Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-06, 04:56   #3901
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mnie to określenie pasuje, bo jest krótkie, nie chciałoby mi się za każdym razem pisać narzeczony
W Twoim przypadku { } to jest jak najbardziej TŻ , a nie chłopak poznany np. dwa miesiące temu .

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja też lubię określenie TŻ (bo krótkie i szybko się pisze), ale w odniesieniu do kogoś, kto rzeczywiście jest naszym towarzyszem życiowym, a nie kimś z kim się luźno spotykamy kilka tygodni
Otóż to ! Mnie nie dziwi używanie określenia Towarzysz Życia, w stosunku do kogoś, kto nim jest . Ale przyjęło się mówić/pisać "TŻ" o kimś np. tydzień temu poznanym . I to mnie wręcz śmieszy .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 10:28   #3902
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
W Twoim przypadku { } to jest jak najbardziej TŻ , a nie chłopak poznany np. dwa miesiące temu .
A co jak się zostało narzeczoną po dwóch miesiącach znajmości ? To wtedy "można" już używać tego terminu czy jeszcze nie ? W ogóle - po jakim czasie wspólnego bycia jest to termin "uprawniony" do użycia ? Po miesiącu, po pół roku, roku, 10 latach, czy po jakim czasie ? Ktoś to ustalił, wyliczył jakoś ?

Moim zdaniem to jest zwykłe czepialstwo takie rozkminanie, kto i kiedy powinien używać tego skrótu i to mnie dziwi, że komuś się chce o to czepiać Termin TŻ został wymyślony - jak ja to rozumiem - żeby było łatwiej i krócej, a żeby wszyscy wiedzieli, ze chodzi o osobę, z którą się jest w związku/miłosnej relacji. Miał zastąpić chłopaka, męża, narzeczonego, konkubenta, partnera, kochanka i tyle.

Jeżeli będzie się to traktować jak termin, do którego najpierw trzeba "awansować" to potem nie ma sie co dziwić, jak panny zacieszają na jakimś wątku, że już od roku ciągną ptaka TŻa Toć to zaszczyt mieć TŻ i w sposób uprawniony tak o nim mówić, wychodzi na to.
Gorzej, jak ktoś uzna, że rok to za krótko i co wtedy. Ło la boga, jakie to forum jest trudne

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio widziałam jak facet wrzucił do koszyka chleb luzem, stałam za nim w kolejce do kasy i nie mogłam się nadziwić temu zjawisku.
Ja się nie mogę nadziwić zjawisku wstawiania do kosza dzieciaków w brudnych buciorach. Parę razy już widziałam coś takiego - dziecko nie siedziało na tym siodełku, które jest z przodu kosza, a zostało wstawione do środka i tak jeździło uasadowione między zakupami Były to dzieci dość duże, chodzące - pewnie chodzące też po psich .ównach. Także świetny pomysł, smacznego i dużo zdrowia dla mądrych matek (a przede wszystkim dla tych dzieci) i wszystkich, którzy potem wkładali tam swoje zakupy. Bezmyślność ludzka nie zna granic.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-08-06 o 10:30
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:11   #3903
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość

Ja się nie mogę nadziwić zjawisku wstawiania do kosza dzieciaków w brudnych buciorach. Parę razy już widziałam coś takiego - dziecko nie siedziało na tym siodełku, które jest z przodu kosza, a zostało wstawione do środka i tak jeździło uasadowione między zakupami Były to dzieci dość duże, chodzące - pewnie chodzące też po psich .ównach. Także świetny pomysł, smacznego i dużo zdrowia dla mądrych matek (a przede wszystkim dla tych dzieci) i wszystkich, którzy potem wkładali tam swoje zakupy. Bezmyślność ludzka nie zna granic.
Dziecku zabronisz? Przecież to takie małe, niewinne stworzenie. A jak je z ziemi brudnymi rączkami to też nic złego, więc co tu się bać kupki na bucikach?
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:46   #3904
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Dziecku zabronisz? Przecież to takie małe, niewinne stworzenie. A jak je z ziemi brudnymi rączkami to też nic złego, więc co tu się bać kupki na bucikach?
Tym bardziej, że takie gówienko spod dziecięcego bucika, to przecież aż słodkie !

