i ani troche czysciej nie jest ( pomijajac kat za lodowka)
![]() |
#4479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Paulinka 18.11.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() ''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.'' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
My po obiedzie
![]() Odkąd Paulinka zaczęła raczkować sama się bawi, pójdzie po zabawki normalnie suuupcio ![]() ![]() Olka my się też tak często bawimy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() no kurcze, nie mówię, że ta lekarka nie wie co mówi, ale u nas też zabawa w "a kuku", wyskakiwanie zza drzwi, "tarmoszenie", łaskotanie i tym podobne wariowanie jest na porządku dziennym... i co? tzn że wszystkie źle postepujemy?! no głupia juz jestem ![]()
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Zul dalej sprzata w natchnieniu. A ja sie wkurzam bo mielismy tylko odkurzyc i isc na spacer
![]() Dobrze ze szafki w kuchni montowane bo by pewnie w szale odsuwal i za nimi wymiatal... Oli- on prwdzej czy pozniej do ego odkurzenia i dywanu dojdzie. W tym tempie mysle kolo 18 bo teraz oliwi zawiasy od drzwi do schowka pod schodami ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Raczej perfekcyjny zul domu Wlasnie dostrzeglam ze scierki kuchenne gotuje ![]() Ale musze moich synow pochwalic- przez ostatnia godzine dominek spi jak aniolek a adasko sie grzecznie bawi sam caly czas- tylko go zabieram do pomieszzenia gdzie akurat sprzatam bo lubi byc ze mna
#4484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
No i się rozpadło... z jednej strony fajnie bo tz nie będzie musiał farmy podlewać;-) schłodziło się trochę ale jak będzie padać to się z młodym na spacer nie pójdzie a dziś był tylko trochę na dworku...eh
Glam Twój tz jest lepszy niż perfekcyjna pani domu:-D hehe mój ostatnio nie sprząta w domu może czasem gary umyje...chyba ostatnio za dużo rzeczy w domu robię i znaczył że przy młodym ogarniam. wszystko i stwierdził że po co ma się wychylać z robotą...
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas wirus odchodzi, jeszcze kilka strupków po najgorszych krostach zostało, apetyt wrócił i od jutra znowu mozna spacerować ![]() Noc jak na Hele masakryczna, bo obudziła sie koło 1 z rykiem i po 180ml mleka dopiero zasneła, chociaż najpierw poszla woda. POtem jeszcze raz koło 4 mleko i o 5,30 pobudka. A juz byoa tak fajnie, ze góra 1 pobudka, a ostatnie noce to spała calutką noc. Rozregulowała nam sie Helusia bo nie chce spac koło 16-17 a potem o 18,30 to juz zasypia na siedząco, ale to pewnie przez brak spacerów, chorobę i przyzwyczajanie sie do niani. Helcia świetnie ją przyjęła, pomijając marudzenie spowodowane choróbskiem, ale juz 3 dnia jak niania wyszła to Hela w ryk jakby jej ktos zabrał najlepszą zabawke na świecie! nie wiem czy nie powinnam byc zazdrosna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko to jest tak,że wiadomo-każdy człowiek jest inny i każde dziecko inny ma temprament.na jednych "akuku",telewizor itp itd bedzie rozbudzać i będzie rozbudzało a innego nie. A Ty uśniesz od razu jesli wrócisz od razu z głośnego koncertu?? ja nie,ja potrzebuję się wyciszyc przed snem-poczytać posiedzieć w ciszy ![]() Glam-i jak,poszliście an spacerek?
![]() |
#4488 |
Zakorzenienie
|
Szpilka nie badz zazdrosna tylko sie ciesz ze macie fajna nianie i ze Hela ja lubi
![]() A propos zazdrosci to mi zul ostatnio powiedzial ze on jest o mne zazdrosny, boon z zulikami tyle czasu spedza, stara sie ale i tak jak ja przychodze to jego mogloby nie byc ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Dygotko poszlismy- ale na taki w sumie dosc krotki Zaliczylismy biedronke gdzie za nic- bo nic nie kupilismy- zaplacilam 80 zl ![]() W parku poznalismy pare polsko- bialoruska z dwuletnim synkiem, pogadalismy milo, godzinka i do domu Zuliki dostaly podwieczorek pozny
#4489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie mówię że nie będziemy się bawic w akuku ale w te zabawy też można się bawić na różne sposoby, tż i jego rodzina są"głośnymi" ludzmi więc jak wyskoczy zza drzwi i się rozedrze to umarłego by z grobu podniosl ![]() No i chyba źle zrozumiałyście, przecież ja nie krytykuję nikogo i nie narzucam, sprobuję tylko tej medoty na swoim dziecku bo wydaje mi się logiczna, może akurat pomoże, czy to coś złego? glam mam coś wspólnego z Twoim tz z tym sprzątaniem ![]()
Alunia ![]() Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-08-05 o 18:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Dobra,jutro postaram się wbić do lekarza na wazenie i jego opinie o naszej wadze piorkowej.mowicie o podwojeniu wagi-mala w prawdzie duza się urodziła,ale brakuje jej ok kg do podwojenia...(ciut poniżej trzeciego centyla jesteśmy)