Ostatnio w pobliskim Polo Markecie zwróciłam uwagę pracownicom na stan zafajdania tamtejszych koszyków - takie do noszenia w ręku są. Spód w większości koszy był aż czarny ! Zwróciłam uwagę, bo pan ochroniarz pierwszy zwrócił mi uwagę, że wchodzę i chodzę po sklepie bez koszyka. No skoro o tym wspomniał, to chętnie mu pokazałam jak wyglądają te koszyki i wytłumaczyłam dlaczego nie chcę mieć z nimi nic wspólnego dopóki nie zostaną wyczyszczone. Sklep spożywczy i taki syf, w głowie się nie mieści. Ciekawe co na to sanepid, dlaczego się tym nie interesują w czasie kontroli. Bo ewidentnie się nie interesują.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:51   #3905
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
1. Dziwią mnie niektóre zachowania na facebook'u. Przykład: ktoś wrzuca zdjęcie gołej babki/babki w bikini itp. Od razu w komentarzach pojawia się ich pełno na temat tej kobiety, niektóre bardzo żenujące. Najczęściej te komentarze piszą mężczyźni, którzy są w związku/mają żonę. Czy tylko mnie by denerwowało i zabolało, gdyby mój facet pisał jakieś komentarze w stylu "ale bym ją ***" pod zdjęciami innych kobiet? Pomijam to, że takie teksty to dla mnie niezłe buractwo. Bo zaczęłam się zastanawiać, czy to ja jestem jakaś przewrażliwiona, może to norma, że facet rzuca takie durne teksty w kierunku innych kobiet*.
Bo to jest zwykłe buractwo, bardzo możliwe, że ci panowie reagują tak samo, kiedy widzą ładną dziewczynę na ulicy i nie widzą w tym nic złego. Tyle, że na facebooku wszyscy widzą, że np. osobnik jest żonaty, żona też komentarz widzi, no ale cóż, jak widać związek nie gwarantuje przybycia rozumu i manier.

A mnie dziwie święte oburzenie na niedopełnienie wszystkich ceregieli związanych z zaproszeniem na ślub. Że zadzwonił zamiast zaprosić osobiście, że za późno zaprosił. Nosz kurde państwo młodzi naprawdę mają co robić, nie muszą jeździć do każdego ziutka jak do królowej angielskiej, ale to nie znaczy, że nie chcą żeby ta osoba przyszła. Arystokracja się kurde znalazła z urażoną dumą. Poza braniem ślubu i całą jego organizacją ludzie też mają inne zajęcia i obowiązki. Pracę na przykład.

Raz w autobusie słuchałam takiej rozmowy jakiegoś kolesia z kolegą przez telefon, wyrażał swoje oburzenie, że został właśnie za późno zaproszony. No ok, ja rozumiem że 2 tygodnie przed to już można mieć plany czy po prostu nie móc pójść, ale on się czuł zlekceważony i mówił, że pewnie inni goście nie dopisali, dlatego jego wreszcie zaprosił. Ludziom to się chyba nudzi, żeby mieć takie problemy. Idziesz albo nie. A nie jak królewicz na ziarnku grochu.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 11:55   #3906
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem to jest zwykłe czepialstwo takie rozkminanie, kto i kiedy powinien używać tego skrótu i to mnie dziwi, że komuś się chce o to czepiać Termin TŻ został wymyślony - jak ja to rozumiem - żeby było łatwiej i krócej, a żeby wszyscy wiedzieli, ze chodzi o osobę, z którą się jest w związku/miłosnej relacji. Miał zastąpić chłopaka, męża, narzeczonego, konkubenta, partnera, kochanka i tyle.

.
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ------

O to, to

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Dżizuuus dałam sie nabrac? ze ty tak na serio?

Cytat:
Tym bardziej, że takie gówienko spod dziecięcego bucika, to przecież aż słodkie !

Ostatnio w pobliskim Polo Markecie zwróciłam uwagę pracownicom na stan zafajdania tamtejszych koszyków - takie do noszenia w ręku są. Spód w większości koszy był aż czarny ! .
O kurde. Jak taki syf to nie boisz sie tam robic zakupow?
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:10   #3907
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
A mnie dziwie święte oburzenie na niedopełnienie wszystkich ceregieli związanych z zaproszeniem na ślub. Że zadzwonił zamiast zaprosić osobiście, że za późno zaprosił. Nosz kurde państwo młodzi naprawdę mają co robić, nie muszą jeździć do każdego ziutka jak do królowej angielskiej, ale to nie znaczy, że nie chcą żeby ta osoba przyszła. Arystokracja się kurde znalazła z urażoną dumą. Poza braniem ślubu i całą jego organizacją ludzie też mają inne zajęcia i obowiązki. Pracę na przykład.

Raz w autobusie słuchałam takiej rozmowy jakiegoś kolesia z kolegą przez telefon, wyrażał swoje oburzenie, że został właśnie za późno zaproszony. No ok, ja rozumiem że 2 tygodnie przed to już można mieć plany czy po prostu nie móc pójść, ale on się czuł zlekceważony i mówił, że pewnie inni goście nie dopisali, dlatego jego wreszcie zaprosił. Ludziom to się chyba nudzi, żeby mieć takie problemy. Idziesz albo nie. A nie jak królewicz na ziarnku grochu.
Czuję, że pijesz do mnie

Po pierwsze arystokracją nie jestem, ale zapraszanie na ślub przez telefon jest dla mnie śmieszne, gdy ta osoba mieszka np. w tym samym bloku. A zapraszanie na 2 tyg przed ślubem, to jest dla mnie pewnego rodzaju lekceważenie. Państwo młodzi nie mają czasu przyjść i zaprosić tak, aby każdy mógł zaplanować uczestnictwo w ich uroczystości, to ja nie mam czasu na przyjście na taką imprezę.

Co do pogrubionego, no właśnie goście też mają pracę i inne obowiązki.
Chyba się tak sperzyłaś, bo pewnie sama bierzesz ślub i podobnie gości zapraszasz

A i skoro państwu młodym tyle czasu organizacja tego ślubu zajmuje, to może niech w ogóle gości nie zapraszają. W końcu będą mieli tyle czasu więcej, nie trzeba będzie jeździć, dzwonić, wysyłać. Oszczędzą mnóóóstwo kasy i czasu.

Edytowane przez DarkChocolate666
Czas edycji: 2012-08-06 o 13:43
DarkChocolate666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:25   #3908
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DarkChocolate666 Pokaż wiadomość
Czuję, że pijesz do mnie

Po pierwsze arystokracją nie jestem, ale zapraszanie na ślub przez telefon jest dla mnie śmieszne, gdy ta osoba mieszka np. w tym samym bloku. A zapraszanie na 2 tyg przed ślubem, to jest dla mnie pewnego rodzaju lekceważenie. Państwo młodzi nie mają czasu przyjść i zaprosić tak, aby każdy mógł zaplanować uczestnictwo w ich uroczystości, to ja nie mam czasu na przyjście na taką imprezę.

Co do pogrubionego, no właśnie goście też mają pracę i inne obowiązki.
Chyba się tak sperzyłaś, bo pewnie sama bierzesz ślub i podobnie gości zapraszasz
Zgadzam się z Tobą bo sama miałam podobną sytuację w rodzinie - bliskiej rodzinie więc dla nas obecność była obowiązkowa.
W grę wchodziła ciąża. Z jakieś 3 miesiące przed ślubem pojawiały się o nim PLOTKI. Same zaproszenia z konkretną datą śluby dostaliśmy jakieś 3 tyg. przed nim.
Niestety ja i moja babcia nie mogłyśmy się na nim pojawić. Babcia dzień przed planowanym ślubem wyjechała na kontrakt a ja byłam zmuszona zostać z jej i moim psem w jej domu.
Ok, ktoś powie, że 3 tyg. to nie tak mało. Mało jeśli musisz zorganizować pieniądze na podróż na drugi koniec Polski + na jakiś prezent czy głupią kopertę i jeszcze coś kupić do ubrania. Przy okazji trzeba załatwić urlop w pracy (a nie zawsze dają) i jeszcze opiekę dla psa (tutaj ja zostałam opiekunką bo i tak nie mogłam jechać).
Było nam bardzo przykro, że nie widziałyśmy ślubu bliskiej nam osoby. Ale tak to jest gdy na gwałt planuje się ślub z równie planowaną ciążą (bo wbrew pozorom ona podobno była planowana -_- )
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:31   #3909
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dosłyszałaś, ile przed ślubem został zaproszony?