Zulikow nie ma,mala już śpi,a ja mam dylemat: W ciszy i spokoju lenic się W ciszy i spokoju sprzątać,bo wiadomo,zawsze coś się do ogarniecia znajdzie... ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Z tym wyciszaniem dziecka myśle,ze jedno coś takiego potrzebuje,a drugie nie.przed chwila po kąpieli wyglupialam sie z mala na maksa,a ona i tak od razu zasnela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Olka ja nie krytykuje absolutnie
![]() Tez szczerze mowiac nieraz o tym myslalam tzn o wyciszaniu- w kontekscie zulikow i soni I wiesz co- mysle ze mozna isc na kompromis i w kuku, szalemstwa i wyglupy bawic sie z rana a tak od 16-17 wyciszac Ja na pewno to wyprobuje bo ryzyko i koszt zadny- a koze akurat faktcznie pomoze ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Zezarlam samiusienka opakowanie ciastek z czekolada- i wierzyc mi sie nie chce ze tych nedznych pare ciasteczek moglo miec 800 kalorii? To jakies zarty chba
#4492 |
Rozeznanie
|
![]() Olka Mój miał identyczną wage urodzeniową ![]() Kupiłam dzisiaj viburcol (bez recepty) i nie podałam bo się boje. Dalia skoro je z łyzeczki od innych to chyba nie masz co sie przejmować żłobkiem.A pół marchewki dla takiego Malucha to mi się wydaje duzo.Mój np jak ma dobry dzień to zje max ze 3/4 duzego słoiczka. Przecież Maluszki mają żołądeczki wielkosci swojej piąstki. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-05 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahahahaha... ja zostawiłam 3 na jutro ![]() pomyslalam o tym samym- glosne gry i zabawy czy jakies pobudzające do 16tej, a potem juz na spokojnie .... moj dziec mnie nie lubi... przyjechał dzis tatus ją wykąpać i zobaczyc o co mi kaman... a Maja radośnie się popluskała :/ wyszlam na idiotke :/ chociaz jak juz z recznikiem przyszlam to sie rozplakala na moj widok.... wiec jej chyba o mnie chodzi :/ no ... nie powiem ale mi bardzo smutno bylo ... zasneła o 20, a ze jutro praca, i ja zmykam maminki ![]() ps... zaraz koniec wątka... muff??? załozysz kolejną część ??? czy jak ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm... sa marchewki i marchewki wiec dodam ze chodzi mi o marchewke o srednicy max 1cm i dlugosci 4 cm ![]() dzisiejszej zupki zjadla 3 łyzki ode mnie i z 8 od taty... ale w sumie dosc sycąca, bo to ryz z marchewka i cukinia oraz rybką... a poza tym cyc, cyc, cccccyyyyyyyyyyyyyccccccc ccc.... ps2. u nas skwar jak nie wiem.... w domu 28 mam wlasnie, a na dworku 25.... a jutro ponad 30 :/ dobrze ze klima w pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dalia nie chwaliłaś się,ze znalazłaś prace (albo przeoczyłam), co Córunią?Z kim zostaje? U nas lekki deszczi grzmi w oddali. Juz nie w oddali a ja sie burzy boje ![]() Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-05 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a teraz juz jej dawno nie wazylam,i jestem ciekawa ile juz przybrala,moze tez skocze tylko zeby ja zwarzyc,sama nie wiem ![]() a w jakim celu?na zabkowanie?u nas w ostatecznych przypadkach dzialal,ale czasem podobno dzieci na niego wcale nie reaguja Witam sie mamusie wieczorowa pora moje dziecko kochane jest niezlym ancymonem,jestem w pokoju jest ok,ledwo wyjde wrzask i placz,wchodze smieje sie zaraz ![]() my dzisiaj pozwiedzalismy zoo,mala zobaczyla zyrafe i z emocji zasnela na prawie 2 h ![]() ![]() taki upal u nas ![]() a jutro do kina z sis sie udaje ![]() ![]() moj dziec na szczescie z lyzeczki ladnie je,i jej od urodzenia bylo wszystko jedno,czy mleczko leci z butli czy z cyca,ale jak ma gorszy dzien,zabkowanie,czy cos to tylko cyc,no i dalej kiepsko z piciem u niej,jedynie jej wejdzie herbatka koperkowa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
Wariateczko viburcol na ząbkowanie bo liczne nocne pobudki są chyba tez winą ząbków bo dzisiaj w nocy smarowałam zelem i było troche lepiej.
Mój za to pije bardzo dużo dzisiaj samej wody 2x po 240 ml do tego trochę kmpotu tak z 50 ml no i obowiązkowo kilka łyków wody z 1,5l butli. Ja tez nie mogę nigdzie wyjśc bo od razu wrzask. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-05 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie, znaczy I etap przeszlam, ale narazie ![]() ![]() ![]() wiesz co... wagowo jest miedzy 10-25 centylem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
u mnie na odwrot... jak wychodze to luz, jak ktos z nia jest... jak wracam to ryczy ![]() Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2012-08-05 o 20:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
To kciuki trzymam
![]() ![]() Teraz dzieciaczki już nie będą tak bardzo przybierały na wadze i w ogóle dziewczynki są jednak drobniejsze od chłopców.Mój jaki ciężki a je -porównując do innych wątkowych Maluszków- mało (sorry z cyca doi ile wlezie a najwięcej w nocy ![]() Nasza pediatra na zadne centyle nie patrzy. Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-08-05 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.