Ja byłam w sytuacji, że moi rodzice zostali zaproszeni miesiac przed, bez rodziny, a w środę (!!) cztery dni przed weselem, wpadł Pan Młody i powiedział, że zrozumieli swój błąd i że mnie też zapraszają..

Aha, "zrozumieli błąd" - okazało się, że dwa dni wczesniej zmarł ktoś z rodziny i ok 25 gości dało znać, że nie przyjdzie (powiedzieli, że na ślubie będą, ale na salę nawet nie wstąpią) - wesele robione na wsi, po swojskiemu, bez cateringu, wszystko pozamawiane, nie można zmniejszyć liczby gości, więc "doprasza" się tych, których można.

Nie poszłam, oczywiście.
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:35   #3910
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Jeżeli będzie się to traktować jak termin, do którego najpierw trzeba "awansować" to potem nie ma sie co dziwić, jak panny zacieszają na jakimś wątku, że już od roku ciągną ptaka TŻa Toć to zaszczyt mieć TŻ i w sposób uprawniony tak o nim mówić, wychodzi na to.
wypraszam sobie!

Co do dziwnych zachowań - wytłumaczcie mi, jak to się dzieje, że poziom chamstwa przy wymuszaniu pierwszeństwa jest odwrotnie proporcjonalny do odległości jaką dany kierowca musi pokonać? Wiele razy zdarzyło mi się, że wyjechał mi przed samą maskę tak, że musiałam hamować z piskiem opon, jakiś pajac i trzy bramy dalej wjechał do kogoś

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:39   #3911
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
ale dosłyszałaś, ile przed ślubem został zaproszony?

Ja byłam w sytuacji, że moi rodzice zostali zaproszeni miesiac przed, bez rodziny, a w środę (!!) cztery dni przed weselem, wpadł Pan Młody i powiedział, że zrozumieli swój błąd i że mnie też zapraszają..

Aha, "zrozumieli błąd" - okazało się, że dwa dni wczesniej zmarł ktoś z rodziny i ok 25 gości dało znać, że nie przyjdzie (powiedzieli, że na ślubie będą, ale na salę nawet nie wstąpią) - wesele robione na wsi, po swojskiemu, bez cateringu, wszystko pozamawiane, nie można zmniejszyć liczby gości, więc "doprasza" się tych, których można.

Nie poszłam, oczywiście.
Bo to tak zazwyczaj jest, że jak się jest zaproszonym na kilka dni przed ślubem, to raczej w 90% przypadkach jest się gościem "doproszonym", bo ktoś inny nie mógł przyjść, a przecież za miejsce jest już zapłacone.
Stary 2012-08-06, 13:43   #3912
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo to tak zazwyczaj jest, że jak się jest zaproszonym na kilka dni przed ślubem, to raczej w 90% przypadkach jest się gościem "doproszonym", bo ktoś inny nie mógł przyjść, a przecież za miejsce jest już zapłacone.
z tego co wiem, to zoproszonych prawie 20 osób, przyszły dwie.

Szczerze? Wolałabym na miejscu młodych zabrać to jedzenie do domu, pomrozić, dać rodzicom czy coś, niż świecić oczami i udawać, że "zrozumieli błąd" - szczególnie w momencie, gdy wszyscy na około wiedzą, dlaczego zostali zaproszeni tak a nie inaczej.

Sytuacja jest bez sensu, bo gdybym poszła na to wesele, to cały czas miałabym świadomość, że oni wcale mnie tam nie chcieli, tylko po prostu tak wyszło...
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 13:49   #3913
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Nie no wg megamag, to, że młodzi nie zaprosili Cię w stylu arystokratycznym w odpowiednim terminie wcale nie oznacza, że nie chcieli Cię na ślubie Wprost przeciwnie, bardzo Cię chcieli widzieć
Stary 2012-08-06, 14:29   #3914
megamag
BAN stały

Cytat:
Nie no wg megamag, to, że młodzi nie zaprosili Cię w stylu arystokratycznym w odpowiednim terminie wcale nie oznacza, że nie chcieli Cię na ślubie Wprost przeciwnie, bardzo Cię chcieli widzieć
Jak Was czytam, to się cieszę, że nie miałam wesela. Połowa gości pewnie by się czuła urażona, że ich w ogóle zapraszam. Szkoda sobie na takie osoby nerwy strzępić.

Ja rozumiem, że termin jest ważny, bo nie każdy może dojechać, no ale obraza, że się na karteczce nie dostało zaproszenia!? Ja mogę dostać i na Facebooku, co za różnica?

A pan w autobusie dostał 2 tygodnie przed, jestem w stanie zrozumieć, że nie mógł, ale epitety względem pana młodego mógł sobie darować.

Nie rozumiem Was po prostu, zamiast się cieszyć z cudzego szczęścia, to psioczą i się obrażają.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:37   #3915
WhiteCherry
Zakorzenienie

wesele robi się z myślą o gościach, więc nie ogarniam zapraszania ludzi 2 tygodnie przed, jeśli najczęściej przygotowania do ślubu/wesela rozpoczynają się parę miesięcy wstecz (a czasem i znalezienie wolnej sali parę miesięcy wstecz graniczy z cudem).

no ale luz, dla niektórych nawet zaproszenie smsem byłoby czymś normalnym ;-)

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2012-08-06 o 14:38
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:47   #3916
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wesele robi się z myślą o gościach, więc nie ogarniam zapraszania ludzi 2 tygodnie przed, jeśli najczęściej przygotowania do ślubu/wesela rozpoczynają się parę miesięcy wstecz (a czasem i znalezienie wolnej sali parę miesięcy wstecz graniczy z cudem).

no ale luz, dla niektórych nawet zaproszenie smsem byłoby czymś normalnym ;-)
Ja kilka lat temu zostałam poproszona o bycie świadkową na ślubie mojej koleżanki z liceum właśnie przez sms
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:49   #3917
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Ja kilka lat temu zostałam poproszona o bycie świadkową na ślubie mojej koleżanki z liceum właśnie przez sms
oj tam się przejmujesz, pewnie miała darmowe minuty i smsy do wszystkich sieci

wizażanka wyżej zapodała pomysł z fejsikiem - w sumie co za oszczędność, założyć wydarzenie i zaprosić w ten sposób wszystkich, hurtem od razu klikną czy wezmą udział czy odrzucą, będę wiedzieć na czym stoję!
Stary 2012-08-06, 14:57   #3918
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam się przejmujesz, pewnie miała darmowe minuty i smsy do wszystkich sieci

wizażanka wyżej zapodała pomysł z fejsikiem - w sumie co za oszczędność, założyć wydarzenie i zaprosić w ten sposób wszystkich, hurtem od razu klikną czy wezmą udział czy odrzucą, będę wiedzieć na czym stoję!
Możliwe

Ale z drugiej strony za neta też trzeba co miesiąc płacić , a takie zaproszenia kupisz raz, do tego dokupisz znaczki i tyle
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 14:58   #3919
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Ja rozumiem, że termin jest ważny, bo nie każdy może dojechać, no ale obraza, że się na karteczce nie dostało zaproszenia!?
a ja sie nie dziwie. dla mnie to niepowazne podejscie do organizacji, jesli kogos nie stac (nie mysle tutaj o finansach) na wyslanie pisemnych zaproszen.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Stary 2012-08-06, 15:43   #3920
Klementyna12
Zadomowienie

Myślałam, że to jest popularne podejście, że na wesele zaprasza się w pierwszej kolejności najbliższą rodzinę czy przyjaciół, a jeżeli ktoś odmówi to "doprasza" się tych ciut dalszych. Nie każdego stać na weselicho na 200 osób dla całej rodziny i wszystkich znajomych. Ja tak nie zrobiłam, ale nie czułabym się urażona, gdyby ktoś mnie zaprosił na wesele, bo ma wolne miejsce. Gdyby tylko finanse i czas mi pozwalały to poszłabym.
Klementyna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 15:56   #3921
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klementyna12 Pokaż wiadomość
Myślałam, że to jest popularne podejście, że na wesele zaprasza się w pierwszej kolejności najbliższą rodzinę czy przyjaciół, a jeżeli ktoś odmówi to "doprasza" się tych ciut dalszych. Nie każdego stać na weselicho na 200 osób dla całej rodziny i wszystkich znajomych. Ja tak nie zrobiłam, ale nie czułabym się urażona, gdyby ktoś mnie zaprosił na wesele, bo ma wolne miejsce. Gdyby tylko finanse i czas mi pozwalały to poszłabym.
ja zaproszę na swoje wesele tylko te osoby, które faktycznie chcę na nim widzieć.
jeśli przy pierwszym rzucie potrafię się obejść bez jakiejś tam piątej wody po kisielu, to tym bardziej nie będę widziała potrzeby zapraszania tej osoby 'w drugim rzucie'.
jeśli kogoś nie stać na wesele, to niech robi dla najbliższej rodziny (która raczej nie da ciała i przyjdzie) lub nie robi w ogóle.
Stary 2012-08-06, 16:27   #3922
Julie_
Rozeznanie

W temacie ślubno -weselnym. Rozwala mnie zmiana statusu związku na fb kilka godzin po ślubie. Niektórzy nie mają co robić
Julie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 16:43   #3923
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio w pobliskim Polo Markecie zwróciłam uwagę pracownicom na stan zafajdania tamtejszych koszyków - takie do noszenia w ręku są. Spód w większości koszy był aż czarny ! Zwróciłam uwagę, bo pan ochroniarz pierwszy zwrócił mi uwagę, że wchodzę i chodzę po sklepie bez koszyka. No skoro o tym wspomniał, to chętnie mu pokazałam jak wyglądają te koszyki i wytłumaczyłam dlaczego nie chcę mieć z nimi nic wspólnego dopóki nie zostaną wyczyszczone. Sklep spożywczy i taki syf, w głowie się nie mieści. Ciekawe co na to sanepid, dlaczego się tym nie interesują w czasie kontroli. Bo ewidentnie się nie interesują.
Ponoć jest na świecie kilka najbrudniejszych rzeczy... i koszyki sklepowe mieszczą się w tym rankingu. Są rzadko myte. Dodatkowo rączki mają styczność z taką ilością ludzkich rąk, że szkoda gadać.

Gdzieś zgubiłam badania , ale jakby ktoś chciał wiedzieć na tych rączkach można znaleźć niezliczoną ilość bakterii kałowych (bardzo duży odsetek mężczyzn i spory kobiet nie uznaje zwyczaju mycia rąk po skorzystaniu z toalety) i te bakterie tak sobie siedzą i się namnażają z nudów... a potem hop-siup na chlebek i do żołądka przez otwór paszczowy .

Oczywiście bytują na tych koszykowych rączkach bakterie paciorkowców, gronkowców i innych szczepów licznie występujących na pieniądzach (w tym szczepy odporne na lekarstwa).

Więc wiesz, sine.ira... dobrze kminisz z tym brudem, ale nie wiem, czy nie lepiej dotknąć się do brudnego spodu koszyka niż do jego rączki

Ja koszyków unikam. Chyba, że muszę podczas dużych zakupów, ale to też sposobem

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:02   #3924
Darkoz
Zakorzenienie

Dzustam, do tej pory nawet o tym nie pomyślałam. A tak z ciekawości, w jaki sposób unikasz koszyków, jeśli masz dużo produktów?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:07   #3925
WhiteCherry
Zakorzenienie

bakterie są wszędzie
Stary 2012-08-06, 17:11   #3926
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Dzustam, do tej pory nawet o tym nie pomyślałam.
ja tez nie .
Cytat:
A tak z ciekawości, w jaki sposób unikasz koszyków, jeśli masz dużo produktów?
jesienia i zima to mozna w rekawiczkach obslugiwac koszyk. a wiosna i latem - nie wiem, moze ladowac zakupy we wlasna siate i potem ja oprozniac przy kasie?
Stary 2012-08-06, 17:11   #3927
DarkChocolate666
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Was czytam, to się cieszę, że nie miałam wesela. Połowa gości pewnie by się czuła urażona, że ich w ogóle zapraszam. Szkoda sobie na takie osoby nerwy strzępić.

Ja rozumiem, że termin jest ważny, bo nie każdy może dojechać, no ale obraza, że się na karteczce nie dostało zaproszenia!? Ja mogę dostać i na Facebooku, co za różnica?

A pan w autobusie dostał 2 tygodnie przed, jestem w stanie zrozumieć, że nie mógł, ale epitety względem pana młodego mógł sobie darować.

Nie rozumiem Was po prostu, zamiast się cieszyć z cudzego szczęścia, to psioczą i się obrażają.

Ale czy ktoś pisał, że się obraża i psioczy? Trochę nadinterpretujesz. Jak ktoś mnie zaprasza na odwal, to ja takiej osobie/osobom od razu mówię, że nie idę. I wcale, a wcale się nie obrażam ani nie psioczę. Prędzej "nowocześni" młodzi psioczą i wypytują "a czemu, a dlaczego". Wtedy mówię, że już mamy plany, których nie mogę zmienić i tyle, chociaż czasem mnie korci, żeby wygłosić im jakąś pogadankę, ale co to zmieni? Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy

Zawsze sądziłam, że ślub to jest poważna sprawa, że to uroczystość, która wymaga specjalnej oprawy. No, ale jak dla niektórych sms czy wiadomość na fejsie jest odpowiednia to trudno Człowiek całe życie się uczy
Stary 2012-08-06, 17:17   #3928
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość

a wiosna i latem - nie wiem, moze ladowac zakupy we wlasna siate i potem ja oprozniac przy kasie?
nie w każdym sklepie tak można.
poza tym na reklamówkach też pewnie czają się śmiercionośne bakterie

Cytat:

Zawsze sądziłam, że ślub to jest poważna sprawa, że to uroczystość, która wymaga specjalnej oprawy. No, ale jak dla niektórych sms czy wiadomość na fejsie jest odpowiednia to trudno Człowiek całe życie się uczy
-hej, dlaczego nie byłaś na naszym ślubie? wysłaliśmy Ci zaproszenie na fb.
-a sorry, nie wchodziłam tam przez ostatni tydzień
Stary 2012-08-06, 17:20   #3929
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez nie .

jesienia i zima to mozna w rekawiczkach obslugiwac koszyk. a wiosna i latem - nie wiem, moze ladowac zakupy we wlasna siate i potem ja oprozniac przy kasie?
Ja zwykle jak nie mam dużo zakupów to biorę sobie siateczki z działu z warzywami i do nich ładuje, potem przy kasie opróżniam i z powrotem do nich pakuję
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-06, 17:25   #3930
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Dzustam, do tej pory nawet o tym nie pomyślałam. A tak z ciekawości, w jaki sposób unikasz koszyków, jeśli masz dużo produktów?
Jak mam dużo, to już mus, jedną zgrzewkę wody jeszcze zaniosę do kasy , ale jak do tej zgrzewki dochodzi sporo drobnicy, to biorę wózek. Ewentualnie położę chusteczkę jednorazową na rączkę...

Cytat:
ja tez nie .

Jesienią i zimą rękawice załatwiają sprawę.

We własne siaty nie ładuję, ale korzystam z transparentnych sklepowych

Zasadę mam taką, że z zakupami z innego sklepu staram się nie chodzić na zakupy do innego , jak wchodzę na zakupy bez koszyka, to z portfelem, kartą lub małą torebeczką - czyli zostają mi same produkty z tego sklepu, w którym przebywam w danej chwili. i wtedy zazwyczaj mogę nosić sobie naręcza produktów bez używania koszyka

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości